|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze konta bankowe dla studentów
Tez jestem w trakcie poszukiwań jakieos dobrego banku i skutecznie zachęciłyście mnie do założenia konta w mbanku
![]() Cytat:
i czy można od nich dostać też karty kredytowe czy tylko zwykłe, bankomatowe?
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam konto w BZWBK dla studentów. Jestem z niego bardzo zadowolona. Do 30 r. ż. nie płacę nic. Nie wymagają stałych wpłat na konto. Konto to mam od kilku lat i nigdy nie miałam żadnych kłopotów.
Polecam wszystkim
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
darmowe?Ja mam eKonto w mBanku jak kilka już osób tutaj i bardzo sobie chwalę.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Nie, z określonych można wypłacać, ale za granicą można korzystać za darmo - co dla mnie jest korzystne...
Rzadko korzystam z opcji wypłacania, ponieważ robię przelewy i płacę w sklepach ![]() Zakładając to konto ważna była dla mnie dostępność do konta przez Internet, a w tamtym czasie (5-6 lat temu) BZWBK jeśli chodzi o ochronę była w pierwszej 3. Teraz ciągle coś zmieniają i ulepszają... W tamtym czasie ważny było dla mnie też to, aby Bank nie wymagał stałych wpłat... Obecnie bym nie zamieniła tego konta na żadne inne no i tu mam do 30 r.ż. za darmo
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
mam w mBanku, jestem zadowolona- polecam.
Chciałabym trochę kaski odłożyć i podpiąć sobie pod eKonto eMaxa. Co muszę wiedzieć, jakieś dokumenty numery itd żeby załatwić to przez infolinię?
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
ja mam jeszcze pytanie a propos mBanku. Czy wymagane są jakies konkretne wpłaty co miesiąć? czy np przez 3 m-ce moge tylko wyplacac pieniądze?
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, mBank jak dla mnie nie jest zbyt fajny.Co do ING, spokojnie można wypowiedzieć umowę (zlikwidować konto) w każdym momencie be konsekwencji.
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Charmain dzięki za odpowiedź
mBank wydaje mi się coraz bardziej idealny
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprocentowania, inne to się nie znam, bo nie posiadam, mama ma ) no i karty mastercard które są zbliżeniowe kilka dni temu szukałam info o nowej karcie MC, bo zależy mi na zbliżeniowej, a jest nowa debetowa no ale jest za nią opłata, która przy transakcjach za min. 300zł jest zwracana.a lokaty jednodniowe - no jak już wspominały dziewczyny, min. 1000zł, 3.5%, ja obecnie mam 10gr dziennie za jedną i można mieć ich ile się tylko chce, codziennie pieniądze się doliczają do emax+
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
BZ WBK oferuje też kartę debetową z której można skorzystać w razie W. Oferta jest skierowana tylko dla studentów. Max. debet to 1000 zł. i ma się 54 dni do spłaty bez żadnych odsetek.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
cześć
![]() ja mam konto w mBanku ![]() ale nie jest tak słodko jak się wydaje za każde sprawdzenie konta pobierana jest złótówka:/ za każdą wypłatę w bankomacie 5 zł prowizji:/ a miało być za darmo w każdym bankomacie!! za to polecam db net- Deutsche Bank ![]() masz wszystko dokładnie za darmo przy czym musisz raz w miesiącu wpłacać jakąkolwiek sumę pieniędzy ![]() a z tym już by nie było problemu bo nawet co miesięczne stypendium z uczelni jest dobre, konto mozna założyc przez internet przyjedza kurier, podpisać dokumenty i czekać na kartę
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wypłaty z bankomatów sieci BZ WBK, Cash4You, eCard, Euronet, czyli dostęp do ponad 4 300 bankomatów w kraju i wszystkich za granicą, |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a za sprawdzenie stanu konta w bankomacie jest 1zł, ale po co to robić, skoro jest internet?
|
|
|
|
#45 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak, tak wiem ale czasami zapomnę sprawdzić ile mam na koncie i robię to w bankomacie gdy już wybieram konkretną kwotę
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Cholerko, Charmain, trustmyself - dzięki za info
A co się stanie z moimi $ z konta, jeśli wypowiem umowę ING ? ![]() I jeszcze ponawiam pytanie - w ING miałam kartę internetową Visa, płaciłam nią za zakupy w necie w różnej walucie - czy istnieje coś takiego w mBanku ? EDIT: znalazłam: http://www.mbank.pl/indywidualny/kar...lne/index.html 25 zł za założenie + 25zł za każdy rok użytkowania. Edytowane przez monik@_monik@ Czas edycji: 2010-07-27 o 12:35 |
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy tą kartą można też za granicą płacić, tak jak zwykła VISĄ czy to jest kredytowa? ![]() ed. już doczytałam o co w niej chodzi
Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2010-07-27 o 12:46 |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
No i teraz mam dylemat - czemu miałabym rezygnować z usług ING ?
Na razie oprócz tej kwoty 5zł za możliwość wypłacania z wszystkich bankomatów nic mnie nie zniechęca. A jednak czuję, że powinnam być w mBanku Pewnie przez te ochy i achy Wizażanek; jestem zbyt podatna na takie zachwyty
|
|
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
nic nowego - mbank, nie polecam ing
|
|
#50 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama mam konto w ING Direct i walutowe, oraz w BKO BP. Konto w ING sobie chwale, bo nie dosc, ze nie ma zadnych oplat, ewentualnie moze byc 2zl/miesiac za karte, jezeli nie wykona sie nia platnosci na kwote 100zl. Internet za darmo, wybieranie pieniedzy w jakimkolwiek bankomacie za darmo, przewalutowania na koncie za darmo, wygodny wplatomat i zero awarii, jak i problemow. Zas o koncie w PKO BP nie moge tego powiedziec, dlatego w pazdzierniku je zamykam calkowicie.
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
ooo super, ze trafiłam na ten wątek! a dzisiaj rano myślałam, że przydałoby mi się własne konto
![]() zakładam w mBanku, przez internet i mam mały problem przy "Wybierz produkty i usługi". są 3 karty do zaznaczenia: -bezpłatna karta MasterCard (to jest zwykła, płatnicza?) -karta MasterCard z usługą PayPass ze zwrotem opłaty (?? )- Bezpłatna karta Visa Electron (?? )wiecie co to za karty? te 2 ostatnie? brać wszystkie? czy starczy tylko ta pierwsza?
'Ironia kiedy płacząc przez niego, tylko do Niego chciałabym się przytulić...' `Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu. Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?` 27.12.10 <3 |
|
|
|
|
#53 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Karta MasterCard Debit – bezpłatna karta debetowa do eKONTA. Umożliwia dokonywania płatności w sklepach, bezpłatne wypłaty z bankomatów BZ WBK S.A., Cash4You, eCard oraz Euronet, wypłatę gotówki podczas płacenia kartą za zakupy oraz dokonywania płatności przez internet. Karta MasterCard Debit – karta MasterCard, za którą otrzymasz zwrot opłaty (1,50 PLN) jeżeli dokonasz transakcji w sklepach na 300PLN w ciągu miesiąca. Karta posiada funkcję paypass – płatności zbliżeniowych – pozwalającą na dokonywanie szybkich płatności do kwoty 50 PLN, bez konieczności wprowadzania PINu. Karta pozwala również na dokonywanie płatności w sklepach, bezpłatne wypłaty bankomatów BZ WBK S.A., Cash4You, eCard oraz Euronet, wypłatę gotówki podczas płacenia kartą za zakupy oraz dokonywania płatności przez internet. Karta Visa Electron – bezpłatna karta debetowa do eKONTA. Umożliwia dokonywania płatności w sklepach, bezpłatne wypłaty z bankomatów BZ WBK S.A., Cash4You, eCard oraz Euronet, wypłatę gotówki podczas płacenia kartą za zakupy oraz dokonywania płatności przez internet. Pozwoliłam sobie skopiowac z ich strony te informacje.
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Ta najzwyklejsza to Visa Electron, z delfinkiem
|
|
|
|
|
#55 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
czyli biore tylko Visa Electron z delfinkiem
'Ironia kiedy płacząc przez niego, tylko do Niego chciałabym się przytulić...' `Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu. Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?` 27.12.10 <3 |
||
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Podbiję temat, bo właśnie jestem na etapie poszukiwania najlepszego konta studenckiego... w sumie zdecydowałam się już na to eKonto w mBanku i...
... sama nie wiem, którą kartę wybrać: Visa Electron (tę z delfinkiem) czy nowszą MasterCard Debit? Ważna jest dla mnie możliwość płacenia kartą za zakupy w internecie (np. na amazonie). Czy któraś z was może już tak płaciła? I czy w ogóle ma to jakieś znaczenie, którą wybiorę, czy obie są tak samo dobre? Pomóżcie, proszę
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() ja również zastanawiam się nad założeniem konta studenckiego. ma któraś z Was takowe konto w Kredyt Banku? po przeczytaniu wątku wydaje mi się, że jednak zdecyduję sie na mBank..tak chwalicie
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc albo coś źle skopiowałaś, albo na stronie jest błąd. I tak, to Visa Electron jest bezpłatna![]() Kalinka no to w sumie zależy w jakim celu potrzebne jest Ci to konto w sumie.. ja mam np w pekao bo rodzice do mnie płacili by chyba coś koło 6 złotych za wpłatę na moje konto bo nie mają możliwości wpłat przez internet tylko w oddziale banku i jest to konto którym płacę za akademik, a drugie w mbanku na swoje oszczędności połączone z maxem .
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
klik po najechaniu na pytajniki. Też mnie to zastatnowiło, że praktycznie to samo pisze, ale skopiowałam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

żeby załatwić to przez infolinię?

(wakacyjnej). Czy mogę ING wypowiedzieć umowę w każdej chwili, bez konsekwencji ?

turystyki i rekreacji o specjalności hotelarstwo i gastronomia

Na razie oprócz tej kwoty 5zł za możliwość wypłacania z wszystkich bankomatów nic mnie nie zniechęca. A jednak czuję, że powinnam być w mBanku