Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-25, 10:40   #751
Agnese69
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13

Cytat:
Napisane przez wandac Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny
trafilam na to forum dzis pijac kawke
fajnie ze Was znalazlam....ja stosuje diete juz niemal dwa miesiace.....
to dwa miesiace obfitujace w stany euforii i zniechecenia....dwa miesiace poszukiwac...troche nieodpowiedzianych pytan...i kolejnych poszukiwan....
tym wieksza jest radosc,ze moge z Wami o tym rozmawiac.....
No to witaj i czuj się tu jak u siebie
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 10:41   #752
Ija
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
ja sie zamierzam do protomajonezu... robilas wg przepisu doktorka? i jak wyszlo? da sie to zjesc?[COLOR="Silver"]
nie pamiętam jaki jest przepis doktorka, ja robiłam tak bardziej na oko, najpierw dodałam do żółtka octu i musztardy, wymieszałam, ukręciłam dodając tego oleju, ale mdłe to wszystko bylo więc dodawałam to czego mi brakowało (jakieś zioła, więcej musztardy, raz trochę slodziku sypnęłam itp.) i było dobre nie smakuje jak taki normalny majonez, może gdybym robiła wg. jakiegoś przepisu to wyszłoby lepsze, ale mi pasowało

Tylko uprzedzam, że tego to 1, max. 2 łyżki dziennie, bo inaczej ma działanie przeczyszczające (polecam protomajonez dla tych, którzy tak jak ja nie są w stanie przełknąć samego oleju parafinowego, a mają problemy z porcelanką )
Ija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 10:46   #753
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lajo Pokaż wiadomość
Witam
Dobrze, że ja nie mierzę takich rzeczy, bo bym się załamała Bałabym się, że jeszcze trochę i mi te cycki znikną :P
Ale za to ważę się skrupulatnie i po 3 miesiącach i 3 dniach pożegnałam 20,8 kg

Ja cię!!! Kobieto, toż to mega osiąg! To jest 7 kilo na miesiąc! Rewelacja!!!
Naprawdę jestem pod wrażeniem. Cholera, ja w takim tempie ze swoimi 12 kg rozprawiłabym się do urlopu. A jestem dopiero na półmetku, a do urlopu niecały miesiąc...
Wiesz co, dałąś mi motywację i nadzieję. Dzięki.
Bo skoro zaczęłam 5.07 i do dziś straciłam 6 kg to do 21.08 może jednak uda mi się zwalczyć drugie 6? I wtedy na wakacje pojadę już jako III-fazowiczka
No widzisz, Lajo, zupełnym przypadkiem stałaś się moim natchnieniem
Stary 2010-07-25, 10:50   #754
Lajo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Ja cię!!! Kobieto, toż to mega osiąg! To jest 7 kilo na miesiąc! Rewelacja!!!
Naprawdę jestem pod wrażeniem. Cholera, ja w takim tempie ze swoimi 12 kg rozprawiłabym się do urlopu. A jestem dopiero na półmetku, a do urlopu niecały miesiąc...
Wiesz co, dałąś mi motywację i nadzieję. Dzięki.
Bo skoro zaczęłam 5.07 i do dziś straciłam 6 kg to do 21.08 może jednak uda mi się zwalczyć drugie 6? I wtedy na wakacje pojadę już jako III-fazowiczka
No widzisz, Lajo, zupełnym przypadkiem stałaś się moim natchnieniem
Super!!! Bardzo się cieszę i dzięki za miłe słowa Mam nadzieję, że zrealizujesz swój plan Pozdrawiam. Ja- Twoje natchnienie
Lajo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 10:55   #755
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ija Pokaż wiadomość
nie pamiętam jaki jest przepis doktorka, ja robiłam tak bardziej na oko, najpierw dodałam do żółtka octu i musztardy, wymieszałam, ukręciłam dodając tego oleju, ale mdłe to wszystko bylo więc dodawałam to czego mi brakowało (jakieś zioła, więcej musztardy, raz trochę slodziku sypnęłam itp.) i było dobre nie smakuje jak taki normalny majonez, może gdybym robiła wg. jakiegoś przepisu to wyszłoby lepsze, ale mi pasowało

Tylko uprzedzam, że tego to 1, max. 2 łyżki dziennie, bo inaczej ma działanie przeczyszczające (polecam protomajonez dla tych, którzy tak jak ja nie są w stanie przełknąć samego oleju parafinowego, a mają problemy z porcelanką )
o to chyba w sam raz dla mnie, chociaz ja wczoraj przelknelam sam olej, to wolalabym go lykac w formie majonezu
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 11:04   #756
vaurienne
Rozeznanie

20kg?! Gratuluję, raaany!

Byłam wczoraj na tych zakupach i na tej mojej wsi prawienie znalazłam odtłuszczonego homo i naturalnego jogurtu... Wkurzyłam się i kupiłam takie zwykłe, naturalny bez cukru i homo naturalny, cóż, będę wyjadać ostrożnie bardzo - dobrze, że mam twaróg, ser biały i wiejski light więc nie będzie tak źle W poniedziałek ruszę dalej na łowy, może w innej okolicy znajdę... Przyznam się szczerze, że wczoraj wpadło mi trochę alkoholu więc byłam przerażona, że wszystko zepsułam mimo tego,że to były małe ilości, ale...

Melduję swój pierwszy dukanowy spadek i to -1.4kg

Zapomniałam wczoraj o otrębach i miałam tylko łyżkę pszennych ale dzisiaj już na śniadanie wszamałam placek otrębowy, pycha

the devil inside me is awake
vaurienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 11:12   #757
missines
Raczkowanie

DUK DUK
Gratuluję Wszystkim spadków i witam nowe dukanki..

Ja dziś obudziłam się w podłym nastroju, mam ochotę się poddać
Bolą mnie piersi i brzuch jakbym miała @...a tu jeszcze z tydzień został zanim nadejdzie...........

Stanęłam na wadze się pocieszyć a tu....+0,7kg.....ta kiego dużego wzrostu jeszcze nie miałam wrrrr!

Mam ochotę na chipsy!!!!

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 11:18   #758
Rozeznanie

Nikt nie pisze nic, co z tym serkiem topionym
zrobiłam tego placucha, jest pychotka z paszcztetem dukanowym i jogutrem

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 11:20   #759
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez vaurienne Pokaż wiadomość
20kg?! Gratuluję, raaany!

Byłam wczoraj na tych zakupach i na tej mojej wsi prawienie znalazłam odtłuszczonego homo i naturalnego jogurtu... Wkurzyłam się i kupiłam takie zwykłe, naturalny bez cukru i homo naturalny, cóż, będę wyjadać ostrożnie bardzo - dobrze, że mam twaróg, ser biały i wiejski light więc nie będzie tak źle W poniedziałek ruszę dalej na łowy, może w innej okolicy znajdę... Przyznam się szczerze, że wczoraj wpadło mi trochę alkoholu więc byłam przerażona, że wszystko zepsułam mimo tego,że to były małe ilości, ale...

Melduję swój pierwszy dukanowy spadek i to -1.4kg

Zapomniałam wczoraj o otrębach i miałam tylko łyżkę pszennych ale dzisiaj już na śniadanie wszamałam placek otrębowy, pycha
Gratuluje spadku
A co do jogurtu i serka homo...
Ja od początku używam tych normalnych...
Serek homo z miechowa i jogurt jaki mi wpadnie...
Patrz czy ilość białka ma większą od ilości węgli + tłuszczu.
Jak białka jest więcej to OK. Nie masz się czym martwić
Stary 2010-07-25, 11:29   #760
czarna dziunia
Raczkowanie

GG do czarna dziunia

czesc wam mowai ze samemu odchudzanaie jest nie skuteczne wiec do was do laczam duk duk

z dieta od 23 lipca
czarna dziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 11:32   #761
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez czarna dziunia Pokaż wiadomość

czesc wam mowai ze samemu odchudzanaie jest nie skuteczne wiec do was do laczam duk duk

z dieta od 23 lipca
Witamy z nami odchudzanie jest BARDZO skuteczne
Stary 2010-07-25, 11:38   #762
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
DUK DUK
Gratuluję Wszystkim spadków i witam nowe dukanki..

Ja dziś obudziłam się w podłym nastroju, mam ochotę się poddać
Bolą mnie piersi i brzuch jakbym miała @...a tu jeszcze z tydzień został zanim nadejdzie...........

Stanęłam na wadze się pocieszyć a tu....+0,7kg.....ta kiego dużego wzrostu jeszcze nie miałam wrrrr!

Mam ochotę na chipsy!!!!
Spokojnie, kochana, po wzroście przychodzi spadek
Nie załamuj się, dasz sobie z nim radę
Chipsy - mój nałóg... Jak na razie nie mam z tym problemu, ale niewątpliwie przyjdzie czas, że będę je wąchać chociaż żeby "poczuć" ich smak
Uszy w górę. Będzie glut.
Stary 2010-07-25, 11:48   #763
missines
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Spokojnie, kochana, po wzroście przychodzi spadek
Nie załamuj się, dasz sobie z nim radę
Chipsy - mój nałóg... Jak na razie nie mam z tym problemu, ale niewątpliwie przyjdzie czas, że będę je wąchać chociaż żeby "poczuć" ich smak
Uszy w górę. Będzie glut.
Dziękuję za słowa otuchy! Na pocieszenie upiekłam sobie mufinki, zapomniałam dodać coli zero ....nie smakują mi....dzisiaj będzie ciężki dzień..w zasadzie to nic mi dzisiaj nie smakuje
Chyba się zaczęło napięcie przedmiesiączkowe .

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 12:01   #764
Gineska
Raczkowanie

Podczepiam się pod wątek
Trochę mi nieswojo widząc jak obsesyjnie liczycie każdy gram... Ja swoją wagę uzależniałam zawsze od samopoczucia i ciuchów Jak coś robiło się za ciasne albo czułam się niefajnie i słoniowato to brałam się za siebie.
Przez ostatnie dwa lata zapuściłam się makabrycznie, ale z pełną świadomością konsekwencji. No i doszłam do wagi rekordowej - około 85 kg Żeby było śmieszniej to nie znam swojego dokładnego wzrostu. Zawsze podawałam 170 cm (bo to wygodne zaokrąglenie ), ale kilka osób stwierdziło kategorycznie, że mam spokojnie 175 jak nie więcej. Dla mnie centymetry nie są istotne, ważne, że kocham swój wysoki wzrost, czuję się z nim doskonale.
Zapodałam sobie fazę uderzeniową dwa tygodnie temu, po czym wyjechałam na weekend no i klapa, bo dostać jedzenie dozwolone w tej diecie było tam niemożliwe, więc pofolgowałam sobie całkowicie. Było pysznie...
Po powrocie do domu znowu ostro przez 6 dni uderzeniówka. Dziś miałam zacząć II fazę, ale wczoraj wieczorem spotkałam się ze znajomymi i poleciało kilka żywczyków z sokiem malinowym plus WieśMac o 2 w nocy na miłe zakończenie wieczoru. Nie mam wyrzutów, nie będę się samobiczować, ale mam pytanie co mi teraz radzicie. Ja przychylam się do tego żeby normalnie wejść w tę II fazę, bo zwariuję bez zieleniny.
Straciłam 4 kg podczas uderzeniówki (a właściwie dwóch), ważę teraz ok. 81 kg.
Ma ktoś podobne doświadczenia z przerwaniem diety? Co dalej?
Stary 2010-07-25, 12:02   #765
kataluna
Rozeznanie

Czesc Dukaneczki Wy Moje Kochane

Gratuluje wam spadkow! A jak nie spada to obiecuje ze spadnie

Radzcie co robic zaczelam pseudo III faze (nie zdazylam wprowadzic tego i owego) ale widze ze nie jest dobrze bo waga delikatnie rosnie Wczesniej bylam na przedluzonym PW. Co wy na to zeby jescze zrobic sobie porzadnne PP ze dwa - trzy razy i potem wskoczyc na III??
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 12:08   #766
czarna dziunia
Raczkowanie

GG do czarna dziunia

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Witamy z nami odchudzanie jest BARDZO skuteczne

dziekuje i z poewnoscia bede was czesto odwiedzac i sie udzielac

poje podejsie do odchudzanie x- razy skutecznych jeda.. 10 kg w ciagu 2 miesiecy - sposob wlasny jadlospis-- bardzo ograniczony... oczywiscie powrot do wagi po roku ... kolejna wazna dieta kopenhadzka.. i jak bym mogla powiedziec niech ja szlag trafi ... po trzech dniach bylam tak glodna ze myslalam ze zjem lokatorke

i zrezygnowalam po 4 dniach .. niestety powrot do normalnego odrzywiania byl bolesny moj organizm reagowal jak zwariowany ciagle bylo mi niedobrze i bolal mnie brzuch po kazdym moim posilku aczykolwiek nie wielkim

jak trafilam na dukana? gazeta byla opisana krotko dieta kupilam kolejna gdzie bylo wiecej na jej temat no i oczywisie internet... i trafilam do was.. forum mi sie bardzo podoba .. fakt mialam w trudnosci w zalogowaniu masakra

dzis zaczelam trzeci dzien fazy uderzeniowej i wiece co ? jestem pewna wewnetrznie ze tym razem mi sie uda i juz jestem szczesliwa
Stary 2010-07-25, 12:10   #767
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez Gineska Pokaż wiadomość
Podczepiam się pod wątek
Trochę mi nieswojo widząc jak obsesyjnie liczycie każdy gram... Ja swoją wagę uzależniałam zawsze od samopoczucia i ciuchów Jak coś robiło się za ciasne albo czułam się niefajnie i słoniowato to brałam się za siebie.
Przez ostatnie dwa lata zapuściłam się makabrycznie, ale z pełną świadomością konsekwencji. No i doszłam do wagi rekordowej - około 85 kg Żeby było śmieszniej to nie znam swojego dokładnego wzrostu. Zawsze podawałam 170 cm (bo to wygodne zaokrąglenie ), ale kilka osób stwierdziło kategorycznie, że mam spokojnie 175 jak nie więcej. Dla mnie centymetry nie są istotne, ważne, że kocham swój wysoki wzrost, czuję się z nim doskonale.
Zapodałam sobie fazę uderzeniową dwa tygodnie temu, po czym wyjechałam na weekend no i klapa, bo dostać jedzenie dozwolone w tej diecie było tam niemożliwe, więc pofolgowałam sobie całkowicie. Było pysznie...
Po powrocie do domu znowu ostro przez 6 dni uderzeniówka. Dziś miałam zacząć II fazę, ale wczoraj wieczorem spotkałam się ze znajomymi i poleciało kilka żywczyków z sokiem malinowym plus WieśMac o 2 w nocy na miłe zakończenie wieczoru. Nie mam wyrzutów, nie będę się samobiczować, ale mam pytanie co mi teraz radzicie. Ja przychylam się do tego żeby normalnie wejść w tę II fazę, bo zwariuję bez zieleniny.
Mam być szczera?
Brakuje mi u Ciebie samodyscypliny...
Podejmując się tej diety musisz być ZDECYDOWANA i postępować wg. kryteriów a nie tak jak Ty to robisz...
Uderzeniówka po czym wypad na piwo z koleżanką i poprawka WieśMackiem...
Ta dieta to nie zabawa... Poza tym jak się ja zaczyna to trzeba mieć świadomość że ona obowiązuje do końca życia... Fakt faktem można sobie w IV fazie pofolgowac trochę ale bez przesady. Ty nie zaczęłaś nawet fazy II...

Powiem tak... rozstrajasz sobie organizm i teraz bliżej Ci do tycia niż chudnięcia...
Albo sumiennie dietujesz albo się bawisz...

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2010-07-25 o 12:15
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 12:12   #768
Ija
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gineska Pokaż wiadomość
Podczepiam się pod wątek
Wskakuj na III i to szybko! najlepiej od zaraz, bo sobie krzywdę możesz wyrządzić! 6 dni uderzeniówki to dużo, a Ty zrobiłas 2 fazy uderzeniowe ( nie wolno!) więc wcinaj warzywa jak najprędzej! Naprawdę, przedłużanie I fazy nie jest dobrym pomysłem. Chyba że lubisz zastoje i problemy zdrowotne

Cytat:
Napisane przez kataluna Pokaż wiadomość
Czesc Dukaneczki Wy Moje Kochane

Gratuluje wam spadkow! A jak nie spada to obiecuje ze spadnie

Radzcie co robic zaczelam pseudo III faze (nie zdazylam wprowadzic tego i owego) ale widze ze nie jest dobrze bo waga delikatnie rosnie Wczesniej bylam na przedluzonym PW. Co wy na to zeby jescze zrobic sobie porzadnne PP ze dwa - trzy razy i potem wskoczyc na III??
delikatnie rośnie to znaczy ile dokładniej? ile czasu już na tej III jesteś?
Stary 2010-07-25, 12:13   #769
czarna dziunia
Raczkowanie

GG do czarna dziunia

[QUOTE=Gineska;20910416]Podczepiam się pod wątek

no to witaj w klubie nie mam wagi !! masakra powiecie nie zdrowe odrzywianie jak zobacze ze ciuchy leza jak powinny zakoncze 2 faze .. oczywiscie jak ja zaczne

oczywiscie witam i ja ciebie wkoncu we dwie jestesmy tu nowe

a wczorajszy twoj grzech nie wybaczalny masakra... ja wczoraj patrzylam na moje whysky i tak patrzylam patrzylam .. az postanowilam je znienawidzic ... ze nie moge wypić
Stary 2010-07-25, 12:17   #770
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
dziekuje i z poewnoscia bede was czesto odwiedzac i sie udzielac

poje podejsie do odchudzanie x- razy skutecznych jeda.. 10 kg w ciagu 2 miesiecy - sposob wlasny jadlospis-- bardzo ograniczony... oczywiscie powrot do wagi po roku ... kolejna wazna dieta kopenhadzka.. i jak bym mogla powiedziec niech ja szlag trafi ... po trzech dniach bylam tak glodna ze myslalam ze zjem lokatorke

i zrezygnowalam po 4 dniach .. niestety powrot do normalnego odrzywiania byl bolesny moj organizm reagowal jak zwariowany ciagle bylo mi niedobrze i bolal mnie brzuch po kazdym moim posilku aczykolwiek nie wielkim

jak trafilam na dukana? gazeta byla opisana krotko dieta kupilam kolejna gdzie bylo wiecej na jej temat no i oczywisie internet... i trafilam do was.. forum mi sie bardzo podoba .. fakt mialam w trudnosci w zalogowaniu masakra

dzis zaczelam trzeci dzien fazy uderzeniowej i wiece co ? jestem pewna wewnetrznie ze tym razem mi sie uda i juz jestem szczesliwa
Ja też schudłam 10 kg na własnej diecie... ale musiałam non stop liczyć kalorie i się ograniczać...
Tutaj jem ile chcę Dlatego kocham tą diete... Nie muszę chodzić głodna a wręcz wskazane jest abym była ciągle najedzona

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:

a wczorajszy twoj grzech nie wybaczalny masakra... ja wczoraj patrzylam na moje whysky i tak patrzylam patrzylam .. az postanowilam je znienawidzic ... ze nie moge wypić
klask i: Idziesz koleżanko w dobrą stronę
Trzeba sobie umieć odmówić chcąc osiągnąć cel
Jestem z Ciebie dumna
Stary 2010-07-25, 12:24   #771
czarna dziunia
Raczkowanie

GG do czarna dziunia

Cytat:
Ja też schudłam 10 kg na własnej diecie... ale musiałam non stop liczyć kalorie i się ograniczać...
Tutaj jem ile chcę Dlatego kocham tą diete... Nie muszę chodzić głodna a wręcz wskazane jest abym była ciągle najedzona

--------to jest moj mozna powiedziec poczatek wiec boje sie cokolwiek innego zjecs poza serkiem wiejskim lekkim i tunczykiem a wczoraj jeszcze zjadlam jajo no troche twrogu nie jestem glodna zreszta zawsze malo jadla-- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

klask i: Idziesz koleżanko w dobrą stronę
Trzeba sobie umieć odmówić chcąc osiągnąć cel
Jestem z Ciebie dumna
dziekuje dziekuje .. dlaczego jestem bardzo dojrzale i mocno nastawiona psychicznie moze to byl impul z ta dieta .. ale ja tak poprostu uparta ze mnie osobka ... i tobie gineska proponuje przemyslenie albo figura na cale zycie i dobre samopoczucie ... albo impreza jedno nocna ktora bedziesz pamietac przez tydzien ...

cel 55kg

67,7kg-66kg-65-64-63-62-61-60-59-55cel
Stary 2010-07-25, 12:25   #772
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie poddawaj się! też tak czasem mam... ale zastanów się - zjadłabyś tę kanapkę, która wcale nie jest smaczna, potem miałabyś wyrzutu sumienia, wzrost, albo zastój( w najlepszym wypadku), a jak w ogole porzucilabyś dietę to prędzej czy później (sądzę, że prędzej ) miałabyś sobie za złe i znowu bys do niej wróciła. Straciłabyś tylko czas. Czy ta kanapka naprawdę jest tego warta? Zdecydowanie nie! co innego gdyby to były krówki...
więc zjedź grzecznie tę przepyszną rybkę, i nie marudź, a jak już będziesz super laska to się będziesz mogła objadać kanapkami do woli (poza protoczwartkami ofc. )
Dzięki. Chciałam dodać że ryba na dodatek mi nie wyszła, a kanapka TŻ zdecydowanie lepiej się prezentowała ale się nie pokusiłam
Cytat:
Napisane przez lola cool Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta! Od poniedziałku zaczynam "dukac" ;] i chociaz "nic nie zaczyna się od poniedziałków" to ja zacznę i skończę sukcesem! A CO?! dla siebie to robie. żeby wreszcie czuć, ze żyję! Nie ukrywam, że nakręciłam sie dzięki temu forum[JESTEŚCIE ŚWIETNE!], chociaż znam 3 osoby, ktore tej diecie zawdzięczają świetne sylwetki nigdy nie moglam sie za to zabra. robilam podchody juz 3 razy. ale teraz będzie inaczej, we wrzesniu na planowanych wakacjach nei bede wstydzic się swojej sylwetki na ciepłej południowej plaży. taaaak!
Witaj w klubie, witami i trzymam kciuki za Ciebie
Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Duk duk

u mnie spadek 0,3 kg zbliżam się do najniższej wagi na diecie, może tę barierę przekroczę, przede mną jeszcze 4 dni PP
Wczoraj miałam akcję dziewczyny...przeglądałam się w lustrze i zauważyłam białą kreseczkę dokładnie na środku oka, nie chciało to się wypłukać więc w panice pojechałam z TŻ na ostry dyżur okulistyczny. OKazało się że jakich paproch wbił mi się w oko! Lekarka znieczuliła oko i igłą wyciągnęła to. Potem dostałam piękny opatrunek na oko jak pirat ale nic nie bolało i nie boli co strachu się najadłam do moje

Gratuluję spadeczków laski
Witaj biedaku ale miałaś przygodę, dobrze że na dyżurze się Tobą dobrze zajęli. A jak kotek? Ja z moim mam przygody, luknij zresztą na wątek wolnej chwili
Cytat:
Mam być szczera?
Podejmując się tej diety musisz być ZDECYDOWANA i postępować wg. kryteriów a nie tak jak Ty to robisz...
Ta dieta to nie zabawa... Poza tym jak się ja zaczyna to trzeba mieć świadomość że ona obowiązuje do końca życia... Fakt faktem można sobie w IV fazie pofolgowac trochę ale bez przesady. Ty nie zaczęłaś nawet fazy II...

Powiem tak... rozstrajasz sobie organizm i teraz bliżej Ci do tycia niż chudnięcia...
Dokładnie.

Witam Was kochane i gratuluję spadków tym, co zgubiły naszego wroga-pana tłuszcza
Próbowałam 2 razy zrobić naleśnika z serkiem homo i co ? i
Rozwalał się i znikał na patelni. Wiem że mleka nic nie zastąpi
Dziś zaczynamy PW ale jestem happy dukaneczka

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 12:27   #773
Ija
Rozeznanie

Cytat:
Tutaj jem ile chcę Dlatego kocham tą diete... Nie muszę chodzić głodna a wręcz wskazane jest abym była ciągle najedzona [COLOR="Silver"]
I ja tyle samo straciłam na własnej diecie tylko właśnie... ograniczanie się w jedzeniu nie jest moją mocną stroną (w ilości, nie w produktach), więc na tych 10kg się zatrzymało. I gdy tak stało i stało, to postanowiłam się trochę przycisnąć (zmniejszając ilość jedzenia oczywiście, bo wcześniej tylko eliminowałam 'złe produkty'), ale zwyczajnie NIE JESTEM W STANIE mniej jeść. Zaczęły mnie kompulsy łapać, więc powiedziałam 'dość, tak być nie będzie!' i zdecydowałam się na Dukana (po dłuuuugich zastanowieniach, kilka miesięcy wcześniej się przed nim broniłam rękami i nogami). Teraz się śmieję, ale naprawdę to mogło się niefajnie skończyć... całe szczęście teraz sobie z Wami dukam, spokojnie, powoli (baaaardzo powoli ) do celu

No, to sie wygadałam

Edytowane przez Ija
Czas edycji: 2010-07-25 o 12:31
Stary 2010-07-25, 12:31   #774
Konczita
Zakorzenienie

o mamo ale mam nadrabiania chyba zostawię to na wieczór jak tzet wybyje bo zastrzeli mnie gdy zobaczy że godzinę poświęcam na czytanie dukanowych spostrzeżeń już mu się ta dieta nie podoba heh ... póki co życzę Wam miłego dnia i lecę na obiadek do rodziców
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 12:33   #775
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
dziekuje dziekuje .. dlaczego jestem bardzo dojrzale i mocno nastawiona psychicznie moze to byl impul z ta dieta .. ale ja tak poprostu uparta ze mnie osobka ... i tobie gineska proponuje przemyslenie albo figura na cale zycie i dobre samopoczucie ... albo impreza jedno nocna ktora bedziesz pamietac przez tydzien ...
wydaje mi się, że ona nie przeczytała książki i nie jest świadoma jakie konsekwencje niosą za sobą te jej zabawy z dietą Dukana
Nie jest gotowa na taką dietę... Ale niech robi co chce...
Niektóe dziewczyny od wielu miesięcy nie czuły smaku fast fooda i alkoholu... a koleżanka po 6 dniach U (z czym już i tak przegięła) poleciała na całość...
No comment... tyle mam w tym temacie do powiedzenia

Mogą zdarzać się grzeszki... ale bez przesady
Stary 2010-07-25, 12:33   #776
Rozeznanie

dziewczyny który z sypkich słodzików jest na bazie Sukralozy?
Widziałyście kiedys coś takiego?
Używam sypkiego SUSSINA GOLD, on ma w sładzie maltodekstrynę, wiem, że zalicza sie do tych zdrowych, ale ta sukraloza mnie zainteresowała. Znalazłam coś, takiego http://www.sukra-rose.pl/zamowienie.php, ale cena nie powala

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 12:46   #777
czarna dziunia
Raczkowanie

GG do czarna dziunia

Cytat:
wydaje mi się, że ona nie przeczytała książki i nie jest świadoma jakie konsekwencje niosą za sobą te jej zabawy z dietą Dukana

dla niekturych diety sa zabawa moze sie uda moze nie.. ale nie kazda dieta jest zabawa dukan i jak wczesniej wspomnialam kopenhadzka rowniez.. <skutki oplakane przez miesiac >

Niektóe dziewczyny od wielu miesięcy nie czuły smaku fast fooda i alkoholu... a koleżanka po 6 dniach U (z czym już i tak przegięła) poleciała na całość...
No comment... tyle mam w tym temacie do powiedzenia

naprawde podziwiam was i gratuluuuje oby tak dalej klaski:

Mogą zdarzać się grzeszki... ale bez przesady
moja droga pracuje w sklepie spozywczym wczoraj przez 15 godzin kroilam dal pan ciasta obok lady stoja moje ulubione slomki a jak patrze na ta tarte ... toz to czyste zlo !!! musze sie opanowac duza dziewczynka ze mnie .. wiec ja grzechow mam duzo wiecej do popelnienia a jednak sie nie daje

cel 55kg

67,7kg-66kg-65-64-63-62-61-60-59-55cel
Stary 2010-07-25, 12:51   #778
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
I ja tyle samo straciłam na własnej diecie tylko właśnie... ograniczanie się w jedzeniu nie jest moją mocną stroną (w ilości, nie w produktach), więc na tych 10kg się zatrzymało. I gdy tak stało i stało, to postanowiłam się trochę przycisnąć (zmniejszając ilość jedzenia oczywiście, bo wcześniej tylko eliminowałam 'złe produkty'), ale zwyczajnie NIE JESTEM W STANIE mniej jeść. Zaczęły mnie kompulsy łapać, więc powiedziałam 'dość, tak być nie będzie!' i zdecydowałam się na Dukana (po dłuuuugich zastanowieniach, kilka miesięcy wcześniej się przed nim broniłam rękami i nogami). Teraz się śmieję, ale naprawdę to mogło się niefajnie skończyć... całe szczęście teraz sobie z Wami dukam, spokojnie, powoli (baaaardzo powoli ) do celu

No, to sie wygadałam
To samo u mnie Straciłam 10 kg i tak stałam i stałąm aż wreszcie postanowiłam znowu ruszyć z koksem... Trafiłam na Dukana, zobaczyłam że mogę jeść do woli i to to co lubię... Jestem szczęśliwa Idzie w dół... powoli bo powoli ale 6 kg to też sukces
I rzechodzę na to 2/1... niewiele mi zostało do zrzucenia a teraz przy 5/5 idzie BARDZO opornie... więcej jest stania niż spadku.
Stary 2010-07-25, 12:51   #779
Gineska
Raczkowanie

Cytat:
Mam być szczera?

Po pierwsze zadałam konkretne, krótkie pytanie, a nie prosiłam o wykład z nabożnego podejścia do tej diety.
Jestem dorosła, odpowiadam za siebie i mam świadomość konsekwencji swojego postępowania. Przeszłam wiele diet, w każdej kierowałam się przede wszystkim swoim samopoczuciem - także psychicznym i do tego je naginałam. Zawsze chudłam wg swoich potrzeb, bo dobrze komunikuję się ze swoim organizmem. Słyszałaś kiedyś o holistyce? Cierpiętnictwa i martyrologii nie znoszę, a fakt, że nie mam większych problemów ze zbijaniem wagi pozwala mi na pewne szaleństwa. Współczuję osobom, które muszą się o wiele bardziej namęczyć żeby osiągnąć to co mnie przychodzi łatwiej, ale wcale to nie oznacza, że muszę do nich równać i wbijać się w taki sam ton.

Wiecie, że już zaczyna się mówić o niemalże sekciarskim podejściu do diety Dukana? Na tym wątku (zwłaszcza po postach jak ten) też je momentami wyczuwam. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu - stare i mądre powiedzenie. Nie każdy organizm jest identyczny, zawsze istnieją liczne odstępstwa, których nawet genialny Dukan nie jest w stanie objąć i wpakować w fazy, wykresy i tabelki. Rozsądek przede wszystkim! Bo często tego u odchudzających się osób brakuje, a to szalenie demotywuje.

Źle zrobiłam, wiem, ale świadomie i najważniejsze, że nikt mnie do tego nie zmuszał. I oczywiście nikogo do tego nie namawiam! A co do rozstrojenia organizmu - patrz wyżej. Więcej nie będę podejmować takich głupich dyskusji, mogę to robić najwyżej z moim lekarzem, który mnie dokładnie zna: moje ciało i moją psyche. Ty nim nie jesteś.
Stary 2010-07-25, 12:54   #780
vaurienne
Rozeznanie

No właśnie problem w tym,że białka wychodzi mniej dlatego muszę szukać dalej lepszych

the devil inside me is awake
vaurienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości