|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Problem z wyszczupleniem nóg i pupy ;)
Witam,
mam pewien problem a mianowicie nie potrafię wyszczuplić nóg i pupy. Brzuch mam w porządku wcięcie w talii ładne jest ale za to nogi i pupę mam większą niż bym chciała mieć ![]() Wymiary: biust 94cm talia 71 cm biodra 107 cm (!!) obwód uda 64 cm obwód łydki 39 cm Oczywiście ćwiczyłam. Od biegania urosły mi mięśnie na udach i rozrosły mi się łydki. Mam 168 cm wzrostu a ważę 72 kg. Moja super extra waga pokazuje ilość wody, tłuszczu i tkanki mięśniowej w %. Tłuszcz wyszedł w normie za to... jak na dziewczynę w moim wieku i o moim wzroście mój wskaźnik tkanki mięśniowej jest wysoki (około 51%). Nie wiem już co robić żeby wyszczuplić nogi. Proszę o jakieś podpowiedzi może jakieś wypróbowane ćwiczenia, konkretna dieta (myślałam o diecie cambridge ale nie jestem jakoś przekonana) P.s. od następnego tygodnia zaczynam chodzić na basen ale boję się , że znów rozrosną mi się mięśnie na nogach. Edytowane przez Itami Czas edycji: 2010-07-26 o 17:38 |
|
|
|
|
#2 |
|
♥
|
Dot.: Problem z wyszczupleniem nóg i pupy ;)
możesz dodać inne zdjęcie i kolorowe. bo na tym co wkleiłaś nic nie widać.
jaki masz poziom tłuszczu ? podaj swój trening oraz dietę. |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
30%
kolorowego zdjęcia nie mam w całości Trening: staram się ćwiczyć codziennie co najmniej godzinę (oczywiście nie zawsze się udaje bo nie zawsze mam czas) od czerwca robię ćwiczenia na różne partie ciała (http://www.fitness.wp.pl/fitness/cwi...i-i-cwicz.html) wcześniej ćwiczyłam Pilatesa ale podczas studiów nie miałam za bardzo czasu (jeszcze w akademiku) ćwiczyć go. Często też wybieram się na dłuższe spacery. Dieta: z tym już gorzej teraz do października jestem w domu więc mam więcej możliwości (staram się jeść o mniej więcej tych samych porach, nie objadam się i nie jem słodyczy ale nie mam jakiejś konkretnej diety). Ale od października znów zaczynam akademickie życie, w którym brak kuchenki by cokolwiek ugotować jestem skazana na suche lub odgrzewane jedzenie co nie jest zbyt zdrowe.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam rowniez problem z pupą i szczególnie udami a w dodatku zaczał pojawia sie celulit
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
to jest trochę zbyt dużo tłuszczu (dobrze zejść do poziomu co najwyżej 23-24%, co u ciebie oznacza redukcję o 4,5 kg samej tkanki tluszczowej) i po prostu musisz wyszczupleć, aby zmniejszyły się obwody. Od biegania nogi ci się nie rozrosły, tylko wreszcie dopłynęła tam krew (tkana tłuszczowa jest słabo ukrwiona) i wszystko się ujędrniło wypychając tłuszcz w całej okazałości na zewnątrz. Słowem potrzebna ci jest dieta redukcyjna (mniej zjadasz niż spalasz) - jaka, wejdź na forum o dietetyce.
Czuję przez skórę, że twój poziom masy mięśni to efekt zjadania sporej ilości węglowodanów i picia słodkich napojów oraz zatrzymania wody - te wagi nie są doskonałe i nie potrafią zbadać "suchej" masy mięśniowej, więc nie popadaj w przesadę, ze jesteś zbyt umięśniona. |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mialam tez problem z dolnymi partiami ciala i zapisalam sie na Vacuwell polecam po ok 10 razach caly rozmiar w dol mi zlecial pomimo ze potrafilam sobie podjesc po cwiczeniach i tylko kilka dni trzymalam diete polecam rewelacja!!!
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
annan czyli mogę spokojnie używać steppera i nic mi nie "urośnie"? bo kupiłam go już jakiś czas temu ale przestałam używać bo się wystraszyłam
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
moze macie jakies sprawdzone sposoby na mały celulit na nogach?
wiem ze yl juz taki temat ale tych porad jest strasznie duzo i wsumie to nie wie sama co skuteczne |
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a) diety przewyższającej dzienne zapotrzebowanie bogatej w białko (a masz być na redukcji) b) ćwiczeń siłowych (a stepper to aeroby). Zawsze, kiedy po czasie nicnierobienia zaczyna się ruszać obserwuje się takie obrzmienie, zwiększenie obwodów. Gdy ciało przyzwyczai się do tego, że go używasz, przestanie tak panicznie reagować. Choć sam steper nie będzie długo przynosił dobrych efektów. Trzeba różnych ćwiczeń na całe ciało po to, aby a) zwiększać zapotrzebowanie kaloryczne b) ujędrniać ciało i rzeźbić je ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- właśnie dlatego tak dużo tych tematów, bo nie ma złotego środka na cellulit. To nieładnie wyręczać się innymi użytkownikami, by streścili ci pozostałe wątki. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
no więc tak: przechodzę na dietę redukcyjną (już sobie obliczyłam co i jak
), ćwiczenia na różne partie ciała już mam i mój stepper, dojdzie do tego basen, stosuję również kremy ujędrniające no wiec zobaczymy co z tego będzie wielkie dzięki
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
to bardzo dobry plan i przy konsekwencji w stosowaniu z pewnością powinien przynieść oczekiwane rezultaty.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
mam ten sam problem - talia dossyc waska, ale biodra i pupa...dosc apetyczne...cienka jest granica miedzy tym co kobiece a tym co ...barokowe
)) dlatego zakochalam sie z moim orbitreczku http://www.sport-shop.pl/orbitrek-ma...98-p-5271.html czasami sie nie chce, ale jezdze i jezdze. szkoda mi bylo kasy na poaczatku,a le kupilam przez neta wiec nie bylo takie ...prawdziwe hihi
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
ja mam figurę gruszki 86-62-94 i też chciałabym schudnąć troszkę w dolnych partiach ciała;/ ale nie chciałabym stracić centymetrów w biuście a to chyba niemożliwe;/;(
Edytowane przez _Nika_1993_ Czas edycji: 2010-07-27 o 15:01 |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam zapytać jak to jest, że mimo ćwiczeń obwód ud nie ulega zmianie?
Ćwiczę już jakiś czas rowerek w powietrzu czasem 20, czasem 30 minut dziennie do tego 10 min steppera i jak jeszcze daję radę to biegam 10 minut Nie mam dużo tłuszczu na udach, zrobiły się dość zbite, zwłaszcza gdy unoszę nogę to udo jest jakby wypukłe.... Bardzo mi zależy żeby je wyszczuplić, nie chce mięśni...Zastanawiam się czy robienie rowerka w powietrzu coś pomaga?
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. być może od zbyt dawna wykonujesz te same ćwiczenia i organizm się przyzwyczaił. Ludzkie ciało jest sprytne i po wielu powtórzeniach potrafi wykonać to samo przy mniejszym wydatku energii - tzn. ruszamy się tyle samo, a spalamy mniej kalorii niż na początku treningów. Wydłuż czas, zmień rodzaj aktywności, dołóż większe obciążenie. Wtedy metabolizm powinien znów przyspieszyć. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Spróbuję dołożyć więcej steppera, z tego co czytałam to ćwiczenie aerobowe, więc mięśni nie powinno przybyć tak nieszczęsne słodycze wciąż sie nie mogę z nimi całkowicie rozstać ale kalorycznie wychodzi 1400-1500
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
przy diecie nawet 1000 kcal i słodyczach nic nie schudniesz. Albo - albo. Taka bomba węglowodanowa nie pozwoli na odtłuszczenie. No i jeżeli już od dawna jest te 1400 kcal możliwe, że spowolnił ci metabolizm. Przy redukcji ucina się dietę o ok. 200 kcal, nie więcej.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ok biorę sobie do serca, słodycze out cztery msc temu nie jadłam słodyczy przez ponad 80 dni i teraz nijak nie mogę do tego wrócić, łamię się po 2, 3 dniach
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
zacznij więcej jeść, ale pomijaj węglowodany (to, co dodasz do diety niech będzie bogate w białko). Jeżeli masz problem ze słodyczami, zacznij od ograniczania, nie rezyguj, bo pewnego dnia i tak rzucisz się na nie i lipa. Lepiej wyznaczać sobie rozsądne, ale coraz mniejsze porcje aż do wyeliminowania. No i nowe formy ruchu (zamiast stepera pływanie, bieganie lub jazda na rowerze) - to powinno na nowo rozbujać metabolizm. Dobrz też włączyć ćwiczenia siłowe, bo te też zwiększają spalanie.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo dziękuję za wskazówki
|
|
|
#21 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Caly problem lezy w tym zeby dopasowac odpowiednio diete i cwiczenia. Jesli robisz rowerek w powietrzu
rob to bardzo szybko i podobnie z innymi cwiczeniami czy to na stepperku czy rowerku. I faktycznie organizm taks zybko sie przyzwyczaja - zmieniaj sobie dyscypliny, jest naparwde duzo mozliwosci. Co do diety - woz albo przewoz, z pewnych rzeczy tzreba zrezygnowac albo chcociaz ograniczyc je do minimum i brac pod uwage pory dnia, jesli juz amsz zjesc cos slodkiego zrob to rano, nigdy bezposrednio po obiedze 9odczekaj co najmniej godzine). polecam parowar - mozna robic dobre jedzenie + cwicz cwicz cwicz (jak nie ejstes pewna to poradz sie jakiegos trenera, leopsze to niz przyrost miesni..)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

mam rowniez problem z pupą i szczególnie udami a w dodatku zaczał pojawia sie celulit