|
|
#2131 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Witam biuściaste
Ostatnio zakupiłam dwa śliczne biustonosze Konrad clodi push - up w rozmiarze 60 G. Zakupu dokonałam w sklepie Li Parie i jestem bardzo zadowolona ![]() A pomyśleć, że nie dawno nosiłam 70C lub D.
|
|
|
|
#2132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I Panache podpada pod rozmiarówkę brytyjską. Na marginesie, jeśli pasuje Ci FF, a zwyczajowo nosisz G w rozmiarówce kontynentalnej (polsko-niemieckiej) to może biust Ci trochę urósł. |
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakieś doświadczenia z biustonoszami Axami? Znalazłam na all w fajnej cenie, ale nie wiem co sądzić o tej firmie?
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
zmienilam staniki na "uswiadomione " jakies 3 miesiące temu (32 FF ) i wiecie co - biust mi urósŁ i juz sie w nie mieszczę tzn. czuje ze mi w nich ciasno w tych stanikach , dodam ze waga jest ta sama
blog Edytowane przez losek78 Czas edycji: 2010-07-24 o 14:45 |
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas pomyśleć o rozmiarze 32G
|
|
#2136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Biust Ci wrócił z emigracji pod pachami znaczy się. Dlatego po zmianie rozmiaru nie należy zmieniać całej szuflady, tylko z 2 staniki i zaczekać. Migracja potrafi przyjść po miesiącu, ale w zasadzie to 3 miesiące jest taką bezpieczniejszą granicą. |
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
no więc.pod biustem ciasno 76, luźno 80. w biuście luźno 96. Staniki 32E mam 4, kupione z pół roku temu, jednak od tego czasu trochę się zmieniło. są dobre, ale takie na styk. Na początku leżały idealnie. Podejrzewam,że następny stanik, jaki kupię być może bezie miseczkę większy. Patrzę po tabelkach i 34DD powinno być chyba ok.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2138 |
|
Raczkowanie
|
Postanowiłam zmierzyć się jeszcze raz. Wzięłam więc miarę i wiecie co? Okazało się, że źle się mierzyłam... głównie pod biustem, booo wynik w biuście biorę trochę na poprawkę - jestem przed okresem i mam zdecydowanie bardziej pełne piersi... A więc do rzeczy. Pod biustem mogę się ścisnąć do 67-68cm.... Na luzie mam 71. W biuście natomiast 82-83. Gdy się schylę to 1-2cm więcej. No, ale jak mówię jestem przed okresem i piersi niemiłosiernie bolą
Poza tym nie wyglądają na te 14-16 cm różnicy W każdym bądź razie, może powinnam mieć biustonosz o obwodzie 60? Tylko jaka wtedy miska?
|
|
|
|
#2139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To co Cię spotkało, to zwyczajna migracja. Piersi wróciły z emigracji pod pachami, rozsiadły się wygodnie w miseczkach, jak wróciły całkiem to zrobiło im się mniej wygodnie i proszą grzecznie o większe miseczki. A Ty chcesz je wygonić znowu pod pachy. No wiesz? Nie robi się czegoś takiego własnym piersiom. Wygląda, że poza dużomiskowcami, które z założenia mają trochę większe miseczki, będziesz potrzebowała po prostu 32F. I już
|
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Maith,ale o to chodzi,ze chciałabym tylko,żeby strój kąpielowy miał luźniejszy obwód. Staniki normalne biorę 70,teraz właśnei planuję następny do noszenia kupić 32F
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2143 |
|
Przyczajenie
|
cześć ponawiam pytanie.
W biuście mam 75 pod biustem 67 wyszło mi że mam 60 A. Aktualnie używam staników 36/80 ramiączka unoszą mi się do góry, mam pusto w miseczkach. Pytania: 1. Czy dobrze zmierzyłam stanik? 2. Gdzie mogę takie cudo kupić? |
|
|
|
#2144 |
|
Raczkowanie
|
Hej Biuściaste ;D
Proszę o pomoc, bo jestem w tej sprawie zielona. Pod biustem mam 81 cm W biuście bez stanika 94 cm W biuście ze stanikiem 92 cm Teraz noszę 34/75 Wystaje mi fałdka pod pachą i pod biustem. Niby dzięki dobrze dobranemu stanikowi da się tę fałdkę spod pachy schować, więc jaki stanik będzie dla mnie odpowiedni
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli wszystko ok - troche duzo jak na ten wzrost mój 1,62 ale ciesze sie ze nie jestem pŁaska no to szukam stanika na all
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2146 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej 65.Jeśli już koniecznie chcesz 60 to 60 DD brytyjskie lub 60 E polski. ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
36/80 czyli bazarowy stanik? Ja nie wiem gdzie tu obwód a gdzie miska ale brzmi strasznie. ![]() 2. spójrz na 1. post. ![]() Z rozmiarem 60B jest ciężko, ale może się okazać że będziesz potrzebowała 60C, wtedy już łatwiej znajdziesz. Z 60B udało mi się znaleźć taki: http://www.only her.pl/products/167/p/173/search//?&Rozmiar=120&Dost=100& ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
75D Więc bardzo popularny rozmiar, tylko zwróć uwagę na jakość i nie kupuj stanika tam gdzie są oznaczenia typu 34/75...Tak jeśli będzie odpowiedni to wszystko ładnie się schowa, tylko trzeba pamiętać o odpowiednim zakładaniu biustonosza i wygarnianiu. Na początku to może uciekać, ale po pewnym czasie zostanie. ![]() Jeśli mogę coś doradzić to 1. kup miękki i dość zabudowany pod pachami. Coś w tym stylu: http://www.intimo4you.com/_,k60/Bius...eya,t1474.html ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- ekhm...
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2010-07-24 o 21:16 |
||||
|
|
|
#2147 |
|
Przyczajenie
|
http://www.only her.pl/products/167/p/173/search//
Nie mogę wejście a ten link nie istnieje lub jest poprawny. Napisz inny |
|
|
|
#2148 |
|
Konto usunięte
|
wystarczy skasować spację między only a her
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga na dopasowanej jest promocja 23-25 lipca z okazji urodzin sklepu, dobra okazja do zakupów
|
|
#2150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast warto zmierzyć się w staniku stojąc i bez stanika w pozycji pochylonej (nie uwzlędniamy wystających sutków). Wtedy mniej więcej możemy sobie wyobrazić, czy do wyniku w staniku trzeba coś dodać, czy nie. Jeśli wynik w pozycji pochylonej zauważalnie różny, to spodziewamy się, że miseczka wypadająca z pomiaru w staniku może być ciut za mała. Dobieramy wtedy rozmiar do tego, co wypada z wersji stojącej, ale z lekką poprawką. Edytowane przez Maith Czas edycji: 2010-07-25 o 06:08 |
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Bo może wcześniej nie nosiłaś aż tak złego stanika i nie było dużo do migracji? Ja się upychałam w 75B, ledwo mi sutki zakrywało, masakra
Raczej nie bo nie przytyłam. Tylko centymetry spod biustu nagle przywędrowały na biust
|
|
|
|
#2152 |
|
Raczkowanie
|
Antii89 masz rację
Nie będę się ściskać tak bardzo Jestem szczupła ważę 49kg przy wzroście 161cm... to tak chyba normalnie No i biust wielki nie jest :/ No ale co poradzić. Przy mojej posturze chyba lepiej mieć taki niż jakiś mega wielki To będę szukać czegoś w rozmiarze 65C ![]() Pozdr! |
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Ponawiam i prosze o pomoc
![]()
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was posiada może biustonosz polskiej firmy Gorsenia - Nadia (G128). Bardzo podoba mi się malinowy, jednak mam problem z rozmiarem. Nie produkują oni obwodów 65, dopiero od 70. Moje wymiary to 73/87. Napisałam z prośbą o pomoc w wyborze rozmiaru do sklepu Dopasowana. Pani napisała, że może obwód 70 będzie ok, bo mają ścisłe obwody, ale ma wątpliwości. I radzi celować w 70E, albo 70F.
Biorąc pod uwagę tabelę rozmiarów polskich mam wątpliwości, czy aby nie byłby za duży :/ No chyba, że to taki małomiseczkowiec, a ta pani wie co mówi... |
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
to fakt, przeszłam z 75C bazarowego na 70DD z La senzy lub 75C z Effuniaka
|
#2156 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
i przeciez miske dziewczyna przelicza uczciwie, nie ma zamiaru cyca wciskac pod obwod^^Agusia napisala, ze chce ciut luzniejszy obwod w kostiumie, jak wezmie cos scislego, bedzie ok, imo. ale nie wiem czy 34DD nie bedzie ciut duze, 32E wypada miedzy 34D a 34DD. Agusiu, sprawdz jakie ma upatrzony przez Ciebie model miski - czy standard, czy nie. ha, a mi nic nie zmigrowalo - ba, dzis pierwszy moj uswiadomiony stanik jest ciutenke duzy, mimo, ze nie schudlam, a wrecz przeciwnie^^
|
|
|
#2157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego ja raczej popieram mierzenie się w pozycji pochylonej i w wyprostowanej + mierzenie, mierzenie, mierzenie. Bo tabelki to jedno, a kształt biustu to drugie. ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Ale skoro upychałaś biust w 75Beee to bardzo możliwe. Swoją drogą jak Ty to robiłaś? Jeszcze mi powiedz, że stanik miał wkładki. ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
). Szukaj, a jak coś znajdziesz to koniecznie się pochwal!![]() Nie wiem czy już to oglądałaś: http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/axami-delicious
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie rezygnuję. Dzięki
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że lepiej celować w jakieś sprawdzone marki, najlepiej brytyjczyki, bo są lepiej dopracowane.
A można je też po okazyjnej cenie kupić.Ja kupiłam 1,5 roku stanik polskiej firmy Dalia i na dzień dzisiejszy dość się zużył, a Panache czy Freya jak nowe. ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
no wiec, wiem teraz z balkonetki,ze ten strój, który chcę kupić jest wiązany na plecach i wypada niby dużomiskowy. Moze po prostu wziać zwycxzajnie 32E ?
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- obwod sobie zrobię tak jak będę chciała,a jeśli jest dużomiskowy to w E sie zmieszcze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

czas pomyśleć o rozmiarze 32G

Ja nie wiem gdzie tu obwód a gdzie miska ale brzmi strasznie.