Dobry Fryzjer - Kraków - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Pokaż wyniki sondy: Jaka fryzurka do kwadratowej twarzyczki????
włosy kręcone 68 23,61%
włosy proste 55 19,10%
grzywka prosta 24 8,33%
grzywka na skos 141 48,96%
Głosujący: 288. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-23, 01:38   #3061
shiava
Zadomowienie

Dot.: gdzie dobry fryzjer w Krakowie?pomocy

Ja moge polecic Trendy na Ruczaju. Tanio, kameralnie, nie trzeba sie umawiac, i robią cuda na glowie.

Edytowane przez shiava
Czas edycji: 2010-07-23 o 09:33
shiava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 15:26   #3062
julia816
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasienja Pokaż wiadomość
Chciałam wam powiedzieć, że od mojej wizyty u Dziedzic minęło juz kilka dni, a ja jestem coraz bardziej zadowolona. Nauczyłam się układać moją nową fryzurę po swojemu i ona się zaczyna coraz lepiej sprawdzać. Grzywka jest super, z tyłu - jestem najmniej zadowolona. Myślę, że jednak wrócę do p. Anny kolejnym razem. Tylko po prostu będę bardziej zdecydowana i uparta na odważniejsze cięcia.
I potwierdzam, atmosfera tego salonu jest naprawdę fajna. Jest tam spokojnie a te panie są miłe "tak same z siebie", nie że muszą, ale po prostu są miłe i już. Takie przynajmniej sprawiają wrażenie.
W Trendach czułam się jak na dworcu PKP - mnóstwo osób, wycie suszarek, nie słychac co ludzie do siebie mówią. W sumie wizyta tam była męcząca (no i z cięcia byłam okropnie niezadowolona). A u Dziedzic - naprawdę sobie odpoczęłam. Ogólnie polecam
Do Kasienja,
a mozesz pokazac swoj afryzurke spod reki p. Ani z salonu Dziedzic. Ja tym razme poszłam do sąsiadki co ma swój salon, bo potrzebowałam szybko włosy zafarbowac, nie chciało mi sie samej i podciąć tylko końcówki. Zapuszczałam 6 miesięcy , wiec były juz w stanie tragicznym. samo farbowanie super, ale fryzura niby oki, ale nie układa sie super, musze sie troche namęczyc by ja ułożyć. I dlatego chce sie wybrac we wrzesniu do pani Ani. Mam włosy średniej długości. Stad moje pytanie czy masz fryzurę krótka czy długą. I jakie fryzury p. Ania najlepiej scina.
julia816 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 18:15   #3063
Aduunia78
Przyczajenie

Pewnie sie powtorze, ale nie mam sily czytac wszystkich postow od niedawna mieszkam na Ruczaju w okolicach Chmielenca i widze tu mnostwo salonow fryzjerskich. Chce ufarbowac poldlugie wlosy, ale na pewno w rozsadnej cenie.
Mozecie kogos polecic? u kogos bylyscie? dzieki
Aduunia78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 20:27   #3064
Lenka87
Rozeznanie

Ja farbuję w domu, ale farbą fryzjerską
Lenka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 21:58   #3065
Aduunia78
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lenka87 Pokaż wiadomość
Ja farbuję w domu, ale farbą fryzjerską

U mnie nie wchodzi to w tej chwili w rachube bo mam jasny blond z paskudnymi rudawymi odrostami i chce miec ciemny blond wiec musi to zrobic ktos kto sie naprawde na tym zna, bo trzeba stonowac ten kolor ...
Aduunia78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 08:19   #3066
f53a3ae6dfe304d799b8b04e2934d7acc269b5dc_61ad5281be2d3
Konto usunięte

W czwartek byłam u Dziedzic, tym razem u p. Ani Prusakowskiej (drugiej Ani nie było). Tym razem zażyczyłam sobie krótką fryzurkę, z króciuteńką grzyweczką. Cięcie było po dwóch miesiącach od strzyżenia p. Ani Pyrzanowskiej a la Rhianna Dopiero teraz przestały się układać, co przy półdługich włosach to cud . Wracając - grzywka krótka, włoski krótkie - fryzura a la chłopczyca. P. Ania dała sobie radę. Włosy się układają bez większych problemów. Jestem zadowolona, ale nie tak bardzo jak przy cięciu 2. pani Ani. Jest coś w tej fryzurze co mi nie pasuje, ale nie wiem co. Koleżanki z pracy i mój mąż twierdzą, że fryzura mnie odmłodziła, że wyglądam teraz jak modelka Twiggy (ale nie mam taaaaakich oczu ) i na 18 lat, a nie na 28 . Ogólnie p. Ani dałam napiwek, bo była niesamowicie miła, fajnie mi się gawędziło, no i cięcie też fajne... dokładne. Następnym razem pójdę do p. Ani Pyrzanowskiej i zobaczymy co mi wyczaruje Ogólnie polecam, bo atmosfera cudo, wystrój cudo, miła obsługa, no i chyba mają klimatyzację, bo w czwartek przy 32C w salonie było dużo chłodniej

Cytat:
Napisane przez Aduunia78 Pokaż wiadomość
Pewnie sie powtorze, ale nie mam sily czytac wszystkich postow od niedawna mieszkam na Ruczaju w okolicach Chmielenca i widze tu mnostwo salonow fryzjerskich. Chce ufarbowac poldlugie wlosy, ale na pewno w rozsadnej cenie.
Mozecie kogos polecic? u kogos bylyscie? dzieki
Odnośnie Ruczaju, byłam dwa razy w Kaizen Hair w Pasażu Ruczaj u Pauli i raz u jakiegoś kolesia (który spieprzył mi prostą półdługą fryzurę), poszukaj moich wpisów, są parę stron wcześniej - niestety Paula już tam nie pracuje... Czytałam o Trendy, że wiocha i na dodatek okropnie się cenią, ale tam nie byłam - przytaczam tylko opinie wyszperane w Internecie. Teraz dwa razy byłam w Dziedzic i muszę powiedzieć, że farbowanie mają tańsze, niż np. w Kaizen Hair. Z tym, że ja tam byłam na razie tylko ze strzyżeniem, bo farbę nakłada mi mąż Ale już wiem, że wolę godzinę poświęcić na dojazd i godzinę na powrót i zostać u Dziedzic... bo chociaż nie należą do najtańszych, to wiem, że mi nie zepsują fryzury

Edytowane przez f53a3ae6dfe304d799b8b04e2934d7acc269b5dc_61ad5281be2d3
Czas edycji: 2010-07-24 o 08:23
f53a3ae6dfe304d799b8b04e2934d7acc269b5dc_61ad5281be2d3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 13:54   #3067
tranqil babe
Wtajemniczenie

Dziewczyny proszę polećcie mi fryzjera który DOBRZE CIENIUJE i robi naturalne fryzurki nie potrzebujące układania , ktos ma takie doświadczenia??
Tylko nie kiss paris, koleżanka wróciła stamtąd wyglądając okropnie:/

tranqil babe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 14:50   #3068
f53a3ae6dfe304d799b8b04e2934d7acc269b5dc_61ad5281be2d3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tranqil babe Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę polećcie mi fryzjera który DOBRZE CIENIUJE i robi naturalne fryzurki nie potrzebujące układania , ktos ma takie doświadczenia??
Tylko nie kiss paris, koleżanka wróciła stamtąd wyglądając okropnie:/
Ja polecam Dziedzic (mam nadzieję, że nikt nie posądzi mnie o reklamę) - cieniują włosy tak, że przez dwa miesiące się układają.... Paula z KAizen Hair też fajnie cieniowała proste fryzurki (miałam półdługie do ramion), ale nie wiem, gdzie teraz pracuje...
f53a3ae6dfe304d799b8b04e2934d7acc269b5dc_61ad5281be2d3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 15:47   #3069
mantama
Przyczajenie

hej
Szukam profesjonalnego fryzjera w Krakowie. Głównie chodzi mi o zmianę koloru włosów z ciemnego brązu (czyt. czarnych) na podobny do mojego naturalnego - ciemny blond -> (http://images.paraorkut.com/img/wall...shoot-6367.jpg)
Czytałam o salonie Camille ALBANE, że jest b. dobry, ale czy orientujecie sie może w cenach? Za taki eksperyment mogłabym zapłacić, góra 400zł.
Najbardziej zalezy mi, aby fryzjer nie zniszczył mi włosów (wypalił) i przede wszystkim, aby kolor wyszedł w miarę podobny
Pozdrawiam
mantama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 21:05   #3070
shiava
Zadomowienie

Przejrzalam z ciekawosci posty Cornelii33, i wszystkie wygladaja jak reklama

Edytowane przez shiava
Czas edycji: 2010-07-25 o 07:06
Stary 2010-07-25, 12:59   #3071
natali94
Raczkowanie

GG do natali94

Ja jednak się zdecydowałam i poszłam do Kiss Paris do p. Basi dokładnie 19 lipca, widzę, że miałam szczęście, skoro już tam nie pracuje, jest naprawdę świetna, u innego fryzjera pewnie nie zdecydowałabym się na takie odważne ścięcie włosów Ale nie ma co narzekać, nie przeprowadziła się daleko, jej 'Atelier Bernady' jest na Kazimierzu, niedaleko Galerii Kazimierz, przechodziłam i widziałam
natali94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 14:15   #3072
Nicolleta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
jednak ponawiam pytanie, gdyż wesele tuz tuz i nie wiem kogo wybrać z Trendy (Karmelicka lub Starowiślna). A tylko tam mogę iść..ktoś kogoś może polecić, odradzić?

Pozdrawiam
Hej, Byłam w salonie Trendy i właśnie u Tomka- podcinałam tylko końcówki i kurację robiłam. Mogę powiedzieć, że Tomek jest doświadczonym, słuchającym klientki fryzjerem- prosiłam o podcięcie końcówek i odświeżenie fryzury i to właśnie zrobił. Minął miesiąc i włosy nadal dobrze się układają. Polecam.
Nicolleta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 14:41   #3073
tranqil babe
Wtajemniczenie

[1=f53a3ae6dfe304d799b8b04 e2934d7acc269b5dc_61ad528 1be2d3;20895738]Ja polecam Dziedzic (mam nadzieję, że nikt nie posądzi mnie o reklamę) - cieniują włosy tak, że przez dwa miesiące się układają.... Paula z KAizen Hair też fajnie cieniowała proste fryzurki (miałam półdługie do ramion), ale nie wiem, gdzie teraz pracuje...[/QUOTE]

Dziekuje za rade ale sprawdzilam cennik Dziedzic i 89 zl za strzyżenie średnio długich włosów to dla mnie jednak za duzo
Moze ktos poleci tańszego fryzjera,dobrze cieniującego?

tranqil babe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 15:31   #3074
maiku_88
Przyczajenie

Proszę o POMOC !! :)

Witam Wszystkich !!!
Czy mogłabym uzyskać jak najwięcej opini (pozytywnych a także negatywnych) o salonie przy ulicy;
Radzikowskiego 22 w Krakowie ?? Czytałam parę pozytywnych opinii dotyczących tego salonu(oraz Pana Romana) , ale nadal nie wiem czy pójść Moje włosy są okropnie niesforne!! Ukladają się tylko po wyjściu od fryzjera... a ja potrzebuje fryzurki która na następny dzień też będzie wyglądała dobrze .... PROSZĘ Pomóżcie !!!!
maiku_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 15:43   #3075
Pewna_Pani
Raczkowanie

Dot.: Proszę o POMOC !! :)

Cytat:
Napisane przez maiku_88 Pokaż wiadomość
Czytałam parę pozytywnych opinii dotyczących tego salonu(oraz Pana Romana) , !
Myślę, że jeżeli słyszałaś pozytywne opinie, to możesz spróbować. Ja np. mam ciężko spotkać dobrego fryzjera... więc idę do takiego, którego mi polecili znajomi, mimo, że czasami słyszę negatywne opinie... ale co tam... jeżeli miałabym tak wybierać, słuchać każdego to do żadnego salonu bym nie poszła... Przecież zawsze się trafi, ktoś kto narzeka na danego fryzjera, a mimo to jest dobry...

- Geenialnie !
Pewna_Pani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 09:37   #3076
mantama
Przyczajenie

Potrzebuje dobrego, naprawde dobrego fryzjera, ktory poradzi sobie z dekoloryzacją włosów ciemnych na blond. Dużo czytałam tutaj opinii na temat roznych salonow, ale gdybym miała wybierać, to który polecacie?
Salon Dziedzic, Studio Effect, Salon AK.KK, Salon Roman, Salon Camille Allbane?
Z tego co mi się wydaję to Salon Dziedzic i Roman sa jednymi z najlepszych salonow jesli chodzi o strzyzenie, a ja potrzebuje je ufarbowac
Proszę o pomoc
mantama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 11:11   #3077
wiss
Raczkowanie

Dot.: KRAKOW poszukiwany p.Grzegorz z Expandera na Pilsudskiego

hopsaaasa
tez go szukam,
??
wiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 17:49   #3078
magdagro
Przyczajenie

Ja ostatnio trafiłam do salonu Visage przy ul. Krowoderskich Zuchów. Ceny może do najniższych nie należą, ale z koloryzacji wykonanej przez p. Anię byłam zadowolona.
magdagro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 21:10   #3079
natali94
Raczkowanie

GG do natali94

Ej dziewczyny, jeśli chodzi o Panią Basię to pewnie niektóre jej klientki dostały sms, do września pracuje w salonie na ulicy Ariańskiej 3, a od września rusza jej Atelier
Stary 2010-07-28, 09:13   #3080
Arashy
Raczkowanie

Akurat fakt, że nie chcieli Ci podać numeru telefonu do p. Basi to się im chwali. Być moze faktycznie nie mają numeru telefonu do jej nowego miejsca pracy. A podawanie prywatnego numeru jest sprzeczne nie tylko z przepisami, ale i z dobrym wychowaniem. Poza tym może p. Basia nie życzy sobie, zeby po całym mieście krążył jej prywatny numer telefonu miedzy klientkami tylko dlatego, ze parę osób podobnych Tobie jest oburzonych, ze salon nie ma kontaktu do ich fryzjerki.
Oni nie mają obowiązku prowadzenia ewidencji gdzie pracują poprzedni pracownicy salonu.

Edytowane przez Arashy
Czas edycji: 2010-07-28 o 09:15
Arashy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 09:32   #3081
Kini0r
Przyczajenie

Jeśli ktoś nie był i nie czesał się u Pani Ewy to niech najpierw sprawdzi a nie wypowiada się na forum na temat jej pracy. Ja czesałąm się i niej już nie raz i nie zamieniłabym na żadnego innego fryzjera. Praktykant nie poradziłby sobie na pewno z czymś takim, zapraszam do obejrzenia filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=HzRes...eature=related
Kini0r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 11:47   #3082
Zimbabwe
Przyczajenie

I to jaka bezczelna, zrobiłaby to trochę delikatniej to może by tak nie zniechęcało do odwiedzenia tego całego atelier. A tak nawiasem mówiąc to przeglądnęłam cennik i jak na nowo otwarty salon to tanio to tam nie jest. Nie wiem czym chce zachęcić nowe klientki do siebie?!

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez shiava Pokaż wiadomość
Przejrzalam z ciekawosci posty Cornelii33, i wszystkie wygladaja jak reklama

Edytowane przez Zimbabwe
Czas edycji: 2010-07-28 o 11:50
Zimbabwe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 12:01   #3083
Arashy
Raczkowanie

z postow tutaj wnioskuje, ze p. Basia to, że tak powiem - jedna z gwiazd krakowskiego fryzjerstwa. wiec mnie cennik nie dziwi klientki znajdzie zawsze, bo sporo osob pojdzie za nia, a kolejne pojda zachecone przez stale klientki.
raczej osoby, ktore wyrobily sobei odpowiednia marke nie narzekaja na brak klienteli

Arashy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 21:22   #3084
natali94
Raczkowanie

GG do natali94

Cytat:
Napisane przez waszkagoo Pokaż wiadomość
A mnie nikt nie poinformował ze Pani Basia zmieniła prace dobrze że tutaj zaglądnęłam,w kiss miałam wizytę na 23 sierpnia i teraz gdzie mam jej szukać bo już sie pogubiłam.
Przeniosła się do końca sierpnia na jakiś salon na Ariańską 3.
Stary 2010-07-28, 21:36   #3085
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka
Thumbs up Dot.: gdzie dobry fryzjer w Krakowie?pomocy

Bardzo zdziwiła mnie tak negatywna opinia o pani Ewie, uważam, że jest ona stuprocentową profesjonalistką i zawsze wychodzę od niej zadowolona
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 09:42   #3086
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Cytat:
Napisane przez waszkagoo Pokaż wiadomość
Dzwoniłam dzisiaj cały dzień na ul.Arianską i nikt tam nie odbiera telefonu,i jak teraz mam się dodzwnić do p.Barbary jakieś tutaj jest zamieszanie
strona www.bernady.com.pl chyba też nie działa no to mam problem bo mój fryzjer przepadł się pod ziemię
proszę o pomoc!dajcie mi numer bardzo mi zależy na wizycie u pani Basi.
Mnie strona bernady.com.pl działa, jest tam jakiś numer kontaktowy: 603 166 519, może się czegoś dowiesz.
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 15:27   #3087
fru_fru
BAN stały

Moje drogie panie, moją przygodę z salonem Kiss zaczęłam od wizyt u pani Basi. Przyjechałam do Krakowa ponad 2 lata temu załamana, że nie znam żadnego dobrego fryzjera. Basie wyszukałam przez opinie dodawane na takich stronach jak ta. Byłam bardzo zadowolona, ale okazało się że Basia ma tyle klientek, że trudno było umówić się do niej w terminach jakie mi odpowiadały. Zdecydowałam się więc umówić do Ewy Warmuz i to była świetna decyzja. Ewa jest super profesjonalistką!!! a nie jak tu ktoś napisał pseudo fryzjerem. Wiem co piszę bo jestem dość wymagającą klientką i miałam wiele różnych mało przyjemnych doświadczeń z fryzjerami. U Ewy strzygę się i farbuję i naprawdę robi to bardzo dobrze. Osobiście trochę nie pasuje mi styl bycia Basi ,(ale to nie wpływa w żaden sposób na ocenę jej fachowości), choć również jest to ważne, biorąc pod uwagę wizytę u fryzjera jako przyjemność dla "głowy i duszy" . Widząc powyższe opinie, trochę poczułam się jakbym czytała reklamę dla nowego salonu p. Basi. Mam nadzieję, że się mylę, bo jeśli by tak było, to źle to świadczy o niektórych
a tak na marginesie to ceny w Kiss są wysokie, ale cennik w nowym atelier Bernady na usługę skrócenie grzywki to lekka przesada
Tak więc pozdrawiam obie panie Ewę i Basię, życząc każdej z nich powodzenia. Jeszcze raz dodam, że Ewa to naprawdę świetna fryzjerka, którą szczerze polecam, myślę że warto się przekonać samemu.

Edytowane przez fru_fru
Czas edycji: 2010-07-30 o 15:30
fru_fru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 23:13   #3088
ellish
Zakorzenienie

ah ta Baska z Kiss...juz pisalam wczesniej, mnie nie zachwycila, a nawet wyłam jak bóbr gdy wyszlam z jej salonu. Ja wyłam z rozpaczy, a rodzina wyła ze smiechu gdy zobaczyla jaka fryzure mi doradzila Baska.

Dzisiaj bylam w Trendy na Karmelickiej. Balam sie...ale zaryzykowałam. Obawialam sie, bo salon ma negatywne opinie. Trafilam do niejakiej P. Ewy. Bardzo sympatyczna kobieta, dobra kawe robi A co do fryzury- poprosilam o scienowanie+grzywka. Jestem bardzo mile zaskoczona. A na dodatek miło sie rozmawialo.

Widzialam obok Tomka, ktory pracował nad klientka...musze przyznac, ze zaczalam zalowac, ze nie trafilam do Niego. Facet sie zna na rzeczy, super doradza, a nawet odradza. Kobieta wyszla z ekstra fryzura. A jaka z Niego gaduła

Pozdrawiam
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 23:42   #3089
shiava
Zadomowienie

Ja osbiscie wymiotuję tymi postami na temat p.Basi.

Chcialam pojsc, bo taka wychwalana, i niby wszystko umie - ale nie pojde.
Bo:
1) albo robi sobie darmowa reklame - co jest niezgodne z reg.- powinno sie za to zaplacic.
2) ma beznadziejne klientki - ktore robia jej tzw. "black PR". Wychwalają, ale w taki sposob, ze nikt tam nie pojdzie
Stary 2010-07-31, 19:10   #3090
Lenka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shiava Pokaż wiadomość
Ja osbiscie wymiotuję tymi postami na temat p.Basi.

Chcialam pojsc, bo taka wychwalana, i niby wszystko umie - ale nie pojde.
Bo:
1) albo robi sobie darmowa reklame - co jest niezgodne z reg.- powinno sie za to zaplacic.
2) ma beznadziejne klientki - ktore robia jej tzw. "black PR". Wychwalają, ale w taki sposob, ze nikt tam nie pojdzie
czarny PR - parę stron temu też myślałam o tej pani Basi, ale teraz to aż niedobrze się robi od tego zachwalania
Lenka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości