|
|||||||
| Notka |
|
| Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaka fryzurka do kwadratowej twarzyczki???? | |||
| włosy kręcone |
|
68 | 23,61% |
| włosy proste |
|
55 | 19,10% |
| grzywka prosta |
|
24 | 8,33% |
| grzywka na skos |
|
141 | 48,96% |
| Głosujący: 288. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: gdzie dobry fryzjer w Krakowie?pomocy
Ja moge polecic Trendy na Ruczaju. Tanio, kameralnie, nie trzeba sie umawiac, i robią cuda na glowie.
Edytowane przez shiava Czas edycji: 2010-07-23 o 09:33 |
|
|
|
|
#3062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a mozesz pokazac swoj afryzurke spod reki p. Ani z salonu Dziedzic. Ja tym razme poszłam do sąsiadki co ma swój salon, bo potrzebowałam szybko włosy zafarbowac, nie chciało mi sie samej i podciąć tylko końcówki. Zapuszczałam 6 miesięcy , wiec były juz w stanie tragicznym. samo farbowanie super, ale fryzura niby oki, ale nie układa sie super, musze sie troche namęczyc by ja ułożyć. I dlatego chce sie wybrac we wrzesniu do pani Ani. Mam włosy średniej długości. Stad moje pytanie czy masz fryzurę krótka czy długą. I jakie fryzury p. Ania najlepiej scina. |
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Przyczajenie
|
Pewnie sie powtorze, ale nie mam sily czytac wszystkich postow
od niedawna mieszkam na Ruczaju w okolicach Chmielenca i widze tu mnostwo salonow fryzjerskich. Chce ufarbowac poldlugie wlosy, ale na pewno w rozsadnej cenie.Mozecie kogos polecic? u kogos bylyscie? dzieki
|
|
|
|
|
#3064 |
|
Rozeznanie
|
Ja farbuję w domu, ale farbą fryzjerską
|
|
|
|
|
#3065 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3066 | |
|
Konto usunięte
|
W czwartek byłam u Dziedzic, tym razem u p. Ani Prusakowskiej (drugiej Ani nie było). Tym razem zażyczyłam sobie krótką fryzurkę, z króciuteńką grzyweczką. Cięcie było po dwóch miesiącach od strzyżenia p. Ani Pyrzanowskiej a la Rhianna
Dopiero teraz przestały się układać, co przy półdługich włosach to cud . Wracając - grzywka krótka, włoski krótkie - fryzura a la chłopczyca. P. Ania dała sobie radę. Włosy się układają bez większych problemów. Jestem zadowolona, ale nie tak bardzo jak przy cięciu 2. pani Ani. Jest coś w tej fryzurze co mi nie pasuje, ale nie wiem co. Koleżanki z pracy i mój mąż twierdzą, że fryzura mnie odmłodziła, że wyglądam teraz jak modelka Twiggy (ale nie mam taaaaakich oczu ) i na 18 lat, a nie na 28 . Ogólnie p. Ani dałam napiwek, bo była niesamowicie miła, fajnie mi się gawędziło, no i cięcie też fajne... dokładne. Następnym razem pójdę do p. Ani Pyrzanowskiej i zobaczymy co mi wyczaruje Ogólnie polecam, bo atmosfera cudo, wystrój cudo, miła obsługa, no i chyba mają klimatyzację, bo w czwartek przy 32C w salonie było dużo chłodniej ![]() Cytat:
Ale już wiem, że wolę godzinę poświęcić na dojazd i godzinę na powrót i zostać u Dziedzic... bo chociaż nie należą do najtańszych, to wiem, że mi nie zepsują fryzury
Edytowane przez f53a3ae6dfe304d799b8b04e2934d7acc269b5dc_61ad5281be2d3 Czas edycji: 2010-07-24 o 08:23 |
|
|
|
|
|
#3067 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny proszę polećcie mi fryzjera który DOBRZE CIENIUJE i robi naturalne fryzurki nie potrzebujące układania , ktos ma takie doświadczenia??
Tylko nie kiss paris, koleżanka wróciła stamtąd wyglądając okropnie:/
|
|
#3068 |
|
Konto usunięte
|
Ja polecam Dziedzic (mam nadzieję, że nikt nie posądzi mnie o reklamę) - cieniują włosy tak, że przez dwa miesiące się układają.... Paula z KAizen Hair też fajnie cieniowała proste fryzurki (miałam półdługie do ramion), ale nie wiem, gdzie teraz pracuje...
|
|
|
|
|
#3069 |
|
Przyczajenie
|
hej
Szukam profesjonalnego fryzjera w Krakowie. Głównie chodzi mi o zmianę koloru włosów z ciemnego brązu (czyt. czarnych) na podobny do mojego naturalnego - ciemny blond -> (http://images.paraorkut.com/img/wall...shoot-6367.jpg) Czytałam o salonie Camille ALBANE, że jest b. dobry, ale czy orientujecie sie może w cenach? Za taki eksperyment mogłabym zapłacić, góra 400zł. Najbardziej zalezy mi, aby fryzjer nie zniszczył mi włosów (wypalił) i przede wszystkim, aby kolor wyszedł w miarę podobny ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3070 |
|
Zadomowienie
|
Przejrzalam z ciekawosci posty Cornelii33, i wszystkie wygladaja jak reklama
Edytowane przez shiava Czas edycji: 2010-07-25 o 07:06 |
|
|
|
|
#3071 |
|
Raczkowanie
|
Ja jednak się zdecydowałam i poszłam do Kiss Paris do p. Basi dokładnie 19 lipca, widzę, że miałam szczęście, skoro już tam nie pracuje, jest naprawdę świetna, u innego fryzjera pewnie nie zdecydowałabym się na takie odważne ścięcie włosów
Ale nie ma co narzekać, nie przeprowadziła się daleko, jej 'Atelier Bernady' jest na Kazimierzu, niedaleko Galerii Kazimierz, przechodziłam i widziałam
|
|
|
|
|
#3072 |
|
Przyczajenie
|
Hej, Byłam w salonie Trendy i właśnie u Tomka- podcinałam tylko końcówki i kurację robiłam. Mogę powiedzieć, że Tomek jest doświadczonym, słuchającym klientki fryzjerem- prosiłam o podcięcie końcówek i odświeżenie fryzury i to właśnie zrobił. Minął miesiąc i włosy nadal dobrze się układają. Polecam.
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=f53a3ae6dfe304d799b8b04 e2934d7acc269b5dc_61ad528 1be2d3;20895738]Ja polecam Dziedzic (mam nadzieję, że nikt nie posądzi mnie o reklamę) - cieniują włosy tak, że przez dwa miesiące się układają.... Paula z KAizen Hair też fajnie cieniowała proste fryzurki (miałam półdługie do ramion), ale nie wiem, gdzie teraz pracuje...[/QUOTE]
Dziekuje za rade ale sprawdzilam cennik Dziedzic i 89 zl za strzyżenie średnio długich włosów to dla mnie jednak za duzo ![]() Moze ktos poleci tańszego fryzjera,dobrze cieniującego? ![]()
|
|
#3074 |
|
Przyczajenie
|
Proszę o POMOC !! :)
Witam Wszystkich !!!
Czy mogłabym uzyskać jak najwięcej opini (pozytywnych a także negatywnych) o salonie przy ulicy; Radzikowskiego 22 w Krakowie ?? Czytałam parę pozytywnych opinii dotyczących tego salonu(oraz Pana Romana) , ale nadal nie wiem czy pójść Moje włosy są okropnie niesforne!! Ukladają się tylko po wyjściu od fryzjera... a ja potrzebuje fryzurki która na następny dzień też będzie wyglądała dobrze .... PROSZĘ Pomóżcie !!!! |
|
|
|
|
#3075 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Proszę o POMOC !! :)
Cytat:
|
|
|
#3076 |
|
Przyczajenie
|
Potrzebuje dobrego, naprawde dobrego fryzjera, ktory poradzi sobie z dekoloryzacją włosów ciemnych na blond. Dużo czytałam tutaj opinii na temat roznych salonow, ale gdybym miała wybierać, to który polecacie?
Salon Dziedzic, Studio Effect, Salon AK.KK, Salon Roman, Salon Camille Allbane? Z tego co mi się wydaję to Salon Dziedzic i Roman sa jednymi z najlepszych salonow jesli chodzi o strzyzenie, a ja potrzebuje je ufarbowac ![]() Proszę o pomoc |
|
|
|
|
#3077 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: KRAKOW poszukiwany p.Grzegorz z Expandera na Pilsudskiego
hopsaaasa
tez go szukam, ?? |
|
|
|
|
#3078 |
|
Przyczajenie
|
Ja ostatnio trafiłam do salonu Visage przy ul. Krowoderskich Zuchów. Ceny może do najniższych nie należą, ale z koloryzacji wykonanej przez p. Anię byłam zadowolona.
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
Ej dziewczyny, jeśli chodzi o Panią Basię to pewnie niektóre jej klientki dostały sms, do września pracuje w salonie na ulicy Ariańskiej 3, a od września rusza jej Atelier
|
|
|
|
|
#3080 |
|
Raczkowanie
|
Akurat fakt, że nie chcieli Ci podać numeru telefonu do p. Basi to się im chwali. Być moze faktycznie nie mają numeru telefonu do jej nowego miejsca pracy. A podawanie prywatnego numeru jest sprzeczne nie tylko z przepisami, ale i z dobrym wychowaniem. Poza tym może p. Basia nie życzy sobie, zeby po całym mieście krążył jej prywatny numer telefonu miedzy klientkami tylko dlatego, ze parę osób podobnych Tobie jest oburzonych, ze salon nie ma kontaktu do ich fryzjerki.
Oni nie mają obowiązku prowadzenia ewidencji gdzie pracują poprzedni pracownicy salonu. Edytowane przez Arashy Czas edycji: 2010-07-28 o 09:15 |
|
|
|
|
#3081 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli ktoś nie był i nie czesał się u Pani Ewy to niech najpierw sprawdzi a nie wypowiada się na forum na temat jej pracy. Ja czesałąm się i niej już nie raz i nie zamieniłabym na żadnego innego fryzjera. Praktykant nie poradziłby sobie na pewno z czymś takim, zapraszam do obejrzenia filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=HzRes...eature=related
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Przyczajenie
|
I to jaka bezczelna, zrobiłaby to trochę delikatniej to może by tak nie zniechęcało do odwiedzenia tego całego atelier. A tak nawiasem mówiąc to przeglądnęłam cennik i jak na nowo otwarty salon to tanio to tam nie jest. Nie wiem czym chce zachęcić nowe klientki do siebie?!
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Edytowane przez Zimbabwe Czas edycji: 2010-07-28 o 11:50 |
|
|
|
|
#3083 |
|
Raczkowanie
|
z postow tutaj wnioskuje, ze p. Basia to, że tak powiem - jedna z gwiazd krakowskiego fryzjerstwa. wiec mnie cennik nie dziwi
klientki znajdzie zawsze, bo sporo osob pojdzie za nia, a kolejne pojda zachecone przez stale klientki.raczej osoby, ktore wyrobily sobei odpowiednia marke nie narzekaja na brak klienteli
|
|
|
|
|
#3084 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo zdziwiła mnie tak negatywna opinia o pani Ewie, uważam, że jest ona stuprocentową profesjonalistką i zawsze wychodzę od niej zadowolona
|
|
|
|
|
#3086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3087 |
|
BAN stały
|
Moje drogie panie, moją przygodę z salonem Kiss zaczęłam od wizyt u pani Basi. Przyjechałam do Krakowa ponad 2 lata temu załamana, że nie znam żadnego dobrego fryzjera. Basie wyszukałam przez opinie dodawane na takich stronach jak ta. Byłam bardzo zadowolona, ale okazało się że Basia ma tyle klientek, że trudno było umówić się do niej w terminach jakie mi odpowiadały. Zdecydowałam się więc umówić do Ewy Warmuz i to była świetna decyzja. Ewa jest super profesjonalistką!!! a nie jak tu ktoś napisał pseudo fryzjerem. Wiem co piszę bo jestem dość wymagającą klientką i miałam wiele różnych mało przyjemnych doświadczeń z fryzjerami. U Ewy strzygę się i farbuję i naprawdę robi to bardzo dobrze. Osobiście trochę nie pasuje mi styl bycia Basi ,(ale to nie wpływa w żaden sposób na ocenę jej fachowości), choć również jest to ważne, biorąc pod uwagę wizytę u fryzjera jako przyjemność dla "głowy i duszy"
. Widząc powyższe opinie, trochę poczułam się jakbym czytała reklamę dla nowego salonu p. Basi. Mam nadzieję, że się mylę, bo jeśli by tak było, to źle to świadczy o niektórych a tak na marginesie to ceny w Kiss są wysokie, ale cennik w nowym atelier Bernady na usługę skrócenie grzywki to lekka przesada ![]() Tak więc pozdrawiam obie panie Ewę i Basię, życząc każdej z nich powodzenia. Jeszcze raz dodam, że Ewa to naprawdę świetna fryzjerka, którą szczerze polecam, myślę że warto się przekonać samemu. Edytowane przez fru_fru Czas edycji: 2010-07-30 o 15:30 |
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
ah ta Baska z Kiss...juz pisalam wczesniej, mnie nie zachwycila, a nawet wyłam jak bóbr gdy wyszlam z jej salonu. Ja wyłam z rozpaczy, a rodzina wyła ze smiechu gdy zobaczyla jaka fryzure mi doradzila Baska.
Dzisiaj bylam w Trendy na Karmelickiej. Balam sie...ale zaryzykowałam. Obawialam sie, bo salon ma negatywne opinie. Trafilam do niejakiej P. Ewy. Bardzo sympatyczna kobieta, dobra kawe robi A co do fryzury- poprosilam o scienowanie+grzywka. Jestem bardzo mile zaskoczona. A na dodatek miło sie rozmawialo.Widzialam obok Tomka, ktory pracował nad klientka...musze przyznac, ze zaczalam zalowac, ze nie trafilam do Niego. Facet sie zna na rzeczy, super doradza, a nawet odradza. Kobieta wyszla z ekstra fryzura. A jaka z Niego gaduła ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3089 |
|
Zadomowienie
|
Ja osbiscie wymiotuję
tymi postami na temat p.Basi.Chcialam pojsc, bo taka wychwalana, i niby wszystko umie - ale nie pojde. Bo: 1) albo robi sobie darmowa reklame - co jest niezgodne z reg.- powinno sie za to zaplacic. 2) ma beznadziejne klientki - ktore robia jej tzw. "black PR". Wychwalają, ale w taki sposob, ze nikt tam nie pojdzie
|
|
|
|
|
#3090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dobry fryzjer
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

Ale już wiem, że wolę godzinę poświęcić na dojazd i godzinę na powrót i zostać u Dziedzic... bo chociaż nie należą do najtańszych, to wiem, że mi nie zepsują fryzury 

Moje włosy są okropnie niesforne!!
tymi postami na temat p.Basi.