Rozterki puszczalskiej 15-latki :( - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-26, 00:34   #91
Vanilla Dream
Przyczajenie

Dot.: Rozterki puszczalskiej 15-latki :(

Jesteście kochane. Dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuję
Stary 2010-07-26, 03:15   #92
Nabapo
Przyczajenie

dziecko, daj sobie spokoj z poczuciem winy, bo jeszcze wstapisz do zakonu i byc moze dobry material genetyczny zmarnujesz . Seks jest wspanialy i szkoda tracic cenne chwile zycia na rozpamietywanie, ze raz czy dwa cos tam nie po mysli poszlo.

A tak na marginesie - na poczatek dla mlodej odpowiedni jest starszy facet, tak jak dla chlopaczka najodpowiedniejsza jest starsza laska. Kwestia libido.

Mlody Cie wykorzysta, wytarmosi i zostawi. Taka natura nastolatka. Nawet trudno obwiniac.

pzdr, N.
Nabapo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 08:08   #93
Evilla_V
Przyczajenie

co się stało to się nie odstanie... nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.. nie myśl już o tym.. stało się ..pzdr
Evilla_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 09:15   #94
tymbark190
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
A Ty niby skąd o tym wiesz?

A ona nie mogła pomyśleć o zabezpieczeniu?

Może czegoś nie doczytałam, ale ... skąd wiesz, że tak zrobił?

On zachował się jak kretyn? Nie, oboje zachowali się nieodpowiedzialnie. I tyle.

napisałam że to moje domysły, ale podobno z tym chłopakiem już nie jest więc co to jak nie wykorzystanie? może nuda? - "Chodź to zrobimy bo mi się nudzi" no i mogła pomyśleć o zabezpieczeniu, ale tak to jest jak się nie umie odmawiać.

Miłość jest dawaniem, nie braniem,
naprawianiem, nie niszczeniem, zaufaniem,
wiarą, nigdy zwodzeniem,
cierpliwym znoszeniem i
wiernym dzieleniem każdej radości i
każdego smutku, dzisiaj i zawsze.

Tyle już razem
tymbark190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 09:22   #95
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

nie wkręcaj sobie że to co się stało, to było coś potwornie strasznego. bo poznasz kogoś za jakiś czas i będziesz miała znowu jakieś chore myśli jak Cie gdziekolwiek dotknie
Stary 2010-07-26, 10:11   #96
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Rozterki puszczalskiej 15-latki :(

Cytat:
Napisane przez Vanilla Dream Pokaż wiadomość
Wiem, że to, co zrobiłam, nie świadczy o mnie najlepiej i źle się z tym czuję. Czuję się źle, bo nie spodziewałam się po sobie czegoś takiego.
To nijak o tobie nie świadczy, ewentualnie świadczy, że jesteś normalna i zdrowa.

Po pierwsze - rozumiem, że to tak bardzo przeżywasz, bo każda dziewczyna przeżywa swój pierwszy raz dosyć mocno właśnie od takiej strony emocjonalnej. Pierwszy raz długo się raczej pamięta - bez względu na to czy był czy nie udany (chociaż daleka jestem od twierdzenia, chociażby na własnym przykładzie, że ma to jakieś wielkie znaczenie dla późniejszego życia seksualnego) i mocno przeżywa - im wcześniej on nastąpił, tym mocniej. Jednak to co ci się przydarzyło jest normalne. Tak, dorośli ludzie uprawiają seks i to jest normalne, i nie, nie należy mieć z tego powodu wyrzutów sumienia ani źle o sobie myśleć. Tylko u ciebie problem jest inny - uchyliłaś na chwilę drzwi dorosłego świata i nie wiesz co masz z tym teraz zrobić - ale to nie dlatego, że zrobiłaś coś złego, lecz dlatego, że emocjonalnie nie byłaś na to gotowa.

Teraz już wiesz jak to jest, nie miej wyrzutów, że to sprawdziłaś bo seks między dwojgiem ludzi to nie jest nic złego, ale zaczekaj z następnym razem do tego czasu kiedy na prawdę będziesz na niego gotowa i będziesz miała wewnętrzną świadomość i przekonanie, że to co robisz jest dla ciebie dobre. Natomiast co do tego co sobie o tobie ktoś pomyśli - nie opowiadaj tego nikomu i nikt sobie nic nie będzie myślał.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-07-26 o 10:12
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 10:22   #97
lily92920
Zakorzenienie

Autorko, wg mnie masz takiego... hm... "moralnego kaca". Złamalas swoje przekonania, zle sie z tym czuesz. Wg mnie powinnaś wyciągnac wnioski na przyszłosc i nie rozpamietywac tego co sie stalo aż tak wyolbrzymiajac problem, bo jeszcze bardziej sie nakrecasz negatywnie i niepotrzebnie.
Głowa do góry!
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 12:38   #98
Fruchtgeele
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez giginthesky Pokaż wiadomość
wkurza mnie niesamowicie takie myślenie, bo sytuacji oczywiście nie można odwrócić. on miał w tym taki sam udział jak ona. równie dobrze można powiedzieć, że to on jej "dał". ale nie, on jest boskim ogierem, ktory zaliczył panienke, a ona jest od razu dziwką, która "daje" na prawo i lewo
oczywiscie mozesz miec racje, że on bedzie sie teraz szczycić, że ją zaliczył i zepsuje jej opinie itd., ale po prostu wkurza mnie to powielanie stereotypu
Tak realnie: a co on jej może zepsuć, jak mieszkają w innych miastach?

I na marginesie: jak koleś widzi 15-letnią dziewczynkę czwarty raz w życiu i pakuje jej łapy w majtki mimo jej protestów, to moim zdaniem to jest brak szacunku. I proszę dziewczyny, nie piszcie, że wy poszłyście z kimś do łóżka na pierwszej randce i byłyście z nim długie lata po tym wydarzeniu, bo w takich sytuacjach jest jednak raczej obopólna zgoda, a Autorka jasno powiedziała, że na samym początku powstrzymywała jego rękę.

Co do samej sytuacji: ja nie chciałabym, żeby moje dziecko tak "ponosiło", ale nie widzę też sensu w robieniu z siebie męczennicy świętszej od papieża. Tak szczerze to o tym "szanowaniu się" o którym pisze Autorka trzeba było pomyśleć przed a nie po, a jak już stało się to wypadałoby dojść z tym jakoś do ładu. Autorko - wcale nie jesteś puszczalska ani nic z tych rzeczy.
Mam tylko nadzieję, że się zabezpieczyliście.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
To nijak o tobie nie świadczy, ewentualnie świadczy, że jesteś normalna i zdrowa.

Po pierwsze - rozumiem, że to tak bardzo przeżywasz, bo każda dziewczyna przeżywa swój pierwszy raz dosyć mocno właśnie od takiej strony emocjonalnej. Pierwszy raz długo się raczej pamięta - bez względu na to czy był czy nie udany (chociaż daleka jestem od twierdzenia, chociażby na własnym przykładzie, że ma to jakieś wielkie znaczenie dla późniejszego życia seksualnego) i mocno przeżywa - im wcześniej on nastąpił, tym mocniej. Jednak to co ci się przydarzyło jest normalne. Tak, dorośli ludzie uprawiają seks i to jest normalne, i nie, nie należy mieć z tego powodu wyrzutów sumienia ani źle o sobie myśleć. Tylko u ciebie problem jest inny - uchyliłaś na chwilę drzwi dorosłego świata i nie wiesz co masz z tym teraz zrobić - ale to nie dlatego, że zrobiłaś coś złego, lecz dlatego, że emocjonalnie nie byłaś na to gotowa.

Teraz już wiesz jak to jest, nie miej wyrzutów, że to sprawdziłaś bo seks między dwojgiem ludzi to nie jest nic złego, ale zaczekaj z następnym razem do tego czasu kiedy na prawdę będziesz na niego gotowa i będziesz miała wewnętrzną świadomość i przekonanie, że to co robisz jest dla ciebie dobre. Natomiast co do tego co sobie o tobie ktoś pomyśli - nie opowiadaj tego nikomu i nikt sobie nic nie będzie myślał.
Fruchtgeele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 12:57   #99
koszyk
Wtajemniczenie

Mam nadzieję tylko, że się zabezpieczyliście!
Stary 2010-07-26, 13:03   #100
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość
Mam nadzieję tylko, że się zabezpieczyliście!
Nie zabezpieczyli się.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 13:26   #101
Vanilla Dream
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tymbark190 Pokaż wiadomość
napisałam że to moje domysły, ale podobno z tym chłopakiem już nie jest więc co to jak nie wykorzystanie? może nuda? - "Chodź to zrobimy bo mi się nudzi" no i mogła pomyśleć o zabezpieczeniu, ale tak to jest jak się nie umie odmawiać.
On mnie nie wykorzystał. Gdybym na to pozwoliła, to dalej bylibyśmy razem. Z pewnych powodów to ja musiałam zerwać (i nie miało to żadnego związku z tą sprawą). Mam nadzieję, że rozwiałam Twoje wątpliwości...
Stary 2010-07-26, 13:27   #102
aga696
BAN stały

Nie jesteś żadną szmatą czy puszczalską dziewczyną. Do zbliżenia dochodzi gdy między ludźmi tworzy się nie widzialna więź. Może jeszcze go nie kochasz,ale nie zostawiaj go tylko dlatego,że poszłaś z nim do łóżka. Seks to ważny punkt w związku. Masz racje,jest za wcześnie patrząc na Twój wiek i i tyle ile się znacie. Stało się i tyle. Co do mamy-musisz jej mówić?
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 13:49   #103
Vanilla Dream
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aga696 Pokaż wiadomość
Nie jesteś żadną szmatą czy puszczalską dziewczyną. Do zbliżenia dochodzi gdy między ludźmi tworzy się nie widzialna więź. Może jeszcze go nie kochasz,ale nie zostawiaj go tylko dlatego,że poszłaś z nim do łóżka. Seks to ważny punkt w związku. Masz racje,jest za wcześnie patrząc na Twój wiek i i tyle ile się znacie. Stało się i tyle. Co do mamy-musisz jej mówić?
Czy ja wiem... Seks to ważny punkt w związku, ale raczej nie w tym wieku...
Nie, nie muszę mówić mamie, a nawet nie zamierzam. Czasmi tylko boję się, że nie wytrzymam i komuś o tym powiem, np mamie właśnie. Troszkę popsuły mi się relacje z mamą, bo nie powiedziałam jej, że jadę 150 km od domu pociągiem. Dopiero gdy wracałam, nie wytrzymałam i powiedziałam gdzie byłam. Długo się w ogóle do mnie nie odzywała, ale teraz jest w porządku.
Stary 2010-07-26, 16:04   #104
koszyk
Wtajemniczenie

nie czytałam wszystkich postów, więc nie wiedziałam..

oh żebyś mamusią nie została Autorko
Stary 2010-07-26, 18:18   #105
Vanilla Dream
Przyczajenie

O to się nie martwię, zrobiłam już test i nie jestem w ciąży.
Stary 2010-07-26, 18:40   #106
aga696
BAN stały

A Tobie teraz chodzi,że czujesz się jak szmata ? Nie jesteś nią,to jasne. Po prostu jesteś zwykłym człowiekiem i masz prawo do pomyłek,niedopatrzeń. Nie linczuj się z tego powodu.
Stary 2010-07-26, 19:00   #107
d0lcevita
Zakorzenienie

Cytat:
A Tobie teraz chodzi,że czujesz się jak szmata ? Nie jesteś nią,to jasne. Po prostu jesteś zwykłym człowiekiem i masz prawo do pomyłek,niedopatrzeń. Nie linczuj się z tego powodu.
dokładnie....
Stary 2010-07-26, 19:21   #108
kot genetyczny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fruchtgeele Pokaż wiadomość

I na marginesie: jak koleś widzi 15-letnią dziewczynkę czwarty raz w życiu i pakuje jej łapy w majtki mimo jej protestów, to moim zdaniem to jest brak szacunku. I proszę dziewczyny, nie piszcie, że wy poszłyście z kimś do łóżka na pierwszej randce i byłyście z nim długie lata po tym wydarzeniu, bo w takich sytuacjach jest jednak raczej obopólna zgoda, a Autorka jasno powiedziała, że na samym początku powstrzymywała jego rękę.

Kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka powodu
kot genetyczny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 20:47   #109
shiava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vanilla Dream Pokaż wiadomość
O to się nie martwię, zrobiłam już test i nie jestem w ciąży.
Swietnie.

Cytat:
Tak, teraz pochwalmy ja jeszcze za to ze przespala sie z tym kolesiem.

Chryste Panie, rany boskie, swiat schodzi na psy.
Autorka ma 15 lat!!!
shiava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 20:54   #110
muszynianka
Zakorzenienie

a zachowuje się jakby miała 10 i nie wiedziała co to antykoncepcja.
trudno, stało się, seks od 15 roku życia jest legalny. trudno.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 21:07   #111
shiava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
a zachowuje się jakby miała 10 i nie wiedziała co to antykoncepcja.
No racja.

Cytat:
trudno, stało się, seks od 15 roku życia jest legalny. trudno.
Nie "trudno". Nie mowmy, ze trudno. A gdyby Wasza 15-letnia corka powiedziala Wam dokladnie to samo co autorka, tez mowilybyscie, ze "trudno"?

Ja wiem, ze niektore dzieci (bo autorka to dziecko) nie są wystarczajaco uswiadomione, ale to nie powod, by na forum to pochwalac, mówic "trudno" i "zyj dalej".

Edytowane przez shiava
Czas edycji: 2010-07-26 o 21:09
shiava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 21:41   #112
muszynianka
Zakorzenienie

No ale co ma zrobić?
Ma nauczkę, wie że zrobiła źle i tak się nie robi. Seks to nie zabawa.
Pozostaje mieć nadzieje że wyciągnęła wnioski i już nie będzie się bawić w ten sposób.

Gdyby moja 15 letnia córka wyskoczyła z czymś takim co autorka wątku, dostałaby pewnie w łeb za to że nie używa antykoncepcji i jest nieodpowiedzialna.
On mógł być chory... Może mieć HIV lub inne choroby.
To że straciła dziewictwo w wieku 15 a nie 18 lat to akurat najmniejsze zmartwienie.
Problem w jaki sposób je straciła i że wcale nie myśli...
Stary 2010-07-27, 09:38   #113
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Vanilla Dream masz kaca moralnego -nie jestes szmata, dziwka, etc..
i mysle ze do aktu seksualnego popchnela Cie zwykla ciekawosc...a nie namietnosc - bo jej jeszcze nie zaznalas i dobrze...jestes mloda kobietka - z tego co piszesz wynika ze moze troszke poddatna na sugestie i ulegla...masz czas na seks... i najwazniejsze- nie upadlas tak nisko jak sadzisz..wiec glowa do gory

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Gdyby moja 15 letnia córka wyskoczyła z czymś takim co autorka wątku, dostałaby pewnie w łeb za to że nie używa antykoncepcji i jest nieodpowiedzialna.
kazdy rodzic powinnien najpierw palnac w leb siebie jesli taki ma tok rozumowania

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 10:52   #114
aga696
BAN stały

Cytat:
Napisane przez shiava Pokaż wiadomość
No racja.

Nie "trudno". Nie mowmy, ze trudno. A gdyby Wasza 15-letnia corka powiedziala Wam dokladnie to samo co autorka, tez mowilybyscie, ze "trudno"?

Ja wiem, ze niektore dzieci (bo autorka to dziecko) nie są wystarczajaco uswiadomione, ale to nie powod, by na forum to pochwalac, mówic "trudno" i "zyj dalej".
A co dziewczyna ma teraz zrobić? Pójść do zakonu i odłączyć się od świata? Nauczkę dostała,pewnie sikała po nogach ze strachu,że może być w ciąży,teraz uważa się za szmate,jak ktoś napisał ma "kaca moralnego". Być może drugi raz jak będzie chciała uprawiać seks to zastanowi się milion razy przed.

Gdyby moja córka mi to powiedziała,opieprzyłabym ją zdrowo (na pewno nie uderzyła,bo nie sądze,aby bicie było jakimkolwiek sposobem na wychowanie),zaprowadziła na wszystkie badania,sprawdziła czy nie jest w ciąży i co najważniejsze straciłabym do niej zaufanie co myślę najbardziej boli dziecko,gdy własny rodzic mu nie ufa.
Stary 2010-07-27, 11:30   #115
0nasty0
Wtajemniczenie

GG do 0nasty0

Cytat:
Napisane przez tymbark190 Pokaż wiadomość
Autorka napisała, że to ona z nim zakończyła znajomość. Po za tym, jeśli ludzie się rozstają, to znaczy, że to byli ze sobą tylko na wykorzystanie?
Ty też zawsze odmawiasz? Boże, chciała tego i co w tym złego?
Po za tym uważasz, że jakby założył gumkę na swój sprzęt, to już odmówić by nie musiała?

Masz cholernie dziwny tok myślenia.

Cytat:
A co dziewczyna ma teraz zrobić? Pójść do zakonu i odłączyć się od świata?
No właśnie?

lexie
Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy,
zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie.
0nasty0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 12:27   #116
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:

kazdy rodzic powinnien najpierw palnac w leb siebie jesli taki ma tok rozumowania
przepraszam bardzo co jest złego w moim rozumowaniu?
Stary 2010-07-27, 13:23   #117
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmawiałabym z nią długo, żeby wiedziała, że wszystko należy robić w odpowiednim czasie. I tak jak wypicie kieliszka wina nie jest niczym złym gdy jest się dorosłym, ale jest niewskazane dla dziecka tak samo jest z seksem.

Pewne dziedziny życia wymagają dorosłości, której nie da się osiągnąć na siłę. Chciałabym aby moje dziecko miało tego świadomość, że wszystkiego doświadczy w swoim czasie i nie ma potrzeby robić tego zbyt wcześnie. Mam nadzieję, że uwierzy mi na słowo, gdy jej to wszystko powiem. Jeśli jednak zdecyduje się sparzyć sama nie będę jej potępiać. Rolą rodzica wcale nie jest potępianie, szczególnie wtedy gdy dziecko samo doskonale wie, że źle postąpiło.

Cytat:
Powiedzenie "trudno" i "żyj dalej" to nie jest pochwała. Chociaż ja akurat jestem zdania, że nic się wielkiego nie stało, dziewczyna po prostu straciła dziewictwo, to nic szczególnego.
Stary 2010-07-28, 00:16   #118
Vanilla Dream
Przyczajenie

Cytat:
Swietnie.

Tak, teraz pochwalmy ja jeszcze za to ze przespala sie z tym kolesiem.

Chryste Panie, rany boskie, swiat schodzi na psy.
Autorka ma 15 lat!!!
No właśnie. I to jest chyba w tym wszystkim najgorsze. Niby nic, i tak by się kiedyś stało, ale jednak...
Zgadzam się z innymi, jestem dopiero dzieckiem. Nie czuję się osobą dorosłą. A zachowałam się, jakbym miała siebie za nie wiadomo kogo... "Skorzystałam" z pierwszej nadarzającej się okzaji. Że już nie wspomnę o moim braku silnej woli i jakiejkolwiek asertywności...
Czego byście nie powiedziały, w ogólnym rozrachunku i tak jestem zerem.
Pozostaje mi tylko się na tym aż tak bardzo nie skupiać.
Stary 2010-07-28, 00:26   #119
muszynianka
Zakorzenienie

WIEK NIE JEST NAJGORSZY tylko fakt że nie pomyślałaś.
Pisałam, ciąża, różne choroby przenoszone drogą płciową.
To że ktoś da pupy to pikuś przy tym że zarazi się śmiertelną chorobą...
Stary 2010-07-28, 00:52   #120
lady karen
Zadomowienie

Twój wiek w żaden sposób o Tobie nie świadczy, na przyszłość pamiętaj o zabezpieczeniu i tyle. A to czy straciłaś dziewictwo w wieku lat 15 czy 20 i przy pierwszej czy przy dziesiątej okazji, to Twój wybór, i jakiekolwiek ocenianie tego w kategoriach dobre/złe albo moralne/niemoralne jest bez sensu. Seks jest dla ludzi, dla Ciebie sądząc po tym, jaki masz z tym problem, było za wcześnie - tak się zdarza. Ale nie daj sobie wmówić, że przez to, że zrobiłaś to, kiedy jeszcze nie byłaś gotowa, albo w tym a nie innym wieku, jesteś gorsza od moralizujących panienek czy w ogóle reszty świata.
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości