|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
moi rodzice tak nie robia, tesciowa tez nie ale krysztaly mam po babci- sa teraz na strychu bo nie mam gdzie ich obecnie polozyc ale uwazam ze sa przepiekne
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio też miałam ciężkie dni załamka
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. za naszą czwórkę w aquaparku płacimy 20 zł za 70 min, ja z tz na zmianę, on z erwim 20 min(ja wtedy mam czas dla siebie)potem ja 10min z małym i wychodze, a tz ze starszym synkiem do konca siedza ja w bufecie siedzę.
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
u nas taki lipny basen do lodzi by trzeba bylo jezdzic, moze nasd tym pomysle, tylko ze to sporo bo o ile sie nie myle 260 karnet, zajecia w poniedzialek - pol godziny, wiec teraz jak sa przerobki tych drog to 2-3 godziny sie jedzie wiec troche malo oplacalny interes.
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio Wam nie pisałam bo myślalam że to jednorazowy wybryk, ale mój synek normalnie druga już nocka jak mnie budzi około 6 x
. Teraz nie śpi od 6, wszystko wpycha do buzi i jęczy Powiedzialam tz że ma wziąść urlop albo będzie mnie w psychiatryku odwiedzał(ja musze spać po przynajmiej 8 godzin żeby się wyspać ) Może pójdę do apteki po ten żel na dziąsła. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Teraz mam pytanie chyba tylko do Ani bo ona ma z nas największe przejścia z wózkami. Chcę kupić spacerówkę, taką że już bym mogła używać, bo mały ciekawszy świata i gondola już nie zdaje egzaminu. chodzi mi o spacerówkę której będę mogla używać też w zimie w śniegach, i teraz do miasta i do lasu, i będzie w jednej części składana, a nie tak jak to co mam że na dwie części. Zastanawiam się nad tymi trzema lub może jeszcze coś polecisz http://allegro.onet.pl/item116071509...6_uzywany.html http://allegro.onet.pl/item115834711...4_dodatki.html http://allegro.onet.pl/item116212438...sx_gratis.html to są aukcje przykladowe. Najbardziej chyba jestem za casualplay s4
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
mnie sie ostatni podoba, sama chce taki kupic ale mkolorki inne, chrzestny z zona maja teraz ten wozek i strasznie sobie chwala mimo ze jest dosc ciezki jak na spacerowke ta co mmay teraz wazy 6 kg a ta w sumie 11 ale ogolnie jest super.
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
ten cosual 3 kołowy jakoś tak stabilniej wygląda bo to koło z przodu podwójne, a doświadczenia z trzykołowcami nie mam, i sie obawiam żeby nie był wywrotny jak starszy synek zechce prowadzić. Tż chce mi coś kupić na urodziny to mu powiedzialam że wózek
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam doła...takiego na serio-nawet pisać mi się nie chce jutro przeprowadzka dużych mebli i pierwsza noc na nowym-szkoda, że mnie to nie cieszy jak myslicie co dziś podać: jabłko znowu czy marchewkę po raz pierwszy? przypomnienie: 2 tygodnie temu przez 3 dni jadła jabłko, wysypało ją, miała totalną przerwę w czymkolwiek poza mlekiem przez 1,5 tygodnia. Dziś chciałam wznowić próby, ale nie wiem czy testować to samo (jabłko) czy nowe (marchew). wiecie co, z tymi tesciowymi to chyba szkopul tkwi w tym, ze to pokolenie żyło w takich a nie innych czasach-jak cos bylo, to brali, a skoro jest nadal to sie nie wyrzuca-to pokolenie tak ma po prostu (mój tata mógłby sklep z narzędziami otworzyć. Ma murowany garaż i co w nim jest? Samochód? A gdzie tam! Tam jest....wszystko. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- spacerówka inglesina (taka jak moja, z tym że w tej nie da się siedziska przełożyć przodem do rodzica) ja jestem zadowolona, a to jest DUŻA okazja cenowa, przynajmniej w tej chwili) http://allegro.onet.pl/item116411382...se_antico.html
|
|
#1510 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj budził się co 2h i przez sen tak wyrzucał nóżkami w górę,jestem totalnie niewyspana,moze czuł,że go dzisiaj zostawiam małż dzwonił Danielek pije z butli bez problemu mleczko i usypia przy butli więc sie bardzo cieszę mam nadzieję,że nie odczuje straszny brak cycuszka tylko głupio mi się tu odciągac bo musze hurtownię przymknąć.Cytat:
Cytat:
Mrowak chyba należy Ci się zasłużony odpoczynek żebyś bardziej pozytywnie do wszystkiego podchodziła,bo tak to nic nie cieszy jak człowiek jest wycieńczony. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-07-26 o 11:01 |
|||
|
|
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
tylkooliwka a z kim Danielek siedzi jak Ty w pracy jesteś?? Ale to zleciało już do pracy wracać zaczynamy
lawenda Ignaś przecudny, jakie ma oczy mróweczko czemu sie depresjonujesz?? Głowa do góry Ja w piątek spakowałam całą naszą rodzinkę na basen. Marcel był super wyspany więc czułam że będzie superaśnie. Pojechaliśmy po pampki do pływania i balsam do rossmana i wio na basen. I kuuurrrrrrrrrrr BASEN ZAMKNIĘTY DO 4 SIERPNIA Ja coraz częściej myślę o pracy i też zaczynam mieć depresje że będę musiała zostawić mojego okruszka Jak najlepiej przygotować dziecko do tego?? Przecież On jest taki mój cycuś ... ![]() Oliwka na bieżąco Danielowi mleczko odciągasz?? Ile Mu zostawiasz jak wychodzisz?? Ja będę musiała zamrozić sobie zapas mleka tylko nie mam pojęcia w czym to mleczko mrozić?? POMÓŻCIE MAMUSIE
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-07-26 o 11:13 |
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- ja nie karmie cycem a juz czuje jakby mi ciezko bylo mala zostawic......
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a odpoczynek...pewnie by się przydał, tylko że mnie perspektywa wyjazdu nad morze 16-go sierpnia nawet nie cieszy-przecież i tak będziemy ze sobą więc nikt od nikogo nie odpocznie...do tego jadą z nami nie-teściowie (nasz pomysł) i trzeba będzie pewnie trochę miną nadrabiać. A potem wakacje się skończą i ja zacznę się dołować walką o nowe zlecenia...coś czuję, że się działalność sama zamknie... a propos-gdybyście znały kogoś,słyszały gdzieś, że potrzebny zdalny tłumacz pisemny ang-pol,pol-ang to szepnijcie słówko, proszę ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Gmyrelka, polecam woreczki do mrozenia mleka (TUFI-sprawdz na allegro) Ja właśnie drugą paczkę otworzyłam (25 sztuk w jednej)
|
|
#1514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przyszłam do pracy bo reszta poszła na urlop ale ogólnie to zwolnienie do końca roku ciągnę żeby jeszcze z maluszkiem w domu zostać. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() Mrowak od siebie może nie odpoczniecie ale na wyjeżdzie zawsze jest jakoś inaczej,lepiej się żyje razem może jeszcze raz się w tż zakochasz |
||
|
|
|
#1515 |
|
Konto usunięte
|
Mrówku
przetłumacz mi wierszyk Pan kotek był chory |
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też ma wysypkę teraz na buzi ale nie wiem od czego my dziś na obiad mamy ziemniaki ze szpinakiem a na desre jabłko z dynią u mnie 21 stopni i chłodnawo, aż miło będzie na spacer wyjść jak się już zbiorę![]() Tylkooliwka - z kim zostawiłaś małego?? Masz nianię czy ktoś z rodziny?? Nie pamiętam czy mówiłaś, albo przeoczyłam
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
mróweczko takie http://allegro.pl/item1150781887_tuf..._warszawa.html ??
Oliwka to fajnie że póki co jesteś sama w pracy
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
o ile dobrze kojarze to z mezem:P chyba ze mi sie popiendroliło:P
|
|
#1519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajne te woreczki tylko jak masz gdzies sklep z rzeczami różnymi dla dzieci to tam powinny byc takie woreczki bo w aptekach nie ma to się nie opłaca płacic za przesyłkę. Tak Baobabku kilka postów wyżej tydzień z mężem a 2 tydzień z moją mamą będzie ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- no super przynajmnie z wizazem będe na bieżąco wlasnie odciągnęłam 120 ml jeszcze ze 2 razy i będzie miał niezłą porcję na jutro |
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny poradzcie- da sie kupic jakies krzeselko fajne do karmienia tak za 250-300 zł?
|
|
#1521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
własnie gadałam z synkiem przez telefon mówi,że mnie usłyszał bo odrazu główkę obkręcił hihimyślałam,że będzie gorzej ale spoko jest i wogóle jaaaaki odpoczynek tylko,że jak pojade do domu to go chyba zjem |
|
|
|
|
#1522 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam zreszta takie zamrożone mozna dać do gara dolać lekko wody i ugotować i sie szybko rozmrozi jak się lekko schłodzi podać . tez w sumie pare minutCytat:
Cytat:
No i zwróć uwage na wysokośc wózka bo nie wiem ile ty masz wzrostu . Dla mnie np. maclaren super bo to bardzo wysokie wózki Cytat:
i na co mi mata jak moje dziecxko już jest metr od niej
|
|
#1523 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
30 lat temu służyło mojemu bratu, a potem kolejnym dzieciom (T, G, A, W, D) |
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moge ci polecić takie jak ja mam choć byś musiała poszukac używki http://allegro.onet.pl/item115668792...ainforest.html takie np. Szymek je w nim 1.5 roku a moje wyglada jak nowe nie da się go zniszczyć . dla mnie rewelka jest to krzesełko ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;20930844]miałam takie: http://allegro.pl/item1162251191_krz...a_jezdzik.html 30 lat temu służyło mojemu bratu, a potem kolejnym dzieciom (T, G, A, W, D)[/QUOTE] Z drewnianego krzesełka SZymek wstaje i staje na tacce . ja osobiście wole plastikowe takie żeby można było dostawić tacke i brzydko mówiąc uniemożliwić dziecku wyjście to samo tyczy się pasów . Oczywiście sa różne dziecie ale moje niestety do spokojnych nie nalezy tak więcmusiałam się ubezpieczyć co by Szymka nie zbierać z podłogi . Także jak ktoś ma okaz dość ruchliwy to nie polecam drewnianych krzesełek
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tu z wami gadu gadu z zobaczcie gdzie zawędrowało moje dziecko
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
moja jeszcze tak nie wedruje
fajnie to wyglada
|
|
#1527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I co Ty robisz z tym mlekiem w pracy?? I co ja tak w biurze odciągać będę heheheheheAnia p to widzę że Ola i Marcel daleko by razem "zaszli" bo mój syn robi to samo Długo Go nie ma na macie, choć aktualnie już z 5 minut słyszę brzęczące zabawki
|
|
#1528 | |
|
Wtajemniczenie
|
o matko!!!!!
no nieźle,nadzwyczaj szybko się rozwija Oleńka hihi---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() tylko musze kupic jeszcze jedną buteleczke większą bo szkoda woreczków i będę do tej butelki przelewać Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-07-26 o 12:53 |
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
ale już wiem jak to gadzina robi . pełen obrót potem chwilkę odpoczywa na brzuszku pogapi się i znowu oberek i tak dalej . połozyłam już koc na podłoge bo już wyciągałam jej z buzi kłaki z dywanu .
Szymek też je spożywał i w sumie ma się dobrze ![]() A mówiłam że do 6 miecha tylko na cycku.. i znowu się poturlała i wcina paluchy że niby ona nic nie robi . rękawy musze jej podwijać bo lezy ciągle na brzuchu i leci jej akurat na nie i już musiałam ją przebierać przed chwilką
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
no i znow same, tz wlasnie poszedl do pracy a ja mialam sprzatac ale jakis taki niesamowity leń mnie ogarnął
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

> rece z cyckami do kolan mi opadaja ryczec mi sie chce w dodatku Tz mnie denerwuje dzisiaj mialam ochote mu
nie dosc ze nad wszystkimi nadskakuje to on jeszcze do mnie ma pretensje no doslownie nie wytrzymalam i sie poryczalam < ale to byla chwila spokoju gdzie julka na mnie patrzyla jak na warjata i nie wiedziala co sie dzieje -nigdy mnie takiej nie widziala
>

będzie lipa w pracy jak tak często będę wstawała.
. Teraz nie śpi od 6, wszystko wpycha do buzi i jęczy 

Jak najlepiej przygotować dziecko do tego?? Przecież On jest taki mój cycuś ... 

my dziś na obiad mamy ziemniaki ze szpinakiem a na desre jabłko z dynią