|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cześć Dziewczyny!
I kolejny weekend za nami ![]() U mnie ostatnio chandra non stop. A nawet nie chandra, tylko bardziej jakiś dołek niezidentyfikowany. Z TŻ przez cały weekend się kłóciliśmy. O pierdoły totalne - i to jest najbardziej frustrujące. W dodatku musieliśmy wymienić oponę i czeka nas w najbliższych dniach wizyta u mechanika - prawdopodobnie siada przegub, więc znowu spory wydatek ![]() Kurcze, kiedy w końcu wyjdziemy na prostą?! Mam ostatnio wrażenie, że coś się skończyło... Wypaliło... Kiepsko jest. Mikia, wróć do nas prędko i opowiadaj, jak tam wszystko w sobotę poszło! ![]()
#2252 |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
[QUOTE=aaby;20928655]Cześć Dziewczyny!
I kolejny weekend za nami ![]() U mnie ostatnio chandra non stop. A nawet nie chandra, tylko bardziej jakiś dołek niezidentyfikowany. Z TŻ przez cały weekend się kłóciliśmy. O pierdoły totalne - i to jest najbardziej frustrujące. W dodatku musieliśmy wymienić oponę i czeka nas w najbliższych dniach wizyta u mechanika - prawdopodobnie siada przegub, więc znowu spory wydatek ![]() Kurcze, kiedy w końcu wyjdziemy na prostą?! Mam ostatnio wrażenie, że coś się skończyło... Wypaliło... Kiepsko jest. Biedactwo ![]() Wypalenie? Może chwila odpoczynku od siebie by się wam przydała? Nawet samotny wieczór... zawsze to jakieś oderwanie od rutyny. ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- A co wynajmowania a kredytu- każdy pyta nas o to samo..., a my do końca nie jesteśmy zdecydowani gdzie będziemy mieszkać. Odkąd jesteśmy razem to nasze 4 miasto. A anjlepsze jest to, że w jednym z nich mamy własne mieszkanie, kawalerkę, w obecnej chwili wynajmowana komuś. Była okazja kupić tanio, zrobiliśmy remont, pomieszkaliśmy,a potem zmiana pracy i pójście an wynajęte. Nie wyobrażam sobie jeszcze teraz, że przez 30 lat miałabym mieszkać w jednym miejscu, gdzie po 5 latach mogę się wypalić albo pracować za najniższą krajową, bo sytuacja na rynku pracy się zmieni, a ja się nie ruszę, bo przecież mieszkanie czy dom na kredyt.
#2253 |
Zakorzenienie
|
Mieliśmy ostatnio oddzielny wieczór. W pt TŻ poszedł z kumplami na "męski wypad" - ja miałam wieczór dla siebie, relaks, gazetki... I co? I wrócił i była kłótnia. Nawet nie pamiętam o co. O jakieś bzdury, albo i pewnie bez przyczyny...
Męczy mnie to. Już nie jest jak kiedyś (z mojej strony) i powiem Wam, że bardzo się tego boję...
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie wiem co Ci za bardzo poradzić ![]() Oby jakoś się wyklarowało
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() No ale to nie temat na ten wątek... Jak tam u Was kwestie związane z byciem SPD? Ja miałam w weekend ambitne plany sprzątaniowe, ale skończyło się na dużym pokoju :/ W dodatku cały czas nie mogę wziąć się za mycie okien i już ledwo przez nie widzę ![]() Bilans na dzień dzisiejszy: - oszczędności - 0 - długi - powolutku się zmniejszają - wydatki - więcej, niż możliwości - czystość - łatwiej planować niż realizować - chwil dla siebie - kilka - nastrój - paskudny Hope, że u Was lepiej ![]()
#2256 |
Zakorzenienie
|
Perfekcyjną SPD to ja nie będę
![]() ![]() oszczędności zero, zastanawiam się czy do 10 nam wystarczy, bo to przecież jeszcze 2 tyg ze sprzątaniem już lepiej, bo jak się z Tż w piątek zabraliśmy to 1, 5 godzinki i po sprawie nastrój w miarę, za 5 dni roboczych urlop ![]() a i może z wiekiem jaka kuchara ze mnie będzie ![]() ![]()
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-07-26 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie po kolejnym weekendzie
![]() Cytat:
Cytat:
Nie każdy chce jeszcze się na taki krok decydować, mimo iż mieszka się razem i nie każdy może. Bo o ile można przycisnąć się i na wynajem będzie o tyle nie każdy bank (a czasem żaden) da kredyt przy 'takich' dochodach jak się aktualnie ma. ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() U nas podobnie wszystko prawie. Oszczędności 0, ba prawdopodobnie nie starczy nam do wypłaty bo jeszcze TŻ koszule na wesele musi a ja na fryza, więc będzie trzeba coś pożyczyć ![]() Urlop mija i jakoś on mnie w ogóle nie cieszy. I dobija mnie sprawa banku z którą walczymy od prawie 4 miesięcy ![]() Niestety ban ma nas w głębokim poważaniu! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Witam, cześć i czołem.
Podłączam się do wątku, żeby nie było żem podgladająca jeno ![]() Dzisiaj was znalazłam i ma zamiar później poczytać, co to się dzieje podczas wspólnego mieszkania. My jesteśmy na etapie szukania kawalerki do wynajęcia, bo mieszkanie wspólne w planach jest od zeszłego roku poważniej brane pod uwagę. Później więcej napiszę, jeśli ktoś zechce, tymczasem wysyłam pozytywne fluidy do tej co tu się niby wypala- głowa do góry, równowaga musi być w przyrodzie to i lepszy czas zaraz przyjdzie. Trzymam kciuki ![]() ![]()
#2259 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z tą równowagą mam nadzieję, że masz rację ![]()
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie odkurzyłam, starłam kurze, złożyłam w końcu łóżko i wypiłam kolejną już kawę
![]() Co do oszczędzania, co mi się jeszcze nasuwa to: - stosuje mydła w płynie/ żele do mycia z Ziaji- tanie, duże, a dobre (szczególnie Masło Kakaowe, żel o zapachu kokosa i oliwkowy) -chleb- zawsze zamrażałam i odmrażałam cały, ale od 3 dni wyciągam wcześniej tylko tyle ile mi potrzeba (kupuję krojony). Przy wyciąganiu całego i tak ileś wyrzucałam -ziemniaki- obieram "na styk"- wcześniej zdarzało mi się obierać więcej i na następny dzień przysmażałam, ale doszłam do wniosku, że nie jest to za zdrowe... -dla TŻ kupuję żele do mycia 2 za 1 (takie promocje są w Tesco- takim sposobem ma np. żel Palmolive w dobrej cenie) ![]() -płyn do prania ciemnego kupuję najtańszy z możliwych- Kłębuszek w Biedronce W ogóle to nie tak dawno kupiłam pościel w korzystnej cenie. My mamy 200/220 cm i udało się w Auchan za 29 zł dostać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
Lili fajna cena za ta pościel; oby nie okazała się taka marna jak moja, bo ja kiedyś też w podobnej cenie kupiłam to się po dwóch nocach podarła
![]() ostatnio od mamy na imieniny dostałam pościel taką lepszą, także na razie mam problem z głowy ![]()
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() w ogóle to mój portfel pustoszą: coca-cola, fanta i schweepes. kurcze, kupuję w markecie wodę, jakiś sok, jakiś napój, a i tak mnie te drogie trutki skuszą ![]() czytam forum gazeta- oszczędzanie i chwytam pomysły, ale w ogóle to jak tam czytam, to każdy ma taaaaakie zarobki, że szok ![]() Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-07-26 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do napojów to mogę polecić wodę jabłkowo miętową z biedronki ![]()
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-07-26 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mała ma dziś śpiący dzień, bo wstała tylko na mleko, jestem w szoku ![]() jak masz na myśli wodę DEKADA to też pijam ![]() ![]() Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-07-26 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie czeka przeprowadzka [oby!], urządzanie małe i szukanie pracy...a potem starania o bycie najlepszą SPD ![]() co do piciu: ja mam nałóg herbat, który pochłania mój portfel, ale mówię sobie, że zanim będę musiała oszczędzać to muszę przeciez coś uzbierać- na tą czarną godzine, no nie? Właśnie, można parzyć herbaty litrami [zielone, białe, czerwone- wszystkie sypane- zaparza się na conajmniej 2/3 razy], albo np. lipton czy tetley- jeśli piję to 1 torebka na 2/3 szklanki- ale my akurat lubimy dosyć jasne, takie bursztynowego koloru mniej więcej. Natomiast TŻ musi jakieś soki mieć, albo napoje, ale już ja go przekabacę na moje zielska, które swoją droga też bardzo lubi. ... aż strach się bać i powiem wam, że niby coraz bliżej a ja mam coraz większe wątpliwości ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Chaigata Czas edycji: 2010-07-26 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ugotowane i posprzątane jest... a ubrana jestem prawie ciągle w dres ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale co najlepsze ta pościel to w rogach się podarła ![]() nie ma się czego bać, bo będzie dobrze
![]() |
#2268 |
Wtajemniczenie
|
Co do wynajmu czy kredytu, to uważam, że jeżeli się ma zdolności kredytowe to lepiej wziąć kredyt i mieć swoje, niż wynajmować i w niektórych przypadkach martwić się, czy będzie się miało gdzie mieszkać w przyszłym miesiącu. Opłaty za wynajem często wychodzą więcej niż rata za kredyt. Teraz akurat kuzyn rozgląda się za mieszkaniem gdzieś w naszej okolicy i właśnie ma brać kredyt.
A tak do tematu to wczoraj wydaliśmy ok. 50 zł, pojeździliśmy trochę po Trójmieście, bo rodzinka do nas przyjechała, zrobiłam obiad dla 5 osób, wydaliśmy trochę na zakupy żywnościowe. Aż boję się myśleć, co będzie dalej. TŻ pracował niecałe 3 dni, w przyszłym tygodniu też będzie miał wolne, bo nie zamówił im szef materiału do mebli. Kurczę, ciężko będzie ![]()
#2269 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam wrażenie, że też jesteś miłośniczką wyszukiwania prawdziwych okazji w marketach ![]() ![]() W ogóle czasem te promocje w Tesco 2 za 1 są meeega korzystne. I wychodzi np. 1,75 za słoik sosu 500 ml Dawtony (na co polowałam ostatnio i mam zapas 12 słoików w domu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój TŻ jest fanem okropnych napojów gazowanych, oranżad (fuj!). Teraz jak były upały, to pił je na okrągło. Postanowiłam, że nie będę go już więcej nawracać na wodę. I wiecie co? Sam stwierdził, że oranżady mu się przejadły (przepiły? ![]() ![]() Edytowane przez molasses disaster Czas edycji: 2010-07-26 o 12:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam nadzieję, że zaraz pójdę stąd [praktyki mam-ale ileż można wklepywać bez przerwy w komputer] i muszę w ten deszcz lecieć po pieczywo, bo nie mam co na kolację zjeść, chyba, że zjem sam dżem z masłem ![]() A tak do oszczędzania to mi się przypomniało, że ostatnio ugotowałam obiad to jeszcze zjedlismy na drugi dzień i TŻ miał jeszcze na śniadanie. Chociaż pewnie obiady "wielodniowe" są tu normą. Jak się najem i uprzątne pokoik to Was poczytam, kto co robi, gdzie z kim i jak, żeby Was poznać trochę ![]() ps. Panny- czyli, że kobiety ogółem, czy chodzi tu o to, że niezamężne?
![]() ![]() Edytowane przez Chaigata Czas edycji: 2010-07-26 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te okazje to u mnie choroba co ciężko opanować ![]() wprawdzie "jedzeniowe okazje" nie podnoszą mi tak ciśnienia jak te ubraniowe, ale staram się cieszyć nawet jak taniej kawę kupię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
OOo z Poznania
![]() ![]() ![]() Chaigata sa i panny i mężatki
#2273 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Spoko, będę Cię wypatrywać na jakimś stoisku z promocją ![]() Ja poluję na tanie jedzenie, bo mam TŻ-ta głodomora ![]() ![]() Edytowane przez molasses disaster Czas edycji: 2010-07-26 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle to nam też się wydatek będzie szykował- kuzynki ślub- cywilny- termin jeszcze nieznany ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- jak jest napisane 50%taniej to tam jestem. albo 2 w cenie 1 ![]() ale tak serio to bardzo walczę ze sobą, żeby walczyć z pokusami ![]() ![]() chyba sobie kawkę kolejną zrobię- taaak pochmurno i śpiąco jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień mi się dzisiaj dłuży niemiłosiernie ;( Marzę, żeby już wrócić do domu. A żeby było w temacie, to dla tutejszych Mam chciałam powiedzieć, że są mega przeceny ubranek dla dzieciaczków w sklepach C&A oraz 5-10-15. Wczoraj pojechałam na małe zakupy dla moich maluchów, bo dzisiaj jadę odwiedzić i wyszłam zła :P bo bluzeczki z krótkim rękawkiem były po 7zł szt., ale były albo na jednego za duży rozmiar (dzieciątko ma 6 dni ![]() ![]() lili1987 mogłabyś podać linka do tego wątku na gazecie o oszczędzaniu? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak będzie tak pochmurno to zbankrutuje na tych kawach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do ubranek dziecięcych na prezent to ja np. cieszę się, jak ktoś mi kupi coś większego, a nie na styk, bo dzieci baaardzo szybko rosną i nawet troszkę większe za chwilę jest dobre ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-07-26 o 12:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.