|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
![]() Cytat:
pytaj pediatry.Cytat:
U nas podobna pogoda, ubieram Tymkowi body krótki rękaw, spodenki jeansowe podszyte bawełną, bluzę na zamek bawełnianą, podszytą drugą warstwą bawełny, czapeczka bawełniana, skarpetki pod kolanka. Jeśli nie śpi, to nie przykrywam, jak zaśnie to okrywam cienkim kocykiem. Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20930310]hiehie to tylko moja taka długa a chuda? 59cm, 4,5kg, prawie 2,5 miesiąca.[/QUOTE]jak mierzycie dzieciaczki? U nas w przychodni nie mierzą, tylko ważą. A na temat mierzenia, to o dwóch różnych metodach słyszałam- albo centymetrem od czubka głowy, przez karczek, plecki, wszystkie zagięcia ciałka, aż po piety,; albo na płasko dziecko położyć, nóżkami do ściany i zaznaczyć dokąd sięga czubek głowy jak dzidek nóżki rozprostuje... I która metoda dobra/ lepsza/ prawidłowa? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co się pasa ściągającego tyczy, to mam pas Pani Teresy.: http://allegro.pl/item1158355521_pas..._s_gratis.html to znaczy? |
||||||||
|
|
|
#3272 | |||||
|
Rozeznanie
|
czesc kobitki
![]() Róża jakas znowu niespokojna sa momenty ze tylko cycuś uspokaja ani raczki ani smoczek ani piciu ooo teraz spala 15 minut chwilke polezala po obudzeniu i juz woła mnie... Cytat:
![]() podaje bebilon [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921524]Kończymy dzisiaj 10 tygodni Foty z wczoraj:[/QUOTE]woooow moja taką minke tez robi jak je ![]() Cytat:
kazda minuta cenna ![]() Cytat:
Cytat:
po modyfikowanym kupcia idzie od 1 do 3 razy dziennie a to dlatego ze na cycku bylo za malo mleka i nie bylo czym kupac, modyfikowane moze bardziej tresciwie niz cycowe Cytat:
w Warszawie dzis lało a ja musialam wyjsc wiec zakrylam wózek folia a mala spala jak trusia ubralam w body z krotkim i pajac welurowy i czpeczka, cienki kocyk, ale pod folia na pewno cieplej i przytulniej ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- aha no i wczoraj mi numer zrobiła zawsze jak ją wykąpiemy i nakarmię to usupia przy butli i odłożona do łóżeczka juz slodko śpi a wczoraj wykapana nakarmiona i oczy jak 5 zł ale odlozylam jak zwykle do łóżeczka, a ta chwilke polezala i wola zeby ja wziac... wzielam i mowie do niej, dam cycusia i czary mary, masz spac pociumkala z minutę zasnęła hahaha jak ja biorę brzuszkiem do siebie w pinie to cwaniara chce sama głowke trzymac!!! oprze o mnie na moment i odrywa potrafi trzymac kilkanascie sekund.. az sie boje czy to nie zaszkodzi.... |
|||||
|
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziecko mi podmienili
![]() co prawda mówia - nie chwal dnia przed zachodem słonca ale .... zobaczymy - moze to ten skok rozwojowy albo cóś... o 12stej nakarmiłam - ubrałam na spacer troche sie ponerwowała - wsadziła, do wózka a ta w sekundzie usneła jak nigdy co prawda spacer tylko godzinny - pospała dostała czkawki i był ogólny niepokój chwilowy wiec przyszłyśmy rozebrałam biore na rece a ta fochy - ok nie to nie położyłam do wózka a ta zaczeła nawijac - boże ile ona sie nagadała tym swoim ajj i agyyy... po pół godzinie nerw wiec ok zmieniam pieluche i wiedzione wczorajszym cyrkiem - i przedwczorajszym biore na rece a ta ryk bo nie tak ona chce stac i sie rozglądac - ok ![]() po jakimś czasie nie pasi jej cos ok nie chcesz na rekach - położyłam na sofie a tu cisza - chce smoka i zaczeła przysypiac - bezemnie i rączek ![]() jednak pragnienie mleczka wzieło góre - zrobiłam flache nakarmiłam . odbiłam - położyłam na sofie a ta cisza dałam smoka bo coś nie teges było i po 2 minutach usneła ![]() Przez ostatnie dni to było nie do pomyślenia - funkcjomowac nie mogłam bo był ciągły cyrk i tylko na rekach sie wyciszała - ciągle była jak wystraszona i nerwowa - dokładnie wg objawów tego skoku 5tego tygodnia ... no zobaczymy co bedzie dalej żeby jej juz tak zostało... A ha strasznie mi sie ślini od paru dni i mam wrażenie że co dzien to wiecej - że niby co jej jest - bo chyba jeszcze nie ząbkuje ....
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-07-26 o 15:03 |
|
|
|
#3274 |
|
Rozeznanie
|
moja od 2 dni ma objawy 5 tyg a ma 3 tyg... niby na stronce bylo napisane ze dzieci pozniej urodzone moga przechodzc to wczesniej ....
kurcze moze to od mleka.... polozna polecala bebiko, a lekarka kazala zmienic na bebilon.... zmienilam i niewiem... moze jej nie pasi... a i placze lzami....az ciekna po buzi.... Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-07-26 o 15:16 |
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20933807]jak mierzycie dzieciaczki?
U nas w przychodni nie mierzą, tylko ważą. A na temat mierzenia, to o dwóch różnych metodach słyszałam- albo centymetrem od czubka głowy, przez karczek, plecki, wszystkie zagięcia ciałka, aż po piety,; albo na płasko dziecko położyć, nóżkami do ściany i zaznaczyć dokąd sięga czubek głowy jak dzidek nóżki rozprostuje... I która metoda dobra/ lepsza/ prawidłowa? ![]() [/QUOTE] u mnie w szpitalu stosują metodę nr 1. widziałam na filmiku nagranym przez małża. Ewcia ma dziś dzień marudy. nocka fajnie minęła. spala na brzuszku od karmienia do karmienia, nic w międzyczasie jej nie wybudzało. ale w dzień sama nie może zasnąć, smoka nie chce, wyciszam ją, zasypia, ale śpi bardzo niespokojnie, wybudza się, popłakuje i zasypia znowu... dopiero po karmieniu o 14.30 padła, położyłam na brzuszek i mam nadzieję, że teraz pośpi spokojnie i dłużej. nawet dzwonek listonosza do drzwi jej nie ruszył
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-07-26 o 15:29 |
|
|
|
#3276 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pogoda na spacer idealna. Cytat:
![]() Kupiłam zabawkę Ale nie na all, tylko obok mnie w sklepie. Biedronka - dziewczę żywo zainteresowane W jednej łapce grzechotka, w drugiej pipczenie, 2 to gryzaki, w środku też grzechocze. Fajna, bo można i do łóżeczka przypiąć, i do wózka i do leżaczka. Dziecię wtryniłam mamie, bo dach robią i co chwilę łup coś, a młoda się wkurza i wybudza, a sama piszę i robię zapiekankę na obiad. |
||||
|
|
|
#3277 |
|
Rozeznanie
|
aha widze ze o pasach gadałyście a ja przeciez w szpitalu jeszcze dostalam od siostry... 2 pary gaciów hłehłe inaczej nie da sie nazwac... i cos jakby pas...
jeszcze nie przymierzalam bo mi sie wydaja male i boje sie bólu porazki jezeli se w to nie wcisne.... no dobra do odwaznych swiat nalezy malusia zasnela ( pewnie zaraz sie obudzi) to lece przymierzyc... ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- ok juz po przymiarkach.... hahahaaa wyglada to tak ze owszem mieszcze sie ale gacie w d... wielkie, na hipopotama ale ta szeroka gumka na talię... jak dam nizej, roluje sie jak nalesnik jak naciagne wyzej, dolem mi wylazi wszystko... dobrze by lezaly na umiesionym, twardym brzuszku ale majac twardy brzuszek noszenie takich majtasów mija sie z celem na moj miekki i lekko lejacy sie flaczek nie nadaja sie wcale..... pas hmm pas... jak sie stoi to ok, wystarczy sie ruszyc, to sie jakos wywija.... zreszta nie wyobrazam sobie opieki nad dzieckiem i wogole wszystkiego chodzac w tym... zwlaszcza w upaly wiec prezent bardzo nietrafiony wraca na półke bo glupio tak do smieci od razu.... |
|
|
|
#3278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Dzieki za mily komplement
|
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
Bry
![]() rodzina wyjechala, chata ogarnieta w miare, czas na wizaz ![]() Lea, wspolczuje akcji z tesciowa i rozumiem....moja oprocz wpierdzielania sie w zycie rzuca pomyslami, ze az glupio..np. powiedziala mojemu ojcu, ze drzewa, ktore rosna okolo 300 metrow on naszej dzialki i sa "panstwowe" trzeba by wyciac bo zaslaniaja nam slonce ( ) ale ze nikt na to nie pozwoli to ona wezmie kwas i je podleje i uschna. Drzewa sa wysokie na jakies 20 metrow, slonca nam nie zaslaniaja a ona nie mieszka z nami wiec nie wiem skad taki pomysl...Oprocz tego po urodzeniu Malwiny tez zgotowala mi akcje i pokazala fochy jak jakas rabnieta wiec mamy zimna wojne... Malwinka skonczyla wczoraj rowniutkie 3 miesiace Nie chce zapeszyc ale mala jest spokojna i grzeczna. Problemy z kupa minely jakies 3 tygodnie temu. Teraz po prostu robi kupala bez bolu i stekania. Je co 2,5 - 3h i przesypia cale noce (ok 22.30 do 6.00) U nas chrzest byl w sobote i trwal ok 30 minut. Dalo sie wytrzymac. Wszystkie zdjecia dzieciaczkow sliczne. Marhalczarowa Amelka, Szajowa Agatka - te z dzisiaj...slicznotki Szajkowa mala faktycznie bedzie kitki miala niedlugo. Goni Malwine ![]() Zazdroszcze spotkania slazackiego. U nas dzisiaj upalow ciag dalszy. W cieniu 33 stopnie...
|
#3280 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo waze ja co tydzien w aptece, a zmierzylam ja w przychodni na zajeciach poporodowych.Jest gdzies tutaj fotka twojej Lauruni? Co do Ami to sie nie mylisz, z dnia na dzien coraz ladniejsza sie robi ![]() ...ja ...hahaha, zartujesz.....musze isc do fryzjera pomalowac odrosty i zrzucic jeszcze 2 kg z brzucha ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
..fakt faktem ...lubi pozowac...---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
Nawet sie nie zastanawiaj, zmykaj na spacery... dziecku potrzebne jest swieze powietrze i gdzies musi sie zahartowac . Ubierz je odpowiednio, pamietaj , ze dziecku jest zawsze troche cieplej niz doroslemu dlatego, ze jest bardziej aktywne . Ja nie moge na spacer zabierac malej od 12 w dzien...okropne upaly ale za to po kapieli i jedzonku o 22 zmykam na spacer. ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- pisalyscie o problemach wtracajcych sie tesciowych , ich radach .... ...najepsza rada to nie sluchac ich , od pocztku zaznaczyc, ze matka to ty jestes i musisz sama sie nauczyc nia byc pozanjac swje dziecko z dnia na dzien... Ja od poczatku zaznaczylam, ze nie chce rad i porad zarówno tesciowej jak i mamie i sie nieobrazily..wrecz przeciwnie..maja respekt w stosunku do mnie .
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam chyba sposób na mojego rozdarciucha
![]() Położony przy mnie, przytulił nosek do mojego cyca i zasnął.. tym sposobem śpi bez kwękania i bez smoka już prawie 2 godziny.. a ja pod koszulą noszę pieluszkę tetrową coby nasiąknęła moim zapachem i małemu zamiast mnie będziemy podkładać taką podpuchę by czuł mój zapach i był spokojny Zobaczymy na ile będzie działać ![]() A pytałam moją środowiskową o to ściąganie pasem to powiedziała, że jak się nie krwawi a odchody są żółtawe i śluzowe to już można, powiedziała żebym poczekała do 3 tygodni po porodzie i śmiało się cisnęła ![]() Lea - Ciekawa jestem tego pasa pani teresy czy jak to się zwie.. nie roluje się jak się siada, zgina? dołem, górą? bo mój piankowy właśnie się zwija i ciągle musiałam z nim walczyć :[
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3282 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3283 |
|
Rozeznanie
|
o to ja juz moge
![]() moze spróbuje ponosic ale pewnie w rezultacie to daruje sobie ten pas... podobno rozleniwia mięsnie a ja i tak mam słabe...... co do ciuchów... wchodze w 1 dzinsy i 1 lniane spodnie z ciazy, i 1 spodnice z tym ze znad dzinsow wisi flaczek.... i tu by pasowal pas ![]() niech mi spadnie choc z 5 kilooooo pliiissss z dugą piątka sobie juz poradze... a moja mysiapysia dzis ma tak: cycus, 15 min drzemki,pobudka, rozgladanie sie marudzenie, 2 cycus 15 min drzemki, pobudka rozgladanie sie, marudzenie, butelka, ogladanie swiata, marudasek, rączki, zabawianie, i tak w kółko, ale wczoraj bylo gorzej.... |
|
|
|
#3284 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Tylko jedne bojówki na mnie wchodza i wyglądam w miare ok.Jeansy dobre ale zwisa brzuch, do chodzenia sie nie nadają. Koszulki ok bo są elastyczne- brzuch wystaje.Do karmienia musiałam kupić sobie 2 koszule rozpinane. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jak takie sukienki się nie rozlatują.Tyle lat w szafie. Cytat:
59cm, 4,5kg, prawie 2,5 miesiąca.[/QUOTE]Moja ma 6 tyga waży juz 5kg i ma z 60cm długości (tego nie jestem pewna).To co będzie za ten miesiac? 6kg? Ja dziś bylam u lekarza i mam oficjalne pozwolenie na sex.Tak sie zastanawiam czy sie przyznac meżowi czy go jeszcze potrzymac na wodzy ![]() Już tylko 6 dni i wyjeżdzamy Moi rodzice wyjechali wczoraj.Jaka cisza i spokój nastały. Moja Ola jest aniołkiem do południa.Ładnie je, poleży w koszyku, sama zaśnie.Ale po południu to juz sie chyba nudzi być grzeczna i pokazuje różki.Płacz na każdym kroku. Przyszły mi wyniki z laboratorium.Wszystko ok.Także muszę być na diecie do końca sierpnia.Jak zejdą chrostki to powoli wprowadzać mam inne produkty. Tylko, że chrostki schodzą powoli z główki i buzi a pojawiają sie nowe na nóżkach i rączkach. |
|||||
|
|
|
#3285 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20933807]
to znaczy?[/QUOTE] Długa to historia, tak w skrócie to chodzi o to, że on lubi się wtrącać w życie własnych dzieci i mówić im co mają robić, ostatnio nie wytrzymałam i powiedziałam mu żeby przestał się czepiać, to się obraził, nie gada ze mną a Tż-owi ciągle mówi że nim rządzę
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za rady , byłyśmy na dwóch krótkich spacerkah bo padało ,
nie mam nic przeciwko spacerom jak jest zimno tylko po tych upałach nagle taki spadek temperatury, ze nie miałam pojecia w co ubrac małą. ![]() moje dziecie ma cd gawożenia no nasłuchac sie nie moge po tych trzech dniach krzyków
|
#3287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo przeceny super i ubranka też ![]() W tym tyg też jadę, bo widziałam że pajacyki już maja przecenione a są super Ja nosiłam z atlantica, był z fiszbinami, na górze koronka i wogole ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20930310]hiehie to tylko moja taka długa a chuda? 59cm, 4,5kg, prawie 2,5 miesiąca.[/QUOTE]61cm, 4,5kg 9 tygodni ![]() Cytat:
Moja też dzis od samego rana nadaje obudziła mnie o 7 okrzykami radości.. ale nie wiem z jakiego powodu ![]() Włożyła dziś sama rączkę do buzi ![]() Tak leżała sobie i uniosła rączke i włożyła ją do buzi ![]() a my jednak robimy chrzciny teraz byliśmy u księdza, trochę sie nagadał że bezbożniki i bez ślubu ale 12 wrzesnia mamy chrzciny
|
||
|
|
|
#3288 |
|
Konto usunięte
|
A u nas zdaje się będzie stała wieczorna czynność - odkurzanie
Dziewczę już 3 dzień przy zasypianiu robi TOTALNĄ histerię. No bo powiedzcie same: najedzona, wykąpana (lubi bardzo), ma sucho, jest wyspana - przychodzi pora spania, a ta wyje. Nie jest to kolka, bo trwa za krótko (uff), wg mnie histeria. Nie pomaga przytulenie, ponoszenie chwilę na rączkach (do momentu uspokojenia - bo nie uspokaja się), smoczek nie pomaga - ma smoka w buzi i wyje, pielucha przy buzi nie pomaga. A odkurzacz owszem. A w ogóle to obraziłam się na własną matkę. Ona ma brata bliźniaka, długa historia, w skrócie - DUPEK. No i dzisiaj dekarze robili dachy, brat oczywiście polazł sobie gdzieś, kasy nie zostawił od siebie, fuksem miałam potrzebną gotówkę - małż ma jechać po budowlane zakupy, i dupek wraca, zaczęli się żreć z mamą, drzeć - a mała w pokoju obok (bo byłam z nią u mamy, u nas za wielki hałas). Poprosiłam raz, by się uciszyli, a oni dalej. Wkurzyłam się i opierdzieliłam oboje, a do matki się nie odzywam. Doskonale wie, że brat idiota, i za każdym razem daje się w kretyńską awanturę wciągnąć i sprowokować, na co dzień niemalże dupsko miodem mu smaruje, on traktuje ją jak szmatę, a do niej nic nie dociera i jeszcze mi dziecko na stres naraża. |
|
|
|
#3289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
#3290 |
|
Konto usunięte
|
U mojej mamy akcji ciąg dalszy... Dupek wlazł do mieszkania, znów z pretensjami o coś, mama zamknęła się w pokoju, ten za klamkę szarpie bo koniecznie musi wyrazić pretensje (absolutnie żadne bicie w grę nie wchodzi, ale dupek jest koszmarny słownie, w dodatku nie myje się i śmierdzi -na moje oko to mu się jakaś psychiczna choroba toczy), tak w drzwi walił, że aż na dół zleciałam bo wrzaski słyszałam. Jeśli jeszcze raz moja matka umyje mu okno albo żarcie zrobi, jak Boga kocham - to wywalę jej to żarcie na głowę
gnój ją psychicznie wykańcza, a ta koło niego skacze.
|
|
|
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
Szaja znam to. Kobiety już takie są, że nie widzą jacy są faceci - czy to ich brat, czy mąż - tylko zazwyczaj ich usprawiedliwiają. Tylko jakoś zawsze im się to nie opłaca. Oby jednak Tobie udało się mamę przekonać do swoich racji.
![]() U nas dziś niespodziewanie też pojawił się wieczorny marudek, ale skąd Teraz jest kąpany i mam nadzieję, że potem szybko zaśnie, bo sami już padamy
|
|
|
|
#3292 |
|
Konto usunięte
|
Nasze maleństwo już śpi od 30 minut, powinien 6 godzin przespać.
![]() Ja też zaraz pomykam do łóżka, bo jakaś wymęczona jestem tą pogodą... ja chcę z powrotem upały. ![]() szaja, też znam wiele takich kobiet, i wciąż nie potrafię pojąć motywów ich postępowania. Oby Tobie udało się mamie swoje racje sprzedać.
|
|
|
|
#3293 |
|
Zadomowienie
|
szaja współczuję takich akcji
![]() U nas tylko ranek był fajny,no do południa było znośnie,a potem znów płacz...Już myślałam,że jakoś się z Oliverem dogadujemy,a dziś znów zgłupiałam... I przy kąpaniu ryk i po karmieniu jak zawsze zasypiał w łóżeczku,tak dziś ryk...Zostawiłam małża z nim,a sama pod prysznic polazłam. Jak wróciłam załatwiłam go suszarką (pierwszy raz)... I właśnie się obudził
|
|
|
|
#3294 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratki za kolejny miesiąc ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20930310]hiehie to tylko moja taka długa a chuda? 59cm, 4,5kg, prawie 2,5 miesiąca.[/QUOTE]Moja 60cm, 5 kg , 3 m-ce i 10 dni ![]() Cytat:
![]() Wczoraj wzięła pieluszkę do rączki i zauważyła, że ją trzyma i fajnie wodziła za nią wzrokiem szaja, fajna ta biedronka ![]() Koniecznie się pochwal sukienką. kropka, kurde, jeszcze nie doszła przesyłka od Ciebie ![]() Dzisiaj Luiza odsypiała 2 ostatnie dni. Byliśmy na spacerze 2 godziny i tak mnie nogi bolały jak przyszliśmy, że padłam ![]() Mnie podoba się ta sukieneczka na chrzciny ( fotka znaleziona w necie ) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9c7c5b081.html
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-07-26 o 23:00 |
||||
|
|
|
#3295 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nie gadajcie bo ja też ze Świdnika ![]() Za skończone 6 tygCytat:
Ubrałam w body z dł. rękawkiem+ciepłe polarowe spodenki+ sztruksowa kurteczka i włożyłam w śpiworek polarowy ![]() Cytat:
za 2 miesiące, rzeczywiście czas leci jak szalony u nas wczoraj minął miesiąc![]() Byłam dzisiaj z małą u pediatry. Uczulenie jak na złość minęło więc nie dowiedziałam się z czego mogło być ![]() Lekarka powiedziała, że takie plamki i krostki na całym ciele to mogą wystąpić od wszystkiego- jedzenie, proszek do prania i inne ![]() A z moim cycem wszystko w porządku- to co mam to zatoka mleczna ![]() Powiedziała mi że może to mi zostać nawet do końca życia i nie jest niebezpieczne ![]() Mam pytanie co do mleka modyfikowanego. Bo w sumie odstawiłam mleko zwykłe, które piłam codziennie do śniadania bo wydawało mi się że mała ma uczulenie, ale lekarka mi powiedziała że te mleka sprzedawane w sklepach są dla zdrowych dzieci u których nie występuje alergia więc już sama nie wiem- ma uczulenie na mleko krowie czy nie ma ![]() Do tego mamy pleśniawki i teraz nie wiem z czego mogą one być ![]() Może od smoka? ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Lea dopiero doczytałam sytuację z teściową ![]() Niezła jest, że wyjechała z tym w czasie chrzcin nie ma co- tylko ubić głupią Dadę I tak jak piszesz- poziom podstawówki Podziwiam za powstrzymanie małża przed poważnym opierdzieleniem matki- ja bym nie dała rady(zresztą nawet bym nie chciała powstrzymać)
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama mi poradziła maziac w buzi dziecka Aftinem (Aphtin - czy jakoś podobnie się pisze) - ja jak narazie zrobiłam tak raz - profilaktyczne bo pleśniawek nie mamy Mam tu ciekawą dosyć stronkę na temat różnych "dolegliwości" maluszków: http://www.unipharm.pl/artykuly/wiek...zieciecego.pdf jest też o pleśniawkach, kolkach, ciemieniusze i innych.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3297 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921524]Kończymy dzisiaj 10 tygodni
Foty z wczoraj:[/QUOTE]Super A maleńka śliczna---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
Mi się na początku wydawało, że to właśnie zostają małej resztki z mleka modyfikowanego i że źle je bełtam przed podaniem Bo po moim pleśniawek nie miała, ale na to pewnie trzeba czasu tak jak mówisz- jak przy niemyciu zębów ![]() Muszę zapytać szwagra- on pewnie wie czy to od tego
|
|
#3298 |
|
Konto usunięte
|
Gringoo, polecam świetny opis wszelakich mlek:
RODZAJE MLEK MODYFIKOWANYCH |
|
|
|
#3299 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20941295]A u nas zdaje się będzie stała wieczorna czynność - odkurzanie
Dziewczę już 3 dzień przy zasypianiu robi TOTALNĄ histerię. No bo powiedzcie same: najedzona, wykąpana (lubi bardzo), ma sucho, jest wyspana - przychodzi pora spania, a ta wyje. Nie jest to kolka, bo trwa za krótko (uff), wg mnie histeria. Nie pomaga przytulenie, ponoszenie chwilę na rączkach (do momentu uspokojenia - bo nie uspokaja się), smoczek nie pomaga - ma smoka w buzi i wyje, pielucha przy buzi nie pomaga. A odkurzacz owszem. A w ogóle to obraziłam się na własną matkę. Ona ma brata bliźniaka, długa historia, w skrócie - DUPEK. No i dzisiaj dekarze robili dachy, brat oczywiście polazł sobie gdzieś, kasy nie zostawił od siebie, fuksem miałam potrzebną gotówkę - małż ma jechać po budowlane zakupy, i dupek wraca, zaczęli się żreć z mamą, drzeć - a mała w pokoju obok (bo byłam z nią u mamy, u nas za wielki hałas). Poprosiłam raz, by się uciszyli, a oni dalej. Wkurzyłam się i opierdzieliłam oboje, a do matki się nie odzywam. Doskonale wie, że brat idiota, i za każdym razem daje się w kretyńską awanturę wciągnąć i sprowokować, na co dzień niemalże dupsko miodem mu smaruje, on traktuje ją jak szmatę, a do niej nic nie dociera i jeszcze mi dziecko na stres naraża.[/QUOTE] czy ja juz nie pisałam o takich samych atakach histerii u Gabi ![]() widze ze wszystkie nasze dzieciaczki wariują - a wraz ze zmianą pogody miało byc lepiej ![]() widze ze u ciebie niezła tragikomedia - współczuje ![]() czy Daf- na dobre nas opuściła ![]() Cytat:
![]() pleśniawki nie powstają od mleka tylko z brudu - czyli dziecko wkłada rączki do buzi - brudny smoczek lub smoczek od butli - trzeba wyparzac i jesli karmisz piersią przecierac za każdym razen pierś przegotowaną wodą. my tego brudu nie widzimy bo są to minimalne ilości ot pot czy kurz ale jest, do tego jeśli stosujesz aftin i karmisz piersią przykażdym karmieniu powinnaś smarowac nim sutek. a to co widac w buzi ziecka - biały nalot który można wytrzec np pieluszką to nie pleśniawki tylko nalot z mleka - pleśniawek nie można wytrzec . ten nalot też powinnas wycierac kawalkiem pieluszki nałożonym na palec wcześniej zmoczonym w przegotowanej wodzie . jeśli chodzi o mnie polecam fiolet - co prawda dziecie wygląda jak małpka ale szybko pomaga.
|
|
#3300 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20950715]Gringoo, polecam świetny opis wszelakich mlek:
RODZAJE MLEK MODYFIKOWANYCH[/QUOTE] Cytat:
![]() albo słyszałam a nie wiem o co biega ![]() no nie wiem czy z tym przemywaniem brodawek to dobry i trafny sposób na ominięcie brodawek bo jak tu je myć jak większość czasu w lecie spędzamy na dworze? ![]() Martynka nie miała nalotów wcześniej tylko wczoraj wyskoczyły jej te pleśniawki, nie przemywałam tego ani nie wycierałam no bo jak oblizuje i nie znika to od potarcia też nie zniknie Myślałam, że to po prostu jakieś grudki z mleka które źle wymieszałam ![]() A nie można monia posmarować ze 2 razy dziennie tym aftinem i dac dziecku?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

Ale w sumie jest wyrozumiala, taktowna kobieta i nie bylo miedzy nami do tej pory zadnych spiec mimo ze poglady na temat wychowania i pielegnacji dzieci mamy skrajnie rozne. Ona - bardzo slusznie zreszta - dobrze wie, ze wnuki moze rozpieszczac ale wychowanie powinna pozostawic nam
. Czy na modyfikowanym to normalne?? Do tej pory robiła raz dziennie, niby uspokajające jest to że nie ma biegunki ale że aż tak często?
pytaj pediatry.
59cm, 4,5kg, prawie 2,5 miesiąca.[/QUOTE]

gratulacje

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i tu by pasowal pas