MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-26, 14:01   #3271
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Dziwczyny, jak czytam o Waszych teściowych to naprawde sie dziwie co to za gatunek :/ mam szczera nadzieje ze niegdy nie bede taka upierdliwa dla przyszlej synowej (pod warunkiem ze bedzie sie ze mna zgadzac ;PPP).

Ja dla odmiany mam fajna tesciowke. Do wzajemnej symaptii napewno przyczynia sie fakt ze mieszkamy dosc daleko od siebie Ale w sumie jest wyrozumiala, taktowna kobieta i nie bylo miedzy nami do tej pory zadnych spiec mimo ze poglady na temat wychowania i pielegnacji dzieci mamy skrajnie rozne. Ona - bardzo slusznie zreszta - dobrze wie, ze wnuki moze rozpieszczac ale wychowanie powinna pozostawic nam
wtedy bym moją też lubiła.

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja mała od trzech dni robi kupę po 5 razy dziennie i to spore ilości. Czy na modyfikowanym to normalne?? Do tej pory robiła raz dziennie, niby uspokajające jest to że nie ma biegunki ale że aż tak często?
troszkę często... o ile na cycu to normalne, że dzidek nawet po każdym karmieniu ma kupkę... to nie wiem, czy na modyfikowanym tak byc może. pytaj pediatry.

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
dziewczyny czy biezecie dzieciaczki w taką pogode jak dzis na spacer
u mnie 15 stopni , wieje i ogólnie zimno , wczoraj i przed wczoraj lało wiec spacerów nie było tym bardziej ze mała i tak marudna jak nie wiem co -
jak ubieracie na taką pogode maluchy
oczywiście.
U nas podobna pogoda, ubieram Tymkowi body krótki rękaw, spodenki jeansowe podszyte bawełną, bluzę na zamek bawełnianą, podszytą drugą warstwą bawełny, czapeczka bawełniana, skarpetki pod kolanka. Jeśli nie śpi, to nie przykrywam, jak zaśnie to okrywam cienkim kocykiem. Z Maksiem wychodziłam każdego dnia, do temperatury minus 10 stopni. Jak tak zimno było, to go pod okno wystawiałam a sama w domu siedziałam.

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Ja nie kupowalam do chrztu ubranka poniewaz moja znajoma kolekcjonuje je z róznych epok i wybralam sobie z jej kolekcji ubranko z VIII wieku haftowane recznie, Amelia slicznie w nim wygladala (jak odbiore fotki od fotografa to wstawie), a zalaczam fotki samego 3-czesciowego ubranka: calosc, sukienka, narzuta i czapeczka, wzór
interesująca.

Cytat:
..a my jutro skonczymy 2 miesiace, tzn Amelia...jak ten czas szybko leci, a Amelia rosnie tak szybciutko, wazy juz 4600 i 58 cm

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20930310]hiehie to tylko moja taka długa a chuda? 59cm, 4,5kg, prawie 2,5 miesiąca.[/QUOTE]
jak mierzycie dzieciaczki?
U nas w przychodni nie mierzą, tylko ważą.
A na temat mierzenia, to o dwóch różnych metodach słyszałam- albo centymetrem od czubka głowy, przez karczek, plecki, wszystkie zagięcia ciałka, aż po piety,; albo na płasko dziecko położyć, nóżkami do ściany i zaznaczyć dokąd sięga czubek głowy jak dzidek nóżki rozprostuje... I która metoda dobra/ lepsza/ prawidłowa?

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
my wczoraj byliśmy przypadkiem na spacerze bo musieliśmy zrobić zakupy,ale racezj w taką pogodę się nie wychylamy bo teściowa by mnie zabiła
no nie żartuj, ja bym sobie nie dała zdania na temat mojego dziecka narzucić.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
To jest tak idiotyczne, że nawet nie widzę podstaw, żeby się denerwować.
dlatego też zlewam to.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A nas położna odwiedziła przed chwilą i kazała iść na spacer koniecznie. na pół godziny obowiązkowo, jutro na godzinę, pojutrze na półtora itd.
I mąż chyba sam pójdzie bo ja nie mam się w co ubrać i to nie babskie fanaberie tylko autentycznie nie mieszczę się w nic cieplejszego
kochana, też miałam ten problem po porodzie, przez kilka tygodni, ale teraz jest zdecydowanie lepiej. Ty też wkrótce wrócisz do formy.
A co się pasa ściągającego tyczy, to mam pas Pani Teresy.:
http://allegro.pl/item1158355521_pas..._s_gratis.html

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Współczuję ale ja za to mam dziwną sytuację z teściem
to znaczy?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 14:54   #3272
jamaicaP
Rozeznanie

czesc kobitki
Róża jakas znowu niespokojna
sa momenty ze tylko cycuś uspokaja
ani raczki ani smoczek ani piciu

ooo teraz spala 15 minut chwilke polezala po obudzeniu i juz woła mnie...

Cytat:
hmm.. może za chłodne mu dawałam.. spróbuję bardziej grzać.

Moja mama wymyśliła teorię, że ja źle mleko robię. Bo na przepisie z opakowania NANu jest, że wodę ma się gotować 5 minut a czajnik elektryczny zagotowuję wodę, gotuje chwilę i się wyłącza... i nie trwa gotowanie tych 5 minut..
ja tez gotuje w czajniku a jak potrzebuje szybko miec chlodna to dolewam troszke wczesniej przegotowanej i wystudzonej
podaje bebilon

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921524]Kończymy dzisiaj 10 tygodni Foty z wczoraj:[/QUOTE]
woooow moja taką minke tez robi jak je

Cytat:
Esputicon daję, dziś w nocy o 1 i o chyba 5 dałam po 2 krople. Nie wiem jak w ciągu dnia bo nie dopytałam mamy ale teraz przez sen zakwęka, zakwili i pruuuuk bąka sadzi

A moje dziecię miało wstać o 22:00 na jedzenie i czekałam specjalnie, nie kładłam się na drzemkę a tu cisza, śpi od 19:00. I teraz znowu nie wiem czy się kłaść czy się nie opłaca bo lada chwila wstanie xD
klasc klasc kazda minuta cenna

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci są dziś marudne?ja juz nie mam siły.Usypia-gubi smoka-płacz-daję smoka-gubi smoka-płacz,I tak w kółko

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

gratulacje
moja wczoraj maruda na calego dzis ciut lepiej ale tez tak sobie...

Cytat:
U mnie tak było wczoraj, dzisiaj odsypiamy.

Dziewczyny moja mała od trzech dni robi kupę po 5 razy dziennie i to spore ilości. Czy na modyfikowanym to normalne?? Do tej pory robiła raz dziennie, niby uspokajające jest to że nie ma biegunki ale że aż tak często?
moja na cycu nie robila wcale
po modyfikowanym kupcia idzie od 1 do 3 razy dziennie a to dlatego ze na cycku bylo za malo mleka i nie bylo czym kupac, modyfikowane moze bardziej tresciwie niz cycowe

Cytat:
u mnie 15 stopni , wieje i ogólnie zimno , wczoraj i przed wczoraj lało wiec spacerów nie było tym bardziej ze mała i tak marudna jak nie wiem co -
no jasne
w Warszawie dzis lało a ja musialam wyjsc wiec zakrylam wózek folia a mala spala jak trusia
ubralam w body z krotkim i pajac welurowy i czpeczka, cienki kocyk, ale pod folia na pewno cieplej i przytulniej

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

aha no i wczoraj mi numer zrobiła
zawsze jak ją wykąpiemy i nakarmię to usupia przy butli i odłożona do łóżeczka juz slodko śpi
a wczoraj wykapana nakarmiona i oczy jak 5 zł
ale odlozylam jak zwykle do łóżeczka, a ta chwilke polezala i wola zeby ja wziac... wzielam i mowie do niej, dam cycusia i czary mary, masz spac
pociumkala z minutę zasnęła
hahaha

jak ja biorę brzuszkiem do siebie w pinie to cwaniara chce sama głowke trzymac!!!
oprze o mnie na moment i odrywa potrafi trzymac kilkanascie sekund.. az sie boje czy to nie zaszkodzi....
Stary 2010-07-26, 15:01   #3273
Silpe
Zadomowienie

Dziewczyny dziecko mi podmienili
co prawda mówia - nie chwal dnia przed zachodem słonca ale .... zobaczymy - moze to ten skok rozwojowy albo cóś...

o 12stej nakarmiłam - ubrałam na spacer troche sie ponerwowała - wsadziła, do wózka a ta w sekundzie usneła jak nigdy
co prawda spacer tylko godzinny - pospała dostała czkawki i był ogólny niepokój chwilowy wiec przyszłyśmy
rozebrałam biore na rece a ta fochy - ok nie to nie położyłam do wózka a ta zaczeła nawijac - boże ile ona sie nagadała tym swoim ajj i agyyy...
po pół godzinie nerw wiec ok zmieniam pieluche i wiedzione wczorajszym cyrkiem - i przedwczorajszym biore na rece a ta ryk bo nie tak ona chce stac i sie rozglądac - ok
po jakimś czasie nie pasi jej cos ok nie chcesz na rekach - położyłam na sofie a tu cisza - chce smoka i zaczeła przysypiac - bezemnie i rączek
jednak pragnienie mleczka wzieło góre - zrobiłam flache nakarmiłam . odbiłam - położyłam na sofie a ta cisza dałam smoka bo coś nie teges było i po 2 minutach usneła
Przez ostatnie dni to było nie do pomyślenia - funkcjomowac nie mogłam bo był ciągły cyrk i tylko na rekach sie wyciszała - ciągle była jak wystraszona i nerwowa - dokładnie wg objawów tego skoku 5tego tygodnia ...
no zobaczymy co bedzie dalej
żeby jej juz tak zostało...

A ha strasznie mi sie ślini od paru dni i mam wrażenie że co dzien to wiecej - że niby co jej jest - bo chyba jeszcze nie ząbkuje ....

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2010-07-26 o 15:03
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 15:14   #3274
jamaicaP
Rozeznanie

moja od 2 dni ma objawy 5 tyg a ma 3 tyg... niby na stronce bylo napisane ze dzieci pozniej urodzone moga przechodzc to wczesniej ....
kurcze moze to od mleka.... polozna polecala bebiko, a lekarka kazala zmienic na bebilon....
zmienilam i niewiem... moze jej nie pasi...
a i placze lzami....az ciekna po buzi....

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-07-26 o 15:16
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 15:24   #3275
margo80
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20933807]jak mierzycie dzieciaczki?
U nas w przychodni nie mierzą, tylko ważą.
A na temat mierzenia, to o dwóch różnych metodach słyszałam- albo centymetrem od czubka głowy, przez karczek, plecki, wszystkie zagięcia ciałka, aż po piety,; albo na płasko dziecko położyć, nóżkami do ściany i zaznaczyć dokąd sięga czubek głowy jak dzidek nóżki rozprostuje... I która metoda dobra/ lepsza/ prawidłowa?
[/QUOTE]
u mnie w szpitalu stosują metodę nr 1. widziałam na filmiku nagranym przez małża.

Ewcia ma dziś dzień marudy. nocka fajnie minęła. spala na brzuszku od karmienia do karmienia, nic w międzyczasie jej nie wybudzało. ale w dzień sama nie może zasnąć, smoka nie chce, wyciszam ją, zasypia, ale śpi bardzo niespokojnie, wybudza się, popłakuje i zasypia znowu... dopiero po karmieniu o 14.30 padła, położyłam na brzuszek i mam nadzieję, że teraz pośpi spokojnie i dłużej. nawet dzwonek listonosza do drzwi jej nie ruszył

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2010-07-26 o 15:29
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 15:29   #3276
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Malhaczar ubranko cudne takie zwiewne jak by miało zaraz odfrunąć.
Amelka też śliczna, fajne minki robi.
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Na śmierć zapomniałam, że mieliśmy 10 tygodni... Dziś rano mi się przypomniało.
Gratuluję

Cytat:
A nas położna odwiedziła przed chwilą i kazała iść na spacer koniecznie. na pół godziny obowiązkowo, jutro na godzinę, pojutrze na półtora itd.
I mąż chyba sam pójdzie bo ja nie mam się w co ubrać i to nie babskie fanaberie tylko autentycznie nie mieszczę się w nic cieplejszego
20 stopni jest, ja w krótkim rękawku byłam
Pogoda na spacer idealna.

Cytat:
Dziewczyny dziecko mi podmienili
co prawda mówia - nie chwal dnia przed zachodem słonca ale .... zobaczymy - moze to ten skok rozwojowy albo cóś...

o 12stej nakarmiłam - ubrałam na spacer troche sie ponerwowała - wsadziła, do wózka a ta w sekundzie usneła jak nigdy
co prawda spacer tylko godzinny - pospała dostała czkawki i był ogólny niepokój chwilowy wiec przyszłyśmy
rozebrałam biore na rece a ta fochy - ok nie to nie położyłam do wózka a ta zaczeła nawijac - boże ile ona sie nagadała tym swoim ajj i agyyy...
po pół godzinie nerw wiec ok zmieniam pieluche i wiedzione wczorajszym cyrkiem - i przedwczorajszym biore na rece a ta ryk bo nie tak ona chce stac i sie rozglądac - ok
po jakimś czasie nie pasi jej cos ok nie chcesz na rekach - położyłam na sofie a tu cisza - chce smoka i zaczeła przysypiac - bezemnie i rączek
jednak pragnienie mleczka wzieło góre - zrobiłam flache nakarmiłam . odbiłam - położyłam na sofie a ta cisza dałam smoka bo coś nie teges było i po 2 minutach usneła
Przez ostatnie dni to było nie do pomyślenia - funkcjomowac nie mogłam bo był ciągły cyrk i tylko na rekach sie wyciszała - ciągle była jak wystraszona i nerwowa - dokładnie wg objawów tego skoku 5tego tygodnia ...
no zobaczymy co bedzie dalej
żeby jej juz tak zostało...

A ha strasznie mi sie ślini od paru dni i mam wrażenie że co dzien to wiecej - że niby co jej jest - bo chyba jeszcze nie ząbkuje ....
To taki etap -= dziecko zaczyna się ślinić i puszczać bańki, nie ma nic to wspólnego z ząbkowaniem

Kupiłam zabawkę Ale nie na all, tylko obok mnie w sklepie.
Biedronka - dziewczę żywo zainteresowane W jednej łapce grzechotka, w drugiej pipczenie, 2 to gryzaki, w środku też grzechocze. Fajna, bo można i do łóżeczka przypiąć, i do wózka i do leżaczka.

Dziecię wtryniłam mamie, bo dach robią i co chwilę łup coś, a młoda się wkurza i wybudza, a sama piszę i robię zapiekankę na obiad.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 15:49   #3277
jamaicaP
Rozeznanie

aha widze ze o pasach gadałyście a ja przeciez w szpitalu jeszcze dostalam od siostry... 2 pary gaciów hłehłe inaczej nie da sie nazwac... i cos jakby pas...
jeszcze nie przymierzalam bo mi sie wydaja male i boje sie bólu porazki jezeli se w to nie wcisne.... no dobra do odwaznych swiat nalezy
malusia zasnela ( pewnie zaraz sie obudzi) to lece przymierzyc...

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

ok juz po przymiarkach....
hahahaaa wyglada to tak ze owszem mieszcze sie ale
gacie w d... wielkie, na hipopotama ale ta szeroka gumka na talię... jak dam nizej, roluje sie jak nalesnik jak naciagne wyzej, dolem mi wylazi wszystko... dobrze by lezaly na umiesionym, twardym brzuszku ale majac twardy brzuszek noszenie takich majtasów mija sie z celem
na moj miekki i lekko lejacy sie flaczek nie nadaja sie wcale.....
pas hmm pas... jak sie stoi to ok, wystarczy sie ruszyc, to sie jakos wywija.... zreszta nie wyobrazam sobie opieki nad dzieckiem i wogole wszystkiego chodzac w tym...
zwlaszcza w upaly
wiec prezent bardzo nietrafiony wraca na półke bo glupio tak do smieci od razu....
Stary 2010-07-26, 16:02   #3278
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Malhaczar ubranko cudne takie zwiewne jak by miało zaraz odfrunąć.
Amelka też śliczna, fajne minki robi.
Te mnie sie podobalo, i ta moja znajoma ma okolo 50 innych i z innych epok....dla niej to przyjemnosc byla a dla mnie super, bo mala miala niepowtarzalne ubranko, a ja zaoszczedzilam kupna .

Dzieki za mily komplement
Stary 2010-07-26, 16:05   #3279
araczki
Zadomowienie

Bry

rodzina wyjechala, chata ogarnieta w miare, czas na wizaz

Lea, wspolczuje akcji z tesciowa i rozumiem....moja oprocz wpierdzielania sie w zycie rzuca pomyslami, ze az glupio..np. powiedziala mojemu ojcu, ze drzewa, ktore rosna okolo 300 metrow on naszej dzialki i sa "panstwowe" trzeba by wyciac bo zaslaniaja nam slonce () ale ze nikt na to nie pozwoli to ona wezmie kwas i je podleje i uschna. Drzewa sa wysokie na jakies 20 metrow, slonca nam nie zaslaniaja a ona nie mieszka z nami wiec nie wiem skad taki pomysl...
Oprocz tego po urodzeniu Malwiny tez zgotowala mi akcje i pokazala fochy jak jakas rabnieta wiec mamy zimna wojne...

Malwinka skonczyla wczoraj rowniutkie 3 miesiace . Jutro jedziemy do poloznej na wazenie i mierzenie.

Nie chce zapeszyc ale mala jest spokojna i grzeczna. Problemy z kupa minely jakies 3 tygodnie temu. Teraz po prostu robi kupala bez bolu i stekania.
Je co 2,5 - 3h i przesypia cale noce (ok 22.30 do 6.00)

U nas chrzest byl w sobote i trwal ok 30 minut. Dalo sie wytrzymac.

Wszystkie zdjecia dzieciaczkow sliczne. Marhalczarowa Amelka, Szajowa Agatka - te z dzisiaj...slicznotki
Szajkowa mala faktycznie bedzie kitki miala niedlugo. Goni Malwine

Zazdroszcze spotkania slazackiego.

U nas dzisiaj upalow ciag dalszy. W cieniu 33 stopnie...

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 16:23   #3280
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Malhaczar nasze córki są z jednego dnia Waga i długość niemal identyczna jak u Laury, a Amelka jest prześliczna...
I Ty również ładnie wyglądasz
Swietnie, wlasnie sie dowiedzialam....ciekawe jak bedzie za tydzien na wizycie u pediatry.., bo waze ja co tydzien w aptece, a zmierzylam ja w przychodni na zajeciach poporodowych.

Jest gdzies tutaj fotka twojej Lauruni?

Co do Ami to sie nie mylisz, z dnia na dzien coraz ladniejsza sie robi

...ja ...hahaha, zartujesz.....musze isc do fryzjera pomalowac odrosty i zrzucic jeszcze 2 kg z brzucha

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Witam
Dawno mnie nie było ale czasu zabrakło, jesteśmy już po chrzcinach i po urlopie który spędziliśmy tylko nad morzem.

Teraz jesteśmy w domku i Mały cały czas marudzi, chyba kolejny skok rozwojowy.

Szaja dzięki za książkę, tym razem dotarła

Mały słodziak z Agatki

Współczuję ale ja za to mam dziwną sytuację z teściem

Z Amelki to mała modelka jest
..fakt faktem ...lubi pozowac...

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:

Nawet sie nie zastanawiaj, zmykaj na spacery... dziecku potrzebne jest swieze powietrze i gdzies musi sie zahartowac. Ubierz je odpowiednio, pamietaj , ze dziecku jest zawsze troche cieplej niz doroslemu dlatego, ze jest bardziej aktywne.

Ja nie moge na spacer zabierac malej od 12 w dzien...okropne upaly ale za to po kapieli i jedzonku o 22 zmykam na spacer.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

pisalyscie o problemach wtracajcych sie tesciowych , ich radach ....

...najepsza rada to nie sluchac ich , od pocztku zaznaczyc, ze matka to ty jestes i musisz sama sie nauczyc nia byc pozanjac swje dziecko z dnia na dzien...

Ja od poczatku zaznaczylam, ze nie chce rad i porad zarówno tesciowej jak i mamie i sie nieobrazily..wrecz przeciwnie..maja respekt w stosunku do mnie .

Stary 2010-07-26, 16:55   #3281
Siala_Bala
Zakorzenienie

Znalazłam chyba sposób na mojego rozdarciucha
Położony przy mnie, przytulił nosek do mojego cyca i zasnął.. tym sposobem śpi bez kwękania i bez smoka już prawie 2 godziny.. a ja pod koszulą noszę pieluszkę tetrową coby nasiąknęła moim zapachem i małemu zamiast mnie będziemy podkładać taką podpuchę by czuł mój zapach i był spokojny Zobaczymy na ile będzie działać

A pytałam moją środowiskową o to ściąganie pasem to powiedziała, że jak się nie krwawi a odchody są żółtawe i śluzowe to już można, powiedziała żebym poczekała do 3 tygodni po porodzie i śmiało się cisnęła
Lea -
Ciekawa jestem tego pasa pani teresy czy jak to się zwie.. nie roluje się jak się siada, zgina? dołem, górą? bo mój piankowy właśnie się zwija i ciągle musiałam z nim walczyć :[

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 17:04   #3282
Konto usunięte

Cytat:
Lea -
Ciekawa jestem tego pasa pani teresy czy jak to się zwie.. nie roluje się jak się siada, zgina? dołem, górą? bo mój piankowy właśnie się zwija i ciągle musiałam z nim walczyć :[
nie, spoko w tym względzie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 17:10   #3283
jamaicaP
Rozeznanie

o to ja juz moge
moze spróbuje ponosic ale pewnie w rezultacie to daruje sobie ten pas... podobno rozleniwia mięsnie a ja i tak mam słabe......
co do ciuchów... wchodze w 1 dzinsy i 1 lniane spodnie z ciazy, i 1 spodnice
z tym ze znad dzinsow wisi flaczek.... i tu by pasowal pas
niech mi spadnie choc z 5 kilooooo pliiissss z dugą piątka sobie juz poradze...

a moja mysiapysia dzis ma tak:
cycus, 15 min drzemki,pobudka, rozgladanie sie marudzenie,
2 cycus 15 min drzemki, pobudka rozgladanie sie, marudzenie,
butelka, ogladanie swiata, marudasek, rączki, zabawianie,
i tak w kółko, ale wczoraj bylo gorzej....
Stary 2010-07-26, 17:28   #3284
Darianna25
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
A tam ogromny
Mój był też takich rozmiarów
Jak tam idzie ci zrzucanie wagi i powrót do brzucha sprzed ciąży?
Bo mnie nieco przeraża mój flak
Ja mam -2kg mniej wagi sprzed ciaży ale...
Tylko jedne bojówki na mnie wchodza i wyglądam w miare ok.Jeansy dobre ale zwisa brzuch, do chodzenia sie nie nadają.
Koszulki ok bo są elastyczne- brzuch wystaje.Do karmienia musiałam kupić sobie 2 koszule rozpinane.

Cytat:

W końcu od kiedy można się ściskać pasami, bandażami, gorsetami po porodzie sn? Bo coś dalej się nie zorientowałam.. pisać no tu migiem kto i od kiedy się ciśnie
Ja mam pas ale w takie upały to nawet nie zakadam.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Wczoraj wyczułam u Luizy na wzgórku łonowym pod skórą taką gulkę . Jak dotykam, to wyraźnie coś tam jest, nie sprawia jej to bólu. któraś też ma takie cuś?
Moja Ola ma taką kulkę wielkości groszka na plecach koło paszki.Pediatra powiedziała zeby to obserwować na razie.

Cytat:
Ladna, pewnie pieknie wyglada w niej twoja niunia!!!

Ja nie kupowalam do chrztu ubranka poniewaz moja znajoma kolekcjonuje je z róznych epok i wybralam sobie z jej kolekcji ubranko z VIII wieku haftowane recznie, Amelia slicznie w nim wygladala (jak odbiore fotki od fotografa to wstawie), a zalaczam fotki samego 3-czesciowego ubranka: calosc, sukienka, narzuta i czapeczka, wzór
O kurcze
Ale jak takie sukienki się nie rozlatują.Tyle lat w szafie.

Cytat:
..a my jutro skonczymy 2 miesiace, tzn Amelia...jak ten czas szybko leci, a Amelia rosnie tak szybciutko, wazy juz 4600 i 58 cm

a teraz sie zegnamy do nastepnego razu , idziemy na basen , mala najedzona i ubrana czeka na wyjscie..

Pozdowionka dla wszystkich i caluski dla dzieciaczków
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20930310]hiehie to tylko moja taka długa a chuda? 59cm, 4,5kg, prawie 2,5 miesiąca.[/QUOTE]

Moja ma 6 tyga waży juz 5kg i ma z 60cm długości (tego nie jestem pewna).To co będzie za ten miesiac? 6kg?

Ja dziś bylam u lekarza i mam oficjalne pozwolenie na sex.Tak sie zastanawiam czy sie przyznac meżowi czy go jeszcze potrzymac na wodzy

Już tylko 6 dni i wyjeżdzamy

Moi rodzice wyjechali wczoraj.Jaka cisza i spokój nastały.

Moja Ola jest aniołkiem do południa.Ładnie je, poleży w koszyku, sama zaśnie.Ale po południu to juz sie chyba nudzi być grzeczna i pokazuje różki.Płacz na każdym kroku.

Przyszły mi wyniki z laboratorium.Wszystko ok.Także muszę być na diecie do końca sierpnia.Jak zejdą chrostki to powoli wprowadzać mam inne produkty.
Tylko, że chrostki schodzą powoli z główki i buzi a pojawiają sie nowe na nóżkach i rączkach.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 17:30   #3285
cate_
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20933807]
to znaczy?[/QUOTE]
Długa to historia, tak w skrócie to chodzi o to, że on lubi się wtrącać w życie własnych dzieci i mówić im co mają robić, ostatnio nie wytrzymałam i powiedziałam mu żeby przestał się czepiać, to się obraził, nie gada ze mną a Tż-owi ciągle mówi że nim rządzę

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 17:47   #3286
Silpe
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny za rady , byłyśmy na dwóch krótkich spacerkah bo padało ,
nie mam nic przeciwko spacerom jak jest zimno tylko po tych upałach nagle taki spadek temperatury, ze nie miałam pojecia w co ubrac małą.

moje dziecie ma cd gawożenia no nasłuchac sie nie moge po tych trzech dniach krzyków

Stary 2010-07-26, 19:08   #3287
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Dziwczyny, jak czytam o Waszych teściowych to naprawde sie dziwie co to za gatunek :/ mam szczera nadzieje ze niegdy nie bede taka upierdliwa dla przyszlej synowej (pod warunkiem ze bedzie sie ze mna zgadzac ;PPP).

Ja dla odmiany mam fajna tesciowke. Do wzajemnej symaptii napewno przyczynia sie fakt ze mieszkamy dosc daleko od siebie Ale w sumie jest wyrozumiala, taktowna kobieta i nie bylo miedzy nami do tej pory zadnych spiec mimo ze poglady na temat wychowania i pielegnacji dzieci mamy skrajnie rozne. Ona - bardzo slusznie zreszta - dobrze wie, ze wnuki moze rozpieszczac ale wychowanie powinna pozostawic nam

Mialam isc z mlodym na spacer, ale wrzucilam go do wozka i zanim pozbieralam sie z wsyztskim to on mi zasnal. I teraz nie chce mi sie isc skoro moge w spokoju wypic kawke i posiedziec na wizazu))

Poczytalam sobie o rozwoju w poszczegolnych tygodniach i w sumie idziemy z wyszystkim o czasie. Tylko waga i wzrost ponad miare Ostatnio na wyprzedazy w mothercare wydalam mnostwo kasy na nowe ubranka bo z wiekszosci mi powyrastal. Kupowalam rozmiar 3-6mcy i jest akurat swoja droga ceny maja teraz bardzo atrakcyjne - 50% i -70% a ciuszki swietnej jakosci polecam!

Kto mi poleci jakies fajne staniki do karmienia? Chodzi mi o to zeby nie byl to taki typowy biały karmnik ale zeby ladnie trzymal i modelowal biust (najlepiej fiszbiny), zeby byl w jakies ciekawszej kolorystyce no i przede wsyztskim wygodny. Co nosicie?
Ja ostatnio też wydałam tam kupe kasy
bo przeceny super i ubranka też
W tym tyg też jadę, bo widziałam że pajacyki już maja przecenione a są super

Ja nosiłam z atlantica, był z fiszbinami, na górze koronka i wogole

61cm, 4,5kg 9 tygodni

Cytat:
Dzieki dziewczyny za rady , byłyśmy na dwóch krótkich spacerkah bo padało ,
nie mam nic przeciwko spacerom jak jest zimno tylko po tych upałach nagle taki spadek temperatury, ze nie miałam pojecia w co ubrac małą.

moje dziecie ma cd gawożenia no nasłuchac sie nie moge po tych trzech dniach krzyków

Moja też dzis od samego rana nadaje
obudziła mnie o 7 okrzykami radości.. ale nie wiem z jakiego powodu

Włożyła dziś sama rączkę do buzi
Tak leżała sobie i uniosła rączke i włożyła ją do buzi

a my jednak robimy chrzciny teraz
byliśmy u księdza, trochę sie nagadał że bezbożniki i bez ślubu ale 12 wrzesnia mamy chrzciny

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 19:14   #3288
Konto usunięte

A u nas zdaje się będzie stała wieczorna czynność - odkurzanie Dziewczę już 3 dzień przy zasypianiu robi TOTALNĄ histerię. No bo powiedzcie same: najedzona, wykąpana (lubi bardzo), ma sucho, jest wyspana - przychodzi pora spania, a ta wyje. Nie jest to kolka, bo trwa za krótko (uff), wg mnie histeria. Nie pomaga przytulenie, ponoszenie chwilę na rączkach (do momentu uspokojenia - bo nie uspokaja się), smoczek nie pomaga - ma smoka w buzi i wyje, pielucha przy buzi nie pomaga. A odkurzacz owszem.

A w ogóle to obraziłam się na własną matkę.
Ona ma brata bliźniaka, długa historia, w skrócie - DUPEK. No i dzisiaj dekarze robili dachy, brat oczywiście polazł sobie gdzieś, kasy nie zostawił od siebie, fuksem miałam potrzebną gotówkę - małż ma jechać po budowlane zakupy, i dupek wraca, zaczęli się żreć z mamą, drzeć - a mała w pokoju obok (bo byłam z nią u mamy, u nas za wielki hałas). Poprosiłam raz, by się uciszyli, a oni dalej. Wkurzyłam się i opierdzieliłam oboje, a do matki się nie odzywam. Doskonale wie, że brat idiota, i za każdym razem daje się w kretyńską awanturę wciągnąć i sprowokować, na co dzień niemalże dupsko miodem mu smaruje, on traktuje ją jak szmatę, a do niej nic nie dociera i jeszcze mi dziecko na stres naraża.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 19:30   #3289
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Długa to historia, tak w skrócie to chodzi o to, że on lubi się wtrącać w życie własnych dzieci i mówić im co mają robić, ostatnio nie wytrzymałam i powiedziałam mu żeby przestał się czepiać, to się obraził, nie gada ze mną a Tż-owi ciągle mówi że nim rządzę
Mój tak samo gadał, a teraz jak się krucho zrobiło siostrzyczki TŻ-ta miały gdzieś rodziców a ja wzięłam i pomogłam razem z mężem i wspieram do tej pory to jestem kochana synowa.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 19:51   #3290
Konto usunięte

U mojej mamy akcji ciąg dalszy... Dupek wlazł do mieszkania, znów z pretensjami o coś, mama zamknęła się w pokoju, ten za klamkę szarpie bo koniecznie musi wyrazić pretensje (absolutnie żadne bicie w grę nie wchodzi, ale dupek jest koszmarny słownie, w dodatku nie myje się i śmierdzi -na moje oko to mu się jakaś psychiczna choroba toczy), tak w drzwi walił, że aż na dół zleciałam bo wrzaski słyszałam. Jeśli jeszcze raz moja matka umyje mu okno albo żarcie zrobi, jak Boga kocham - to wywalę jej to żarcie na głowę gnój ją psychicznie wykańcza, a ta koło niego skacze.
Stary 2010-07-26, 21:00   #3291
bratkab
Zadomowienie

Szaja znam to. Kobiety już takie są, że nie widzą jacy są faceci - czy to ich brat, czy mąż - tylko zazwyczaj ich usprawiedliwiają. Tylko jakoś zawsze im się to nie opłaca. Oby jednak Tobie udało się mamę przekonać do swoich racji.

U nas dziś niespodziewanie też pojawił się wieczorny marudek, ale skąd Teraz jest kąpany i mam nadzieję, że potem szybko zaśnie, bo sami już padamy
Stary 2010-07-26, 21:04   #3292
Konto usunięte

Nasze maleństwo już śpi od 30 minut, powinien 6 godzin przespać.

Ja też zaraz pomykam do łóżka, bo jakaś wymęczona jestem tą pogodą... ja chcę z powrotem upały.

szaja, też znam wiele takich kobiet, i wciąż nie potrafię pojąć motywów ich postępowania. Oby Tobie udało się mamie swoje racje sprzedać.
Stary 2010-07-26, 22:05   #3293
Jola00
Zadomowienie

szaja współczuję takich akcji

U nas tylko ranek był fajny,no do południa było znośnie,a potem znów płacz...Już myślałam,że jakoś się z Oliverem dogadujemy,a dziś znów zgłupiałam...
I przy kąpaniu ryk i po karmieniu jak zawsze zasypiał w łóżeczku,tak dziś ryk...Zostawiłam małża z nim,a sama pod prysznic polazłam. Jak wróciłam załatwiłam go suszarką (pierwszy raz)...
I właśnie się obudził Co jest grane

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 22:47   #3294
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Kto mi poleci jakies fajne staniki do karmienia? Chodzi mi o to zeby nie byl to taki typowy biały karmnik ale zeby ladnie trzymal i modelowal biust (najlepiej fiszbiny), zeby byl w jakies ciekawszej kolorystyce no i przede wsyztskim wygodny. Co nosicie?
No właśnie, kurde ja mam jeden taki grubszy i nie mogę innego na siebie dostać, nie ma rozmiarów

Cytat:
Ladna, pewnie pieknie wyglada w niej twoja niunia!!!

Piękna, delikatna

Cytat:

a teraz sie zegnamy do nastepnego razu , idziemy na basen , mala najedzona i ubrana czeka na wyjscie..

Śliczną masz córunię Ty też fajnie wyglądasz
Gratki za kolejny miesiąc

Moja 60cm, 5 kg , 3 m-ce i 10 dni

Cytat:

Moja też się mocno ślini, wkłada do tego rączki do buzi i się mazia tą śliną po pyszczku
Wczoraj wzięła pieluszkę do rączki i zauważyła, że ją trzyma i fajnie wodziła za nią wzrokiem

szaja, fajna ta biedronka
Koniecznie się pochwal sukienką.

kropka, kurde, jeszcze nie doszła przesyłka od Ciebie

Dzisiaj Luiza odsypiała 2 ostatnie dni.

Byliśmy na spacerze 2 godziny i tak mnie nogi bolały jak przyszliśmy, że padłam

Mnie podoba się ta sukieneczka na chrzciny ( fotka znaleziona w necie )
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9c7c5b081.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-07-26 o 23:00
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 23:21   #3295
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

Cytat:
Ja też z witosa
Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
No dziwne podejście teściowej... Ale spotkałam się już z tym,że wnuki od córki są kochańsze od wnuków po synu
To jak ja nie mam córki,to nie będę kochać wnuków

No to faktycznie ten świat mały
Ja mieszkałam na Witosa 2

---------------------------------------------

U nas nocka w miarę,rano poszła kupa i spokój. Dziecko śpi teraz Jak znam życie to będzie dziś odsypiał wczorajszy dzień
I skończyliśmy 6 tygodni
Cytat:
Ze Świdnika
Co do podejścia do wnuków to więcej nic nie piszę bo dla mnie to jest chore, żeby jedno kochać bardziej od drugiego ale dobra.

No nie gadajcie bo ja też ze Świdnika

Za skończone 6 tyg

Cytat:
Ja biorę
Ubrałam w body z dł. rękawkiem+ciepłe polarowe spodenki+ sztruksowa kurteczka i włożyłam w śpiworek polarowy

Cytat:

za 2 miesiące, rzeczywiście czas leci jak szalony u nas wczoraj minął miesiąc

Byłam dzisiaj z małą u pediatry.
Uczulenie jak na złość minęło więc nie dowiedziałam się z czego mogło być
Lekarka powiedziała, że takie plamki i krostki na całym ciele to mogą wystąpić od wszystkiego- jedzenie, proszek do prania i inne
A z moim cycem wszystko w porządku- to co mam to zatoka mleczna
Powiedziała mi że może to mi zostać nawet do końca życia i nie jest niebezpieczne

Mam pytanie co do mleka modyfikowanego.
Bo w sumie odstawiłam mleko zwykłe, które piłam codziennie do śniadania bo wydawało mi się że mała ma uczulenie, ale lekarka mi powiedziała że te mleka sprzedawane w sklepach są dla zdrowych dzieci u których nie występuje alergia więc już sama nie wiem- ma uczulenie na mleko krowie czy nie ma

Do tego mamy pleśniawki i teraz nie wiem z czego mogą one być
Może od smoka?

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Lea dopiero doczytałam sytuację z teściową
Niezła jest, że wyjechała z tym w czasie chrzcin nie ma co- tylko ubić głupią Dadę
I tak jak piszesz- poziom podstawówki, szkoda gadać.
Podziwiam za powstrzymanie małża przed poważnym opierdzieleniem matki- ja bym nie dała rady(zresztą nawet bym nie chciała powstrzymać)

Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu

Z zawodu kosmetyczka, masażystka.
Doradca Forever Living Products, Bandi.
Gringoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 23:23   #3296
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gringoo Pokaż wiadomość

Może od smoka?
Z tego co ja wiem to pleśniawki są od mleka, tak jakby zalega dzieciom w buzi i fermentuje czy cus takiego i powstają pleśniawki.. gdybyśmy my jedli i nie myli zębów to tez pewnie po jakimś czasie byśmy dostali jakiegoś grzyba w paszczy
Moja mama mi poradziła maziac w buzi dziecka Aftinem (Aphtin - czy jakoś podobnie się pisze) - ja jak narazie zrobiłam tak raz - profilaktyczne bo pleśniawek nie mamy

Mam tu ciekawą dosyć stronkę na temat różnych "dolegliwości" maluszków:

http://www.unipharm.pl/artykuly/wiek...zieciecego.pdf

jest też o pleśniawkach, kolkach, ciemieniusze i innych.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 23:45   #3297
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921524]Kończymy dzisiaj 10 tygodni Foty z wczoraj:[/QUOTE]
Super A maleńka śliczna I jaka podobna do mamusi

Cytat:
Foteczki

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Z tego co ja wiem to pleśniawki są od mleka, tak jakby zalega dzieciom w buzi i fermentuje czy cus takiego i powstają pleśniawki.. gdybyśmy my jedli i nie myli zębów to tez pewnie po jakimś czasie byśmy dostali jakiegoś grzyba w paszczy
Moja mama mi poradziła maziac w buzi dziecka Aftinem (Aphtin - czy jakoś podobnie się pisze) - ja jak narazie zrobiłam tak raz - profilaktyczne bo pleśniawek nie mamy

Mam tu ciekawą dosyć stronkę na temat różnych "dolegliwości" maluszków:

http://www.unipharm.pl/artykuly/wiek...zieciecego.pdf

jest też o pleśniawkach, kolkach, ciemieniusze i innych.
Właśnie kupiłam dzisiaj ten aftin
Mi się na początku wydawało, że to właśnie zostają małej resztki z mleka modyfikowanego i że źle je bełtam przed podaniem
Bo po moim pleśniawek nie miała, ale na to pewnie trzeba czasu tak jak mówisz- jak przy niemyciu zębów
Muszę zapytać szwagra- on pewnie wie czy to od tego

Stary 2010-07-27, 08:33   #3298
Konto usunięte

Gringoo, polecam świetny opis wszelakich mlek:

RODZAJE MLEK MODYFIKOWANYCH
Stary 2010-07-27, 08:59   #3299
Silpe
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20941295]A u nas zdaje się będzie stała wieczorna czynność - odkurzanie Dziewczę już 3 dzień przy zasypianiu robi TOTALNĄ histerię. No bo powiedzcie same: najedzona, wykąpana (lubi bardzo), ma sucho, jest wyspana - przychodzi pora spania, a ta wyje. Nie jest to kolka, bo trwa za krótko (uff), wg mnie histeria. Nie pomaga przytulenie, ponoszenie chwilę na rączkach (do momentu uspokojenia - bo nie uspokaja się), smoczek nie pomaga - ma smoka w buzi i wyje, pielucha przy buzi nie pomaga. A odkurzacz owszem.

A w ogóle to obraziłam się na własną matkę.
Ona ma brata bliźniaka, długa historia, w skrócie - DUPEK. No i dzisiaj dekarze robili dachy, brat oczywiście polazł sobie gdzieś, kasy nie zostawił od siebie, fuksem miałam potrzebną gotówkę - małż ma jechać po budowlane zakupy, i dupek wraca, zaczęli się żreć z mamą, drzeć - a mała w pokoju obok (bo byłam z nią u mamy, u nas za wielki hałas). Poprosiłam raz, by się uciszyli, a oni dalej. Wkurzyłam się i opierdzieliłam oboje, a do matki się nie odzywam. Doskonale wie, że brat idiota, i za każdym razem daje się w kretyńską awanturę wciągnąć i sprowokować, na co dzień niemalże dupsko miodem mu smaruje, on traktuje ją jak szmatę, a do niej nic nie dociera i jeszcze mi dziecko na stres naraża.[/QUOTE]

czy ja juz nie pisałam o takich samych atakach histerii u Gabi
widze ze wszystkie nasze dzieciaczki wariują - a wraz ze zmianą pogody miało byc lepiej

widze ze u ciebie niezła tragikomedia - współczuje

czy Daf- na dobre nas opuściła

Cytat:
Napisane przez Gringoo Pokaż wiadomość

Może od smoka?
)
Ja walczyłam tydzien z pleśniawkami - smarowałam aftinem i nic dopiero pomógł fiolet - po dwóch dniach buzia była czysta i mamy spokój do dziś
pleśniawki nie powstają od mleka tylko z brudu - czyli dziecko wkłada rączki do buzi - brudny smoczek lub smoczek od butli - trzeba wyparzac i jesli karmisz piersią przecierac za każdym razen pierś przegotowaną wodą. my tego brudu nie widzimy bo są to minimalne ilości ot pot czy kurz ale jest,
do tego jeśli stosujesz aftin i karmisz piersią przykażdym karmieniu powinnaś smarowac nim sutek.
a to co widac w buzi ziecka - biały nalot który można wytrzec np pieluszką to nie pleśniawki tylko nalot z mleka - pleśniawek nie można wytrzec .
ten nalot też powinnas wycierac kawalkiem pieluszki nałożonym na palec wcześniej zmoczonym w przegotowanej wodzie .
jeśli chodzi o mnie polecam fiolet - co prawda dziecie wygląda jak małpka ale szybko pomaga.

Stary 2010-07-27, 09:35   #3300
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20950715]Gringoo, polecam świetny opis wszelakich mlek:

RODZAJE MLEK MODYFIKOWANYCH[/QUOTE]

Cytat:
Ja walczyłam tydzien z pleśniawkami - smarowałam aftinem i nic dopiero pomógł fiolet - po dwóch dniach buzia była czysta i mamy spokój do dziś
pleśniawki nie powstają od mleka tylko z brudu - czyli dziecko wkłada rączki do buzi - brudny smoczek lub smoczek od butli - trzeba wyparzac i jesli karmisz piersią przecierac za każdym razen pierś przegotowaną wodą. my tego brudu nie widzimy bo są to minimalne ilości ot pot czy kurz ale jest,
do tego jeśli stosujesz aftin i karmisz piersią przykażdym karmieniu powinnaś smarowac nim sutek.
a to co widac w buzi ziecka - biały nalot który można wytrzec np pieluszką to nie pleśniawki tylko nalot z mleka - pleśniawek nie można wytrzec .
ten nalot też powinnas wycierac kawalkiem pieluszki nałożonym na palec wcześniej zmoczonym w przegotowanej wodzie .
jeśli chodzi o mnie polecam fiolet - co prawda dziecie wygląda jak małpka ale szybko pomaga.
a ten fiolet to co to takiego bo nigdy nie słyszałam
albo słyszałam a nie wiem o co biega

no nie wiem czy z tym przemywaniem brodawek to dobry i trafny sposób na ominięcie brodawek bo jak tu je myć jak większość czasu w lecie spędzamy na dworze?
Martynka nie miała nalotów wcześniej tylko wczoraj wyskoczyły jej te pleśniawki, nie przemywałam tego ani nie wycierałam no bo jak oblizuje i nie znika to od potarcia też nie zniknie
Myślałam, że to po prostu jakieś grudki z mleka które źle wymieszałam

A nie można monia posmarować ze 2 razy dziennie tym aftinem i dac dziecku?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości