Zerwanie przez sms-a... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-26, 08:39   #1
monia_23
Przyczajenie

Zerwanie przez sms-a...

Jak w temacie...czy kiedyś zdarzyło Wam się zerwać bądź czy ktoś z wami zerwał przez sms-a? Co sądzicie na temat zakończenia znajomości w ten sposób?
monia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 08:42   #2
Merys
Zakorzenienie

Dot.: Zerwanie przez sms-a...

Dziecinada i brak szacunku do drugiej osoby.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 08:48   #3
Ivi 1988
Zakorzenienie

Tchorzostwo. Niedojrzalosc.

Chociaz bedac z kims, kto mnie szalenie kocha i nagle mam zerwac, niektore moga sie bac jego reakcjii-wiadomo,jak niektorzy faceci na to reagowali-chocby czytajac czasem gazety...
Ale i tak uwazam,ze powinno sie spotkac, chocby na chwilke na miescie przy kawie (?) i to wtedy zrobic.
Przeciesz kiedys sie ta osobe kochalo i byla dla nas wazna...

CHYBA,ze byly dopiero poczatki, pare randek i wiemy,ze nic z tego.
Ale nie jesli to byl powazny,dorosly zwiazek...

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 08:56   #4
papewa
Raczkowanie

Podłe i nie miłe.
Sama zerwałam przez smsa ale to nie był nawet związek, spotykaliśmy się krótko a napisałam smsa bo po co chłopak miałby jechać 300 km żeby usłyszeć, że nic z tego.
Jeżeli to coś poważnego to nie powinno się tak robić i już, trzeba szanować 2 osobę nawet jak już się jej nie kocha.

27.10.2009 - [*] w sercu moim na zawsze.
papewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 09:00   #5
madalena83
Zadomowienie

Nigdy by mi to nie przyszło do głowy.

To jakas paranoja z tymi smsami, nie wiem czy ludzie romazwiać nie potrafią A najlepsze jest to, patrząc czasami na tematy na forum, że dzienna ilość smsów jest wyznacznikiem dobrego/złego związku.
madalena83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 09:16   #6
fleur05
Zadomowienie

Żenada moim zdaniem. Co tu więcej pisać.

Leczę się z egoizmu.

fleur05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 09:28   #7
ewcia 87
Raczkowanie

ja pamiętam jak w gimnazjum moja wielka miłość skończyła się na matematyce chłopak podał do mnie liścik z czymś typu :"good bay to jest list pożegnalny żegnaj może po wakacjach się spotkamy". tylko u mnie to było w 3 gimnazjum ale jak słyszę jak dorośli ludzie, po kilku latach związku zrywają w taki sposób.. tylko współczuć niedorozwinięcia emocjonalnego. facet mojej przyjaciółki zerwał jednym smsem po 4 latach związku. skoro ktoś tak ucieka od odpowiedzialności, boi się spojrzeć w oczy to się nie nadaje na poważnego partnera bo nigdy nie będzie potrafił stanąć twarzą w twarz z problemem tylko jak dziecko ucieknie.
ewcia 87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 09:29   #8
tymbark190
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monia_23 Pokaż wiadomość
Jak w temacie...czy kiedyś zdarzyło Wam się zerwać bądź czy ktoś z wami zerwał przez sms-a? Co sądzicie na temat zakończenia znajomości w ten sposób?

nie popieram zrywania przez smsy, brak szacunku i pokażesz tym że ktoś dla Ciebie był kimś naturalnym a nie wyjątkowym (ja to bym tak wyczuła). lepiej pogadać z kim na 'real' niż po prostu pokazać że jesteś wielkim tchórzem.

Miłość jest dawaniem, nie braniem,
naprawianiem, nie niszczeniem, zaufaniem,
wiarą, nigdy zwodzeniem,
cierpliwym znoszeniem i
wiernym dzieleniem każdej radości i
każdego smutku, dzisiaj i zawsze.

Tyle już razem
tymbark190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 09:57   #9
enter code
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monia_23 Pokaż wiadomość
Zero klasy, dziecinada, zrywający pokazuje jak bardzo w nosie ma osobę z ktorą zrywa

enter code jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 09:58   #10
Figure09
Rozeznanie

Pamiętam, jak byłam duuuużo, dużo młodsza, właściwie to taka rasowa gówniara ze mnie była, spotykałam się z jednym typem, a po miesiącu dostałam smsa o treści "nie ma seksu, nie ma nas" :conf used:
Ryczałam jak głupia, ale byłam chyba jeszcze w gimnazjum.

Dla mnie zrywanie w ten sposób to nie tyle, co okazanie braku szacunku do tej drugiej osoby, ale zwykłe tchórzostwo i dziecinada. A że niektórzy tylko tyle potrafią, no to cóż począć...
Figure09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 10:22   #11
manymanyways
Rozeznanie

też uważam, że to dziecinada... z drugiej strony, są wyjątkowe sytuacje, np. mój ex zerwał ze mną przez czat facebooka ... ja kilka dni przedtem zastanawiałam się sama jak to rozegrać (oboje wiedzielismy że związek chyli się ku upadkowi ), bo nie chciałam przez telefon czy coś , ale problemem było dzielące nas 400 km. Przecież nie pojadę , ani on nie pojedzie, 400 km żeby poiwedzieć "z nami koniec"
choć i tak uważam, że lepiej zadzwonić i to POWIEDZIEĆ, a nie napisać na FB
manymanyways jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 10:44   #12
mandragona
Marudziara

Brak szacunku i niedojrzałość ... na szczęście nigdy nie miałam takiej okazji - otrzymania takiego smsa ani ja nie wysłałam .Zawsze wolę porozmawiać w cztery oczy

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 10:48   #13
udar
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tymbark190 Pokaż wiadomość
nie popieram zrywania przez smsy, brak szacunku i pokażesz tym że ktoś dla Ciebie był kimś naturalnym a nie wyjątkowym (ja to bym tak wyczuła).
Słusznie. Z wyjątkową osobą się nie zrywa. A z neutralną (bo to chyba miałaś na myśli) to pies lizał, co za różnica?
Cytat:
Napisane przez tymbark190 Pokaż wiadomość
lepiej pogadać z kim na 'real' niż po prostu pokazać że jesteś wielkim tchórzem.
Spotkanie, chłód i obrzydzenie w oczach, cztery zdania, słowo "żegnam". Aż tak wam na tym zależy? Well I can do this every time.
Cytat:
Napisane przez enter code Pokaż wiadomość
Zero klasy, dziecinada, zrywający pokazuje jak bardzo w nosie ma osobę z ktorą zrywa
Bo manie w nosie jest najczęściej powodem zerwania.
udar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 11:19   #14
Wroclovianka
Zakorzenienie

Nie było mi dane tak zrywać ani nikt w ten sposób nie zrywał ze mną.
Tchórzostwo i tyle w temacie.

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 11:21   #15
sine.ira
BAN stały

Tak samo żenujące jak np. składanie życzeń przez SMSa
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 11:27   #16
atrament
Raczkowanie

GG do atrament

Co za aktualny temat.Po 1,5 rocznym zwiazku otrzymałam informację telefoniczną, że to koniec. Tak po prostu.Żałosny 26letni dzieciak.Zrobił to w taki sposób, by nie odebrać mnie z urlopu, na który zresztą pojechałam sama, bo nie miał czasu i pieniędzy.
atrament jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 11:29   #17
Paulinkus
Zadomowienie

Osobiście uważam, że zrywania przez sms-a jest żenujące i pokazuje brak szacunku do drugiej osoby. Niestety jakiś miesiąc temu zostałam zmuszona do tego przez mojego juz w tym momencie byłego faceta. Nie chciał się ze mną spotkac i pogadac w cztery oczy. Nie wiedziałam co mam zrobic bo moje prośby o spotkanie za każdym razem były zbywane przez tekst nie mam czasu. Reasumując wszystko zależy od sytuacji i drugiej strony.
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 11:35   #18
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Dziecinada i brak szacunku do drugiej osoby.
Krótko i zwięźle
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 12:11   #19
Aivilo
Wtajemniczenie

Wstyd przyznać, ale ja raz zerwałam przez smsa. Na usprawiedliwienie mam tylko tyle, że młodziutka byłam i potwornie nie chciałam patrzeć, jak chłopak cierpi, bo bałam się, że na widok jego cierpienia, łez i błagań zmienię zdanie. Tak miałam niestety, że łatwo mnie było urobić i robiłam coś, czego nie chciałam,tylko dlatego że nie chciałam komuś sprawiać przykrości, taka plastelina ze mnie była, a ten chłopak potrafił to wykorzystać.

I szczerze mówiąc, nie żałuję, wiem, że zrywanie przez sms to tchórzostwo, ale akurat w takiej sytuacji wolałam zadbać o siebie, nie o kogoś. I owszem, tchórzostwo - bo faktycznie bałam sie powiedzieć mu prosto w oczy, że go nie chce. Ale mój strach miał konkretne powody

Na szczęście potem nieco stwardniała mi dupa i już takich akcji nie odstawiam, z jednym wyjatkiem - dwa lata temu po imprezie całowałam się z kolegą i następnego dnia umówiłam się z nim, by wyjaśnić, że ten pocałunek nic nie znaczy i że lubię go tylko jak kolegę, szłam na to spotkanie świecie przekonana, że sprawę załatwię, a godzinę później nie wiem, jakim cudem, nagle zgodziłam się "spróbować", tak mi w głowie namieszał. Był to jeden wielki niewypał, a potem długo miałam wyrzuty sumienia, że tak zgłupiałam i dałam się namówić na coś, czego kompletnie nie chciałam.

Tak więc uważam, że każdemu może sie zdarzyć. I w usprawiedliwionych przypadkach uważam, że zerwanie przez smsa może być najlepszym wyjściem - chodzi mi właśnie o takie przypadki, gdy jedna osoba potrafi zmanipulować tę drugą, ale również o przypadki agresywne, gdzie chłopak przy zerwaniu może uderzyć dziewczynę itd.

Aczkolwiek w normalnych sytuacjach faktycznie coś takiego jest nie do przyjęcia.

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 13:35   #20
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja się trochę wyłamię, ale dla mnie to zależy od sytuacji

Jak już wyżej wspomniano, lepiej zerwać smsem i zachować własne bezpieczeństwo, niż na siłę próbować być "odważną" i "z klasą". Są też sytuacje "odległościowe", ludzie w związkach na odległość spotykają się rzadko, a jak jedno do drugiego przyjeżdża, to jest nastawienie na radość i mile spędzony czas... Nie wyobrażam sobie, że w takiej sytuacji np chłopak miałby do mnie przyjechać, ja cała uradowana, a on mi oznajmia, że to koniec... To już bym wolała chyba żeby zadzwonił czy napisał, bo taki przyjazd i zerwanie byłby dla mnie znacznie bardziej upokarzający.
Kolejny typ sytuacji, to takie, w których jedna strona nie chce być "zmanipulowana" przez drugą...

Ktoś wspomniał, że można na mieście, przy kawie. Sorry, ale dla mnie coś takiego jak zrywanie to jest prywatna sprawa, nie wiadomo jak druga strona zareaguje, może będzie płakać? Prosić? Rozpaczać? I co, mamy kogoś skazywać na takie emocjonalne reakcje przy publice tłumu obcych ludzi? Oj nie.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 13:42   #21
marysienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość

Jak już wyżej wspomniano, lepiej zerwać smsem i zachować własne bezpieczeństwo, niż na siłę próbować być "odważną" i "z klasą". Są też sytuacje "odległościowe", ludzie w związkach na odległość spotykają się rzadko, a jak jedno do drugiego przyjeżdża, to jest nastawienie na radość i mile spędzony czas... Nie wyobrażam sobie, że w takiej sytuacji np chłopak miałby do mnie przyjechać, ja cała uradowana, a on mi oznajmia, że to koniec... To już bym wolała chyba żeby zadzwonił czy napisał, bo taki przyjazd i zerwanie byłby dla mnie znacznie bardziej upokarzający.
Kolejny typ sytuacji, to takie, w których jedna strona nie chce być "zmanipulowana" przez drugą...

Ktoś wspomniał, że można na mieście, przy kawie. Sorry, ale dla mnie coś takiego jak zrywanie to jest prywatna sprawa, nie wiadomo jak druga strona zareaguje, może będzie płakać? Prosić? Rozpaczać? I co, mamy kogoś skazywać na takie emocjonalne reakcje przy publice tłumu obcych ludzi? Oj nie.
Stary 2010-07-26, 14:16   #22
muszynianka
Zakorzenienie

Żałosne po prostu
chociaż są sytuacje wyjątkowe o których pisze lexie
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 15:13   #23
Anethka
Zakorzenienie

Chłopak, z którym byłam prawie półtora roku właśnie tak zakończył ten związek, bo... tak mu było łatwiej .

KLIK
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 15:29   #24
28361a6f3ad076da1194a510c23b31d135d74533_62be2b666b6c0
Konto usunięte

Jeśli zrywa się w ten sposób niezobowiązującą znajomość i ma się pewność, że druga osoba nie poczuje się urażona sposobem załatwienia sprawy, to ok. Ale jeśli w ten sposób kończy się poważny związek, to to jest tchórzostwo i zwykły brak szacunku do partnera. Takie sytuacje wymagają szczerej rozmowy, nie przy kawie ani w barze, nie przy okazji. Oczywiście zdarzają się wyjątki, partner nie chce z nami rozmawiać i ogólnie sam wymusza takie sytuacje, ale to są naprawdę rzadkie przypadki. Smsem się wysyła wiadomość, że się zrobiło zakupy czy się spóźni kilka minut na spotkanie, a nie, że się kończy związek.
28361a6f3ad076da1194a510c23b31d135d74533_62be2b666b6c0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 15:59   #25
StokRoTka_09
Raczkowanie

Jak dla mnie to też beznadziejna sytuacja i faktycznie świadczy o niedojrzałości.. Niektórzy tłumaczą to tym, iż np. nie potrafią zerwać w realu, jest to dla nich trudne... Ale prawda jest taka, że lepiej się spotkać i wyjaśnić wszystko, rozstać się 'po bożemu", żeby nie było niedomówień, obwiniania sie i pretensji..
Ja raz miałam takie coś, jak dostałam smsa, że do siebie nie pasujemy i takie tam.. Ale byłam wnerwiona, no masakra tak przeżywałam, że on, hmm starszy i wydawało mi się wtedy dojrzalszy zrobił to w ten sposób.. Nigdy czegoś takiego nie zrozumiem.. owszem czasem widać, że nie iskrzy, ale można się spotkać i jakoś to zakończyć, żeby nikt nie poczuł sie urażony..
StokRoTka_09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 16:13   #26
dilara
Raczkowanie

zrywanie przez smsa uwazam za zalosne i dziecinne. Zenada...
dilara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 17:52   #27
2016070953
Konto usunięte

zostałam porzucona przez smsa 4 lata temu. bolało i zadra została do dziś.
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 19:01   #28
d0lcevita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papewa Pokaż wiadomość
Jeżeli to coś poważnego to nie powinno się tak robić i już, trzeba szanować 2 osobę nawet jak już się jej nie kocha.
dokładnie
sama nigdy nie zerwałam ....i nikt ze mna tak nie zerwał ...
Stary 2010-07-26, 19:18   #29
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość

Dokładnie to chciałam napisać - są wyjątki, gdy taka forma zakończenia znajomości jest jedynym wyjściem (gdy dzielą setki km, nie za bardzo jest kasa na dzwonienie lub kontakt z prawie ex partnerem już jest mocno ograniczony), a czasami jedynym dobrym wyjściem (gdy nie chce się narazić na agresję, czy histerię drugiej strony).

W sumie to dużo gorzej się poczułam, gdy raz chłopak ze mną zerwał właśnie w pubie, "przy kawie" (czyli wśród tłumu innych ludzi, gdy nie dało się porozmawiać na spokojnie, w intymnej atmosferze), niż gdy inny zerwał przez SMSa. Chociaż lepszym pomysłem jest telefon, a nie SMS.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 19:46   #30
goplankowa
Zakorzenienie

Brak szacunku i uczuć. Choć teraz wiele się robi poprzez sms-y,komunikatory, portale ^^ Młodsze pokolenie zauważyć można, najwięcej przy tym siedzi.

Kiedyś miałam takiego znajomego, który szedł koło koleżanki i zamiast z Nią rozmawiać to pisał z Nią sms-y, i tak ją poprosił o chodzenie

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości