|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
U mnie maly smoka nie chce. Wkladam mu a on szuka czegos wiecej bo troche naly poduk mojego cycka..
Kurcze zlapalam sie na tym ze córcia mnie irytuje ![]() ![]() Ukochany pojechal a ja rozpaczam. ;,,( Na pare dni jade do rodzicow, bo juz nie domagam.. ze smutku.. Ja (przed porodem 82,5)po powrocie ze szpitala mialam 74,5kg, (sroda), a wczoraj 73,8. W brzuchu (przed porodem 117) 107cm, a wczoraj 103,5. Dzis kupiony pas p.teresy, na rzep. Nie wiem czy juz ubierac... Bardzo boli mnie z boku brzucha w srodku przy kichaniu.. a kicham non stop ![]() No a bezpieczne tylko wapno ![]() Ale najgorszy bol w plecach, w nocy, tzn jak leze, czy plecy czy boki nie do zniesienia. W dodatku nawet ketonal nie pomaga! Ani masci.. Nie wiem co jest. I bol sie rozprzestrzenia na coraz wieksza powierzchnie.. obok kegosupa ponizej lopatek.. dzis w nocy az pod piers.. Przechodzi po jakims czasie gdy sie siedzi lub chodzi. My pijemy cyca co chwile(zasnie przy nim, jak wypluje czy my wyciagne to sie przy odkldaniu budzi i chce znow), kupki tez maly robi jedna za druga, zolte rzadkie. oczka dalej zaropiale.. A odbijanie to abstrakcja, czasem pol godz i nic...Bez sensownie. Po prostu czasem klade go tylko na podusi zlozonej jak na rownowani, bokiem.. Nie ulewal jeszcze.. Nie wiem, moze on po prostu tak pije ze nie lyka powietrza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
Cytat:
Jesli chodzi o bekanie to czytałam i położna to potwierdziła, ze dzieci karmione piersią praktycznie nie bekają bo pija wolniej. Mojemu sie bardzo rzadko ulewa, a po butli to beka jak stary chłop ![]() Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-07-26 o 13:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idealne dobrze ze pojedziesz do rodzicow. pomoga przy malym a ty odpoczniesz troche. moze ten kregoslup boli od zlej pozycji przy karmieniu? albo moze duzo nosisz malego na rekach. czytalam ze czesto po porodzie boli z tych powodow a ty jeszcze po znieczuleniu wiec moze sie wszystko zebralo do kupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mnie kregoslub tez strasznie bolal, ale juz lepiej Smoczka wogole nie uwzywam ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-07-26 o 15:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najwazniejsze żeby wiedzieć kiedy dziecku ciepło a kiedy za zimno. Połozna mi powiedziała że jeśli niemowlak ma ciepłe ręce a ma je na wierzchu i stopy to jest mu za ciepło. Jeśli karczek i nóżki chłodne to za zimno. Najgorzej ubrac mi ją na spacer, jeszcze nie udało mi się dobrze . Bo niby nie za ciepło a jednak
![]() |
#668 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do pasa to pytałam dziś środowiskową i radziła by ściągać się jak już nie krwawimy tylko te odchody są żółtawe, śluzowe.. ja narazie mam krew brunatną czyli chyba końcówka.. mówiła, że spokojnie odczekać 3 tyg po porodzie i można się ściskać. Możesz pokazać jaki masz pas bo nie bardzo wiem o jaki chodzi. Kupki są w porządku, żółte rzadkie jajeczniczki, nasze się zrobiły zielonkawe i śluzowe ale też są okej bo karmimy sztucznym. Oczko mojemu też ropieje i od wczoraj przemywam rumiankiem, jest lekka poprawa. Po cycu dzieci nie muszą za bardzo odbijać bo nie łykają powietrza jak przy piciu z butli. Znalazłam chyba sposób na mojego rozdarciucha ![]() Położony przy mnie, przytulił nosek do mojego cyca i zasnął.. tym sposobem śpi bez kwękania i bez smoka już prawie 2 godziny.. a ja pod koszulą noszę pieluszkę tetrową coby nasiąknęła moim zapachem i małemu zamiast mnie będziemy podkładać taką podpuchę by czuł mój zapach i był spokojny ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
Siala w tesco jest promocja na wode mama i ja 1,79 za 2 butelki
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zadomowienie
|
Czesc mamuski!
U nas wszystko dobrze. Przygotowania pelna para, wiec malo czasu na cokolwiek innego. Milena zachwycona dziadkami, a oni nia ![]() Mamy tu pozyczony wozek z gondola i tak sie zastanawiam dziewczyny - jak Wy sobie z nimi radzicie? Przeciez one sa bardzo ciezkie, a co mnie przerazilo, to jazda po polskich chodnikach - malej glowka wtedy latala na wszystkie strony. Teraz juz jej podkladam pieluszki z dwoch stron, bo wygladalo to strasznie... Gratuluje nowym mamuskom ![]() Wszystkie dzieciaczki urocze ![]() ![]() Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-07-26 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
Alguien fajnie ze mimo przygotowan znalazlas czas zeby do nas zajzec
![]() ![]() noo chodniki w PL sa za***iaszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
A zapomnialam sie pochwalic, ze zaliczylam dzis fryzera
![]() Jutro idziemy do pediatry, ciekawe co powie ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Rozeznanie
|
Wiecie co, większość Waszych maluszków ma takie bujne włosy, a mój prawie łysy (wiem, że się wytrą, ale śmieszne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Hej
W koncu mam czasu troche, niestety nie przeczytalam wszystkiego i nie wiem moze zdubluje pytanie i temat juz byl, ale prosze powiedzcie mi kiedy i co pomoglo zalatwic sie wam po nacieciu krocza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
niezawsze, ja zalatwilam tę sprawe dobrych kilka dni po porodzie, mialam chyba jakąs blokadę psychiczna ze strachu i nawet wcale mi sie nie chcialo. ale niczego nie bralam i jakos poszło. nie boj się, jesli masz nacięcie ukosne naprawde nic sie nie stanie. nie wiem ile jestes po porodzie, bo nie sledze na bierząco,a le mnie w szpitalu mowili zeby sie nie bac i smialo chodzić za potrzebą, wszystko powoli i sppokojnie.
my szczęsliwie dojechalismy do moich rodziców, maly cala droge spał. teraz bedziemy odpoczywac, calkiem inaczej sie tu czuje, przynajmniej nie będe sma calymi dniami. szkoda m9 męża tylko bo on bedzie po pracy sam w domu w wawie. dziewczyny jak podajecie swoim maluchom espumisan w kroplach? dajecie do mleka czy jakos inaczej? bo ja zakraplam mu do herbatki rumiankowej ale on jej wypija tylko troszkę, tak mysle czy by mu nie zakroplic prosto do dziobka??
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez belunia1985 Czas edycji: 2010-07-26 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja już 2, 5 tyg po porodzi a przy kichaniu też troszkę zaboli ale już mało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Wtajemniczenie
|
niezawsze-ja tez mialam blokade po tym, co sie nasluchalam...w szpitalu kazali mi wlozyc czopek i tak zrobilam ale nie pomoglo-poprostu sie balam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Rozeznanie
|
niezawsze ja wprawdzie po cc ale dostalam tabletki na 2 tygodnie zeby lagodniej przeszlo, tez sie balam bo jednak jak napielam miesnie to bolalo ale pozniej okazalo sie ze nie ma czego i juz po jednym razie odstawilam tabletki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Rozeznanie
|
Linka 24 jeszcze co do krostek, mój ma takie małe czerwone z białą ropką po kilka na policzkach tylko (ale nie mylić z potówkami, te są mniejsze niż potówki) i położna powiedziała że to taki rumień noworodkowy i żeby przemyć tym spirytusem od pępka, także może to nie skaza białkowa
tu trochę o krostkach różnych: http://www.dlarodzinki.pl/artykul/cz...j-wysypke,523/ |
![]() ![]() |
![]() |
#681 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
moj wcale nie odbija,klade go na boku i juz ja jak zaczyna sie czerowne zaraqz daje sudocrem zeby nie nasilic Cytat:
zapytam nastepnym razem, bo ona ma caly taki jakby klaser z chyba tysiacem fiolek na byle co...dala mi taki naparstek jakby zakretka od olejku do ciast,moze 5 kuleczek i przeszko na 2 dni,dzis znow mi dała Cytat:
Cytat:
Cytat:
na plecy to chyba tylko czas, po pierwszej cc caly miesiac nie umialam nawet sama z lozka wstawac..a jak coraz wieksza czesc boli tojest nadzieja ze sie rozchodzi i minie. Sprobuj sie polozyc czasem na brzuchu podkladajac jaśka albo dwa na kichanie...przyloz jaska na brzuch jak czujesz ze sie zbliza ...mi tak kazano robic jak chcialam kaszlnac bo myslslsam ze szwy pozrywac a dzis juz jest ok,nawet umiem wstac bez podparcia tak jakbym brzuszki chciala robic... małemu w pepku zrobilo sie dzikie mieso ![]() ![]() a i oytanie dla mam karmiacych /piersia...czy waszym skarbom tez zrobil sie taki odciska na gornej wardze? bo pierwszy syn tego nie mial a Łukasz ma i to niby normalne ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a jak wy sie czujecie? ja non stop mam stan podgoraczkowy tak do 38 stopni... martwi mnie to...
poza tym mala prawie po kazdym karmieniu ma czkawke i zapijamy ja tak jak polozna kazala, ale meczy mnie to...ciekawe jak ją.... poza tym jeszcze pempek nam nie odpadl a to juz tydzien, co prawda jest caly czarny i rusza sie dosc mocno,ale pojawia nam sie tam troszke krewki i nie wiem co jest...prawie caly spirytus juz poszedl... ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- tez sie odciska na gornej wardze mniej, bardziej dolna i boczki, ale zaraz znika, wiec sie nie przejmuje |
![]() ![]() |
![]() |
#683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
A moja dzis dostala kilka krostek na pupie, lekkie odparzenie...posmarowalam sudokremem, powietrzylam troszke
![]() A na twarzy ma takie 2 biale krostki, ale nie wiem od czegego. Jutro sie dowiem. Pepek juz ladny, ale musze jeszcze smarowc w srodku by ta zolc wyszla. Musze jutro kupic te chusteczki nasaczone spirytusem.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-07-26 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
stan podgorączkowy zbijałam paracetamolem, ale krótko miałam i chyba od piersi to było. Czkawka - wyczytałam ze to normalne do 6 mies, nie dotkliwe dla dziecka (mojego zadziwia za każdym razem ![]() Pępuszek nam odpadł po 12 czy 13 dniach także spokojnie, krewkę czyść, jak nie żywa to nic groźnego, mi też prawie cały spirytus zszedł (z 1/3 wylałam niechcący ![]() A tak w ogóle to o ile na ciążowym się mało udzielałam, bo pracowałam i ciąża mnie aż tak nie zabsorbowała to na za odchowalnię jestem wdzięczna, co ja bym zrobiła bez Waszych doświadczeń (bo kto mi doradzi??? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, na rozterki pierś/butla szczerze polecam bloga butelkowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Wtajemniczenie
|
enterente dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
karolcia te biale krostki to moga byc prosaki czy jakos tak to normalne i samo zchodzi. michalowi jedna juz zeszla.
strasznie mi sie dzis meczy przez gazy ale troche pomasowalam troche rowerka i teraz na brzuchu lezy i nie placze wiec chyba pomoglo. a te krople o ktorych piszecie to na recepte czy normalnie w aptece kupie? espumisan? ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20943319]Dziewczyny, na rozterki pierś/butla szczerze polecam bloga butelkowego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A obmyśliłam inny patent ![]() ![]() niezawsze.. a może mała lewatywka? ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
dzieki Siala
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.