|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
, i On tak ma niezależnie od pory doby? A próbowaliście usypiać bez cyca?Kuba po kąpieli robi tak samo z zasypianiem, ale czasami "szaleje", odkładam Go więc do łóżeczka i za jakiś czas zaśnie. A Tymek nadal z Wami w łóżku? Nie jestem pewna, ale raczej nie z butelki, może z kubka? ![]() No to super , buziaki dla Niego To jest jakiś powód ![]() My mamy wstępnie na początek września i chyba pójdę. Chyba.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-07-26 o 15:34 |
|
|
|
|
#4082 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Dziękuję za komentarze w albumie
i jeszcze do P4W Alan zasypia o 21 wstaje o 6.30-7.00 czyli w nocy śpi 9,5-10 godzin do tego 3,5-4 godziny w dzień, czyli wychodzi max 14 godzin snu. Widocznie Tomek potrzebuje mniej spać i raczej nic nie wymyślisz bo przecież żłobkowego rytuału nie zmienisz
|
|
|
|
#4083 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc babeczki
![]() dawno mnie nie było, teskniła któras? .......... ![]() wczoraj wrociliśmy z urlopu, było fajnie tylko za krótko ![]() Zakopane super, Zuza bardzo polubiła spacerki w wózku, nawet grzeczna była, gorzej jak chcielismy cos zjesc w jakiejs restauracji, okropnie sie jej nudziło, dopiero jak jej dawalismy z talerza było lepiej gorzej z jazda autem, staralismy sie jezdzic jak spała, ale ona długo nie spi jak nie spi to zajada sie chupkami, ale gila mnie po włosach (przez to nie bede ich scinac ) iwuelbia moje włsoy, ciagle sie nimi bawi, zajmie sie nimi dluzej niz jakas zabawkaKasia, pisałas jak sie zachowujesz jak L daje sie we znaki w aucie np, podziwiam cie za konsekwencje, ja czasmi podejmuje próby ale z eguły ulegam i robie to co ona chce, ech musze to zmienic, nawet małz mi juz uwage zwrócił poza tym Zuza nauczyla sie pokazywac jaka jest duza ![]() umie ładnie zjesc sama chrupka ![]() z nowych rzeczy sprobowała twarożku i łososia a teraz czeka mnie nadrabianie ale niewiem jak sie za to zabrac, jestem dopiero na 99 stronie ![]() Cytat:
Cytat:
co do zasypiania, hmmmmm, dziewczyny wysłalaby mi która taksiazeczke na maila mayaha@op.pl plisssssss, bo już chyba Karolinka mi kiedys wysyłała ale nie dostałam Cytat:
Cytat:
ale ja jeszczem nie myslama o zadnym lekarzu Cytat:
Cytat:
dla Laurki, Zuza jeszze nie probowała z jedzeniem, tylko na sucho i raczej nie wyobrazam sobie zeby dała rade, jescze pozekamide sie polozy z mała bo ta pogoda jakos mnie tak sennie nastraja a jutro znów do pracy, a amosfera podobno okropna wiec sie mi nie chce
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziolchy
![]() kiedy ja was nadrobie ![]() Dziekuje za imieninowe zyczenia i dla pozostalych Aneczek Sylka dzieki za pamiec Slepafuria u nas tez niedawno Wercia miala wys. goraczke i biegunke-jakis wirus panowal , dostala priobiotyk, paracetamol i syrop na biegunke -po 4 dniach przeszlo mam nadzieje ze u was to tez zwykly wirus acha mala oprocz garaczki miala tez katar kabel od neta nadal nie dziala ale malz ma cos dzisiaj wykombinowac wiec moze wieczorem juz bede miec neta na gorze wczoraj bylismy na weselu- bylo super tylko ze dzisiaj umieram-cos siadlo mi na zaladku i caly ranek spedzilam na muszli ![]() do tego jestem mega niewyspana ..... jutro wrzuce jakies fotki z imprezy i fotki tej kuchni a tym czasem milego dnia mamuski
|
#4085 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty wrócisz wnet do pracy,to nie będziesz mieć czasu gotować co drugi dzieńmorska(groźny ton )bierz się do roboty![]() Ja nie chcę myśleć nawet o szczepieniu,tak się boję ![]() Cytat:
Cytat:
jednak Cię wywołałamCieszę się że u Was wszystko dobrze i uporaliście się z przeprowadzką dla Aneczki za wszystkie umiejętności.Nie zostawiaj nas na tak długo i może wstawisz jakieś nowe zdjątko Ani-nasze dzieci tak się zmieniają![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dla córci za nowe umiejętności,no i oczywiście za chodzenie.Udanego urlopu kochana Cytat:
Żebym nie zapomniała: Sto lat!!! Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-07-26 o 17:03 |
|||||||
|
|
|
#4086 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aby to nie było nic groźnego.Cytat:
Dobrze,że nic złego się nie dzieje i aby i tej gorączki u Was nie było.Aż Wam zazdroszczę,że macie to już za sobą(chyba można już tak powiedzieć Czy Zosia przejrzała kandydaturę Bartoszka na narzeczonego? ![]() Cytat:
Cytat:
końskie,czy krowie kopytka![]() Cytat:
Nie ma to jak wizażowa motywacja ![]() |
|||||
|
|
|
#4087 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Szczepisz Priorixem tak?
Cytat:
Super,że urlop się udał dla Zuzy za nowe umiejętności.Cytat:
![]() aby szybko przeszło.Cześć mamusie Ja dzisiaj troszkę na zakupach na sobotnią imprezkę naliczyłam 25 osób razem z dziećmi .Obiad,dw a rodzaje mięs,zastanawiam się nad ciepłym daniem:czy tak jak na chrzcinach Strogonow,czy "uklecić" coś innego? ,sałatki,owoce, jakieś ciasto,tort no i nie wiem jaka będzie pogoda może jakis grill na świeżym powietrzu?![]() Bartosz dzisiaj coś marudka ta druga dolna dwójka jeszcze nie całkiem się przebiła,może o to biega?![]() Miłego wieczorku |
||
|
|
|
#4088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ja tez juz niedłuygo musze zaczac myslec o imprezce ale ja chyba ogranicze sie do wieczornej imorezy, nie chce mi sie obiadu robic, wiec oby była pogoda to zrobi sie grilla, jakas sałatka, tort, ciasteczka i styknie rozmawiacie widze o szczepionkach, ja wogóle jeszcze nad tym nie myslałam, za 2-3 tyg ide do pediatry na bilans roczkowy to wtedy pewnie mi powie co i jak, zastanawiam sie czy czytac to co powklejałyscie ale z drugiej strony nieiwedza nie usprawiedliwia ![]()
|
|
#4089 |
|
Wtajemniczenie
|
Oprócz mnie to jeszcze nikogo nie było,jak się pojawiłaś
I dalej pustki a my się idziemy kąpać
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-07-26 o 21:56 |
|
|
|
#4090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie powiedziałam i nic nie powiem.Powiem wam na kiedy mamy termin.Niedługo będę musiała ją umówić. Cytat:
Mąż ma rację ![]() Ale właściwie jeśli komuś odpowiada taki sposób wychowania, to mi nic do tego. Swoje mogę myśleć. Taka tam jedna dziewczyna.Koleżanka mojej siostry jest na skinienie palca swojej młodszej córki, która ma jakieś 3,5r. Jej młodszy brat 6mc.Karmi go piersią i jak zasiada do karmienia a ta ją woła, to cyca chowa i z małym pod pachą leci, a bo chce lalkę, czegoś nie może sięgnąć, albo zwyczajnie chce jej coś powiedzieć ![]() Jak go usypia a mała ją zawoła to zostawia płaczącego brzdąca i idzie do niej. U małej widoczna jest zazdrość, co jest naturalne, a że rozumku już sporo w głowie, to wie kiedy przeszkodzić, by mama była tylko dla niej. Jak siora idzie do nich w odwiedziny, to mała życzy sobie dorosłą cienką kawę, i ona jej robi po czym sypie(bez przesady) pół cukierniczki cukru rozsyspując gdzie się da ![]() A jak idą na spacer to wybierają się strasznie długo bo ona musi zabrać sobie kilka(naście) zabawek, które upycha po kieszeniach, wózku i w swoim wózeczku... Zdarza się też tak że są już zapakowane ,gotowe do wyruszenia,a ona jeszcze brzęczy o wiaderku, i co....? mama zostawia płaczącego malucha z zazdrosną siostrą samego i cofa się na nowo odkluczając dom i idąc po zabawkę bo przecież chce... i potem drepczą obładowane bo po chwili małej nie chcę się pchać wózeczka , a ta pcha gondolę na której wisi mały wózek, pcha lub ciągnie ją na rowerku a po drodze wysypują się zabawki, no ludzie... Ostatnio jechałam autem i widziałam ją jak brodą Małej maluje paznokcie u rąk i nóg a ta ma ponad 3 lata i jeszcze używa smoczka.Wstyd. Ja jestem konsekwenta do bólu i jak powiem że ma być "tak" to zdania nie zmienię. Dobrze że mąż mi się nie wcina w wychowanie. Z resztą jak widzi że to skutkuje to jest zadowolony. L ostatnio znów musiała nabrać oleju w głowie, bo do kąpieli słania się na wpół żywa a po myciu i mleku gotowa do zabawy mimo że oczy trze. Konsekwentnie nie wchodzę do pokoju.Popłacze 10-15min,pobiadoli, poużala się nad sobą i zasypia. Cały dzień miałam koleżankę.Nie widziałam się z nią prawie 2 lata.Miło spędziłyśmy czas. A wzmożonego apetytu ciąg dalszy.Chodzi i mówi "ama" Przed obiadem-ok16 zjadła całą bułkę mleczną z rodzynkami, potem warzywka i mięsko z parowara, o 18:30 byłyśmy rowerem u siostry gdzie załapała się na kolację.Wciągnęła 2 małe paróweczki z indyka a po godzince dopiła 130ml mleka.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4091 | |
|
Wtajemniczenie
|
dubel
(wizaz mi szaleje) ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- spoko, zauwazyłam Cytat:
![]() ale wierze ze tak jest, bo moja tesciowa tak własnie wychowała swoje dzieci (m.in. małaza) na kazde ich pierdniecie była
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że wyjazd udany ![]() dla ZuziTaki mam plan
|
|
|
#4093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zadziwia mnie apetyt Laurki ![]() Boję sie tego wszystkiego i nie wiem co zrobię ![]() Bartosz walczył dzisiaj po kapieli i cycusiu,nie chciał spać w łóżeczku ![]() przytulił się i zasnął po 10minutach. Zrobiłam sobie kanapeczkę z polędwiczką i ogórkiem małosolonym własnej roboty-niebo w gębie.I pomysleć,że całą ciążę miałam wstręt do kwaśnego
|
|
|
|
|
#4094 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale jestem padnieta
![]() nalatalam sie dzis za Marcim ![]() bylam u rodzicow potem odwiedzili mnie tescie i dopiero przed chwila poszli maly zasypia a Eryk sie bawi jeszcze a za chwile ma wpasc kolezanka i mam jej robic pazury u nog a ona mi odrosty Cytat:
wiec jak Ci lepiej Cytat:
|
|
|
#4095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tomek śpi max 11 godzin ![]() no cóż chyba pozostaje mi mieć nadzieję, ze kiedyś się wyśpię ![]() Cytat:
![]() to super - ja jestem chętna w takim razie - u mnie czy u Ciebie - ja odwożę Tomka na 9 i jestem wolna
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski, matko jak wy dużo ostatnio piszecie, widac ze pogoda sie popsuła
u nas tak w skrócie: w piątek pojechałam na to otwarcie firmy, odwaliłam sie, kiecke załozyłam i szpilki. Mąż byl zachwycony impreza sie udała, wrocilismy do domy ok 2 w nocy (zdjecia robił, ale mi nie cyknął)w sobote pojechalismy do tesciów, wypilismy wieczorem flaszke z okazji moich niedzielnych urodzin. tzn ja piłam piwo, nawet dwa wypiłam a to dla mnie rekord ostatnio ![]() w niedziele mąż sie rozchorował, bo zachciało mu sie w sobote isc na ryby w wielki deszcz, jeszcze sie wykąpał w jeziorze i w taki deszcz cały mokry wracał rowerem no i sie załatwil. ma zapalenie gardła i antybiotyk przez tydzien. nie pojechał do pracy, został w domu, jutro tez zostaje z nami. Oliwka zrobiła dzisiaj 3 kroczki z czego bardzo się cieszę widać, ze coraz chętniej chce sama chodzić. Dziękuje wszystkim za zyczenia. I pozdrawiam i całuje pozostałe Anny Spełnienia marzeń laski i to by było na tyle ide spać. A i jeszcze dostałam dzisiaj migreny, wzielam najmocniejsza tabletka jaka miałam. głowa przestała w godzine boleć, ale dostałam uczulenia na ten lek i dupa, pokrzywka na całym ciele, na szczescie po tabletce antyalergicznej już schodzi. Jak nie urok to sra... ![]() buziaczki |
|
|
|
#4097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#4098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Oliwci. Niestety![]() Ja idę lulać ![]() Spokojnej nocki mamusie Dobranoc |
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4100 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś szczególnie mi nie ciąży(ł) ten problem, dlatego nawet jak próbowaliśmy, to bez wielkiego zacięcia. Zwłaszcza, że kiedyś naczytałam się o tym, że dzieci z tego wyrastają, tia.. Teraz już boję się o Tymkowe zęby - bo nie ma mowy, by w tej sytuacji umyć je przed snem, więc musimy się zebrać do zmian. Ponieważ Tymek smoka nie uznaje, to jedynym sposobem jaki przychodzi mi na myśl jest po prostu odkładanie Go i zapewne płacz, pocieszanie, odkładanie, płacz, pocieszanie... aż nie zaśnie ze zmęczenia. Ale to będzie katorga dla wszystkich, więc odsuwam ten moment, niczym gotowanie ![]() Nadal z nami W łóżeczku budził się co 5 minut, więc wymiękłam.. I strasznie wygodnie mi, gdy śpi obok . Planuję Go odkładać do łóżeczka przy oduczaniu od cyca, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Ja już zdecydowałam, że Tymek będzie czasem pił do śniadania mleko mod. ze zwykłego kubka. Mam nadzieję, że się uda ![]() Dzisiaj przy nadrabianiu wątku dotarłam też do postu Ani o przejściu na mleko modyfikowane Dziękujemy Ja też raczej tak. Ale będę potem przez 3 tygodnie umierać ze strachu jednak. Aaaa BTW Tymek testował dzisiaj kolejkę MULA z Ikei - tą, o którą Cię pytałam - i podoba Mu się Ale generalnie dziękuję jeszcze raz za podpowiedź Cytat:
Ważne, że jednak fajnie Taka domena urlopów, że są za krótkie - niestety ![]() Brawa dla Zuzy ![]() Cytat:
Lewa. Lewa i basta! ![]() Wzięłam się powoli. Baaaardzo powooooooli Ale wzięłam! ![]() Cytat:
|
|
#4101 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
skonczylysmy
nie mam mocy ![]() dobranoc
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też
zaczęłam szperać po sieci i jakby tak do kupy to złożyć, to wcale nie je jakoś dużo. Biorąc pod uwagę, że cały dzień biega, to ma większe zapotrzebowanie. Musiałabym jej wprowadzić może budyń, jogurt,kaszkę manną,kisiel między II śniadankiem a obiadem, i jakiś solidny podwieczorek. A dziś nocka, jakbym noworodka miała. Do 21 zdarzyły się 3 pobudki, potem mężowi też się obudziła jak byłam na spacerze i w nocy też ze 3x wstawałam, bo był płacz i jesteśmy już na chodzie od 5:15
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
nie zazdroszczę - mój obudził się o 5.40, ale małż wstał a ja pospałam do 7
ale i tak jestem niewyspana zaczęłam wczoraj umawiać nas na szczepienie, ale tam gdzie mogę Tomka zaszczepić Priorixem musiałabym za niego zapłacić, bo za darmo jest tylko w przychodni a dowiedziałam się tego po 10 telefonach żeby znaleźć Priorix i dowiedziałam się, ze nie można łączyć ubezpieczeń tzn. tam gdzie mam wizytę w ramach abonamentu LIM to nie mogę skorzystać z darmowego szczepienia itd... tysiąc problemów dziś zadzwonię do naszej przychodni - ciekawe czy mają Priorix i kiedy szczepią ... przed południem zapewne, czyli nie będą mogła zaprowadzić Tomka do przedszkola... i kolejny problem ja się wykończę z tą biurokracją
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Zgadza się ![]() Cytat:
![]() U nas dzisiaj tez troszke gorzej, niż zwykle. Zosia obudziła się o 1 w nocy z pojękiwaniem. Niby nie płakała, ale jak ją wzięłam na ręce to się strasznie we mnie wtuliła, jakby się czegoś bała. Tak z pół godziny to trwało. W końcu napiła się herbaty i zasnęła. Mayaha fajnie, że urlop udany No i brawa dla córeńki ![]() A ja nie znoszę Zakopanego ![]() Czeko pokaż zdjęcia ![]() Ależ dzisiaj pochmurno i smętnie. Zdecydowanie wolę upały. Dostaję@ i chętnie powybijałabym wszystkich wokół. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Nie pomyślcie, że jestem wyrodną matką, ale nawet jak karmiłam piersią nie lubiłam kiedy Zosia spała z nami, bo kompletnie się nie wysypiałam. Zaraz ją odkładałam do łóżeczka. No chyba, że były jakieś ekstremalne okresy to wtedy z nami.
|
|
#4105 |
|
Ola-Unhola
|
A ja właśnie mam skurcze parte, za 20 min o 8.40 wyskoczy nasz Szkrab Antoś
![]() Ojej, ale sobie powspominałam ![]() Fajnie tak Odezwę się później, teraz lecę do kuchni. skierko, odpiszę później Miłego początku dnia, piję z Wami kawkę
|
#4106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() A kiedy planujesz odstawiać od cyca? Może wcale nie będzie tak źle? ![]() Ja też nie myję Kubie zębów po ostatnim karmieniu piersią Poza tym, co z tego, że umyjesz Tymkowi zęby po cycowej kolacji, skoro On je też w nocy? ![]() Kubuś nie umie pić ze zwykłego kubka ![]() Niestety, ja też będę umierać ze strachu, pewnie i przed i po ![]() Hehe , Kuba też łapie za te druty i ciągnie za sobą ![]() Cytat:
, a nie lepiej nie zaprowadzać Go do przedszkola po takiej szczepionce? Nie lepiej dmuchać na zimne?*** Kuba mało je
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat, sto lat, sto lat dla Bartusia (za wczoraj) i Antosia i Marysi
![]() Rośnijcie zdrowo dzieciaki
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-07-27 o 08:37 |
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych Roczniaków - Marysi
Rośnijcie zdrowo
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego, co najlepsze dla naszego solenizanta roczniaka! Antosiu rośnij zdrowo i bądź największą pociechą dla swojej mamusi
|
|
#4110 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, gdyby Martynka mówiła malutko to też nie szukałabym pomocy ale ona w ogóle nie wypowiada sylab, nie gaworzy. Nawet jeżeli to zwykłe opóźnienie to logopeda może podpowiedzieć jak stymulować rozwój mowy Cytat:
![]() Ja chyba też twojego strogonowa zrobię ![]() Cytat:
A może kładź Tomusia około tej 18 tak na pół godzinki? Może potem przetrzymałby do 20 - 20.30? No to prawda, oszaleć można ![]() Cytat:
![]() Ale mało to ile? W ogóle nie chce?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

Ciągnie, ciągnie, aż w końcu przerywa, obraca się w drugą stronę i zasypia. Prócz tego jest w stanie zasnąć jedynie w nosidle
za info. A wiesz może z czego je pije?

) iwuelbia moje włsoy, ciagle sie nimi bawi, zajmie sie nimi dluzej niz jakas zabawka

nie mam chwili dla siebie;(
dla Laurki, Zuza jeszze nie probowała z jedzeniem, tylko na sucho i raczej nie wyobrazam sobie zeby dała rade, jescze pozekam

Ty wrócisz wnet do pracy,to nie będziesz mieć czasu gotować co drugi dzień
aby to nie było nic groźnego.

nic nie powiedziałam i nic nie powiem.
Mąż ma rację 
własnej roboty-niebo w gębie.I pomysleć,że całą ciążę miałam wstręt do kwaśnego