Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-26, 21:23   #1561
brązowiutka
Zadomowienie

GG do brązowiutka
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja akurat dobrze trafiłam, bo mój gine sam zaproponował, żebym do niego na NFZ chodziła. Prywatnie brał 100 i stwierdził, że teraz nam się kaska przyda, a on mnie ugości jak to określa tak samo czy prywatnie czy państwowo

Czy mogłabyś podać dane na PW tego lekarza z Sosnowca?
Chodzi mi oczywiście o jego enefzetowską działalność

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
nie dość,że wiek ten sam, imie to samo to chyba mieszkamy blisko siebie bo ja z Bytomia .

bosti super

a ja znowu spałam
Też spałam i w dodatku wstałam z wielkimi muchami w nosie - bez kija nie podchodź

Poza tym znów naszły mnie wątpliwości - czy damy sobie rade z Maluszkiem, oboje studiując... Przez chwilę miałam łzy w oczach, a teraz wszystko wróciło do normy

Do jakiego gina chodzisz, Montii?
Jak znosisz ciążę?

Wybrałam figlarną Sugar Baby!

Edytowane przez brązowiutka
Czas edycji: 2010-07-26 o 21:25
brązowiutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 21:24   #1562
Aliczka88
Zadomowienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Hej kochane
Jutro rano bede robić test piersi są tak obolałe, że masakra... Już chyba z 2 tyg bolą. To mój 26dc, trzymajcie kciuki

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 21:27   #1563
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Hej kochane
Jutro rano bede robić test piersi są tak obolałe, że masakra... Już chyba z 2 tyg bolą. To mój 26dc, trzymajcie kciuki
No jak bolą to dobry znak ) Daj znać zaraz jak zrobisz test

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 21:28   #1564
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej kochane
trzymam kciuki
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 21:29   #1565
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane

ja też robiłam w 26 dc
a bolące piersi to dobry znak

Mój gin bierze 70zł za wizytę z USG Ale co mam zrobić,
u mnie w mieście nie ma ginekolog, który przyjmuje na NFZ i pracuje w naszym szpitalu
Wszycy co pracują w szpitalu przyjmuja tylko prywatnie, a na NFZ jest kilku gin w przychodni, jest ich 3 i żaden już nie przyjmuje porodów bo są wiekowi
Stary 2010-07-26, 21:29   #1566
brązowiutka
Zadomowienie

GG do brązowiutka

Cytat:
Hej kochane
Witaj Moje piersi też bolały, powiększały się z dnia na dzień, i to m.in. ich ból skłonił mnie do zrobienia testu Dodatkowo miałam skurcze w podbrzuszu, inne nież przy @. Trzymam kciuki za drugą kreseczkę

Stary 2010-07-26, 21:35   #1567
bosti
Zadomowienie

u mojego gina wizyta podstawowa kosztuje 70 zł a z usg 100. zdecydoawałam się na niego m.in. dlatego, że właśnie pracuje też w szpitalu w moim mieście. no i po bardzo dobrych opiniach
no to jutro i po jutrze intensywnie się uczę do egzaminu - najwyższa pora w końcu zacząc - a w czwartek o 11.15 trzymajcie kochane za mnie kciuki tak jak obiecałyście miłej nocy

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 21:39   #1568
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja do swojego chodze od dawna, więc teraz jak jestem w ciąży to też będę
Poza tym to też tak na wszelki wypadek, gdybym trafiła do naszego szpitala (on jest tam ordynatorem)
Stary 2010-07-26, 23:42   #1569
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez brązowiutka Pokaż wiadomość
A my mamy straszne ochotki na słodycze

Z mniej pozytywnych wieści, mam niedoczynność tarczycy i w środę udam się do ginekologa endokrynologa po poradę. Zaniepokoiłam się tym trochę i od razu pobiegłam do lekarza pierwszego kontaktu, by spytać jak to może wpłynąć na Nasze Maleństwo.

Co sądzicie o badaniach prenatalnych po hormonalnych środkach antykoncepcyjnych?
Brałam Yasminelle przez pół roku, później przerwa, później znów dobre pół roku zażywałam jaśminki, później plastry Evra przez miesiąc (okazały się zbyt mocne), a później zatrzymała się @ na pół roku, i tak oto wylądowałam w klinice endokrynologii ginekologicznej... Dlatego poważnie zastanawiam się nad tymi badaniami. Wiem, że należy je robić w dwóch szczególnych momentach w trakcie ciąży i na pewno zapytam o nie swojego lekarza prowadzącego.

Dziewczynki, jeszcze jedno pytanie
Do tej pory chodziłam do ginekologa prywatnie. Wiadomo, wizyty raz na pół roku, rok nie stwarzały przeszkód pod względem finansowym. Teraz bardzo zależy mi na dobrym ginekologu z NFZ w okolicach Zabrza, Bytomia, Katowic - może któraś z Was zna takiego?

Buziaki dla Was

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Brackrose4u: Krew badaną pod kątem poziomu glukozy pobiera się tylko na czczo :tak:
hej - jstem waszym gosciem z mateczek listopadowo=grudniowych
w 2009 r. urodzilam Tosia 6 marca poprzez c.c.

weszlam i akurat przeczytaakm twa wiadomosc o niedoczynnosci wiec odpisze w rmach uspokojenia... ale ono przyjdzie dopiero po narodzinach a moze nawet w 6 mies. zycia dziecka i pozniej tak my matki mamy
niedoczynnosc nei jest niczym zlym dla dziecka - NAJWAZNIEJSZE ze jest wykryta na czas i lekarz przepisze cileki = prawdopodobnie euthyrox, dobierze dawke odpowiednia i na cxczo lykac bedziesz - wazne jest to by kontrolowac do konca ciazy ale tez i po u siebie i dziecka (w ciazy np co mies, dwa gora!) i tsh i ft3 najlepiej a pozniej u dziecka najlepiej po porodzie zaznacz lekarzowi ze bralas takie i takie leki zrobia malenstwu przy okazji innych badan na tsh badanie i zobaczycie jak wyjdzie - minimalna ilosc dzieci rodzi sie z wrodzona niedoczynnoscia - jednak warto kontrolowac bo nie leczona przynosi przykre skutki a leczona daje satyswakcje ze jest ok i ze pilnujecie i dbacie
moj odziedziczyl po mnie ale leczony super sie rozwija, kuzyn za niestety mial wykryta dopiero w 3 r. z. - wczesniej mu tych badan nie robili i? idzie po odroczeniu w zerowce do szkoly specjalnej...
wiec lecz i badz spokojna wtedy dostarczasz maluszkowi to co potrzebuje buziaki dla was
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 07:19   #1570
brązowiutka
Zadomowienie

GG do brązowiutka

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
hej - jstem waszym gosciem z mateczek listopadowo=grudniowych
w 2009 r. urodzilam Tosia 6 marca poprzez c.c.

weszlam i akurat przeczytaakm twa wiadomosc o niedoczynnosci wiec odpisze w rmach uspokojenia... ale ono przyjdzie dopiero po narodzinach a moze nawet w 6 mies. zycia dziecka i pozniej tak my matki mamy
niedoczynnosc nei jest niczym zlym dla dziecka - NAJWAZNIEJSZE ze jest wykryta na czas i lekarz przepisze cileki = prawdopodobnie euthyrox, dobierze dawke odpowiednia i na cxczo lykac bedziesz - wazne jest to by kontrolowac do konca ciazy ale tez i po u siebie i dziecka (w ciazy np co mies, dwa gora!) i tsh i ft3 najlepiej a pozniej u dziecka najlepiej po porodzie zaznacz lekarzowi ze bralas takie i takie leki zrobia malenstwu przy okazji innych badan na tsh badanie i zobaczycie jak wyjdzie - minimalna ilosc dzieci rodzi sie z wrodzona niedoczynnoscia - jednak warto kontrolowac bo nie leczona przynosi przykre skutki a leczona daje satyswakcje ze jest ok i ze pilnujecie i dbacie
moj odziedziczyl po mnie ale leczony super sie rozwija, kuzyn za niestety mial wykryta dopiero w 3 r. z. - wczesniej mu tych badan nie robili i? idzie po odroczeniu w zerowce do szkoly specjalnej...
wiec lecz i badz spokojna wtedy dostarczasz maluszkowi to co potrzebuje buziaki dla was
Gratuluję Dzidzi i bardzo dziękuję za cenną odpowiedź!

Witam Przyszłe Mamusie i życzę spokojnego, uśmiechniętego dnia

Edytowane przez brązowiutka
Czas edycji: 2010-07-27 o 07:21
Stary 2010-07-27, 07:25   #1571
Tity
Zakorzenienie

brązowiutka ja też mam takie obawy. Najgorsze jest to jak zostawić maleństwo, żeby pojechać na zajęcia...a jeszcze 2 lata nam zostaną inżynierskich jak małe sie urodzi...a urodzi się na początku letniego semestru, więc myślę, że jak się ładnie plan ułoży to na wykłady nie będziemy jeździć.
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Poza tym to też tak na wszelki wypadek, gdybym trafiła do naszego szpitala (on jest tam ordynatorem)
U mnie jest podobnie, tyle, że mój jest zastępcą ordynatora, ale ordynator już taki wiekowy, że właściwie ten młodszy rządzi
Dzisiaj się moja astma odezwała...męczyłam się w nocy i dalej się męczę. Posprzątam dzisiaj dokładnie, może kiciuś gdzieś mi się w łóżku przespał niepostrzeżenie...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 07:30   #1572
Aliczka88
Zadomowienie

Zrobiłam, wyszła znowu blada, może troszke mocniejsza od ostatniej....
Za dwa dni powinnam dostać okres, jeśli nie przyjdzie powtórzę.

Jak to możliwe, że np dziewczyny robiły test 2 dni przed miesiączką i nie wyszło im nic a w dniu miesiączki 2 widoczne krechy?

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 07:46   #1573
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

mozliwe wszytko zalezy od ilosi tego hormonu w moczu, mozesz miec rozwodniony mocz i nie wychodz ci mocniejsza.. zrob strumieniowy test jutro o czulosci 10mlu tryzmaj na srodkowy mocz i zobaczysz mocniejsza krechec i na wiecozr nie pij za duzo

co do porodu to ja bym chciala cc z 2 powodow 1. boje sie ze nie dam raady urodizc sama 2. slyszalm keidys ze po narutalnych porodach pochwa jest powiekszona i nei ma przyjmenosci podczas stosunkow z partnerem ?? jesli szybko beidze sie wszytko dzialo i lekarze beda mnie namaiwac na naturalny to bede sie starala ale caly czas licze sie z cc

co do zachcianek zywieoniowych to ja mam ciagle mdlosci i nie za bardzo chce mi sie cokolweik jesc ale jak nic nie zjem to mam wieksze mdlosci i sensacje wiec musze jesc a jak juz musze cos zjesc to najchetniej wybieram jajka z majonezem, suszone kielbasy, śledize w smietanie i soki pomoaranczoewe to moj ostani sklad dizennego zywienia

a co do plakania i humorow to wczoraj sie poplakalm bo caly czas meczy mnie kaszel katar i bol gardla i poryczlamsie ze nie moge nawet wziac gripexu zeby mi juz odpusciolo - wierzcie mi zdycham druga noc nie spie bo caly czas kaszle, kaszel podraznia mi gardlo ktroe nie przestaje bolec i do tego leic mi z nosa a nawet na sztyfice jest napisane ze ciezarne ni moga

milego dnia zycze mamuski
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:14   #1574
Black_Angel86
Zadomowienie

Cześć słoneczka
Miałam wczoraj koszmarny wieczór, i koszmarną prawie nie przespaną noc
Jak się kąpałam to ze zdumieniem odkryłam, że w ogóle nie bolą mnie piersi - jak ręką odjął. I popadłam w czarną rozpacz Po prostu w jednej chwili wiedziałam wszystko... I tak się zalałam łzami, że mnie mężuś uspokoić nie potrafił. I tak przepłakałam pół nocy. Do gina wybiorę się w piątek, zamiast środy za tydzień, trudno, niech mnie wyklnie, za coś mu w końcu płacę, również za mój święty spokój. Rano się teraz trochę uspokoiłam, bo przeczytałam na jakimś forum, że niektórym dziewczynom też ten ból z dnia na dzień przeszedł, i wszystko jest do tej pory ok. Choć trochę mnie to uspokoiło, nie do końca oczywiście. Nie będę spokojna dopóki się nie dowiem, że wszystko jest w najlepszym porządku. Ale Was zamęczam moimi smutkami, ja się po prostu tak boję, że znów stracę dzidzię, że brak każdego objawu to po prostu koniec świata.

Aliczka88, masz jedną mocną krechę a jedną bladą? Jak tak to gratuluję W sumie nie musisz czekać aż się pojawi mocna, ja też robiłam test(y) przed okresem, chyba nawet ze 4 dni, i miałam tak bladziutką kreskę, że trzeba było narady z mężem, by stwierdzić czy coś tam jest czy nie ma. Nawet w dzień okresu była blada, a potem już to olałam, tylko poszłam na betę. I do ginekologa. I tak chyba z 6 testów kupiłam, i każdy pokazywał to samo.

blog

fotografia

Edytowane przez Black_Angel86
Czas edycji: 2010-07-27 o 08:25
Stary 2010-07-27, 08:16   #1575
deneb3
Zadomowienie

dzień dobry
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:22   #1576
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cześć
Byłam rano oddać krew do badań. Ale baba mi ją pobierala grrr, na dzień dobry chyba chora była bo wyglądało jakby katar miała. Później jak wbiła mi się już w żyłe to słyszałam jak jej do strzykawki leci powietrze i ledwo co ta krew, to już mnie wkurzyło. Potem dała sobie jakoś rade, ale ja musiałam pocierpieć. W dodatku jak doszłam do domu to myślałam że zemdleje, nagle mi się niedobrze zrobiło, słabo sama w domu normalnie spanikowałam. Na szczęście zjadłam śniadanko już.

Co do lekarza to ja chodze na NFZ koleś jest ekstra. Przymuje też prywtnie, byłam raz 60zł wizyta ale to 2 lata temu więc nie wiem czy nie poszło do góry. Muszę się zorientować czy jest w szpitalu, chociaż i tak by mnie to nie urządzało bo ja specialnie do niego na wizyty z Gliwic do Rybnika jeżdże a on nie jest w szpitalu w Rybniku tylko gdzieś indziej. Później będę się orientować jak tu w Gliwicach wygląda szpital itd.

Idę ogarnąć mieszkanie, miłego dnia Wam życzę

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Cześć słoneczka
Jak się kąpałam to ze zdumieniem odkryłam, że w ogóle nie bolą mnie piersi - jak ręką odjął. I popadłam w czarną rozpacz Po prostu w jednej chwili wiedziałam wszystko... I tak się zalałam łzami, że mnie mężuś uspokoić nie potrafił. I tak przepłakałam pół nocy. Do gina wybiorę się w piątek, zamiast środy za tydzień, trudno, niech mnie wyklnie, za coś mu w końcu płacę, również za mój święty spokój. Rano się teraz trochę uspokoiłam, bo przeczytałam na jakimś forum, że niektórym dziewczynom też ten ból z dnia na dzień przeszedł, i wszystko jest do tej pory ok. Choć trochę mnie to uspokoiło, nie do końca oczywiście. Nie będę spokojna dopóki się nie dowiem, że wszystko jest w najlepszym porządku. Ale Was zamęczam moimi smutkami, ja się po prostu tak boję, że znów stracę dzidzię, że brak każdego objawu to po prostu koniec świata.
może ja Cię choć troszkę uspokoję, bo na początku jeszcze przed zrobieniem testu i jakiś tydzień później bolały mnie piersi najbardziej sutki, a teraz już nie. Nawet nie pomyślałam że one muszą cały czas boleć. Myśle że to normalne że w końcu się tam normuje wszystko.

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:24   #1577
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć słoneczka
blackangel nie martw sie mi odszedl bol jajnikow a licze ze wszytko jest ok na pewno jest wszytko ok ale dla wlasnej spokojnosci idz do tego gina
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:31   #1578
Black_Angel86
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny może faktycznie panikuję na zapas, ale nie potrafię nad tym zapanować.Teraz trochę spokojniej się czuję, ale wczoraj wieczorem (po 23) byłam w stanie do niego dzwonić, albo jechać do domu. Poczekam do tego piątku, to już będzie koniec 10 tygodnia.

Blackrose nie chodzisz czasem do lekarza o nazwisku Grudzień? Ciągle słyszę o nim same pozytywy a on z Rybnika jest

blog

fotografia

Czas edycji: 2010-07-27 o 08:33
Stary 2010-07-27, 08:46   #1579
olsza30
Raczkowanie

[QUOTE=brązowiutka;2093996 4]
Z mniej pozytywnych wieści, mam niedoczynność tarczycy i w środę udam się do ginekologa endokrynologa po poradę. Zaniepokoiłam się tym trochę i od razu pobiegłam do lekarza pierwszego kontaktu, by spytać jak to może wpłynąć na Nasze Maleństwo.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------QUOTE]

Ja mam właśnie niedoczynność tarczycy o czym dowiedziałam się w marcu podczas badań rutynowych ( chciałam się ogólnie zbadać przed staraniami o dziecko ) no i wyszło, że mam TSH powyżej normy, czyli niedoczynność, byłam u endo- stwierdził hashimoto, od tamtej pory biore letrox 50 i TSH spadło i jest na dobrym poziomie, tydzień temu byłam w innym mieście większym u specjalisty ( bo ja jestem z takiego małego zad... ) i stwierdził, że on by nie zdiagnozował hashimoto tak od razu, że za mało na to wskazuje, ja miałam robione usg tarczycy i na tej podstawie endo w moim miescie stweirdził ta chorobe- a ten specjalista powiedział, ze nie diagnozuje sie tej choroby na podstawie usg.
Tak czy siak ciągle biore ten hormon na czczo jedną tablettkę.
Z tarczycą to jest tak w ciązy, że jeśli TSH jest nie w normie to tzreba przyjmować leki, które regulują tarczycę i wtedy jest w wszystko w porządku, raz na miesiac trzeba robic badanie TSh i chodzić do endo przez całą ciążę. Nieleczona tarczyca w ciązy może powodować poronienia- tak mnie uczuliła endo.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Zrobiłam, wyszła znowu blada, może troszke mocniejsza od ostatniej....
Za dwa dni powinnam dostać okres, jeśli nie przyjdzie powtórzę.

Jak to możliwe, że np dziewczyny robiły test 2 dni przed miesiączką i nie wyszło im nic a w dniu miesiączki 2 widoczne krechy?

A u mnie było tak, że zrobiłam test w sobotę rano i wyszła jasnoróżowa kreseczka mało widoczna, następnego dnia powtórzyłam i była już zdecydowana gruba, poza tym robiłam test na tydzień przed @ i wyszło.

Co do objawów to mnie jakby przeszły, tzn piersi mniej bolą jakby w zasadzie wcale, senna też mniej jestem, nie mam jakiś napadów głodu, wogóle brak mdłości.Tak jak bym nie była wogóle w ciąży...
Jutro idę na pierwsze usg, trzymajcie kciuki, bo strasznie to przeżywam.

Edytowane przez olsza30
Czas edycji: 2010-07-27 o 08:48
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:46   #1580
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny może faktycznie panikuję na zapas, ale nie potrafię nad tym zapanować.Teraz trochę spokojniej się czuję, ale wczoraj wieczorem (po 23) byłam w stanie do niego dzwonić, albo jechać do domu. Poczekam do tego piątku, to już będzie koniec 10 tygodnia.

Blackrose nie chodzisz czasem do lekarza o nazwisku Grudzień? Ciągle słyszę o nim same pozytywy a on z Rybnika jest
z nim spotkała się 2 lata temu w szpitalu jak miałam poronienie. Też słyszałam że jest b.dobrym lekarzem. Podobno ma najlpeszy sprząt w mieście. No ale to musiałabym iść do niego prywatnie a na to nie mam kasy. A pozatym nie wiem czy opuściłabym "mojego" gina
Ten gin do którego chodzę jest chyba (bo nie wiem tego na 100%) w szpitalu w Twoim mieście oprócz przychodni

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2010-07-27 o 08:48
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:51   #1581
Black_Angel86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
z nim spotkała się 2 lata temu w szpitalu jak miałam poronienie. Też słyszałam że jest b.dobrym lekarzem. Podobno ma najlpeszy sprząt w mieście. No ale to musiałabym iść do niego prywatnie a na to nie mam kasy. A pozatym nie wiem czy opuściłabym "mojego" gina
Ten gin do którego chodzę jest chyba (bo nie wiem tego na 100%) w szpitalu w Twoim mieście oprócz przychodni
A wiesz jak ma na nazwisko? Może kojarzę gościa Różalski, Plewka, Rutkowski?

blog

fotografia

Czas edycji: 2010-07-27 o 08:53
Stary 2010-07-27, 09:20   #1582
Stysia71
Raczkowanie

Hej dziewczynki. Ja to już mam schizę, wizytę mam dopiero na 5.08, a to jeszcze tyle trzeba czekać, więc wczoraj wymyśliłam,że zapiszę się do innego lekarza żeby zobaczył czy wszystko w porządku z Dzidzią, podzwoniłam trochę i choć mieszkam w dużym mieście miejsca były dopiero na 1.08 5.08 lub 12.08, masakra jakaś! Ja do mojego lekarza chodzę prywatnie 80zł wizyta, więc teraz pomyślałam pójdę na NFZ do bylekogo żeby tylko sprawdził czy ok wszystko, a tu taka dupa;/ no to nic wymyśliłam dalej, że zrobię sobie test zawsze to jakieś uspokojenie, chociaż po teście i tak nie dowiem się czy wszystko jest ok,ale chociaż dowiem się, że wszystko ok no i zrobiłam test i wyszły 2 wyraźne wielkie krechy. Ja nie mam żadnych plamień, ani bóli. Do wizyty lekarskiej i USG jeszcze 9 dni...
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 09:36   #1583
deneb3
Zadomowienie

Stysia - dasz radę

jak pójdziesz za wcześnie to i tak możesz nic nie zobaczyć i dalej się denerwować
bądź dzielna i grzecznie czekaj

trzymam kciuki!! jak krechy są i plamień nie ma to na pewno wszystko w porządeczku
Stary 2010-07-27, 11:55   #1584
Jok3r
Zadomowienie

Aaaaaa laski jaki mam katar to ogień normalnie kichać nie mogę przestać już mnie w gardle drapie. Gine-faszysta powiedział, że mogę brać czosnek w tabletkach, bo to naturalny antybiotyk i nawet jak nie mam kataru to go brać codziennie zapobiegawczo. Jest bezsmakowy i bezzapachowy, więc bezpieczny dla otoczenia
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 12:00   #1585
emila28101987
Rozeznanie

Cytat:
Cześć słoneczka

Aliczka88, masz jedną mocną krechę a jedną bladą? Jak tak to gratuluję W sumie nie musisz czekać aż się pojawi mocna, ja też robiłam test(y) przed okresem, chyba nawet ze 4 dni, i miałam tak bladziutką kreskę, że trzeba było narady z mężem, by stwierdzić czy coś tam jest czy nie ma. Nawet w dzień okresu była blada, a potem już to olałam, tylko poszłam na betę. I do ginekologa. I tak chyba z 6 testów kupiłam, i każdy pokazywał to samo.
Mnie też wogóle nie bolą piersi, tak już od kilku dni..A z tego co widze to jesteśmy na podobnym etapie ciąży bo podobny termin porodu, więc może tak ma być i już Więc zamiast się zamartwiać to lepiej się cieszyć i myśleć pozytywnie, bo na pewno wszystko jest w porządku

Dziewczyny robiłyście może badania na toksoplazmoze? Bo mi lekarz zlecił jako dodatkowe badanie i musze w końcu się wybrać, a nie wiem czego się spodziewać.. To badanie jest dodatkowo płatne, czy orientujecię się ile kosztuje?

Jejq Dziewczyny ale Wy ranne ptaszkie jesteście Ja to codziennie do południa mogłabym spać
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 12:09   #1586
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Mnie też wogóle nie bolą piersi, tak już od kilku dni..A z tego co widze to jesteśmy na podobnym etapie ciąży bo podobny termin porodu, więc może tak ma być i już Więc zamiast się zamartwiać to lepiej się cieszyć i myśleć pozytywnie, bo na pewno wszystko jest w porządku

Dziewczyny robiłyście może badania na toksoplazmoze? Bo mi lekarz zlecił jako dodatkowe badanie i musze w końcu się wybrać, a nie wiem czego się spodziewać.. To badanie jest dodatkowo płatne, czy orientujecię się ile kosztuje?

Jejq Dziewczyny ale Wy ranne ptaszkie jesteście Ja to codziennie do południa mogłabym spać

Mnie tez już mleczarnie nie bolą, ale to nie zły omen tylko na pewnym etapie po prostu przestają. Macica też już mnie tak nie boli. Od czasu do czasu coś tam zakłuje, ale generalnie nie odczuwam tego tak jak na początku. Toksoplazmoza kosztuje ok 70zl, bo są 2. Jedna określa czy chorowałaś na nią, a druga czy jesteś nosicielką. Jeśli chorowałaś to wytworzyłaś przeciwciała i jest ok. Jeśli nie chorowałaś, a jesteś chora to możesz dostać jakieś tam leki, a jeśli nie chorowałaś i nie masz jej w sobie to musisz bardzo uważać, trzymać się z daleka od kociej kuwety, myć dokładnie owoce i warzywa, unikać surowego mięsa itp. Nie wiem dokładnie czego jeszcze trzeba unikać, ale na necie na pewno jest jakiś spis. W sumie to wszystkie objawy jakoś tak minęły. Nie mam już zachcianek, po południowych drzemek też jakoś nie potrzebuję, do nie dawna o 22-23 byłam już padnięta, a teraz potrafię nawet do 2 w nocy siedzieć. Nic mnie nie boli. Mam nadzieję, że to nie cisza przed burzą i, że za parę dni czy tyg objawy nie wrócą ze zdwojona siłą

Tak btw pytanie do mamuś, które porody mają już za sobą. Wczoraj czytałam etapy takiego porodu, skurcze, bóle itp, ale nie mogłam się doczytać kiedy jeśli jest taka potrzeba przecinają krocze i kiedy je zszywają i czy to boli. Tz podejrzewam, że przy tych skurczach i ogólnej nie wiem jak to nazwać panice to pewnie nawet tego nie zauważę, ale i tak jestem ciekawa. I pytanie, które nie daje mi spokoju od jakiegoś czasu. Mianowicie jak rodziła moja koleżanka, a było to jakieś 4 lata temu to powiedziała, że po porodzie dziecko nie jest myte. Dopiero jak miną bodaj 12 czy 24h to wtedy jest dokładnie myte. I ponoć dlatego tak robią, żeby dziecko zdążyło uodpornić się czy coś w tym stylu. Prawda to? I mąż bardzo chciałby wiedzieć jak pachnie taki noworodek, bo czesto widział na filmach, że rodzice biora takie jeszcze upaćkane na rece i całują itp i jakoś wpadło mu takie pytanie do głowy ( faceci) No i czy to dziecko po porodzie ląduje z nami czy dopóki mama nie dojdzie do siebie to je zabierają czy jak to wyglądą.

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-07-27 o 12:21
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 12:10   #1587
Stysia71
Raczkowanie

Ja też mogłabym spać do południa,ale w pracy trzeba siedzieć do 15;/
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 12:18   #1588
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Ja też mogłabym spać do południa,ale w pracy trzeba siedzieć do 15;/
ja od 8-16 :/
Stary 2010-07-27, 12:22   #1589
87czarna
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Kilka dni temu też wydawało mi się,że ból piersi i mdłości minęły jak ręką odjął i tak samo zastanawiałam się,czy z ciążą wszystko dobrze? Od wczoraj ból znowu mi towarzyszy i obiecałam sobie,że wszystko przetrzymam,byleby dzidzia była zdrowa!

Jakie macie humorki dzisiaj,mamuśki?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 12:32   #1590
agus87
Zakorzenienie

ja mam @ i zdycham
mam nadzieje, ze teraz sie uda
kupilam dzisiaj mieszanke ziol ojca sroki nr 3
i bede popijac
ktoras z was ja pila ??

ciekawa jestem kto zalozy watek - mamusie majowe 2010
ponoc przynosi szczescie
ale to dopiero za pare dni

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości