|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
no miałam w tym 4 tyg (był pęcherzyk wtedy), potem w 7 tyg (serduszko i 13 mm ) a teraz mam w sumie iść za tydzień w środę, ale pójdę w ten piątek, dla świętego spokoju oczywiście ![]() aha, a czuję się dobrze, nawet bardzo dobrze... tylko też mnie lodówka zwala z nóg zapachem Aż dziś posiałam strach na naszym forum, że mnie piersi nie bolą, ale widzę że u większości to jakoś przechodzi
Edytowane przez Black_Angel86 Czas edycji: 2010-07-27 o 14:41 |
|
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps : co planujesz ze szkołą? ja chcę skonczyć w terminie bez dziekanki oby sie udało ![]() ![]() dziewczyny , czy w ciąży można pić melisę? ja zwariuje mam tyle stresów boje się,że zaszkodzę mojemu maluchowi ale nie umiem się uspokoić.
|
|
#1624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie temat studiów przywołuje dreszcze. Na dodatek nie potrafię namówić męża by ponownie zaczął zaoczeni studia - jak już ma się przerwe i pracuje to wierze że trudno jest się uczyć znowu, ale muszę go jakoś namówić bo tu chodzi o późniejszą przyszłość
|
|
|
|
|
#1625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam kilka dziewczyn w grupie c o mają dzieciaczki i świetnie sobie radzą więc głowa do góry - damy radę ![]()
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja piłam cała pierwsza ciąze, melise i miete A tak wogóle to witam.......... Wczoraj bylismy z tz i Alanem nad morzem ... weszłam zobaczyc co tutaj u was słychowac i mam chyba 6 stron do czytania... Z tego co doczytalam to chcialam Wam napisac a propo porodu......... Mój pierwszy był straszny i długi i z zagrożeniem życia dla obydwojga... No ale nie chce Was tutaj straszyc.... Tylko powiedziec ze wszystko jest do przezycia... Nawet najgorszy poród.... No i jak daja Ci dziecie i widzisz pierwszy raz w zyciu tak piekna istotke to po prostu jest to warte kazdego bólu ........... Poza tym jak kazda ciaza to i poród jest inny.... mam znajome co rodziły po 3 godzinki i dla nich poród jest smieszny... Mówily ze wizyty u dentysty były bardziej bolesne..... Co do nacinania......... Ja nie czulam ...... Przy bólach partych ncinanie to jest po prostu pryszcz........ Mi ogólnie mąz powiedzial ze mnie nacieli bo ja nawet nie wiedzialam.... No i mnie nacinali bo Alan był zablokowany w kanale i musieli uzyc Vacum (niewiem jak to po polsku sie nazywa) zeby go wyciagnac i mnie nacieli...... Tz powiedzial ze oprócz naciecia to jeszcze pekłam.... takim sposobem mialam 25 szfów ![]() No i co do bycia bliskiej osoby z toba... jak najbardziej polecam... Naprawde tz wspierał mnie i wogóle czulam sie bezpiecznie jak on był kolo mnie.. I tez na poczatku mowilam mu zeby nie zagladał tam na dól bo moze zemdlec i wogóle na pewno to brzydko bedzie wygladało...ale podczas porodu poszedł na dól bo chcial zobaczyc jak mały wyłazi.............:brzyd al: Myslałam ze bedzie to dla mnie wstydliwe ale dziewczyny na poródówce (zaznacze przy bólach) nic Was nie obchodzi...nic a nic... i nawet moze przyjechac prezydent i Was ogladac od spodu a Was to wogóle nie bedzie interesowac takze tz jak najbardziej moze z Wami byc i wszystko ogladac... Moj maz po wszystkim powiedzial ze terz wie ile kobieta musi dac z siebie zeby wydac dziecko na swiat.... i ze zrozumial wszystko i urodzil sie na nowo......... Niewiem co mialam jeszcze pisac.... ![]() Ide Was doczytac to moze jeszcze cos dopisze |
|
|
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym chciala rodizc z mężem, on narazie nie bardzo to widzi, ale może się skusi
|
|
#1628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj w Irlandii tez nie myja... Po urodzeniu dzieciatko wycieraja w recznik i tyle ... Ale nie jest własnie ono z krwi itd.... Wogóle nie wyglada ze jest nieumyte.... Cytat:
Teraz juz wiem ze dopiero sie jedzie jak juz masz bóle takie ze nie mozesz chodzic Poza tym zazdroszczem Wam laski te co juz rodziły tych krótkich porodów.......... Tez tak bym chciala.........:rolleyes : Mam nadzieje ze z tym dzieciatkiem bedize łatwiej... No i tez jestem za porodem sn.... Chociaz jak rozwarcie nie bedzie mi postepowac tak jak to było teraz to zmusze ich do cesarki...ale tylko ze wzgledu na dzieciatko bo nie chce drugi raz tego przechodzic... Alan przez 5 pierwszych minut nie ruszal sie ni nie płakał... Na szczescie nie był nie dotleniony tylko w szoku.... Ale duzo nie brakowało... Nie chce ryzykowac przy drugim dziecku..... Co do cycek ![]() Mnie to teraz zaczeły pozdnie bolec... i rosna..rosna... W tamtej ciązy urosły mi 3 rozmiary a jak juz karmiłam to jeszcze jeden rozmiar... ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
Kobieta w ciazy ma ten dar przekonywania....hihihihi Ogladałam z nim tez przed porodem filmy na you tube z porodami tak zeby sie nastawił na najgorsze .... no i rozmawialam z nim długo o tym jak mi ma pomagac, ze moge byc nieznosna na porodowce i poeidziec mu cos niemiłego ale zeby tego nie bral do siebie bo niektore baby majacza podcza porodu itd... no w sumie ja nie klnełam.... na koniec jak parłam to zaczełam sie im drzec zeby juz mi wyciagneli to dzieciatko bo nie wytrzymam dłuzej.... wogóle to z biegiem czasu poród inaczej sie wspomina.... ![]() W kazdym badz razie jest to naprawde wielki CUD... |
|||
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:r olleyes:kellysss dziekuje za odp kochana
|
|
#1630 | |
|
Wtajemniczenie
|
no to się jeszcze wstrzymam, a takie skierowanie to chyba miesiąc ważne, bo nie wiem?Cytat:
![]() ja nie wiem czy mój mąż chciałby ze mną być, w sumie o tym nie rozmawialiśmy jeszcze, muszę go podpytać, ale nie wiem czy ja nawet tego chcę, czy ten widok mu mnie nie obrzydzi ![]() mam nadzieję że każda z nas będzie miała łatwy poród i bezproblemowy |
|
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co sie ucza.... Dacie rade ze szkolami.....
Ja w ciazy nie studiowalam ale mialam kolezanki ciezarówki na roku i dawały rade ... Powiem Wam ze profesorki sie lituja i poblazaja troszke ciezaróweczka... |
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
kellysss kochana oby, bo wiem ze po dziekance bym juz miała lenia a tak to wole to skonczyc..bede miala motywacje, zrobie to dla dzieciątka, nie poddam się
![]() ja z moim rozmawialam i on bedzie tzn na pewno na początku, nie wiem jak pozniej, to juz zalezy ode mnie, znajac mnie bedzie mnie wsio denerwować
|
#1633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to bym rodziła dziecko na studiach no ale nie ma co płakacnawet nie wiem czy w ciązy jestem ![]() dzis to mnie mega krzyz bolał, ale ja ogólnie mam problemy więc nie sadze że to to, a poza tym przed @ mnie też boli
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja z czwartym to do szpitala nie zdąze tak sie każdy śmiał jak urodzilam malano a ja po wizycie-uspokojona,zrelaksowana awiec tak,lekarz megasympatyczny,mily i widac że sie zna na rzeczy nieweim jak mam to zrobic ale tzreba bedzie rzeczywiscie troche przyfolgowacDobra teraz ide dopic kawke,acha ta luteina ohyda
|
|
|
|
|
#1635 |
|
Rozeznanie
|
U mnie na studiach też było kilka mamusiek i oprócz jednego faceta nikt im problemów nie robił. W mojej grupie już na pierwszym roku jedna dziewczyna zaszła w ciążę i zrezygnowała z nauki. Potem to dopiero ja byłam na 5 roku ale w sumie oprócz seminarki nikt nie wiedział bo więcej zajęć nie mieliśmy. No a broniliśmy się już w szóstym miesiącu i złapaliśmy dwie 5 a za całokształt studiów 4. Także Filip już w brzuchu był magistrem
![]()
|
|
|
|
#1636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super że wszystko dobrze, oby tak dalej.ja też mam plamienia, i własnie niedawno się kapnęłam ,że nasilają się jak troszkę wiecej popracuje, więc to samo co u Ciebie, tylko ja biore Duphaston ![]() no własnie jak z ta kawą jest w ciąży? można pić taką czarną fusiastą czy lepiej rozpuszczalną? |
|
|
|
|
#1637 |
|
Wtajemniczenie
|
patrycja_22 Ty masz tylko jeden egzamin a ja wole nie liczyć
chce mi się ryczeć w tej sprawie. Mam nadzieje że będę mieć lżej u wykładoców z racji ciąży tak jak mówicie. Odebrała wyniki i wiecie jakie mają być prawidłowe wyniki z TSH? Przeczytałam na necie że te USR to na kiłe jest, zrobiłam mega oczy, nie wiedziałam że na to też bada się w ciąży. Dziewczyny czy Wy też tak źle spypiacie? Zasypiam i koło 1 w nocy budze się i nie mogę zasnąć. Nogi mi wykręca, jakby chciały chodzić. Nie mogę zasnąć. To jest chyba kwestia witamin bo jak wypije Vibovit to po chwili zasypiam, tylko których witamin? |
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do witamin to staraj sie jesc dużo owoców.... Banany maja dużo witaminek Wiecie co babolki... Wy tutaj wszystkie tak sie sprawdzacie a ja tutaj jak prywtnie nie pojde do jakies polskiej kliniki to nikt mnie wczesniej niz w 3 miesiacu tu nie zbada.... Z jedenj strony to zle bo przydałoby sie wiedziec na poczatku na czym sie stoi No ale z drugiej to moim zdaniem w polsce przesadnie sie wszystko sprawdza... Np...usg..... Moja kumpela robiła co miesiac a czasami dwa razy w miesiacu.... Tutaj robia 2 w całej ciązy no chyba ze cos jest nie tak to wiecej........... No ale jak ciaza przebiega prawidłowo to robia jedno własnie tak 3 misiac gdzie sprawdzaja wszystko dokładnie... chyba trwało ono z 10-15 min......... Mieża wszystkie kosteczki i obwody dzieciaczka... No a kolejne to albo robia takie szybkie pod koniec ciazy alebo wogóle nie robia... A wiecie za takie usg wcale nie jest takie zdrowe........... To w koncu sa jakiestam fale.... ![]() Chociaz ja to z Alanem chcialam co tydzien miec usg bo byłam ciekawa jak sie ma... No ale mialam 5 przez cała ciąze i mysle ze wystarczajaco ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- francmal..... Własnie zauważyłam ze Ty tez w Irlandii... ![]() W jakiej czesci mieszkasz....??? |
|
|
|
|
#1639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli wiesz o co chodzi (juz którys raz z rzędu jesteśmy mistrzami) albo jak to niektórzy mówią mieszkam w mieście gdzie słynąćym z wieczorów panieńskich i kawalerskich chociaż osobiście nie wiem dlaczego. Jeśli jeszcze się nie domyśliłaś to nie będę Cię trzymać w niepewności mieszkam w Kilkenny
|
|
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niewiem dlaczego kotem... A jakbys chciala sie przyłaczyc bo mamy watek mamuski z irlandii... Jest tam ktosjeszcze z twojej miejscowosci... tutaj link.. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=426387 zapraszam.... |
|
|
|
|
#1641 |
|
Rozeznanie
|
O dzięki zaraz zajrzę. No ja też nie wiem czemu nazywają nas Cats a tymbardziej co z tymi kotami maja wspolne kolory żółto-czarne
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Coś mi komputer nawala i zwiechy łapie Zaraz luknę do tego watku. W sumie też nie wiem kto wymyślił dla nas nazwę Cats i co ma z tym wspolnego kolor żółto- czarny
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pije rozpuszczalna Jacobsa dwie-trzy filizanki dziennie z mleczkiem lub smietanka
|
|
|
|
|
#1643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co powiecie na imię Łucja dla maluszka? Nie wydaje Wam się stare i takie jakieś dziwne? Co myślicie o farbowaniu włosów teraz? Chce sobie zrobisz szamponetką. Bo ma ciemniejsze odrosty od reszty i chce tą reszte włosów tylko przyciemnić by zlały się z odrostami |
|
|
|
|
#1644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mądry syneczek ![]() Cytat:
black rose ja włosów nie farbuje juz 6 msc i przez ciaze tez nie chce, może PO strzele sobie fryzurke ooo
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytalam kiedys watki a propo farbowania włosów w ciazy.... Mozna farbowac ale zeby nie wdychac farby... tzn...najlepiej przy pootwieranych oknach.... Ja farbowałam z Alanem raz szamponetka własnie na poczatku a potem w 5 miesiacu walnełam sobie pasemka a potem to dopiero po porodzie..............:eh em:Kawke tez popijam.... Bylismy na spacerku z psem i młodym.... Tz w pracy a ja mam dzisiaj lenia i chetnie bym sobie pospała cały dzien a tu dziecko mnie ciagnie i kaze sie bawic klockami.......... ![]() Takze ciezarówki bezdzietne odpoczywajcie, spijcie i odpoczywajcie ile wlezie...... Pod koniec ciaży juz sie mało spi bo strasznie ciezko i wszystko boli.... Te dolegliwosci co sa teraz to pikus...hihihihi.....:ehe m: |
|
|
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
black - jeżeli będzie dziewczynka to chce ją nazwać Hania, niektórzy mówią,ze stare i brzydkie a ja mam to gdzieś
Łucja bardzo mi się podoba dziewczyny mój żołądek to śmietnik, tortilla z maka, paczka krówek, mandarynki i dwie ostre zupki chinśkie ![]()
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też śmietnik - jagodzianka, ziemniaki z cebulką podsmażoną,krówka, mleko i cola ![]() kellysss moja na tyle duża, że jak jej powiem, że chce się przespać to się sobą zajmie |
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
to nie jestem sama
![]() mnie się podobaja Kasia ,Ola, Hania, Dorotka, zwyczajne ale mają coś w sobie ![]()
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Kasie
Wszystkie jakie znam są niegrzeczne, znajomy też dał Kasia córce, mówię do niego, że będzie niegrzeczna i pyskata, a tam było. Teraz mi mówi, że miałam rację ![]() U mnie dziewczynka będzie Basia a jak chłopiec to Tomek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.

*** a jak tam się czujesz??? miałaś już jakąś wizytę wcześniejszą?
no miałam w tym 4 tyg (był pęcherzyk wtedy), potem w 7 tyg (serduszko i 13 mm

Marta jestem
boje się,że zaszkodzę mojemu maluchowi ale nie umiem się uspokoić.
Dla mnie temat studiów przywołuje dreszcze. Na dodatek nie potrafię namówić męża by ponownie zaczął zaoczeni studia - jak już ma się przerwe i pracuje to wierze że trudno jest się uczyć znowu, ale muszę go jakoś namówić bo tu chodzi o późniejszą przyszłość 

super że wszystko dobrze, oby tak dalej.