Body Jet i inne mniej inwazyjne metody powiększania piersi - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-10, 17:55   #391
kachaphil
Przyczajenie

Dot.: powiekszanie piersi McGhan czy Eurosilicone ??wazne

Czesc dziewczyny..
Co prawda jestem nowa.. jestem ciekawa bo widze ze wiekszosc z was ma przed soba operacje, ale moze jest jakas dziewczyna po operacji. Pytam bo ja juz po i niebawem zdjecie szwow i zastanawiam sie czy to boli? co prawda nie mam czucia w miejscu zszycia a jak sie myje i dotykam to jakbym cos czula..
mialam wlozone eurosilikone, poki co jestem zadowolona. operacje mialam 28.06. bolu zadnego nie czula juz po zdjeciu saczkow.
I jesli macie kompleks to zmieniajcie swoj wyglad, co prawda doba po opreacji jest bolesna, ale juz kolejne dni bezbolesne PRAWIE.
ja jestem szczesliwa i zadowolona, maz tez, choc na razie tylko moze popatrzec
pozdrawiam i bede zagladac
KASKA
kachaphil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-11, 15:04   #392
natasha293
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kachaphil Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny..
Co prawda jestem nowa.. jestem ciekawa bo widze ze wiekszosc z was ma przed soba operacje, ale moze jest jakas dziewczyna po operacji. Pytam bo ja juz po i niebawem zdjecie szwow i zastanawiam sie czy to boli? co prawda nie mam czucia w miejscu zszycia a jak sie myje i dotykam to jakbym cos czula..
mialam wlozone eurosilikone, poki co jestem zadowolona. operacje mialam 28.06. bolu zadnego nie czula juz po zdjeciu saczkow.
I jesli macie kompleks to zmieniajcie swoj wyglad, co prawda doba po opreacji jest bolesna, ale juz kolejne dni bezbolesne PRAWIE.
ja jestem szczesliwa i zadowolona, maz tez, choc na razie tylko moze popatrzec
pozdrawiam i bede zagladac
KASKA
Kasiu a u Kogo robiłaś op? Ja jestem przed już mam umówioną op na październik, ale w czw jadę jeszcze do innej kliniki na konsultację
Stary 2010-07-11, 23:09   #393
kachaphil
Przyczajenie

Ja robilam operacje za granica w Czechach u slynnego Dr Polak. jestem zadowolona poki co.. dopiero 2 tyg minely.
Przed toba natasha jeszcze troszke miesiecy to mozesz sie psychicznie przygotowac. A u kogo robisz, i mialas juz pierwsza konsultacje, czy to pierwsza?
Stary 2010-07-12, 08:36   #394
pamelaaa
Raczkowanie

Kachaphil ja jestem po operacji i mnie ściąganie szwów nie bolało. Ale to zależy jak to robi dr, czy delikatnie czy mniej i jak zrosła się blizna. ale nawet jak boli to podobno nie jest to straszny ból tylko tak trochę czujesz, także wydaje mi się ze nie masz czego się bać i tak najgorsze już masz za sobą teraz może być tylko lepiej

a jaki wziełaś rozmiar wkładek ?
Stary 2010-07-12, 08:49   #395
maluszki_dwa
BAN stały

Hej laseczki!
Mam zla wiadomosc i chce sobie ulzyc...Mialam miec zabieg pod koniec lipca, ale niestety moj doktor zdecydowal ze muisimy troche poczekac. mma mala anemie i musze sie podwitaminic i odzywic i dopiero przystapimy do podrasowania biustu Z jednej strony super, ze doktor Zdzitowiecki jest skrupulatny i wazne przeciez zeby wszustko bylo okej, ale z drugiej tak juz sie napalilam. Ja wybralam Eurosilicone 300 ml. Z reszta stoczylam prawdziwy bój o to wszytsko, bo moj facet zupelnie nie akcetowal mojej decyzji. Tak jak niektorzy chca jechac do indii albo miec super auto ja chce miec super wymarzone cycuchy. Poczekam jeszcze ale tylko torche. Ide pic sok marchwiowy hihi
maluszki_dwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 10:03   #396
kachaphil
Przyczajenie

Boje sie zdjecia szwow bo mam kilka strupkow, i po kazdej kapieli lekko one krwawia, ale ogladam te ranki i mam wrazenie ze jest ok.
Pamelaa tez tak mialas , tez mialas malutki strupek?ja mialam ciecie wokol sutka. bo mi w jednej piersi ladnie sie zroslo a w drugiej mam maly strupek. i powiedz mi kiedy juz zaczelas spac na boku , bo mi lekarz kazal przez 6tyg spac na placech. no i czy masowalas blizny?
Mam wlozone 500cc i 550cc. wydaja sie duze w porownaniu do tego co pisza tutaj dziewczyny, ale ja chcialam duze D a mialam A i lekarz mi powiedzial ze pierw trzeba uzupelnic ta zwisajaca skore. Przypuszczal ze bedzie 450cc i 500cc ale okazalo sie ze da sie wiecej wpuscic
"maluszki_dwa"nie martw sie kilka dni wiecej to nie katastrofa, a z mezem to wspolczuje. moj maz nie mial nic przeciwko sam proponowal ze musze cos z nimi zrobic. bardzo mnie wspieral i pomagal. Ja jak uzbieralam pieniadze to juz nie moglam sie doczekac operacji , chcialabym jak najszybciej je zrobic... tylko teraz zamist na plazy to musze chowac biust w tym elastycznym staniku po bluzkami i to CALE LATO!!!
Stary 2010-07-12, 13:32   #397
pamelaaa
Raczkowanie

Też miałam strupki na początku, tylko mi nie krwawiły. Po pewnym czasie odpadły i została już taka ładna blizna zrobiona przez dr Bieleckiego. Chyba każdy lekarz mówi ze trzeba spać 6 tygodni. Chociaz przyznam Ci się, ze ja wcześniej(gdzies tak w 4 lub 5 tyg.) zaczełam tak delikatnie przekręcac się i spać na boczku. ooooo.. ja nieposłuszna heheh gdyby tylko doktorek się dowiedział to miałabym ładnie
Maluszki dwa współczuję Ci ze Twój facet nie akceptuje. Ale poczekaj po operacji - zobaczysz ze nie będziesz mogła się od niego opędzić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-12, 15:41   #398
kachaphil
Przyczajenie

pamelaa wiec mnie uspokoilas ze strupki to cos normalnego. u mnie moze nie zeby rana krwawila ale po kapieli jak zaloze stanik to po jakims czasie na staniku odbija sie mala plamka w miejscu strupka.mi wydaje sie ze to nic strasznego.. w czartek ide zdjac szwy.. Pamelaa a stosowalas cos na blizny.. bo ponoc 3tyg od operacji mozna juz stosowac masci, po calkowitym wygojeniu rany..
wyczytlam ze veraderm jest dobry.. a ty stosowalas cos?
Stary 2010-07-12, 16:34   #399
olgawro
Raczkowanie

GG do olgawro

Cytat:
Napisane przez kachaphil Pokaż wiadomość
pamelaa wiec mnie uspokoilas ze strupki to cos normalnego. u mnie moze nie zeby rana krwawila ale po kapieli jak zaloze stanik to po jakims czasie na staniku odbija sie mala plamka w miejscu strupka.mi wydaje sie ze to nic strasznego.. w czartek ide zdjac szwy.. Pamelaa a stosowalas cos na blizny.. bo ponoc 3tyg od operacji mozna juz stosowac masci, po calkowitym wygojeniu rany..
wyczytlam ze veraderm jest dobry.. a ty stosowalas cos?
hej
na te strupki powinnas po dezynfekcji przylozyc jalowy opatrunek lub jalowa gaze a potem dopiero biustonosz

pozdrawiam
Stary 2010-07-13, 09:30   #400
maluszki_dwa
BAN stały

Wiecie, co? Troche zaszalałam...kupilam sobie juz 2 nowe staniki - duze C. Wiem, ze w sumie po zabiego moga nie pasowac, ale to tak na poprawe nastroju. Ile mam czekac az mi ta anemia pzrejdzie??? Dobrze ze moj dr Zdzitowiecki jest taki...uspokajajcy, ma na mnie kojace działanie uspokaja mnie i profesjonalnie podchodzi do wszystkiego Ostatnio moj facet powiedzial, ze na nastepna konsultacje pojdzie ze mna bo za bardzo chwale lekarza Dobrze by bylo jakby w sumie poszedl, naparwde ciezko sie robi takie rzeczy bez wsparcia...pajac Pamelaaaa - dzieki, mam nadzieje ze tak sie wlasnie stanie, jak wyjde w tej bieliznie to padnie )
Stary 2010-07-14, 08:28   #401
pamelaaa
Raczkowanie

kachaphil blizny możesz smarować, jeżeli Ci się całkiem wygoją. Czyli tak z 3-4 tygodnie. ja miałam maść ale też fajne są plasterki. Tylko ze one trochę droższe.
Maluszki_dwa - widzisz już Twój facet zmienia zdanie bo chce iść z Tobą na konsultacje Zresztą zobaczysz, na pewno padnie jak zobaczy Cię w sexi bieliźnie z pięknymi nowymi nabytkami mój tak zrobił...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 08:17   #402
maluszki_dwa
BAN stały

Laseczki! moj doktor Zdzitowiecki zwany przeze mnie Zdzitkiem )) uprzedzal ze beda blizny i goja sie w zaleznosci od zdolnosci skory do regeneracji tzn. goja sie zawsze tylko czas jest od tego uzalezniony i wlasnie mozna stosowac ten Contratubex po jakim czasie, wtedy sie slicznie goi i strupki tez sie zdarzaja, wszytskoz alezy od skory, tak jak np. w przypadku przekluwania uszu
Stary 2010-07-15, 21:50   #403
kachaphil
Przyczajenie

Czesc dziewczyny...
dzis zdejmowane mialam szwy.. robil to ginekolog, bo chirurg ma urlop.. i szczerze mowiac nie ma sie czego bac...
lekarz powiedzial ze ladnie sie goi, wiec jestem spokojna...
Stary 2010-07-16, 08:11   #404
pamelaaa
Raczkowanie

Maluszki dwa masz racje, że blizny goją się w zależności od organizmu. Po prostu należy je obserwować. Jest wiele różnych maści m.in. własnie contratubex, Veraderm, Dermatix, Cepan. bardzo fajnie sprawdzają się plasterki silikonowe tylko one są droższe od maści

Kachaphil widzisz ze ściąganie szwów nie boli cieszę się, że już to masz za sobą zobaczysz ze blizny nie będą jakies ogromne...po pewnym czasie będą prawie niewidoczne
Stary 2010-07-16, 21:51   #405
justa1805
Przyczajenie

Hej ja już po konsultacji planowana op. na pierwszy tydzien wrzesnia z dr umówiłam się wstępnie na okrągłe nagory ipleto ehr 300, 330, 360... mam nadzieje, ze nie pomylilam tej nazwy
justa1805 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-20, 09:16   #406
malinka_18
BAN stały

Justa1805 ale Ci fajnie! bedziesz miała szybciej operację niż ja co prawda o parę dni ale..... hihihihih
powiedzcie mi dziewczyny czy to normalne jest ze im dłuzej się czeka na operację tym wiecej jest wątpliwości? bo nachodzą mnie jakies czarne mysli, że coś pójdzie nie tak lub nie będzie mi sie podobać efekt końcowy.... ale oczywiście to nie zmienia faktu ze nie mogę się doczekać kiedy będe miała operacje!!!!!
malinka_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-20, 09:21   #407
justa1805
Przyczajenie

ja nie mam żadnych wątpliwości jeszcze tyle czasu... wierzę, że wszytsko będzie ok też nie mogę się już doczekać!!!
Stary 2010-07-21, 12:02   #408
maluszki_dwa
BAN stały

Malinka ty sie nie martw, ja mam 75A i wybralam 300 HP wlasnie po to zeby miec 75 C-D, do operacji musze sie troche podleczyc wiec na konkrety jeszcze czas, ale mnie sie wydaje ze lepiej miec bardziej naturalne jesli nie jestes na 100% zdecydowana na wielkie balunsy Tak sobie mysle ze glupio wybralam ten nick - malo przyszlosciowo hihihi
Stary 2010-07-21, 16:55   #409
kachaphil
Przyczajenie

Maluszki a ile masz wzrostu i wagi... bo ja tez mialam 75a i zafundowalam sobie 500cc i 550cc i wyszly mi D. wiec wielkosc implantu pewnie tez zalezy o wygladzie i budowie ciala. bo szczuplutkiej osobie gdyby chirurg wlozyl 500 to pewnie by miala bufffony!!!u mnie ogromniastego biustu jakos nie widac, waze 70kg i mam ok 174cm wzrostu i biust mam akurat.. dla porownania powiem wam ze cala operacja byla w tajemnicy przed cala rodzina i przyjaciolmi ( prawde zna tylko moj maz ) no i po powrocie nikt do tej pory sie nie zorientowal!!!! wiec sami widzicie..
a jak to bylo u was? zauwazyl ktos? czy moowilyscie innym o operacji?

ja szczere mowiac nie chce by wiedzieli bo obawiam sie dziwnych usmieszkow i gadania za plecami.. wystarczy mi ze pielegniarki w szpitalu gdzie zdejmowalam szwy po tym jak dowiedzialy sie ze powiekszalam sobie cycki podsmiechiwaly sie i patrzyly na mnie jak na idiotke.. to bylo przykre dlatego wole by nikt nie wiedzial...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-22, 09:17   #410
pamelaaa
Raczkowanie

Kachaphil, Maluszki_dwa...... oczywiście, że wielkość biustu nie tylko zależy od tego ile mamy w biuście i pod biustem ale także od naszej budowy ciała.
Szczupłe dziewczyny z dużym implantem będą wyglądać inaczej niż troszkę "większe" dziewczyny z takim samym rozmiarem wkładki Dlatego rozmiar wkładki dobiera się indywidualnie u doktora

Jeżeli chodzi o mnie to przed operacją wiedziały tylko dwie osoby.
Po operacji widziałam, że znajomi mi się przyglądają ale jakoś nie wypytywali....
Nie ma co się przejmować osobami gadającymi za plecami... pewnie po prostu zazdroszczą, że nie mają takich pięknych, fajnych piersi
Stary 2010-07-22, 11:31   #411
justa1805
Przyczajenie

u mnie wiedzą tylko bracia:P rodziece nie:P i tak zostanie mam nadzieje co do mojego chłopaka...dowie się albo w dniu op., albo po:P robię to dla siebie mimo wszystko nie chciałabym, zeby moi znajomi sie zorientowali:/ nie chce, zeby moj nowy biust byl sensacja w miescie:/:/:/ a wierzcie mi, ze tu gdzie mieszkam ludzie tylko czekaja, az ktos się potknie, żeby mieć o czym rozmawiać...
Stary 2010-07-23, 09:57   #412
pamelaaa
Raczkowanie

oo to szykujesz niespodziankę dla swojego faceta? mój wiedział wcześniej. wolałam go uprzedzić i mieć tą pewność, że nie ma nic przeciwko... i nie miał a najfajniejsze jest to ze nie mógł się doczekać jak wydobrzeje..a później to oczu nie później oderwać
ludzmi w Twoim mieście się nie przejmuj nawet jak zaczną gadać...to pogadają pogadają i przestaną
Stary 2010-07-23, 13:55   #413
maluszki_dwa
BAN stały

ja jestem malutka - mam 158 cm i waze 50 kg, wiec same widzicie ze nie zrobie sobie melonow )
nei wiem kiedy operacja, bo musialam przesunac, mam mala anemie... za tydzien zrobie morfologie, itd. to bede miala pewnosc.
u mnie wiedza tylko najblizsze osoby, ale jak sie ktos zapyta to powiem prawde - pierdziele nosze pusch upy wiec moze sie tak w oczy nie bedzie rzucac, ale ktos na pewno zauwazy...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-23, 17:45   #414
evi
Zadomowienie

Witajcie.Mam do Was dziewczyny kilka pytań;
1- czy każda z Was która miała op lub jest przed, miała ją w miejscu zamieszkania lub w okolicach,czy musiałyście sporo dojeżdżać? bo ja mam 100km do W-wy ,czyli najbliższe miast w którym są kliniki plast.
2-ile jest takich wizyt zaczynając od pierwszej do ostatecznej?
3-i czy to prawda że po kilku latach trzeba wkładkę wymienić lub usunąć jak kto woli? jeżeli tak to trochę mnie to niepokoi...

bardzo proszę o odp.
evi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 23:24   #415
justa1805
Przyczajenie

to będzie WIELKA niespodzianka a tak szczerze to bałam się, że może mieć jakieś wątpliwości co do tej op. i że przez to ja też zacznę sie wahać:/ jesteśmy ze sobą 3lata, więc dziwne byłoby to, gdyby nagle mnie zostawił z tego powodu:P ale ja siebie nie akceptuję, a on może tego nie rozumieć... nie chcę się przejmować i tłumaczyć mu, że czy bez biustu, czy z biustem będę zawsze tą samą osobą (no troszkę pewniejszą siebie).

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez evi Pokaż wiadomość
Witajcie.Mam do Was dziewczyny kilka pytań;
1- czy każda z Was która miała op lub jest przed, miała ją w miejscu zamieszkania lub w okolicach,czy musiałyście sporo dojeżdżać? bo ja mam 100km do W-wy ,czyli najbliższe miast w którym są kliniki plast.
2-ile jest takich wizyt zaczynając od pierwszej do ostatecznej?
3-i czy to prawda że po kilku latach trzeba wkładkę wymienić lub usunąć jak kto woli? jeżeli tak to trochę mnie to niepokoi...

bardzo proszę o odp.
Hej ja jestem z okolic Wawy (ok. 70km). Do tej pory byłam tylko raz (na konsultacji) i wydaję mi się, że na tym się zakończy. Nastepna wizyta- OPERACJA. Na kilku forach znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, dlatego uważam, że ta jedna konsultacja póki co wystarczy sam pan dr zrobił zdziwioną minę, że prawie go o nic nie pytałam... no ale oznajmiłam mu, ze w razie jakiś wątpliwości/pytań będę nękać go telefonami co do trzeciego pytania- dokładnie nie wiem jak to jest...wydaje mi się, ze wszystko zalezy od tego jak będziesz dbała o swoje piersi (?). Ja muszę sie liczyć z poprawką czy wymianą wkładek w przyszłości, ponieważ jeszcze nie mam dzieci. Dr powiedział, że nie może mi dać 100% pewności, że po ciąży moje piersi będą dalej ok. To już jest indywidualna sprawa... jak w czasie i po ciąży zmieni sie kształt i wielkość piersi...
Stary 2010-07-26, 08:32   #416
malinka_18
BAN stały

hej dziewczynki!!

Justa wydaje mi się ze Twój chłopak to będzie zachwycony zmianą na lepsze ( i większe)... zresztą faceci to przecież wzrokowcy!!!

Evi to nie jest tak ze po kilku latach trzeba wkładkę wymienić. Mój lekarz na spotkaniu mówił ze po jakiś 10-12 latach można się liczyć z wymianą implantu na nowe ale taka operacja to normalka

Ja jeszcze tak długo muszę czekać na operację, że chyba nie wytrzymam.........
Stary 2010-07-26, 13:52   #417
evi
Zadomowienie

No właśnie, ale nawet te 10-12 lat mnie zniechęca, bo to nie jest strasznie długi okres czasu... (i znów te cięcie,szwy,ból...)
to napewno jest tak że po tych ok 12 latach obowiązkowo trzeba wymienić wkładkę lub wyjąć , czy są jakieś odstępstwa od tego ??
evi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 08:49   #418
malinka_18
BAN stały

A mnie zachęca ...bo przez 10 lat będę mogła cieszyć się wymarzonym biustem, którego teraz nie mam i nawet dla takiego czasu warto

wydaje mi się, że dla naszego zdrowia to lepiej po 10 latach wymienić silikon. Pewnie po takim czasie może zmienić się jakoś takiego implantu ...no i kształt. No ale pewnie decyduje o tym lekarz.

Evi a masz już wybranego lekarza, ustalony termin konsultacji itp.?
Stary 2010-07-27, 16:43   #419
lusia87
Raczkowanie

wiadomo, że trzeba wymienic dla wlasnego bezpiczenstwa, ale mysle ze warto tym bardziej ze boli ale naprawde niedlugo i naprawde warto, poza tym ja powiem szczerze ze juz zapomnialam jak bolalo bo moj biust jest teraz genialny
nigdy tego nie bede zalowac i nawet jak by trzeba bylo wymieniac po 5latach to i tak bym to zrobila, bez wahania
poczatki nie sa ciekawe, ja jestem 2.5miesiaca po operacji i teraz to dopiero korzystam z zycia bo nie ukrywam sie, nie martwie sie strojem niczym.....
Stary 2010-07-29, 09:12   #420
malinka_18
BAN stały

Lusia masz rację. Ja dopiero jestem przed operacją ale wydaje mi się, że warto robić operację. Ja już sie swojej nie mogę doczekać bo w końcu będę czułą się pewna siebie i seksowna
Trochę się obawiam bólu bo ja jakoś chyba mało odporna jestem ...ale dla nowego, pięknego biustu zniosę wszystko
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości