Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-27, 19:14   #601
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

cholera a moje dziecko znow sie meczy z zatwardzeniem ja oszaleje

dziewczyny a myslalyscie w czym bedziecie chodzic w chlode dni? bo wrzesien juz cieply nie jest jeszcze jak pada to wogole a po ciazy tez w swoje kurtki nie wejde od razu... modle sie bym w zimowa weszla
ja chyba kupie sobie ponczo.... ktoras moze ma i zadowolona jest?

mi sie nudza i dluza dni ostatnie.... pada wiec wyjsc sie nie da zbytnio a musze pilnowac tu psa mamy bo ona pojechala malowac mieszkanie echhhhh

chyba sobie siade wieczorem i frencze strzele i henne na brwi moze mi sie poprawi humor...
Stary 2010-07-27, 19:21   #602
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
dziewczyny a myslalyscie w czym bedziecie chodzic w chlode dni? bo wrzesien juz cieply nie jest jeszcze jak pada to wogole a po ciazy tez w swoje kurtki nie wejde od razu... modle sie bym w zimowa weszla
...
ponczo jest dobrym rozwiazaniem, bo potem tez go mozesz ubrac, lub dac np mamie ja go napewno kupie, bo kurtki sie nie oplaca kupowac. Najwyzej jak sie zrobi bardzo zimno to kupie jakis swetr, albo wezme od mamy bo ona jest zaokraglona, wiec bedzie mogla potem chodzic sobie

Ilona N2- bardzo duzy wybor wozkow jest w 4kids - kolo Caferourra na Zakopiance tak z boku. (tam akurat byly same wozki ktore mi sie podobaly, maja tu X Landery we wszytskich kolorach )
Na Sw Kingi jest hurtownia dla niemowlat- sa tam wozki ale raczej tanszych firm.
A Boldera podobno maja na Miodowej w sklepie tez z artykulami niemowlecymi (informacje przeczytalam na stronie Boldera, bo tez wczesniej mi sie podobal)

A w ktorym sklepie w sierpniu ma byc promocja na x-landera? my pytalismy w entliczku petliczku to wozek 3 w 1 z fotelikiem maxi cossi i adapterem za 1977zl, troszke drozej bo okolo 2200 wychodzi w 4kids na zakopiance.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-07-27 o 19:32
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 19:27   #603
tifio
Rozeznanie

Ray, ja mam ponczo, ale bardziej takie letnie. Ubieram je w chłodne wieczory lub dni takie jak dziś. Jestem bardzo zadowolona, bo już w nic innego się nie mieszczę, a w tym ponczo będę dobrze wyglądać jak jeszcze urosnę

Podczytuję Was co troszkę, żeby być na bieżąco, ale teraz idę znów do kuchni, bo zachciało mi się gołąbków i muszę je skończyć! Mniam

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 19:31   #604
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
cholera a moje dziecko znow sie meczy z zatwardzeniem ja oszaleje

mi sie nudza i dluza dni ostatnie.... pada wiec wyjsc sie nie da zbytnio a musze pilnowac tu psa mamy bo ona pojechala malowac mieszkanie echhhhh

chyba sobie siade wieczorem i frencze strzele i henne na brwi moze mi sie poprawi humor...

w chłodne dni będę już po a najlepsze jest to że nadal się wciskam w swoją zimową kurtkę i nawet się zapnę ostatnio ją ubierałam na spacer z psem, bo to moja jedyna kurtka która ma kaptur ( a było 14 stopni i lało ) A ponczo myslę, ze może być dobre jak ktoś lubi taki styl

tak podczytuję lipcówki i coraz bardziej przeraża mnie karmienie pocieszam się tym że boli ponoć tylko na początku a potem przestaje

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 19:38   #605
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Szpital A:
+ mój lekarz jest wice ordynatorem położnictwa i na pewno na niego trafię w razie porodu
+ leżałam tam na patologii ciąży i byłam przyjmowana w poradni K, dzięki czemu mam założone karty, nie jestem jakaś bezimienna
+ wszystkie pielęgniarki i położne, które tam spotkałam, są rewelacyjne, bardzo miłe i pomocne
+ oddalone od mojego miasta tylko 26km
+ sama sala do porodu jest wyremontowana i ładna, bardzo przytulna
+ bezpłatny poród rodzinny
- szpital wygląda jak komunistyczny relikt, sale brzydkie, łóżka wysokie, stare i niewygodne
- łazienki wołają o pomstę do nieba (a to dla mnie bardzo ważne), jakbyście żywcem wyjęły je sprzed 50 lat! wyglądają na brudne, nie można się w nich zamknąć, łazienka jest w innym pomieszczeniu zupełnie niż ubikacja
- trzeba przyjechać wygoloną, a jak nie to same pielęgniarki golą
- nie ma zzo, więc nawet jakbym wyła z bólu, to nikt mi nie pomoże, bo nawet anestezjologa nie ma na oddziale
- jeżeli poród zacznie się w nocy i nie będzie dużego rozwarcia, to mąż nie może w nocy ze mną chodzić po oddziale, tylko musi rano przyjechać
- wszyściutko dla dziecka muszę mieć własne (nie dają dosłownie nic! nawet głupiego sudokremu)
- po porodzie wymagane jest bieganie bez gaci

Szpital B:
+ piękny, mały oddział, wszystko w kafelkach
+ ładne łazienki, odnowione, prysznice zamykane
+ przytulne sale porodowe, jedna z nich z wanną, z której podczas porodu można korzystać
+ poród rodzinny bezpłatny
+ mąż od samego początku może zostać z żoną, a jeżeli widzą, że rozwarcie niewielkie i jeszcze to potrwa, to dają rodzącej coś na sen
+ pielęgniarki i położne, które wczoraj widziałam, bardzo miłe, bez problemu oprowadziły i odpowiedziały na wszystkie pytania (ale z drugiej strony nie wiem, na kogo trafię podczas porodu)
+ świetne opinie odnośnie szpitala, ma statut Rodzić po ludzku
+ zzo bezpłatne, na życzenie! nie muszę brać, ale jakbym sobie z bólem nie radziła, to zawsze można dostać, bo anestezjolog jest zawsze na dyżurze na położnictwie
+ szpital zapewnia bardzo dużo rzeczy matkom: koszulę do porodu oni dają, wkłady poporodowe, ciuszki dla dziecka, rożek, kosmetyki, pieluszki itp. (nic dla małego nie muszę mieć ze sobą, tylko do wypisu)
+ można bez problemu nosić gacie siatkowane po porodzie, nie wymagają biegania bez gatków (mają specjalne podkłady bez plastiku, żeby nawet w gatkach krocze odpoczywało)
+ nie trzeba się golić całkowicie, jeżeli ktoś nie ma mocnego zarostu to nawet nie golą do cięcia, bo bardziej boli odrastanie włosków drażniących ranę
- nie znam tam nikogo, nigdy nie byłam w Chełmży przyjmowana, nie mam karty, byłabym "bezimienna"
- szpital oddalony jest 46km od mojego miasta, boję się czy dojadę
- nie można po porodzie przyjmować odwiedzin na oddziale, trzeba wyjść do specjalnej sali na odwiedziny (ale tak sobie myślę, ze to tylko 2-3 dni )
- część szpitala jest w trakcie remontu, nie wiem jak tam z ciszą
- nie mam pojęcia, na jakie położne i pielęgniarki trafię, nie znam tam dosłownie nikogo

No i tu zagadka - co byście zrobiły na moim miejscu? Ja już chyba wiem, który jestem skłonna wybrać bardziej, ale jestem ciekawa waszego zdania
Ja też bym wybrała szpital B- przede wszystkim ze wględu na to że mąż może być ze mną od początku no i ze względu na znieczulenie Ważne jest również to że ma dobre opinie
Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
No i dzisiaj przyjezdza pan z meblami ktore wylicytowalam na allegro Mala sofke i fotel do karmienia. Transport GRATIS!

http://allegro.pl/item1111118611_rudy_fotel _skora_naturalna.html

http://allegro.pl/item1105854574_now...wa_okazja.html

Ok, nachwalilam sie, a teraz przez nastepne 2 tyg zeby w sciane i do wyplaty

Aha, Olek zaczal mnie straszyc wieczorami- Ma CZKAWKE i podskakuje mi przez 5min w brzuchu. NA poczatku to sie niezle wystrachalam, myslalam ze to jakis atak albo co.
No i zaczelam odczuwac skurcze, chyba sie zblizamy. To juz 32 tydzien Oby to rozwarcie mi nie zaszkodzilo, bo wizyta dopiero za 3 tyg. Jejku dziewuszki chyba zaczynam sie bac..
Ładne meble
Jak mój mały ma czkawkę to czasem nawet 15 minut mi brzuch podskakuje
Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Oto moja sunia
Śliczna
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Dzisiaj miałam egzamin i się pochwale- zdałam na 5
Gratuluje
Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
A laktator? lepszy elektryczny czy ręczny?

Pieluszki - jutro jadę do szkoplandii, bo słyszałam, że pampersy są o wiele tańsze niż u nas. No i kosmetyki są zdecydowanie tańsze i lepsze jakościowo niż u nas... Bubchen? czy Pantoten?

czy powinnam mieć więcej butelek? Sterylizator od razu?

Pomóżcie!!!!
Ja kupiłam laktator elektryczny, to będzie moje pierwsze dziecko i stwierdziłam że to wydatek na dłużej bo chcemy mieć więcej niż 1 dziecko no i jak po porodzie okaże się że będzie mi potrzebny to nie będę musiała biegać po sklepach,czytałam też dobre opinie o elektrycznych laktatorach,mam nadzieję że uda mi się karmic piersią. Sterylizator kupiłam z tego samego powodu a butelek 2 duże i 2 małe.
Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Z wizyty u gin (29t5d):
* szyjka zamknięta
* waga - ehh 69kg, co oznacza +11kg
* mały Franek pozostaje Frankiem - widziałam zdecydowanie jąderka
* waży ok. 1700gram i jego udko ma 6cm
* przyjął pozycję na nietoperka i mam nadzieję, że w takiej pozostanie, bo wogóle nie biorę pod uwagę cc
* no i niestety hemoglobinka znacznie spadła, więc dostała żelazo
* następna wizyta za 3 tygodnie
Super że wizyta udana,tylko łykaj żelazo a wyniki napewno się poprawią
Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o pomoc.
Pewnie było o tym już tysiąc razy, ale nie pamiętam już co pisałyście.
Od około tygodnia strasznie twardnieje mi brzuch. Nie przy wysiłku, ale np. kiedy wstaję z fotela albo idę żółwim tempem 100-200 m ... Wcześniej twardniał mi, jak szłam szybko albo daleko, a teraz nawet do sklepu bardzo powoli nie mogę dojść bo brzuch twardnieje jak kamień, boli i ciągnie w dół. Co to może oznaczać?
To pewnie skurcze przepowiadające
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
hehe Klari mój synek też w nocy czkawkujeale na szczęście rzadko, ciekawe od czego takie maleństwo ma czkawkę?
Od połykania wód płodowych
Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
A, i nie wiem czemu na wszystkie brzuchowe bolączki bierzecie nospę (jeszcze ani jednej nie brałam, a też czasem coś twardnieje i ciągnie). Ja wiem, że lekarz zapisał, ale lekarze zapisują wszystko wszystkim i nie patrzą na realne potrzeby. Czy nie lepiej trochę brzucha położyć, pogłaskać, uspokoić?
No-spa nie szkodzi a może pomóc jeśli ma się skurcze. Jak mnie boli brzuch to wolę wziąść tabletkę niż martwić się że coś złego się dzieje.
Cytat:
Napisane przez glamour1105 Pokaż wiadomość
Jestem mamą wrześniową ,
Glamour1105 , 18 lat
Witaj

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 19:38   #606
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam poncza w kilku kolorach, bardzo lubię je na jesień. Można nosić na bluzeczki z rękawem 3/4 i na sweter jak będzie mocno chłodno.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 19:39   #607
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
Ja jestem chętna na następne spotkanko. No mój tz stwierdził, że on biedny dzieckiem się zajmuje a ja sobie baluję

Tu jest link do sklepu http://www.drewex.com/aktualnosci_szczegoly2,30.html

No to czekam na twoje usg. Ja mam wizytę w 29 tyg., ale orientacyjnie myślę, że wagę da się porównać.
O dziękuję za stronę na pewno pojadę A co do spotkanie to czekamy na resztę dziewuszek Ja będę miałą USG w pierwszym dniu 30tc więc myśle że będziemy mogli porównac wyniki

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Ilona N2- bardzo duzy wybor wozkow jest w 4kids - kolo Caferourra na Zakopiance tak z boku. (tam akurat byly same wozki ktore mi sie podobaly, maja tu X Landery we wszytskich kolorach )
Na Sw Kingi jest hurtownia dla niemowlat- sa tam wozki ale raczej tanszych firm.
A Boldera podobno maja na Miodowej w sklepie tez z artykulami niemowlecymi (informacje przeczytalam na stronie Boldera, bo tez wczesniej mi sie podobal)

A w ktorym sklepie w sierpniu ma byc promocja na x-landera? my pytalismy w entliczku petliczku to wozek 3 w 1 z fotelikiem maxi cossi i adapterem za 1977zl, troszke drozej bo okolo 2200 wychodzi w 4kids na zakopiance.
Na ul. teligi w Bajce ma być ta promocja. A ty pytałaś w entliczku o Xlandera XA? czy XQ? Bo nam za XA powiedzieli tam 2200 no chyba że staniał A w Bajce mają dorzucić parasolkę podobno. W komplecie jest śpiworek folia i moskitiera Torby nie ma a ona kosztuje dodatkowo koło 140 zł Ja w drugiej połowie sierpnia kupuje i zdecydowałam się na kolor Jungle no chyba że spotkam gdzieś Boldera i mi się spodoba bo w internecie bardzo mi się podoba ale muszę zobaczyć wózek na żywo
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 19:40   #608
fem
Raczkowanie

jestem wykończona...
normalnie na pełnych obrotach (jak można to tak nazwać) dzisiaj cały dzień, ale podobno jak się zacznie w poniedziałek tak cały tydzień tak samo się dzieje... więc do niedzieli na pełnych obrotach...
generalnie ja tak lubię, ale teraz w 3trymestrze jest to dla mnie męczące... padam na pyszczek...

więc nóżki do miseczki z wodą, laptopik na kolanka, banana w rękę i kawka mrożona w buźce... i tak spędze wieczór... a co...
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .
co do czytania to ja nie mam pojęcia kiedy nadrobię, ciągle jestem w tyle jakieś 10 stron... zwolnijcie proszę dla mniemoje kochane wariatki

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 20:05   #609
gabisun
Zakorzenienie

Zadawałam juz to pytanie, ale nikt nie odpowiedział, więc spróbuję jeszcze raz jak są skurcze ( takie prawdziwe porodowe) to napina się przy tym brzuszek? czy tylko boli okresowo?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 20:45   #610
Ray
Zakorzenienie

ja chyba tez w takim razie zakupie takie ponczo myslalam o kurtce ciazowej ale 130 zl tak srednio mi sie widzi wydawac bo wiecej dzieci nie planuje wiec nawet sobie na potem nie moge odlozyc chyba ze da sie to nosic i tak bez ciazy ale to tak czy siak rozmiar bedzie duzy bo nie mam zamiaru pozostawac w gabarytach pociazowych :/

gabisun niepina sie wszystko okresowe bole to takie przed przed... lajtowa wersja
Stary 2010-07-27, 21:09   #611
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
właśnie TZ dzwonił i mówi, że wychodzi na to, że brakuje 10 tys....
Nie może być tak źle, spokojnie.

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Czesc kobitki, caly weekend przelezalam plackiem. W pt zaczelam krwawic, oczywiscie histeria i panika.
No to koniecznie musisz się oszczędzać żeby spokojnie przetrwać jeszcze kilka tygodni

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
A co myslicie o wiaderku tummy tub? Ktoras z mamus ma doswiadczenie?
Do mnie absolutnie nie przemawia więc nawet nie brałam pod uwagę jego zakupu

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy ktokolwiek mnie tu jeszcze pamieta no ale nic wpraszam sie na nowo i mam nadzieje, ze przyjmiecie
No dawno cię nie było, ale dobrze, że wróciłas. Duży brzusio

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
A ja się pożalę, wstałąm rano z bólem gardła
To czas uruchomić domowe sposoby leczenia, cytrynka, miodzik...

Cytat:
Napisane przez glamour1105 Pokaż wiadomość
Jestem mamą wrześniową ,
Glamour1105 , 18 lat
Witaj, a coś więcej powiesz??

Cytat:
dziewczyny a myslalyscie w czym bedziecie chodzic w chlode dni?
Myślę, że w jakiś sweter się zmieszczę. Ponczo ma moja mama i siostra to w razie czego pożyczą (mam nadzieję)

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Zadawałam juz to pytanie, ale nikt nie odpowiedział, więc spróbuję jeszcze raz jak są skurcze ( takie prawdziwe porodowe) to napina się przy tym brzuszek? czy tylko boli okresowo?
Jak takie prawdziwe to raczej się napina

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 21:35   #612
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja też jestem w 30 t.c. i mam w pasie 92 cm, więc w ogóle mój brzuszek to maluszek
W niektórych bluzkach prawie go nie widać, ale tedy wyglądam jak grubasek, więc lepiej się czuję w tych bardziej dopasowanych, podkreślających brzuszek bluzeczkach
w moim przypadku nie ma bluzki która by brzuszek ukryła nawet jak leżę to na kilku poduszkach bo mi Filipek tv zasłania

Cytat:

no ja w ponczo żałośnie wyglądam, liczę, że urodzę jeszcze w sierpniu i do październikowych chłodów schudnę

oto my w 33 tc Filuś waży już 2400 i jak powiedział pan doktor jest baaaardzo ruchliwy mimo że ma tyle miejsca to i tak wypycha wszystko co się da, urwis mój mały

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-07-27 o 21:41
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 22:06   #613
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
No właśnie Szczęśliwa mnie też zdziwilo że lekarz każe zuziczce czekać do końca, potem to na szybko i w pośpiechu robić cc? Hmmm
cellaris, Szczesliwa- nie straszcie Niby lekarz mowi, ze mnie wczesniej polozy do szpitala. Tylko jak tu wywolywac porod, jak TZ tylko na odwiedzinach? Jeszcze go o to spytam.
Zaczelam ostatnio robic liste pytan do, bo zapominam o polowe rzeczy sie spytac na wizycie. Gin nawet mnie nie wysmial z ta lista, za to grzecznie sie pyta, czy cos jeszcze tam mam.

Elenka- a na tylek to ty dawno chyba nie dostalas

Cytat:
\
Zuzi
ja jeszcze nie dzwoniłam nawet do położnych i chyba nic z tego nie będzie, bo nie mamy w domu łazienki, z której mogłaby skorzystać i będzie nam głupio ją tu zaprosić My chodzimy przez babci mieszkanie i piwnicę póki co do wc, a nie chciałabym kogoś tak prowadzać

My wciąż twardniejemy, ale znów cały dzień biegania. Szok. Fryz i brwi zrobione, znów kilka ciuszków kupione (tym razem dla siebie), byłam mężusiowi kom kartę załatwić, na zakupkach i jeszcze na obiad sobie poszliśmy, a co
Nika- troche ci zazdroszcze tych badan.. Moj Maly mnie dzisiaj olał i wcale sie nie ruszal, myslalam, ze zwariuje. Oczywiscie sie poryczalam, to Maly laskawie mi sprzedal kopniaka i dalej poszedl w kime
Myslisz, ze polozna interesuje WC? Przed porodem to ona chyba nawet do domu nie przychodzi. Mi najbardziej na KTG zalezy, no i moze mi powie cos o tych plamach na stopach.
Tak sie zastanawiam nad scieciem kudelkow tez, nawet wymyslilam ze calkiem na krotko (bom dawno nie miala). Moj Radek to nawet sie rozmarzyl w tym temacie. Poznalismy sie jak bylam chlopczyca
Co do brewek to mam farbke i juz raz sobie sama zrobilam. Moze pora na replay

Kurde, przypomnialas mi i dokladnie dzis mi sie kom karta skonczyla

Naked- zdjecie mi sie nie otwiera twoje
Stary 2010-07-27, 22:10   #614
elenka1
Rozeznanie

Nika no to tez pieknie 5 kg tachać w ostatnim miesiącu ciąży jeszcze piasku....

Gabisun juz nie bedę

Glamour witamy

Ray myślę ze ponczo to fajna sprawa, chociaz nigdy nie miałam ale przymierzam się do kupna

Naked jesli byłaś wysportowana to napewno szybko Ci się wszystko wchłonie i w październiku będzie z Ciebie laska, A Filuś rzeczywiście spory, może przywitamy go już w sierpniu

Misqa współczuje problemów męza w pracy, tymbardziej ze macie tego samego szefa..

ale się rozdeszczyło.... szok, okropnie ja własnie ogarniam nasze 2 miniaturowe pokoje, ja nie wiem jakbym miała sprzatac duzy dom co by to bylo...

dzisiaj teściowa przyniosła z tchibo kilka rzeczy dla wnusi... min 2 prześcieradła, poszwe na pościel 100 na 135 musze dokupić wypełnienie, skarpetki, jakies body malusie i śliniaczki, kocyk, bluzeczki coprawda na 80 ale tez się przydadza. Miło mi się strasznie zrobiło tymbardziej ze to pierwsze jej "dary", miałam ochotę ją usciskać, jakaś milsza dzisiaj była, zainteresowana ciążą itd... naprawde milusio

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Zuziczka no nie dostałam dawno prańska

a dziewczynki z Krakowa pochwalcie się o czym plotkowałyście

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 22:20   #615
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
w moim przypadku nie ma bluzki która by brzuszek ukryła nawet jak leżę to na kilku poduszkach bo mi Filipek tv zasłania
oto my w 33 tc Filuś waży już 2400 i jak powiedział pan doktor jest baaaardzo ruchliwy mimo że ma tyle miejsca to i tak wypycha wszystko co się da, urwis mój mały
Naprawdę spory już Ja dziś mierzyłam i wyszło mi 109 cm a jeszcze jakiś tydzień temu było 104 cm a mały ma 33,5 cm

Dziewczyny mam dla Was kawał:
Wynaleziono maszynę przenoszącą podczas porodu część bólu z matki na ojca.Jedna para postanowiła ją wypróbować.
Kobieta rodzi i krzyczy. Lekarz przekręcił pokrętłem i przeniósł 10% bólu na ojca.Patrzy - kobiecie ulżyło, ale ojciec dalej się uśmiecha.
No to dał 40% bólu na ojca. Kobieta juz prawie rozluźniona, a ojciec dalej się uśmiecha.
Zdziwiony lekarz dał 100% bólu na ojca. Kobieta zaczęła się uśmiechać, rozluźniła się już całkiem, zaś ojciec... dalej uśmiechnięty i zadowolony. Poród dalej przebiegał o dziwo gładko....
Po porodzie szczęśliwe małżeństwo wraca do domu. Patrzą,a pod klatką leży martwy listonosz...! <hahaha>

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 22:22   #616
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Przy partych tak, a przy tych wcześniejszych - niepamiętam

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Nie znam się na tym, ale z tego co czytałam to tak 8-10 cm jest ok. Za twarde są te lateksowe ok. 13-14 cm.
Już kiedyś pisałam, że mam dwa lateksowe i ten 15cm jest twardy, mało elastyczny. Drugi 10cm jest ok.
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 22:43   #617
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
N
Wynaleziono maszynę przenoszącą podczas porodu część bólu z matki

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-27, 23:13   #618
wiedzmam
Przyczajenie

witajcie,
jestem tutaj nowa, dopiero niedawno trafiłam na te forum,
przyjmiecie mnie do siebie?
może dodam jeszcze, że jestem w 28 tyg ciąży no i w tym roku kończę 30 lat...
wiedzmam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 00:00   #619
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Naked jesli byłaś wysportowana to napewno szybko Ci się wszystko wchłonie i w październiku będzie z Ciebie laska, A Filuś rzeczywiście spory, może przywitamy go już w sierpniu
wysportowana, ale ze skłonnościami do tycia swój sukces powrotu do figury upatruję głównie w karmieniu i związaną z tym dietką

Cytat:
Naprawdę spory już Ja dziś mierzyłam i wyszło mi 109 cm a jeszcze jakiś tydzień temu było 104 cm a mały ma 33,5 cm

Wynaleziono maszynę przenoszącą podczas porodu część bólu z matki na ojca.Jedna para postanowiła ją wypróbować.
Kobieta rodzi i krzyczy. Lekarz przekręcił pokrętłem i przeniósł 10% bólu na ojca.Patrzy - kobiecie ulżyło, ale ojciec dalej się uśmiecha.
No to dał 40% bólu na ojca. Kobieta juz prawie rozluźniona, a ojciec dalej się uśmiecha.
Zdziwiony lekarz dał 100% bólu na ojca. Kobieta zaczęła się uśmiechać, rozluźniła się już całkiem, zaś ojciec... dalej uśmiechnięty i zadowolony. Poród dalej przebiegał o dziwo gładko....
Po porodzie szczęśliwe małżeństwo wraca do domu. Patrzą,a pod klatką leży martwy listonosz...! <hahaha>

Cytat:
Napisane przez wiedzmam Pokaż wiadomość
witajcie,
witamy, witamy
Stary 2010-07-28, 00:26   #620
NIKaP-n
BAN stały

wiedzmam witaj

naked super wyglądacie Filuś ma 2400, a Pawcio 2800 miał w 36tc

gabisunku ja nie mam pojęcia z tymi skurczami i brzuszkiem. Mnie dzisiaj tak bolało, że poszłam spać, żeby nie czuć tych fikołków i się obudziłam ok 21, Mały spał. I co zrobil Tatuś? Przylazł Go obudzić i stwierdził, że cwaniara jestem, że umiem sobie Go tak uśpić...

Zuzi
no wiem, ale przecież nie powiem kobiecie, że nie ma gdzie rąk umyć, albo siku zrobić. Mi zależy, żeby przychodziła po porodzie, uczyła karmić etc. Moja mamcia niewiele pamięta, a jak ja byłam mała, to przychodziła położna i uczyła Ją wszystkiego. Te meble Twoje super, ale już tak tanio nie wystawiają ;D

elenka no dźwigałam, ale maks 10 m (do auta). Ja oczywiście wciąż autkiem śmigam, nawet fotela nie przesunęłam. Ludzie się dziwią, jak mówię kiedy rodzę
Nawet babka w tesco mnie wykomplementowała, że tak super wyglądam i że pewnie jeszcze długa droga przede mną bo mam mały brzuszek. Jak usłyszała niecały m-c to nie chciała wierzyć. Czy aby na pewno wszystko ok? Dlaczego mam mały brzuch? Przecież 2800 to normalna waga na 37tc?

Wklejam mój new fryz z mroźną czekoladą (trochę spraną), świeże brewki zrobione i o matko nie wiedzialam, że mam tyle włosków w nosie;D trza się tym zająć. Znalazłam w szafie taka atłasową koszulkę (nocną) i łażę w niej po domu, bo taka chłodna
No i poznajcie moją siostrzenicę- Oto Shania w wieku 9m-cy
teraz ma już prawie 13

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-07-28 o 00:28
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 00:27   #621
NIKaP-n
BAN stały

Ray zrób brewki, mi to pomogło
A co do frencha- podziwiam. Ja już co najwyżej jednym kolorem dam radę przeciągnąć, albo i nie ;D
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 06:30   #622
bordowa
Wtajemniczenie

naked21 Mi też żadna bluzka brzucha nie zasłania Chociaż i tak ostatnio mniej rośnie
Bardzo zgrabny masz ten brzuszek, mimo, że taki duzy

NIKaP-n Zawsze chciałam mieć takie włosy, ale moje się na wszystkie strony wykręcają ...

Czy wskazanie do cc może wypisać tylko lekarz prowadzący? Byłam na USG w 33 tygodniu i więcej nie będę miała (nfz ...) i mała nie jest obrócona, a moja doktorka spojrzała na ten wypis z usg i powiedziała "wszystko w porządku" To mam teraz czekać do porodu i liczyć, że się obróci czy jak? Nie powinna mi wypisać tego wskazania z zastrzeżeniem, że jeśli jednak się obróci to sn? Poszłabym prywatnie do innego lekarza na USG, ale nie wiem, czy on może mi to wypisać ...
Stary 2010-07-28, 07:16   #623
elenka1
Rozeznanie

czesc
pogoda okropna, ciekawe czy sie zmieni bo mamy na jurto zaplanowane ognisko oby tylko nie padalo....
wstalam glodna jak wilk i nie moge dobudzic meza zeby poszedl do sklepu

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 08:03   #624
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny a myslalyscie w czym bedziecie chodzic w chlode dni?
no ja w chłodne dni będę już po. I zamierzam zmieścić się w swoje "stare" ciuchy- przynajmniej jeśli chodzi o kurtki
bo wrzesien juz cieply nie jest jeszcze jak pada to wogole a po ciazy tez w swoje kurtki nie wejde od razu... modle sie bym w zimowa weszla
ja kiedyś nosiłam takie grubsze, wełniane chyba- z takiej tkaniny jak robią płaszcze. Teraz mam takie krótkie, sweterkowate. Jeśli pytasz o wygodę to polecam, ale jeśli o wygląd- ja teraz bym nie założyła- w ponczo wygląda się fajnie przy fajnej figurze- teraz to miałabym wrażenie, że jestem w nim olbrzymia- zdecydowanie wolę na czas ciąży bardziej obcisłe ciuszki, podkreślające brzuszek a w takim ponczo czułabym się jak szafa 3-drzwiowa. Ale jeśli chodzi o wygodę- polecam

a ja się chyba wreszcie dziś umówię do fryzjera na strzyżenie i jakiś fajny kolorek. Miałam zamiar iść po 15 sierpnia, no ale te częste skurcze, twardnienie brzucha itp- nie zdziwiłabym się, gdybym wtedy nie dała rady iść do fryca

Cytat:
Napisane przez wiedzmam Pokaż wiadomość
witajcie,
to tak jak ja (jeśli chodzi o trzydziechę na karku)
witaj

łeeee- ale paskudna pogoda dziś. Strasznie leje. No ale i tak 100 razy wolę taką pogodę niż te niedawne upały..

Udało mi się wczoraj kupić po dobrej cenie laktator ręczny Avent (mam nadzieję, że nie będzie potrzebny, ale w razie gdyby...)
Potrzebuję jeszcze kilku drobiazgów- typu podkłady na łóżko/łóżeczko/materac, przydadzą się chyba torebki na pokarm?
Może paklanki? (jest sens kupować czy będziecie zawijać pieluchy w zwykłe torebki cienkie-jednorazówki)
mały kosz na śmieci zamykany (na pieluchy- bo nie będzie mi się chciało co chwile biegać 2 piętra w dół do śmietnika), termometr-smoczek, jakiś płyn do mycia malucha...i to chyba wszystko
A- no i łóżeczko i wózek- to pewnie w przyszłym tygodniu zamówię. Co do wózka to kupujemy Jumper X, tylko nie wiemy jeszcze na który z dwóch wzorów się zdecydować? szaro-czerwony czy szaro-zielony

i jakoś nie opuszczają mnie przeczucia, że urodzę przed terminem (oby tylko nie za wcześnie), więc chyba niedługo zabiorę się za pranie ciuszków niemowlęcych i pakowanie torby do szpitala...eh...jak ten czas leci

Edytowane przez ninaad
Czas edycji: 2010-07-28 o 08:05
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 08:39   #625
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Na ul. teligi w Bajce ma być ta promocja. A ty pytałaś w entliczku o Xlandera XA? czy XQ? Bo nam za XA powiedzieli tam 2200 no chyba że staniał A w Bajce mają dorzucić parasolkę podobno. W komplecie jest śpiworek folia i moskitiera Torby nie ma a ona kosztuje dodatkowo koło 140 zł Ja w drugiej połowie sierpnia kupuje i zdecydowałam się na kolor Jungle no chyba że spotkam gdzieś Boldera i mi się spodoba bo w internecie bardzo mi się podoba ale muszę zobaczyć wózek na żywo
pytalam o tego najnowszego x-landera bo napewno go kupie. Cene mi zapisal na kartce 2196 plus 10% znizki (za platnosc w gotowce)= 1977 (to jest cena z fotelikiem i adapterami do maxi cossi, bo ja taki chce fotelik) wozek 4 kolowy, bo 3 mi sie nie podobaja. Maja dodac folie i moskitiere- ale tylko do gondolki. Jezeli chcesz do spacerowki musisz sobie dokupic, torbe i parasol tez- ale na allegro mozna taniej dokupic te dodatki Aha- spiworek jest za darmo bo to nie jest dodatek tylko czesc wozka- tak powiedzial sprzedawca. My kupimy kolor niebieski. Czarnt tez fajnie sie prezentuje - bo kolory wszytskie sa w 4kids wiec sobie poogladalam
My kupimy niebieski

Aha- jest wyprzedaz x-landera ale z 2009 roku czyli model wczesniejszy w SOLWAY chyba za 1600 babka chciala sie nawet targowac za mniej. Byl w takich kolorach pomaranczowych. Jezeli by komus zalezalo taniej kupic.

ninaad - mi sie bardziej podoba szaro-zielony

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-07-28 o 08:55
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:10   #626
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

witam Panie w ten deszczowy dzień

Cytat:

naked super wyglądacie Filuś ma 2400, a Pawcio 2800 miał w 36tc

. Czy aby na pewno wszystko ok? Dlaczego mam mały brzuch? Przecież 2800 to normalna waga na 37tc?

Wklejam mój new fryz z mroźną czekoladą (trochę spraną), świeże brewki zrobione i o matko nie wiedzialam, że mam tyle włosków w nosie;D trza się tym zająć. Znalazłam w szafie taka atłasową koszulkę (nocną) i łażę w niej po domu, bo taka chłodna
teraz ma już prawie 13
nio to z Pawcia też spory mężczyzna a co do wielkości brzucha- to nie ma to absolutnie żadnego powiązania z wielkością dzidziolka ślicznie wyglądasz, b.ładny brązik, ja też lada dzień zamieniam się w brunetkę, jak już mają w moim życiu nastąpić taaaaakie zmany, to na całego jednak zapuszczam czuprynę, zwłaszcza grzywkę

a siostrzenica do schrupania!!!

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
naked21 Mi też żadna bluzka brzucha nie zasłania Chociaż i tak ostatnio mniej rośnie
Bardzo zgrabny masz ten brzuszek, mimo, że taki duzy

Czy wskazanie do cc może wypisać tylko lekarz prowadzący? Byłam na USG w 33 tygodniu i więcej nie będę miała (nfz ...) i mała nie jest obrócona, a moja doktorka spojrzała na ten wypis z usg i powiedziała "wszystko w porządku" To mam teraz czekać do porodu i liczyć, że się obróci czy jak? Nie powinna mi wypisać tego wskazania z zastrzeżeniem, że jeśli jednak się obróci to sn? Poszłabym prywatnie do innego lekarza na USG, ale nie wiem, czy on może mi to wypisać ...
mój też już za dużo nie rośnie a co do wskazań na cesarke z powodu źle ułożonego dzidziusia- to nie każdy lekarz wypisuje skierowanie. Niektórzy każą czekać do akcji porodowej, kiedy to jest ostatnie nasze usg i wtedy pada decyzja jeśli maleństwo nadal sobie leży nie tak jak powinno.

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-07-28 o 09:12
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:11   #627
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Nika! Masz super kolor wlosow, ja chetnie bym uderzyla w taka tonacje, ale zawsze mi sie prawie na czarno ufarbuja, mimo tego, ze narzucam tylko na odrosty, brąz creme excellence l'oreala, przez wiele lat szamponem farbowalam "ciemna czekolada" z palette, i wtedy wychodzil w ogole wegiel... moze kiedys pokusze sie na jakies zdjecie koloru, ale przy moim gatunku wlosow, obowiam sie ze skonczy sie to kompletnym sianem...!
Ray, mam ja mam fuksa, z odzieniem jesienno-wiosennym, bo w zeszylm roku na jesien kupilam sobie takie cos.. tylko ze czarne

Stary 2010-07-28, 09:18   #628
tulumka
Raczkowanie

Jak ja kupowałam x-landera to folia i moskitiera do gondoli były w zestawie. Tę folię można założyć na fotelik i na spacerówkę (nie jest super dopasowana, ale dziecko nie moknie). Poza tym można kupić folie no name. Moja parasolka no name słabo się trzymała na stelażu. Chyba lepiej kupić x-landera. Jeśli chodzi o torbę to ja używałam zwykłej torby która ma szeroki, regulowany pasek.

Edytowane przez tulumka
Czas edycji: 2010-07-28 o 09:23
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:23   #629
niuniuniau
Zadomowienie

CZeść dziewczyny
Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
no ja w ponczo żałośnie wyglądam, liczę, że urodzę jeszcze w sierpniu i do październikowych chłodów schudnę
Naked wyglądasz rewelacyjnie Tak jakby ktoś Ci przez pomyłkę doczepił czyjś brzuch, on Cię nie przeważa?

Cytat:
Kawał rewelka uśmiałam się

Cytat:
teraz ma już prawie 13
Nika fajny kolorek, a siostrzenica przesłodka

Ja od wczoraj chodzę lekko nabuzowana. Zapowiedziała nam się rodzinka w odwiedziny, są z daleka więc to nie jest wizyta typu kawa i ciasto ale kilkudniowe odwiedziny i pomijając fakt, że nikt nie pomyślał, że w ósmym miesiącu ciąży moge nie mieć sił i ochoty na nadskakiwanie gościom to jeszcze przyjeżdża ich trójka a ja nie mam ich nawet gdzie przenocować. Na razie mamy jeszcze do dyspozycji jeden pokój i nie bardzo wyobrażam sobie spędzenie tam trzech dni i nocy przez 5 osób.
Do tego zapowiedzieli sie na weekend kiedy mieliśmy przeprowadzać babcię do rodziców a to wiąże się z dużą operacja logistyczną. Może jestem niewychowana ale napisałam im wprost że ten weekend nie wchodzi w grę i że muszą przełożyć wyjazd albo o dwa dni albo na kolejny weekend. Może nie strzelą focha
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:37   #630
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Ja od wczoraj chodzę lekko nabuzowana. Zapowiedziała nam się rodzinka w odwiedziny, są z daleka...
Mi sie na osttani weekend zapowiedziała tesciowa, wiec już w piątek i do poludnia w sobote bylam w nastroju "bez kija nie podchodz", TZtowi obyrwalo sie za zywota. Na szczescie przyjechala tylko na pare godzin, ale nie wyobrazam jakbym miala ja goscic dluzej. Po co ta rodzina przyjezdza, wiedzac, ze ani nie macie warunkow lokalowych, ani Ty nie jestes w formie na przyjmowanie gosci... nie czaje czegos takiego, jak mozna byc na tyle chamskim i sie tak komus wpraszac... ja bym ich zbyła na Twoim miejscu... w ogole!

Jeszcze słowko do Pomidory: Jak wiekszosc dziewczyn, tez wybralabym opcje B, sama bede rodzic w szpitalu, w kotrym nigdy nie lezałam, ale warunki sa naprawde ok! Dwa lata temu całe skrzydlo ginekologia-poloznictwo-patologia ciazy przeszły grutowny remont, sale dwuosobowe, wygladaja jak nowisienkie. Tez nie znam pielęgniarek i poloznych i znajac swoje zycie trafi mi sie jakas jędza, ale przezyje to jakos mam nadzieje. No i skoro piszesz ze ZZO nie ma problemu w opcji B to nie zastanawialabym sie ani chwili dluzej!

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-07-28 o 09:52
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości