|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
Witajcie dziewczyny!
Muszę powiedzieć że mam problem. Dukana zaczęłam wczoraj, waga startowa 57,6kg. Dzisiaj jest już 57kg. Ale... no właśnie, nie czuję się zbyt dobrze. Po pierwsze mam uczucie strasznie ciężkiego żołądka, co bywa bolesne. Ja wiem że to dlatego że proteiny są ciężkostrawne ale nie widziałam, żeby któraś z was miała taki problem. Po drugie męczą mnie bóle głowy- to chyba z braku węglowodanów. Po trzecie zamiast zaparć o których wszędzie czytam ja mam rozwolnienie. Czy ja jestem jakiś nietypowy egzemplarz? Poradzcie coś! |
|
|
|
#1592 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W końcu to ryba i jako jedyna chyba nie jest w oleju żadnym - katastrofa normalnie z tym olejem...Kachula, a Ciebie co podkusiło żeby na wagę popołudniu wskakiwać - dołów szukasz? Złaź z niej szybko i nie wracaj aż do rana! To wtedy spadeczek będziesz oglądać ![]() |
||||
|
|
|
#1593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale w formie silikonowej, wychodzą idealnie.Też robiłam w papierkach i się kleją, jednak brak mąki sprawia że wypieki są wilgotne więc się kleją do papilotek. Normalna forma jest więc nieodzowna do takich pysznych wypieków. Tu masz przepis na m mufinki z colą zero: http://redandpale.blox.pl/2010/06/Ot...cola-zero.html Nie ma potrzeby używać oleju parafinowego, bez niego wchodzą super. Tu babeczki serowe: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=453 W pierwszym poście jest link do Przepisowni, tam znajdziesz te i inne przepisy, warto zajrzeć
|
|
#1594 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wyjazdu to po prostu im powiedz, ze jesteś na diecie i możesz jeść takie i takie produkty. Jak chcą cię kochać jedzeniem, niech to zrobią dukanowym jedzeniem
|
|
|
#1595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie czulam sie ciezko, ale bylam strasznie slaba, zamiast chodzic, wloklam sie, dziewczyny tu na forum pocieszyly mnie ze organizm tak reaguje na brak wegli, jak cpun na odwyku :P i ze przejdzie. i przeszlo. od pierwszego dnia drugiej fazy czuje sie dobrze. lekko, nie slabo, a przepowiadane zaparcie juz raz wystapilo ![]() niepokoilam sie podobnie jak Ty, ale na szczescie dukanki mnie uspokoily. kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje, ale moze zaraz odezwie sie osoba, ktora tez tak miala na poczatku jak Ty. powodzenia
|
|
#1596 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie była dostawa świeżej mięty, zaraz sobie zaparzę - uwielbiam ją, szczególnie jest dobra na na upały, upały jak na razie gdzieś odeszły ale miętka jak najbardziej może być - oczywiście bez cukru
Księżniczką swojej bajki, królową własnego życia ! --------------------------- I faza - 1,4 kg II faza - 2,4 kg ( licząc z dniem dzisiejszym ) ------------------------ Do celu 4,7 kg dziś spadek o ,5 kg |
|
|
|
#1597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1598 |
|
Raczkowanie
|
Dobry pomysł.... idę wypróbować i dam znać czy faktycznie takie dobre
Księżniczką swojej bajki, królową własnego życia ! --------------------------- I faza - 1,4 kg II faza - 2,4 kg ( licząc z dniem dzisiejszym ) ------------------------ Do celu 4,7 kg dziś spadek o ,5 kg |
|
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
o prosze...
wlasnie mialam sie pytac z czym jecie twarog albo wiesniaka.... bo juz pomalu brakuje mi pomyslow.....
|
#1600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Qrcze dziewczyny, coraz bardziej kocham dukana
![]() Na jakiej innej diecie mogłabym zjeść taka kolacje bez wyrzutów sumienia
Edytowane przez sweeney Czas edycji: 2010-07-27 o 18:45 |
|
|
|
#1602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
??
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcie mi sie nie dodało wcześniej
![]() A zjadłam "malinowy" sernik na zimno i omleta z sosem waniliowym Zaraz pekne
|
|
|
|
#1604 |
|
Zadomowienie
|
słuchajcie, nigdzie nie znalazlam odpowiedzi, a wole sie upewnic.
to normalne, ze oj mocz (wybaczcie!) jest przezroczysty? ![]() a ja dzis na obiadek zjadlam pysznego kurczaka w sosie sojowym ;D zaraz zjem kolacje
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Zadomowienie
|
a jak zrobilas??
|
#1607 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dobrze!
Tzn że dużo pijesz i filtrujesz nereczki, czym mocz ciemniejszy tym gorzej....
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
jejuuu, dzieki ;P
bo moj juz jest przezroczysty ; o za to jak nie było tak nie ma porcelanki a wczoraj sie cieszylam.chyba sie zmusze do tunczyka... bo jakos innych perspektyw nie mam na kolacje. strasznie trudno u mnie dostac makrele czy lososia w sosie wlasnym
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
#1609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja mam powtórkę z rozrywki czyli rumowe kuleczki nutellowe w otrębach ![]() Tak zaspakajam moja dzisiejsza chcicę na słodycze mniam!!!
|
|
#1610 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sluchajcie może być taka kolacja? troche tunczyka (jednak nie jest az tak zly )jajko pałeczka surimi plaster wedlinki czy zjesc jeszcze troche serka homo? na sniadanie zjadlam troche naturalnego jogurtu, a po obiedzie troche serka homo
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Co do przepisu to cięzko mi podać dokładny bo ja wszystko robie"na oko" i nigdy nie odmierzam
, ale mniej więcej tak to leciało:1 kg sera (mialam wiaderko president) troche jogurtu naturalnego (opcjonalnie, ja dałam bo miałam otwarty w lodówce żelatyna (nie wiem ile, mysle ze z 6 łyżeczek dałam hmm) słodzik syrop "malinowy" z lidla Ser ubiłam mikserem z jogurtem i słodzikiem. rozpuściłam żelatynę z syropem i jak przestygła dodałam do sera i jeszcze troche miksowałam, aż sie zrobiła z tego pianka. Potem siup do tortownicy i do lodówki. Na wierzch galaretka z syropu. Ot cała filozofia a smak boski Pianka leciutka jak ptasie mleczko ![]()
|
|
|
|
#1613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O Jezu!!! Co to jest to różowe? Jakieś ptasie mleczko??? Serniczek na zimno??? Łaaaaaaaaaaaaaaaa, ja też chcę takie! ![]() Zdradź co to i gdzie szukać przepisu
|
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No przecież widzę... no widzę... już...
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Można się przyłączyć ?Ja dietę dopiero zaczęłam od wczoraj , wszystkie materiały przejrzałam przyznaje się bez bicia niestety nie miałam czasu przeczytać wszystkiego dokładnie jeszcze jestem drugi dzień na fazie pierwszej , powiedziałam sobie , że zważę się po 5 dniu , ale dziś weszłam na wagę i ani deka mniej Wydaje mi się , że nie będę mieć jakiegoś super efektu ponieważ okres dostałam i mi wodę zatrzymuje . Ale mam do Was pytanko co braliście zawsze do pracy do jedzenia ? próbowałam ciasteczka z otrąb niestety nie smakują mi w ogóle i ciężko mi się je spożywa . Kotlety sojowe ok są ale kurcze na zimno nie mają takiego smaku i mam problem z tym co mogę do pracy sobie zrobić , może ktoś doradzi mi ? Szukałam przepisów ale nic mi jakoś nie wpadło w oko , w sumie na faze I jest dość mało przepisów . |
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, taki najtańszy, a dlaczego hmm no dlatego, że nie ma cukru ani owoców . W kauflandzie też mają bez cukru, ale jakiś taki rozcieńczony i trzeba go więcej dawać
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Zadomowienie
|
A codo produktów z Lidla to ja mam tu zasadnicze pytanie do koleżanek dukanek sekciar z większym stażem niż mój.
Co ja się tu naczytałam o budyniach z Lidla... ojojoj... No naczytałam się, napaliłam się, pojechałam do Lidla, znalazłam dziada, ale oczywiście czytam - bo jakieś takie zboczenie mnie od kilku tygodni trzyma (skąd? - ni mom głowy)... No więc czytam i widzę, że ma on węgli od groma - na pewno nijak się proporcja węgli z tłuszczami do białka nie ma. No to jak to jest? Bo ja się przestraszyłam i go grzecznie na półeczkę nazad odłożyłam... Skrobia skrobią, ale te węgle mnie przestraszyły... Powiedzcie coś mądrego. |
|
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
missines pewnie powtarzam się ale prosze blagam prosze napisz jak robisz te cudne kuleczkiiiiiiiiiiiiiiiii
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

W końcu to ryba i jako jedyna chyba nie jest w oleju żadnym - katastrofa normalnie z tym olejem...