|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Ale odkrycie....
![]() http://wyborcza.pl/1,75478,8180655,H...rodowkach.html
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
you co jakiś czas pojawia się taki artykuł ale nic nie wnosi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam to co mi TŻ przez telefon mówił...
Mamy trzeciego ząbka ![]() I Paulina od razu ma lepszy humor... ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- U nas normą jest zero pobudek... Ale mi się chce spać...
#94 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kamyku - dla Paulinki za trzeciego zęba ![]() Adaś szczepienie zniósł dobrze. Za to potem dał mi tak w kość, że ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
tadaam...
#96 |
Zakorzenienie
|
Karola ja robiłam tak samo z mleczkiem. znaczy pytałam lekarke jak zmienić mleko i tak własnie powiedziała.
Pewnie to bez znaczeia ja tylko napisałam c mi powiedziała lekarka... Mlek nigdy nie mieszać, tylko zastąpić najpierw jeden posiłek, potem 2 itd. Małemu nic nie było, ani jednego zaparcia. Addiced a w tym zdaniu os topniowym zmniejszaniu proszku nie jest jasno też nic określone... Ja bym się tym tak nie przejmowała. Patka myśle, że wcześniejsza zmiana była źle zniesiona, bo mała miała jeszcze niedojrzały układ pokarmowy... Większość malsuzków miewała wcześniej brzuszkowe problemy... Bardotka współczuje bubla! Ja się bałam tej krowy nawet ale jak pisałam Sweet mi ją poleciła i jest super... Spadła mi już pare arzy ale nic jej się nie stało. Cały zcas jedziemy na pierwszych bateriach. Do tego okazało się, ze brat mojej koleżanki nimi też kiedyś handlował i mówił, że nie było ani jednej skargi a sprzedawały się jak świerze bułeczki. Tylko głośna ale jak pisałam taśma załatwiła sprawe ![]() Prawie umarłam... Połorzyłam sie koło małego ale spać nie mogłam tak mnie w głowie cisnęło... i super mdlić zaczęło, wymiotowałam po rumianku... Przypomniało mi się jak to ejst mdłości i o nie to mnie upewniło druga ciąża nie dla mnie przy niegrzecznym dziecku bez pomocy.... Tak mi brakowało w tym momencie matki, teściowej kogokolwiek. Mały wstał a ja musiałam dac arde się nim zająć, uśmiechać do niego, bo widziałam że się boji i bardzo mi przygląda... Lgnął mały rzep do mnie i wygladało jakby chciał mnie rozbawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Patinka, synuś elegancik
![]() A Twoje buty mi się baaardzo podobają i powtarzam : Z CZEGO TY SIĘ CHCESZ ODCHUDZAĆ?????????????? Jak ja ostatnio was słyszę, że 55 kg przy ponad 160 to bardzo dużo, to mam doła ;( A jaki to kościół, bo nie kojarzę? Może kolejowy? ![]() KAMYCZKU gratulacje! Trzeci ząbek? U nas piękny, bezzębny uśmiech w dalszym ciągu ![]() Zapomniałabym..... A dziś mi zrobiła pobudkę o trzeciej, ja zła (nie powiem żeby to był powód do radości ![]() ![]() Nie mogłam jej nie wyjąć i nie wycałować ![]() Zjadła troszkę i pospała do siódmej ![]() Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-07-27 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
hej Mały dzisiaj masakra marudny jak 150, wieczorem usnąć mu było ciężko jęczał i jęczał w tym łóżeczku, ale w końcu śpi...
ja nie zmieniam na razie na parasolkę bo w moim Graco mi wygodnie, ale ja nie wnoszę nigdzie wózka a jeździmy z wózkiem też rzadko a do bagażnika z trudem ale wejdzie te czopki viburcol u nas też się sprawdziły - dawałam małemu na wakacjach tylko na podróż i jak marudził wieczorem, teraz na razie nie daję ale muszę kupić na gorsze dni, bo u nas ząbków jeszcze nie widać. z umiejętności to Borys ma skończone pół roczku, ale nie siada jeszcze, podciaga się za palce, staje do raczkowanie ale nie porusza się jeszcze do przodu tylko kiwa się w przód i tył ew. daje takie susy - wtedy głową wali w podłoże, pełza ale tylko do tyłu ![]() karola za szczepienie ![]() Kamyk ![]() patinka, coś kup może, jakiś drobiazg jak mówią dziewczyny, może resoraka 6-latek to powinien się ucieszyć a one nie są drogie Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2010-07-27 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
patinka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Patinka pięknie wyglądasz! a mały jaki przystojniaczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Właśnie zeżarłam truskawki homogenizowane, 3 kawałki chleba z ogórkiem małosolnym własnej roboty, a potem zagryzłam 2 paczkami bebe. Jakbym nie miała okresu to bym pomyślała, że ciąża
![]() A teraz mam doła, że tyle zeżarłam. Schudnę, a owszem na lato ... 2020. Żenada.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Pantee no to jak juz lubi, to teraz wzmocni miesnie i raz dwa dogoni,albo nawet przegoni nasze dzieciaczki
![]() Brzoskwinia,Zebcia,PatkaM ,Addicted thx za odp. odnosnie zmiany mleka Youyou czyli jednak co rok.... ![]() Patinka ![]() No mysle,ze bedzie glupio jak dasz tylko prezent siostrzenicy.Temu chlopcu na pewno bedzie przykro ![]() Jaki on powazny na tej fotce ![]() Ingrid ja parasolke juz mam,a nie mam jescze spacerowki ![]() PatkaM dziekuje za linka ![]() ![]() Addicted thx,ze wkleilas to z Bebilonu.Czyli jednak dobrze pamietalam zeby mieszac ![]() Bardotka a co z nim nie tak ? ok, juz doczytalam ![]() Kamyk ![]() Kalka no nie ma to jak zawolac tate i mame na spacer o 3 nad ranem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Kamyk
![]() ![]() Karola_sz ![]() ![]() Patinka podłaczam sie do pytania Kalki z czego Ty sie chcesz odchudzac?Slicznie wygladasz i synek przystojniak ![]() Cytat:
![]() ![]() Patka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Sebus wkoncu zasnał ![]() ![]() Teraz wkoncu zasnął ![]() A wiecie jakiego mamcwaniaczka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#104 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że ci już przeszło. Ja w ten sposób reaguję na każdą dietę. I po jednym dniu mam po odchudzaniu, bo mój organizm nie wyrabia. A ty może teraz powinnaś się zgłosić do lekarza. To nie przelewki ![]() Cytat:
![]() Schudnę, a owszem na lato ... 2020. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Patka84- no własnie nie wiem , czemu tylko sama w domu mam cwiczyc. Moze stwierdziła ze te pompki to jedyne cwiczenie i nie ma sensu zeby ona to robiła skoro ja moge sama w domu, ale to troche dziwne dla mnie. Wiadomo ze sama tez bym cwiczyla, ale co fachowiec to fachowiec. No a te 2h cwiczen to w ciagu dnia, a nie ciagiem...ale i tak mi sie wydaje duzo.
Zebra - wspólczuje, ja tez tak kiedys miałam, nagle przyszlo....zwaliło z nog, sponiewierało. Tylko u mnie jeszcze dodoatkowo kibelek wchodzil w grę. Czesto na pododze w lazience lezałam jak nikogo ni ebylo w domu. .Az strach- złe wspomnienia pozostały. I dokladnie jak mówisz...myslisz ze zaraz umrzesz....taka słabosc. Kamyk- rozumiem ze tym razem gorna jedynka? Karola ![]()
#106 |
Zakorzenienie
|
Pantee do kibelaka też mnie pognało pare razy...Dzisiaj była wersja lajtowsza- znaczy umierałam ale wcześniej 2 razy jak to miałam to z rana i nie mogłam podnieść głowy z łóżka! I leżałam jak Ty w wc na chodniku z głową na zimych płytkach czekając na fale żygańska.
Może to osłabienie... Chociaż dzisiaj nie widze powodu... Dobrze się cuzłam, nie byłam głodna, nawte nie myslałam o problemach... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-07-27 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() kamyku gratuluje kolejnego ząbka ![]() karola ![]() Patinka niezły gentelman z synka ![]() Zeberko dzielna z Ciebie mamusia, wiem jak ciężko jest radzić sobie z małym dzieckiem samej... u mnie na początku Tż był w domu może z 1h dziennie z uwagi na pracę i remont a ja czasami płakałam razem z małą z bezsilności, a tak do 2 m-cy była b. płaczliwym dzieckiem, w dodatku potrafiła nie spać w dzień po 8-9 h ![]() Na szczęście po przeprowadzce do rodziców mi sie dziecko nieco naprawiło ![]() Dziś ten dzień mi się tak niesamowicie ciągnął, pewnie przez tą smętną pogodę, bo u mnie parwie cały dzień pokrapia. Mała na szczęście dziś była wesolutka i ostatnio bardzo wyraźnie i głośno wyraża swoją radość jak tylko zobaczy kogoś z domowników i od razu wyciąga rączki żeby ją wziąźć. Słodkie to ale problem w tym, że ona by chciała byc tylko na rączkach... sama poleży i zabawi się tylko chwilkę.. A jak tylko widzi kogoś w zasięgu wzroku to zaraz wymuszony płacz, taki bez łez ![]() I jak tu ją tego noszenia oduczyć...? Przecież powinna poleżeć, poćwiczyć troszkę a tu taki leniuszek i manipulatnka mi rośnie... ;P Przyznaje że pogorszyło się po chorobie, jakieś 2 tyg. temu bo wiadomo jak dziecko chore to płacze i się je tuli i rozpieszcza... Trzeba ją jakoś przywrócić do normalności...bo jak pójde do pracy to moja mama nie da z nią rady..ehh |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Zebra
![]() Ech..., chciałam Wam wrzucić jeszcze jedną fotkę Adasia z wakacji. Zauważyłam, że na prawie każdym zdjęciu (90%) ma rozdziawioną japę. Kiedyś mu coś wleci ... Niestety Wizaż coś się buntuje, a rozmiar zdjęcia dobry. Innym razem. Niedobrze mi po tej kolacji.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Tak was czytam i chyba my jako jedyni jeszcze jesteśmy przy lulaniu do snu
![]() Kiedyś jeszcze w dzień zasypiała sama, ale ją oduczyłam i brałam na rączki ![]() Wasze dzieci to takie już samodzielne, moja jeszcze potrzebuje się poprzytulać przed snem, jak gówniarz przy waszych ![]() Zamówiłam puzzle piankowe tzn. tż zamówił i nie mogę znaleźć aukcji, żeby wam pokazać. Dzisiaj pozwoliłam jej połazić po podłodze ona czasami też tak skacze jak zająć i jak przywaliła w panele ![]() ![]()
... Edytowane przez bardotka_a Czas edycji: 2010-07-27 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A zmieniając temat - w niedzielę odwiedzili nas znajomi z synkiem Filipem, też z Mińska ![]() Kamyk ![]() Pantee nie zamartwiaj się, Maciek np. sam nie siada i nie składa sylab, jak tu już mamuśki pisały - każdy maluch rozwija się indywidualnie Patka ![]() ![]() Bardotka już prawie miałam kupić bardzo podobne pianinko na odpuście, ale w końcu dałam sobie spokój. Za to dziś u lumpku kupiłam pchacz vtech i tam odczepia się panel i też może służyć za pianinko http://allegro.pl/item1163822397_vte...z_chodzik.html Karola ![]() ![]() Patinka niezły przystojniak, a jacy dumni rodzice ![]() Zebra pewnie co pediatra to inna opinia, jak widać u Karoli też ma być zastępowanie posiłków z mm1 na mm2. U mnie już pozamiatane ![]() ![]() Kalka nic dziwnego że wycałowałaś małą jak tak ładnie mówiła ![]() Brzoskwinia no mój też był dziś marudny, najlepiej jakby mama cały czas przy nim była i oby tylko go nie odłożyła na podłogę, żeby się sam pobawił ![]() Ingrid nie planuję zakupu parasolki, na szczęście mamy duży bagażnik Aldii nie ma za co. Jak widać niektórzy pediatrzy mówią żeby robić inaczej. Ja akurat mieszałam ............. Karola urocze zdjęcie ![]() Bardotka Maciek rozpuścił się przez te 4 tygodnie na działce, bo usypiał w wózku i tylko na noc usypiał w łóżeczku. Wczoraj z wieczornym zaśnięciem w łóżeczku miał straszny problem, ale to może dlatego że opuściliśmy mu na samo dno. Zanim zasnął to kilkanaście razy obrócił się na brzuch i w ryk, bo z tej pozycji to nie bardzo umie się obrócić na plecy. Dziś rano nie chciał mi usnąć w łóżeczku, no ale może musi też przywyknąć do domu Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-07-27 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Bardotka ja od poczatku staralam sie, zeby dziecko same zasypiało...jedynie jak były kolki to troszke sie poprzestawiało...czesciej spał z nami w lózku...ale teraz go odłoze, pogada, poskacze, czasem zrobi kupe (jak dzisiaj
![]() ![]() Co do kwestii zasypiania mam anioła ![]() Youyou dobre ![]() ![]()
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak była mniejsza to zasypiała też w takiej hustawce z Fischer Price'a, ale już ledwo się tam mieści ;/ Wieczorem nauczyłam ją samodzielnego zasypiania ale w dzień łóżeczko ją parzy Widzę, że muszę się wziąźć za to moje dziecię ;-P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
bardotka my też się lulamy
![]() Choć jest światełko w tunelu i 3 ostatnie wieczory Filip zasnął sam, tj nie lulany tylko bujany w łóżeczku ale do samodzielnego zaśnięcia daleko.. Tylko mi jakoś bardzo na tym nie zależy żeby go tego nauczyć bo ja lubię się z nim tak wieczorem tulić ![]()
#116 | ||
Rozeznanie
|
hej dziewczyny.Siedze i popijam sobie piwko i nadrabiam Was.
Dzis mielismy gosci, bylo bardzo milo.Przyjechali z 1,5 rocznym synkiem wiec Szymus mial towarzystwo. kamyku ![]() karola ja mam takie gastrofazy przed i czasie okresu. A zdjecie slodkie-mój Szymon tez buzia otarta ciagle ![]() wyderka mam ten sam problem z moim synem,na rekach móglby byc caly czas.Jak Go odloze chwile jest spokój i znów wrzask... zeberko moze jakies podstawowe badania sobie zrób, Do wszystkiego sie nie odniose, ja nadal zasmarkana-powoli zaczynam myslec o wakacjach naszych.Jeszcze 1,5 tygodnia.Oczywiscie juz mysle co zabrac itd. Musze sie zmiescic w 60 kg-bo pozniej jeszcze miesiac u rodziców. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- addicted ja tez mam na oku taki pchacz, tylko taki dokladnie http://allegro.pl/item1165192082_chi...2w1_65261.html ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Wyderka a w dzień nie działa ta sama metoda co wieczorem?
Tajgabajga też fajny ten pchacz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny! A widziałyście to: http://www.youtube.com/watch?v=-X0AamE1Bxs
Normalnie od jutra Adaś zaczyna się uczyć ![]() Zmykam, dobranoc.
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
A ja zadowolona włączyłam wizaż i mówię, - o jak mało napisałyście...
A za chwilę dojrzałam, że jest nowy wątek ![]() ![]() Wstawiam zdjęcie mojego synka-przyłapałam go, jak siadał ![]() Trochę jestem zła na siebie, bo w aparacie nie ma już miejsca na karcie, w telefonie też nie mam, a chciałam go nagrać jak próbuje siadać. Udało mi się tylko 2 fotki zrobić. Moszę pozgrywać z tych kart zdjęcia i filmiki. Niby mam jeden filmik, jak siada, ale jak trzyma tatusia za ręce, a teraz skubaniec sam próbuje bez nikogo, jak tylko poczuje coś pod rączkami za co może się chwycić ![]() No dobra wstawiam fotki i poczytam co naskrobałyście ![]() Niestety jakość zdjęć kiepska, bo to z telefonu. Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-07-27 o 23:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.