|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
![]() Piękny brzusio!!! ![]() ![]() ![]() Niech Dzidzia rośnie zdrowo! ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję, że już Ci lepiej! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- rano pochodziłam, potem obiad na mieście, jak zaległam, tak dwie godz, spałam. Jeszcze ta pogoda mnie dobija, taka normalna letnia mogłaby być, nie mega upały ale gorąco, 26 stopni. Dopiero koło weekendu. Twarz mi się bardziej przetłuszcza przy takiej wilgotności.;-)
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zadomowienie
|
Pogoda mnie dobija, cały czas jestem senna i jeszcze głowa gdzieś zaczyna mnie boleć
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak bratanek przyjeżdża to wszystko mu miksujemy właśnie nim i jest rewelacyjny ![]()
![]() |
#2974 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie wróciłam od gina- miałam genetyczne badanie- wszystko na miejscu dobrze wykształcone, przeziernośc - 0,19 cm, dzidzia ma 6,16 długości, przesunął mi się termin porodu na 02.02.2011, no i wreszcie na usg mam dobry wiek ciąży ![]() Dostałam też (ze względu na wczśniejsze poronienie) skierowanie na badanie prenantalne (badanie krwi i test PAPP-A), a ze względu na złe wyniki badania moczu, dostała skierowanie na posiew moczu...
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-07-27 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no wlasnie przed chwilą wciągnęłam paczkę chpisów ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2976 |
Wtajemniczenie
|
wy tu o frytkach a mie
![]() za to z nabialem, oh moge jesc do bolu ![]() ale sloiczek nutelli opedzlowalam w 3 dni ![]() Molalala czy noge prosic o wciagniecie mnie na liste tp 5-7 luty+ Kamil ur 20.01.2009
![]() Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-07-27 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdrowie Maluszka jest najważniejsze! ![]()
![]() |
#2978 |
Zadomowienie
|
A ja dziś byłam u okulisty i w pierwszym zdaniu dowiedziałam się, że z wadą + nie mam się co martwić o poród... Kobiety z minusem mają jedynie cesarkę a to i tak przy dużej ilości dioptrii
![]() ![]() A ja ostatnio mam monotematyczną dietę i nic nie mogę poradzić.. Jem ser smażony i brzoskwienie. dziś nawet byłam u teściowej i mi narobiła tego sera... chyba na 2 tygodnie ![]() Dziewczynki, czy Was też około 14 tyg brzuch pobolewał? mnie od 4 dni boli. ale jak leże w łózko to jest okej.. Będąc u rodziców mierzyłam sobie ciśnienie krwi.. raz miałam 94/68 póżniej 101/52... i mam zawroty głowy po wstaniu z łózka, ale to ponoć normalne. Ale jak mam podnieść cisnienie? Ten pierwszy pomia wykonałam jakies 5 minut po wejsciu na 3 piętro (zasapałam sie... gdzie ta moja kondycha...):P Widziałam w sklepie wózek formy kadex . Kadex Elipse. widziałyście go kiedys? Edytowane przez mysiopez Czas edycji: 2010-07-27 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Raczkowanie
|
no mnie dzisiaj pobolewa, ale byłam z synkiem uczyć go na rolkach i co chwilę musiałam go podnosić i nie wiem czy to od tego , jestem za to mega niepozbierana, dzisiaj ugotowałam rosół.....bez warzyw....masakra
i dopiero jak skończyłam to się zorientowałam, poparzyłam się już 2 razy, jakiś dramat normalnie o wszystkim zapominam...... ![]()
#2980 |
Zadomowienie
|
Ja mam teraz wakacje i nie mogę się pozbierać, nie wiem jakie są dni. I wogóle jakaś hm... flaki oleje ze mnie są. Pokój wygląda jak po przejściu huraganu. Masakra! Niech te bóle się skończą, to posprzątam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet koncowka wymienna w misie ... trzemy ziemniaki na placki ziemniaczane,albo grzybki i cebulke do krokietow takze...bajka mnie ciagnelo do chipsow ale znalazlam sobie alternatywe - kolezanka mi pokazala, ze sezonowo pokazuja sie w Biedronce takie a'la chipsy - wielozbozowe koperkowe i chilli - sa jak dla mnie pyszne, bo podobnie mi smakuja do takich prazynko-chipsow i nie sa tluste ![]() o takie: http://www.biedronka.pl/cms/img/u/Ga...rzu/big/22.jpg
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-07-27 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 |
Raczkowanie
|
Jess - oooo to muszę się w biedronie rozejrzeć za nimi przy zakupach, może akurat podpasują
![]()
#2983 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a powiedz jakiej firmy masz blender bo ja zamierzam kupić i nie wiem na co się zdecydować... a chciałabym taki co by też zmielił ziemniaczki na placki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zadomowienie
|
http://www.wykop.pl/ramka/420041/jak...ac-niemowlaki/ na poprawę humorku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysmy dziś ogladali wózek 3 w 1 Coneco Barracuda- super. Opinie ma niezłe. Tylko wersja z gondolą 16 kg:-( a chciałam ok 12kg
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-07-27 o 21:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- wozek sliczny ale waga mnie przeraza bo tez cos mnie raczej blizej 12 max interesuje tym bardziej ze natargam sie po schodach i roznych takich powierzchniach
![]() |
#2987 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam dziś wózek za około 3,5 tys. Na ochorniaczu gondoli mial prześlicznego króliczka. Wózek pierwsza klasa. Patrze do gondoli.. a tam .. połowa zwykłej. Tak wąskiego wózka to ja nigdy nie widziałam... Dziecko jedynie bokiem by się zmieściło. Co powiedział sam sprzedawca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
BAN stały
|
Cześć dziewczynki
![]() Widzę, że dużo z Was już coś przytyło, a ja mam problem, bo moja waga nie drgnęła ani o pół kilo, a ty już 15 tydzień się skończył! Ale apetyt w miarę wrócił i mam nadzieję, że waga ruszy. Brzuszek dość mocno widoczny, więc z czegoś organizm brać musi. Tydzień temu byłam na USG 4D - razem z badaniem genetycznym (załapałam się na ostatni dzień kiedy się to robi). Przezierność wyszła 1,32 więc super, ryzyko na każdą chorobę (Down, Edwards i Patau) wyszło 4 razy mniejsze niż przeciętne w moim wieku. I gorąco polecam 4D ![]() ![]() ![]() A co do wózka, to my chyba odkupimy w końcu od znajomych Implast Driver - podobno polska wersja (ale z bardzo dobrych materiałów) X-Landera. Lekki, superwygodny i bardzo ładny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Raczkowanie
|
ja jestem nastawiona na Xlandera, opinie super, tylko nie wiem czy w tych nowszych wersjach te gondole są szersze, bo wcześniej robili wąziutkie, a my w zimie to szerokiego będziemy potrzebować, niestety żeby zobaczyć go na żywo muszę poczekać do końca września, ale jak wiecie coś na temat tego wózka to napiszcie
![]() ja dzisiaj do lekarza i w sumie to nie wiem jak będzie przebiegać ta wizyta, bo u mnie usg nie robią, dopiero w 18 tygodniu, więc nie wiem co on chce badać, nio ale się dowiem ![]()
#2990 |
Zakorzenienie
|
ja juz właściwie zdecydowana jestem na nową wersję Baby Acrive Jet,koeżanka sobie chwali, 10 kg z gondolą,stary 12 kg
![]() |
#2991 |
Zadomowienie
|
witam słonecznie w ten deszczowy dzien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zadomowienie
|
Również witam się deszczowo
![]() Na dworze masakra, wieje, leje i wszystko na raz ![]() Wczorajsza pogoda dobiła mnie do końca, wieczorem tak mnie bolała głowa że nie mogłam zasnąć, męczyłam się do 23, wkońcu zrobiłam sobie zimny okład na czoło a skronie posmarowałam amolem i puściła, jakoś zasnęłam. Sama nie wiem czy amol to dobre rozwiązanie ![]() ![]() Co polecacie na ból głowy ? Można brac jakies proszki ? Coś słyszałam o apapie ale jednym uchem i nie wiem do końca jak to z nim jest ![]()
#2993 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuje Ci bardzo ![]() ![]()
![]() |
#2995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-farmakologicznie, przez podawanie leków matce - w póżniejszych mies. -operacja jeszcze w łonie matki - wiadomo czy moze nie będzie konieczna cesarka, aby dziecko urodziło się i przezyło -przygotowany jest zespół lekarski, powiadomiony oddział patologii noworodka No i w b cięzkich przypadkach, np wielowadzia możliwe usunięcie ciązy... Poza tym USG gen. określa RYZYKO zachorowania, jeśli jest ono wysokie robi sie kolejne, już inwazyjne badania, mające na celu określenie dokładne wady i ewentualne podjęcie lub przygotowanie leczenia. Nie wiedząc, że, najprosztyy przykład, dziecko ma wadę serca, rodzisz je naturalnie długie godziny, lekarze nie przygotowani na odbiór chorego dziecka, rodzisz w małym szpitaliku i niestety dziecko nie jest w stanie przezyć. Idz zrób badanie. Profilaktyka jest najwazniejsza. Nie mogę z moim żołądkiem wieczorami-nie jem nic cięzkiego, ani duzych ilości, pieczywko, warzywa, słaba herbata, a potem jazda. Buuuuuuuuuuuuuuuu. I ta bezsenność ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zadomowienie
|
Dzieki Muron
![]() a tu dla zainteresowanych lista najczesciej nadawanych imion w 2009 roku: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/520...ce-w-2009-roku |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zakorzenienie
|
mozna apap bo to paracetamol. mi sie zdarza brac nawet na ból brzucha- gin powiedziała że nic złego się nie stanie
#2998 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W piątek idę na badania prenatalne, trzymajcie kciuki ![]()
![]() |
#2999 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To zależy co jest w Regulaminie Wynagradzania. tam powinno być wszystko określone jak płacą za zwolnienie lekarskie. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Uff, przebrnełam przez wszystkie wypowiedzi a praca czeka hihihih. Ja byłam wczoraj na USG prenatalnym, jestem w 14+3 tc, przezierność 1,2, długość płodu 8,5 cm. Nie ma ryzyka wystąpienia trisomii. Uspokoiłam się wreszcie i mogę cieszyć się II trymestrem ![]() ![]() NIC MI SIĘ NIE CHCEEEEEE |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I ciesyey sie ye wszystko jest w poryadku y dyidyia cos mi sie literz na klawiaturye pozamienialz
Nasze marzenie się spełniło ![]() ![]() ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki ![]() Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2010-07-28 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.