Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-27, 20:13   #3211
*Catherrine*
Zakorzenienie

Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
moja przyjaciółka za dokładnie coś takiego zerwała 3,5 letni związek. Mieli się kochać po raz pierwszy a ten jej Tomasz zaczął jej mówić że MUSI iść do ginekologa po tabletki. I po co się truć ? Żeby facet mógł w Tobie zostawić to i owo ? To powinna być Twoja dobra wola i decyzja a nie przymuszanie faceta Faceta można zmienić a nie wiadomo jak by to wpłynęło na Twoje zdrowie, na moim stałym wątku dziewczyny narzekają po tabletkach na krążenie i skurcze nocne.
Mi chłopak "zabronił" brania tabletek, bo nie chce żebym się truła Bardzo się ucieszyłam gdy mi to powiedział bo właśnie zbierałam się do tego, żeby mu to sama powiedziec
Stary 2010-07-27, 20:48   #3212
Ina87
Raczkowanie

Mój pierwszy raz.. podzielony na etapy.
Za pierwszy razem tragedia... ból niesamowity i po zabawie.
Za drugim razem zaledwie 5 cm. Nie wiem albo jestem tak spięta... chociaż tego nie czuję, albo nie mogę zapanować nad mięśniami.

Jutro trzecie podejście. Zobaczymy jak będzie. Będzimy po imprezie to może % rozluźnienie mi pomoże.

Pozycja klasyczna. Na jeźdźca.. chyba bym się rozjechała
Antykoncepcja.. tabletki.. w życiu gumki.
Ina87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 22:00   #3213
talkshit
Zakorzenienie

Cytat:
moja przyjaciółka za dokładnie coś takiego zerwała 3,5 letni związek. Mieli się kochać po raz pierwszy a ten jej Tomasz zaczął jej mówić że MUSI iść do ginekologa po tabletki. I po co się truć ? Żeby facet mógł w Tobie zostawić to i owo ? To powinna być Twoja dobra wola i decyzja a nie przymuszanie faceta Faceta można zmienić a nie wiadomo jak by to wpłynęło na Twoje zdrowie, na moim stałym wątku dziewczyny narzekają po tabletkach na krążenie i skurcze nocne.
a ja nie widze nic złego w tym że facet mówi dziewczynie żeby kupila tabletki, raczej świadczy to o jego dojrzałosci, że myśli o zabezpieczeniu itp W końcu po to sa tabletki żeby dziewczyny je brały, a prezerwatywa nie zawsze jest dobrym środkiem anty .
których nie potrafimy okiełznać.

Motocykl
- mój sposób na życie.

talkshit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 23:27   #3214
watashi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez talkshit Pokaż wiadomość
a ja nie widze nic złego w tym że facet mówi dziewczynie żeby kupila tabletki, raczej świadczy to o jego dojrzałosci, że myśli o zabezpieczeniu itp W końcu po to sa tabletki żeby dziewczyny je brały, a prezerwatywa nie zawsze jest dobrym środkiem anty .
Też tak uważam. Prezerwatywa jest mniej skuteczna wiadomo.. No chyba że facet mówi tak nie z dojrzałości i troski ale dlatego że seks z gumką jest jak lizanie cukierka przez papierek itd i chce wakować jej tabletki dla własnej wygody Ale rozstawać się z tego powodu z facetem?

watashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 23:46   #3215
Skazza92
Przyczajenie

Haha ale fajny wątek on o wszystko zadbał, bo dla niego to była bardziej doświadczona kwestia, zarezerwował hotel zrobił wcześniej w pokoju cudowną atmosferę, ale jeśli chodzi o moje odczucia to nijakie ani źle ani dobrze, jesteśmy już ponad 3 lata ze sobą oczywiście szczęśliwi
Skazza92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 01:33   #3216
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talkshit Pokaż wiadomość
nie z dojrzałości tylko wygody bo trzeba tylko dać kasę na tabletki a konsekwencje zdrowotne ponosi tylko partnerka. Nie dziwię się mojej przyjaciółce że z tamtym zerwała bo jakby mi ktoś kazał iść do gina po tabletki to też by był koniec.
(tzn. ja i tak się po tabletki wybieram m. in. ze względu na kłopoty z wypadaniem włosów - może hormony coś pomogą - ale jest to moja decyzja a nie narzucanie mi co mam robić ze swoim zdrowiem. Tak samo się wściekłam jak matka TŻta która chyba woli żyć w błogiej nieświadomości że przy stażu 2,5 roku jeszcze tego nie robimy zaczęła mówić że ona się zgodzi żebyśmy to robili jak będę brać tabletki. Niech rozporządza swoim zdrowiem)

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-07-28 o 01:35
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 01:40   #3217
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
nie z dojrzałości tylko wygody bo trzeba tylko dać kasę na tabletki a konsekwencje zdrowotne ponosi tylko partnerka.
A nie pomyślałaś o tym, że wtedy ufa partnerce? Są kobiety, które udają, że biorą tabletki a faceci nic o tym nie wiedzą.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-28, 01:51   #3218
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
A nie pomyślałaś o tym, że wtedy ufa partnerce? Są kobiety, które udają, że biorą tabletki a faceci nic o tym nie wiedzą.
a zaufanie to jakiś dodatkowy plusik dla faceta czy tabletek ? Sama będę musiała je brać ale totalnie rozumiem że ktoś zrywa przez zmuszanie go do czegoś, czego nie chce.

Stary 2010-07-28, 02:17   #3219
Neciak89
Zakorzenienie

Zaufanie to zaufanie, coś ważnego w związku. A co do zmuszania, nikt nikogo do niczego nie zmusi i jakoś nie wierzę, że zerwanie było jedynym wyjściem.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2010-07-28, 02:30   #3220
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Zaufanie to zaufanie, coś ważnego w związku. A co do zmuszania, nikt nikogo do niczego nie zmusi i jakoś nie wierzę, że zerwanie było jedynym wyjściem.
postawił alternatywę że albo tabletki albo samotność i wybrała bycie samotną. Jak zaczynali być razem to miała 14-15 lat i jako ta 17 czy 18 latka nie była gotowa na seks ani na tabletki. I dobrze bo pierwsze co to poleciał po rozstaniu do innej dziewczyny, razem stracili dziewictwo po czym ją olał uciekać trzeba od dziadów

Stary 2010-07-28, 08:06   #3221
madzia38
Raczkowanie

Ojj...Ale to nie jest tak,że on mnie 'zmusza'.Totalnie nie pasuje tutaj to słowo. To nie wygląda tak,że ja nie chce, a on mówi MASZ IŚĆ!! Myśli o naszym bezpieczeństwie, przecież ani ja nie chcę zostać mamą, ani on ojcem. Jego po prostu sex z prezerwatywą strasznie stresuje , mówił, że kiedyś z tego stresu aż wymiotował. A dla mnie to nie ma kompletnie problemu jakiegoś, nie oburzyło mnie to ani nic takiego. Mój chłopak nie zmusza mnie też do sexu, powiedział,że zrobimy to wtedy, kiedy będę gotowa. Może być nawet za rok,za dwa, kiedy tylko zadecyduje. A , że ja już zadecydowałam, to muszę się do lekarza wybrać.

And if You die
I wanna die with You

madzia38 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-28, 08:08   #3222
talkshit
Zakorzenienie

Cytat:
postawił alternatywę że albo tabletki albo samotność i wybrała bycie samotną. Jak zaczynali być razem to miała 14-15 lat i jako ta 17 czy 18 latka nie była gotowa na seks ani na tabletki. I dobrze bo pierwsze co to poleciał po rozstaniu do innej dziewczyny, razem stracili dziewictwo po czym ją olał uciekać trzeba od dziadów
moim zdaniem to ich zwiazek był zwykłym przyzwyczajeniem do siebie . Bo gdyby im zalezało na sobie to by nie zrywała z nim, a on nie biegł by do innej, tylko porozmawiali by spokojnie na ten temat Bo ja bym nie umiała zerwać z kimś kogo kocham tylko dlatego że powiedział żebym sie zabezpieczała .

Cytat:
nie z dojrzałości tylko wygody bo trzeba tylko dać kasę na tabletki a konsekwencje zdrowotne ponosi tylko partnerka. Nie dziwię się mojej przyjaciółce że z tamtym zerwała bo jakby mi ktoś kazał iść do gina po tabletki to też by był koniec.
(tzn. ja i tak się po tabletki wybieram m. in. ze względu na kłopoty z wypadaniem włosów - może hormony coś pomogą - ale jest to moja decyzja a nie narzucanie mi co mam robić ze swoim zdrowiem. Tak samo się wściekłam jak matka TŻta która chyba woli żyć w błogiej nieświadomości że przy stażu 2,5 roku jeszcze tego nie robimy zaczęła mówić że ona się zgodzi żebyśmy to robili jak będę brać tabletki. Niech rozporządza swoim zdrowiem)
jak dla mnie masz dziwne zdanie co do tabletek no ale jak kto woli

Motocykl
- mój sposób na życie.

Stary 2010-07-28, 08:09   #3223
Moonika207
Przyczajenie

GG do Moonika207

Gdyby mój chłopak "kazał" mi brać tabletki, to też byłabym wściekła. Ale bez przesady, żeby odrazu zrywać.
Ja swojemu powiedziałam, że za młoda jestem i jeszcze nie chce brać. Zrozumiał.
Ale ostatnio kochaliśmy się po raz pierwszy, użyliśmy tylko gumki, wszystko było w porządku, ale jak narazie spóźnia mi się okres. Denerwujemy się strasznie z chłopakiem. Moi rodzice się o wszystkim dowiedzieli i teraz mam iść do ginekologa po tabletki.

Tylko, że problem, bo mam 16 lat. Wiem troche wcześnie zaczełam ;/
Moonika207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 08:15   #3224
talkshit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moonika207 Pokaż wiadomość
Gdyby mój chłopak "kazał" mi brać tabletki, to też byłabym wściekła. Ale bez przesady, żeby odrazu zrywać.
Ale ostatnio kochaliśmy się po raz pierwszy, użyliśmy tylko gumki, wszystko było w porządku, ale jak narazie spóźnia mi się okres. Denerwujemy się strasznie z chłopakiem. Moi rodzice się o wszystkim dowiedzieli i teraz mam iść do ginekologa po tabletki.

Jeśli gumka była cała po stosunku to nie ma mowy o ciąży
A co do wieku, to każdy dojrzewa inaczej, jedna jest gotowa w wieku 16 lat inny dopiero koło 20 Idz po tabletki przynajmniej nie bedziesz sie stresować że okres Ci sie spóżnia .

Motocykl
- mój sposób na życie.

Stary 2010-07-28, 08:36   #3225
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Aż trudno uwierzyć, że nawet w tak młodym wieku po tych kilku latach kolesie potrafią nadal być idiotami..

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-07-28, 08:36   #3226
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez madzia38 Pokaż wiadomość
Ojj...Ale to nie jest tak,że on mnie 'zmusza'.Totalnie nie pasuje tutaj to słowo. To nie wygląda tak,że ja nie chce, a on mówi MASZ IŚĆ!! Myśli o naszym bezpieczeństwie, przecież ani ja nie chcę zostać mamą, ani on ojcem. Jego po prostu sex z prezerwatywą strasznie stresuje , mówił, że kiedyś z tego stresu aż wymiotował. A dla mnie to nie ma kompletnie problemu jakiegoś, nie oburzyło mnie to ani nic takiego. Mój chłopak nie zmusza mnie też do sexu, powiedział,że zrobimy to wtedy, kiedy będę gotowa. Może być nawet za rok,za dwa, kiedy tylko zadecyduje. A , że ja już zadecydowałam, to muszę się do lekarza wybrać.
o i bardzo miła atmosfera w związku ja tez nie uważam iz to że chłopak zaproponował tabletki to coś złego. jak dla mnie to znaczy że jest odpowiedzialny i chce wykluczyć coś, co mogłoby wpłynąć na dotychczasowe zycie jego i dziewczyny. taki juz los że tabletki hormonalne biorą kobiety, ale to jedno z najlepszych zabezpieczeń, na pewno lepsze niz gumka. trujemy się różnego rodzaju chemikaliami, nie wieszajmy od razu wszystkich psów na tabletkach antykoncepcyjnych
Cytat:
Napisane przez Moonika207 Pokaż wiadomość

tak jak już napisała jedna z Wizażanek jesli prezerwatywa była cała, nie zsunęła się - ciąży nie ma, bo jak? ale rozumiem twój stres i mi samej tez opóźniał się okres po pierwszym razie.
Stary 2010-07-28, 09:14   #3227
madzia38
Raczkowanie

Viva91 dokładnie Ciesze się,że mnie rozumiesz.On powiedział,że nawet może iść ze mną jeśli chcę,żeby było mi raźniej.Ja też jestem za tabletkami, jednak bardziej im ufam niż prezerwatywom.Tylko nie mogę znaleźć tego ginekologa ;/ szukałam już i na wizażu i ogólnie w necie, ale wszędzie widzę prywatnych lekarzy. A ja nie mam nawet 100 zł na wizytę

And if You die
I wanna die with You

madzia38 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:30   #3228
Ina87
Raczkowanie

Mam pytanie a nie chcę zakładać nowego wątku.

Czy zamiast lubrykantu lub innego żelu nawilżającego można zastosować zwykła oliwkę? Nie używamy prezerwatyw
Stary 2010-07-28, 10:04   #3229
Skazza92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ina87 Pokaż wiadomość
Mam pytanie a nie chcę zakładać nowego wątku.

Czy zamiast lubrykantu lub innego żelu nawilżającego można zastosować zwykła oliwkę? Nie używamy prezerwatyw

używałam oliwki i na razie nic nam nie ma było to rok temu więc myślę, że jest jak najbardziej ok. Najlepiej kupić taką dla dzieci, ponieważ nie uczuli
Skazza92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:35   #3230
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia38 Pokaż wiadomość
Viva91 dokładnie Ciesze się,że mnie rozumiesz.On powiedział,że nawet może iść ze mną jeśli chcę,żeby było mi raźniej.Ja też jestem za tabletkami, jednak bardziej im ufam niż prezerwatywom.Tylko nie mogę znaleźć tego ginekologa ;/ szukałam już i na wizażu i ogólnie w necie, ale wszędzie widzę prywatnych lekarzy. A ja nie mam nawet 100 zł na wizytę
jak Cię nie zmusza to wszystko jest ok spytaj koleżanek, które chodzą w ramach NFZ, czeka się pewnie niedługo. Ale bądź przygotowana że na tabletki od razu wydasz te 90-120 zł bo lekarz daje Ci receptę od razu na 3 opakowania z tego co wiem.

Stary 2010-07-28, 12:10   #3231
curry
Zadomowienie

Cytat:
jak Cię nie zmusza to wszystko jest ok spytaj koleżanek, które chodzą w ramach NFZ, czeka się pewnie niedługo. Ale bądź przygotowana że na tabletki od razu wydasz te 90-120 zł bo lekarz daje Ci receptę od razu na 3 opakowania z tego co wiem.
Niekoniecznie. Moje kosztuja np. 18zł. Nie trzeba od razu kupowac 3 opakowan, idziesz do aptaki z recepta na 3, wykupujesz jedno opakowanie na odpis(nie wiem dokladnie czy to tak sie nazywa) a kolejne za miesiac itd.

curry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 13:47   #3232
Ina87
Raczkowanie

Moje są po 28zł. Mam receptę na trzy opakowanie ale idę i wykupuje jedno. Recepta na tabletki antykoncepcyjne jest ważna pół roku.

Gdyby mój facet powiedział mi, że mam iść po tabletki, pomyślałabym, że jest dojrzały i nie traktuje seksu jak dziecko. Nie wiem czy to akurat był powód do zerwania.

P.S. Tabletki nie są takie straszne, może kiedyś te starszej generacji, które zawierały duże ilości hormonów powodowały tycie i uszkadzały wątrobę. Koleżanka pół roku brania tabletek robiła badanie wątroby i wszystko było ok.
Stary 2010-07-28, 13:55   #3233
curry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ina87 Pokaż wiadomość
Recepta na tabletki antykoncepcyjne jest ważna pół roku.
Nie wprowadzaj ludzi w blad:
Cytat:
Termin realizacji recepty nie może przekroczyć 30 dni od daty jej wystawienia, a w przypadku recept wystawionych na kolejne trzy miesięczne kuracje 30 dniowy termin realizacji jest liczony od naniesionej na recepcie daty realizacji, z zastrzeżeniem poniższych punktów:

a) Termin realizacji recepty na antybiotyki oraz recepty wystawionej w ramach pomocy doraźnej nie może przekroczyć 7 dni od daty jej wystawienia.
(...)
zrodlo: http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=...43&mx=0&ma=288
Mamy 30 dni na realizacje, jak zrealizujemy, mozemy odbierac opakowanie co miesiac, a nie wszystkie na raz.

curry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 16:01   #3234
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
o i bardzo miła atmosfera w związku ja tez nie uważam iz to że chłopak zaproponował tabletki to coś złego. jak dla mnie to znaczy że jest odpowiedzialny i chce wykluczyć coś, co mogłoby wpłynąć na dotychczasowe zycie jego i dziewczyny. taki juz los że tabletki hormonalne biorą kobiety, ale to jedno z najlepszych zabezpieczeń, na pewno lepsze niz gumka. trujemy się różnego rodzaju chemikaliami, nie wieszajmy od razu wszystkich psów na tabletkach antykoncepcyjnych

tak jak już napisała jedna z Wizażanek jesli prezerwatywa była cała, nie zsunęła się - ciąży nie ma, bo jak? ale rozumiem twój stres i mi samej tez opóźniał się okres po pierwszym razie.
Jednak chyba wolę miec dziecko niespodziewanie wcześniej, niż w przyszłości miec problemy z zajściem w ciążę, z powodu faszerowania się tabletkami..No ale co kto woli
Stary 2010-07-28, 16:20   #3235
watashi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Catherrine* Pokaż wiadomość
Jednak chyba wolę miec dziecko niespodziewanie wcześniej, niż w przyszłości miec problemy z zajściem w ciążę, z powodu faszerowania się tabletkami..No ale co kto woli
Niektórzy nie chcą mieć panicznie dzieci w tym momencie( np ja ;p Teraz nie mogę i nie chce mieć dziecka dla mnie to masakra byłaby w tym momencie) i nie uważają żeby z powodu faszerowania się tabletkami mieli jakiekolwiek problemy z tym w przyszłości (nie ma chyba nic o tym w ulotce a są wszystkie inne występujące skutki uboczne są) To już nie te tabletki co ładnych parę lat temu obciążały wątrobę itd. Nie dowiedziono ze tabletki w jakikolwiek sposób wpływają na płodność kobiet Nie można wpadać w paranoję
A facet który namawia dziewczynę na tabletki jest wg mnie lepszy niż ten który jej tego kategorycznie zabrania;p

Edytowane przez watashi
Czas edycji: 2010-07-28 o 16:21
Stary 2010-07-28, 16:23   #3236
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez watashi Pokaż wiadomość
Niektórzy nie chcą mieć panicznie dzieci w tym momencie( np ja ;p Teraz nie mogę i nie chce mieć dziecka dla mnie to masakra byłaby w tym momencie) i nie uważają żeby z powodu faszerowania się tabletkami mieli jakiekolwiek problemy z tym w przyszłości (nie ma chyba nic o tym w ulotce a są wszystkie inne występujące skutki uboczne są) To już nie te tabletki co ładnych parę lat temu obciążały wątrobę itd. Nie dowiedziono ze tabletki w jakikolwiek sposób wpływają na płodność kobiet Nie można wpadać w paranoję
Może nikt nie zrobił takich badań, nie wiem, nie orientuję się, ale z obserwacji widzę jak kobietom wbrew pozorom trudno zajsc w ciążę gdy tego chcą.. Nie można też wpadac w paranoję z powodu dziecka

TŻ mi nie zabrania kategorycznie, ale ma na ten temat takie samo zdanie jak ja. I dobrze

Edytowane przez *Catherrine*
Czas edycji: 2010-07-28 o 16:25
*Catherrine* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 16:39   #3237
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Może nikt nie zrobił takich badań, nie wiem, nie orientuję się, ale z obserwacji widzę jak kobietom wbrew pozorom trudno zajsc w ciążę gdy tego chcą.. Nie można też wpadac w paranoję z powodu dziecka

TŻ mi nie zabrania kategorycznie, ale ma na ten temat takie samo zdanie jak ja. I dobrze
koleżanka ze stałego wątku pracuje w służbie zdrowia i po pewnych tabletkach których nie wolno mi wymieniać z nazwy zaobserwowano zwiększoną ilość matek dzieci z Downem kiedy się na nie już decydowały tylko oczywiście kto zamawia badania takie ma wyniki

Stary 2010-07-28, 16:49   #3238
k-n
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez watashi Pokaż wiadomość
A facet który namawia dziewczynę na tabletki jest wg mnie lepszy niż ten który jej tego kategorycznie zabrania;p
I tu się mylisz. Każda tabletka, jaką łykasz, jest obciążeniem dla wątroby (i w ogóle dla całego układu trawiennego). Nie bez powodu zaleca się szereg ważnych badań przed rozpoczęciem brania tabsów anty (w tym badanie wątroby!!).
Poza tym osobiście znam sporo par, które z powodu tabletek, mają problemy z zajściem w ciążę. Owszem, najnowsze tabsy są o wiele lepsze niż te sprzed 10 lat. Jednak mimo wszystko nie gwarantują bezpieczeństwa. To, że teraz nie widać skutków ich brania, nie oznacza, że w przyszłości się one nie ujawnią. Każdy organizm inaczej reaguje.

Edytowane przez k-n
Czas edycji: 2010-07-28 o 16:50
k-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 21:26   #3239
watashi
Zadomowienie

Cytat:

I dobrze, że trafiłaś na osobę z podobnymi poglądami Tak jak i na szczęście ja Wiesz chodziło mi o przypadki typu "Facet np nie chce używać gumek i zabrania mi łykać tabletki bo nie chce żebym się truła świństwami"itp
Cytat:
Napisane przez k-n Pokaż wiadomość
I tu się mylisz. Każda tabletka, jaką łykasz, jest obciążeniem dla wątroby (i w ogóle dla całego układu trawiennego). Nie bez powodu zaleca się szereg ważnych badań przed rozpoczęciem brania tabsów anty (w tym badanie wątroby!!).
Poza tym osobiście znam sporo par, które z powodu tabletek, mają problemy z zajściem w ciążę. Owszem, najnowsze tabsy są o wiele lepsze niż te sprzed 10 lat. Jednak mimo wszystko nie gwarantują bezpieczeństwa. To, że teraz nie widać skutków ich brania, nie oznacza, że w przyszłości się one nie ujawnią. Każdy organizm inaczej reaguje.
Ok muszę się poprawić "które tak bardzo nie obciążają wątroby itd"
Oczywiście że tak. Dlatego w każdej ulotce są skutki uboczne, wśród których nie ma(przynajmniej na szczęście w moich może mam wyjątkowe;p ) "problemów z zajściem w ciążę".
Z tym, że skąd wiadomo że to tabletki są sprawcami problemów z ciążą?
Najlepsze jest to ze osoby które używają tabletek aktualnie, zazwyczaj nie starały się wcześniej o dziecko, więc nie mają pojęcia czy są płodni jak sama bogini płodności czy też mają problemy i będzie im ciężko zajść. A potem odstawiają tabletki nie może kobieta zajść w ciążę i wielki lament "To przez tabletki!" Tylko skąd ona to wie?
Wiesz równie dobrze biorąc teraz tabletki mogę być bezpłodna od urodzenia, dowiem się o tym jak już będę się starać o dziecko i zrzucę winę na tabletki bo kto mi zabroni

Edytowane przez watashi
Czas edycji: 2010-07-28 o 21:29
Stary 2010-07-28, 21:59   #3240
kennaz
Przyczajenie

Mój pierwszy raz był 4 kwietnia 2010, po 3 miesiącach bycia razem, teraz jesteśmy ponad 7 miesięcy razem. Nie żałuję, mam najlepszego faceta pod słońcem, odpowiedzialny, czuły, inteligentny i z pasją. Mój IDEAŁ
Pierwszy raz był u niego, mieliśmy za małe gumki (Tżet jest hojnie obdarzony przez naturę ), byłam troche zestresowana. Nie było żadnej krwi, trochę bolało (wydaje mi się, że można porównać ten ból do tego, kiedy pierwszy raz używa się tamponów), może nasz pierwszy raz nie należy do najprzyjemniejszych bo jednak trochę bolało, stresowałam się i ogólnie nie wiedziałam czy dobrze "to" robię ale teraz z każdym kolejnym razem jest dużo, dużo lepiej, cudownie jest!

Tabletek na razie nie planuje brać, wg mnie nie ma wielkiej różnicy z gumkami czy bez, jeśli dobrze się je stosuje to metoda jest skuteczna i jak narazie nas nie zawiodła więc po co się truć, obciążać wątrobę i mieć potem problemy z ciążą.

Edytowane przez kennaz
Czas edycji: 2010-07-28 o 22:02
kennaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości