|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
Alee maaleenkaa ![]() ![]() Cytat:
bo jest w sklepie piękna ale tylko 80rozmiar Mam zamiar jeszcze poszukać w innych centrach może bedzie mniejsza ![]() moja też gapi się na ten telewizor ![]() Jaa.. ale ma irookeeza ![]() ![]() boskie ma te włoski! Już jej zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() obudziła się o 7, zasnęła o 11, obudziła się po 50 minutach, zasneła o 14. obudziła sie o 17.30. zjadła i teraz leży i zasypia.. |
|||
|
|
|
#3332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszecie, że była? ![]() Cytat:
![]() Jakie konkretnie? Ja tak miałam po pierwszym szczepieniu. Ryczałam razem z nią ![]() Malwinka jest czaderska ![]() jamaica ale masz kruszynkę Wróciłam ze spaceru. Pochodziłyśmy sobie godzinkę i mała dalej śpi.
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Daniel też dalej śpi. Jak padł po 16ej tak śpi do teraz... miał minutę marudzenia jeszcze na dworze, a teraz ani drgnie.
![]() I znowu będzie kąpiel z darciem ryja, bo jak przeciągnie jeszcze trochę to mu pora żarcia minie i obudzi się głodny jak wilk.
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jednak jest zalecany dla dzieciaczków .Pisząc że nie jest szkodliwy miałam na myśli stosowanie go wedle zalecen maksymalnie kilka dni , po tym czasie jeśli nie pomógł - zmieniamy - proste . ,Moja lekarka również zaleciła nam stosowanie tylko przez kilka dni - jesli nie pomoże miałam zmienic na fiolet i tak zrobiłam . Osobiscie bardziej polecam fiolet - stosowany i znany jest od lat i zawsze pomagał - nam pomógł po dwóch dniach -do dziś mamy spokój z pleśniawkami . ![]() jamaica - ładnie sie prezentujecie araczki- córa wymiata z tą fryzurą
|
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
mała nadal marudziła wiec ubrałam ja ciepło i poszłyśmy na spacer.Oczywiście w wózku usnęła.Wróciłyśmy,położył am ja do łóżeczka no i odrazu otworzyła oczy.Oczywiście płacz!Usneła na chwilę i obudziła się z płaczem.Zaczęła sobie wkładać palec do nosa.Więc wziełam aspirator do nosa.Wyszły dwa nieduze .........Potem psiuknęłam soli morskiej do noska.Mam nadzieję,że to była przyczyna marudzenia.Jeszcze zmierzę jej temperaturę.
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Ja doznałam szoku dzisiaj.
Wystawiłam na all moje spodnie ciążowe, które w 9 miesiacu byy opiete na mej doopie. Pewna Pani pisze do mnie zapytanie ile one mają w doopie.To ja mierze i oczom nie wierze.120cm aż wziełam i zmierzylam ile mam teraz i 100 tylko
|
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem też czy taki "zalecany" bo i w aptece mi odradzili i moja położna nie kazała stosować. Ale mniejsza z tym...
|
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do spotkania ja dojadę gdzieś na 11:40. Mogę też być godzinę później. To na którą?? Lea pisała wcześniej, że na 11 spotkanie. To co??
|
|
|
|
|
#3340 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A Malwinka z tą czuprynką Cytat:
Ja chce być około 11:00. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dostalam rozpiske i jest napisane, ze: jesli mleko matki jest nie wystarczajace mozna zaczac podawac (do sprobowania) *stale* pozywienie w wieku 4 miesiecy: *luzne dania*: ziemniaki, warzywa, jagody (tutaj tym mianem okreslane sa owoce z krzaczka - pozeczki, maliny...) i owoce. Mam jeszcze miesiac i chyba bede probowala podawac, zaczne od ziemniaka albo marchewki. Dzieki dziewczyny za mile slowa o Malvinie, fryzure ma taka irokezowa ale i lyse placki pod *kudlami* gdzie niegdzie Kropka, zobaczysz ze Daniel tez zacznie przesypiac noce. Juz teraz piszesz, ze czesciej spi w dzien i wydaje sie byc spokojniejszy wiec istnieje szansa, ze i noce przespi. Malvina spi od ok 23.00 do 5 -6 ale zdarzaja sie noce, ze obudzi sie o 3. Chyba tylko czasu potrzebuja te nasze dzieciaki
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-07-27 o 20:03 |
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Luiza jeszcze śpi.
Chyba dzisiaj dam sobie spokój z kąpielą. Łukasz zaczął dzisiaj uczyć swoją siostrę mówić Najpierw miała powiedzieć "Łuki", zaczął od literki "ł", powtarzał ja parę razy i Lusia zaczęła robić dziobek i powiedziała coś w rodzaju "ł"....ależ on się ucieszył
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie git.
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20967898] a na którą do margo dojedziecie? Napiszcie mi na gg. Ja chce być około 11:00. [/QUOTE] Napisałam. |
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama ciąglę powtarzała baba baba baba baba.. po kilku godzinach babienia powiedziala baaa ale teraz to jej okrzyk radości z piskiem wielkim baaa! albo pup
|
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Rozeznanie
|
Ale przynajmniej w dzień co 3,5 godz, ja wymuszam w dzień 2,5 godz z czego ostatnie pół to jest kwęczenie i krzyk na przemian. Tylko jedną 4 godz przerwę w dzień robi a w nocy jedna przerwa 5 do 8 godz. i dalej co 2 godz
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
Pół dnia dziś poza domem spędziliśmy. Byliśmy w Londynie odebrać Oliverowi paszport Później byliśmy też zważyć małego,waży już 4610g Po powrocie do domu chwilkę było spokojnie,a potem znów jazda bez trzymanki...Później poszły pierdy i kupa. To chyba brzuszek go boli...![]() I szkoda mi go jak płacze,bo najpierw się drze,a później tak się żali i buźka w podkówkę i łzy lecą... Po kąpieli zasnął na szczęście. Mam nadzieję,że pośpi sobie... ![]() Załączam foteczkę z dzisiejszej wyprawy
Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2010-07-27 o 22:10 |
|
|
|
#3348 |
|
Konto usunięte
|
Bry wieczór.
Złapało mnie przeziębienie, w związku z czym zmuszone jutro będziecie cierpieć mą nieobecność ![]() Ok, Wersalu dość. Załatwiłam się na własne życzenie, bo polazłam na spacer i zakupy ubrana jak kretynka, w płócienną tuniczkę przy temp. 12stopni. Dziecię ubrałam elegancko, odpowiednio do temp., kocykiem nakryłam i folię p.deszczową dałam, a sama o siebie nie zadbałam. Pocieszenie jedno - kupiłam mnóstwo fajnych rzeczy Przede wszystkim buty - takie elegantsze półbutki, ale nie masywne. Sfocę jutro wreszcie z sukienką Do tego zapas gaci i skarpet - mój bzik, z każdych zakupów przynoszę Bo zimą jakoś skarpety mi giną... 2x rajstopki dla malutkiej, przy czym ciekawa rzecz - w rozmiarze 62-74 Do tego książka - Wzloty i upadki młodej mamy Obyczajówka. Malutki, 350ml termosik, na wyjścia. Malutki pojemniczek na mleko w proszku. Ot, taki na porcje na cały dzień. 3 bodziaki - zestaw z Reala, dlugi, krótki i bez rękawów, rozmiar 74. Fajne są, już dwa takie mam, tylko wzory inne. Bawełna świetna. Pierwsze słoiczki Marchewkę i jabłuszko. Za kilka dni chcę spróbować jej podać na spróbowanie marcheweczkę, nie jako posiłek, raczej jako atrakcję. A moja mama się szarpnęła i zakupiła dziewczęciu prezencior na chrzest - garnuszek na klocuszek Ma teraz kobieta radochę, bo sobie włącza i się cieszy, że jej gada Ogólnie wesoło było, matka zgubiła w realu wózek z moimi kupionymi już butami, potem ciotce zaczęło w tyłek grzać, zaczęła krzyczeć że ją parzy, po czym okazało się, że temos nie jest dokręcony i gorąc leciał jej po dupsku A teraz herbatka z miodem i cypitryną, na noc polopirynka. I zapasik chusteczek ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Jola, nie widzę ;( Dziewczyny, tak sobie myślę - co prawda espumisanu, ss, boboticu itd. nie da się przedawkować w sensie przedostania do organizmu, bo to się nie wchłania, ale skutkiem zbyt dużego zażycia może być nadmierne wydzielanie gazów. A może te odkilkudniowe intensywne pierdki mojej Agatki to właśnie taki skutek? Może ona nie potrzebuje już tego, a że podaję dalej, to bąki okrutne idą? ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Jola, nie widzę ;( Dziewczyny, tak sobie myślę - co prawda espumisanu, ss, boboticu itd. nie da się przedawkować w sensie przedostania do organizmu, bo to się nie wchłania, ale skutkiem zbyt dużego zażycia może być nadmierne wydzielanie gazów. A może te odkilkudniowe intensywne pierdki mojej Agatki to właśnie taki skutek? Może ona nie potrzebuje już tego, a że podaję dalej, to bąki okrutne idą? |
|
|
|
#3349 |
|
Zadomowienie
|
szaja ja nie wiem o co chodzi...
Zdjęcie wstawiam jak zawsze,powinno być... Jutro spróbuję jeszcze raz ![]() To może i ja przegięłam z tymi kropelkami,co? Już sama nie wiem...Ale dziś nie podawałam mu dużo. Rano przed wyjazdem i dopiero po powrocie jak już płakać zaczął... Nie wiem...---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Wydaje mi się,że to z wizażem dziś problem jest...Przynajmniej u mnie bardzo wolno dziś się wszystko otwiera... ![]() szaja kuruj się kobieto |
|
|
|
#3350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20970754]Bry wieczór. Złapało mnie przeziębienie, w związku z czym zmuszone jutro będziecie cierpieć mą nieobecność ![]() [/QUOTE] Już cierpię. ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20970754] Malutki, 350ml termosik, na wyjścia. Malutki pojemniczek na mleko w proszku. Ot, taki na porcje na cały dzień. 3 bodziaki - zestaw z Reala, dlugi, krótki i bez rękawów, rozmiar 74. Fajne są, już dwa takie mam, tylko wzory inne. Bawełna świetna. Pierwsze słoiczki Marchewkę i jabłuszko. Za kilka dni chcę spróbować jej podać na spróbowanie marcheweczkę, nie jako posiłek, raczej jako atrakcję. [/quote]Ja proszę o prezentację termosika i pojemniczka na mleko. ![]() Smacznej marcheweczki. Daniel nie zazdrości. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20970754] Dziewczyny, tak sobie myślę - co prawda espumisanu, ss, boboticu itd. nie da się przedawkować w sensie przedostania do organizmu, bo to się nie wchłania, ale skutkiem zbyt dużego zażycia może być nadmierne wydzielanie gazów. A może te odkilkudniowe intensywne pierdki mojej Agatki to właśnie taki skutek? Może ona nie potrzebuje już tego, a że podaję dalej, to bąki okrutne idą??[/QUOTE] Ale to powietrze skądś musi się brać. Skoro się wydziela tzn. że jest nagromadzone, a jak jest nagromadzone to wyjść też musi. Zmniejsz dawkę na wszelki wypadek. Sprawdzisz. |
||
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20970754]Bry wieczór.
Złapało mnie przeziębienie, w związku z czym zmuszone jutro będziecie cierpieć mą nieobecność A moja mama się szarpnęła i zakupiła dziewczęciu prezencior na chrzest - garnuszek na klocuszek Ma teraz kobieta radochę, bo sobie włącza i się cieszy, że jej gada [/QUOTE] Zdrowiej szybciutko Ta zabawka jest świetna. To miałyście wesoło ![]() Wyobraźcie sobie, że Luiza obudziła się dopiero o 23 Przebrałam ją, dałam jeść i dalej poszła spać, ale już tak pięknie w nocy nie było, bo papu o 0.30, 2.40 i 5.30 i teraz o 8. Kurde, a już noce takie ładne były, raz się budziła na jedzenie. To już druga nocka taka sobie.Jola, fajna fotka. Ja tez miałam problemy z wizażem. W ogóle mi się nie otwierał. U mnie od rana leje deszcz. Podałam wczoraj pierwszy raz kropelki SS, na razie obyło się bez naprężeń podczas jedzenia.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-07-28 o 08:54 |
|
|
|
#3352 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20970754]Bry wieczór.
Dziewczyny, tak sobie myślę - co prawda espumisanu, ss, boboticu itd. nie da się przedawkować w sensie przedostania do organizmu, bo to się nie wchłania, ale skutkiem zbyt dużego zażycia może być nadmierne wydzielanie gazów. A może te odkilkudniowe intensywne pierdki mojej Agatki to właśnie taki skutek? Może ona nie potrzebuje już tego, a że podaję dalej, to bąki okrutne idą? ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- ?[/QUOTE] Stefanek przez jakis czas mial kolki na poczatku i problemy z kupka,w sumie podalam mu chyba ze dwa razy infacol, teraz dostaje do mleka troszke maltu (slodu pszennego) i kupki wali po 3 dziennie a z pierdkami nie ma wiekszych problemow, moze faktycznie za duzo kropelkow moze powodowac dyskomfort z drugiej strony ![]() wracaj do zdrowia!!! szaja, myslisz ze mozna z tym jabluszkiem??? ja mam taka ochote sprobowac jakiegos sloiczka, ale tam wszedzie od 4.miesiaca.. ---------------------------------------------------------------- u nas luzik, od dwoch dni Stefanek pakuje raczki do buzi wczesniej przygladajac sie swoim piastkom, normalnie rozkosz i gadula sie z niego zrobila niesamowita, na kazde moje pytanie odpowiada po swojemu, dyskutuje, moduluje glosem, nawet czasem mam wrazenie, ze jest oburzony, hehe zal mi go tylko, bo czasem jak sie mocno podnieci, bo cos tam opowiada to zachlystuje sie slina/mlekiem...dwa dni temu z 10 sek powietrza nie mogl zalapac, lzy trysnely, biedusio plakal w kazdym razie probuje wprowadzic mu rytm dnia, bo za trzy tygodnie jedziemy do kraju i boje sie, ze chwila nieuwagi spowoduje, ze wszystko nam sie rozreguluje, chrzest mamy 22.08 ![]() ![]() (to nie bylo a propos zachlysniec, hehe)ja dalej cisne na fitness, na razie efektow nie widze no i ostatnie zdjatko naszego szczescia
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2010-07-28 o 08:57 |
|
|
|
#3353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak coś potrzebuje to też nagle miły się staje Szaja współczuję przeżyć z bratem. Dziewczyny pomóżcie, wie któraś gdzie kupić Sab Simplex, z tego co zdążyłam zauważyć to chyba Kropka coś wie na ten temat
|
|
#3354 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Szaja kuruj się w takim razie. Może się szarpnę dla małego a co, raz się żyje. ![]() Araczki Malwinka cudowna Justin Stefanek fajny bardzo A u nas też pogoda jak pod psem i nici z wyjazdu. Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-07-28 o 09:13 |
|
|
|
#3355 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Od wczoraj wieczorem podałam tylko biogaię W takim razie dlaczego na wszystkich ulotkach jest takie info, że nadmiar może powodować zwiększoną produkcję gazów Cytat:
Dzięki Zabawkę właśnie też wszyscy mi zachwalali, jedna z nielicznych, o których same super opinie słyszałam. Ano wesoło może to przejściowe u nas listopad ![]() Cytat:
![]() szczęście urocze
|
|||
|
|
|
#3356 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
juz nie pamiętam ![]() świetny czupurek, aj... już widzę tą blond grzywę za pare(naście) lat, zazdraszczam śliczna rodzinka ![]() ![]() powiedzcie mi coś... czy to normalne, że moja córka ma w nocy 9-godzinne przerwy w jedzeniu? wczoraj: 21:40 zjadła, pofikała trochę, potem kąpiel, już jeść nie chciała, poszła spać. obudziła nas o 7 rano... ![]() zawsze spała ładnie, no i ja rozumiem 6 godzin, 7... ale ponad 9??? cieszyć się czy martwić? dodam tylko że wczoraj byliśmy u teściowej, trochę rodziny było, każdy chciał potrzymać, sfotografować... mała już pod koniec histerii dostała, bo memu szanownemu mężowi do domu się nie spieszyło... nie dociera, że po lekkich oznakach przemęczenia nastąpi histeria, czeka do ostatniej chwili, aż w popłochu będziemy się zrywać do domu bo już się wytrzymać nie da... jak na razie to był drugi raz. niby przeprosił, zobaczymy następnym razem. wracając do tematu... może tak długi sen jest wynikiem właśnie zmęczenia? ale dalej nie wiem czy taka długa przerwa w szamaniu jest wskazana?
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Konto usunięte
|
Em, spokojnie
takie przerwy czasem są, a poza tym nie martw się - młoda się nie zagłodzi.
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny Stefanek
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2097493 3] powiedzcie mi coś... czy to normalne, że moja córka ma w nocy 9-godzinne przerwy w jedzeniu? wczoraj: 21:40 zjadła, pofikała trochę, potem kąpiel, już jeść nie chciała, poszła spać. obudziła nas o 7 rano... ![]() zawsze spała ładnie, no i ja rozumiem 6 godzin, 7... ale ponad 9??? cieszyć się czy martwić? dodam tylko że wczoraj byliśmy u teściowej, trochę rodziny było, każdy chciał potrzymać, sfotografować... mała już pod koniec histerii dostała, bo memu szanownemu mężowi do domu się nie spieszyło... nie dociera, że po lekkich oznakach przemęczenia nastąpi histeria, czeka do ostatniej chwili, aż w popłochu będziemy się zrywać do domu bo już się wytrzymać nie da... jak na razie to był drugi raz. niby przeprosił, zobaczymy następnym razem. wracając do tematu... może tak długi sen jest wynikiem właśnie zmęczenia? ale dalej nie wiem czy taka długa przerwa w szamaniu jest wskazana? [/QUOTE]Pewnie to zmęczenie swoje zrobiło. Ja bym się nie przejmowała
|
#3359 | |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20975157]Em, spokojnie
takie przerwy czasem są, a poza tym nie martw się - młoda się nie zagłodzi.[/QUOTE]Cytat:
![]() hm... kupujemy łóżeczko turystyczne. może któraś jakieś poleci? a w ogóle to można już tego używać? znalazłam jedno fajne na allegro, ale tam jest zaznaczone że dla dzieci od 6-go m-ca... |
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fajnie masz... My jeszcze nie pakujemy rąk świadomie, nadal nam się trafia. Za to świadomie się śmiejemy do ludzia, który nas zagaduje. I to tak pełną gębą. Słodziaczek. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

dorze odpoczac po tych upalach... 

bo jest w sklepie piękna ale tylko 80rozmiar ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a jednak jest zalecany dla dzieciaczków .
aż wziełam i zmierzylam ile mam teraz i 100 tylko

jak na razie to był drugi raz. niby przeprosił, zobaczymy następnym razem. wracając do tematu... może tak długi sen jest wynikiem właśnie zmęczenia? ale dalej nie wiem czy taka długa przerwa w szamaniu jest wskazana?