Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-27, 22:32   #4201
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
tak kopać leżącego
Ojej, nie chciałam

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Co tu się dzieje??? Miramejku pisałaś coś w klubie? bo na pierwszej stronie widzę że ostatnia wiadomosć od Ciebie a jak wchodzę do środka to mój elaborat jest ostatni i nic więcej
Nie wiem, czemu ten wizaż tak świruje , pisałam i też mi nie pokazywało

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Całkowicie Cię rozumiem,też się zamartwiałam jak Bartosz nie chciał jeść.Ale zobaczyszbędzie lepiej

Ale nasze dzieci nie przybierają już tak dużo jak kiedyś,kiedyś
(...)
Bartosz wykąpany i pojedzony zasnął dzisiaj w swoim łóżeczkunie wiem co to za chimerki miał ostatnio,może po prostu potrzebował wtedy więcej czułości
Jutro zabieram się za generalne porządki,na sobotę musi być błysk
, mam nadzieję

Wiem, ale Kuba chyba przesadza

Wojtusiu, gratuluję ząbków Oliwki , macie już połowę mleczaków

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-07-27 o 22:39
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 22:37   #4202
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

No teraz jeszcze przestał mi cytować

Texasik...ale Wy oszukańce jesteście ale dobrze zrobiliście, bo przecież teraz to wszyscy przed ślubem razem mieszkają

Miramejku rozpracowałam zepsuty wizaż...jak widzę ze ktoś w klubie napisał (Ty lub Sylka póki co) to pokazuje mi moje wiadomości i Wasze dopiero jak jakąś wiadomość znowu wyślę...więc robię kropkę, wysyłam i widzę wszystko a później tylko edycja i piszę już co chcę na tamtej kropce no zwariować można
Stary 2010-07-27, 22:39   #4203
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cass byłaś już na wojażach nowa bryką?

Pewnie
Codziennie zabieram małego i jedziemy w siną dal
Jutro wybieramy sie do znajomej, ktora ma corcie tydzien starsza od Kuby.

Cytat:
hciałabym się jeszcze z Wami podzielić pewnymi myślami (ale to zabrzmiało )
do tej pory jakoś tego nie miałam, bo Tomuś jeszcze był mały, a ostatnio uświadomiłam sobie, ze jest już na tyle duży, ze moje postępowanie wpływa na niego bezpośrednio i już ma znaczenie czy zrobię do Tomka taką minę czy inną, czy się uśmiechnę czy nie, jak zmienię ton, jak zareaguję... itd.

doszło do tego, ze mam jakąś fobię - tak bardzo staram się zachować właściwie, że przy niemal każdej czynności analizuję jak powinnam się zachować - przyznam się, ze to dość męczące i zakrawa i jakąś schizę

czy Wy też tak macie? wiecie, ze raczej nie jestem nadopiekuńczą, zamartwiającą się (Miramej ) mamą, a mimo to dopadła mnie jakaś choroba idealnej mamy
za dużo Superniani chyba
Ja tak nie mam, jeszcze nie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 22:43   #4204
Miramej
Zakorzenienie

Texasik, ja wiem, że nie trzeba bidonu przechylać, Kuba raczej też, ale nie chce i już, chyba ma lenia

Wizaż mnie wkurza, idę spać.

Dobranoc

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 22:46   #4205
Texasik
Rozeznanie

Kurcze a ja musze sie wziasc za siebie a nie ma zadnej weny ... chociaz powinnam bo do wesela tak malo zostalo , i brzuchol tak odstaje . Zmobilizujcie mnie .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 22:49   #4206
Cassandra 23
Zakorzenienie

Kuba dzisiaj miał chyba zły dzien bo sporo marudził. Albo na zabki (trojki nie moga sie przebic) albo po tym szczepieniu. Miał dzisiaj 37,7 pod wieczor i strasznie sie do mnie tulił. Zobaczymy jak bedzie jutro.

Ostatnio nie mam weny pisac no i nie mam czasu bo jak tylko mały usypia to sprzatam, gotuje obiad a pozniej gdzies jedziemy.

Duzo zdrowka i radości dla Antosia i Marysi
Rośnijcie zdrowo

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 22:51   #4207
Karolinak82
Zakorzenienie

Ja też idę bo się kurka dogadać z tym wizażem nie da....a na dzisiaj nerwów mam dość

Dobranoc do jutra
Stary 2010-07-27, 23:21   #4208
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Dzis zaczne od życzen dla Antosia i Marysi, wszystkiego naj naj naj z okazji pierwszego roczku i mnóstwo buziaków

Cytat:

Wiesz co, gdyby Martynka mówiła malutko to też nie szukałabym pomocy ale ona w ogóle nie wypowiada sylab, nie gaworzy. Nawet jeżeli to zwykłe opóźnienie to logopeda może podpowiedzieć jak stymulować rozwój mowy No chyba że jakimś cudem do września mała się rozgada, ale już w to nie wierzę.
Ty wiesz najlepiej. trzymam kciuki żeby jednak wizyta była niepotzrebna

Cytat:

Fajnie że urlop udany
No teraz chyba będziesz z Nami częściej?!

Wczoraj wysłałam, doszła?

Kawka wypita, red bull też, ale i tak ciężko...za to za oknem tak ładnie...ok 23 stopni...słoneczko wyglada zza chmurki, żyć nie umierać
postaram sie, obiecuje, ale z tym czasem to u mnie kiepsko, doba za krótka :/

maila dostałam, dzieki

a u nas ciągle pada, juz od soboty tak i dalej ma padac........ i 16 stopni tylko było a jutro ma byc nie lepiej

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

wazylam dzisiaj mala i waga pokazala 8900g (w ubraniu) wkoncu waga poszla jej w gore bo przez jakies 2 mce bylo caly czas 8500g
ślicznie wyglądałyscie na weselu

ciekawe ile Zuza wazy, w maju miała 8500 a nie czuje zeby jakos specjlanie jej przybyło

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Tylko się nie śmiejcie...
zdjecie robione komórka
mniam mniam
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
aa i wyszły nam kolejne ząbki, górne 4 lub 5, nie potrafie ocenić które to, ale widać je ładnie. Czyli mamy już 10 szt.
wow, to nieźle macie już tych ząbków, my dopiero 2
Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość

Ach tak mi sie cos przypomnialo z urlopu . Bylismy u spowiedzi , bo mielismy miec generalna z calego zycia i jeszcze jedna przed slubem. No i nie dostalismy rozgrzeszenia . Bo mieszkamy razem i to jest juz konkubinat. Nie wiedzielismy co zrobic , bo przeciez potrzebowalismy podpisu do slubu . Wiec na drugi dzien poszlismy do innego kosciola nie wspomnielismy o tym , ze mieszkamy razem no i rozgrzeszenie dostalismy .
ja nie pamietam już ale chyba tez nie wspominałam o tym ze mieszkalismy razem i z rozgrzeszeniem wtedy nie było problemu

a chrzestny Zuzy przed chrztem własnie był u spowiedzi i nie dostał rozgrzeszenia z tego samego powodu a ze nie było juz czasu to nie był do komunii podczas chrztu...

ide spac buziaki
Stary 2010-07-27, 23:39   #4209
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Za dobrze byś miała
ale mnie pocieszylas

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
aa i wyszły nam kolejne ząbki, górne 4 lub 5, nie potrafie ocenić które to, ale widać je ładnie. Czyli mamy już 10 szt.

a my az 4

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

ślicznie wyglądałyscie na weselu

ciekawe ile Zuza wazy, w maju miała 8500 a nie czuje zeby jakos specjlanie jej przybyło

ja zwazylam Wercie bo jakis polikow nabrala a tez w ciezkosci nie odczuwam za bardzo a jednak cos przybylo

no to na tyle i uciekam spac.......mam dola bo powiesil sie tata naszego kolegi ........a niedawno tez pisalam wam o podobnym przypadku,
w piatek pogrzeb i chyba pojdziemy, wiec dzien urodzin Werci zacznie sie smutno

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 23:47   #4210
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nie moge sie wbic ostatnio

wiec dobranoc
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 07:27   #4211
Tulipfever
Rozeznanie

Przesylam porannego buziaka , na wiecej nie mam czasu, zaraz sie corcia obudzi, a ja nadal organizuje pudla Kiedy ja Was nadrobie kobietki?
A, co do szczepien, w sierpniu idziemy na czwarta (ostatnia) dawke, a na swinke szczepi sie tu dzieci w wieku 14 miesiecy.
Ok, lece. dobrego dnia!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 08:27   #4212
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie pocieszylas

a my az 4

no to na tyle i uciekam spac.......mam dola bo powiesil sie tata naszego kolegi ........a niedawno tez pisalam wam o podobnym przypadku,
ale będzie lepiej...Zu teraz mam na rękach jakieś 2 min i jak zaczyna zamykać oczy to ją odkładam...i nie wstaje zasypia sama praktycznie....chyba jej się znudziło

My też 4

Współczuję

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Przesylam porannego buziaka , na wiecej nie mam czasu, zaraz sie corcia obudzi, a ja nadal organizuje pudla Kiedy ja Was nadrobie kobietki?
A, co do szczepien, w sierpniu idziemy na czwarta (ostatnia) dawke, a na swinke szczepi sie tu dzieci w wieku 14 miesiecy.
Ok, lece. dobrego dnia!
Nie ma sensu już chyba nadrabiać...bądź na bieżąco
Miłego oranizowania
.............
Dzień dobry
Ja z kawką i colą light...

Cass podaj maila, bo nawet nie wiem gdzie szukać a chciałam Ci wysłać książki tylko od razu mówię że nie są oszałamiające, bo jedna to skan...a druga to jej zdjęcia ale da się czytać, więc po co wydawać kasę
Jakbyś miała jakieś pytania to służę pomocą

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-07-28 o 08:31
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:00   #4213
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej

dzisiejsza nocka do udanych nie nalezy bo mala przez 2 godziny szalala

Svi przyjmij najgoretsze i najslodsze zyczenia z okazji urodzinek

Cytat:
ale będzie lepiej...Zu teraz mam na rękach jakieś 2 min i jak zaczyna zamykać oczy to ją odkładam...i nie wstaje zasypia sama praktycznie....chyba jej się znudziło

My też 4
moze u nas tez bedzie lepiej

P4W rowniez prosze o te ksiazke( czekoladka21@buziaczek.pl)

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Kubusiu kochany Sto lat i moc caluskow z okazji roczku

Aniu

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:01   #4214
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Będzie

O zasypianiu książke? Mogę Ci wysłać od razu...jak chcesz...

P.S. Dziewczyny widzę że książka którą wysyłałam "Uśnij wreszcie" spodobała się, jeśli chcecie to mam jeszcze inne, ale nie czytałam ich jeszcze....
Stary 2010-07-28, 09:11   #4215
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Pewnie
Codziennie zabieram małego i jedziemy w siną dal
Jutro wybieramy sie do znajomej, ktora ma corcie tydzien starsza od Kuby.
no widzisz, w końcu się wyrwiesz z domu

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Kurcze a ja musze sie wziasc za siebie a nie ma zadnej weny ... chociaz powinnam bo do wesela tak malo zostalo , i brzuchol tak odstaje . Zmobilizujcie mnie .
ja niestety nie pomogę..u mnie to samo...z dziewczynami próbuję się zmobilizować ale już taki czas ciągnę tą dietę że szkoda gadać

Cytat:

Ty wiesz najlepiej. trzymam kciuki żeby jednak wizyta była niepotzrebna

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nie moge sie wbic ostatnio

wiec dobranoc
no co ty... Pisz częściej, brakuje to Ciebie

Cytat:

P.S. Dziewczyny widzę że książka którą wysyłałam "Uśnij wreszcie" spodobała się, jeśli chcecie to mam jeszcze inne, ale nie czytałam ich jeszcze....
Jakie, jakie?

Dzień dobry

jedziemy dzisiaj z małą w odwiedziny więc tak na chwilę z kawą wpadam, muszę jeszcze włosy podsuszyć i doprowadzić się do ładu...
Leje u nas dzisiaj, w nocy Martynia płakała, klękała w łóżeczku i inne atrakcje zupełnie nie wiem dlaczego więc kiepsko się wyspałam... może kofeina zadziała

---------------------------------------------------------------------------------------------
Sto lat dla naszego roczniaczka Krasnoludka - rośnij zdrowo skarbie

Aneczko -sto buziaków od ciotek

Svinecko - wszystkiego dobrego

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-07-28 o 09:14
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:12   #4216
skierka1981
BAN stały

Cytat:

Ja już dawno stwierdziłam, że jak mus to mus...chwilę popłaczę i się uspokoi...ale za nic nie będę ryzykować skojarzonych tylko dlatego że mniej wkłuć (ale ryzyko większe!)...Zu 2 razy miała po 3 wkłucia i musiała dać radę...nie ma wyjścia....

ja tez biore bezplatne i Amelka miala po 3 wklucia, ale teraz stwierdzilam ze skoro maja byc 3 (ale wg mnie i czeko chyba jednak 1) to jesli moge jej jakos ulzyc i pomoc to czemu nie. teraz nasze dzieciaczki sa wieksze duzo rozumieja i sama wizyta z wazeniem i mierzeniem to bedzie stres... no nie wiem tak pomyslalam ze mozna tak zrobic...

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Ok, lece. dobrego dnia!
i wzajemnie

Cytat:
hej

dzisiejsza nocka do udanych nie nalezy bo mala przez 2 godziny szalala

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Aniu
Podłączam się pod życzonka dla dzisiejszych solenizantów tych małych i większych

witam sie z kawka, u nas nocka ok, a pogoda do d... pada.
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:12   #4217
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
slepafuria, zapomniałabym - mój Tomek też uwielbia jajko na miękko (dałam mu kiedyś od siebie i potem nie mogłam go odciągnąć ), a jak jemu gotuję na twardo to wyjmuje sobie z buzi
ja przemycam jajeczko do twarożku, do musu owocowego z jogurtem, pomidorki+ jajko+ jogurt itp. i wtedy zjada na twardo bez problemu

Goraczka sie nie pojawia, ale biegunka trwa nadal. Czesto ja brzuch boli i ma taka dziwna czkawke.
Dzis w nocy 2 godziny ja lulalam od 2 do 4. Staram sie ograniczac czopki bo one przeciez nie sa obojetne dla organizmu i napewno jelitom nie pomagaja.
Wiec kiedy widze ze nawet na rekach placze i w wozku bo ja boli to dopiero wtedy jej daje. A jak lulanie pomaga i na rekach nie placze to nie daje.

A na elektrolitach robie jej kleik - niestety tylko tak jej moge podac.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:14   #4218
p4w
Zakorzenienie

dziewczyny, ja myślę, ze Wasze dzieci są zwyczajnie grzeczne i dlatego nie macie schizy na temat właściwego postępowania

mój przy każdej sytuacji, która odbywa się nie po jego myśli (czyli bardzo często, bo jest ostatnio wszędobylski, na co nie moge pozwolić) reaguje piskiem pomieszanym z płaczem i ja się stale zastanawiam jak to wyeliminować, czy moje postępowanie odbiera właściwie, albo raczej czy ja się zachowuję właściwie ....

Svi, na którą się umawiamy w piątek? pomyślałam, ze moze byśmy to jeszcze połączyły z makijażem - mogłabyś sobie wypróbować to co ja mam
piorę pędzle w środy i soboty, ale specjalnie dla Ciebie mogę wyprać w czwartek, zeby na piątek były czyściutkie

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:16   #4219
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Jestem wykonczona.

Z dobrych wiadomosci udalo sie wreszcie kupic spacerowke. Maz wczoraj wieczorem przyniosl maclarena.

Wczoraj tez udalo mi sie ostatni zakupowy niewypal spacerowkowy sprzedac. Dzis przyjezdza dziewczyna odebrac wozek.

Niestety radosc ze spacerowki przytlacza choroba malej. No i nie wiem co bedzie z naszym wyjazdem nad morze.
Stary 2010-07-28, 09:17   #4220
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Svi, na którą się umawiamy w piątek? pomyślałam, ze moze byśmy to jeszcze połączyły z makijażem - mogłabyś sobie wypróbować to co ja mam
piorę pędzle w środy i soboty, ale specjalnie dla Ciebie mogę wyprać w czwartek, zeby na piątek były czyściutkie
jesteś moim idolem

Stary 2010-07-28, 09:20   #4221
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
dziewczyny, ja myślę, ze Wasze dzieci są zwyczajnie grzeczne i dlatego nie macie schizy na temat właściwego postępowania

mój przy każdej sytuacji, która odbywa się nie po jego myśli (czyli bardzo często, bo jest ostatnio wszędobylski, na co nie moge pozwolić) reaguje piskiem pomieszanym z płaczem i ja się stale zastanawiam jak to wyeliminować, czy moje postępowanie odbiera właściwie, albo raczej czy ja się zachowuję właściwie ....

Moje zachwowuje sie identycznie.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
ja tez biore bezplatne i Amelka miala po 3 wklucia, ale teraz stwierdzilam ze skoro maja byc 3 (ale wg mnie i czeko chyba jednak 1) to jesli moge jej jakos ulzyc i pomoc to czemu nie. teraz nasze dzieciaczki sa wieksze duzo rozumieja i sama wizyta z wazeniem i mierzeniem to bedzie stres... no nie wiem tak pomyslalam ze mozna tak zrobic...
Ja zawsze kupowalam te 3 w 1, aby zmniejszyc liczbe wkluc. A my bralismy tylko te obowiazkowe, tych dodatkowych nie. Teraz tez tak zrobimy.
Stary 2010-07-28, 09:21   #4222
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Aniu
wysyłać, czy Karola już wysłała ?

Cytat:

a chrzestny Zuzy przed chrztem własnie był u spowiedzi i nie dostał rozgrzeszenia z tego samego powodu a ze nie było juz czasu to nie był do komunii podczas chrztu...

ide spac buziaki
u nas ksiądz powiedział, ze rodzice nie muszą przystępować do komunii (jak żyją w konkubinacie, albo jeszcze z innego powodu) w czasie chrztu - najważniejsze, zeby rodzice chrzestni mogli przystąpić do komunii, więc oni muszą dostać rozgrzeszenie (chodzi o samą idee rodziców chrzestnych i to, ze rodziców nie można wybrać i dziecko nie jest niczemu winne, a rodziców chrzestnych powinno się wybierać starannie )
od razu nam powiedział, zebyśmy wybierali osoby, które na pewno dostaną rozgrzeszenie
ale jak widać zasady nie wszedzie są takie same

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-28, 09:22   #4223
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Jestem wykonczona.

Z dobrych wiadomosci udalo sie wreszcie kupic spacerowke. Maz wczoraj wieczorem przyniosl maclarena.

Wczoraj tez udalo mi sie ostatni zakupowy niewypal spacerowkowy sprzedac. Dzis przyjezdza dziewczyna odebrac wozek.

Niestety radosc ze spacerowki przytlacza choroba malej. No i nie wiem co bedzie z naszym wyjazdem nad morze.
biedaku.. ciężko patrzeć jak nasze biedactwa się męczą
Oby było coraz lepiej...

Stary 2010-07-28, 09:24   #4224
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
jesteś moim idolem
nie rozumiem - tak jakoś wyszło, ze w te dni mam zazwyczaj czas, a muszę mieć ustalone dni, bo inaczej zapominam

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Goraczka sie nie pojawia, ale biegunka trwa nadal. Czesto ja brzuch boli i ma taka dziwna czkawke.
Dzis w nocy 2 godziny ja lulalam od 2 do 4. Staram sie ograniczac czopki bo one przeciez nie sa obojetne dla organizmu i napewno jelitom nie pomagaja.
Wiec kiedy widze ze nawet na rekach placze i w wozku bo ja boli to dopiero wtedy jej daje. A jak lulanie pomaga i na rekach nie placze to nie daje.

a ile to już trwa? może spróbuj jeszcze raz do lekarza, bo chyba powinna być poprawa w biegunce
dobrze, ze chociaż gorączki nie ma

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-28, 09:24   #4225
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie, jakie?
Powiem z domu, bo tam mam ale już chciałam wspomnieć, żebyście mi przypomniały jak będziecie chciały...bo moja pamięć dobra ale krótka

Cytat:

Moja nie jest grzeczna tzn. raz jest raz nie, narzekać nie mogę ale jak czegoś nie może to reaguje tak jak Twój Malutek Sprawdzają Nas i tyle nie mozemy się dać zwariować...Mała płacze, krzyczy, piszczy, ale ja zawsze odwracam jej uwagę...i jest ok...

W szystkiego naj...naj...naj...dla Kubolka Zdrówka, szczęścia, radości, uśmiechu każdego dnia....i braciszka lub siostrzyczki w niedługim czasie Buziaki:roz a:

i dla Aneczki wszystkiego najjjjjj.....

Svi kochana...sto lat, sto lat...miłosci przede wszystkim i zdrowia...szczęscia, radosci i spełnienia wszystkich marzeń....:ro za:
Stary 2010-07-28, 09:28   #4226
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
nie rozumiem - tak jakoś wyszło, ze w te dni mam zazwyczaj czas, a muszę mieć ustalone dni, bo inaczej zapominam

--
u mnie zmuszenie się do jakiejkolwiek systematyczności graniczy z cudem nawet kwiatki próbowałam w określone dni podlewać i "nie wyszło"

Stary 2010-07-28, 09:31   #4227
angy
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym się jeszcze z Wami podzielić pewnymi myślami (ale to zabrzmiało )
do tej pory jakoś tego nie miałam, bo Tomuś jeszcze był mały, a ostatnio uświadomiłam sobie, ze jest już na tyle duży, ze moje postępowanie wpływa na niego bezpośrednio i już ma znaczenie czy zrobię do Tomka taką minę czy inną, czy się uśmiechnę czy nie, jak zmienię ton, jak zareaguję... itd.

doszło do tego, ze mam jakąś fobię - tak bardzo staram się zachować właściwie, że przy niemal każdej czynności analizuję jak powinnam się zachować - przyznam się, ze to dość męczące i zakrawa i jakąś schizę

czy Wy też tak macie? wiecie, ze raczej nie jestem nadopiekuńczą, zamartwiającą się (Miramej ) mamą, a mimo to dopadła mnie jakaś choroba idealnej mamy
za dużo Superniani chyba
Ja tak nie mam

Cytat:

Texasik...ale Wy oszukańce jesteście ale dobrze zrobiliście, bo przecież teraz to wszyscy przed ślubem razem mieszkają
My nie mieszkaliśmy

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Kuba dzisiaj miał chyba zły dzien bo sporo marudził. Albo na zabki (trojki nie moga sie przebic) albo po tym szczepieniu. Miał dzisiaj 37,7 pod wieczor i strasznie sie do mnie tulił. Zobaczymy jak bedzie jutro.

Ostatnio nie mam weny pisac no i nie mam czasu bo jak tylko mały usypia to sprzatam, gotuje obiad a pozniej gdzies jedziemy.
Właśnie informuj nas Cass jak tam po tym szczepieniu

Cytat:

wow, to nieźle macie już tych ząbków, my dopiero 2
To tak jak my

Cytat:

Współczuję też nocki

Dzień dobry,
pada, dość chłodno, wieje... ehhh.
Na miejscu lewej jedynki zrobił sie Zosi tak bąbel i wygląda jak po oparzeniu taki. Myślę, że teraz to już na pewno wyjdzie ten ząb. Ale jakoś nie marudzi specjalnie. Wczoraj po południu spała 1,5 h i dała odpocząć rodzicom (mamusia też w kime uderzyła). I o 20.30 już padła znowu (wygląda na to, że Zośce zmieniło się w druga stronę z tym zasypianiem, czyli na lepsze).

W ogóle z dnia na dzień widać, że jest rozumniejsza. Z nowości to nauczyła się pokazywać jakie ma kłopotki (tak śmiesznie klepie się po główce), jaka będzie duża i jak smierdzi kupka (uroczo marszczy nosek i tak jakby sapie). Buźki rozdawane jest na prawo i lewo. No i oczywiście uwielbia zabawę w "gońcie mnie", najczęsciej goni ją tata i wtedy skrabie się po mnie jak małpka i chowa się w ramionach Śmiechu przy tym co nie miara. Pokazuje już jak chce iść na dwór i na spacerze koniecznie musi zajść do babci do sklepu (kojarzy już gdzie i co), bo jak nie to sa prężanki w wózku i bek

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:34   #4228
skierka1981
BAN stały

a mi maz wczoraj "fajny" prezent zrobił - mandat 50 zł (o tyle dobrze ze tylko 50 ) i 2 pkt
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:35   #4229
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej
przywoza dzis moja lodowke

ale jakos nie mam mocy, weny ani nastroju

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Podłączam się pod życzonka dla dzisiejszych solenizantów tych małych i większych
.
dziekuje dziewczyny
Cytat:

moje dziecko nie jest grzeczne, bije wszystkich po glowie, wszystko wymusza, jak mu sie nie pozwoli gdzies pojsc albo czegosc wziac to krzyczy jakby byl obdzierany ze skory - ale nie mam tego problemu co Ty po prostu powtarzam caly czas, ze nie wolno itp....a jak zaczyna sie drzec odwracam sie na piecie i go "olewam" dopoki sie nie uspokoi

a o ktorej Ty mozesz? aha jeszcze musisz miec jakas peleryne albo stary recznik na ramiona bo bedziesz siedziec z ta keratyna a wlosy beda w dol lezec

haha p4w jestes kochana ale ja nie umiem sie malowac to zn moze i umiem ale tego ni robie - tusz do rzes i heja
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:40   #4230
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Dzień dobry

jedziemy dzisiaj z małą w odwiedziny więc tak na chwilę z kawą wpadam, muszę jeszcze włosy podsuszyć i doprowadzić się do ładu...
Leje u nas dzisiaj, w nocy Martynia płakała, klękała w łóżeczku i inne atrakcje zupełnie nie wiem dlaczego więc kiepsko się wyspałam... może kofeina zadziała

---------------------------------------------------------------------------------------------
Sto lat dla naszego roczniaczka Krasnoludka - rośnij zdrowo skarbie

Aneczko -sto buziaków od ciotek

Ja też składam najserdeczniejsze życzenia dwóm Aniom i roczniakowi Kubusiowi:roz a:

Cytat:

Cytat:
Jestem wykonczona.

Mała Bidulka

Cytat:
u mnie zmuszenie się do jakiejkolwiek systematyczności graniczy z cudem nawet kwiatki próbowałam w określone dni podlewać i "nie wyszło"

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości