Rossmann - część VII - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-27, 22:26   #1951
gaga87
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - część VII

Cytat:
Napisane przez allesi Pokaż wiadomość
dziewczyny, zamawiała któraś zdjęcia z tej strony: http://www.fotouslugi.pl/zdjecia.html? rozumiem, że odbiera się je w rossmanie?
ja zamawiałam, właśnie dziś odebrałam

tak, odbiera się w sklepie, jest ta maszyna zdjęciowa ( ) i tam są szuflady niżej, gdzie znajdują się zdjęcia do odbioru. Jak już zamówisz i przyjdzie Ci mail, że zamówienie zostało zrealizowane i zdjęcia są do odbioru, to odpisz sobie numery zamówień, żeby odszukać bo posegregowane są wg ostratniej cyferki

służę pomocą jakbyś miała jakieś pytania

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
ja zdjecia kadruję sobie sama, do odpowiedniego rozmiaru, programem JPEG cropp,czy jakoś tak
nie zauważyłam wcześniej Twojego postu, a sama ściągnęłam sobie ten program JPEGcrops Bardzo fajny i szybko się kadruje. Mam nadzieję, że teraz już wszystkie zdjęcia będę mieć wywołane w formacie 10x15

etorebkowy kod się zmył

Edytowane przez gaga87
Czas edycji: 2010-07-27 o 22:23
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 22:46   #1952
nicole2772
Raczkowanie

kody do 28 lipca i 4 sierpnia

okazje do 28 lipca:

15,07 Signal White Now płyn do płukania ust 500ml - 11,99
2981564098291

16,07 YSL Opium woda toaletowa 100ml - 99,99
2981564173523

17,07 Gilette Sensor Excell 5 szt. - 20,99
2981564209963

18,07 Nivea olejek pod prysznic 200 ml - 10,89
2981564351426

19,07 Astor lakier 45sek. - 11,89

20,07 for your beauty poduszka do pudru 2 szt. - 3,49

okazje do 4 sierpnia:

22,07 Dermika Hialiq 3D krem nawilżający dzień/noc ml – 34,99

23,07 Oral B Satinfloss mint nić dentystyczna 25m – 7,49
2981567345101

24,07 Under Twenty żel oczyszczający/peeling/maska 150ml – 9,79
2981567417051
2981567441759

25,07 Elizabeth Arden Splendor Lady edp spray 75ml – 58,99
2981567560559

26,07 For Your Beauty pęseta skośna – 3,49
2981567673075

27,07 Eveline slim Extreme 3D serum przeciw nawrotom cellulitu 200ml – 12,29
2981567727051
2981567769105
2981567702935

29,07 Veet Debiut –kremy do depilacji 75ml, -plastry 10szt. – 9,59
2981569493749

30,07 Gillette profesjonalny krem 45ml – 17,99

31,07 L’Oreal True Match Bush – 37,49

01,08 Bielenda Sexy Look serum do biustu 125ml – 12,99

02,08 Biosilk Silk Therapy w płynie 150ml – 40,99

03,08 Dermica Hypoalergica krem SPF30 50ml – 29,99

!!

Edytowane przez nicole2772
Czas edycji: 2010-07-29 o 23:15
nicole2772 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 06:48   #1953
POLKA84
BAN stały

Chrześcijanko - ja napisałabym od razu skargę do UOKiK
POLKA84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 07:46   #1954
Rinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chrzescijanka Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj bardzo nieprzyjemną sytuację u konkurencji (Superpharm).
Zostałam w sposób (według mnie) ordynarny i chamski wyproszona ze sklepu. Ochroniarz stwierdził, że nie ma czasu i ochoty by za mną chodzić i mnie pilnować i jeśli nie mam zamiaru w ciągu najbliższych 5 minut niczego kupić to mam natychmiast opuścić teren. Dosyć często sama lub z mamą robie tam zakupy. Czasami jednak zdarza mi się po prostu wejść, pooglądać różne rzeczy i wyjść niczego nie kupując. Nigdy jednak niczego z rzadnego sklepu nie ukradłam. Nie otwieram też kosmetyków, które nie są testerami. (Z testerów zdarza mi się korzystać ale z umiarem. Dzisiaj jednak niczego nie dotykałam.) Bardzo zdziwiło mnie zachowanie tego pana (nigdy wcześniej go tam nie widziałam). Już nigdy więcej nie pójdę do tej drogerii Przepraszam za ot ale musiałam się wygadać.
Cytat:
Dzięki za odpowiedź. Ochroniasz stwierdził jeszcze, że " sklep to nie miejsce na wózki." (Poruszam się na wózku.) Gdybym była sama to pewnie zacisnęłabym zęby i wyszła ale akurat dziś byłam z mamą. Mama poprosiła o rozmowe z kierownikiem. Początkowo nikt nie chciał nam tej rozmowy umożliwić twierdząc, że kierownika nie ma a zastępca jest zajęty... No ale mama zaczęła nalegać i w końcu zjawił się zastępca kierownika. Stwierdził, że to nie chodzi o nas konkretnie bo oni do nas nic nie mają ale otrzymali od kogoś tam pismo na mocy którego zostali zobowiązani do cytuję baczniejszego zwracania uwagi na osoby niepełnosprawne ponieważ często zdarzają się sytuacje, że takie osoby wykorzystują swoje kalectwo i zwyczajnie kradną. Mama na to odpowiedziała, że przecież my nic dzisiaj ani nigdy nie uradłyśmy i jeśli chcą to mogą nas zrewidować lub wezwać policje. W odpowiedzi usłyszałyśmy, że absolutnie nie ma takiej potrzeby ale na przyszłość dobrze by było gdybym za każdym razem coś kupiła (nawet jakiś drobiazg) to wtedy nie będzie tego typu problemów. Już więcej tam nie pójdę. Nie żeby mi było szkoda kasy na drobiazgi ale po prostu nie mam ochoty na kupowanie czegoś za każdym razem kiedy mam ochotę wejść do sklepu tylko dla tego, że jestem niepełnosprawna. Na szczęście w Rossie nie ma (jak na razie)tego typu problemów. Jeszcze raz przepraszam za OT
jestem w szoku....
bardzo współczuję

uważam podobnie jak dziewczyny, nie zostawiłabym tak tego
jakbym mieszkała gdzieś blisko sama poszłabym do kierownika

co za debile

Cytat:
Napisane przez biala Pokaż wiadomość
Dziękuję
Liczę, że nasze prośby podziałają ...i już niedługo będzie można kupić jaśniejszy odcień kremu tonującego
jeszcze nie miałam tego kremu, ale jeśli będzie jaśniejszy to kupię więc też do nich napisałam

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Pokaż wiadomość
Proponuję, żebyś napisała nam adres tego sklepu, godzinę, o której to się działo, a najlepiej byłoby opisać całą sytuację. Każda chętna wejdzie na stronę http://www.superpharm.pl/contact/index i w opinii (uwagi i spostrzeżenia) wklei opis. Takie coś nie może ujść płazem. To przecież mogłoby spotkać każdą z nas.

Co Wy na to...?
jestem za

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
O, Ziajowy szefie, my, bladolice Wizażanki, piszemy do zacnego Pana z prośba..

byłam świadkiem, jak w SCC w tresco dziewczyna po zapłaceniu chciała wyjść, ale bramki pikały...to ona wyrzuciła wszystko z torebki przy kasach ( nic nie ukradła) i jak samą torebką machnęła ( z którą przyszła, miała tam dużo rzeczy, widać, że używana etc.) to zaczęło pikać i ona mówi, że przywiozła ją z Anglii...a kasjer do niej, że pewnie tą torebkę ukradła w ich tesco - (taaaak i tyle chodziła po sklepie, żeby torebka wyglądała na używaną a przed kradzieżą swoje rzeczy niosła w rękach )

Edytowane przez Rinaa
Czas edycji: 2010-07-28 o 07:51
Rinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 08:14   #1955
allesi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
ja zamawiałam, właśnie dziś odebrałam

tak, odbiera się w sklepie, jest ta maszyna zdjęciowa ( ) i tam są szuflady niżej, gdzie znajdują się zdjęcia do odbioru. Jak już zamówisz i przyjdzie Ci mail, że zamówienie zostało zrealizowane i zdjęcia są do odbioru, to odpisz sobie numery zamówień, żeby odszukać bo posegregowane są wg ostratniej cyferki

służę pomocą jakbyś miała jakieś pytania

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

nie zauważyłam wcześniej Twojego postu, a sama ściągnęłam sobie ten program JPEGcrops Bardzo fajny i szybko się kadruje. Mam nadzieję, że teraz już wszystkie zdjęcia będę mieć wywołane w formacie 10x15
Ja też kadruję właśnie w tym JPEGcrops, ale z tego, co widzę, to on praktycznie prawie nic nie ucina.

Aha, co do tej maszyny - w moim Rossmannie nie zauważyłam jej. Nie ma jej tam. Może przejdę się do innego i sprawdzę. Ale ona jest niezbędna? Nie wystarczy zamówić zdjęć w necie i po prostu odebrać w kasie po jakimś czasie?
allesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 08:16   #1956
19agusia91
Zakorzenienie

Też napisałam wczoraj maila do Ziaji.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 08:18   #1957
allesi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rinaa Pokaż wiadomość

byłam świadkiem, jak w SCC w tresco dziewczyna po zapłaceniu chciała wyjść, ale bramki pikały...to ona wyrzuciła wszystko z torebki przy kasach ( nic nie ukradła) i jak samą torebką machnęła ( z którą przyszła, miała tam dużo rzeczy, widać, że używana etc.) to zaczęło pikać i ona mówi, że przywiozła ją z Anglii...a kasjer do niej, że pewnie tą torebkę ukradła w ich tesco - (taaaak i tyle chodziła po sklepie, żeby torebka wyglądała na używaną a przed kradzieżą swoje rzeczy niosła w rękach )
Nieźle. ;p Niektórzy to już w jakąś paranoję wpadają. Ale nie powinnmi przypadkiem sprawdzić jej torebki na zapleczu czy coś? A nie tak przy wszytskich? A ten kasjer, to może by dostał jakąś premię, gdyby się okazało, że ona jednak ich okradła, co?
Stary 2010-07-28, 08:42   #1958
Rinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nieźle. ;p Niektórzy to już w jakąś paranoję wpadają. Ale nie powinnmi przypadkiem sprawdzić jej torebki na zapleczu czy coś? A nie tak przy wszytskich? A ten kasjer, to może by dostał jakąś premię, gdyby się okazało, że ona jednak ich okradła, co?
według mnie powinni na osobności, ale ona się wkurzyła i wcale się jej nie dziwię

a ochroniarz jak biegł do kasy
Stary 2010-07-28, 09:47   #1959
anka1709
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź. Ochroniasz stwierdził jeszcze, że " sklep to nie miejsce na wózki." (Poruszam się na wózku.) Gdybym była sama to pewnie zacisnęłabym zęby i wyszła ale akurat dziś byłam z mamą. Mama poprosiła o rozmowe z kierownikiem. Początkowo nikt nie chciał nam tej rozmowy umożliwić twierdząc, że kierownika nie ma a zastępca jest zajęty... No ale mama zaczęła nalegać i w końcu zjawił się zastępca kierownika. Stwierdził, że to nie chodzi o nas konkretnie bo oni do nas nic nie mają ale otrzymali od kogoś tam pismo na mocy którego zostali zobowiązani do cytuję baczniejszego zwracania uwagi na osoby niepełnosprawne ponieważ często zdarzają się sytuacje, że takie osoby wykorzystują swoje kalectwo i zwyczajnie kradną. Mama na to odpowiedziała, że przecież my nic dzisiaj ani nigdy nie uradłyśmy i jeśli chcą to mogą nas zrewidować lub wezwać policje. W odpowiedzi usłyszałyśmy, że absolutnie nie ma takiej potrzeby ale na przyszłość dobrze by było gdybym za każdym razem coś kupiła (nawet jakiś drobiazg) to wtedy nie będzie tego typu problemów. Już więcej tam nie pójdę. Nie żeby mi było szkoda kasy na drobiazgi ale po prostu nie mam ochoty na kupowanie czegoś za każdym razem kiedy mam ochotę wejść do sklepu tylko dla tego, że jestem niepełnosprawna. Na szczęście w Rossie nie ma (jak na razie)tego typu problemów. Jeszcze raz przepraszam za OT
Normalnie nóż się w kieszeni otwiera na takie podejście do człowieka.
Ale sama doświadczyłam kiedyś podobnej w odbiorze sytuacji. Weszłam do SP (Wrocław, Bielany) a że jechałam na aerobik, to miałam na sobie obcisłe, mocno sportowe ciuchy, adidasy i plecak.
W sklepie było sporo klientów, ale to mnie ochroniarz nie odstępował na krok, łaził za mną, jak cień. Z czasem, jak przemierzałam kolejne półki i wrzucałam do koszyka kolejne produkty, przybliżał się coraz bardziej, dosłownie czułam jego oddech na plecach. Aż w końcu szlag mnie trafił, bo naprawdę zaczęłam się czuć, jak złodziejka, choć w życiu niczego nie ukradłam. Odwróciłam się więc do tego pana i powiedziałam donośnie, na cały głos, tak, żeby inni klienci słyszeli, że skoro ma wątpliwości co do mojej uczciwości, to pozwolę mu przy pasie przeszukać dokładnie cały plecak, bo pod obcisłymi ciuchami raczej nic nie zmieszczę- bylebym nie musiała podczas zakupów czuć jego nieświeżego oddechu.
Śmiechu było co niemiara, gość poczerwieniał i coś tam mamrotał pod nosem a ja zapłaciłam i wyszłam. I potem z rok mnie tam nie było.
Niestety, tak to jest, jak wieśniak zostanie ochroniarzem i mu sodówka do pustego łba uderzy- myśleć nie potrafi, delikatności w sobie nie ma, poczuje trochę władzy i właśnie do takich sytuacji dochodzi.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Inna sprawa, że tak, jak radzą Dziewczyny- napisałabym grzeczną i kulturalną skargę do Centrali SP z dokładnym opisaniem zajścia, jego daty i godziny.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

I dołączyłabym informację, że zamierzasz podesłać to do lokalnych gazet po to, by napisały, jak obsługa SP traktuje osoby na wózku inwalidzkim.
Założę się, że nie zostawią tego bez odpowiedzi.
You opened my eyes when I couldn't see
Love was always here waiting for me"

anka1709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:45   #1960
cochonnetta
Wtajemniczenie

Chrześcijanko : co za ****** ochroniarz i jeszcze gorszy kierownik . Trzeba coś z tym zrobić, osobiście jestem zdania , że nie ma co się
bawić z takimi ludźmi tylko od razu pisać wyżej. To nie może być tak, ze pracownicy w sklepach tak nas traktują , a co do kierowników to już się przekonałam, że na nich nie ma co liczyć. Kiedyś byłam w restauracji i chciałam złożyć skargę na kelnera, ale pan kierownik oczywiście sprawę olał. Wróciłam do domu napisałam maila do działu skarg i odezwali się, że coś z tym zrobią, przeprosili i napisali , że takie zachowanie jest niedopuszczalne.

Zastanawia mnie tylko jedno, czy w takiej sytuacji mamy prawo prosić o nazwisko kierownika?, bo ostatnio tez byłam w sklepie i jedna pani chciała złożyć skargę na niego, a ten powiedział, że nie poda, bo jest ochrona danych osobowych , ale, że pani tak łatwo się spławić nie dała to zadzwoniła na policję , a przecież wiadomo, że nawet w konkretnym miejscu może być kilku kierowników, chociażby kierownik i jego zastępcy i potem nie wiadomo na kogo ta skarga
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 11:03   #1961
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też kadruję właśnie w tym JPEGcrops, ale z tego, co widzę, to on praktycznie prawie nic nie ucina.

Aha, co do tej maszyny - w moim Rossmannie nie zauważyłam jej. Nie ma jej tam. Może przejdę się do innego i sprawdzę. Ale ona jest niezbędna? Nie wystarczy zamówić zdjęć w necie i po prostu odebrać w kasie po jakimś czasie?
A robisz zdjęcia cyfrówką, czy lustrzanką? Bo zdjęcia z lustrzanki mają dobrą proporcję boków - 2:3 i one mają format 10x15 i tam nic nie obcina
ze zdjęć z cyfrówki też niewiele mi obcina, ale zakładam, że tak ma być. Przekonam się jak wywołam A póki co bardziej doświadczone z fotousługami osoby mogą nam odpowiedzieć czy tak powinno być.

Tylko sama mam problem, bo nie wiem czy gdy sama sobie wykadruję zdjęcia mam dać format oryginalny czy klasyczny? pogubiłam się trochę, niech ktoś naprowadzi...!

Co do odbioru w kasie, to podejrzewam, że nie ma takiej możliwości. Nie wiem czy tak może być, ale skoro nie ma tego automatu, to może sklep nie obsługuje fotousług? Może zapytaj poprostu w sklepie? Albo przy zamawianiu online sprawdzisz czy jest możliwość odbioru zdjęć w sklepie, w którym chcesz

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie tylko jedno, czy w takiej sytuacji mamy prawo prosić o nazwisko kierownika?, bo ostatnio tez byłam w sklepie i jedna pani chciała złożyć skargę na niego, a ten powiedział, że nie poda, bo jest ochrona danych osobowych , ale, że pani tak łatwo się spławić nie dała to zadzwoniła na policję , a przecież wiadomo, że nawet w konkretnym miejscu może być kilku kierowników, chociażby kierownik i jego zastępcy i potem nie wiadomo na kogo ta skarga
a to dobre o takiej formie ochrony się zawsze pamięta jak coś się wydarzy, a wcześniej zapomina się o zwykłych podstawowych prawach człowieka

etorebkowy kod się zmył
Stary 2010-07-28, 11:15   #1962
Akcila
Rozeznanie

W poniedziałek byłam w Rossie i przyuważyłam nową linię Bourjois do zmywania makijażu i zdziwiła mnie cena-13.99 za płyn micelarny(maxi format-tak było napisane na opakowaniu) . Kiedyś kupiłam go z tuszem do rzęs, ale wtedy dałam coś koło 40 zł. Jak następnym razem pójdę do Rosa to na pewno zakupię ^^

Chrześcijanko popieram dziewczyny-pisz skargę

Ja się przyzwyczaiłam do tego że łażą za mną ochroniarze, a przez pewien czas bramka w empiku mi regularnie piszczała i nikt nie wiedział dlaczego-zarówno jak wchodziłam jak i wychodziłam.
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 11:58   #1963
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akcila Pokaż wiadomość
W poniedziałek byłam w Rossie i przyuważyłam nową linię Bourjois do zmywania makijażu i zdziwiła mnie cena-13.99 za płyn micelarny(maxi format-tak było napisane na opakowaniu) . Kiedyś kupiłam go z tuszem do rzęs, ale wtedy dałam coś koło 40 zł. Jak następnym razem pójdę do Rosa to na pewno zakupię ^^
jest on w KWC? bo nie mogę znaleźć... właśnie kończy mi się micel z Daxa. Tego polecasz? Dobry jest?

etorebkowy kod się zmył
Stary 2010-07-28, 12:00   #1964
madziol
Zadomowienie

Dziewczyny do kiedy obowiązuje gazetka ważna od 15.07?
madziol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:04   #1965
chrzescijanka
Zakorzenienie

Wczoraj wieczorem napisałam maila zarówno do Manufaktury jak i do Superpharm (do SP napisałam przez formularz Twoja opinia). W obu mailach opisałam zaistniałą sutuację i zapytałam czy rzeczywiście ktoś z nich wystosował takie pismo. Jeśli dostanę odpowiedź to dam Wam znać

Dzięki za słowa otuchy i wsparcia.

Zgodnie z obietnicą napisałam też maila do Ziaji odnośnie jaśniejszego odcienia kremu tonującego. Dzisiaj dostałam odpowiedź (od tej samej pani, która odpisała Białej) że firma dziękuję za zainteresowanie ich kosmetykami i że moja opinia zostanie przekazana do Działu Marketingu gdzie po okresie wakacyjnym zostaną podjęte odpowiednie decyzje.

Madziol
gazetka ważna od 15 obowiązuje do 28.

Edytowane przez chrzescijanka
Czas edycji: 2010-07-28 o 12:06
chrzescijanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:05   #1966
Rinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy w firmie Ziaja.

Dziękujemy za kontakt z nami i podzielenie się opinią na temat kremu tonującego 01, który w/g Pani spstrzeżeń jest zbyt ciemny.
Przekażemy tę opinię do naszego Działu Marketingu, gdzie po okresie wakacyjnym zostaną podjęte stosowne decyzje.

Serdecznie pozdrawiamy.

Dział Obsługi Klienta

Tak mi odpisali
napisałam im, czy wprowadzą jaśniejszy
tak jak pisałyście
Stary 2010-07-28, 12:09   #1967
madziol
Zadomowienie

Cytat:

Madziol
gazetka ważna od 15 obowiązuje do 28.
dziękuję czyli dzisiaj pojawi się już nowa gazetka która będzie obowiązywała od jutra? przepraszam, jeśli to głupie pytanie, ale nie orientuję się
Stary 2010-07-28, 12:19   #1968
Rinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziol Pokaż wiadomość
dziękuję czyli dzisiaj pojawi się już nowa gazetka która będzie obowiązywała od jutra? przepraszam, jeśli to głupie pytanie, ale nie orientuję się
tak, następna gazetka obowiązuje od jutra

zobacz kilka stron wstecz
chrzescijanka dodała skany najnowszej gazetki
Stary 2010-07-28, 12:37   #1969
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś rozmawiałam w ochroniarzem w castoramie i powiedział, ze u nich tak jest, że jeżeli przez jakiś tam czas nie przyłapią kogos na kradziezy, to wylatuja z pracy Podobnie z "tajniakami" w hipermarketach. To absurd ... Bo co ma biedny ochroniarz zrobić, że nikt nie nedzie chciał nic ukraść

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:49   #1970
chrzescijanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kiedyś rozmawiałam w ochroniarzem w castoramie i powiedział, ze u nich tak jest, że jeżeli przez jakiś tam czas nie przyłapią kogos na kradziezy, to wylatuja z pracy Podobnie z "tajniakami" w hipermarketach. To absurd ... Bo co ma biedny ochroniarz zrobić, że nikt nie nedzie chciał nic ukraść
Padłam
chrzescijanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:55   #1971
PPP90
Zakorzenienie

też dostałam meila z Ziaji, mam nadzieje że coś z tym zrobią a swoją drogą to ciekawe czy sie nie zdziwili że tak nagle wszystkie piszą

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:58   #1972
nikaczekolada
Rozeznanie

teraz chyba do każdego to samo piszą z Ziaji ;D
To samo mi odpisali

nikaczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 13:00   #1973
kata jackson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
No to nie źle !! najlepiej niech każdy klient coś ukradnie to ochroniarz będzie miał pewność że nie wyleci
Stary 2010-07-28, 13:02   #1974
madziol
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rinaa Pokaż wiadomość
tak, następna gazetka obowiązuje od jutra

zobacz kilka stron wstecz
chrzescijanka dodała skany najnowszej gazetki
ooo super, dzięki bardzo!
Stary 2010-07-28, 14:30   #1975
gracja67@wp.pl
Raczkowanie

GG do gracja67@wp.pl

stosowała któraś z was maseczki Dermiki " Let's Dance " ?
Bo wczoraj o nich czytałam i mnie zaciekawiły .
( choć nie ma ich w Rossie )
gracja67@wp.pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 14:35   #1976
kiciaaa87
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj wieczorem napisałam maila zarówno do Manufaktury jak i do Superpharm (do SP napisałam przez formularz Twoja opinia). W obu mailach opisałam zaistniałą sutuację i zapytałam czy rzeczywiście ktoś z nich wystosował takie pismo. Jeśli dostanę odpowiedź to dam Wam znać

Dzięki za słowa otuchy i wsparcia.
Jestem w szoku że taka sytuacja mogła zaistnieć w XXI wieku! Dobrze, że tak tego nie zostawiłaś. Daj znać jak dostaniesz odpowiedź.
Ochroniarze w drogeriach czasami tworzą sobie w głowach ''portrety typowego złodzieja''. Jak idę czasem ubrana na sportowo to czuję się śledzona!

Ja ostatnio w R. kupiłam tylko mydło AA do skóry wrażliwej i peeling Perfecta. Czekam na nową promocję, która została już tu zamieszczona przez Chrześcijankę
kiciaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 14:41   #1977
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
jest on w KWC? bo nie mogę znaleźć... właśnie kończy mi się micel z Daxa. Tego polecasz? Dobry jest?

Ja używałam do demakijażu oczu-i polecam nie podrażnia i nie szczypie w oczu, ładnie zmywa

Cytat:
Napisane przez gracja67@wp.pl Pokaż wiadomość
stosowała któraś z was maseczki Dermiki " Let's Dance " ?
Bo wczoraj o nich czytałam i mnie zaciekawiły .
( choć nie ma ich w Rossie )
Stosowałam -i mogę polecić nie są złe. Ładnie twarz po nim wyglądała i tak świeżo ;-)

Edytowane przez Akcila
Czas edycji: 2010-07-28 o 14:45
Stary 2010-07-28, 14:47   #1978
gracja67@wp.pl
Raczkowanie

GG do gracja67@wp.pl

Cytat:
Napisane przez Akcila Pokaż wiadomość
Ja używałam do demakijażu oczu-i polecam nie podrażnia i nie szczypie w oczu, ładnie zmywa

Stosowałam -i mogę polecić nie są złe. Ładnie twarz po nim wyglądała i tak świeżo ;-)

A którą używałaś ? ;D
gracja67@wp.pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 15:02   #1979
allesi
Zadomowienie

Cytat:
A robisz zdjęcia cyfrówką, czy lustrzanką? Bo zdjęcia z lustrzanki mają dobrą proporcję boków - 2:3 i one mają format 10x15 i tam nic nie obcina
ze zdjęć z cyfrówki też niewiele mi obcina, ale zakładam, że tak ma być. Przekonam się jak wywołam A póki co bardziej doświadczone z fotousługami osoby mogą nam odpowiedzieć czy tak powinno być.

Tylko sama mam problem, bo nie wiem czy gdy sama sobie wykadruję zdjęcia mam dać format oryginalny czy klasyczny? pogubiłam się trochę, niech ktoś naprowadzi...!

Co do odbioru w kasie, to podejrzewam, że nie ma takiej możliwości. Nie wiem czy tak może być, ale skoro nie ma tego automatu, to może sklep nie obsługuje fotousług? Może zapytaj poprostu w sklepie? Albo przy zamawianiu online sprawdzisz czy jest możliwość odbioru zdjęć w sklepie, w którym chcesz [COLOR="Silver"]
Te, co chce wywołać - niektóre są z lustrzanki, niektóre zcyfrówki. ale nie w każdej lustrzance są odpowiednie proporcje boków. (coś tam w ustawieniach trzeba pomieszać).
To może rzeczywiście się tam przejdę i zapytam, czy jest taka możliwość.

Jak sobie wykadrujesz, to chyba oryginalny. Ale ja się na tym nie znam. Też bym prosiłsa o odpowiedż.
Stary 2010-07-28, 15:08   #1980
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gracja67@wp.pl Pokaż wiadomość
A którą używałaś ? ;D

Salsę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości