Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-28, 11:36   #151
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Dobra spadam na polowanie zakupowe
Zajrzę wieczorem
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 11:41   #152
azzis
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Zajrzę wieczorem
udanych łowów

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 11:56   #153
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Nie można? Ja się przyznam, że też stawiam Adasia na nóżki On co prawda sam je prostuje i szuka oparcia pod nogami.(ale to jest tak, że ja mu tylko stawiam nóżki i on tylko delikatnie stoi na nich, ja go podtrzymuję za paszki).
Z siadaniem jest to samo. Co prawda nie obkładam go poduszkami, bo on sam się podciąga i się trzyma na siedząco. Czasami to jedyny sposób, żeby go uspokoić, bo inne pozycje już mu się znudziły. Czyli nie można go sobie sadzać na kolanach żeby posiedział? Przecież dziecko tak nie wyleży cały dzień :/
.
Co innego jak trzyma się dziecko pod paszkami i delikatnie dziecko dotyka stópkami podłoża i to na chwilę a co innego stawiać dziecko normalnie na stopy - za bardzo obciążony jest kręgosłup i biodra a to nie dobrze bo one nie są jeszcze w pełni uformowane! Chodzi mi o chrząstki, itp - tak mówił nasz ortpeda.
Co do siadania tak samo, co innego jak trzyma się dziecko na kolanach aby miało podparcie a co innego obłożyć poduszkami aby było zdane samo na siebie. Ostatnio rehabilitantka właśnie powiedziała aby tak nie robić - czego my i tak nie robimy.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:13   #154
zebra666
Zakorzenienie

Bardotka a taka byle jaka od znajomej po jej córce. Ale jemu nic więcej do szczęścia nie trzeba
Blendera nadal brak... A ma do przejścia jedno miasto i już powinien być u mnie...i zapłaciłam od razu przez neta

Nie przesadzacie z tym sadzaniem? W "mądrych" książkach czytalam, że już 5 msc dziecko jak sie podciągnie może chwilke potrenować siedzenie. A z podparciem na kolanach sadzam bez oporów. Choćby w poczekalni u lekarza ciekawam ile maluchów dałoby sie wśród tylu atrakcji połorzyć płasko na kolanach. Nic na siłe owszem- są wyjątki, bo nie karzdy maluch się rwie już do siadania ale jeśli ma na tyle siły żeby samo posiedziało troche... To chyba ma mocne na tyle plecki? Możecie mnie okrzyczeć- sadzam z oparciem śmiało odkąd sam umie posiedzieć w wózku bez oparcia i to długo. Tracąc równowage łapie się pałąka i za chwile znowu się bawi na siedząco. Nie siedziałby tak ładnie jakbym go trzymała płasko i czekała aż sam cyudownie usiądzie. Trenował podnoszenie ła[piąc mnie za palce i jak już potrafił posiedzieć to mu pozwalałam aż nie przerwacał się sam... Przecież te wszystkie rechabilitacje nawet młodszych dzieci polegają na podciąganiu do siadu
Skończyliśmy 7 pięknych miesięcy... Siedzimy choć nie siadamy sami, pełzamy, podnosimy dupcie do raczkowania, przewracamy sie na brzuszek i plecy, mówimy am jak chcemy jeść, czasem nawet wyrwało sie mama i raz jestem na 100% pewna że było świadome To tyle z naszych małych postępów

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:15   #155
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

widze ze temat stawiania dzieci i sadzania moj Szymek jak siedzi w foteliku samochodowym to sam sie podciaga do siedzenia,pzewraca sie z pleckow na brzuch i odwrotnie i pelza potrafi przepelznac calutka podlage no ale jedno dziecko robi cos szybciej a drugie pozniej no ale nasze lutowe dzieci sa najmlodsze wiec tez musimy patrzec inaczej na to ze inne juz tyle rzeczy robia wiec laski nie przejmowac sie
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:18   #156
Kancia
Zakorzenienie

zebra ale Pitek jest starszy od Adasia u niego juz sie pojawiły odruchy równowazne u Adasia niekoniecznie jesli dziecko umie samo posiedziec z prostymi pleckami to mozna sadzac na trochę ale jesli tylko sie podciaga ale po chwili opada nie próbujac się "ratowac" lub "łamie" plecy to ja bym nie sadzała

elcia tylko strasznie cięzko sie czyta o postepach styczniowcyh dzieciaczków czy nawet wczesnolutowych dlatego ja sie nie dziwie azzis bo tez bym chciała zeby Tomek był bardziej "ruchawy"

ps. z Adrianem tez bylam na watku gdzie roznica wieku miedzy nawczesniej urodzonym dzidkiem a najpozniej była 4 mce i tez tam cierpiałam jak czytałam co wyprawiaja starsze maluchy bo Adi był z koncówki wątku

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-07-28 o 12:21
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:25   #157
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
zebra ale Pitek jest starszy od Adasia u niego juz sie pojawiły odruchy równowazne u Adasia niekoniecznie jesli dziecko umie samo posiedziec z prostymi pleckami to mozna sadzac na trochę ale jesli tylko sie podciaga ale po chwili opada nie próbujac się "ratowac" lub "łamie" plecy to ja bym nie sadzała
Ależ o to mi własnie chodzi. Pisuje też na grudniówkach i niektóre półroczniaki raz dwa i siedzą same bez podparcia... To jest tak indywidualne, że nie można się oburzać, bo w książce pisali, że dziecko siedzi jak ma... W huśtawce pierwszy raz był wczoraj. Też czekałam aż nabędę pewnosci, że jest mocny na tyle ale się aż tak nie cackam książkowo... Coś robi później od rówieśników a niektóre rzeczy wcześniej. I nic tylko się cieszyć Myślę, że nim się obejrze bedzie raczkował... Co akurat mnie przeraża Na rzecz trenowania pełzania i podnoszenia się na kolanach porzucił nauke siadaniai jak zobaczy na sofie ten podłokietnik czy co to jest:P wspina sie na niego i na kolanach wtedy jest.

Stary 2010-07-28, 12:27   #158
Kancia
Zakorzenienie

tak btw to róznice w rozwoju zanikaja jak dzieciaki zaczynaja chodzić bo pozniej juz skupiaja się na mowie i tutaj bardzo czesto te mało ruchawe nawijaja duzo szybciej niz te "szybkie fizycznie " oczywiscie reguły nie ma sa i takie co szybko łaża i szybko mówia a wtedy to do MENSY trzeba leciec
Stary 2010-07-28, 13:15   #159
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość
Dziewczyny! A widziałyście to: http://www.youtube.com/watch?v=-X0AamE1Bxs
ubaw po pachy

Kocurazab za przyłapanie Miłosza na siadaniu, całkiem dobrze widać
Pysia z chęcią pooglądamy nowe mieszkanko
Asiuulka, Zebra śliczne maluchy
Bardotka dzięki za linka, chyba też zamówię takie puzzle, bo mały zjeżdża z koca na panele, a poza tym trochę się ślizga na tym kocu, a te puzzle po złożeniu będą całkiem spore
Sensueldla Oskara za postępy i oby już niedługo w ogóle skończył się problem
Azzis śliczne ubranko, zwłaszcza spodenki
Youyou to byłby przypadek tamten Filip urodził się 19 grudnia 2009, a jego rodzice to Ania i Mariusz
Kanciaza zjadanie paluchów

Co do sadzania, to Maćka dość często trzymamy na kolanach, zwłaszcza jak jest marudny i nic innego nie działa. Jak się go posadzi to sam potrafi trochę posiedzieć i nawet zaczyna się bardziej prostować, zwłaszcza jak ma jakąś zabawkę w łapce. Raz nawet chciałam mu zrobić zdjęcie jak ładnie siedzi i jak tylko się odwróciłam po aparat to wyrżnął do tyłu i walnął główką. Głupia baba Teraz jestem ostrożniejsza i jak sobie siedzi to jestem obok.

Kończę bo mi wpełza pod fotel komputerowy i jojczy
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 13:22   #160
wyderka80
Raczkowanie

Co do umiejetności naszych dzieci...

Blanka potrafi się przewracać z pleców na brzuszek, robi to bardzo często i bez wysiłku, natomiast odwrotnie to już nieco gorzej..czasem jej wyjdzie
jak ją spuszczę z oka to potrafi sie przekręcić na macie o 180 stopni ale jak to robi to nie wiem ;-P
próbuje pełzać, tzn. bardzo ładnie podnosi dupcie do góry i odpycha się nózkami ale rączki póki co przy tym nie pracują naprzemiennie i w rezultacie się ledwo co posunie - ćwiczenia te namiętnie ćwiczy w nocy w półśnie i budzi ledwo żywą mamę
sama nie potrafi usiąść, natomiast podciągnięta za palce siedzi samodzielnie bardzo sztywno bez poduszek, podpórek nawet 10 min i bardzo jej sie w tej pozycji podoba, oczywiście jestem tuż za nią i ją asekuruję
na nóżki się na razie nie wyrywa do stawania
Więc chyba taki średniak z niej.
Ale nie mam parcia by cos przyspieszać

Zeberko najlepsze życzenia dla Piotrusia za 7 m-cy
wyderka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 13:29   #161
zebra666
Zakorzenienie

Wyderka dziękuję

Addiced widać nie jeden głupi upadek przed nami Nie zawsze się wsyzstko przewidzi...

Stary 2010-07-28, 13:34   #162
bardotka_a
Wtajemniczenie

Sto lat dla Piotrusia
Stary 2010-07-28, 13:43   #163
aldii
Zakorzenienie

Karola a co on jadl,loda ?
Widzialm to i pierwsza mysl jaka mi przyszla do glowy - "jacy durni rodzice,przeciez jak by spadl z tego stolu to by sobie krzywde zrobil", dopiero pozniej pomyslalam,ze jest "niezle wymiata"
Blonde Lu tez tak cwaniakuje, dzis tak sie rozdarla,ze byba pol bloku ja uslyszalo.A jak tylko wzielam na rece to usmiech od ucha do ucha
Tajgabajga ja tak samo mowie do Lu
Kocurazab
Asiulka prawdziwa lala z niej.Mi Malinki ma konkurencje
Widze,ze tez macie puzzle - sliczne, gdzie je kupilas ?
Bardotka to fajnie,ze chociaz rodzice sie pobawili
U mnie jest 1 magiel,ale maja takie ceny,ze
Sensuel za prawie wygrana walke z zalatwianiem potrzeb.No i juz trzymam kciuki za "zaprzyjaznienie" braci
My tez mamy hustawke z FP (nawet 3, 2 u mamay i 1 na wyspach )
Azzis mozna sobie posadzic na kolanach,ale kiedys robiono tak,ze "blokowalo" sie dziecko ze wszystkich stron, bo "musi" siedziec
No widze, ze juz PatkaM dokaldnie wyjasnila o co chodzi z tym stawianiem i sadzaniem
Bardzo ladne ubranko
Kancia za nocke i palucha.Lu lapie czasami za stopy,ale paluchow nie zajada
Zebcia za 7 m-cy

Lu obraca sie w obie strony,czesto spi na boku,pelza do tylu i obkreca sie na boki (do przodu nie pelza),podnosi pupe do raczkowania siedzi co raz wiecej (oczywiscie sama nie siada) i nawija jak najeta.Podciagana do siadania rwie sie od dawna na nogi,ale jej na to nie pozwalam i od razu ja kalde zeby nie wstawala (ma na to jescze duzo czasu) - czyli wszystko w normie
Od powrotu z wysp przesypia nocke,tzn. czasami przebudzi sie na piciu,no i musze jej w nocy zmieniac pieluche,bo jest cala zasikana

A teraz musze napisac do Gosbaj,bo przeczytalam,ze nie spisala mojego nr Nie wiem czy cos wyjdzie z dzisiejszego spacerku,bo pada
Stary 2010-07-28, 13:47   #164
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
co u nas? hmm Zuzia prawie siedzi, stoi na nogach od okolo 2 tygodni i to uwielbia ciagle chcialaby stac. po za tym mamy dwa zabki i chwilowojest masakra bo jeden nie dkonca wyszedl i moja jest marudna troszke. za 3 tygodnie jedziemy na wakacje wiec bedziemy wypoczywac
jemy juz wszystko jajko juz tez bylo a mleka jak nie jadla tak nie... po wakacjach zamierzam zaczac gotowac juz i zzrezygnowac ze sloiczkow.Zuzia bardzo lubi swojego psiaka targa go za uszy i ogon i sie cieszy. Pelza podnosi tylkeczek do raczkowanie wiec powoli idziemy do przod

no a tu pare zdjec jak moja lala wyrosla
Fajne fotki
za umiejętności córki, chociaż ja bym się bardzo nie cieszyła gdyby Miłoszek tak szybko chciał wstawać; tak jak teraz z jednej str cieszę się, że rwie się do siadania, a z drugiej strony boję o jego kręgosłup...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
To fotki bestyjki pełzaka i złapany na gorącym uczynku
Fajne

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Kocurazab za poczatki siadania

Dostałam dzisiaj ubranka 6-9 m, bo zamówiłam uzywane z ebay'a. Jestem zadowolona...zaraz ida do pralki

za zakupki

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Także z nauką kupkania i siusiania jesteśmy na finishu mam nadzieję
Super teraz to już tylko chwila i będzie całkowity sukces
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 14:11   #165
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Magiel?.... przypomina mi się dzieciństwo, teraz już chyba nie ma czegoś takiego....a szkoda bo ja bym chciała mieć takie miejsce gdzie zanoszę pranie i odbieram wyprasowane
A u mnie w mieście jest magiel ale ja nie korzystam, bo dla mnie za sztywne te rzeczy później

Cytat:
kocurazab pokazuję ubranko na chrzest. Spodenki są lniane. Nie ma do tego czapeczki i nie wiem czy w ogóle dokupię jakąś.
Bardzo ładne ubranko Spodenki bomba szkoda, że takich nie widziałam
Ja czapki też bym nie kupowała, mam tylko dlatego, że była w zestawie, aczkolwiek wątpię bym ją założyła synkowi, bo mi się nie podoba

[QUOTE=youyou;20977297] /dziś wybieramy się na zakupy, obczaić wyprzedaże więc może coś upoluję QUOTE]

Trzymam kciuki, by zakupy były owocne

Cytat:
youyou kupiłam razem cały komplet w Nysie.
A jak go sadzasz? Tak, na półleżąco, żeby się opierał o brzuch?
Bo mój Adaś tak nie lubi i wyje i musi siedzieć tak bardziej pionowo.
Miłosz odkąd zakumał, że siedząc widzi się inaczej świat, to na kolanach również rwie się do pionowego siedzenia... Tłumaczę sobie, że widocznie tak musi być skoro on sam się rwie

Cytat:
aczkolwiek dziś mój syn spał całą noc bez pobudek no prawie bo słyszałam kwęki koło 24, poszłam ale sam zasnął dalej, pozniej o 3 zjadł na śpiocha i wstał o 7.16
a ja z przyzwyczajenia budziłam się co jakis czas i kukałam na zegarek
karola, zebra, asiulka, kocurazab sliczne fotki a dzieciaczki takie duze i rozumne oczka
maja

kocurazab mój Tomek tez tak siada ale bez trzymania samą głowa i miesniami brzucha tak ciagnie ciałko, ze siada. Najgorsze jest to, ze robi mi tak w foteliku samochodowym podczas jazdy.

no i pochwalę się, ze w koncu stopy łapiemy i jedliśmy dzis palucha teraz czekam na przewrotki mój syn to ogólnie odwrotniak jest
na plecy się odkula ale raczej nieświadomie, na brzuch by umiał ale nie chce woli na boczkach się bawic dotykac, łapac itp. Z łapaniem tez idzie bardzo ładnie w porównaniu z zeszłym tygodniem to postęp mamy ogromny
Kancia wielkie gratualcje za nockę i wszystkie nowe umiejętności synka
Miłoszek też upatrzył sobie paluchy u nóg-kiedyś spróbował i były blee, a teraz jak tylko może to pcha do buzi

Cytat:
ed a poza tym nasze dzieci sa jedne z najmłodszych więc wiadomo, ze będzie nas przytłaczac ogrom umiejętności innych maluchów
Prawda
Stary 2010-07-28, 14:18   #166
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Skończyliśmy 7 pięknych miesięcy...
za 7 urodzinki

Cytat:
tak btw to róznice w rozwoju zanikaja jak dzieciaki zaczynaja chodzić bo pozniej juz skupiaja się na mowie i tutaj bardzo czesto te mało ruchawe nawijaja duzo szybciej niz te "szybkie fizycznie " oczywiscie reguły nie ma sa i takie co szybko łaża i szybko mówia a wtedy to do MENSY trzeba leciec
Ja coś czuję, że moje dziecie będzie gadatliwe...
Potrafi nawijać po swojemu godzinami...
I znowu jej się przypomniało, że można piszczeć...
Stary 2010-07-28, 14:18   #167
azzis
Zakorzenienie

zeberko dla Piotrusia za 7 mies.

Kancia ja mam pytanie z innej beczki - ile dni byłaś na I fazie Dukana?
(ja zaczynam od jutra, dziś czytam informacje, zbieram przepisy i jutro startujemy .

Dziękuję za miłe słowa dot. ubranka

Edytowane przez azzis
Czas edycji: 2010-07-28 o 14:20
Stary 2010-07-28, 14:18   #168
aldii
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=RJlPE...eature=related poplakalam sie ze smiechu
Stary 2010-07-28, 14:43   #169
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
O masakra
Jaki kostiumik do ćwiczeń

Stary 2010-07-28, 14:45   #170
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Kocurazab za przyłapanie Miłosza na siadaniu, całkiem dobrze widać

Zebra dla synka
Stary 2010-07-28, 14:59   #171
blonde_hair
Zakorzenienie

Zebradla Piotrusia za 7 miesiecy
Sebus ma za kilka dni i robi wiekszosc rzeczy co Wasze dzieci...no moze az tak nie pełza jak niektóre, ale nie martwi mnie toWszystko w swoim czasie
Ja tez dosc czesto sadzam, bo jest ciekawski i chce duzo widziec

Aldii fajny ten kostiumik
Trzymam kciuki, zeby doszlo do spacerku z Gosbaj

Addicted teraz to trzeba uwazac, ale niezwasze sie da...

Bylismy na spacerku, ale sie rozpadało...moje dziecko dzisiaj jest nadzwyczaj marudneniechze te zeby zaczna wyłazicTeraz spi a ja czekam na obiad
Stary 2010-07-28, 15:01   #172
zebra666
Zakorzenienie

Dziękujemy za życzonka

Kiedyś mały nie chciał gerbera z szynką a dzisiaj mu dałam z ciekawości i się zajdał na maksa D gotowanego przeze mnie też będe częśc np tylko pogniecionego widelcem dawała a rezste zmiskuje

U nas sprawdza się ten gryzak z siateczką na owoce. Dostał kawałek jabłka wczoraj, ale banan lepiej mu podszedł dzisiaj. Kąsał go ssał i nie chciał się oderwać

Aldii u nas też pogodowa kiszka...

Stary 2010-07-28, 15:10   #173
Kancia
Zakorzenienie

aldii co jak co ale rusza sie niezle tylko ten bebzol

azzis ja robiłam 5/5, 5 dni protein 5 dni warzyw

widziałyscie to http://allegro.pl/item1158159606_oka...zt_2owoce.html

az jestem ciekawa jak to działa
Stary 2010-07-28, 15:42   #174
azzis
Zakorzenienie

Kancia dzięki.
Ciekawa jestem czy w ogóle coś schudnę przez tydzień albo dwa

Stary 2010-07-28, 15:45   #175
Asiuulka89
Zakorzenienie

Aldii na allegro tu tprosze link http://allegro.pl/show_item.php?item=1157985077

widze we wywoalam burze ona nie stoi pzeciez caly dniami raptem 5 -10 min tez niczego nie przyspieszam choc jak chce to niech troche ma przyjemnosci przeciez jej nie zwiaze zeby tylko lezala

dziekujemy za kompementy moje dziecko w piorka obrosnie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 15:49   #176
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Nie przesadzacie z tym sadzaniem? W "mądrych" książkach czytalam, że już 5 msc dziecko jak sie podciągnie może chwilke potrenować siedzenie. A z podparciem na kolanach sadzam bez oporów. Choćby w poczekalni u lekarza ciekawam ile maluchów dałoby sie wśród tylu atrakcji połorzyć płasko na kolanach. Nic na siłe owszem- są wyjątki, bo nie karzdy maluch się rwie już do siadania ale jeśli ma na tyle siły żeby samo posiedziało troche... To chyba ma mocne na tyle plecki? Możecie mnie okrzyczeć- sadzam z oparciem śmiało odkąd sam umie posiedzieć w wózku bez oparcia i to długo. Tracąc równowage łapie się pałąka i za chwile znowu się bawi na siedząco. Nie siedziałby tak ładnie jakbym go trzymała płasko i czekała aż sam cyudownie usiądzie. Trenował podnoszenie ła[piąc mnie za palce i jak już potrafił posiedzieć to mu pozwalałam aż nie przerwacał się sam... Przecież te wszystkie rechabilitacje nawet młodszych dzieci polegają na podciąganiu do siadu
Skończyliśmy 7 pięknych miesięcy... Siedzimy choć nie siadamy sami, pełzamy, podnosimy dupcie do raczkowania, przewracamy sie na brzuszek i plecy, mówimy am jak chcemy jeść, czasem nawet wyrwało sie mama i raz jestem na 100% pewna że było świadome To tyle z naszych małych postępów
Ale ja nie piszę o tym, że jak dziecko chce i samo potrafi się utrzymać to ok, ale obsadzanie poduszkami byle siedziało to już co innego

Odnośnie Beyonce:

http://www.youtube.com/watch?v=cHmx5...eature=related

Pisałam Wam ostatnio o samochodzie dla mnie no i jest! A właściwie był śliczny, pistacjowa zieleń... Tyle czasu mój mąż zwlekał aby zadzwonić i gościu wczoraj sprzedał Normalnie płakać mi się chce...
Teraz mój mąż aby mnie ułagodzić znalazł mi następną cytrynkę błękitną - też bardzo ładną no i pojedzie w sobotę obejrzeć.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 15:59   #177
karola_sz
Rozeznanie

Cytat:
Jejku nie dołujcie mnie
Mój Adaś ani się nie przewraca, ani stópek nie zjada Jedynie mu zęby wyszły i gada jak najęty, a tak to nic nie potrafi ;(
Nie mówię już o zasypianiu.... Gdzie on tam zaśnie sam w łóżeczku...
Aż boję się co będzie jak oddam go do żłoba... przecież on sam nie zostanie nawet na chwilę, zawsze musi być ktoś przy nim, bo inaczej to już kwęka Masakra jak sobie pomyślę.
Z tym kwękaniem to Adasie chyba tak mają. Jak mój zostanie sam w pokoju to już podnosi lament. Ja to się boję, że po jednym dniu opieki babcia zwróci Adasia do reklamacji.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Zajrzę wieczorem
Ech, zazdraszczam. Ja tak dawno już nie szalałam zakupowo. Pochwal się co upolowałaś.

Aldii - pewnie by chciał loda, ale to był tylko jogurcik malucha, który uwielbia.
Zebra - dla Piotrusia na 7 m-cy
Kamyk - za sernikna zimno z galaretką bez galaretki.

Z tym stawaniem na nóżki - mój Adaś też tak ma. Tzn. nie stawiam go, ale np. jak podciągam go za rączki do siedzenia, to on od razu sam wskakuje na nóżki. Wczoraj lekarka była zdziwiona jak go badała, bo jej zrobił to samo. Kurczę sam się podnieść do siedzenia nie potrafi, pełzać nie potrafi, nawet tyłka nie podnosi, ale chodzić by chciał.

Od dwóch dni Adam jest nie do wytrzymania. Poproszę o współczucie lub słowa otuchy

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 16:00   #178
zebra666
Zakorzenienie

Patka mam nadzieję, że ta Ci zrekompensuje stratę

Ech moje dziecko wstało w podłym nastroju i nie wytrzymałam krzyknęłam na niego i oczywiście żałowałam a on rozwrzeszczał się jeszcze bardziej... Teraz leży obżarty po jogurciku i zerka na tv baawiąc się chusteczkami... a niech ogląda...musze odsapnąć i on też...

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-07-28 o 16:02
Stary 2010-07-28, 16:14   #179
Kancia
Zakorzenienie

mój tez maruda i najchetniej to by spacerował małż własnie drugi raz z nim poszedł bo masakra w domu

po 17 moja kolej na spacer a cos mi się stało i strasznie boli mnie krzyż niewazne czy siedze czy leze czy to korzonki? nigdy nie miałam czegoś takiego
Stary 2010-07-28, 16:21   #180
zebra666
Zakorzenienie

Kancia też mnie tak czasem napieprz. podejzrewam, że od dźwigania u nas leje 3eci dzień i nie mogę z nim wyjść i szału dostaje... On też.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości