|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Przedluzanie wlosów-czesc IV wątek zbiorczy.
angelwithoutsoul proszę bardzo
![]() wiesz co praktycznie codziennie, pomijając tylko do pracy, bo nie zawsze chce mi się je rano dopinać więc związuję swojego własnego boba w kitkę ale gdzieś na wyjście popołudniu, imprezę, grilla, gdziekolwiek - bez nich się nie ruszam i pewnie na zajęcia będę w nich latać ![]() a że teraz są upały to po prostu i tak jest mi wystarczająco gorąco, bo grzeją cholery kwestia chęci no ![]() ale śmiało można na co dzień nosić ![]() co do koloru to jak będziesz zamawiała zawsze można wymienić nierozpakowane jak będę nie takie, a najlepiej zrób zdjęcie swoim włosom, w naturalnym świetle dziennym i wyślij w mailu do sprzedawcy to Ci doradzi ja miałam blond, a chciałam do brązu wrócić, więc zamówiłam brąz i położyłam brąz farbę na swoje i wyszły idealnie, ale teraz się spierają więc jak nałożyłam samą szamponetkę to mam ciut inne refleksy na moich, ale też specjalnie nie widać jak się je wepnie to się fajnie zlewają ale blond może być trudno wybrać, niestety
|
#1532 |
|
Raczkowanie
|
asiaTM Hehe nom mi się do pracy nawet malować nie chce, a co dopiero układać włosy
Właśnie ten mój blond mnie martwi, bo mam dość nietypowy kolor włosów Bo tutaj ktoś pisał coś o tapirowaniu, więc już się trochę zdezorientowałam... No i w sumie nie wiem ile tego zakupić Ile zapłaciłaś za swoje? I wogóle ile masz pasemek?
|
|
|
|
#1533 |
|
Rozeznanie
|
angelwithoutsoul no właśnie blondy są często trudne do identyfikacji, mój był hehe
sama nie wiem czy nie lepiej najpierw dobrać jak najbardziej zbliżony kolor clipów, a ewentualnie później iść z pasmami do fryzjera żeby zrobił jak najbardziej zbliżony? e tam przypina się bardzo łatwo parę razy i sama się połapiesz co i jak ![]() i ja wcale nie tapiruję, fe nie cierpię tapirów wszelkich, ale uważam że nie trzeba nic tapirować ![]() ja dałam jakoś ok 120zł z przesyłką, niby naturalne, ale chyba większość z nich tak - bo ostatnio po deszczu wilgotne powietrze i się lekko końce pofalowały, fajnie i jestem z nich b.zadowolona, kto nie wie że doczepiałam to się nie poznał jeszcze i mam 7 pasm
|
#1534 |
|
Raczkowanie
|
asiaTM Dzięki za tyle infomacji
Dlatego też chce w końcu coś z nimi zrobić, żeby ich tak nie niszczyć. Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanko: gdzie zamawiałaś swoje clipy? Bo zależy mi na naturalnych włosach...
|
|
|
|
#1535 |
|
Rozeznanie
|
proszę bardzo
na allegro, wyślę Ci na PW od kogo ja kupowałam i jestem zadowolona
|
#1536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1537 |
|
Raczkowanie
|
hej
Z clipami mam doczynienia już prawie rok,jestem bardzo zadowolona z tej metody ![]() Ostatnio zamówiłam włosy własnie od słynnej sandrinki,i szczerze powiem ze jestem niezadowolona,włosy ciękie,piórkowate i na dodatek wypadają garsciami miesiąc czasu i bedzie po włoskach,spineczki się dopinają nie polecam włosków od tej pani.Zapewnia,że 100% natury,a moja fryzjerka jak zobaczyła powiedziała ze są mieszane
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Mam w domu klipy i jakościowo są super, ale chciałabym spróbować innej metody bardziej na stałe bo z clipami jest jednak problem je ciągle zakładać i zdejmować ( problem jak dla mnie) chcialabym mieć dlugie włoski na stałe. Chyba metoda ringów jest w miarę bezbieczna co?. Wiadomo że te z silikonem i zakładane profesjonalnie na ilość włosów odpowiadającej pasemku . Proszę was o opinie bo wiem że miałyście z nimi juz do czynienia.
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1541 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ogólnie mówisz że nie jest żle? nie jest to chyba bardzo widoczne?Mi by chodziło i ringi jak najmniejszego rozmiaru.
|
|
|
#1542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogolnie metoda jak kazda - ma swoje wady i zalety. Widoczne nie jest wcale jesli włoski sa dobrze załozone.
|
|
#1543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zastanawiam się jeszcze czy dałoby radę pociąć taśmę na pasemka i zakładać je do ringów ?? Próbował ktoś może? Slyszałam że tak robią- nie ma wtedy tej pałki - wiecie o co chodzi
|
|
|
#1544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja mam fioła na punkcie gęstosci wlosow - sama mam swoich duzo, wiec jak przedluzam to chcialabym aby efekt byl nie gorszy niż naturalny. Pewnie da rade pociąc tasme i zalozyc na ringi. Ta pałka którą zakonczone jest pasmo do ringów ułatwia przełozenie przez ring. A jak potniesz włosy z taśmy to może być trudniej. Nie probowalam, ale mysle ze jest to do wykonania.
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje ringi w ogole nie byly widoczne, bardzo fajna metoda przedluzania wlosow, dla mnie znacznie wygodniejsza od clipow, chociaz keidys mialam na keratyne i bylam jeszcze bardziej zadowlona
|
|
#1546 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczynki , pokombinuje
|
|
#1547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
xxboo a gdzie przedłużałaś włosy metodą ringów? ja się zapisałam na konsultacje do Hair Design Studio w Kato, ale jeszcze nie wiem czy tam jest fajnie
|
|
|
|
|
#1548 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zdecydowałam się na clipy, ale nie mam zielonego pojęcia gdzie bądź u kogo je zamówić. Zastanawiam się nad http://www.cosmoshop.pl/p/19/28/zest...n_clip_on.html lub http://allegro.pl/item1157778798_100...gr_jedwab.html Bardziej skłaniam się ku pierwszemu linkowi jednak boję się, że tych włosów będzie mało. ![]() Natomiast ten allegrowicz oferuje, aż 100 g włosów naturalnych, ale mam pewne wątpliwości co do koloru. Może Wy poradzicie albo zaproponujecie gdzie jeszcze mogę się zaopatrzyć w dobrej jakości clipy?
Edytowane przez brak-nicka Czas edycji: 2010-07-31 o 20:16 |
|
|
|
|
#1551 |
|
Zadomowienie
|
Witam Wizażanki po b. dłuuuugiej przerwie
we wrześniu lece do Anglii, na jakiś rok. Tu u mnie miałam koleżankę z którą nawzajem sobie przedłużałyśmy włosy na tulejki i ringi, tam już jej nie będzie więc chce się przerzucić na clipy i teraz pytanie: które będą najlepsze? oczywiście pytam o te w internetowych (albo nie) sklepach w uk. z góry dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
#1552 |
|
Rozeznanie
|
wysłałam wam na PW linki
jak coś pytajcie, jeśli mogę chętnie pomogę
|
#1553 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiecie czy są na youtube jakieś filmiki z doczepianymi grzywkami metodą clip in . Jak ktoś ma to poproszę o link . ;]
Z góry dziękuje . ;* |
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda228, kilka sekund szukania:
http://www.youtube.com/watch?v=dU5emN65Vi4 http://www.youtube.com/watch?v=KeQse...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=sF0rp...eature=related I przy okazji pokażę swoje włosy, z którymi żyję sobie od miesiąca ![]() Załącznik 3302642 Załącznik 3302643 Załącznik 3302644 ...I kuzynkę, która również ma włosy Balmain, ale nie katowała ich farbowaniem. Załącznik 3302676 Załącznik 3302677 |
|
|
|
#1555 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny....
Tyle jest obaw i opinii co do microringów a ja Wam powiem,że cały czas u mnie statystyki się nie zmieniają...Jakieś 80% moich Klientek przedłuża sobie włosy tą metodą i są naprawdę zadowolone.Farba schodzi z nich dopiero przy luzowaniu ringa przy podciąganiu-mnie to w ogóle nie razi bo i tak zawsze wymieniam na nowe...Wklejam zdjęcie Klientki sprzed kilku dni też robionej metodą microrings.Pozdrawiam
|
#1556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaczepiłam sobie narazie jedno pasemko i noszę je , myję glowę ale nic mnie nie swędzi. Zamówiłam ringi z silikonem - rozmiar S i obcięłam kawałek włosów z taśmy clip in ale trudno się to zakłada bo te ringi są malutkie. Dlatego lepiej mieć te pasma do ringów z tą pałką. Tylko mam pytanie - bo do ringa należy wsadzić ilość włosów odpowaidającą pasemku prawda?? a gdzie to pomieścić i co jeżeli osoba ma cienkie włosy ?? Wtedy włosy zebranę muszą być z większej powierzchni - jak to wygląda. A poza tym co z noszeniem kucyka ?? Zobaczcie co znalazłam - najnowszą technologie przedłużania http://www.youtube.com/watch?v=SOIymXdeMM8 ale chyba jeszcze niedostępną w Polsce - szkoda bo te nano są malusieńskie.
Edytowane przez 8joja8 Czas edycji: 2010-08-03 o 15:40 |
|
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dlugo mnie nie bylo na tym watku ale wlosy mi urosly i nie musialam przedluzac a teraz po dekoloryzacji i farbowaniu mam za brode. I tu moje pytanie, chcialabym kupić wlosy z kegla, ktory kolor mi polecacie: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post21121545 post 2063, zdjecie 2,3,4 - moje wlosy. Chcialabym zrobic mikroringi z silikonem (to co pisałyscie ze nie wyrywa wlosow bo ma ten silikon), ile powinnam zamowic gramow tych wlosow? Dziekuje zapomoc |
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aaaa to fajnie się masz Przez ile je nosiłaś? Mocno poniszczone włoski były po nich? Ja narazie będę mieć clipy, dzisiaj po nie idę... A jak mi się znudzą to zrobie sobie ringi
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Ponawiam prosbe z 2 postow wyzej
Poradzcie dziewczyny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

ale gdzieś na wyjście popołudniu, imprezę, grilla, gdziekolwiek - bez nich się nie ruszam i pewnie na zajęcia będę w nich latać 

Właśnie ten mój blond mnie martwi, bo mam dość nietypowy kolor włosów
Dlatego też chce w końcu coś z nimi zrobić, żeby ich tak nie niszczyć. Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanko: gdzie zamawiałaś swoje clipy? Bo zależy mi na naturalnych włosach... 

.