|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() A Tymek jak sobie radzi z samodzielnym jedzeniem? Kuba nie łyka Cebionu Multi, bo na czas przyjmowania Furaginu dostaje 10 kropli Cebionu zwykłego i kazała pediatra na razie tylko ten dawać. Ale kiedyś łykał ten Multi bez problemu. Dzięki za tytuł, muszę zerknąć ![]() Cytat:
|
|
|
#4322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
I co, mam mu nie dac? Przegłodzic te 3 godziny? Cytat:
Biedna Oliwcia. Pamietam, jak moj brat cioteczny tez miał od małego kłopoty z gardlem i do tej pory czesto ma infekcje a juz ma 26 lat. Wydaje mi sie, ze jest to zarazliwe ale pewna nie jestem. ![]() A ja daje teraz Pikovit. To syropek, bardzo dobry w smaku i mały chcetnie go wypija.
|
|
|
#4323 |
|
Ola-Unhola
|
Cass, ja miałam mega wymioty i od rana do wieczora leżałam w łóżku. Tak samo jak koleżanka, mdłości, zawroty....
Dostałam Torecan w czopkach, który średnio pomagał. Jedyne co piłam i jadłam, to soki z cytrusów, które potem i tak oddałam... Nie wiem co jej poradzić. Jeżeli też dostała Torecan, to chyba już nic innego nie wymyślę.
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz naprawdę jest czas kształtowania Jego nawyków żywieniowych i to Ty powinnaś o nie zadbać, On jest za mały, żeby podjąć taką decyzję ![]() Może migdały?
|
|
|
#4325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moze mu nie zawsze smakuje Staram sie z całych sił dbac o jego diete ale nie potrafie odmowic dziecku jedzenia
|
|
|
#4326 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Ojej. Biedactwo. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Moje dziecko tak ma, ze jak jej cos nie smakuje to potrafi przez 12 godzin odmawiac jedzenia nie baczac na glod. |
||
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuba już dużo rozumie, jak ma się unormować, skoro podtrzymujesz złe nawyki? ![]() Mój Kuba czasem nie doje swojego obiadku, a za 10 minut, jak my jemy, to On też chce. Więc mówię, że dostanie ode mnie, jak dokończy swój. I co robi? Dojada swój obiadek
|
|
|
#4328 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro i Córcia i Mąż chorują, to ja chyba odwołałabym wizytę. Musiałabym na razie ściągać swoje, a nie bardzo mi się chce A ile dajesz kropelek? Bo ja już tylko jedną próbowałam dać na łyżeczce jedzeniem i wyczuł ![]() Cytat:
Łyżeczką ja Go karmię, a Tymek drugą łyżeczkę trzyma w dłoni, ale to się jeszcze nie nadaje na samodzielne jedzenie. Nie nabiera, a gdy ja próbuję coś nałożyć, to od razu odwraca łyżeczkę do góry nogami lub katapultuje jedzenie po kuchni. Odpuściłam na razie ![]() Właśnie dzisiaj czytałam w tej "mojej" książce rozdział o jedzeniu i wyczytałam, że często między 15. a 18. miesiącem dzieci uczą się samodzielnego jedzenia, więc jestem spokojna ![]() A Kuba jeszcze przyjmuje Furagin?
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-07-28 o 15:43 |
||||
|
|
|
#4329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie że będzie chciał od Ciebie...przecież smaczniejsze Ale nie można oczywiście przesadzać![]() A tak apropo...mojej kumpeli córka (2 latka) miała problem z jedzeniem, nic nie chciała jeść...poszła z nią do lekarza i lekarka powiedziała że tak jej słodkie zasmakowało ze teraz nic innego nie chce jeść..(bo teściówka co kilka dni wpadały to witała ją z czekoladą w dłoni już przy drzwiach Cytat:
Cytat:
![]() Co do zarażania to nie jestem pewna, ale ja bym nie ryzykowała...
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to odwracanie łyżeczki też mamy Katapultowanie też się zdarza. Ale próbuje nabierać i dzisiaj naprawdę ładnie Mu poszło. Ćwiczenie czyni mistrza ![]() To i ja jestem spokojna, skoro tyle czasu jeszcze ![]() Tak, mamy wizytę 12 sierpnia i zobaczymy, co dalej. Boję się, że przez to słabe przybieranie lekarka zdecyduje się na CUM
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusia...zapalenie migdałków czyli angina jest zakaźna...
Angina, pomimo pochodzenia bakteryjnego, jest bardzo zakaźna! Roznosi się drogą kropelkową - wystarczy rozmawiać z chorą osobą, by się zarazić. Jedzenie lodów, wbrew powszechnej opinii, nie powoduje choroby. Wręcz odwrotnie - racjonalne hartowanie gardła przez jedzenie i picie chłodnych pokarmów i napojów pomaga ustrzec się przed anginą. Niektórym dzieciom w czasie anginy lody wręcz pomagają, ponieważ zmniejszają ból gardła. Chyba że to jeszcze nie zapalenie...ale i tak odwołałabym wizytę
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-28 o 15:57 |
|
|
|
#4332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem dobrej mysli, ze to chwilowe jego widzimisie i szybko mu przejdzie. Cytat:
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
Nic mowic nie mogłam, jesc
|
|
|
#4333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No zobaczymy ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie żadnych "sztucznych" witamin nie planuję bo nie widzę potrzeby...i oby tak zostało jak najdłuzej
|
|
#4335 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, hej
Od razu się spowiadam dałam klapsa Alanowi poprostu nie wytrzymały mi nerwy gdy po prośbach groźbach i tłomaczeniach po raz setny wywalił ziemię z kwiatka. Oczywiście dostałam dłuuuugie kazanie od teściowej jaka to ja zła jestem i że trzeba dziecku wytłomaczyć a nie bić![]() Jużwidzę co się będzie działo gdy mąż wróci z pracy. Mogę się założyć że jeszcze nie zdąży wejśćdo dom u a jużo wszystkim będzie wiedział![]() Alan ma 5 zębów ![]() Aaaaa Anusia gratulacje Gabrysi Ja już bardzo bym chciała zacząć pracować nad rodzeństwem dla Alana ale lekarz jeszcze zabrania Lece się położyćpóki Młody jeszcze kima, buziaki dla Was Ach o mały włos bym zapomniała: Sto lat, dużo szczęścia i miłości oraz pociechy ze swoich urwisów Svinecko |
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj u nas 9 dzien po szczepionce i narazie wszystko ok. Pielegniarka mowiła, ze ten 9 dzien moze byc najgorszy (wysoka goraczka i wysypka). Ale u nas spokojnie, oby juz było po wszystkim
![]() Ja juz naszykowana, czekam az mały sie obudzi, zje obiad i smigamy do znajomej. Mam nadzieje, ze nie bedzie padac bo po wczorajszym dniu mam dosc. Wyrałam sie sama po zakupy. Jak wyjezdzałam to padał mały deszcz. A jak wyszłam ze sklepu była mega ulewa, padało chyba poł godziny. Mały wstał, uciekam
|
|
#4337 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wytrwalosc i osiagniety sukcesCytat:
Cytat:
Cytat:
dla madrego Kubusiano przeciez jak take rarytasy na blacie to nie bedzie rzucal tylko wiadomo ze ladnie zje ![]() Cytat:
|
|
#4338 |
|
Ola-Unhola
|
Ojej, biedna Oli. Pewnie ją gardełko boli.
Co do migdałków, to jest to zakaźne: http://www.zdrowie-kondycja.com.pl/a...nie-migdalkow/ Raczej odwołaj wizytę Karo, ja też nie podaję witamin, niech na razie organizm "radzi" sobie bez. A tak zmieniając temat, wiesz, że w PiP nie było barwników i nawet glukozy. Podobno chwilowo, ale ciekawa jestem, czy teraz będą, bo na niedzielę przecież też musze jakiś wynalazek zrobić
|
#4339 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kurcze, nie dobrze. Odwołam wizyte, przełożymy ją na inny termin. Na urodziny Oliwki, które wypadają w piątek tez pewnie nie zaprosimy gości |
||||
|
|
|
#4340 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas cena za Priorix ok 65 zł Cytat:
)Cytat:
nie chodzi o odmawianie jedzenia, ale o właściwą postawę wobec Kuby, a jedzenie to tylko pretekst moze to brutalny i niekoniecznie adekwatny przykład w Twoim przypadku, ale matki dzieci chorobliwie otyłych też mówią zawsze, ze nie potrafiły odmówić, bo on tak ze smakiem jadł ![]() Kuba musi się nauczyć, ze to TY rządzisz, a nie on (wiem ze łatwo powiedzieć trudniej zrobić, ale tak trzeba) - są stałe pory posiłków i koniec z resztą jak będzie trochę głodny to nic mu się nie stanie przecież, a Ty daj mu trochę wcześniej następny posiłek ja mam inną metodę - jemy razem - Tomek przy swoim krzesełku i ze swojego talerza, a ja ze swojego (oczywiście podkarmiam go, a swoje jem wiadomo jak - zimne kończę), ale wtedy nie ma podjadania Cytat:
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-07-28 o 17:53 |
||||
|
|
|
#4341 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To już się szybko nauczy Ciebie to nie dotyczy Kuba już umie ![]() Aha. I zgodzisz się? Cytat:
![]() Cytat:
Mój jeszcze przy niczym aż takich cudów nie wyczyniał, może się czasem skrzywił, ale jadł, ale żeby płacz od jednej kropelki witamin? ![]() i czekamy na relację
|
|
#4342 |
|
Wtajemniczenie
|
i Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-07-28 o 18:49 |
|
|
|
#4343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No co Ty?! A tylko jednego PiP macie? U Nas jest kilka więc obdzwoniłam najpierw i poszłam tam gdzie mieli a glukozę powinnaś dostać prawie że w każdym sklepie, markecie to już na pewno![]() Cytat:
Zdrowie najważniejszeCytat:
Mam nadzieję, ze znajdę aptekę z Priorixem...dwie nie mają najbliższe ![]() Nie chodzi mi o mleko, o mleko to ja walczyłam z Zu żeby piła...chodzi mi o dodatkowe witaminy (mowa była o Cebion)...
|
|
#4344 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dotalam migreny
Cytat:
![]() oj biedna Oliwka znowu jej sie przyplatalo ![]() Cytat:
![]() ide dalej zdychac ![]() a Marci sie nauczyl wlazic na szafke od tv i mam meksyk
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Racja, mam nadzieje że Oli szybko wyzdrowieje.
Cytat:
-o matko, to musisz uważac na niego, zeby nie spadł no i tv nie zrzucił
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
No więc dowiedziałam się o co chodzi z Priorixem
Babeczka z apteki w której teraz byłam powiedziała że do końca sierpnia Glaxo nie będzie produkował tej szczepionki trzeba szukać po wszystkich aptekach...na nowe serie to ja bym nie liczyła we wrześniu bo skoro rozpoczną produkcję to sporo musi minąć czasu zanim serię zwolnią (wiem bo w końcu to prawie moja branża )...chyba że Pani się pomyliła i chodziło o to że zwalniają serię we wrześniu...i teraz wiadomo dlaczego Sanepid dał do przychodni MMRII zamiast jak zawsze PriorixWiecie co jest najlepsze! Moja przyjaciółka pracuje w Glaxo w dziale rejestracji, nie wiedziałam że Glaxo jest producentem...dowiem się dokładnie jak jest z produkcją Priorixu
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-28 o 19:24 |
|
|
|
#4347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To chyba za duże słowo , przy kolacji szalał jak zwykle ![]() Nie wiem, zależy jak będzie to argumentowała. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#4348 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() A glukoza zawsze była w moim sklepiku, a tu od poniedziałku fruktoza leżała sobie, a po gluk. ani śladu. Tata 7 sklepów objechał i nie było. W końcu w aptece kupił ![]() W niedzielę mogę pogadać z Teściem, czy dałoby się w naszej zamówić Priorix. Cytat:
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę uczulić małża (to on pójdzie na szczepienie), ze ma nie szczepić jak nie będzie Priorixu!!!
|
|
|
#4350 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez potrzeby nie podaje.Mała je dużo owoców i warzyw a naturalnych soków to już w ogóle dużo wypija. D też nie podaje. Cytat:
szkoda mi OliwciCytat:
L też podjada między posiłkami , bo też się potrafi upomnieć o coś i co z tego? zazwyczaj są to chrupki, chleb, rzadziej biszkopty, jak zje mniej obiadu to tragedii nie ma. Jak jej smakuje to zje więcej, jak mniej to ściśle tyle ile potrzebuje. Koleżance nie pomogę bo nie cierpiałam na żadne przypadłości ciążowe. Cytat:
Cytat:
Choroby u nas się zaczną jak jesienią młody pójdzie do przedszkola i zacznie znosić zarazki ![]() Cytat:
Myślę, że trzeba odróżniać klapsa wychowawczego od bicia i tyle. Nie jestem zwolenniczką bezstresowego wychowania. siostrzenica po tygodniu dostała temp, po tym szczepieniu.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

to polecam taką książkę 

Budulka, antybiotyk ma przez tydzien.

A ile dajesz kropelek? Bo ja już tylko jedną próbowałam dać na łyżeczce jedzeniem i wyczuł

NIE LUBIĘ TROLLI

dałam klapsa Alanowi

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)