|
|
#122 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: studentki 2010 szukające mieszkania :)
Cytat:
a masz juz moze jakaś konkretna ofertę?a gdzie bedziesz studiowac i jaki kierunek jasli mozna wiedziec? ![]() moze szukaj czegos na Nowym Miescie lub Drabiniance ![]() moje kumpele mieszkaly tam na ul. Cichej czy Granicznej(z tego co pamietam placily jakos 250 zl) to taka okolica gdzie duzo ludzi wynajmuje studentom obok sa tez akademiki
life is brutal and full of zasadzkas Edytowane przez enlevé Czas edycji: 2010-07-24 o 14:04 |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
poszukuję mieszkania na weekendy {studia zaoczne} w Krakowie.
w zasadzie chodzi mi tylko o miejsce do spania {może być nawet w śpiworze} i żeby zostawić najpotrzebniejsze rzeczy. oczywiście dokładałabym się do opłat, wszystko do ustalenia. myślałam, że jeśli już ktoś ma komplet osób w mieszkaniu, a chciałyby obniżyć koszty to zgodziłby się mnie przyjąć proszę o PW
|
|
|
#124 | |
|
żona
|
Cytat:
Mieszkanie mam juz na Kosynierów zdecydowanie blizej niz z cichej na moją uczelnie![]() Tylko ze mieszkam z kolega szukamy jeszcze dwóch osob
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Ja też szukam miejsca we Wrocławiu. Przede wszystkim zależy mi na cenie, bo utrzymuję się sama
Najchętniej płaciłabym około 350 zł, innych wymagań nie mam Jestem spokojną osobą, większość czasu spędzam przy laptopie (informatyka na pwr) , więc nikomu raczej nie będę przeszkadzać
|
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Ja też lublin
Macie już jakieś opcje?
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
Nie szuka ktoś może współlokatorki do mieszkania w Poznaniu? Najchętniej pokój jednoosobowy, ale jestem otwarta na propozycje
|
|
|
|
|
#128 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Ale też gdzieś w okolicach kul-u, umcs-u ? Bo jak tak to możemy poszukać tego razem, z tym że proponowałabym bliżej października, bo chyba nie chcesz płacić za okres wakacji:P? Pewnie są już oferty na sam rok akademicki, ale ciężko jest to znaleźć:P
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
ja się cały czas piszę na Bydgoszcz
. Jakby co, proszę o PW
|
|
|
|
|
#131 |
|
na przekór do celu
|
i tak i nie
![]() ja właśnie przed chwilą się dowiedziałam gdzie jest moje potencjalne mieszkanie. nie mam najbliżej na UP, bo ok. 20 minut jazdy tramwajem, ale mogło być gorzej. mieszkam z koleżankami z UWr i UE, więc musiałyśmy to wziąć pod uwagę. ogólnie mieszkanie wynajmują znajomi koleżanki z UWr, więc to nie jest lokum z poszukiwań, tylko zaoferowane przez nich. ale jak cena będzie ok, to bierzemy. jedna z koleżanek jest tak na 50%. także kto wie czy nie będę szukać jednej osoby...
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Ja to bym bardziej chciała to mieszkanie tak na trasie od miasteczka akademickiego do Majdanku bo tam jest mój wydział, a nie chce tam mieszkać tylko w centrum a przynajmniej bliżej centrum więc jak ktoś też szuka mieszkania w tych okolicach to zglaszac się
no i jakby ktoś we wczesniejszych postach nie doczytał to chodzi o Lublin.
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Kraków
Szukam stancji
|
|
#134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lepiej już teraz szukać w Lbn bo bliżej pażdziernika to już bedzie naprawdę ciężko Agidu sama mam wydział na Majdanku więc po roku wiem, że lepiej dojeżdzać nawet z przesiadka niz tam mieszkac
|
|
|
#135 |
|
Przyczajenie
|
PaLLitQa Na URZ turystyke i rekreacje
Mieszkanie mam juz na Kosynierów zdecydowanie blizej niz z cichej na moją uczelnie![]() Tylko ze mieszkam z kolega szukamy jeszcze dwóch osobNie macie może wolnego pokoju jednoosobowego? ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Ja poszukuje pokoju jednoosobowego w Rzeszowie najlepiej jakoś blisko centrum? Edytowane przez kasios Czas edycji: 2010-07-28 o 18:34 |
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
PaLLitQa a mozesz napisac cos wiecej o tym mieszkaniu? ja szukam w Reszowie ide na ekonomie na URz
edit: daleko stamtad jest na cwiklinskiej? twoj wydzial tez jest na zalesiu?? Edytowane przez olkaa162 Czas edycji: 2010-07-28 o 19:46 |
|
|
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
hej,
szukam pokoju w Warszawie, albo jakiejś dziewczyny która chcialaby też wynajmować pokój, pewnie w opcji 2 osoby w pokoju, bo takich ogloszeń najwięcej, a 1os. pokoje strasznie drogie kotakt: PW, asiektm @ o2.pl lub tu ![]() _______________ jestem studentką AONu, nie jestem glośna, idzie się ze mną dogadać, mieszkalam już z 2 dziewczynami na malym metrażu i bylo okej ![]() bez nalogów, raczej domatorka, ale lubię i do klubu wyjść i poszaleć czasem, jak każdy nie jestem pedantką, ale wybitnego syfu nie zniosę jakieś pytanie po prostu pisać mam dość akademików, 2 lata mieszkalam. 1szy rok ok, potem trafilam na jakąś kleptomankę, podziękuję..
enjoy the little things in life, bcs one day you will look back and realize they were big things. Edytowane przez asiaTM Czas edycji: 2010-07-29 o 06:35 |
|
|
|
|
#138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znalazłam mieszkanie, w centrum miasta, full wypas, 2 pokoje, aneks kuchenny, kino domowe, ogrooomny telewizor, przestronna łazienka, naprawdę fajnie wyposażone, 1400 na 3 osoby +opłaty. Jeśli byłabyś chętna to pisz.
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli szukasz stancji to polecam przejść się na ul. św. Anny 11 - tam w bramie (a bardziej na dziedzińcu) jest taka kawiarenka, gdzie ludzie zostawiają ogłoszenia z mieszkaniami, pokojami, stancjami, garsonierami.
Są trzy książki z ogłoszeniami - tylko dla kobiet (zielona chyba), tylko dla mężczyzn (niebieska) i ogólna (kremowa). Ogłoszenia są bezpośrednio od właścicieli, ale bez zdjęć. Można usiąść sobie na miejscu i przejrzeć i co potrzebne sobie spisać. Ja szukałam większego mieszkania i niestety tam nie znalazłam nic. Ale jest bardzo dużo ogłoszeń, gdzie wynajmowany jest jeden lub dwa pokoje. Tylko z tą stancją radziłabym uważać, bo kolega mojej kuzynki mieszkał na stancji we Wrocławiu, bo nie znalazł sobie wcześniej mieszkania i właścicielka z którą mieszkał (starsza pani) nie pozwoliła mu nawet do kuchni wchodzić. Ja wynajęłam mieszkanie przez pośrednika. Przejrzałam chyba 300 ogłoszeń i wszystkie prawie są przez pośrednika. Nie radzę odkładać szukania mieszkania na wrzesień bo może być ciężko. Ja załatwiałam wszystko na początku lipca i już dużo ogłoszeń o które dzwoniłam było nieaktualnych, ewentualnie właściciel nie wynajmuje studentom. I jeszcze jedna rzecz na którą warto zwrócić uwagę w czasie poszukiwań mieszkania to ogrzewanie - najlepiej szukać z centralnym miejskim, bo podobno gazowe w zimie jest strasznie drogie. I jeśli wynajmujecie mieszkanie już przez wakacje i płacicie przez ten czas niższą kwotę wynajmu to poproście o zaznaczenie tego w umowie, którą podpisujecie. Jeśli wynajmujecie w kilka osób niech wszystkie te osoby podpiszą umowę - lepiej się zabezpieczyć żeby potem nie mieć problemów z płaceniem za wynajem (jeśli dziewczyny w mieszkaniu się pokłócą i jedna stwierdzi, że się wyprowadza i nie zapłaci bo jej i tak nie ma na umowie wynajmu to reszta zostaje na lodzie i musi za nią zapłacić).Ale się rozpisałam
|
|
#140 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Zgłasza się studentka z UM lublin. Miałyśmy juz z koleżankami zaklepane mieszkanie na początku lipca, ale dziś facet sie rozmyślił i jestem wściekła
gdyby ktoś potrzebował 3 współlokatorek, albo miał namiary na niedrogie 2-3 pokojowe mieszkanie to dajcie znac
|
|
|
|
|
#141 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Ja jestem już wykończona szukaniem mieszkania
|
|
|
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
Kłania się Bydgoszcz .Od października zaczynam studia na UKW
poszukuję współokatorek , jeśli ktos tu sie znajdzie chętny to prosze o wiadomość prywatną :P
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale dzięki.A co bedziesz studiować? |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Przyczajenie
|
Dwie przyszłe studentki pierwszego roku szukają dziewczyn do wspólnego wynajecia mieszkania ( najlepiej 2 pokojowe na 3lub 4 osoby) w Krakowie
w okolicach śródmiescia , ronda grzegórzeckiego
|
|
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
Poszukuje wspołlokatorki do kawalerki we Wrocławiu chetne prosze pisac na mojego meila g.iweta@interia.pl Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak zrobiłam ze znajomymi (łącznie 5 osób) i zamiast płacić 2000 zł wynajmu plus czynsz, płacimy 1000 zł plus czynsz, a klucze już mamy dostać na początku sierpnia. Dodam, że wynajmowałam przez pośrednika i płaciłam dodatkowo prowizję, ale ciężko jest znaleźć coś bezpośrednio od wynajmującego. Moja koleżanki wynajęły 20 m mniejsze niż "moje" mieszkanie od właściciela i płacą praktycznie tyle samo za wynajem i czynsz (ale dzielone na 4 osoby, więc wychodzi im na osobę więcej).
|
|
|
#148 | ||
|
żona
|
Cytat:
Moja uczelnia w innym miejscu na Towarnickiego.. jakies 2 km mam od swojego mieszkania..A o tym mieszkaniu sama nie wiele wiem, dopiero bede z kolega jechala tam zobaczyc.. sa niby 2 duze pokoje, kuchnia i lazienka.. z wyposazeniem wszystko. Cytat:
szukaj w ogloszeniach
|
||
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
oo no rzeczywiscie daleko
trzeba szukac dalej
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

a masz juz moze jakaś konkretna ofertę?

gdyby ktoś potrzebował 3 współlokatorek, albo miał namiary na niedrogie 2-3 pokojowe mieszkanie to dajcie znac
na Towarnickiego.. jakies 2 km mam od swojego mieszkania..