|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
Cytat:
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
ja juz sie pozegnam z Wami chudzinki
![]() ide spac coby jutro sie wyspac w pierwszy dzien urlopu. domostwo musze wysprzatac bo pajeczyny i karaluchy wszedzie bede Was wspierac w podswiadomosci (wlasnie, gdzie jest Dżuli?) i czekac Waszych spadkow z rana.... łuahahahha wiecie co... wlasnie rzucilam do TŻ haslo "gratki za spadki" i on na mnie popatrzyl jakby mial odwrotnosc zatwardzenia..... i znowy mruczal ze mi sie mozg lasuje..... napewno od bialeczka slodkich snow
|
#2044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A powiedz mi, ciężkie jest, czy puste w środku? To nic innego nie pozostaje jak praktyka - czyni mistrza
|
|
#2045 | |
|
Zadomowienie
|
nie chcialo mi sie leciec od lidla i szukac tego syropu, a ze maial w domu Lilt lekko gazowany ananasowo-grejfrutowy, to go po prostu odgazowalam
i uzylam - jest pysznyCytat:
1 kg sera troche jogurtu natural zelatyna ok 6 lyzeczek slodzik syrop malinowy ser zmiksowac z jogurtem i slodzikiem, zelatyne rozpuscic w syropie i dodac do sera, zmiksowac az zrobi sie pianka, potem do tortownicy (ja uzylam keksownicy wylozonej sreberkiem, bo zrobilam z polowy porcji )i do lodowki a galaretke to rozpuszczamy 5 lyzeczek zelatyny na 1/2 litra wody (goracej) i dodajemy syrop i gotowe - mniam ide sobie ukroic nastepny kawal, bo to moja kolacja dzisiaj
|
|
#2046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a owoce rzuce... juz dzis z nimi skonczylam.. chyba... bo nie wiem co bedzie w krk ![]() zjadlam opakowanie jagód i juz 3x bylam w wc sie ich pozbywac!!! najlepsze jest to, ze cokolwiek owocowego zjem to zaraz to ze mnie wylatuje w wc..... chyba cos mi dukan poprzestawial hehe guru czuwa a swoja droga... fajnie, ze ja mam wyrzuty sumienia przez owoce a na czekolade to nawet nie patrze i nie biore ich pod uwage hahahaha niezle te moje grzechy, jakby ktos z boku spojrzal to by powiedział ze nienormalna jestem
|
|
#2047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czarownico super zmiana - brawo
|
|
#2048 |
|
Przyczajenie
|
Kurcze ja za Wami dziewczynki nie nadążam. Nie mam czasu siedzieć tu codziennie, a jak wpadam to tyle mam do nadrobienia, że już mnie nikt nie pamięta
...ale ja nie o tym chciałam Mam pytanie (choć czytałam wstępne porady to i tak nie kumam wszystkiego), jak Wy sobie radzicie z zastojami wagi?? Chodzi mi o to, że ja zeszłam 13 kilo w 2 miesiące i od miesiąca tak se stoję na tych nieszczęsnych 73-75 kilo i nic w dół pójśc nie chce , a ja bym jeszcze 13 kilo chciała... i powoli zaczynam tracić chęci, bo łasuch jestem i jakieś dobre tuczące by się zeżarło z dziką rozkoszą.. i coraz trudniej mi bez czekolady żyć..ehhhhpomóżcie proszę
|
|
|
|
#2049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,zatem trudno tu cokolwiek porównywać... .Ja z moimi 160cm(w kapeluszu )...no co tu w ogóle zaczynać .Wzrost i waga,muszą iść w parze,nie da się tego rozdzielić , nie można wszystkich do jednego woraZatem bez porównywania,niech każdy cieszy się własnymi osiagnięciami,i mobilizuje drugiego ![]()
|
|
|
#2050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz niesamowite ząbki (wybacz, moje małe spaczenie, bo ja nadal noszę aparacik )Gratuluję ![]() Ja już się zastanawiałam czy nie odpaść w połowie drogi do celu, ale przymierzając stroje kąpielowe stwierdziłam, że łuhuuu jeszcze daleka droga przede mną i źle zrobię jak przerwę. Chciałabym wreszcie ważyć tyle ile powinnam
|
|
|
|
|
#2051 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2052 | |
|
Zadomowienie
|
DZIEKI KOCHANE JESTESCIE hiihhihihi
wogole tak sie tu nad sobą rozczuliłam i zapomnialam pogratulowac wszystkich spadków!!!!! jestem z Was dumna! i z Waszych małych tyłków![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
normalnie te owoce przeze mnie przelatują. Nigdy tak nie mialam, szok. Ja, ktora zawsze mialam zaparcia nawet tygodniowe i nawet kefir+ogórek kiszony nie działał - teraz po zjedzeniu jablka albo jagód po 2h lece do wc.. i to nie raz. tylko z 5x dziennie !! <szok> tylko ze ja jem tez skrobie i chyba dosc duzo wegli. Ty jak jesz tak ladnie i wlaczysz tylko jablko dziennie np to mysle, ze moze beda spektakularne spadki
|
|
#2053 |
|
Wtajemniczenie
|
No nic,czas na drzemanko,jutro nowy dzień
Dla mnie proteinowy czwartek,ale kiedyś Ktoś mi powiedział: -"Decyzja zaklepana,jest bezdyskusyjna...,nie ma co oglądać się wstecz",zatem bądźmy wytrwałe/li ...utrwalenie,stabili zacja...,ale nie "zrywamy"niczego nagle i pochopnie....i pomalutku do przodka .
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
kochane moje chudzinki
ide spac... juz pozno a ja codziennie sie spozniam do pracy ![]() wiec nie bede juz koczowala na forum tylko pojde sie wyspac ![]() buziaki zycze wielkich spadków jutro rano a dzis w nocy kolorowych snów
|
#2055 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Każda z nas ma takie fotki i mówi "matko boska, to ja tak wyglądałam?!" Wyobraźcie sobie jak miło będzie je oglądać na III fazie ![]() Cytat:
I bosko. Ja tam lubię ludzi, któzy śmieją się całą twarzą, a nie tylko rozciągają usta. Sama mam zmarszczki wokół oczu od takiego szczerzenia się całą gębą...Cytat:
To kiedy wracasz z Krakowa?
|
|||
|
|
|
#2056 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak sie robi ten cukrowy,moze byc np cukier brazowy?Cytat:
widze ze jajcara sie z Ciebie niezla ![]() Cytat:
pomylki kazdemu sie zdarzaj i mysle ze tobie rowniez - choc ja sie nie doszukuje takowych w twoich wypowiedziach, co do nabialu jest o wiele lepszy na kolacje niz ryba, bo dlugo sie go trawi ![]() ja stosuje sie do wszystkich zasad, ktore tam opisalam, ty wyciagnelas tylko 1 i zarzucasz mi wprowadzanie mitow, fajniej byloby jakys napisala zgadzam sie ale z jednym wyjatkiem, ryba z pary czy pieczona w foli na kolację jest jak najbardziej prawidłowa w przeciwienstwie do wedzonej .... i od razu inaczej sie to czyta, ale ty wolisz pouczac - szkoda p.s. - gratulacje za wynik juz niedlugo 19 kg za Toba
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba od jutra zmienię tryb. Obecnie jestem na 4/3, ale to dla mnie za monotonne
, więc zmienię na 1/1 albo 2/1 hmm. Sama już nie wiem do zrzucenia jeszcze tylko 4 kg
|
|
|
|
#2058 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=mirkaaa;20993058]mozemy przybic sobie piatke
![]() tez mam nadbagaz w postaci 22 kg! I bardzo podobnie jak Ty jestem zdania ze zaczne wkoncu normalnie wygladac dopiero po zrzuceniu conajmniej 10kg. 30 pazdziernika mam urodziny byloby rewelacyjnie jakbym sprawila sobie taki prezent i schudla te ok 20kg do tego czasu! No popatrz, ja też mam urodziny 30 października ![]() No to co, umawiamy się, że na urodziny obie będziemy piękne i szczupłe? Ja mam wprawdzie mniej do zrzucenia i wcześniejszy plan na to, ale do urodzin to już może uda mi się to prawie utrwalić... Ale za to konus jestem i też się już jak kulka zaczynałam toczyć. |
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego zrobilam sos z koncentratu pomidorowego i odrobiny proszku proteinowego sojowego do zageszczenia ![]() Po czym wnosisz, ze jajka lubie ?
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my takie syropy to możemy ??? one chyba są na cukrze ??? lece spać laseczki kolorowej nocy i owocnych spadeczków
|
|
#2061 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oj chyba 4 sie tam doliczylam ![]() Cytat:
sama chemia tam ponoc, nie wiem bo ja robilam na napoju gazowanym, ktory wczesniej oczywiscie odgazowalam i mialam anasowego sernika
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 4 byly bo tyle w paczce zostalo a nie chcialam, zeby to jedno sobie tak samo siedzialo ![]() Chyba zrobie taki sernik na dietetycznej lemoniadzie Albo poprostu dodam galaretki w proszku Hartley's ![]() twinplus1, tak mam zamiar sie stosowac do tych Twoich rad co nam tak pieknie wypunktowalas ostatnio, ale nie moge ich znalezc wspomoz dukanke ![]()
|
|
#2063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mniam,mniam
|
|
#2064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mniam, już nie mogę się doczekać. Jak nic jeszcze przed snem muszę do skubnąć ![]() I już czuję przez skórę, że to będzie mój ulubiony deser. I w dodatku bez skrobii, mleka w proszku i innych podstępnych skłądników ![]() Kochana jesteś, Sweeney, że nam to sprzedłaś |
|
|
|
|
#2065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje kochana chcialabym jesc wiecej,ale naprawde czyje sie pelna po tych proteinach.Poczekam moze wcisne jeszcze troszke jedzonka
|
|
#2066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś pogalopowałam do Lidla i kupiłam i malinowy, i wiśniowy. Będziemy działać. |
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
No własnie do 2/1 się najbardziej skłaniam
Cytat:
|
|
|
|
|
#2068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana jaka gruba?Zobacz jak ci buzka zeszczuplala .W koncu wszystkie"jedziemy na tym samym wozku"Pozdroweczka:kciuki :
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
No i teraz tak. Słuchajcie, dziewczyneczki.
Upieklam chleb. Ja zwykle piekę taki z całej paczki otrąb owsianych i pół paczki pszennych, trzech jajek, serka homo 500g, przyprawy, proszek do pieczenia. A dziś - ponieważ otrąb jest w nim bardzo dużo - to dodałam, kosztem części otrąb owsianych i pszennych, jeszcze po trochu żytnich i orkiszowych (też otrąb). Chlebuś wyszedł pycha. No mniamuśmy - o niebo lepszy niż z samych otrąb owsianych. I tylko na wszelki wypadek pytam czy jeśli otręby owsiane występują w nim obficie tak czy owak to te pozostałe otręby nie szkodzą nam? Możemy je również spożywać? Któraś koleżanka cytowała nam tu na forum skład żytnich w porównaniu z owsianymi i wyszło, że parametry mają nawet lepsze, tyle, że owsiane są nam niezbędne z innych powodów. Ale czy oprócz owsianych możemy stosować też żytnie i orkiszowe? KTO WIE? Edytowane przez Agnese69 Czas edycji: 2010-07-28 o 22:25 |
|
|
|
#2070 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=twinsplus1;20992709]
dzieki sama nie wierze ze dalam rade ![]() oj, kochana jestes tyle sie tutaj ostatnio dzieje ![]() to ja mam pytanko do specjalistki kochana ja mysle, ze za malo jesz, tak jak sama zauwazylas brakuje Ci mieska, ja bym dorzucila jeszcze przynajmniej 1 posilek pomiedzy wlasnie z mieskiem, wiem, ze trudno jest na poczatku wszystko ladnie zgrac, ale zobaczysz pozniej bedzie juz latwiej, nakolacyjke najlepiej twarog chudy sniadanie zawsze proteinowe nawet na PW na kolacje najlepiej nabial w postaci twarogu chudego, bron boze ryby, bo zatrzymuja wode w organizmie bialko 2-2,5 g na 1 kg masy ciala weglowodany max 1 g na 1 kg masy ciala kalorie ok 1500 dziennie, wszystko mozna policzyc tutaj www.exerceo.pl i tutaj www.tabele-kalorii.pl dobrze jest sobie je liczyc na poczatku codziennie, a jak juz w trybiki wejdziecie to potem co jakis czas Dziekuje bardzo za porade-wezme ja sobie do serca-jak to dobrze ,ze zawsze w razie watpliwosci moge sie poradzic kogos na forum Co ja bym bidulka sama zrobila .Dziekuje tez za linki -juz je sprawdzilam -sa super pozdrawiam
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.

A powiedz mi, ciężkie jest, czy puste w środku? To nic innego nie pozostaje jak praktyka - czyni mistrza

i uzylam - jest pyszny

, a ja bym jeszcze 13 kilo chciała... i powoli zaczynam tracić chęci, bo łasuch jestem i jakieś dobre tuczące by się zeżarło z dziką rozkoszą.. i coraz trudniej mi bez czekolady żyć..ehhhh
.

[COLOR="Silver"]
mniam,mniam

.W koncu wszystkie"jedziemy na tym samym wozku"Pozdroweczka:kciuki :
pozdrawiam