![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
witamy nową Rzucającą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a do pozostałych dziewczyn - mówiłam może już, że jesteśmy boskie ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na perfumach już nie pisze, wymiatam teraz ze starymi perfumiarami na społecznościach i własciwie tylko tam już. Nie palę półtorej roku ![]() ![]() ![]() Wróciłam do swoich pasji - maluje obrazy, filcuje, zaczełam biegac, zdrowo sie odzywiac. Czuje sie znakomicie! Za wszystkie wątkowe Duszyczki trzymam mocno kciuki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szwankował wizaż wczoraj dlatego uciekłam spać, rano patrzę a tu 3 wiadomości od Oshinka ![]() ![]() A jakby inaczej ![]()
![]() |
![]() |
#544 |
Raczkowanie
|
Witajcie
Alessandra, dziekuje za tak cieple slowa, naprawde dla tego malego dumnego Czlowieczka warto bylo rzucic to paskudstwo. Co prawda dopiero piaty dzien , ale ide tak w zaparte ze nie ma mowy o tym abym sie zlamala. Tylko podjadam ciut wiecej ![]() ![]() Pozdrawiam Was wszystkich i NIE DAJMY SIE !!!!!!!!
![]() |
![]() |
#545 |
Rozeznanie
|
Dobra 5 dni nie palę!!
Kooorci jak cholera! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jana100 zaczęłyśmy w tym samym czasie! ![]()
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. ![]() 24.07.2010- rzuciłam! ![]() 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Ależ nie ma za co Jano - za prawdę się nie dziękuje, jak to moja babcia mawia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PinkPanterr- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie wszystko w jak najlepszym porządku, czuję, że to już moment w którym mogę powiedzieć - RZUCIŁAM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę tego "etapu"!!!! Chciałabym już czuć to co Ty , a to dopiero początek! ![]() ![]() Cieszę się, że ostatnio nawet w sytuacji baaaardzo stresowej nie zapalilam gdzie normalnie pół paczki szło... Po rzuceniu fajek przytylas? Bo ja mam wrażenie, że wcinam jak szalona :P
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. ![]() 24.07.2010- rzuciłam! ![]() 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
Ojjej, dziękuję Panterko
![]() ![]() Wiem co czujesz - miałam to samo, gdy weszłam na to forum ( taka motywacja do niepalenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widzisz, jak już wspomniałam - ja zazdroszczę Ci bardzo silnej woli, bo ja niestety zaliczyłam parę wpadek.. ![]() ![]() ![]() ![]() Znaczy w trakcie rzucania, na początku - owszem , jakieś 3 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TRZYMAM KCIUKI !! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#549 |
Wtajemniczenie
|
a ja poległam z kretesem
![]()
![]() |
#550 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że tak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Oto prawdziwa radość z niepalenia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
A ja się pochwle że sie dalej trzymam ( Od 6 lipca bez papierosów). Nie pale i już mi z tym dobrze. Z tym ze dym papierosowy mi nie przeszkadza zupełnie- no chyba że mi ktoś będzie dmuchał w twarz...
Jeśli chodzi o jedzenie to podjadałam jak szalona, może zbyt dużo nie przytyłam ale jednak... Wzięłam się w garść, kończę w niedzielę dietę kopenhaską, zbędne kilosy zrzuciłam. I jest mi super. A wczoraj znajoma , której sporo nie widziałam powiedziała mi że bardzo mi się cera poprawiła, włosy jakby bardziej błyszczące mam....wiec utwierdzam się w przekonaniu ze warto było Za Was też trzymam kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Rozeznanie
|
A ja mam kryzys
![]() ![]() ![]() Mam dzisiaj myśli typu " zaje... rzuciłam palenie, mimo że to lubiłam z chęcią do tego bym wróciła, ale nie chcę zawieść innych i ?siebie? ![]() ![]() Miłej nocki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Raczkowanie
|
Witam ,
Nadal nie pale ![]() ![]() PANI DOKTOR JOINT do cholery nie daj sie ![]() PINK PANTERR - o zadnych kryzysach nie chce tu czytac !!!!!!!!! Moj szanowny malz, nie wiem co ma na celu ale jak palilam i jak mi braklo fajek to nigdy w domu ich nie bylo a teraz? no szok ! poprostu sobie leza na stole, komodzie , wsiadam do samochodu meza i co ? na desce rozdzielczej papieros - wiec nie weim czy mnie sprawdza, czy cwiczy u mnie silna wole - nie mam pojecia. W kazdym badz razie mnie to nie rusza ![]() NIe wiem co bedzie dalej ale jak narazie zadnego glodu, zadnego ssania, a oczywiscie jak juz pisalam jestem bez zadnych wspomagaczy. Dziewczyny jezeli macie chwile zwatpienia - przeczytajcie sobie ta ksiazke Allan Carry, - naprawde to zadna reklama, poprostu jest tam kilka madrych zdan, ktore w ciagu dnia sobie przypominam, a naprawde stwierdzenia te pomagaja. Co prawda moim zdaniem ksiazka ta to takie maslo maslane - ja bym ja skrocila z 40 do 20 stron. Ale jest w niej duzo prawdy. Dla mnie wystarczylo przeczytac rozdzial o zdrowiu i koncowe zasady i to mi wystarczylo bo reszte czytalam po lepkach. Jedyny problem jaki mam to nie moge spac, usne na godzinke i kolo polnocy juz jestem wyspana i mam problem z zasnieciem, ogladam telewizje, czytam i nie moge usnac. Dziewczyny czy miala z Was ktoras taki problem? Noi oczywiscie cisnienie bardzo niskie ponizej 100 /60 i tetno okolo 45-50 uderzen /min - Ale to podobno oranizm doznaje szoku i ma to wrocic do normy - zobaczymy. Tak wiec moje kochane trzymajmy sie !!!!!! Jak narazie moi faworyci: Zielona herbata Sok pomidorowy Muszynianka Sliwki rozne
Edytowane przez Jana100 Czas edycji: 2010-07-29 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
Halo, puk, puk nie ma tu nikogo
![]() Mam nadzieje , ze rozkoszujecie sie aromatycznymi kapielami, lekturka o zdrowiu, lub czyms innym rowniez zdrowo-przyjemnym ![]() Nawet nie chce jutro slyszec ze ktoras z Was sie zlamala , bo weekend, bo spotkania , bo wakacje itd ![]() ![]() ![]() u mnie 7 dni pachnacych i zdrowych ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Wtajemniczenie
|
Ja od dzisaj tez zabieram sie za swoj nalog!!! Koniec z paleniem!!!! Narazie stopniowo bede zmniejszac ilosc dziennie [musialam zapalic do porannej kawy
![]() ![]()
![]() |
#557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się wydaje że ograniczanie niewiele daje albo i nic- bo zawsze się znajdzie sytuacja że musi się zapalić. Trzeba radykalnie- powiedzieć sobie że kończę z petami i tyle. Mój mąż dodam -palił więcej niż ja- nie pali od maja- musiał rzucić ze względów zdrowotnych, widziałam jak się szarpał myślałam że u mnie też tak będzie po 17 latach palenia. Ale nie... Trwam dalej w swoim niepaleniu... A dziś spotkaliśmy się z dawno niewidzianymi znajomymi-wszyscy kopciuchy i mimo ze tak mi pachniał papierosek to byłam twarda... A 6 tego sierpnia minie mi już miesiąc bez papierosa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Paulizia - nie wierz w to ze ograniczajac rzucisz definitywnie palenie. Posluchaj sie starej weteranki w paleniu i w rzucaniu ![]() Tylko definitywne zaprzestanie palenia da rezultat. Za okolo tydzien przyznasz mi racje. Jednego dnia ograniczysz sie np do trzech papierosow, ale np nastepnego dnia wynikna jakies okolicznosci i wypalisz np 5, 6 lub wiecej papierosow tlumaczac sobie ze " ach, jutro znowu sobie ogranicze" , a nastepnego dnia znow sie cos wydarzy itd. Wnioskuje to na swoim przykladzie Uwierz mi to nie podziala. ![]() Jezeli chcemy definitywnie rozstac sie z papierosami , nie wolno nam wypalic ani jednego papierosa. Ja narazie jestem bardzo szczesliwa ze nie pale. Co wieczor rozkoszuje sie w lazience, ( kapiele, nacierania, perfumowanie, maseczki na twarz - bardzo mnie to wszystko bawi i cieszy ze nie czuc ode nie , ze jestem coraz czystrza, ze nie boli mnie glowa, ze nie skacze mi cisnienie, ze serce nie wali mi jak mlot. Naprawde jest fajnie. Jedyny problem jaki jest to oczywiscie jedzenie - i przez te 9 dni przytylam niespelna kilogram ![]() ![]() Dziewczyny, gdzie sie podziewacie ???
![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem
![]() W sobote mieliśmy zaproszenie na ognisko, nie pojechałam żeby nie kusić losu, niedziela ciężka i smutna ![]()
![]() |
#560 |
Rozeznanie
|
Kryzys...a pf było minęło - bez papierosa
![]() 9 DNI pachnąca!!! ![]() ![]() Czuję się coraz lepej! ![]() Już mnie nię ciagnie i nie mam jakiś dziwnych myśli, że palenie było fajne itd! ![]() Podżeram cały czas, ale jakoś nie ma tego efektów. Mimo, że parę kg by się przydało ![]() Najbardziej cieszę się, że moje myśli przestały krążyć wokół "zapalić czy nie zapalić??" Miłego dnia wszystkim pachnącym kobietką! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Uwaga, chwalę się - była u mnie w pracy koleżanka ze studiów, stały towarzysz palenia
Najpierw mnie poczęstowała, odmówiłam, potem namawiała. Nie zapaliłam ![]()
![]() |
#562 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() To się chwali! ![]() Ale, że ona Cię namawiała? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Ona mnie zawsze namawia, wiadomo w towarzystwie lepiej smakuje.
Pytała się od kiedy nie pale i po co rzuciłam ![]() ![]()
![]() |
#564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiadomo, u mnie wśród znajomych też " EEEEEEE jak to nie palisz?? ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane!
Ja chciałam się zapytać, czy po te tabletki wystarczy iść do zwykłego lekarza? Chcicałbym bardzo rzucić... u mnie jest masakra, mimo, że palę dopiero od 5 lat to wypalam prawie 2 paki dziennie ( no może półtora), chyba mam to po mamie, Ona też tak kopci ![]() Chciałam się zapytać jeszcze jak u Was było np. z imprezami? Bo ja niemogę sobie wyobrazić, jak do piwa czy drinka nie zapalić :P No poprostu sobie tego nie wyobrażam :P Pozdrawiam serdecznie i gratuluję wytrwałości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak sama nie będziesz miała silnej woli żadne tabletki Ci nie pomogą ![]() Więc nie wiem po co wydawać kasę na jakieś tabletki. Postaw sobie może jakiś cel? Pomyśl ile kasy na to wydajesz? Wiem, że może to mało przemawiające bo sama 9 dni temu rzuciłam palenie po 8 latach. I to bylo dosłownie z dnia na dzień. Bez wspomagaczy. Palenie po mamie? No coś Ty ![]() Mój ojciec jara jak szalony a moja mama nie:P I narazie też mi się udaje. U mojego Tż nikt nie pali a on tak ![]() ![]() A co do imprez. Jeszcze nie byłam. Przyznam się, że tego obawiam się najbardziej. Wszyscy naokoło palą, %% itd. Mam nadzieję, że się nie złamię, ale zobaczymy. Najbliższa impreza chyba w ten piątek także będzie test ![]() Chociaż ostatnio piłam piwko w domku wieczorkiem, chciało się palić, ale zaparłam się.Nie ruszę. Tak samo jak palenia na imprezach czy przy %% nie wyobrażałam sobie porannej kawy bez papierosa!! Gdzie dzień wcześniej wypaliłam przy kawie 3 fajki. Dzisiaj nawet od kawy mnie jakoś lekko odrzuca ![]() Nie wiem jak inne kobietki, ale ja uważam, że jeśli się bardzo chce to można sobie poradzić. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
Ojj, przepraszam nie napisałam tabletek, chodzi mi o tabexy
![]() Wiem, że potrzeba silnej woli, ale wiem też, ze przy tych tabletkach się pali i stopniowo zmniejsza się głód nikotynowy ![]() Noi właśnie najbardziej boję się imprez :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Rozeznanie
|
Ja tam nie wierze w jakieś stopniowe zmniejszanie ilości nikotyny, tak samo jak w ograniczanie itd. Wielu rzeczy próbowałam przed rzuceniem, i nic to nie dawało. Kupiłam sobie e-papierosa, żeby zmniejszać ilość nikotyny to wymyśliłam, że e-papieros to g... i rzuciłam w kąt. Mój ojciec pali całe swoje życie 2 paczki dziennie, i też kupował sobie jakieś tabletki, pierdoły i jaki tego efekt? Dalej kopci.
![]() P.S 10 dni!!!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Przyczajenie
|
Witam, ja od wczoraj postanowiłam rzucić, ze względu na pieniądze, zapach związany z paleniem, ogólną kondycję..
Biorę tabletki 'tabex'... liczę na to, że pomogą jak i liczę na siebie, bo ode mnie to głównie zależy, najgorszy jest apetyt... i strach przed przytyciem, bo dopiero co schudłam... ale myślę, że będę biegać. W końcu mam odwagę skończyć z tym i chcę się pozbyć nałogu raz na zawszę, mam nadzieję, że mi się uda tak jak wam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.