Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-28, 22:31   #2071
kochak
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
No i teraz tak. Słuchajcie, dziewczyneczki.
Upieklam chleb. Ja zwykle piekę taki z całej paczki otrąb owsianych i pół paczki pszennych, trzech jajek, serka homo 500g, przyprawy, proszek do pieczenia.
A dziś - ponieważ otrąb jest w nim bardzo dużo - to dodałam, kosztem części otrąb owsianych i pszennych, jeszcze po trochu żytnich i orkiszowych (też otrąb). Chlebuś wyszedł pycha. No mniamuśmy - o niebo lepszy niż z samych otrąb owsianych. I tylko na wszelki wypadek pytam czy jeśli otręby owsiane występują w nim obficie tak czy owak to te pozostałe otręby nie szkodzą nam? Możemy je również spożywać? Któraś koleżanka cytowała nam tu na forum skład żytnich w porównaniu z owsianymi i wyszło, że parametry mają nawet lepsze, tyle, że owsiane są nam niezbędne z innych powodów. Ale czy oprócz owsianych możemy stosować też żytnie i orkiszowe? KTO WIE?
trzeba by skalad porównać
kochak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 22:33   #2072
jolkah
Rozeznanie

Mam pytanko. Czy którejś z Was zdarzyło się wesele w trakcie dukania?

Właśnie za tydzień na takowe jade [nie mówiąc że wcześniej bede na wakacjach bez stałych posiłków...]. Zastanawiam się jak sobie poradzić z grzechami na takiej zabawie - wiadomo ze nie bede miala podanych skladow posilkow. Oczywiscie bede wybeirac drob, ryby czy bialy ser [i hope ze bedzie!], ale jesli są to potrawy w "całości" typu zupa jakas tam, chociazby grzybowa - domyslam się ze tam wiele skladnikow ktorych nie powinnam jesc?
Pół biedy że wypada mi wtedy PW

Misines - Twoje babuchy to jest mistrzostwo świata, smakowały całej rodzinie i sąsiadom

Nie piję:
20 dni [sic!]

Waga: 78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64!!! ... 60!!
jolkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 22:34   #2073
kochak
Rozeznanie

Jakie otręby dla kogo?
Na rynku dostępne są zarówno otręby pszenne, jak i żytnie i owsiane. Każdy typ polecany jest do różnych celów. Otręby pszenne ze względu na dużą zawartość błonnika oraz małą ilość cukrów przyswajanych wraz z ich spożyciem, przede wszystkim aktywizują metabolizm. Wraz z wodą i składnikami przemiany materii usuwane są podczas wypróżniania. Zazwyczaj dodatkowo się je praży w celu podniesienia ich walorów smakowych oraz odżywczych. W diecie niskoglikemicznej otręby pszenne nie sprawdzają się, bo mają wyższy indeks IG niż otręby owsiane. Niektórzy utrzymują ponadto, że pszenica nie jest dobrze trawiona przez osoby z grupą krwi A.
Z kolei otręby owsiane są lepiej przyswajalne. Różnią się tym od otrąb pszennych, że są rozpuszczalne w wodzie, przez co ulegają rozkładowi, a właściwie rozpuszczeniu. Jednak mają tę zaletę, jakiej nie posiadają otręby pszenne, że obniżają poziom cholesterolu we krwi. Pochłaniają tłuszcz, który wraz z nimi jest wydalany z organizmu.
Jakie otręby jeść? Oczywiście można do diety włączyć tylko ich jeden rodzaj, jednak należałoby zastanowić się nad teorią mówiącą, że najlepsze efekty daje spożywanie urozmaiconych posiłków. W myśl takiej zasady w diecie powinny znaleźć się otręby pszenne, owsiane, ale również żytnie. Otręby żytnie dość trudno znaleźć na półkach w supermarketach, ale bez problemu nabędziemy je w sklepie ze zdrową żywnością. Z tej kategorii produktów dostępne są również zarodki pszenne i otręby orkiszowe. Bardzo popularne są ponadto otręby granulowane ze śliwkami.

Ekologiczne Otręby Orkiszowe - niezbędne w każdej kuchni dbającego o zdrowie człowieka:
- regulują pracę przewodu pokarmowego
- zwiększają wydalanie kwasów żółciowych oraz cholesterolu z organizmu
- zalecane dla osób zagrożonych miażdżycą i z podwyższonym poziomem cholesterolu
- zwiększają objętość pokarmu i likwidują uczucie głodu
- pomagają zachować zgrabną i smukła sylwetkę
100g produktu zawiera: wartość energetyczna: 205 kcal, białko: 16 g, tłuszcz: 4,3 g, węglowodany: 15,9 g

Edytowane przez kochak
Czas edycji: 2010-07-28 o 22:36
Stary 2010-07-28, 22:34   #2074
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
dzieki no jest grubo ziarnista, wiec chyba bedzie ok a jak sie robi ten cukrowy,moze byc np cukier brazowy?
mysle ze moze byc i brazowy. Tylko tak ten peeling cukrowy co mam w salonie nie jest ze tak powiem domowej roboty tylko firomowy na bazie naturalnych skladnikow. Podobny odpowidnik mozna zrobic w domu ( biore lyzke cukru na spodeczek i mieszam go np z zelem pod prysznic mozna zmieszac ale to juz na ciele z odrobina wody zeby byl poprostu lepszy poslizg) z tym ze ten peeling ma maly minus, cukier to cukier i sie szybciej rozpusci ale sprobowac mozna, moze Ci podpasuje

Cytat:
No popatrz, ja też mam urodziny 30 października
No to co, umawiamy się, że na urodziny obie będziemy piękne i szczupłe? Ja mam wprawdzie mniej do zrzucenia i wcześniejszy plan na to, ale do urodzin to już może uda mi się to prawie utrwalić... Ale za to konus jestem i też się już jak kulka zaczynałam toczyć.
no nie gadaj! jak milo
proste mozemy sie umowic, zawsze to wieksza mobilizacja
Ja przy Tobie to szafa trzy drzwiowa z lustrem
Nie przesadzaj z tym konsuem 60kg mowi samo za siebie, bijesz mnie na łopatki
W stanach ludzie zakładaja sie za pieniadze ze schudna w jakims tam okreslonym czasie umowiona liczbe kilogramow, to jest dopiero motywacja hehe Jak schudniesz placa Tobie a jak nie Ty placisz komus, niezle nie?
Ale z tym umowieniem to niezly pomysł, byloby cholernie fajnie nawzajem zlozyc sobie i zyczenia i pogratulowac osiagniecia celu
Az dostalam powera!
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 22:37   #2075
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Podacie mi linka III fazowiczek??
Bo chcę powoli wtłoczyć się w temat... bo za 4 kg do nich dołączę
Stary 2010-07-28, 22:40   #2076
kochak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jolkah Pokaż wiadomość
Mam pytanko. Czy którejś z Was zdarzyło się wesele w trakcie dukania?

Właśnie za tydzień na takowe jade [nie mówiąc że wcześniej bede na wakacjach bez stałych posiłków...]. Zastanawiam się jak sobie poradzić z grzechami na takiej zabawie - wiadomo ze nie bede miala podanych skladow posilkow. Oczywiscie bede wybeirac drob, ryby czy bialy ser [i hope ze bedzie!], ale jesli są to potrawy w "całości" typu zupa jakas tam, chociazby grzybowa - domyslam się ze tam wiele skladnikow ktorych nie powinnam jesc?
Pół biedy że wypada mi wtedy PW

Misines - Twoje babuchy to jest mistrzostwo świata, smakowały całej rodzinie i sąsiadom
ja na wakacjach wymiękłam, dzis tez ale np lody które kupilam miały

bialo 1,2
wegle 10,9
tluszcz 3,3
i chyba 87 kcal na 100 ml wiec chyba lepiej zjesc lody z owocami nawet niz ciasto... ja bym sobie odpuscila jeden dzien i faktycznie jadła to co najbezpieczniejsze... impreza nie moze byc meczarnia... mam nadzieje ze trafisz na PW i bedziesz mogla warzywka
Stary 2010-07-28, 22:50   #2077
jolkah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kochak Pokaż wiadomość
ja na wakacjach wymiękłam, dzis tez ale np lody które kupilam miały

bialo 1,2
wegle 10,9
tluszcz 3,3
i chyba 87 kcal na 100 ml wiec chyba lepiej zjesc lody z owocami nawet niz ciasto... ja bym sobie odpuscila jeden dzien i faktycznie jadła to co najbezpieczniejsze... impreza nie moze byc meczarnia... mam nadzieje ze trafisz na PW i bedziesz mogla warzywka
Taaa, na szczęście mam PW wtedy
Ale jaki złoty środek obrać? Z dwojga złego lepiej jeść węglowodany niż tłuszcze i tłuszcze niż cukry? ;>

Nie piję:
20 dni [sic!]

Stary 2010-07-28, 22:55   #2078
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kochak Pokaż wiadomość
Jakie otręby dla kogo?
Na rynku dostępne są zarówno otręby pszenne, jak i żytnie i owsiane. Każdy typ polecany jest do różnych celów. Otręby pszenne ze względu na dużą zawartość błonnika oraz małą ilość cukrów przyswajanych wraz z ich spożyciem, przede wszystkim aktywizują metabolizm. Wraz z wodą i składnikami przemiany materii usuwane są podczas wypróżniania. Zazwyczaj dodatkowo się je praży w celu podniesienia ich walorów smakowych oraz odżywczych. W diecie niskoglikemicznej otręby pszenne nie sprawdzają się, bo mają wyższy indeks IG niż otręby owsiane. Niektórzy utrzymują ponadto, że pszenica nie jest dobrze trawiona przez osoby z grupą krwi A.
Z kolei otręby owsiane są lepiej przyswajalne. Różnią się tym od otrąb pszennych, że są rozpuszczalne w wodzie, przez co ulegają rozkładowi, a właściwie rozpuszczeniu. Jednak mają tę zaletę, jakiej nie posiadają otręby pszenne, że obniżają poziom cholesterolu we krwi. Pochłaniają tłuszcz, który wraz z nimi jest wydalany z organizmu.
Jakie otręby jeść? Oczywiście można do diety włączyć tylko ich jeden rodzaj, jednak należałoby zastanowić się nad teorią mówiącą, że najlepsze efekty daje spożywanie urozmaiconych posiłków. W myśl takiej zasady w diecie powinny znaleźć się otręby pszenne, owsiane, ale również żytnie. Otręby żytnie dość trudno znaleźć na półkach w supermarketach, ale bez problemu nabędziemy je w sklepie ze zdrową żywnością. Z tej kategorii produktów dostępne są również zarodki pszenne i otręby orkiszowe. Bardzo popularne są ponadto otręby granulowane ze śliwkami.

Ekologiczne Otręby Orkiszowe - niezbędne w każdej kuchni dbającego o zdrowie człowieka:
- regulują pracę przewodu pokarmowego
- zwiększają wydalanie kwasów żółciowych oraz cholesterolu z organizmu
- zalecane dla osób zagrożonych miażdżycą i z podwyższonym poziomem cholesterolu
- zwiększają objętość pokarmu i likwidują uczucie głodu
- pomagają zachować zgrabną i smukła sylwetkę
100g produktu zawiera: wartość energetyczna: 205 kcal, białko: 16 g, tłuszcz: 4,3 g, węglowodany: 15,9 g
Ooooo, widzisz, jaka sprytna jesteś. Dzięki CI wielkie
Czyli wyszło mi, że pszenne są wręcz wskazane, owsiane to wiadomo, ale orkiszowe mają dużo węgli No nic to, niewiele ich tam dodałam, więc krzywdy mi nie zrobią, ale nie będę ich wobec tego stosowała więcej na II. A żytnie - ktoś podawał porównawczy skład z owsianymi - to mają nawet lepsze parametry.
No to chyab wychodzi, że można taki zmodyfikowany chlebek piec tylko bez orkiszowych.
Ale jest pyyysznyyyy. Mniam
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 23:05   #2079
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
No i teraz tak. Słuchajcie, dziewczyneczki.
Upieklam chleb. Ja zwykle piekę taki z całej paczki otrąb owsianych i pół paczki pszennych, trzech jajek, serka homo 500g, przyprawy, proszek do pieczenia.
A dziś - ponieważ otrąb jest w nim bardzo dużo - to dodałam, kosztem części otrąb owsianych i pszennych, jeszcze po trochu żytnich i orkiszowych (też otrąb). Chlebuś wyszedł pycha. No mniamuśmy - o niebo lepszy niż z samych otrąb owsianych. I tylko na wszelki wypadek pytam czy jeśli otręby owsiane występują w nim obficie tak czy owak to te pozostałe otręby nie szkodzą nam? Możemy je również spożywać? Któraś koleżanka cytowała nam tu na forum skład żytnich w porównaniu z owsianymi i wyszło, że parametry mają nawet lepsze, tyle, że owsiane są nam niezbędne z innych powodów. Ale czy oprócz owsianych możemy stosować też żytnie i orkiszowe? KTO WIE?
A ja znowu apeluję o niekombinowanie ten temat był tutaj już poruszany i jestem pewna, że gdyby Dukan chciał aby na jego diecie jedzono różne rodzaje otrąb to by o tym nam napisał. Natomiast pisze o tym że wolno, a nawet trzeba, pszenne i owsiane w proporcji 1:2. Chyba coś często Wam się zapomina zasada - nic spoza listy...

Aha, a policzyłaś ile możesz tego chleba dziennie? Jak ja zrobiłam kiedyś chleb dukanowy to sobie przeliczyłam ile kromek dziennie mogę ze względu na otręby właśnie, które nam dają dużo węgli.

Cytat:
Taaa, na szczęście mam PW wtedy
Ale jaki złoty środek obrać? Z dwojga złego lepiej jeść węglowodany niż tłuszcze i tłuszcze niż cukry? ;>
Cukry są pochodnymi węglowodanów tak więc można to wrzucić do jednego wora w kategoriach składników odżywczych. Ogólnie lepiej jak zjesz tłuściej niż coś z dużą dawką węgli bo to one są naszym największym wrogiem, który burzy misternie zbudowaną konstrukcję (że tak z Dukana zaczerpnię ).

Edytowane przez Maricken
Czas edycji: 2010-07-28 o 23:07
Maricken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 23:15   #2080
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Mam pozostale zdjecia w albumie - link w podpisie

4 byly bo tyle w paczce zostalo a nie chcialam, zeby to jedno sobie tak samo siedzialo

Chyba zrobie taki sernik na dietetycznej lemoniadzie Albo poprostu dodam galaretki w proszku Hartley's

twinplus1, tak mam zamiar sie stosowac do tych Twoich rad co nam tak pieknie wypunktowalas ostatnio, ale nie moge ich znalezc wspomoz dukanke
pewnie, ze wspomoge ale zaznaczam, ze to jest poprostu moj plan, zeby nie bylo, ze cos nowego zarzucilam

1. jedzenie max do 19
2. ograniczyc ketchup i majonez
3. odstawic: skrobie, kakao, mleko w proszku i zwykle mleko
4. codziennie ruch w roznej postaci do wyboru: stepper, spacer, twister
5. codziennie zimny prysznic
6. wiecej wody ale nie max jak 2L
7. zadnych grzeszkow

mozna sobie udoskonalac taki plan, lub dostosowac do wlasnych potrzeb, bo wkoncu kazdy organizm inny

[QUOTE=rene9578;20997082]
Cytat:
dzieki sama nie wierze ze dalam rade

oj, kochana jestes nie sadzila, ze w ogole ktos zauwazy moja nieobecnosc tyle sie tutaj ostatnio dzieje

to ja mam pytanko do specjalistki czy sol bochenska nadaje sie na peeling?

kochana ja mysle, ze za malo jesz, tak jak sama zauwazylas brakuje Ci mieska, ja bym dorzucila jeszcze przynajmniej 1 posilek pomiedzy wlasnie z mieskiem, wiem, ze trudno jest na poczatku wszystko ladnie zgrac, ale zobaczysz pozniej bedzie juz latwiej, nakolacyjke najlepiej twarog chudy no i jeszcze przypomnienie do wszystkich nowych sekciarek - zelazne zasady:

sniadanie zawsze proteinowe nawet na PW

na kolacje najlepiej nabial w postaci twarogu chudego, bron boze ryby, bo zatrzymuja wode w organizmie

bialko 2-2,5 g na 1 kg masy ciala

weglowodany max 1 g na 1 kg masy ciala

kalorie ok 1500 dziennie, wszystko mozna policzyc tutaj www.exerceo.pl i tutaj www.tabele-kalorii.pl

dobrze jest sobie je liczyc na poczatku codziennie, a jak juz w trybiki wejdziecie to potem co jakis czas

Dziekuje bardzo za porade-wezme ja sobie do serca-jak to dobrze ,ze zawsze w razie watpliwosci moge sie poradzic kogos na forum .
Co ja bym bidulka sama zrobila.
Dziekuje tez za linki -juz je sprawdzilam -sa super pozdrawiam
nie ma za co jesli chodzi o ryby o ktorych wspomnailam na noc zeby nie jesc to chodzi o wedzone

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
mysle ze moze byc i brazowy. Tylko tak ten peeling cukrowy co mam w salonie nie jest ze tak powiem domowej roboty tylko firomowy na bazie naturalnych skladnikow. Podobny odpowidnik mozna zrobic w domu ( biore lyzke cukru na spodeczek i mieszam go np z zelem pod prysznic mozna zmieszac ale to juz na ciele z odrobina wody zeby byl poprostu lepszy poslizg) z tym ze ten peeling ma maly minus, cukier to cukier i sie szybciej rozpusci ale sprobowac mozna, moze Ci podpasuje

no nie gadaj! jak milo
W stanach ludzie zakładaja sie za pieniadze ze schudna w jakims tam okreslonym czasie umowiona liczbe kilogramow, to jest dopiero motywacja hehe Jak schudniesz placa Tobie a jak nie Ty placisz komus, niezle nie?
Ale z tym umowieniem to niezly pomysł, byloby cholernie fajnie nawzajem zlozyc sobie i zyczenia i pogratulowac osiagniecia celu
Az dostalam powera!
dzieki, wyprobuje wszytskiego po kolei i sie zobaczy

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 23:18   #2081
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
To poprostu mrozony Quorn a'la mielone, cebulka, czosnek, papryka czerwona, pomaranczowa i zolta i zielona fasolka szparagowa Do tego zrobilam sos z koncentratu pomidorowego i odrobiny proszku proteinowego sojowego do zageszczenia

Po czym wnosisz, ze jajka lubie ?
Przepraszam, ale co to jest Quorn? (mam nadzieję, że nie powtarzam się z pytaniem)

Muszę jak będę w lidlu kupic ten syrop. Ciekawe, czy jak doda się go do sernika z piekarnika, też będzie w smaku malinowy (czy można go poddawac działaniu wysokiej temperatury). Chyba jestem sklonna sprawdzic. Przyszła @, mam nadzieję na spadek. Pozdrawiam!
Stary 2010-07-28, 23:30   #2082
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
mysle ze moze byc i brazowy. Tylko tak ten peeling cukrowy co mam w salonie nie jest ze tak powiem domowej roboty tylko firomowy na bazie naturalnych skladnikow. Podobny odpowidnik mozna zrobic w domu ( biore lyzke cukru na spodeczek i mieszam go np z zelem pod prysznic no nie gadaj! jak milo
Az dostalam powera!
Tylko mnie śmiechem nie zabij, ale ja dopiero zauważyłam, że Ty też z Lublina jesteś bystrzak ze mnie. Nieeee, no teraz to możemy sobie w urodziny osobiście złożyć życzenia i pogratulować niewątpliwych sukcesów

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
A ja znowu apeluję o niekombinowanie ten temat był tutaj już poruszany i jestem pewna, że gdyby Dukan chciał aby na jego diecie jedzono różne rodzaje otrąb to by o tym nam napisał. Natomiast pisze o tym że wolno, a nawet trzeba, pszenne i owsiane w proporcji 1:2. Chyba coś często Wam się zapomina zasada - nic spoza listy...

Aha, a policzyłaś ile możesz tego chleba dziennie? Jak ja zrobiłam kiedyś chleb dukanowy to sobie przeliczyłam ile kromek dziennie mogę ze względu na otręby właśnie, które nam dają dużo węgli.
Policzyłam. Średnio wychodzą mi 4 takie tycie chudziśkie kanapeczki. Ten mi wyrósł ładnie, więc najwyżej 3 jutro. Biorę go do pracy na śniadanie, bo mi najwygodniej kanapeczki sobie zrobić z serkiem i szyneczką. Tak, właśnie pod kątem otrąb go przeliczałam.
Nie kombinować, mówisz? A to aż taka kombinacja, myślisz? Znaczy co do orkiszowych to już się wyleczyłam po wyliczance kochaka, ale te żytnie? W sumie mają mniej węgli niż owsiane... To niebezpieczne jest Twoim zdaniem? No zobaczę, co się zdarzy po jutrzejszych kanapeczkach... Niby grzecznie dukam, nie grzeszę, nie podjadam... może choć chlebek sobie udoskonalę
Pomyślę o tym jeszcze. Może jeszcze ktoś się wypowie. No wiesz, ja z "tych nowych, co nie potrafią czytać ze zrozumieniem..."
Stary 2010-07-28, 23:30   #2083
jolkah
Rozeznanie

Cytat:
Cukry są pochodnymi węglowodanów tak więc można to wrzucić do jednego wora w kategoriach składników odżywczych. Ogólnie lepiej jak zjesz tłuściej niż coś z dużą dawką węgli bo to one są naszym największym wrogiem, który burzy misternie zbudowaną konstrukcję (że tak z Dukana zaczerpnię ).
No tak, wydawało mi się już, że gdzieś o tym czytałam
To co jeśli chodzi o owoce? Na logike owoce są zdrowsze od nie wiem ciastek albo tłustego czerwonego mięsa. A jednak mają dużo węgli i fruktozy.
Troszke to mi sie już wszystko miesza
DO tego mam fatalny humor, to był straszny dzień

Nie piję:
20 dni [sic!]

Stary 2010-07-28, 23:32   #2084
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale co to jest Quorn? (mam nadzieję, że nie powtarzam się z pytaniem)

Muszę jak będę w lidlu kupic ten syrop. Ciekawe, czy jak doda się go do sernika z piekarnika, też będzie w smaku malinowy (czy można go poddawac działaniu wysokiej temperatury). Chyba jestem sklonna sprawdzic. Przyszła @, mam nadzieję na spadek. Pozdrawiam!
pytanie nie do mnie, ale odpowiem to jest zywnosc dla wegetarian (meat free), tutaj mozesz poczytac wiecej

http://www.quorn.co.uk/About-Quorn/

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind

Edytowane przez twinsplus1
Czas edycji: 2010-07-28 o 23:35
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 23:35   #2085
Agnese69
Zadomowienie

OK, ja już zeszłam prawie. Więc kładę się spać. Jutro z rana zajrzę.
Dobranoc, chudzinki, spadków kosmicznych życzę na rano. Sobie również
Stary 2010-07-28, 23:50   #2086
rene9578
Raczkowanie

Dobranoc kochane i do zobaczenia jutro rano.
Zycze samych wysokich spadkow
Stary 2010-07-28, 23:50   #2087
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Tylko mnie śmiechem nie zabij, ale ja dopiero zauważyłam, że Ty też z Lublina jesteś bystrzak ze mnie. Nieeee, no teraz to możemy sobie w urodziny osobiście złożyć życzenia i pogratulować niewątpliwych sukcesów

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Policzyłam. Średnio wychodzą mi 4 takie tycie chudziśkie kanapeczki. Ten mi wyrósł ładnie, więc najwyżej 3 jutro. Biorę go do pracy na śniadanie, bo mi najwygodniej kanapeczki sobie zrobić z serkiem i szyneczką. Tak, właśnie pod kątem otrąb go przeliczałam.
Nie kombinować, mówisz? A to aż taka kombinacja, myślisz? Znaczy co do orkiszowych to już się wyleczyłam po wyliczance kochaka, ale te żytnie? W sumie mają mniej węgli niż owsiane... To niebezpieczne jest Twoim zdaniem? No zobaczę, co się zdarzy po jutrzejszych kanapeczkach... Niby grzecznie dukam, nie grzeszę, nie podjadam... może choć chlebek sobie udoskonalę
Pomyślę o tym jeszcze. Może jeszcze ktoś się wypowie. No wiesz, ja z "tych nowych, co nie potrafią czytać ze zrozumieniem..."
Wiesz no jak uważasz Ja bym po prostu nie jadła innych otrąb, bo i tak opornie gubię te kilogramy..ale to ja Staram się trzymać stwierdzenia, że z tej diety bierze się wszystko albo nic Niektórym grzeszki i modyfikacje uchodzą na sucho, ja jestem pewna, że bym tego gorzko żałowała

Cytat:
No tak, wydawało mi się już, że gdzieś o tym czytałam
To co jeśli chodzi o owoce? Na logike owoce są zdrowsze od nie wiem ciastek albo tłustego czerwonego mięsa. A jednak mają dużo węgli i fruktozy.
Troszke to mi sie już wszystko miesza
DO tego mam fatalny humor, to był straszny dzień
Chodzi o to, że cukier się szybciutko rozkłada i szybciutko odkłada w postaci tłuszczyku. Więc jak będziesz na diecie gdzie go nie ma i sobie zjesz ten cukier to organizm momentalnie go sobie zachomikuje jako towar deficytowy w...boczkach, albo gdzie indziej...tłuszcze wolniej się przyswaja a tym samym idzie na ich przyswajanie więcej kalorii. Więc to jakby mniejsze zło Dukan pisał o tym w "Nie potrafię schudnąć".

idę w kimono Branoc laseczki
Stary 2010-07-29, 00:02   #2088
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
pytanie nie do mnie, ale odpowiem to jest zywnosc dla wegetarian (meat free), tutaj mozesz poczytac wiecej

http://www.quorn.co.uk/About-Quorn/
Dzięki, trochę się natrudziłam, zanim przebrnełam przez ten angielski, ale dałam radę. Zmotywowało mnie to do nauki języka

Zjadłabym cos takiego. Ciekawe czy tu dostane.
Stary 2010-07-29, 00:04   #2089
jestemtutylkonachwile
Zakorzenienie

Maricken a propos wcześniejszego postu- zgadzam sie w 100% żeby za nadto nie kombinować z dietą. Ja również nie jadam jak i twinsplus1 skrobi, w ogóle mleka w proszku i bardzo ograniczam mleko, bardzo rzadko jadam jogurty- ostatnio tylko podjadam activię na rozruszanie jelit.
Zauważam jednak tendencję dukających do kombinowania z dietą- myślę, ze na niekorzysc dukanek, mam nadziieję ze się mylę.
Sama też zrzucam 10kg więc idzie to powolutku i nie ma takich spadków szybkich i duzych jak przy wiekszych wagach- mniej wody- mniejsze spadki. Pozdrawiam

Aleksandro nie ma za co

Czarownico- ten nick do Ciebie nie pasuje, jestes sliczna i na prawde widac ogromna zmiane- trzymam kciuki za dlasze spadki

Edytowane przez jestemtutylkonachwile
Czas edycji: 2010-07-29 o 00:06
jestemtutylkonachwile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 00:05   #2090
bukapaczy
Raczkowanie

witam was dziewczyny !

jestem już od jakiegoś czasu na forum, jednak to mój pierwszy post i mam do was pytanie. a raczej liczę na poradę.
właśnie przymierzam się do przejścia na dietę proteinową, czytałam o niej dużo, przejrzałam też książkę i jestem pozytywnie nakręcona i liczę, że uda mi się na niej spalić troche kg ;] widzę, że fajnie się tu wspieracie i mobilizujecie się nawzajem
w każdym razie problem mam podobny jak koleżanka wyżej, tyle że jeszcze nie rozpoczęłam diety...
sprawa wygląda tak, że 14 sierpnia wybieram się na wesele i chciałabym do tego czasu schudnąć choć troszkę, zwłaszcza chciałabym trochę zmniejszyć brzuch, ale nie wiem co z dukanem w czasie wesela... wiem, że nie muszę się objadać jak świnka, ale wolałabym mieć trochę siły na zabawę, bo czekam na nie już dłuuugo i chciałabym się dobrze bawić a nie myśleć na co mogę sobie pozwolić a na co nie...
moje pytanie więc: zaczynać teraz / i co w dniu ślubu?/
czy przetrzymać do 15 ryzykując wystający brzuszek na weselu...?
pozdrawiam !!
bukapaczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 00:11   #2091
jestemtutylkonachwile
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bukapaczy Pokaż wiadomość
witam was dziewczyny !

jestem już od jakiegoś czasu na forum, jednak to mój pierwszy post i mam do was pytanie. a raczej liczę na poradę.
właśnie przymierzam się do przejścia na dietę proteinową, czytałam o niej dużo, przejrzałam też książkę i jestem pozytywnie nakręcona i liczę, że uda mi się na niej spalić troche kg ;] widzę, że fajnie się tu wspieracie i mobilizujecie się nawzajem
w każdym razie problem mam podobny jak koleżanka wyżej, tyle że jeszcze nie rozpoczęłam diety...
sprawa wygląda tak, że 14 sierpnia wybieram się na wesele i chciałabym do tego czasu schudnąć choć troszkę, zwłaszcza chciałabym trochę zmniejszyć brzuch, ale nie wiem co z dukanem w czasie wesela... wiem, że nie muszę się objadać jak świnka, ale wolałabym mieć trochę siły na zabawę, bo czekam na nie już dłuuugo i chciałabym się dobrze bawić a nie myśleć na co mogę sobie pozwolić a na co nie...
pozdrawiam !!
Hm.. sama nie wiem do wesela zostalo Ci 14 dni, na dobra sprawe nawet jak stracisz 2 kg to nie zdarzysz ich utrwalic. Kazdy kg utrwala sie 10 dni na 3 fazie. Raczej bym Ci odradzila bo jesli chcesz normalnie jesc na weselu to niestety sporo nagrzeszysz. Zalezy tez ile masz do zrzucenia. Trudno cos powiedziec bez takiej informacji.

... mam pomysl moze zastosuj tryb kilka dni proteinowych i kilka dni normalnych z jedzeniem jakie jesz teraz (tzw 2/0- 2 dni proteinowe i 5 dni zwyklych). Dukan pisal o takim trybie dla osob ktore maja malo do zrzucenia badz chca pozbyc sie cellulitu, jednak moze przez 2 tygodnie pobadz na takiej diecie a pozniej przejdz juz normalnie na pp/pw (taka diete jak my tu stosujemy) wybranym trybem 5/5 czy innym. Tymczasem dobierz tak dni zeby dni normalnego jedzenia wypadly Ci na wesele. Jest to jakies rozwaizanie jesli chcesz juz teraz zaczac. Jednak nie wiem jakie sa efekty takiego dietowania- jednak lepsze to niz nic

Edytowane przez jestemtutylkonachwile
Czas edycji: 2010-07-29 o 00:27
Stary 2010-07-29, 00:22   #2092
kochak
Rozeznanie

Cytat:

wujas duk napisał ze tłuszcze maja 9 kalorii na gram czyli 2 razy tyle co bialka i cukry wiec chyba lepiej cukier wcinac jak juz.. wegle pojawiaja sie tez w fazie utrwalenia - wiec chyba lepsze

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Cytat:
witam was dziewczyny !

pozdrawiam !!
zrób test zobacz ile masz do zrzucenia i wtedy sie okaze co i jak... masz jakies 2 tyg na diete jakby co moze spróbuj inaczej inna diete z drugiej strony dzien grzeszenia chyba nie jest tragedia nie mam pojecia co Ci podpowiedzieć.... piszesz troszke ale ile to troszke?
Stary 2010-07-29, 00:29   #2093
bukapaczy
Raczkowanie

no własnie, cięzki orzech, bo wiem, że dużo w ciągu tych dwóch tyg. nie schudnę...
mam 21 lat, 164 wzrostu i waga waha mi się miedzy 65-70 nawet, niestety nie jestem w stanie kontrolować tego na bieżąco, bo nie mam dostępu do wagi dlatego tez nie bardzo mogę zrobić wiarygodnie test, bo z tego co widziałam to trzeba tam udzielać dość szczegółowych inf. dot. wagi właśnie.

ja chciałabym schudnąć chociaż do tych 58 kg, 55 byłoby już idealnie
przede wszystkim mam problem z wodą w organizmie, mało piję i staram się zmuszać, ale marrrnie mi to wychodzi, do tego rzadko odwiedzam kibelek ) no i jak tak się zastanowić to te 5-8 to przybrałam jakoś rok temu po hormonach...
Stary 2010-07-29, 00:33   #2094
jestemtutylkonachwile
Zakorzenienie

Przeczytaj powyzej moja popozycje na te 2 tygodnie,moze akurat kilka kg spadnie. Na problemy kibelkowe polecam activie i blonnik
Stary 2010-07-29, 00:35   #2095
kochak
Rozeznanie

Cytat:
no własnie, cięzki orzech, bo wiem, że dużo w ciągu tych dwóch tyg. nie schudnę...
mam 21 lat, 164 wzrostu i waga waha mi się miedzy 65-70 nawet, niestety nie jestem w stanie kontrolować tego na bieżąco, bo nie mam dostępu do wagi dlatego tez nie bardzo mogę zrobić wiarygodnie test, bo z tego co widziałam to trzeba tam udzielać dość szczegółowych inf. dot. wagi właśnie.

ja chciałabym schudnąć chociaż do tych 58 kg, 55 byłoby już idealnie
przede wszystkim mam problem z wodą w organizmie, mało piję i staram się zmuszać, ale marrrnie mi to wychodzi, do tego rzadko odwiedzam kibelek ) no i jak tak się zastanowić to te 5-8 to przybrałam jakoś rok temu po hormonach...

po hormonach... wiesz troche nie dobrze.. masz wymiary jak ktos kogo znam.. po jakis 1,5 mca schudla 8 kg wiec na cud cieżko liczyć... nie bede Ci odradzala dukania ... ale chyba nic nie doradze... jesli jestes w stanie podjac inna diete plus ruch to moze warto poczekac z dukaniem i zrobic to poprawnie... nie wiem ja tu dietyczna grzesznica jestem ale mozepoczekaj do jutra jak Dunkanki wstaną na pewno będą mialy lepsze pomysły ode mnie
Stary 2010-07-29, 00:49   #2096
bukapaczy
Raczkowanie

dziękuję wam bardzo za bieżące rady może faktycznie lepiej będzie to przeczekać i zabrać się do tego jak należy;p

po hormonach przede wszystkim, ale na pewno nie tylko, bo od jedzenia nie stronie
ale raczej z minimum słodyczy, jem często, ale mało.;] dlatego wydaje mi się, że to będzie dobra dieta dla mnie. do tej pory byłam tylko na kopenhaskiej ale czułam się na niej fatalnie.
Stary 2010-07-29, 02:46   #2097
jasmine
Raczkowanie

GG do jasmine

[QUOTE=Agnese69;20995760]
Cytat:
mozemy przybic sobie piatke
tez mam nadbagaz w postaci 22 kg! I bardzo podobnie jak Ty jestem zdania ze zaczne wkoncu normalnie wygladac dopiero po zrzuceniu conajmniej 10kg.
30 pazdziernika mam urodziny byloby rewelacyjnie jakbym sprawila sobie taki prezent i schudla te ok 20kg do tego czasu!

No popatrz, ja też mam urodziny 30 października
No to co, umawiamy się, że na urodziny obie będziemy piękne i szczupłe? Ja mam wprawdzie mniej do zrzucenia i wcześniejszy plan na to, ale do urodzin to już może uda mi się to prawie utrwalić... Ale za to konus jestem i też się już jak kulka zaczynałam toczyć.
Ja też mam urodziny 30 października i w zasadzie mieszkam w okolicach Lublina Wg Dukana osiągnę wagę swoją do tego czasu, ale nie weim czy to będzie moja wymarzona waga i czy będę się dobrze w niej czuła
jasmine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 06:44   #2098
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
wlasnie tak sobie leze i mam doła... że gruba, ze nic nie widac, ze schudlam... ze juz tak mi sie nie chce dietowac.... i przegladam sobie zdjecia i zobaczcie na co trafilam:

chyba jednak widac.... masakra, jak ja wygladałam.....
Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
nie bo to jest dla ludzkiego umyslu niepojęte, ze tyle mozna wazyc.... powiem tylko, ze mam 185cm i dla mnie waga wymarzona to jest dla wielu z Was waga wyjsciowa
Oj widać widać to po mnie nic nie widać
Ja mam doła bo normalnie nie grzeszę a zastój jak nic...niby mam do 12 września zgubić to co chciałam, ale chyba dłużej się to wyciągnie bo zostało mi jakieś 9 kg a tu tylko miesiąc wujo Dukan był chyba dla mnie zbyt optymistyczny...czy w końcu coś sie uda?

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 06:46   #2099
Konczita
Zakorzenienie

duk duk ... melduje się z samego rana ...
u mnie dzisiaj pracowity dzień więc czasu na wizażowanie nie będzie ...
dzisiaj waga skoczyła o + 200 ale pewnie na @ więc liczę się z przybraniem do 2 kg .... i znowu trzeba będzie zrucać a już tak pięknie malało ...
życzę wszystkim słonecznego dnia
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 06:55   #2100
Sparta
Wtajemniczenie

Duk duk hehe
Ja dziś pracuje do 12...ale od 6 spac mi się chce strasznie...na dodatek myślę i myślę jak zastój pokonać...bydlak jeden się odczepić nie chce ode mnie

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości