|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
Cytat:
ehh a to wszystko przez to, ze bylam u tego lekarza i pozno wrocilam do domu ehh ale za to dzisiaj jak wstalam to glodna nie bylam ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
aaa i wage spozywcza wziac z domu, zeby wazyc wiem, ze poczatek bedzie kiepski i trudny i pewnie bedzie trwal wiecznosc ale pozniej dojde do wprawy
|
||
|
|
|
#2132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
www.exerceo.pl lub tej www.tabele-kalorii.pl tam wpisz co jadlas i wegle Ci wyliczy raz dwa
|
|
#2133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że Ty jestes tak daleko od nas Ale i tak witaj w klubie
|
|
|
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam za spadek
|
|
#2136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak mi przeliczy warkocz z łososia np?
|
|
#2137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tam mozna dopisac swoje produkty tez, jesli masz tabelke na produkcie - to tak najlepiej zrobic
|
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
a dziewczynkiiiii... bo ja naprawdę czytałam tą książkę dukana co mi wysłała jedna z wizazanek na maila ale albo jestem ślepa albo nie wiem co bo ja nie znalazłam informacji na temat ile warzywek mam zjadać na drugiej fazie w dniach z warzywami? Ja bedę od soboty na 5/5 i nie wiem czy te warzywka w il9osci ograniczonej jakiejś są czy bez ograniczeń?
|
|
|
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
ja np dzis zaczynam PW i podliczyla co dzis zjem (tak jest mi latwiej kiedy zaplanuje rano co bede jadla przez caly dzien)
B -185 T - 33,63 W - 64,78 Kcal - 1302,10
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy jutro.... a jak się wqrzę to od razu od niedzieli pójdę na III faze...... utrwale te 10kg co spadlo a potem zobaczymy
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Agnese69;21000417]Jestemyutylkonachwilę, czyli mam rozimieć, że Ty też uważasz, że dodanie do chleba otrąb zytnich może być szkodliwe dla efektów diety? O orkiszowych nawet już nie dyskutuję, bo węgle mają zabójcze, ale te żytnie... Nie dodałam ich "oprócz" owsianych, ale "zamiast" części owsianych. Czyli zmniejszyłam ilośc owsianych na korzyść tej samej ilości żytnich. A węgli mają mniej niż owsiane, jak wyliczyłam nam tu jedna z forumowiczek. Ale oczywiście mam jakieśtam wątpliwości, bo ja również wyznaję zasadę, że albo wszystko, albo nic i nie kombinuję z dietą, nie naciągam, nie dopasowuję teorii pod własną zachciankę. Na nutelkę, kulki otrębowe i inne podstępne węglowce się nie dałam skusić, choć jęzor mi powiewał, wczoraj zrobiłam sobie różowe cudo Sweeney, bo składa się z sera i syropu "chemicznego"
, a daje naprawdę miłe przeżycie podniebieniu Oczywiście, że nie chcę się zatrzymywać na własne życzenie, nie chcę trwać w stagnacji tylko jak najszybciej osiągnąć swój cel i przejśc na III. Ale te żytnie otręby właśnie wydały mi zię takie bezpieczne raczej... A smak chlebka - hmmmm... No lepszy po prostu Ale jeśli zechciałabyś mi jeszcze raz napisać co o tym sądzisz to zdecydowanie zdanie doświadczonych i rzeczowych koleżanek jak Ty, Maricken i jeszcze kilka innych, zorientowanych lepiej niż ja, jest dla mnie bardzo istotne. Jeśli uznacie, że to nie przejdzie to ja się pokornie podporządkuję zdaniu szanownej komisji dukanowej ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Napisane przez mirkaaa mozemy przybic sobie piatke ![]() tez mam nadbagaz w postaci 22 kg! I bardzo podobnie jak Ty jestem zdania ze zaczne wkoncu normalnie wygladac dopiero po zrzuceniu conajmniej 10kg. 30 pazdziernika mam urodziny byloby rewelacyjnie jakbym sprawila sobie taki prezent i schudla te ok 20kg do tego czasu! No popatrz, ja też mam urodziny 30 października ![]() No to co, umawiamy się, że na urodziny obie będziemy piękne i szczupłe? Ja mam wprawdzie mniej do zrzucenia i wcześniejszy plan na to, ale do urodzin to już może uda mi się to prawie utrwalić... Ale za to konus jestem i też się już jak kulka zaczynałam toczyć. Cytat:
Witam, to miło, że mogę komuś pomóc ![]() Zmotywowałaś mnie do poszerzenie wiedzy z dziedziny otrąb Więc, Zgodnie z książką Dukana włókna rozpuszczalne mają elastyczną konsystencję i rozpuszczają się w przewodzie pokarmowym. Najwartościowsze z nich znajdują się właśnie w otrębach owsianych oraz np. w pektynach jabłka. Działają one łagodnie na zaparcia. Tworzą w przewodzie pokarmowym rozproszony żel, który przenika i otacza pokarmy i pociąga ze sobą kalorie do stolca. Bardzo pomocne na zaparcia są włókna nierozpuszczalne (czyli te np w otrębach pszennych), ich twardość może być jednak ciężkim wyzwaniem dla wrażliwych jelit kobiet. Ponadto być może otręby żytnie mają konkurencyjne wartości co do owsianych, ale z tego co wyczytałam mają głównie włókna nierozpuszczalne, co może przysporzyć Ci niemiłych problemów w WC. Zastępując owsiane żytnimi, zubażasz chlebek w włókna rozpuszczalne. Dukan skupił się na owsianych zapewne dlatego, że obnizaja poziom cholesterolu we krwi i maja wiele cennych witamin i minerałów. Poza tym błonnik rozpuszczalny wpływa na miękkość stolca, co niestety w tej diecie jest dość ważne, przy problemach z zaparciami większości Dukanek. Trwa dyskusja co jest lepsze cukry czy tłuszcze- pogodzę Was białka kochane Dukanki |
|
|
|
|
#2142 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mozna je mieszac jak kto woli---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
wez gleboki oddech i daj sobie na to 2 tygodnie nie od razu Rzym zbudowano
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strona 82 w książce "Metoda dr Dukana": "Tak samo jak proteiny, warzywa można jeść do woli, bez żadnych ograniczeń ilościowych." |
|
|
|
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
Trwa dyskusja co jest lepsze cukry czy tłuszcze- pogodzę Was białka kochane Dukanki
fantastyczne podsumowanie lepszego nie moglo byc
|
#2145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znasz całą książkę na pamięć ?? hihihi Akurat tej nie czytałam tylko tą "nie potrafię schudnąć " czy jakoś tak a na tą czekam ma przyjść z allegro tak więc nie jestem ślepa chyba :p
|
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zadomowienie
|
ja naprawde juz ide, zamowienie na murzynka jeszcze nie zrealizowane
![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
|
#2148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, nie, nie Wczoraj akurat przeglądałam książkę ![]() Niepotrzebnie zamawiałaś, ksiązki można pobrac z chomikuj. pl |
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie pamietam ktora z Was mowila o bezcukrowym przecierze pomidorowym
mozecie mi przypomniec jak on sie nazywal??
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli wyszło mi, że zytnie generalnie mogą mi co najwyżej stwardzić to, co juz i tak mam za twarde No cóż, nie jest to fajny stan, generalnie muszę coś na to zaradzić, bo to męczące jest. Wczoraj ratowałam się Xenną, ale przecież nie mogę tego wprowadzić jako zasadę... OK, co do chleba zaś, dedukuję więc, że generalnie należy go piec z owsianych i pszennych, ale od czasu do czasu nie oprę sie jednak pokusie dorzucenia tez porcyjki żytnich Ot tak, dla urozmaicenia. A po zjedzeniu tego wczorajszego pilnie zaobserwuję co wydarzy się na wadze. Dziś jeszcze dzień PP, więc porównanie będzie w miarę współmierne do dwóch poprzednich dni.Bardzo Ci dziękuję, jestemtutylkonachwile, naprawdę jesteś skarbnicą wiedzy. A najważniejsze, że Ci się chce |
|
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
w książce doktorek napisał, że nie ma dla osoby odchudzającej się większego wroga niż tłuszcz.
Ja mysle, ze ogolnie lepsze sa wegle od tłuszczu.... a na dukanie to tylko bialko jest prawidlowe ![]() ![]() bo od tłuszczu utyjemy a wegle przerwą ketozę z dwojga złego wole przerwaną ketozę![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- dużo ich jest, szczególnie te w malutkich puszeczkach. patrz też na % przecieru w przecierze. najlepsze sa te 90% a nie 30%
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-07-29 o 10:14 |
|
|
|
#2155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jednak między tłuszczem a cukrami zdecydujmy się na to białko?
|
|
|
|
|
#2156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma za co Może na wadze nie bedzie różnicy ze wzgledu na tluszczyk ale raczej z powodu problemow porcelankowych. Osobiscie bylam teraz 5 dni na PW i zrezygnowalam z otrąb na rzecz gotowanych warzyw w duzych ilosciach, oraz popijam blonnik i ostatnio tez activie, bo bylam przerazona moim stanem Od dziś PP i na nowo wprowadzam otręby. Zmieniam tez tryb, na 2/1 bo zostalo mi niewiele do zrzucenia a 15 sierpnia wyjezdzam na urlop do rodziny TŻ i boje sie tego jak bede jesc dlatego do tego czasu chce przejsc na 3 faze. Zobaczymy jakie beda efekty ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Zdecydowanie białko !!! ![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
BIAŁKO RULEZ
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
w koncu nadrobilam....
dzieki za gratulacje i ja rowniez gratuluje Wam spadkow ![]() co proponujecie na drugie sniadanie?? musze isc szykowac obiad dla moich glodomorkow i wyspacerowac corcie
|
#2159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() także zniechęcona porażkami zamówiłam na allegro poprostu
|
|
|
|
|
#2160 | ||
|
Raczkowanie
|
DUK DUK dukaneczki
![]() Moja waga sprzed @ dzisiaj wróciła do normy, nawet się wahała czy nie odjąć 0,1g ale uparciucha nie chciała ![]() Cytat:
Cytat:
Twój organizm po prostu walczy i nie chce przekroczyć pewnego progu jeżeli chodzi o wagę, ale Ty będziesz silniejsza i się nie dasz - przetrzymasz ten zastój! Do Krakowa się piszę, mam blisko!
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

ehh a to wszystko przez to, ze bylam u tego lekarza i pozno wrocilam do domu ehh
ale za to dzisiaj jak wstalam to glodna nie bylam 

Ale i tak witaj w klubie

za spadek

lepszego nie moglo byc