|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Znów proszę o pomoc! Chemia leków...
Witam!
W poniedziałek mam egzamin z chemii biomedycznej mam pytania, natomiast do kilku z nich nie mam odpowiedzi czy ktoś mógłby mi w jakiś sposób pomoc w pytaniach:1. Znaczenie leków działających na układ nerwowy dla prawidłowej i zaburzonej funki skóry 2. Znaczenie biomedyczne leków i substancji o działaniu miejscowo-znieczulającym 3. IV-rzędowe sole amoniowe jako związki powierzchniowo-czynne 4. Zastosowanie lecznice preparatów metali ciężkich 5. Właściwości lecznice i toksyczne alkoholi stosowanych jako leki antyseptyczne oraz rozpuszczalniki w farmacji i kosmetologii Jeśli ktoś będzie COKOLWIEK wiedział na jedno z tych pytań, będę BAAAAAAAAARDZO WDZIĘCZNA!!! Z gory dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Znów proszę o pomoc! Chemia leków...
|
|
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
Maripossko,czy Ty aby nie przesadzasz z tymi pracami domowymi?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
1. może chodzi o hydroksyzynę
3. poczytaj o tenzydach/tensydach 4. sprawdź info o azotanie srebra, dermatolu, dermazinie; bar (siarczan baru) Edytowane przez Justy Czas edycji: 2006-06-20 o 09:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

mam pytania, natomiast do kilku z nich nie mam odpowiedzi
czy ktoś mógłby mi w jakiś sposób pomoc w pytaniach: