|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
Cytat:
Zenada. Nawet nie chce mi sie rozpisywac. Czesne wzrasta z roku na rok, placisz za 12 miesiecy. jak sama nazwa mowi to wyzsza szkola pedagogikii administracji... a kosmetologia...sa dwie pracownie kosmetyczne, fotele, jedno urzadzenie do mikro, jedna frezarka, jedno urzadzenie do ultradzwiekow, kosmetykow nie starcza na wszytskie stoliki. Wyrywanie sobie z rak, dziewczyny rezerwuja. A zajecia z masazu...ja na dziennych mialam w glownym budynku, gdzie byly fotele itp ale dziewczyny na zaocznych, przyszlam kiedys odrabiac do nich zajecia a tam masaz na lawce! zajecia w roznych budynkach, jakies licea, techniki, nieprzygotowani do przedmiotu tj chemia kosmetyczna, chemia... nie wiem co jeszcze dodac. Zadnych kursow, nojakies szkolenie z bielendy, i kurs na paznokcie . placiz za wszytsko, niesamowity burdel. gdybym miala wybierac uczelnie to tylko typowo kosmetyczka, bo tak to wszyscy na wspia kosmetologie uwazaja za tepy kierunek.
![]() |
![]() |
#782 |
Przyczajenie
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
dziewczyny od pazdziernika zaczynam studia na WSZKiPZ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
dziewczyny z wsf orientujecie się do kiedy trwa rekrutacja? myslicie ze w sierpniu lub we wrzesniu beda jeszcze miejsca i nie bedzie problemu z dostaniem sie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Jest ktoś z PMWSZ w Opolu??
![]()
![]() |
#785 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() aaaaaaa i błagam.. do tej szkoły nie chodzą bogate panienki żeby cokolwiek sobie postudiować. dziewczyny wiedzą co chcą osiągnąć i jest ogromnie wysoki poziom na pierwszym roku żeby odpadły te, które sie nie nadają. tak jak wszędzie są wredne i takie, ktore zawsze wam pomogą bezinteresownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny czy ktoras wybiera sie na MWSZ Kraków na dzienne? Nikogo nie mogę znaleźć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Orientujecie sie czy w szkole Czamary jest rowniez studium czy raczej tylko studia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a czy ktos sie orientuje czy mozna zapisac sie i pierwszy rok studiowac dziennie a pozniej jak cos przeniesc sie na zaoczne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Zadomowienie
|
z tego co wyczytałam to dzienne i zaoczne kosztują tyle samo- 490zł
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- tak zgadzam sie jest na stronie napisane tu i tu 490 zł;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
aaa kiedys byla chyba jeszcze opcja dla osob z tytulem technika, moze sie cos pozmienialo, nie interesowalam sie. tylko mam nadzieje, ze masz swiadomos, ze takie czesne nie bedzie wynosic caly czas 2450 zl za semestr?
![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2010-07-24 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Przyczajenie
|
no ja na na 3 semestrze bede płacić 550.. teraz sie bardzo podniosły ceny niestety.
nie jestem pewna czy nie będzie problemu jeżeli chodzi o przeniesienie z zaocznych na dzienne, łatwiej jest w drugą strone sie przenosić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Raczkowanie
|
przede mna jeszcze klasa maturalna ale marze juz by bys na kosmetologii! czy jest ktos to studiuje w Poznaniu na Uniwerystecie Medycznym kosmetologie? jesli tak to prosze poweidzcie jak tam jest
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A co do przenoszenia się z dziennych na zaoczne, myślę, że nie będą robić z tego problemu, tym bardziej, że cena studiów jest taka sama. Należy chyba po prostu napisać i złożyć podanie o przeniesienie. Edytowane przez pio Czas edycji: 2010-07-27 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Konto usunięte
|
Melduje się kolejna kosmetolożka
![]() Uniwersytet Medyczny w Białymstoku, póki co pozdrawiam i muszę przeczytać cały wątek zanim zacznę na poważnie się udzielać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Konto usunięte
|
więc przeczytałam caluśki wątek i niestety nie znalazłam zbyt wielu informacji o stacjonarnych studiach na państwowych uniewersytetach. szkoda, ale będę was podczytywać, bo już mniej więcej wiem z czym to się je
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
[1=6962ee0b3adcbc2617b598b d1f25bcc17ef659a8_65822eb 548399;20966878]Melduje się kolejna kosmetolożka
![]() Uniwersytet Medyczny w Białymstoku, póki co pozdrawiam i muszę przeczytać cały wątek zanim zacznę na poważnie się udzielać.[/QUOTE] Też będę studiować kosmetologię w Białymstoku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Przyczajenie
|
cześć
![]() czekam na odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
ja dostałam liste
-fartuch kosmetyczny -białe buty -biała opaska na włosy -pokrowiec na fotel (gdzie w ogole mozna dostac?) -kieliszek i szpatyklke do henny -3 białe reczniki (3 rozne wymiary)
![]() |
#803 |
Konto usunięte
|
na UMB? No to cieszę się, że nie będę sama. Masz już mieszkanko czy może akademik wolisz? Ja planuję mieszkać w akademiku, ale nie wiem jeszcze czy dostanę. We wrześniu się okaże. Teraz szukanie mieszkania też nie za bardzo ma sens chyba, bo trzeba płacić za sierpień i wrzesień a po co przepłacać.
Też jestem ciekawa jak z wyposażeniem. Czy same musimy coś zorganizować czy może jakoś całą grupą, np. fartuchy, narzędzia. ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Mini1991 rozumiem, że mówisz o Łodzi tak? (z podpisu wyczytałam) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
[1=6962ee0b3adcbc2617b598b d1f25bcc17ef659a8_65822eb 548399;21012432]na UMB? No to cieszę się, że nie będę sama. Masz już mieszkanko czy może akademik wolisz? Ja planuję mieszkać w akademiku, ale nie wiem jeszcze czy dostanę. We wrześniu się okaże. Teraz szukanie mieszkania też nie za bardzo ma sens chyba, bo trzeba płacić za sierpień i wrzesień a po co przepłacać.
Też jestem ciekawa jak z wyposażeniem. Czy same musimy coś zorganizować czy może jakoś całą grupą, np. fartuchy, narzędzia. ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Mini1991 rozumiem, że mówisz o Łodzi tak? (z podpisu wyczytałam)[/QUOTE] Jak nie zaczniesz teraz szukać mieszkania to będziesz miała problem ze znalezieniem czegoś sensownego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Konto usunięte
|
chyba nie mogę się zgodzić z twoją opinią nt pracowni z tego co słyszałam to kosmetolożki pracowały w pracowni. pod koniec roku miały klientów i ci klienci płacili tylko za materiały. kosmetolożki też "wystawiały się" chyba w alfie, przy ratuszu i gdzieś tam jeszcze, robiły np. zabiegi parafinowe na dłonie. czy jakoś tak. także jakieś tam zajęcia praktyczne są. zdobywają certyfikaty i pracują na sobie na wzajem również. z tego co słyszałam.
jak na złość moja siostra mieszkała z jedną z kosmetolożek w jednym pokoju, ale nic o niej i o studiach nie wie, bo się nie lubiły. a miałabym dobre źródło wiedzy, kurde. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Przyczajenie
|
Ja się wybieram na kosmetologię w Olsztynie. Ktoś też?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Raczkowanie
|
Być może i miały. U mnie w szkole Instruktorzy na I semestrze mówiły, że pracowni tam nie ma, ale pewnie coś tam się zmieniło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Konto usunięte
|
Być może I sem wyglądał inaczej, ale z tego co ja wiem w drugim już było bez komplikacji. Pierwszy/testowy rok był pewnie najtrudniejszy pod względem organizacyjnym jednak miejmy nadzieję, że drugi rok będzie bardziej dopracowany
![]() mordka mi się cieszy na samą myśl o studiach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Konto usunięte
|
oto co znalazłam na temat sprzętu, w który same musimy się zaopatrzyć chociaż z zakupem można się chyba narazie wstrzymać, bo np. faruchy mają być jednakowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
[1=6962ee0b3adcbc2617b598b d1f25bcc17ef659a8_65822eb 548399;21032369]oto co znalazłam na temat sprzętu, w który same musimy się zaopatrzyć chociaż z zakupem można się chyba narazie wstrzymać, bo np. faruchy mają być jednakowe.[/QUOTE]
jak to, same kupujecie sprzet? a potem przechowanie w szkole? ojej zawsze sie cos gubi, pozycza, wiem jak to u mnie bylo... Nie macie wyprawki ktora zapewnia uczelnia? po oplacie oczywiscie... przynajmniej profesjonalny sprzet bo z hurtowni biora, a tak to pewnie nie kazda dziewczyna dostep do hurtowni bedzie miala, moze sie nie znac...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.