Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-29, 13:43   #781
Zuziczka
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które maja już w domku łóżeczka - mam wielka prośbę - napiszcie mi na jakiej wysokości (chyba są 3) macie zamontowany materacyk. Chodzi mi o ilość cm od tej podstawy na której leży materac do górnej granicy szczebelków.
Będę maiła robione łóżeczko i muszę to wiedzieć
U mnie od podstawy do konca szczebelek jest 35cm.

Dziewczyny, czy wam tez chce sie tak spac? Nie moge kawy, ale chyba sobie walne, bo zaraz umre. Oczy mnie pieka i sie zamykaja bez mojej zgody.

Co do torby to ja biore Mala torbe dla mnie i Mala dla Malego. Juz bylam w szpitalu 2 razy i na pewno sie zmieszcze. Zreszta Radek i tak bedzie latal i mi wymienial rzeczy jakby co.
Stary 2010-07-29, 13:55   #782
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Zuzi a gdzie Ty rodzisz?

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Ja nie mogę długo usnać, zasypiam ok 4, 5 rano i potem śpię do 12. czasem mam tak, że jak mnie dopadnie sen, to muszę się położyć i już (chociaż na godzinkę) nawet na budowie na styropianie spałam
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 13:57   #783
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Zuzi a gdzie Ty rodzisz?
Moni- na Lutyckiej.
Skusily mnie opinie kobitek i dwa pobyty na Polnej Co prawda jeszcze tam nie bylam sobie popatrzec, ale jak sie okazalo moj lekarz tez tam pracuje, wiec tylko musze sie z nim umowic.
A ze mieszkam dosc blisko to autem mam tam jakies 10min. Zreszta do polnej i Sw. Rodziny tez.
Stary 2010-07-29, 14:01   #784
NIKaP-n
BAN stały

No w sumie ja mam też wszędzie blisko
najbliżej sw. rodzina i polna, ale na lutycką też dobry dojazd
Właściwie większość opinii o lutyckiej słyszałam dobrych, tylko jakies zastrzeżenia co do ordynatora porodowego, ale neonatolodzy podobno sa bardzo dobrzy.
Stary 2010-07-29, 15:34   #785
cellaris
Rozeznanie

A ja się pochwalę, właśnie mężuś wrócił z Ikei i składa mebelki dla małej Ja niestety dzisiaj więcej poleguję bo te pobolewanie od strony lewego jajnika mnie wkurza, w sumie bardzo lekkie i delikatne no ale...raz jest raz go nie ma dziwne. Miała któraś z was coś takiego? Mam nadzieję,że to mała tak łapki wciska
Stary 2010-07-29, 15:56   #786
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
No w sumie ja mam też wszędzie blisko
najbliżej sw. rodzina i polna, ale na lutycką też dobry dojazd
Właściwie większość opinii o lutyckiej słyszałam dobrych, tylko jakies zastrzeżenia co do ordynatora porodowego, ale neonatolodzy podobno sa bardzo dobrzy.
Grrr, wizaz mi przestal dzialac jak Ci odpisywalam. Moj komputer pozniej sie wkurzyl i zastrajkowal.
No i w sumie to zapomnialam co pisalam
Jeszcze wyjdzie, ze mieszkamy blisko siebie Ja mieszkam na Grunwaldzie, blisko Biedronki przy Marcelinskiej. W sumie stad wszedzie blisko, a na ulicy mam pogotowie jakby co

Cellaris- a jakie mebelki? Ja chce jechac do Ikei, bo sa fajne lampy podlogowe i mam znizka z Ikea Family
Co do boli to nie pomoge, bo nie mialam podobnych. Pewnie dzidziol sie rozpycha.
Stary 2010-07-29, 15:57   #787
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Kurcze a u mnie tylko same auchan,reale i tesco

Dzięki dziewczyny za opinie w sprawie tego "klina". Ja wiem,ze on głównie przy jakichś problemach z ulewaniem czy katarkiem się przydaje,ale ja mam właśnie stres,ze małą położę po karmieniu a jej się jeszcze uleje no i jak na płaskim będzie lezała to może się zachłystnąć. Przerabiałyśmy to z mamą przy jednej z moich młodszych sióstr...dziecku po karmieniu już się odbiło, ulało,a jak mama ją kładła to nieraz jeszcze chlustnęło, no i dlatego się zastanawiam nad tym.

Starapanna a ty tak całkiem plackiem w domu leżysz i tylko wyjście na siku czy jakoś po domku się pokulasz? Bo ja generalnie w domu siedzę, zrobię śniadanko czy obiad szybki,a poza tym leżę i siedzę w fotelu w pozycji takiej półleżącej,a i tak zastanawiam się czy za dużo nie kręcę się po domu (w sumie razem to może z 4godziny są).
Jesli mam regularne skurcze, jak wczoraj co 7 minut to leze i staram sie w ogole nie chodzic, biore wtedy nospy i staram sie zasnac zeby nie myslec. Jak sa nieregularne (co jakis czas) to chodze po domu, ale NIC nie robie, zadnego gotowania, sprzatania, zabawy z psem. Gin pozwolil mi na krotki spacer gdy bede sie dobrze czula. Zobaczymy za 2 tyg na wizycie, jesli szyjka bedzie krotsza niz 2 cm to wtedy bede musiala lezec plackiem.
Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie- jak bedziecie pakowac sie do szpitala to w jaka torbe?
Jakas zwykla ale duza, czy w taka podrozna..? bo ja musze kupic bo mamy same walizki
W koszalinskim szpitalu nie wolno pakowac sie w torby :/. Mamy miec na porodowke 1 reklamowke dla siebie, a po porodzie ktos ma doniesc druga dla dzidziusia. Chodzi o to zebysmy wywalily te reklamowki, nie przynosily do domku z zarazkami, a druga sprawa to to, ze mamy pakuja sie jak na 2 tyg wakacje a na porodowce nie ma miejsca na wielkie torby i nie ma kto ich nosic w szpitalu .

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 16:54   #788
NIKaP-n
BAN stały

Zuzi ja na Wildzie koło Mc' Donaldsa
I Niestachowską na Lutycką 15min
Do św. Rodziny 10min
na Polną tysz

Na Marcelińską jeżdżę oddawać krewkę
Stary 2010-07-29, 16:57   #789
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Nika, Szcześliwa, dzieki Dziewczyny!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-29, 17:09   #790
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Majka232- u mnie też jest dokładnie 35 cm.
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 17:20   #791
cellaris
Rozeznanie

Zuziczka kupiliśmy ten drewniany przewijak, łóżeczko, poprostu takie zwykłe i komodę, a no i półeczkę do zamontowania na ścianie nad przewijakiem cobym na te pierdółki dziecięce miała. No i kilka rzeczy do kuchni. A pod koniec sierpnia mamy w planach wielkie zakupy do dużego pokoju.

Starapanna no to nieciekawie z tymi twoimi skurczami, mnie na szczęście nic nie dolega jak leżę czy siedzę, no i szyjka póki co ok., (podobno). No nic pozostaje nam tylko leżeć i czekać
Stary 2010-07-29, 17:26   #792
martucha84
Zakorzenienie

tifio to ciesze sie ze pomoglam

kasienka no ok bo ju sie przerazilam dziekuje z aupewnienie co do objawow pordu fajnie sobie przypomniec to co i nam mowila polozna

cellaris dobrze kojarzysz i myslisz.. a do co twojego samopoczucie to wspolczuje..

NIKa trzymam za was kciuki no bo to juz moze byc w kazdej chwili

waniliaania2009 ja sie spakowalam w taka torbe zwykla podrozna ale nie walizke

nadrobilam

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-07-29 o 17:29
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 17:38   #793
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilę bo nie mam jak pisać, leżę plackiem Będę Was podczytywać, ale mało pisać bo nie mam jak, więc nie skreślajcie mnie z listy pliz...

A u mnie kiepsko- 21 lipca miałam wizytę u ginki, bardzo twardniał mi brzuch. Okazało się że mam prawie zgładzoną szyjkę i rozwarcie na 2 cm. Ginka dała mi od razu skierowanie do szpitala i powiedziała, że będę leżeć tam już do końca Pojechaliśmy prosto z wizyty na IP. W szpitalu dali mi Celeston na rozwój płucek u małej, cordafen i kroplówki rozkurczowe, bo miałam skurcze co 3 min Udało się jeszcze założyć pessar, ale długo nie wytrzyma, bo prawie nie mam szyjki:/
Na szczęście wszystko się uspokoiło i po tygodniu mnie wypisali- moja ginka była bardzo niezadowolona, bo daje mi max 2 tygodnie z tym rozwarciem
W środę mam wizytę i jeśli chociaż trochę się pogorszyło to znowu mnie wyśle na patologię ciąży:/ Niestety odkąd jestem w domku znowu mam skurcze, leżę plackiem i mam nadzieję, że nasze maleństwo zaczeka jeszcze tydzień czy dwa

Jeśli któraś by chciała to poproszę o nr tel na PW, będę mogła się odezwać w razie czego.
Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o siebie i maleństwa!
Stary 2010-07-29, 17:54   #794
NIKaP-n
BAN stały

Lenko 3mamy kciuki Będzie dobrze
Leżałam z dziewczyną w szpitalu, co też dostawała zastrzyki na rozwój płucek synka, tyle że była 8 tygodni wcześniejsza ciąża u niej i paliła!!!
Więc Ty się nie martw, bo już niebawem możesz rodzić, a dbasz o Was, więc będzie ok
Stary 2010-07-29, 17:59   #795
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
U mnie od podstawy do konca szczebelek jest 35cm.
Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
Majka232- u mnie też jest dokładnie 35 cm.
Dzięki za pomoc
Ja chyba zrobię tak na 32-33 cm.

Lenka
- trzymaj się dzielnie. Odpoczywaj i bądź dobrej myśli, a dzidziuś posiedzi sobie jeszcze trochę w brzuszku. Głowa do góry, to już 35 tydzień

Torbę do szpitala spakuję się w taką niedużą podróżną, ale wyższą, bo musi się tam zmieścić: szlafrok, klapki pod prysznic, kapcie, koszulki nocne, podkłady, ręczniki papierowe, normalny ręcznik, kosmetyki, więc trochę tego jest, a oddzielnie w reklamówkę wezmę pieluchy i chusteczki dla maluszka, bo tylko to jest potrzebne w moim szpitalu.

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-07-29 o 18:00
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 17:59   #796
angelikaw
Zakorzenienie

Lenka, napisałam PW
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 18:26   #797
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.....
Lenka nie bój żaby, nikt Cie nie skresli !!!

Wszytskie mocno trzymamy

a Ty mocno zaciskaj nogi i pupe i nie wypuszczaj jeszcze Młodej na świat!

Stary 2010-07-29, 18:37   #798
angelikaw
Zakorzenienie

dziewczyny, polecam artykuł: Twoje prawa na porodówce

Pamiętaj masz prawo do:

1. Prawo do poszanowania swojej godności oraz intymności
2. Prawo do życzliwości oraz rzetelnej informacji
3. Prawo do decyzji, w jaki sposób urodzi się twoje dziecko
4. Prawo do porodu z bliską osobą (partnerem, mamą, itp.)
5. Prawo do przytulenia maluszka po porodzie
6. Prawo do kontaktu z rodziną

więcej tu:
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_po...ul,7355,0.html
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 18:39   #799
dash
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!!!
U mnie ciuszki dla małej wyprane i wyprasowane, czekają na bobasa Ja muszę jeszcze dokupić jakąś koszulę, wkładki i majty jednorazowe. Jeżeli chodzi o torbę to właściwie nie wiem jak jest u nas w szpitalu, ale z tego co wiem to ogólnie w różnych szpitalach bardzo się denerwują jak kobiety przyjeżdżają z ogromnymi neseserami jakby na miesiąc wyjeżdżały. Stwierdziłam, że powoli należy kompletować torbę do szpitala bo lepiej mieć spakowaną przez siebie Ja postaram się spakować w taką miękką torbę podróżną, ale nie jest za duża. Do tego chyba osobno będę miała kosmetyczkę niech sobie mówią co chcą, każda kobieta woli być dobrze zaopatrzona i mieć więcej potrzebnych rzeczy niż mniej.
Piszecie, że ta wanienka z biedronki jest lipna, a mnie się podoba i dzisiaj kupiłam niebieską super jest kupować rzeczy dla dzidziusia, nie mogę się doczekać aż będzie z nich korzystał
Co do badań WR i HBS to ja też miałam robione na początku ciąży i ostatnio ( w 30 tc)
Lenka trzymaj się, jesteśmy z Tobą i pamiętaj, że wszystko będzie dobrze Już niedługo będziesz ze swoim Skarbem
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 18:46   #800
gabisun
Zakorzenienie

Oj zaczyna się dziać na wątku
Lenko mocne kciukasy za Ciebie i Malutką
Kasienka dzięki za wyczerpującą odpowiedź coś podbnego do tego opasającego miała parę dni temu złapało mnie w nocy dwa razy i trwało po 5 minut, troche się pozwijałam w łóżku A dzisiaj musiałam wziąć nospę, pierwszy raz od I trymestru

no najwyższy czas dopakować torbę

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 18:49   #801
cellaris
Rozeznanie

Lenka spokojne w sumie jeszcze bylebyś tydzień wytrzymała,a skoro ginka twierdzi,że są szanse na dwa tygodnie to nie jest źle dasz radę, póki co leż i wypoczywaj.
Stary 2010-07-29, 18:49   #802
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
[COLOR=black][FONT=Georgia]Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilę bo nie mam jak pisać, leżę plackiem
Lenko, trzymam mocno kciuki za Ciebie musisz się teraz troszkę poświęcić, ale pomyśl, jaka będzie nagroda

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Torbę do szpitala spakuję się w taką niedużą podróżną, ale wyższą, bo musi się tam zmieścić: szlafrok, klapki pod prysznic, kapcie, koszulki nocne, podkłady, ręczniki papierowe, normalny ręcznik, kosmetyki, więc trochę tego jest, a oddzielnie w reklamówkę wezmę pieluchy i chusteczki dla maluszka, bo tylko to jest potrzebne w moim szpitalu.
ja właśnie się zastanawiam czy 2 torby czy 1 walizka chociaż leżąc na oddziale nie widziałam, żeby któraś rodząca z walizką wparowała u nas koszule nocne się dostaje w szpitalu dopóki nie przestaną lecieć jak z kranu te odchody, więc ja wezmę 2-3 swoje koszule dla dzidziolka wszystko mają oprócz włąśnie chusteczek, niedrapek, skarpetek i czapy

ja już wróciłam z Wrocławia, nic nie załatwiłam bo albo biblioteka zamknięta albo awaria systemu albo musiałam mieć indeks i kartęprzy sobie wzięłam od brata tylko piękne kocyki dla małego i ręcznik z kapturem
Stary 2010-07-29, 18:51   #803
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
czasem mam tak, że jak mnie dopadnie sen, to muszę się położyć i już (chociaż na godzinkę) nawet na budowie na styropianie spałam
A to dobre ja popołudniu walczę ze snem i nie podsypiam, bo wiem, że wtedy nie usnę w nocy. A w nocy spać muszę bo o 5:45 budzik dzwoni

Cytat:
[COLOR=black][FONT=Georgia]Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilę bo nie mam jak pisać, leżę plackiem
Lenka będzie dobrze malutka jest już duża i da sobie radę. Już dziś pisałam że ja się urodziłam ok. 31-32 tygodnia i wyrosłam na dużą kobitkę Odpoczywaj i bądź dobrej myśli.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 18:52   #804
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Oj zaczyna się dziać na wątku
.... złapało mnie w nocy dwa razy i trwało po 5 minut, troche się pozwijałam w łóżku A dzisiaj musiałam wziąć nospę, pierwszy raz od I trymestru

no najwyższy czas dopakować torbę
Pakuj sie, sie pakuj Mamuśka, bo co prawda obstawiałam Ciebie jako pierwsza, ale jako druga tez masz szanse sie załapac!

a jak Twoj gigantyczny aparatament Kingowy

mozemy liczyc na jakies np. dzisiejsze fotki?

widzisz jakim jestes unikalnym przypadkiem, az sama sie domagam zdjec

Stary 2010-07-29, 18:56   #805
Astorianka
Raczkowanie

Lenka trzymam kciuki, żeby mała jak najdłużej mieszkała w "hotelu mama"

Dziewczyny pytanie "zielonej mamy" o ubieranie niemowlaka. Moja mama twierdzi, że pod wszelkie body, pajace itd ubiera się jeszcze koszulki, takie cienkie, bawełniane albo batystowe. Tymczasem w sklepie kobieta zrobiła wielkie oczy kiedy zapytałam o coś takiego. Jak to jest??? Pouczcie zieloną
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 19:00   #806
kasienka1701
Zadomowienie

Do tych skurczów to jeszcze dopowiem,że najłatwiej rozpoznać czy to fałszywy alarm czy to już te porodowe po kąpieli.jak złapią skurcze to bierzemy dłuższą kąpiel.Jeśli to tylko fałszywy alarm,to po wyjściu w wody powinny ustąpić,jeśli to poród to się nasilą

Zrobiłam sobie listę czego mi jeszcze brakuje dla Mojego Niuniaska.Chcę już powoli kończyć te zakupy,a na koniec zostawić tylko wózek i nosidełko(czyli to co najgorsze).Kurde i tak patrzę,że sama apteczka do pielęgnacji Małej to niezła sumka pieniędzy ,a to tylko kilka kosmetyków i innych mazideł...no dobra i dla mnie maść na obdarte sutosławy Do tego musimy sobie jeszcze pare rzeczy do mieszkania kupić,typu dywan,firanka itp.

Z przyjemniejszych rzeczy zrobiłam dziś na obiad czadowe zrazy wołowe,zawijane-pyyycha

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 19:00   #807
calabria
Raczkowanie

hej,mam pytanko dlaczego zostałam usunięta z listy mamuś wrześniowych??
pisałam wczesniej ze sie przeprowadzam i nie bede miala neta ,ale bede zaglądać kiedy tylko bede mogla...a tu taka niespodzianka
calabria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 19:03   #808
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Piszecie, że ta wanienka z biedronki jest lipna, a mnie się podoba i dzisiaj kupiłam niebieską super jest kupować rzeczy dla dzidziusia, nie mogę się doczekać aż będzie z nich korzystał
Ja też dziś ją widziałam i mi się też podobała, nie kupiłam bo ja chcę taką ze stelażem i nie wiem czy stelaż da się dopasować.

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanie "zielonej mamy" o ubieranie niemowlaka. Moja mama twierdzi, że pod wszelkie body, pajace itd ubiera się jeszcze koszulki, takie cienkie, bawełniane albo batystowe. Tymczasem w sklepie kobieta zrobiła wielkie oczy kiedy zapytałam o coś takiego. Jak to jest??? Pouczcie zieloną
Tak moja mama też mówi, że na ciałko bezpośrednio zakłada się koszulki. Nawet bratowa męża twierdzi, że 8 lat temu tak swoje dzieci ubierła.
Ale tych cieniutkich jak kiedyś były w sklepach już znaleźć nie mogłam. Kupiłam koszulki ale one grubością są takie same jak kaftaniki.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 19:06   #809
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
No właśnie boli A ja jeszcze zdenerwowana i rozryczana tym samochodem Bo jeszcze pokłóciłam się z TŻ bo uważam że jest ten samochód już dla mnie niebezpieczny bo potrafi stanąć na środku drogi A on twierdzi że Histeryzuje Rozwalę się gdzieś to wtedy on będzie histeryzował. Wolę jeździć MPK niż tym autem.
No może tak źle nie będzie, że się rozwalisz, ale awaryjny samochód to straszna lipa, szczególnie dla ciężarnej lub kobiety z małym dzieckiem. Dlatego może faktycznie pomyślicie o zmianie?

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Idę do szpitala, bo do lekarza zgłosiłam się z powodu tych twardnień bolesnych, pisałam o tym chyba wczoraj i we wtorek, więc nie chciałam się powtarzać A ona stwierdziła, że badanie szyjki nic nie powie i skierowanie. Wszystkich by tylko do szpitala wysyłała, żeby sama nic robić nie musiała ....
Ech.. ale dobra strona jest taka, że przynajmniej sobie wypoczniesz

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja też się martwoe tymi moimi skurczami żeby jeszce nie bolałay to było by inaczej jak się będą nasilać to pójdę gdzieś a jak nie to mam USG 30tc w poniedziałek i wtedy zapytam
Leż dużo i nie męcz się, bo tych chyba lubisz latać to tu, to tam i może dlatego ci się brzuszek napina...

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie- jak bedziecie pakowac sie do szpitala to w jaka torbe?
Jakas zwykla ale duza, czy w taka podrozna..? bo ja musze kupic bo mamy same walizki
No w taką zwykłą, dużą, podróżną Coś takiego:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...:1&um=1&itbs=1

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, właśnie mężuś wrócił z Ikei i składa mebelki dla małej
A ja właśnie się do Ikei wybieram po półki do szafy żeby je tż zamontował

Cytat:
A u mnie kiepsko (...)
Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o siebie i maleństwa!
Lenka będzie dobrze, trzymamy kciuki za ciebie i maleństwo żeby jeszcze trochę tam pomieszkało

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że pod body się nic nie ubiera.

Ja bym dziecko ubrała tak: na upał body+skarpetki, na ciepły dzień body+śpioszki lub body+pajacyk+skarpetki, na chłodny dzień body z długim rękawem + pajacyk z długim rękawem + skarpetki + czapeczka
Stary 2010-07-29, 19:07   #810
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez calabria Pokaż wiadomość
hej,mam pytanko dlaczego zostałam usunięta z listy mamuś wrześniowych??
pisałam wczesniej ze sie przeprowadzam i nie bede miala neta ,ale bede zaglądać kiedy tylko bede mogla...a tu taka niespodzianka
Prosze nie wyć, usunieta zostałas, zgodnie z zasadami wytyczonymi przez Moderatorkę. Jesli, ktos ma jakies "ale"... odsyłam do tego co Pomidora, nie raz pisała, ze trzeba do niej na priva pisac. jest nas tu prawie setka i nie dziwie sie ze jej samej to ciezko ogarnac.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości