|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Teraz mnie martwiłyście.
Ja mam okropnie przetłuszczające się włosy i jestem zmuszona być je codziennie. To co w takim razie będzie po keratynie ![]()
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to jest trochę męczące, ale mimo wszystko to, w jak dobrym stanie są moje włosy po tym zabiegu pobija wszystko. Są gładziutkie, błyszczące, nie puszą się, schną same bez suszarki dość prosto, nowe, krótkie włosy nie podnoszą się, tylko układają z resztą. Myślę, że raz na próbę warto zabieg zrobić, zwłaszcza teraz latem, kiedy można włosy myć częściej ![]() Tylko moja rada - rób zabieg jak to możliwe najdalej od głowy jakieś 4 czy nawet 5 cm, jeśli masz dość długie. Ja obawiam się, że robiąc przód, chciałam wygładzić włosy jak najbliżej głowy, żeby cała grzywka i włosy przy buzi wyprostowały się po całości, bo takie kołtunki mi się przy czole robią z małych włosków i chyba dlatego szybciej mi się przetłuszczają. Bo te z tyłu na pozór są w lepszym stanie. Edytowane przez mourie Czas edycji: 2010-07-29 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie chcę zrobić zabieg pierwszy raz.
Już zamówiłam keratynę. Niestety włosy mam krótkie, nie sięgają nawet do ramion. Zatem muszę prawie od samej skóry głowy ![]() Nic, zobaczymy. I tak myję codziennie rano, więc przynajmniej odpadnie prostowanie codzienne...
#2944 | |
BAN stały
|
Cytat:
A może problem tkwi w skórze głowy a nie włosach po zabiegu...bo tak naprawdę to nie włosy się przetłuszczają a skóra głowy...więc warto zajrzeć głebiej w ten problem...a nie z góry zakładać...ze to przez keratynę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a przetłuszczanie włosów zależy od typu cery - jak się cera przetłuszcza to i włosy będą, jak się pewnie domyślasz typu cery raczej nie zmienisz mozesz ją tylko mieć w lepszym lub gorszym stanie w zależności od pielęgnacji i po Encanto dziewczyny zauważyły pogorszenie (tak jak czasem po niektórych kremach jest gorzej a po innych lepiej) ale o czym ja piszę - posiadaczki suchej lub normalnej cery nie zrozumieją problemów cery przetłuszczającej się i odwrotnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam po prostu przetłuszczające się włosy i muszę myć je codziennie. Głębiej zaglądałam, leczyłam się u dermatologów i nic to nie dało ![]() Nie ma co gdybać, przyjdzie zestaw i zobaczymy ![]()
![]() |
#2947 |
Konto usunięte
|
moze na wlosach pokrytych (wygladzonych) keratyna bardziej widac tluszcz ? albo problem tkwi w szamponie.te bez sls sa bardzo delikatne.moze nie myja dokladnie.ja po 3 razy musialam myc i to czasem wewnatrz byly niedomyte...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
czytam i czytam i wciąż nie wiem jaka odżywka będzie odpowiednia
![]() ![]() jak pójdę do fryzjerskiego i poproszę o jakąkolwiek odżywkę z keratyną to będzie ok? Bo jeszcze ktos tu wypisał całą masę składników jaką należy unikać ![]() Tak wracając do porządków na forum to własnie fajnie by było gdyby w pierwszym poście był jakiś spis odżywek, bo tak czytając zauważyłam że często powtarza się to pytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zadomowienie
|
poprosiłam na wątku, w którym zajmują się rozszyfrowywaniem składów, aby dziewczyny się wypowiedziały czy nie ma w tej odżywce silikonów i alkoholu, na pierwszy rzut oka alkoholu nie widzę, ale może się ukrył? i zauważyłam, że ta właśnie odżywka ma keratynę hydrolizowaną (chyba, że się mylę)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-do-wlosow.htm jeżeli skład okazałby się ok to może bylaby ta odżywka jakąś alternatywą dla dziewczyn, którym przetłuszczają sie włosy, bo zawsze taka odżywka mgiełkowa na pewno mniej je obciąża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pogrubione to właśnie silicony w składzie jest keratyna i dodatkowo inne proteiny, ale jak widać odżywka nie nadaje się po zabiegu alkoholu nie ma ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anwen mnie wyprzedziła ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zadomowienie
|
Anwen, iwona200 - dziękuję za pomoc.
szkoda, że taka naszpikowana silikonami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zadomowienie
|
ja w weekend robię zabieg
![]() jak będę miała chwilę czasu to przygotuję listę odżywek/masek/mgiełek bez silikonów i alkoholu, które nie obciążają nadmiernie włosów tak dla przykładu słynna maska Gloria byłaby dobra ![]()
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emilia moze?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Zadomowienie
|
no właśnie niestety nie
![]() miałam nadzieję, że do mnie przyjedzie, ale się wykręciła będę robić sama- ale tak z 10-15 cm od głowy - mam nadzieję, że mi wyjdzie ![]()
#2957 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak dla mnie jest to totalnie bezsensu... to tak jak by pofarbować włosy od połowy głowy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zadomowienie
|
tak samo robię jak prostuje włosy prostownicą więc niby czemu bez sensu??
mam długie włosy i tylko końcówki mi się puszą- mam nadzieję, ze keratyna to zlikwiduje- na idealnie prostych włosach mi nie zalezy ![]()
#2959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam się ugryźć w język, ale to już któraś Twoja wypowiedź, która mnie tak ukuła, więc postanowiłam się odezwać... czy mogłabyś nie naskakiwać na dziewczyny kiedy tylko Ci się coś nie podba? swoją opinie można wyrazić w delikatniejszy sposób, a Ty niepotrzebnie wprowadasz agresywną atmosferę. i broń boże, nie chcę w ten sposób rozpoczynać jakiś potyczek słownych, po prostu proszę przemyśl to co powiedziałam. a co do nakładania tylko od połowy, to przy pewnej długości i strukturze włosów, to moim zdaniem jest to jak najbardziej z sensem. nie każde włosy kręcą i puszą się na całej długości. a farbujemy również odrosty... a to jakby nie patrzeć, też tylko połowa głowy. tyle,że ta górna, a nie dolna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Zadomowienie
|
suspense - dokładnie tak
![]() ![]() podsyłam wam też link do bloga w którym są wymienione różne odżywki i maski bez silkonów: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=452423&page=2 a jeśli chodzi o jakieś mgiełki to ta powinna być dobra: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...towy-blask.htm
#2961 | |
BAN stały
|
Cytat:
bo ja nie wprowadzam nerwowej ani agresywnej atmosfery...ale to ty teraz naskakujesz na mnie... ja zadalam konkretne pyt...czy jest sens robić zabieg od połowy głowy??? i dodałam moja opinie ze uwazam to za bezsensowne szczegolnie na pierwszy zabieg... a jak kto to zrobi to już jego fantazja i checi...ja uwazam ze takich zabiegow nie powinno sie robic na poł gwizdka bo potem mogą być niechciane efekty uboczne...niezależnie od jakosci i dlugości włosów... normalnie w salonach nikt by ci nie zrobil takiego zabiegu gdziesz w polowie glowy...ale zazwyczaj jest tak ze jak ma sie dostep do profesjonalnych kosmetykow to sie wprowadza ulepszenia...testy itd to jak z farbami profesjonalnymi...a potem kolor nie ten...ehhhh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moje włosy są gładkie, proste, zdrowe i lśniące tak mniej więcej na długości 10-15 cm., poniżej już niestety nie- zniszczyłam je trwałą, dekoloryzacją i wielokrotnym farbowaniem. więc nie widzę sensu nakładania keratyny przy głowie- zwłaszcza po tym jak wiele dziewczyn skarzyło się na okropnie przylizane i bardziej przetłuszczające się po zabiegu włosy. Po co mam poprawiać coś co jest bardzo dobre? Ciekawa jestem jaki niby efekt uboczny miałby mnie spotkać po tym? ![]() a jeśli chodzi o "normalne" salony to ja do takich nie chodze juz od ponad roku- mam dość niechcianej wizji jakiejs fryzjerki na mojej glowie. I powiem Ci ze nigdy nie byłam tak zadowolona z moich włosów jak teraz- sama je sobie scinam, farbuje a jutro sama wyprostuje ![]()
![]() |
#2963 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
ja powtorzylam zabieg dzisiaj rano sama i tylko wlosy pod spodem, bo one mi sie faluja ![]() ![]() podczas prostowania plakalam jak dziecko tak mi oczy lzawily ... a teraz mi smierdzi pod nosem tym preparatem
#2964 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja się zgadzam z tobą w 100%. Nie wyczułam agresywnej atmosfery z twojej strony. Ja na miejscu tej osoby (zapomniałam nick) bałabym się, że jednak różnica między naturalnie prostymi włosami a tymi po zabiegu będzie druzgocząca... i tylko narobi sobie problemu. Ale kto wie, niech spróbuje i zda relację czy warto było tak kombinować. Kto wie, może ktoś inny też tak będzie chciał wykonać prostowanie? ![]() ps sorry za powturzenia i 'Ja' na początku zdania ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny moim zdaniem powinnyscie czytac uwaznie , nie jest to pierwsza osoba ktora chce albo wykonala juz zabieg nie na calej dlugosci wlosow i bylo wszystko w porzadku. wszystko zalezy od wlosow
![]() |
#2966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym z tego co mi wiadomo preparat nie powinien mieć kontaktu ze skórą i zalecane jest nakładanie keratyny kilka cm od głowy. Ja mam zamiar nałozyć kilkanaście cm od głowy ale nikogo przeciez do tego nie namawiam ani tym bardziej nie proszę o przyzwolenie. A jeśli chodzi o ton wypowiedzi katarzyny- to i moim zdaniem przesadziła- nie pierwszy raz zresztą. Swoją drogą jesli wymaga się od innych tolerancji wypadało by się nią również wykazać... Koniec offtopa- jutro jeśli tylko uda mi się zrobić zdjęcia pokaże efekty ![]()
![]() |
#2967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s. szkoda, ze nie jestem w Zamosciu, z chęcia bym Ci pomogla w zabiegu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 |
Zadomowienie
|
Orchideo- nawet nie wiesz jak bardzo przydałaby mi się Twoja pomoc
![]()
#2969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez nie przebywam w Zamosciu, tylko w domu ![]() szkoda, z chęcia bym pomogla ![]()
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
Dot.: EFEKTY keratynowego prostowania (zdjęcia)
Fotka 1,2,3 - przed prostowaniem, włosy lekko kręcone, puszą się bardzo, zniszczone trochę na końcówkach, ale ogólnie nie są zniszczone - może troszkę przez farbowanie (ale nakładałam regularnie maski i olej kokosowy itp), sporadycznie prostowane.
Fotka 4,5,6 - włosy zaraz po zabiegu, są gładziutkie i prościutkie ![]() ![]() Fotka 7,8,9,10 - włosy po pierwszym myciu, są proste i gładkie, wilgoć im niestraszna ![]() ![]() ![]() Później dodam fotki po dłuższym czasie od prostowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.