Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-29, 16:11   #2941
estre
Zakorzenienie

Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

Teraz mnie martwiłyście.
Ja mam okropnie przetłuszczające się włosy i jestem zmuszona być je codziennie.
To co w takim razie będzie po keratynie
Stary 2010-07-29, 16:24   #2942
mourie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez estre Pokaż wiadomość
Teraz mnie martwiłyście.
Ja mam okropnie przetłuszczające się włosy i jestem zmuszona być je codziennie.
To co w takim razie będzie po keratynie
Wiesz, nie każdy ma taki problem po zabiegu.
Dla mnie to jest trochę męczące, ale mimo wszystko to, w jak dobrym stanie są moje włosy po tym zabiegu pobija wszystko. Są gładziutkie, błyszczące, nie puszą się, schną same bez suszarki dość prosto, nowe, krótkie włosy nie podnoszą się, tylko układają z resztą.

Myślę, że raz na próbę warto zabieg zrobić, zwłaszcza teraz latem, kiedy można włosy myć częściej Jeśli będą Ci się za mocno przetłuszczać, to już więcej razy zabiegu nie rób.

Tylko moja rada - rób zabieg jak to możliwe najdalej od głowy jakieś 4 czy nawet 5 cm, jeśli masz dość długie.
Ja obawiam się, że robiąc przód, chciałam wygładzić włosy jak najbliżej głowy, żeby cała grzywka i włosy przy buzi wyprostowały się po całości, bo takie kołtunki mi się przy czole robią z małych włosków i chyba dlatego szybciej mi się przetłuszczają. Bo te z tyłu na pozór są w lepszym stanie.

Edytowane przez mourie
Czas edycji: 2010-07-29 o 16:29
mourie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 16:31   #2943
estre
Zakorzenienie

Ja właśnie chcę zrobić zabieg pierwszy raz.
Już zamówiłam keratynę.

Niestety włosy mam krótkie, nie sięgają nawet do ramion.
Zatem muszę prawie od samej skóry głowy

Nic, zobaczymy. I tak myję codziennie rano, więc przynajmniej odpadnie prostowanie codzienne...
Stary 2010-07-29, 23:31   #2944
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez estre Pokaż wiadomość
Ja właśnie chcę zrobić zabieg pierwszy raz.
Już zamówiłam keratynę.

Niestety włosy mam krótkie, nie sięgają nawet do ramion.
Zatem muszę prawie od samej skóry głowy

Nic, zobaczymy. I tak myję codziennie rano, więc przynajmniej odpadnie prostowanie codzienne...
Ja nie wiem co wy macie z tymi tłustymi włosami po zabiegu...ja naprawdę nie zauważyłam pogorszenia się przetłuszczania włosów...normalnie myje byle jakim szamponem bez SLA a czasem z SLS... daje mgiełke keratynową...a 2 razy w tyg maskę. I mogę normalnie nie myć włosów 3 dni...coprawda tego 3 dnia to już są takie do spięcia włosy w jiks kok itd...ale dramatu nie ma że musze codziennie myc ...

A może problem tkwi w skórze głowy a nie włosach po zabiegu...bo tak naprawdę to nie włosy się przetłuszczają a skóra głowy...więc warto zajrzeć głebiej w ten problem...a nie z góry zakładać...ze to przez keratynę...
katarzyna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 06:30   #2945
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna21 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co wy macie z tymi tłustymi włosami po zabiegu...ja naprawdę nie zauważyłam pogorszenia się przetłuszczania włosów...normalnie myje byle jakim szamponem bez SLA a czasem z SLS... daje mgiełke keratynową...a 2 razy w tyg maskę. I mogę normalnie nie myć włosów 3 dni...coprawda tego 3 dnia to już są takie do spięcia włosy w jiks kok itd...ale dramatu nie ma że musze codziennie myc ...

A może problem tkwi w skórze głowy a nie włosach po zabiegu...bo tak naprawdę to nie włosy się przetłuszczają a skóra głowy...więc warto zajrzeć głebiej w ten problem...a nie z góry zakładać...ze to przez keratynę...
trudno szukać problemu gdzie indziej skoro dziewczyny myją włosy co 2 dzień i nagle od dnia zabiegu potrzebują mycia codziennie

a przetłuszczanie włosów zależy od typu cery - jak się cera przetłuszcza to i włosy będą, jak się pewnie domyślasz typu cery raczej nie zmienisz mozesz ją tylko mieć w lepszym lub gorszym stanie w zależności od pielęgnacji i po Encanto dziewczyny zauważyły pogorszenie (tak jak czasem po niektórych kremach jest gorzej a po innych lepiej)
ale o czym ja piszę - posiadaczki suchej lub normalnej cery nie zrozumieją problemów cery przetłuszczającej się i odwrotnie

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 06:33   #2946
estre
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jeszcze jestem przed zabiegiem.
Mam po prostu przetłuszczające się włosy i muszę myć je codziennie.
Głębiej zaglądałam, leczyłam się u dermatologów i nic to nie dało

Nie ma co gdybać, przyjdzie zestaw i zobaczymy
Stary 2010-07-30, 07:06   #2947
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

moze na wlosach pokrytych (wygladzonych) keratyna bardziej widac tluszcz ? albo problem tkwi w szamponie.te bez sls sa bardzo delikatne.moze nie myja dokladnie.ja po 3 razy musialam myc i to czasem wewnatrz byly niedomyte...
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 09:42   #2948
agusiajnw
Zakorzenienie

czytam i czytam i wciąż nie wiem jaka odżywka będzie odpowiednia już nie mówiąc że wolałabym ją kupić w zwykłym/fryzjerskim sklepie bo przez internet nie lubię kupować
jak pójdę do fryzjerskiego i poproszę o jakąkolwiek odżywkę z keratyną to będzie ok? Bo jeszcze ktos tu wypisał całą masę składników jaką należy unikać
Tak wracając do porządków na forum to własnie fajnie by było gdyby w pierwszym poście był jakiś spis odżywek, bo tak czytając zauważyłam że często powtarza się to pytanie
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:46   #2949
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość

Może ty je zbyt agresywnie osuszasz tym ręcznikiem? Moja siostra tak robi i przez to ma włosy w strasznym stanie mimo , że są proste.

Ja mam prawie afro i mam zasadę - delikatnie je rozczesuję jeszcze gdy są bardzo mokre, z odżywką na nich.
Gdy już są idealnie rozczesane dopiero wszystko spłukuję a suszenie polega na delikatnym owinięciu ręcznikiem i na koniec po zdjęciu go kolejnym delikatnym rozczesaniu.
W sumie nie mam problemów z kołtunami a loki w doskonałym stanie. Tylko one są kłopotliwe do układania dlatego wolę je wyprostować na amen
Osuszam w ten sposób, że całkiem mokre, oceikające woda, po odżywce (gdy splukuje odzywke mam gladziutkie) zwijam w turban recznikowy i tak zostawiam na ok. 5 min.
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 10:59   #2950
anytsuj
Zadomowienie

poprosiłam na wątku, w którym zajmują się rozszyfrowywaniem składów, aby dziewczyny się wypowiedziały czy nie ma w tej odżywce silikonów i alkoholu, na pierwszy rzut oka alkoholu nie widzę, ale może się ukrył? i zauważyłam, że ta właśnie odżywka ma keratynę hydrolizowaną (chyba, że się mylę)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-do-wlosow.htm

jeżeli skład okazałby się ok to może bylaby ta odżywka jakąś alternatywą dla dziewczyn, którym przetłuszczają sie włosy, bo zawsze taka odżywka mgiełkowa na pewno mniej je obciąża
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:12   #2951
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez anytsuj Pokaż wiadomość
poprosiłam na wątku, w którym zajmują się rozszyfrowywaniem składów, aby dziewczyny się wypowiedziały czy nie ma w tej odżywce silikonów i alkoholu, na pierwszy rzut oka alkoholu nie widzę, ale może się ukrył? i zauważyłam, że ta właśnie odżywka ma keratynę hydrolizowaną (chyba, że się mylę)

jeżeli skład okazałby się ok to może bylaby ta odżywka jakąś alternatywą dla dziewczyn, którym przetłuszczają sie włosy, bo zawsze taka odżywka mgiełkowa na pewno mniej je obciąża
Skład: Aqua, Cyclomethicone, Dimethicone, Domethicone Copolyol, Dimethiconol, Phenyl Trimethicone, Vitis Vinifera, Camelia Sinensis, Polyquaternium-6, Polyquaternium-16, Hydrolyzed Keratin, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Wheat Amono Acids, Lactid Acid, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Propylene Glycol, Parfum, Benzophenone-4, Disodium EDTA Copper, Triethanolamine, Imidazolidynyl Urea, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone

pogrubione to właśnie silicony
w składzie jest keratyna i dodatkowo inne proteiny, ale jak widać odżywka nie nadaje się po zabiegu
alkoholu nie ma

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 11:13   #2952
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anytsuj Pokaż wiadomość

drugi i trzeci skladnik to silikony

anwen mnie wyprzedziła ;D
Stary 2010-07-30, 12:00   #2953
anytsuj
Zadomowienie

Anwen, iwona200 - dziękuję za pomoc.
szkoda, że taka naszpikowana silikonami
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 12:27   #2954
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

ja w weekend robię zabieg już się nie mogę doczekać!
jak będę miała chwilę czasu to przygotuję listę odżywek/masek/mgiełek bez silikonów i alkoholu, które nie obciążają nadmiernie włosów
tak dla przykładu słynna maska Gloria byłaby dobra

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2010-07-30, 12:48   #2955
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
ja w weekend robię zabieg już się nie mogę doczekać!
jak będę miała chwilę czasu to przygotuję listę odżywek/masek/mgiełek bez silikonów i alkoholu, które nie obciążają nadmiernie włosów
tak dla przykładu słynna maska Gloria byłaby dobra
kochana, kto Ci bedzie robil?
Emilia moze?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 12:59   #2956
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

no właśnie niestety nie
miałam nadzieję, że do mnie przyjedzie, ale się wykręciła
będę robić sama- ale tak z 10-15 cm od głowy - mam nadzieję, że mi wyjdzie

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2010-07-30, 13:04   #2957
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
no właśnie niestety nie
miałam nadzieję, że do mnie przyjedzie, ale się wykręciła
będę robić sama- ale tak z 10-15 cm od głowy - mam nadzieję, że mi wyjdzie
1 zabieg 10-15 cm od głowy!!!???? Jest wogóle wtedy sens robić zabieg...???
Jak dla mnie jest to totalnie bezsensu... to tak jak by pofarbować włosy od połowy głowy...
Stary 2010-07-30, 13:06   #2958
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

tak samo robię jak prostuje włosy prostownicą więc niby czemu bez sensu??
mam długie włosy i tylko końcówki mi się puszą- mam nadzieję, ze keratyna to zlikwiduje- na idealnie prostych włosach mi nie zalezy

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2010-07-30, 17:19   #2959
suspense
Zadomowienie

Cytat:
1 zabieg 10-15 cm od głowy!!!???? Jest wogóle wtedy sens robić zabieg...???
Jak dla mnie jest to totalnie bezsensu... to tak jak by pofarbować włosy od połowy głowy...

miałam się ugryźć w język, ale to już któraś Twoja wypowiedź, która mnie tak ukuła, więc postanowiłam się odezwać...
czy mogłabyś nie naskakiwać na dziewczyny kiedy tylko Ci się coś nie podba? swoją opinie można wyrazić w delikatniejszy sposób, a Ty niepotrzebnie wprowadasz agresywną atmosferę. i broń boże, nie chcę w ten sposób rozpoczynać jakiś potyczek słownych, po prostu proszę przemyśl to co powiedziałam.

a co do nakładania tylko od połowy, to przy pewnej długości i strukturze włosów, to moim zdaniem jest to jak najbardziej z sensem. nie każde włosy kręcą i puszą się na całej długości.

a farbujemy również odrosty... a to jakby nie patrzeć, też tylko połowa głowy. tyle,że ta górna, a nie dolna
suspense jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 17:49   #2960
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

suspense - dokładnie tak włosy też farbuję w połowie- tej górnej oczywiście

podsyłam wam też link do bloga w którym są wymienione różne odżywki i maski bez silkonów:
https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=452423&page=2

a jeśli chodzi o jakieś mgiełki to ta powinna być dobra: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...towy-blask.htm

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2010-07-30, 18:02   #2961
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez suspense Pokaż wiadomość
miałam się ugryźć w język, ale to już któraś Twoja wypowiedź, która mnie tak ukuła, więc postanowiłam się odezwać...
czy mogłabyś nie naskakiwać na dziewczyny kiedy tylko Ci się coś nie podba? swoją opinie można wyrazić w delikatniejszy sposób, a Ty niepotrzebnie wprowadasz agresywną atmosferę. i broń boże, nie chcę w ten sposób rozpoczynać jakiś potyczek słownych, po prostu proszę przemyśl to co powiedziałam.

a co do nakładania tylko od połowy, to przy pewnej długości i strukturze włosów, to moim zdaniem jest to jak najbardziej z sensem. nie każde włosy kręcą i puszą się na całej długości.

a farbujemy również odrosty... a to jakby nie patrzeć, też tylko połowa głowy. tyle,że ta górna, a nie dolna
to nast. razem się ugryź w język...
bo ja nie wprowadzam nerwowej ani agresywnej atmosfery...ale to ty teraz naskakujesz na mnie...

ja zadalam konkretne pyt...czy jest sens robić zabieg od połowy głowy??? i dodałam moja opinie ze uwazam to za bezsensowne szczegolnie na pierwszy zabieg... a jak kto to zrobi to już jego fantazja i checi...ja uwazam ze takich zabiegow nie powinno sie robic na poł gwizdka bo potem mogą być niechciane efekty uboczne...niezależnie od jakosci i dlugości włosów...

normalnie w salonach nikt by ci nie zrobil takiego zabiegu gdziesz w polowie glowy...ale zazwyczaj jest tak ze jak ma sie dostep do profesjonalnych kosmetykow to sie wprowadza ulepszenia...testy itd
to jak z farbami profesjonalnymi...a potem kolor nie ten...ehhhh
Stary 2010-07-30, 18:15   #2962
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
bo ja nie wprowadzam nerwowej ani agresywnej atmosfery...ale to ty teraz naskakujesz na mnie...

ja zadalam konkretne pyt...czy jest sens robić zabieg od połowy głowy???
i dodałam moja opinie ze uwazam to za bezsensowne szczegolnie na pierwszy zabieg... a jak kto to zrobi to już jego fantazja i checi...ja uwazam ze takich zabiegow nie powinno sie robic na poł gwizdka bo potem mogą być niechciane efekty uboczne...niezależnie od jakosci i dlugości włosów...

normalnie w salonach nikt by ci nie zrobil takiego zabiegu gdziesz w polowie glowy...ale zazwyczaj jest tak ze jak ma sie dostep do profesjonalnych kosmetykow to sie wprowadza ulepszenia...testy itd
skoro zadajesz konkretne pytanie to ja Ci na nie konkretnie odpowiem
moje włosy są gładkie, proste, zdrowe i lśniące tak mniej więcej na długości 10-15 cm., poniżej już niestety nie- zniszczyłam je trwałą, dekoloryzacją i wielokrotnym farbowaniem. więc nie widzę sensu nakładania keratyny przy głowie- zwłaszcza po tym jak wiele dziewczyn skarzyło się na okropnie przylizane i bardziej przetłuszczające się po zabiegu włosy. Po co mam poprawiać coś co jest bardzo dobre?
Ciekawa jestem jaki niby efekt uboczny miałby mnie spotkać po tym?
a jeśli chodzi o "normalne" salony to ja do takich nie chodze juz od ponad roku- mam dość niechcianej wizji jakiejs fryzjerki na mojej glowie. I powiem Ci ze nigdy nie byłam tak zadowolona z moich włosów jak teraz- sama je sobie scinam, farbuje a jutro sama wyprostuje

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2010-07-30, 18:28   #2963
trillinka
Rozeznanie

hej dziewczynki
ja powtorzylam zabieg dzisiaj rano sama i tylko wlosy pod spodem, bo one mi sie faluja jutro jak umyje wlosy to wstawie zdjecie
podczas prostowania plakalam jak dziecko tak mi oczy lzawily ... a teraz mi smierdzi pod nosem tym preparatem

zapuszczam wlosy stan obecny (19.02.11r.) 54cm
trillinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 18:45   #2964
mmm3m
BAN stały

Cytat:

ja zadalam konkretne pyt...czy jest sens robić zabieg od połowy głowy??? i dodałam moja opinie ze uwazam to za bezsensowne szczegolnie na pierwszy zabieg... a jak kto to zrobi to już jego fantazja i checi...ja uwazam ze takich zabiegow nie powinno sie robic na poł gwizdka bo potem mogą być niechciane efekty uboczne...niezależnie od jakosci i dlugości włosów...

Ja się zgadzam z tobą w 100%. Nie wyczułam agresywnej atmosfery z twojej strony.
Ja na miejscu tej osoby (zapomniałam nick) bałabym się, że jednak różnica między naturalnie prostymi włosami a tymi po zabiegu będzie druzgocząca... i tylko narobi sobie problemu. Ale kto wie, niech spróbuje i zda relację czy warto było tak kombinować. Kto wie, może ktoś inny też tak będzie chciał wykonać prostowanie?

ps
sorry za powturzenia i 'Ja' na początku zdania ;p
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 18:58   #2965
trillinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
Ja się zgadzam z tobą w 100%. Nie wyczułam agresywnej atmosfery z twojej strony.
Ja na miejscu tej osoby (zapomniałam nick) bałabym się, że jednak różnica między naturalnie prostymi włosami a tymi po zabiegu będzie druzgocząca... i tylko narobi sobie problemu. Ale kto wie, niech spróbuje i zda relację czy warto było tak kombinować. Kto wie, może ktoś inny też tak będzie chciał wykonać prostowanie?

ps
sorry za powturzenia i 'Ja' na początku zdania ;p

dziewczyny moim zdaniem powinnyscie czytac uwaznie , nie jest to pierwsza osoba ktora chce albo wykonala juz zabieg nie na calej dlugosci wlosow i bylo wszystko w porzadku.
wszystko zalezy od wlosow

zapuszczam wlosy stan obecny (19.02.11r.) 54cm
trillinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 19:42   #2966
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez trillinka Pokaż wiadomość
dziewczyny moim zdaniem powinnyscie czytac uwaznie , nie jest to pierwsza osoba ktora chce albo wykonala juz zabieg nie na calej dlugosci wlosow i bylo wszystko w porzadku.
wszystko zalezy od wlosow
wiesz trillinka skoro mmm3m zapomniała nick osoby, która pisała 2 posty przed nią to nie ma się co dziwić, że zapomniała też, że pojawiały się już w wątku dziewczyny które robiły tak jak ja.
Poza tym z tego co mi wiadomo preparat nie powinien mieć kontaktu ze skórą i zalecane jest nakładanie keratyny kilka cm od głowy. Ja mam zamiar nałozyć kilkanaście cm od głowy ale nikogo przeciez do tego nie namawiam ani tym bardziej nie proszę o przyzwolenie. A jeśli chodzi o ton wypowiedzi katarzyny- to i moim zdaniem przesadziła- nie pierwszy raz zresztą. Swoją drogą jesli wymaga się od innych tolerancji wypadało by się nią również wykazać...
Koniec offtopa- jutro jeśli tylko uda mi się zrobić zdjęcia pokaże efekty

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2010-07-30, 20:29   #2967
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz trillinka skoro mmm3m zapomniała nick osoby, która pisała 2 posty przed nią to nie ma się co dziwić, że zapomniała też, że pojawiały się już w wątku dziewczyny które robiły tak jak ja.
Poza tym z tego co mi wiadomo preparat nie powinien mieć kontaktu ze skórą i zalecane jest nakładanie keratyny kilka cm od głowy. Ja mam zamiar nałozyć kilkanaście cm od głowy ale nikogo przeciez do tego nie namawiam ani tym bardziej nie proszę o przyzwolenie. A jeśli chodzi o ton wypowiedzi katarzyny- to i moim zdaniem przesadziła- nie pierwszy raz zresztą. Swoją drogą jesli wymaga się od innych tolerancji wypadało by się nią również wykazać...
Koniec offtopa- jutro jeśli tylko uda mi się zrobić zdjęcia pokaże efekty
tak czytam Was i czytam kobiety i powiem Wam, ze nastepny zabieg tez mam zamiar zrobic duzo dalej od skory, gdyz moje wlosy maja dość sporą objętosc ale nie chce ich calkiem pozbawiac, wlosy mam dosc zadbane jedynie koncowki lubily sie wywijac wiec zrobie jak Anwen.

p.s. szkoda, ze nie jestem w Zamosciu, z chęcia bym Ci pomogla w zabiegu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 20:39   #2968
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Orchideo- nawet nie wiesz jak bardzo przydałaby mi się Twoja pomoc ale ja też nie jestem w Zamościu- na stałe mieszkam w Krakowie

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2010-07-30, 20:42   #2969
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Orchideo- nawet nie wiesz jak bardzo przydałaby mi się Twoja pomoc ale ja też nie jestem w Zamościu- na stałe mieszkam w Krakowie
ah widzisz...
ja tez nie przebywam w Zamosciu, tylko w domu
szkoda, z chęcia bym pomogla
Stary 2010-07-30, 20:50   #2970
iwona200
Zakorzenienie

Dot.: EFEKTY keratynowego prostowania (zdjęcia)

Fotka 1,2,3 - przed prostowaniem, włosy lekko kręcone, puszą się bardzo, zniszczone trochę na końcówkach, ale ogólnie nie są zniszczone - może troszkę przez farbowanie (ale nakładałam regularnie maski i olej kokosowy itp), sporadycznie prostowane.

Fotka 4,5,6 - włosy zaraz po zabiegu, są gładziutkie i prościutkie są trochę przyklapnięte, ale to efekt pozostawionej odżywki przed ostatnim prostowaniem

Fotka 7,8,9,10 - włosy po pierwszym myciu, są proste i gładkie, wilgoć im niestraszna nałożyłam po myciu maskę kokosową i były trochę przyklapnięte i już następnego dnia nieświeże więc po drugim umyciu użyłam tylko mgiełki keratynowej i suszyłam włosy suszarką z głową w dół i wtedy miały znacznie więcej objętości i wtedy byłam już naprawdę zadowolona z ich wyglądu mogłam też umyć po 2 dniach jak przed prostowaniem

Później dodam fotki po dłuższym czasie od prostowania.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości