|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
ale to bulgotanie właśnie o czymś chyba świadczy? ja tam jestem spokojniejsza jak je słyszę. Jak nie słyszę to pukam w brzuch i zaraz się pojawia.
|
|
|
|
#3092 |
|
Raczkowanie
|
ufff, aleście się znowu rozpisały
odebralam wyniki badań, morfologia i mocz ok, toxo mam ujemne w obydwu wypadkach, cyto w IgM mam wątpliwe (?) a w IgG dodatnie wiecie może jak interpretować wyniki cyto?i wkońcu wiem jaką mam grupę krwi ![]() a propos pytania, śpiochy i pajace to jest to samo (długie rekawki i nogawki, ale nie pytajcie mnie skad dwie nazwy bo pojecia nie mam ![]() co do rozważań pokojowych, u nas dla dzieciaczków raczej coś jasnego, Amelka będzie miała już swoje "księżniczkowe" łóżko a łóżeczko zostanie nam dla maleństwa ![]() a my stare konie eksmitujemy sie do drugiego pokoju, kolor śliwki mnie coś ostatanio kusi, pomyslimy jeszcze; widzialam ostatanio w almi decor suuuuuuuuper wielkie łóżko małżeńskie, spokojnie nasza czwórka z psem by sie na nim zmieściła, niestety...miejsca brak
Mela Maksiu Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2010-07-29 o 17:58 |
|
|
|
#3093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do urzadzania pokoiku dla dzidziusia to my jeszcze jestesmy w proszku, ale powoli sie zbieramy niestety poki co mamy niewielki metraz do dyspozycji, wiec trzeba wszystko dokladnie zaplanowac. U mnie sloneczko juz ladnie swieci od kilku godzin, od razu mi sie humor poprawil
|
|
|
|
|
#3094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
milaaa dzięki ![]() co do metrażu, u nas też bez wielkiego szału poza tym...we Wrocławiu są strasznieeeee drogie mieszkania, tyle kasy człowiek musi wydać za coś większego, TŻ nie daje sie przekonać, uparł się i koniec
|
|
|
|
|
#3095 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też przydatne Cytat:
![]() ![]() znając mojego TŻ to nasze dziecko chodziłoby w 1 spodenkach, 1 bluzeczce...jednych bucikach cały rok i dziwiłby się że ciężko wpycha się nóżkę do bucika ![]() Co do śpiochów i pajacy... to jak pamiętam - we Włoszech kupiłam z ciocią takie PAJACE DO SPANIA DLA STARSZAKÓW - były dla mnie nowością i czymś fajnym... bo 1 częściowe..a ja często górę ściągąłam przez sen . No ale wracając do rzeczy - to ten pajac...był na napy rozpinany - tyle że... nie miał tych stópek - także nóżki gołe.Więc może tym się różnią że śpiochy...mają na całe nóżki materiał a pajace bez tych na stópki nogaweczek ![]() tyle że teraz myślę - że to już się zatarło...i ciężko zlokalizować co jest co ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
.Nie przerażają mnie na tyle mieszkania...co to że nie mam tam nikogo znajomego ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- zaraz 13 tydzień rany...ja mam nadzieję że we wrześniu to będę miała już brzuch....bo nie widzę mojej poprawki bez niego :P tzn chodzi o to że ta babka strasznie się wydziera...i może ujrzy brzuszek to uzna że nie można krzyczeć na ciężarną - oby! bo chyba się poryczę - biorąc pod uwagę że ostatnio płaczę na byle jakim filmie ... rozpłakuję się jak widzę że psu na filmie dają zastrzyki.Zdecydowałam że idę w następnym tygodniu na usg 4D i będę przynajmniej pewna wszystkiego...bo siedzę i marudzę każdemu dookoła - że może tamta asystentka lekarza to źle odczytała ... że coś - a z resztą to takie słodkie jak macha nóżkami sobie bobas
|
|
#3096 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śpioszki są z długą nogawką ale na szelkach dlatego do nich zakłada się kaftaniki. Body natomiast są z krótkimi nogawkami ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
Śpioszki są z długą nogawką ale na szelkach dlatego do nich zakłada się kaftaniki. Body natomiast są z krótkimi nogawkami ![]() Zrywałam dzis agrest z krzaczka i wlazła mi igła za chiny nie mogę wyjąć
|
|
#3097 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! jak tam Wasze brzuchy? rosną?
![]() ja już prawie w 16 tygodniu jestem i poza utratą talii i zaokragleniem na dole brzucha nie widzę nic ![]() przytyłam niecały kilogram. na szczęście wszystkie moje zmartwienia rekompensują mi moje nowe BOSKIE piersi nie czuję też żadnych motylków, nie mam już żadnych dolegliwości ciażowych i nawet mocne parcie na pęcherz się zmniejszyło. ciuszków jeszcze nie zaczęłam zbierać, na razie przymierzamy się do zakupu łózeczka i akcesoriów-choć tyle tego wszystkiego jest, że już głupieję... |
|
|
|
#3098 | |
|
Zadomowienie
|
śpioszki i pajacyk to nie to samo. Śpioszki to takie spodenki ze stopkami na szelkach, zapinanych na guziczki ( co sie na kaftanik ubiera).A Pajacyk to takie jednoczesciowy stroj czyli takie spodenki ze stopkami z bluzeczka palączone na dlugi rekaw zapinane na guziki z przodu lub w kroczku.Ale nakrecilamhttp://allegro.pl/item1161647904_spi...ozmiar_86.html śpiochy http://allegro.pl/item1160855158_peppa_pig_ pajacyk_w_rozmiarze_86.ht ml pajacyk A jak ogólnie wasze samopoczucie? Ja dokładnie za tydzien mam wizyte nie moge sie juz doczekac, w sumie mam zapowiedziane ze bedzie bez usg ale mam cicha nadzieje ze jednak mi lekarka zrobi, poprosze ja bede spokojniejsza jak zobacze serduszko, w sumie to bedzie moje 3 usg u nieja ogolnie juz by bylo 4... Dziwi mnie fakt ze nie mam żadnych mdłości ani wymiotów....czuje sie świetnie tylko szybko sie mecze i czesto jestem senna i brzuszek mam jakbym byla w okolo 5 miesiacu , niewiem co jest tego przyczyna....nigdy nie zaliuczalam sie do osob puszystych zawsze moje... było w normie.A i siusianie....w nocy nawet 2-3 razy wstaje i zdarzaja mi sie problemy z zasypianiem mimo duzego zmeczenia.Mam nadzieje ze z dzidzia wszystko ok....coraz czesciej nachodza mnie zle myslimoze dlatego ze juz dawno mojego malenstwa nie widzialam (ostatnie usg 12 lipca)...a jakie mam humorki....biedny mój mąz ...mam taki wystrzepiony jezyk......pyskata sie jakas zrobilam masakra tez tak macie....my ostatnio ciche dni tak mu daje popalic...jakos mnie wkurza...mam nadzieje ze szybko mi przejdzie.... ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
w sumie na karcie ciazy nie mialam jeszcze zaznaczone ze to ciaza pojedyncza czy mnoga....serce jedno widzialam ale...moze drugie bylo za tym ...nie wiem...jest taka mozliwosc moj pradziadek byl jednym z blizniakow i podobno 3 pokolenie czyli ja ma najwieksze szanse na blizniaki....nie wiem ...wiem ze bruch jest spory ...ale rano jest jeszcze taki niewielki a na wieczor po calym dniu jedzonka mam strasznie duzy i napieta skore....ale najdziwniejsze jest to ze nie jem jakos nadwyraz duzo.
|
|
#3099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Krzycze na niego, opierniczam go, płacze przy tym a on biedny nie wie co się dzieje ja często sama nie wiem czemu płacze a on biedny przeżywa to bardzo ![]() Jestem dla niego bardzo niedobra ale jakoś musi przezyć
|
|
#3100 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja jeszcze tylko dodam ze body z dluzszymi nogawkami to rampers
i potwierdzam ze spioszki i pajac to nie to samo... pajacyki sa super juz dla noworodka bynajmniej jak dla mnie ... mam ich z 15 i teraz tez glownie pajacow bede uzywac ![]() a poza tym od wczoraj mam mega wielki brzuszek... juz nawet nie da sie go ukryc
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-07-29 o 20:18 |
|
|
|
#3102 |
|
Raczkowanie
|
Justine-wszystko możliwe, że to bliźniaki
![]() moja znajoma ostatnio urodziła bliźniki. o ciąży mnogiej dowiedziała sie w ....8 miesiącu ciąży, gdy lekarz na usg zobaczył trzecią nogę dziecka : pomimo tego, że co miesiąc robiła sobie usg, przez te wszystkie miesiące jeden płód był ukryty pod drugim...tak wiec nie ma rzeczy niemożliwych hehe. wieczorem też mam większy brzuch-ale pewnie jest to związane ze zmorą kobiet w ciąży: wdęciami |
|
|
|
#3103 |
|
Zadomowienie
|
Kliknijcie sobie, zobaczcie jak świetnie sfotografowane zostały maluszki
![]() http://www.wykop.pl/ramka/420041/jak...ac-niemowlaki/
|
#3104 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, jak mam skierowanie na badania prenatalne do szpitala, to one nie są płatne, prawda?? Bo jutro jadę i zaczynam się zastanawiac czy czasem nie zabrac więcej gotówki
|
#3105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie jestem pewna ale jak masz skierowanie to chyba bezpłatnie. a jeśli można wiedzieć to czemu masz skierowanie na te badania? |
|
|
|
|
#3106 |
|
Wtajemniczenie
|
w tym roku poroniłam - w sumie nie wykształciło się serduszko u dzidzi, była to jakaś wada genetyczna i teraz gin uznał, że lepiej sprawdzic czy wszystko ok
|
#3108 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
własnie skończyłam pizze ależ dzisiaj padne spać ![]() Cytat:
![]() dziewczyny mam jedno pytanie jeszcze odnośnie tych wyników, które dzisiaj odebrałam, pisze na kartce biochemia i są wyszczególnione trzy punkty białko całkowite (69.8 g/l), kreatynina (0.53 mg/dl) i USR mam ujemny ( no to wiem), do tych dwóch pierwszych mam podane jakieś parametry i...pojecia nie mam co to jest i czego sie to tyczy? może wpisze dokładnie co mam na tej kartce włacznie z tą interpretacją która jest białko całkowite 69.8 g/l modular 22 met. biuretowa z próbą ślepą g/l * 0,1= g/dl z ref. wiek: 0-1m N: 34-68 wiek: 1m-1 N: 48-76 wiek: 1 -18N: 60-80 wiek: 18 - N: 66.0-87.0 kreatynina 0.53 mg/dl modular 22 met. kinetyczna z alkalicznym pikrynianem mg/dl *88.4= umol/l z ref. wiek: 0-1m N: 0.24-1.04 wiek: 1m-1 N: 0.17-0.42 wiek: 1-3 N: 0.24-0.41 wiek: 3-5 N: 0.31- 0.47 wiek: 5-7 N: 0.32-0.59 wiek: 7-9 N: 0.40- 0.60 wiek: 9-11 N: 0.39- 0.73 wiek: 11-13 N: 0.53- 0.79 wiek: 13-15 N: 0.57-0.87 wiek: 15- N: 0.50- 0.90
Mela Maksiu Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2010-07-29 o 21:26 |
|||
|
|
|
#3109 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- tak jak u Ciebie ![]() dolegliwości minęły, nawet nie śpię ostatnio po przyjściu z pracy, trochę ciągnie mnie brzuch... Cytat:
![]() i nie martw się z dzidzią na pewno ok. a co do humorków, to też daje mężowi popalić... wkurzam się o byle co, płaczę lub się śmieje bez powodu.. jak on to wytrzymuje podziwiam Cytat:
|
|||
|
|
|
#3110 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Zadomowienie
|
Ja od wczoraj rozpoczęłam intensywne kremowanie brzucha kremem przeciwko rozstępom. Ja wiem, że mam genetycznie to ustawione, że i tak je dostane, ale nie będe miała wyrzutów sumienia, ze nic nie zrobiłam. Moja mama ma cały poorany brzuch, oczywiście tego po tylu latach nie widać mocni, ale jednak są..
|
|
|
|
#3112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- no siur, że spioszki na szelkach: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CCgQ9QEwAg ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
A tak a propos radości z II trymestru- to u mnie i tak kicha. 15 tydz konczy się, ja od 16 mam mdłości, zgagę, rzadko kiedy spokojnie zasnę z powodów trawiennych. Ale jako dziecko miałam acetonemię ( brak umiejętności trawienia tłuszczy), to nigdy się nie cofnęło na 100 proc., więc sądzę, że po prostu będę mieć tak do końca. Dobija mnie bezsennosć. A właściwie trudność w zasypianiu, zasne przed TV, jestem zmęczona idę się położyć... i nic przez nawet 2 godz.
|
|
|
#3113 |
|
Zadomowienie
|
Tez to znam. Po południu czy nawet o 19 zasnę na siedzaco przy TV, a w nocy do 2-3 się męcze i nie mogę zasnąć..
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
nie jest mi niedobrze!!!!!!!!!!!!!!!! ! jeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!! !!!pierwsz raz od tygodni;-) ale lekki głodek czuję, ale wiem że jak zjem to mnie zbierze. Zjadłam kolację, więc pozywienie dostarczone;-)
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
podczytuje was czasem bo terminek mam na 30 grudnia wiec wiecej z wami wspólnego bo na mamusiach list- grudniowych jestem na końcu i mało w temacie ![]() postaram sie zagląć cześciej pozdrawiam wszystkie mamusie
|
|
|
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
Muron brawo!!!!
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
duphaston i witaminki na sen bo mnie zemdlą;-)
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Sanderinka, to my tak samo z TP
![]() słuchajcie, przejrzałam wklejone przez Was zdjęcia śpiochów i pajaców i moim zdaniem na zimę to w ogóle śpiochy są bez sensu. mi się wydaje, że lepiej założyć jedno ubranko niż kaftanik plus śpiochy, nie? właściwie, to ja w ogóle nie wiem, jak się ubiera dziecko ![]() i co ja zrobię? może coś nam powiedzą na szkole rodzenia? a'propos brzuchów.. ja zaraz kończę 18 tc, więc od poniedziałku 19 tc i też mam minimalny brzuch. coprawda już przestaję się mieścić w niektóre ciuchy, ale nie wiem, czy ja tak przytyłam czy napuchłam, czy to brzuch. aha, i dopadła mnie jakaś infekcja, bo bardzo swędzi mnie w środku pochwy. dobrze, że dzisiaj idę do gina i oby to nie był żaden grzyb.
|
|
|
|
#3119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masz w zupełności racje gdyby IgM wyszedł dodatni byłoby źle ale co do IgM nie masz się co martwić, ja miałam dodatni i schizowałam, ale lekarz mnie uspokoił
|
|
|
|
|
#3120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wtedy położna polecała kupić na początek kaftanik ze śpiochami żeby był nad pępkiem ale z doświadczenia wiem że body też się swietnie sprawdza. Kaftaniki i tak wykorzystane bo z długim rękawiem i zakładałam na body z krótkim plus śpiochy. Ja już nie pamietam jak to było ale chyba mama mi pomagała... była ze mną pierwszy miesiąc... Ubieraliśmy tak jak sugerowała i dziecko ani raz nie miało potówek i nie było przegrzane. wiec chyba ok... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

wiecie może jak interpretować wyniki cyto?

I jak tu wysłać faceta na zakupy.. 
.
kto wie?