|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
witam wieczorowo
![]() ja właśnie zrobiłam sernik dukanowy genialny ![]() i ja również potwierdzam tezę o śmierdzeniu z pyska ja dziś jestem 4 dzień na diecie a już sama czuję i mam dziwny posmak
|
#2342 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby tak dalej do celu Ja mam jeszcze 25 - 28 wiec troche tu pobede ![]() Cytat:
I wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, udanego wypoczynku Cytat:
Cos im sie chyba poprzestawialo gdzieniegdzie Cytat:
Cytat:
![]() Pamietam, ze co kilka stron przewija sie temat wypadania wlosow. Czy te z Was ktore maja z tym problem pija regularnie pokrzywe? Bo ona nie tylko pomaga na pozbycie sie wody z organizmu, ale rowniez na wzmocnienie i porost wlosow ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Bry
|
|
#2343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajne uczucie zakładać "stare" obcisłe ciuchy, które nagle robią się luźne. Kochana za kolejne 10kg ta sukienusia będzie na Tobie wisieć. ......................... ... Dobry wieczór Konczita
|
|
#2344 |
|
Przyczajenie
|
OK, a więc od jutra zaczynam<jupi> Mam do Was prośbę, drogie Dukanki
Macie może jakiś link do strony z fajnymi przepisami na każdą fazę?
|
|
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno pytanie. Kupiłam krewetki koktajlowe i nie wiem jak je zrobić na PP. Macie jakieś pomysły? ;> Myślałam o pizzy z krewetkami, ale nie wiem czy to dobre będzie. Pomocy
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
a ja laseczki wpadlam powiedzieć dobranoc
![]() ciekawe jak jutro waga
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Kochane
![]() chetnie zobaczylabym Wasze buzki i wasze osiągnięcia hmmm? ![]() a tak pozatym to dzisiaj pieknie sobie dukałam, dzień PP: serek wiejski placki otrebowe+2 jajka+ plaster szynki 2 nalesniki z kostką twarogu serek wiejski z polową puszki tunczyka 2-3 kawy z mlekiem pepsi woooda dużo wooody ![]() no i oczywiscie filizanka nutelki ![]() jak dla mnie to piekny proteinkowy dzien
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki dzisiaj to ja Was nie nadrobię ... niedawno wróciłam z pracy ... mam taki zapierdziel że nie wiadomo w co ręce włożyć ... koszmar ... ledwo żyję ... wypiję tylko herbatkę i idę spać ...
|
#2349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za mną chodzą kalmary tak robione )
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z cerą przestałam mieć problemy już po 2 tyg. kuracji. Naprawdę, moja twarz strasznie reagowała na tytoń... Co do smaków, ciężko mi stwierdzić jakby to wpłynęło na normalną osobę [w sensie bez diety białkowej z takimi ograniczeniami] ale ja miałam ciągle ochote czymś drażnić kubki smakowe, ale nie czułam głodu. Wiem, że niektórzy rzucając papierosy musieli to zajadać czyms innym. nie miałam z tym rpoblemu.. Jeśli chodzi o stres. To prędzej - wystarczyło, że próbowałam się zajmować wtedy czymś innym, starałam się wykluczać sytuacje stresowe. Co prawda pracowałam pod presją czasu, ale jak przychodziła chęć na papierosa to jadłam wieśniaka i dużo piłam. Generalnie motywacja i silna wola wygrały... Polecam
|
|
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co... co do smierdzenia z buzi... to tak, smierdzi jajami
no ale gumy pomagają![]() ale zauwazylam tez, ze jak nie pocilam sie nigdy mocno, prawie wcale.. tak teraz juz mam na półce z 7 antyperspirantów w tym 2 takie specjalistyczne bo ciagle czuje, ze po polowie dnia juz jest mi nieswiezo:/ i nie kojarzylam tego z dukanem.. dopiero dzis do mnie dotarło, ze to wlasnie od kiedy zaczęłam dietę... buuu...
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-07-29 o 21:26 |
|
|
|
#2353 |
|
Przyczajenie
|
Dobry wieczór panienki i mężatki dunkanki
Postanowiłam do Was dołączyć bo czytam i czytam i nadziwić się nie mogę jakie Wy fajne jesteście a czasem to padam ze śmiechu i ronię łzy hyhy. Na diecie jestem od prawie dwóch tygodni-na liczniku mniej o 3,4 kg .Waga wyjściowa 85 ,docelowa 72. Mam nadzieję wytrwać bo mi się ta dieta podobuje bardzo i żarełko smakowite i głodu nie odczuwam. Trzymajcie kciuki jak i ja trzymam!
|
|
|
|
#2354 |
|
Przyczajenie
|
Witaj my tez trzymamy kciuki za Wszystkie pokolei i zyczymy im wytrwalosci, choc sama jestem dopiero dwa dni na diecie kibicuje innym
![]() Czarownico chetnie pokazemy swoje zdjecia tylko musze cos poszukac bo robilam format w lapku, system mi padl ostatnio i nie mam zadnych zdjec ale napewno wiele z nas sa na innych stronach jak NK i inne... wiec tam jestem a na razie nie posiadam zdjec |
|
|
|
#2355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko wiesz, uważaj, bo w niektórych kręgach uważane jesteśmy tu za sektę dukanistyczną Nie boisz się nas ani trochę? |
|
|
|
|
#2356 |
|
Przyczajenie
|
Kochane Dukanki!
Od dziś, pięknieje razem z Wami!! ![]() Macie może jakieś dobre rady na początek? Na pewno się przydadzą, planuję duuuuużo zrzucić!! ;D
|
#2357 | |||
|
Rozeznanie
|
Wybaczcie, ja dzisiaj tak z 'doskoku' i nie nadążam za wami, ale obiecuję, że nadrobię jutro
![]() Cytat:
Cytat:
ale biorę się w garść, powtarzam sobie, że 'już tylko trochę, WYTRZYMAJ!' i wciskam w siebie kolejną porcję tuńczyka z twarogiem, jakoś idzie ![]() Cytat:
też to zauważyłam, ale myślałam, że sobie ubzdurałam ![]() Resztę nadrobię jutro Słodkich snów kochane Dukaneczki |
|||
|
|
|
#2358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
#2359 |
|
Raczkowanie
|
Oj ja dziś jajeczniczka na szyneczce z rana a potem pół murzynka
załamka jak się najadłam no ale wieczorkiem 15 minut na rowerku stacjonarnym i brzuszki wiec moze nie bedzie tak źle![]() Dobranoc Dziewuszki
|
#2360 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Czytam Was i czytam i postanowiłam sie przywitać Już w części 7 chciałam dukać,ale okrzyczano mnie że nie mogę jak karmię więc grzecznie odpuściłam, obecnie nadal karmię więc dalej nie mogę dukać,ale pomyślałam że przeciez powoli pewne zasady mogę zacząć stosować-choćby odstawienie mącznych rzeczy i słodyczy. Czytałam w 7 części dużo ale zaprzestałam-teraz znowu Was czytam bo dużo na przyszłość się dowiaduję,ale książki nie czytałam bo wiem że podświadomie zaczęłabym się do niej stosować,a na tym mały by mógł ucierpieć.Choć już bym chciała przestać karmić ale Mati jest przed operacją i wszyscy lekarze namawiają mnie żebym karmiła jak najdłużej-szybciej będzie się jego organizm regenerował..... Po ciąży mi zostało masakra! prawie 20kg! i nie umiem z tym nic zrobić-co prawdą nie zajadałam się słodyczami-ale ogólnie lubię jeść Nie będę Wam tu zawracać głowy swoimi problemami,ale może czasem pozwolicie się odezwać No i życzę Wam żebyście dawno były na IIIfazie,jak ja będę zaczynać na poważnie romans z Dukanem ![]() ![]() klask i:POWODZENIA!!!!! I samych dobrych dni![]() ![]() kl aski:
|
|
|
|
#2362 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witaj w klubie. I powodzenia życzę. I nie grzeszyć, bo...
|
|
|
|
|
#2364 |
|
Przyczajenie
|
Oj to nie wiedzialam i kupilam make kukurydziana ale dziekuje za odpowiedz przynajmniej wiem ze nie nalezy uzywac, zreszta nawet nie wiem jak tu sie skrobia nazywaja
|
|
|
|
#2365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Naprawde nie wiedzialam ze to co innego O_o ![]()
|
|
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i odpowiemy, jeśli wiemy, a jak nie my to nasze "starsze" dukanki więcejwiedzące. Fajny pomysł, uważam, zdobyć wiedzę szerszą zanim przystąpisz do diety - zawsze to mniej wątpliwości potem, więcej pomysłów na jedzonko zasłyszanych, podpatrzonych... Dobra myśl.
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
kurcze to ja juz wiem dlaczego ja sie ciagle kleje.
co to za skrzyp, jakas herbata?? od jakiegos czasu znow leca mi wlosy. niby biore witaminy, moze skrzypowite brac? ona bedzie miala wieksze stężenie chyba??!!
|
|
#2368 |
|
Zadomowienie
|
jezu.... ledwo zyje...
jednak dwa markety na raz z marudnym spiacym dzieckiem i jeszcze bardziej marudnym TŻem to ponad moje sily. ale mam te twarogi, wiesniaki, wiaderka sernikowe, lososie, tilapie, makrele, kuraki i inne dziwne rzeczy potrzebne mi na nastepny tydzien do zycia i spalania smalcu ![]() jakie to fajne uczucie jak sie czlowiek schyla zeby cos wziac z dolnej polki a potem wstaje i musi podciagnac spodnie bo zjechaly :P hehe w Tesco jest extra promocja jajcow 5,99zl za 20 szt rozmiar L... nie wiem jak w Waszych miastach, ale u mnie to extra okazja, bo np w Biedronce jaja L kosztuja 4,49..... ![]() a i beda te jaja caly miesiac bo to hit sierpnia wiedzialam kiedy wybrac dobry moment na diete :P wzielam 4paczki (80jaj!!) a TŻ patrzyl sie na mnie jak na debila do kwadratu ![]() to mu powiedzialam zeby sie nie martwil i w tydzien je zjem.... hahahahhahaha i ze znowu bedziemy mogli przyjechac do jego ulubionego sklepu ![]() bosh... jak kobieta glupia i nie umie jezdzic to musi czekac az facet zawiezie i potem mu w akcie wdziecznosci kanapki do pracy robic... kurde... ide rozpakowac te wszystkie rzeczy, upchac kolanem do lodowki, papierosek, kapanie i spac... także dobranoc, pchly na noc
|
#2369 | |
|
Raczkowanie
|
czy Wam drogie dukanki tez tak burczy w brzusiu?? mi sie nei chce jesc, ale ciagle slysze jak zołądek do mnie przemawia, on cos ewidentnie ode mnei chce
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#2370 |
|
Zadomowienie
|
STOP! Czekaj, zanim kupisz i zaczniesz pić czy łykać, dowiedz się w aptece czy przypadkiem ziele skrzypu nie jest niewskazane latem. Coś mi się obiło o uszy kiedyś, że picie skrzypu w połączeniu ze słońcem powoduje występowanie plam na skórze. Nie jestem tego pewna, ale może lepiej się uświadom na 100% zanim zaczniesz brać niż potem miałaby Cię spotkać jakaś niemiła niespodzianka.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

genialny 
ja dziś jestem 4 dzień na diecie a już sama czuję i mam dziwny posmak 

Oby tak dalej do celu 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

... 60!!

klask i:POWODZENIA!!!!! I samych dobrych dni