Dla wszystkich śpiewających! - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-06, 21:23   #841
olcik_07
Zadomowienie

GG do olcik_07
Dot.: Dla wszystkich śpiewających!

ej a co tu tak cicho?

no ja tylko czekam na tego Idola! podobno już jesienią!
Stary 2010-06-07, 08:33   #842
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Idol ma byC???

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 19:50   #843
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
Napisane przez olcik_07 Pokaż wiadomość
ej a co tu tak cicho?

no ja tylko czekam na tego Idola! podobno już jesienią!
Weźmiesz udział?

Ja myślałam, że teraz zamiast Idola będą to żalowe JustThe2ofUs klepać
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 15:21   #844
Shade666
Raczkowanie

A ktoś ma doświadczenia z pracą w studio ? Znacie osoby na co dzień lubiące bawić się w mastering, remiksowanie itp ? Jedno z drugim bardzo by mi się przydało.

Ja chciałam śpiewać od zawsze, wcześniej to tam schola, chór, chór kościelny..narobiłam sobie takiej -> <- maniery, że do tej pory nie mogę z tego całkiem wyjść, ale się staram

Potem zespoły rockowe, przeróżnej maści aż w wieku około studyjnym znalazłam się w metalowym, gdzie było co najmniej super, ale niestety, jak to często bywa, projekt się posypał i rozszedł po kościach

Od tamtej pory projekty i tylko projekty - kolega przysyła nagranie, ja robię wokal, miks i na myspace.

Największe boleści :

-deficyt zespołów we wschodniej części Polski NIE-punkowych, NIE-blackmetalowych i NIE-DreamTheater-opodobnych.
-deficyt muzyków chętnych do współpracy na odległość
-głos delikatny i słodki aż do obrzydzenia - ktoś zna skuteczne metody na wzmocnienie głosu ? Może być też na chrypę czy inne drapieżne wokale.
-negatywne komentarze na Myspace odnośnie siły głosu i angielskiego akcentu

Największe szczęście :

-odnaleźć nauczyciela wokalu we wschodnich rejonach Polski (po 4 latach poszukiwań mnie się udało w Lublinie, wcześniej miałam fantastyczną nauczycielkę i nauczyciela w Rzeszowie, mogę polecać w ciemno),
-że ten słodkawy głosik jednak jakoś brzmi i jest ulepszany coraz bardziej,
-pozytywne komentarze na Myspace

No.
Shade666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 17:04   #845
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Taa.. słodki głosik to jest przekleństwo... szczególnie jak się rocka słucha

Są ćwiczenia na wzmocnienie, ale to trwaa. Robię teraz taki 12-płytowy program na rozwinięcie mix voice i to chyba idzie w tym kierunku, ale barwy głosu zmienić raczej nie idzie..

Może zainteresuj się CompleteVocalTechnique? Oni tam kładą akcent przede wszystkim na głośnie śpiewanie, więc może to będzie to?

Stary 2010-06-27, 14:48   #846
shure
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Choomik Pokaż wiadomość
Heh a ja w sumie bardziej dla siebie, na Jołtubee nie mam w sumie nic z czego byłabym specjalnie dumna, cóż.. praca praca praca i może wtedy

Na konkursy za cienka jestem, ale, Shure, napisz nam o tym coś więcej, to może ktoś się zainteresuje (Chyba że nie chcesz konkurencji, co byłoby całkiem logiczne)
Sorka ze dopiero teraz odpisuje ale konkurs jest przeniesiony na jesien wiec masz jeszcze troszke czasu .O konkurencje sie nie boje bo ja nie biore udzialu jako takiego poniewaz jestem jedna z osob ktora nagrywa plyte na ten konkurs . wiecej informacji mozesz znalesc na oficjalnej stronie mdk zgierz
trzeba przygotowac 2 piosenki w tym co najmniej jedna musi byc "nasza" czyli metamorfozy albo sposobu na nude
pozdrawiam

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 23:26   #847
olcik_07
Zadomowienie

GG do olcik_07

Cytat:
Weźmiesz udział?

Ja myślałam, że teraz zamiast Idola będą to żalowe JustThe2ofUs klepać
no ja czytałam w necie i w tv Nina Terentiew mówiła, ze zamiast JOŚ ma być Idol na jesieni także zobaczymy jak będzie to wezme udział, a co tam! żeby się sprawdzić
Stary 2010-06-29, 14:03   #848
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
no ja czytałam w necie i w tv Nina Terentiew mówiła, ze zamiast JOŚ ma być Idol na jesieni także zobaczymy jak będzie to wezme udział, a co tam! żeby się sprawdzić
Super Będę trzymać kciuki Dobrze, że zrezygnowali z tego dziadostwa, bo już mi się byle jak robiło jak sobie słodzili.

Ciekawe kogo tym razem do jury dadzą... W sumie Cygan, Zapędowska i Leszczyński by pasowali, ciekawe kogo wybiorą na mean judge (Może znowu Dode)

Stary 2010-06-29, 16:21   #849
Shade666
Raczkowanie

Cytat:
Taa.. słodki głosik to jest przekleństwo... szczególnie jak się rocka słucha

Są ćwiczenia na wzmocnienie, ale to trwaa. Robię teraz taki 12-płytowy program na rozwinięcie mix voice i to chyba idzie w tym kierunku, ale barwy głosu zmienić raczej nie idzie..

Może zainteresuj się CompleteVocalTechnique? Oni tam kładą akcent przede wszystkim na głośnie śpiewanie, więc może to będzie to?
Z tym głośnym śpiewem to raczej nie jest dobry pomysł, bo mi prowadząca wiele razy powtarzała, że mam śpiewać mocno, a nie głośniej bo głośniej nie znaczy mocniej

A co to za 12płytowy program ?
Stary 2010-07-04, 00:07   #850
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
Napisane przez Shade666 Pokaż wiadomość
Z tym głośnym śpiewem to raczej nie jest dobry pomysł, bo mi prowadząca wiele razy powtarzała, że mam śpiewać mocno, a nie głośniej bo głośniej nie znaczy mocniej
Kazała ci śpiewać mocno? To trochę dziwne, bo natężenie głosu zależy bardziej od techniki, prawidłowego zwierania się strun, a nie fizycznego nacisku. Tzn tak też można, ale... różne są opinie czy to na dłuższą metę jest fajne.

Jak dla mnie wystarczy spojrzeć na śpiewaków operowych, czy np Whitney Houston. Jak ktoś spiewa jej piosenkę, to jest nacisk na to, żeby zaśpiewać bardzo mocno itd. A ona śpiewa na pełnym luzie, czasem wręcz mówi, moment kulminacyjny śpiewa z takim spokojem z jakim zazwyczaj śpiewa się pierwszą zwrotkę. Wiadomo, że teraz jej się troche pogorszyło, ale to na pewno nie przez technikę, bo ona pod tym względem była perfekcyjna.

Do CVT też mam spore wątpliwości, bo uczę się techniki antagonistycznej i ona jakby burzy wszystko co uważałam za słuszne Warto się jednak z tym zapoznać, bo może akurat podpasuje Oni twierdzą, że można krzyczeć bez obaw, więc jak ktoś chce śpiewać rocka, to może tędy droga.

Cytat:
A co to za 12płytowy program ?
To jest program Bretta Manninga "Mix development" W sumie pierwsza seria, którą przerabiam w miarę regularnie, więc może dlatego podobają mi się efekty

Stary 2010-07-04, 14:25   #851
Shade666
Raczkowanie

Pisząc "mocno" miałam na myśli podparcie przeponą. Im lepiej to podparcie wyćwiczone, tym później śpiewa się na coraz większym luzie i nie widać, jak silny jest to nacisk mięśni, tak więc po tylu latach śpiewania na Withney już tego pewnie nie widać :P Ale nie chodzi mi o spinanie się do siódmych potów czy robienie brzuszków żeby mieć lepsze mięśnie przepony :P Nie wiem jak Ci to lepiej wytłumaczyć, wiele rzeczy w wokalu jest nie do wytłumaczenia i się je po prostu czuje W każdym razie nic mi nie da głośne śpiewanie - zabrzmi to nie lepiej, jak krzyk małej dziewczynki :P I jak już mówiłam - moja nie każe mi się drzeć, bo i tak nie umiem ani też śpiewać głośniej i głośniej. Ja też uważam, że nie trzeba śpiewać głośno, żeby mieć mocny głos. Dajmy na to Korę z Maanamu - ona nie musi głośno śpiewać, po prostu ma mocny głos.
Stary 2010-07-05, 21:59   #852
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

To tak jest, że co jedna szkoła to mówią zupełnie co innego W SLS w ogóle się nie ćwiczy podparcia przeponą. Uważa się, że to jest "gadżet", który więcej energii pochłania niż oddaje w postaci dźwięku. Mimo wszystko próbowałam zgłębić swoją wiedzę w tym temacie, ale jakoś mi to uciekło.. Jakoś bardziej niż na głośności zależy mi na pozbyciu się do końca nieczystości i nabyciu pełnej płynności w przechodzeniu między tonacjami. Przepona może coś dać w tym kierunku?

Opinia kogoś, kto ćwczy taką technikę jest jednak najcenniejsza W moich poszukiwaniach internetowych właśnie natrafiłam na takich co tłumaczyli, że najlepsze na przeponę brzuszki i kondycja olimpijczyka

Edytowane przez Choomik
Czas edycji: 2010-07-05 o 22:02
Stary 2010-07-06, 14:35   #853
Nanusiaaa
Zakorzenienie

Nieśmiało witam wszystkich i gratuluję autorce wątku spełnienia marzeń związanych z wokalem, samej marzy mi się jakiś zespół ale nie ma w moim głosie nic charakterystycznego.

Nanusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 17:28   #854
Shade666
Raczkowanie

Czy przepona pomaga w przejściu między tonacjami - nie mam pojęcia, mnie pomaga Kiedyś nisko śpiewałam z przepony a im wyżej przechodziłam ,tym bardziej gdzieś po drodze katowałam gardło, bo z niego robiłam "wykop" dźwięku do góry. Skalę podciągam ćwiczeniami ale nadal jak są dźwięki wysokie i niewyćwiczone jeszcze, to podciągam brwi do góry - pomaga Jak czegoś nie zrozumiałaś to pisz, bo nie jestem pewna czy piszę jasno
Stary 2010-07-13, 15:20   #855
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
Napisane przez Nanusiaaa Pokaż wiadomość
Nieśmiało witam wszystkich i gratuluję autorce wątku spełnienia marzeń związanych z wokalem, samej marzy mi się jakiś zespół ale nie ma w moim głosie nic charakterystycznego.
Witamy, witamy. Napisz nam coś więcej o swoim śpiewaniu.

Cytat:
Napisane przez Shade666 Pokaż wiadomość
Czy przepona pomaga w przejściu między tonacjami - nie mam pojęcia, mnie pomaga Kiedyś nisko śpiewałam z przepony a im wyżej przechodziłam ,tym bardziej gdzieś po drodze katowałam gardło, bo z niego robiłam "wykop" dźwięku do góry. Skalę podciągam ćwiczeniami ale nadal jak są dźwięki wysokie i niewyćwiczone jeszcze, to podciągam brwi do góry - pomaga Jak czegoś nie zrozumiałaś to pisz, bo nie jestem pewna czy piszę jasno
Tłumaczysz raczej jasno, ale jakbyś to zobrazowała przykładem to już by w ogóle było super Wstawiłabyś jakieś nagranie ze swoim śpiewem?

Ja w sumie opieram się na pracy strun i nie znam podparcia przeponowego, więc mogę je stosować conajwyżej bezwiednie. (Jeśli to możliwe) Przy jakichś dłuższych dźwiękach, czy frazach czuję lekko pracę mięśni w okolicy mostka, ale to raczej gdy już kończy mi się powietrze. Nie wypycham dźwięku, bo w tym momencie byłoby to nieekonomiczne.

Trochę mnie przestraszyłaś tym wypychaniem wysokich dźwięków. Dużo ludzi tak robi i dlatego podchodzę z rezerwą do Waszej metody. O unoszeniu brwi szczerze mówiąc nie słyszałam, ciekawe jak to działa Ja raczej robie tak, że staram się śpiewać na maksymalnym luzie i jak jakiś wyższy dźwięk nie wchodzi to zaczynam ćwiczenie jeszcze raz albo szybko domykam struny. Jak dalej nie wchodzą to zazwyczaj znaczy, że głos jest jeszcze nierozgrzany albo zmęczony i nie ma co się tym przejmować, tylko ćwiczyć dalej . Skala się w końcu i tak rozwinie, a od forsowania można zacząć skrzeczeć (Niestety autopsja)

Stary 2010-07-13, 16:46   #856
Nanusiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy, witamy. Napisz nam coś więcej o swoim śpiewaniu.
w zasadzie to nie ma o czym opowiadać, śpiewanie jest dla mnie niespełnionym marzeniem, skończyłam Szkołę Muzyczną, zawsze takie dziecinne występy na akademiach w podstawówce, a teraz zazdroszczę wielu osobom ich głosów, bo w moim nie ma nic charakterystycznego i nie mam możliwości 'wybicia się' ... ostatnio próbowałam , pisałam maile do kilku osób ogłaszających się, ze poszukują wokalistki, lecz sprawa pozostała bez echa ...

Stary 2010-07-14, 12:09   #857
olcik_07
Zadomowienie

GG do olcik_07

Cytat:
w zasadzie to nie ma o czym opowiadać, śpiewanie jest dla mnie niespełnionym marzeniem, skończyłam Szkołę Muzyczną, zawsze takie dziecinne występy na akademiach w podstawówce, a teraz zazdroszczę wielu osobom ich głosów, bo w moim nie ma nic charakterystycznego i nie mam możliwości 'wybicia się' ... ostatnio próbowałam , pisałam maile do kilku osób ogłaszających się, ze poszukują wokalistki, lecz sprawa pozostała bez echa ...

Witam Cię

szkoła muzyczna to idealny początek nie poddawaj się, w końcu na pewno znajdzie się ktoś kto doceni Twój talent!

ja np,. teraz nic nie śpiewam (czasem w domu) bo całymi dniami siedze na praktykach a potem się uczę na poprawki, bo niestety dwa egzaminy zostały na wrzesień;/ SESJA ZABIJA HEHE (w sumie jedne, ale jeden chce teraz zaliczyć. )Ale to tak odbiegłam od tematu...

a tak btw znowu to moje mp3 mi się spsuło ;/ zn tylko przycisk "play" i mogę go włączać tylko przy pomocy komputera. Całe szczęście, ze w ogóle mogę go włączyć xDDD
Stary 2010-07-14, 12:12   #858
Nanusiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Cię

szkoła muzyczna to idealny początek nie poddawaj się, w końcu na pewno znajdzie się ktoś kto doceni Twój talent!

ja np,. teraz nic nie śpiewam (czasem w domu) bo całymi dniami siedze na praktykach a potem się uczę na poprawki, bo niestety dwa egzaminy zostały na wrzesień;/ SESJA ZABIJA HEHE (w sumie jedne, ale jeden chce teraz zaliczyć. )Ale to tak odbiegłam od tematu...
chciałam iść na edukacje muzyczną, ale musiała bym już teraz zakuwać w ostrym tempie a to koliduje z moją maturą w przyszłym roku, coś kosztem czegoś. Chyba zmarnuję te 8 lat nauki i pójdę na zupełnie inny kierunek .

Stary 2010-07-17, 18:02   #859
olcik_07
Zadomowienie

GG do olcik_07

Cytat:
chciałam iść na edukacje muzyczną, ale musiała bym już teraz zakuwać w ostrym tempie a to koliduje z moją maturą w przyszłym roku, coś kosztem czegoś. Chyba zmarnuję te 8 lat nauki i pójdę na zupełnie inny kierunek .
Jeśli mogę doradzić ze studiami, to idż tylko na to co Cię interesuje (chociaż w połowie). Nie ma sensu się męczyć. U mnie na Ogrodnictwie byli ludzie którzy poszli tak o, bo coś trzeba studiować i teraz na drugim semestrze zostało nas 40% całości po prostu nie ma sensu, nawet nauka nie idzie jak Cie to coś nie 'kręci'.
Stary 2010-07-17, 18:28   #860
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
To mogło być tak, że interesował ich konkretny gatunek muzyczny i może Cię w nim nie widzieli. To wcale nie znaczy, że coś jest nie tak z Twoim głosem Bo oczywiście wysyłałaś im jakieś nagrania? Ja bym była za tym, żebyś się nimi z nami podzieliła i powiemy Ci co i jak Część z nas już trochę w tym siedzi i ewentualnie doradzimy co jest nie tak i jak nad tym pracować.

Cytat:
Napisane przez Olcik_07
Jeśli mogę doradzić ze studiami, to idż tylko na to co Cię interesuje (chociaż w połowie). Nie ma sensu się męczyć. U mnie na Ogrodnictwie byli ludzie którzy poszli tak o, bo coś trzeba studiować i teraz na drugim semestrze zostało nas 40% całości po prostu nie ma sensu, nawet nauka nie idzie jak Cie to coś nie 'kręci'.
To na Ogrodnictwie tak koszą? Koszą... taa. Fajne słowo dobrałam

Na moim kierunku w sumie 2-3 poprawki to norma, ale to ma ścisły związek ze stypendiami i jest mocne parcie na wykoszenie tak z 80% na którymś z przedmiotów Chociaż w tym roku wyjątkowo ich lubię, bo mam tylko 1 poprawkę i to z przedmiotu, którego nie miałam się kiedy uczyć i całą wiedzę nabyłam w 1,5 tygodnia (Nie polecam)

Popieram pomysł ze studiowaniem zgodnie z zainteresowaniami, choć sama kierowałam się niewiadomo czym Nie umiałam sobie wyobrazić nic sensownego poza prawem i dzięki kosmicznemu zrządzeniu losu tam właśnie wylądowałam. W sumie na 2gim roku to się stało nawet wciągające, więc nie żałuję Ale i tak zamierzam zagłębić się w prawo autorskie, czy prawo reklamy, żeby mieć jakikolwiek kontakt z branżą rozrywkową

Stary 2010-07-17, 23:59   #861
Nanusiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, ale na muzyczny kierunek nie zdążę się przygotować, a nie będę przerywać studiów ani robić przerwy, zresztą to dłuższa historia...

Cytat:
To mogło być tak, że interesował ich konkretny gatunek muzyczny i może Cię w nim nie widzieli. To wcale nie znaczy, że coś jest nie tak z Twoim głosem Bo oczywiście wysyłałaś im jakieś nagrania? Ja bym była za tym, żebyś się nimi z nami podzieliła i powiemy Ci co i jak Część z nas już trochę w tym siedzi i ewentualnie doradzimy co jest nie tak i jak nad tym pracować.
miałam gdzieś nagranie, ale słaba jakoś, potem poszukam, oczywiście amatorsko nagrane aparatem ...

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

mam coś :
http://www.youtube.com/watch?v=0wHR6371180 gitara, mam nagranie głosu, ale on się tu wydaje taki dziecinny ... dobra , niech będzie, ale zakłamany przez jakość nagrania http://www.youtube.com/watch?v=PTuO2YNYeoc i przepraszam za te zacięcia, ale jestem dopiero w trakcie nauki chwytów, do tej pory tylko i wyłącznie nuty, a film krótki bo baterii w aparacie nie miałam ...

Stary 2010-07-18, 10:59   #862
olcik_07
Zadomowienie

GG do olcik_07

Cytat:

To na Ogrodnictwie tak koszą? Koszą... taa. Fajne słowo dobrałam

Na moim kierunku w sumie 2-3 poprawki to norma, ale to ma ścisły związek ze stypendiami i jest mocne parcie na wykoszenie tak z 80% na którymś z przedmiotów Chociaż w tym roku wyjątkowo ich lubię, bo mam tylko 1 poprawkę i to z przedmiotu, którego nie miałam się kiedy uczyć i całą wiedzę nabyłam w 1,5 tygodnia (Nie polecam)

Popieram pomysł ze studiowaniem zgodnie z zainteresowaniami, choć sama kierowałam się niewiadomo czym Nie umiałam sobie wyobrazić nic sensownego poza prawem i dzięki kosmicznemu zrządzeniu losu tam właśnie wylądowałam. W sumie na 2gim roku to się stało nawet wciągające, więc nie żałuję Ale i tak zamierzam zagłębić się w prawo autorskie, czy prawo reklamy, żeby mieć jakikolwiek kontakt z branżą rozrywkową

Koszą, to mało powiedziane ja sama na początku tez tak myślałam jak większość ludzi młodych ('a pójdę, trochę się kwiatków pouczę, zrobie licencjata w 3 lata i spokój') a tutaj!?, no i przede wszystkim nie licencjat tylko inżynier na 1 semestrze normalnie chemia i fizyka, na drugim wykańczająca wszystkich biochemia i dendrologia na której musimy umieć ok 2500 drzew i krzewów po łacinie i ich wymagania. Ogrodnictwo to tylko prosty kierunek z nazwy.

mi została poprawka biochemii (ale zapisałam się na sierpien zeby mieć z głowy) i dendrologia. Dendrologia została do zaliczenia 90% mojego roku z biochemii jakoś 70% xD

ale jest to baaardzo ciekawy kierunek i polecam tym którzy lubią tematy związane z ogrodnictwem. No i potem nie jest cięzko z praca, ponieważ zawsze na 170 osób przyjętych, studia kończy z mgr. grupka 30 osób

ale odbiegłam od tematu xD

Twój kierunek też wydaje mi się ciekawy i ciężki oczywiście, ale ja jednak wole rośliny no i gratuluję tylko 1 poprawki!

Cytat:
mam coś :
http://www.youtube.com/watch?v=0wHR6371180 gitara, mam nagranie głosu, ale on się tu wydaje taki dziecinny ... dobra , niech będzie, ale zakłamany przez jakość nagrania http://www.youtube.com/watch?v=PTuO2YNYeoc i przepraszam za te zacięcia, ale jestem dopiero w trakcie nauki chwytów, do tej pory tylko i wyłącznie nuty, a film krótki bo baterii w aparacie nie miałam ...
mało słychać, ale ciekawy masz głos. Delikatny bardzo i dobrze grasz na gitarze
Stary 2010-07-18, 12:23   #863
Nanusiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
mało słychać, ale ciekawy masz głos. Delikatny bardzo i dobrze grasz na gitarze
przed wszystkim mam niski głos, no ale niestety nie mam pomysłu jak się wybić ...

Stary 2010-07-29, 23:33   #864
imeshih
Rozeznanie

Witam wszystkich Dopiero dzisiaj odkryłam ten wątek, ale chętnie się w nim trochę poudzielam. Ja wprawdzie w śpiewie dopiero stawiam pierwsze nieśmiałe kroki i nie mam pojęcia co z tego wyjdzie i czy w ogóle mój śpiew jakkolwiek rokuje, ale w sumie przez całe życie ciągneło mnie do muzyki i w końcu postanowiłam, że "coś" z tym trzeba zrobić
imeshih jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 10:47   #865
olcik_07
Zadomowienie

GG do olcik_07

Cytat:
Napisane przez imeshih Pokaż wiadomość
Witam wszystkich Dopiero dzisiaj odkryłam ten wątek, ale chętnie się w nim trochę poudzielam. Ja wprawdzie w śpiewie dopiero stawiam pierwsze nieśmiałe kroki i nie mam pojęcia co z tego wyjdzie i czy w ogóle mój śpiew jakkolwiek rokuje, ale w sumie przez całe życie ciągneło mnie do muzyki i w końcu postanowiłam, że "coś" z tym trzeba zrobić

Witamy
no to powiedz nam jakie te kroki stawiasz
Stary 2010-09-14, 15:59   #866
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
przed wszystkim mam niski głos, no ale niestety nie mam pomysłu jak się wybić ...
Nie wiem jaki masz głos, bo na tym nagraniu kompletnie nic nie słychać Spróbuj śpiewać przodem do aparatu jak na tym filmiku, gdzie grasz na gitarze (Btw grasz bardzo ładnie, a wiem co mówię, bo też ten utwór na zajęciach męczyłam i wg mnie nie jest łatwy do zagrania)

Co do wybijania się... Masz trochę dziwne podejście. Ludzie ciężko pracują przez kilka lat i nie są w stanie się wybić, a Ty byś chciała od razu... Myślę, że dołączenie do zespołu to bardzo dobry pomysł, bo oni mogą Cię zainspirować i zmotywować do pracy, ale to potrwa zanim odnajdziecie własne brzmienie.

Jeśli naprawdę chcesz się wybić to jedyna rada jaka wydaje mi się sensowna to skup się na wokalu albo na gitarze i po prostu pracuj nad tym ile to możliwe. Tylko tak można dojść do jakiegoś zadowalającego poziomu i jakoś się wybić. Ale pamiętaj, że to jest Polska i muzycy generalnie dopłacają, a nie zarabiają na graniu

Ale trzymam kciuki, bo marzenie to piękne Aha i odpowiadając na pytanie dlaczego sama nie słucham swoich rad, odpowiem tak : Mam uzasadnioną obawę, że do tego zawodu czegoś ewidentnie mi brakuje i prawdopodobnie jest to talent

Stary 2010-11-10, 19:27   #867
19agusia91
Zakorzenienie

Dziewczyny, macie może podkład do tej piosenki?http://www.youtube.com/watch?v=CmY6i1uZQnE
Czy pamiętasz jak ze mną tańczyłeś walca? zalezy mi bardzo..
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-22, 21:43   #868
simcha
Zakorzenienie

o matko, jak ja dawno tu nie zaglądałam
witam Was i od razu rzucam ogroooomną prośbą szukam nauczyciela śpiewu w okolicach Rzeszowa, Mielca, emisja głosu, wokal rozrywkowy, super by bylo gdybyście znały kogoś od wokalu jazzowego Wszystkie opinie mile widziane Mam nadzieję że jest tu ktokolwiek z podkarpackiego
Dzięki z góry za pomoc

zapuszczam włosy

Pomóż Bronkowi Lopez zostać w Polsce z mamą!
podpisz PETYCJĘ
simcha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 20:35   #869
Djapira
Zadomowienie

Podbijam!

Dziewczyny a może znacie jakiegoś dobrego nauczyciela/elkę w Warszawie?

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 21:40   #870
simcha
Zakorzenienie

niestety nie, ale nadal podbijam swoje pytanie
i szukam WARSZTATÓW wokalnych w Rzeszowie, Krakowie, ew w Warszawie, kilkudniowych, na weekend lub nie, albo nawet jakiś wyjazd na ferie.
Olcik - ty jesteś w Krk? (nie wiem czy dobrze pamiętam ) gdzieś przeczytałam że Lart organizował jakieś wokalne warsztaty ale nie mogę tego nigdzie znaleźć

zapuszczam włosy

Pomóż Bronkowi Lopez zostać w Polsce z mamą!
podpisz PETYCJĘ
simcha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości