Tż przyznał się do zdrady- chcę odwołać ślub... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 00:08   #31
goplankowa
Zakorzenienie

Dot.: Tż przyznał się do zdrady- chcę odwołać ślub...

Cytat:
Napisane przez biedronka007 Pokaż wiadomość
Właśnie zakończyłam 2 min rozmowę, a raczej wysłuchanie monologu mamy tż'ta, że on cały czas płacze i co ze mnie za dziewczyna, która takie szopki odstawia... ech...
Chyba żartujesz ?! To może niech jej mąż ją zdradzi ;/ ciekawie co powie ;/

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 00:10   #32
biedronka007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
To już kompletne dno... Zwala winę na Ciebie. Co za skończony prostak. Teraz niestety widać jak na dłoni, co z niego za człowiek.

A przepraszam, o mamę chodzi. No cóż, chcesz być członkiem takiej rodziny?
wiesz ja myślę, że tonący brzytwy się chwyta i on nie myślał, ani nikt inny, że będę taka konsekwentna i nieustępliwa- skoro sala opłacona, zaproszenia porozdawane, suknia zamówiona itd: pewnie myślał, że strzele fochem i będzie dobrze. A że tak nie jest, to pewnie lamentuje najbliższym i sobie ich "urabia", bo pewnie nigdy nie widzieli jak płacze jako dorosły facet i dla nich jest to poruszający widok...
biedronka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 00:11   #33
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Chyba żartujesz ?! To może niech jej mąż ją zdradzi ;/ ciekawie co powie ;/
Errrr a co to za facet, który płacze i za którego matka musi rozmawiać przez telefon, bo on płacze (cały czas)?

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 00:11   #34
201803290936
Konto usunięte

Cytat:

(...)

Właśnie zakończyłam 2 min rozmowę, a raczej wysłuchanie monologu mamy tż'ta, że on cały czas płacze i co ze mnie za dziewczyna, która takie szopki odstawia... ech...
Uuuu, jak dla mnie punkt za tym, aby nie wchodzić do takiej rodziny - takiej, dla której całowanie się z inną to nic takiego, a Ty jesteś ta zła, bo nie przeszłaś nad tym do porządku dziennego. Dno. Ja bym swojego syna za uszy ciągnęła do dziewczyny, aby przepraszał na kolanach, a nie tej dziewczynie truła przez telefon jaki to synuś biedny, bo płacze. Coś czuję, że nigdy u nich nie będziesz miała poparcia, obojętnie co on odwali.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 00:14   #35
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Jego matki bym się pochopnie nie czepiała, bo nie wiadomo jaką wersję on jej przedstawił... Czy się przyznał do tej zdrady w ogóle. Mógł jej powiedzieć cokolwiek.

Te jego płacze to trochę żałosne są, szczerze powiedziawszy... To on jest stroną która zawiniła, a rozpacza jakby został niewinnie skrzywdzony. Chodząca niewinność.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 00:17   #36
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz ja myślę, że tonący brzytwy się chwyta i on nie myślał, ani nikt inny, że będę taka konsekwentna i nieustępliwa- skoro sala opłacona, zaproszenia porozdawane, suknia zamówiona itd: pewnie myślał, że strzele fochem i będzie dobrze. A że tak nie jest, to pewnie lamentuje najbliższym i sobie ich "urabia", bo pewnie nigdy nie widzieli jak płacze jako dorosły facet i dla nich jest to poruszający widok...
Ale moim zdaniem jego rodzice powinni porządnie go op***** za jego zachowanie a nie mieć pretensje do Ciebie.Masz pełne prawo by odwołać ślub a niedoszłej teściowej nie musisz się tłumaczyć bo pobudki Twojego postępowania są jasne, a sytuację schrzanił jej synuś.

Swoja drogą zastanawia mnie magiczna rola łez. Co z tego że faceci po przyłapaniu/przyznaniu się do zdrady płaczą? Przecież łzy nie zmazują ich winy, a niektóre kobiety to tak wzrusza... Łzy nie zawsze są związane z żalem za utraconą kobietą ale często za wygodnym i ustabilizowanym życiem.

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Uuuu, jak dla mnie punkt za tym, aby nie wchodzić do takiej rodziny - takiej, dla której całowanie się z inną to nic takiego, a Ty jesteś ta zła, bo nie przeszłaś nad tym do porządku dziennego. Dno. Ja bym swojego syna za uszy ciągnęła do dziewczyny, aby przepraszał na kolanach, a nie tej dziewczynie truła przez telefon jaki to synuś biedny, bo płacze. Coś czuję, że nigdy u nich nie będziesz miała poparcia, obojętnie co on odwali.
Otóż to. Strach wchodzić do takiej rodziny.

Edytowane przez blekitne_niebo
Czas edycji: 2010-07-30 o 00:18
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 00:18   #37
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Jego matki bym się pochopnie nie czepiała, bo nie wiadomo jaką wersję on jej przedstawił... Czy się przyznał do tej zdrady w ogóle. Mógł jej powiedzieć cokolwiek.

Te jego płacze to trochę żałosne są, szczerze powiedziawszy... To on jest stroną która zawiniła, a rozpacza jakby został niewinnie skrzywdzony. Chodząca niewinność.
No1 I nawet z tamtą się "tylko całował"

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 00:21   #38
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bugmenot4 Pokaż wiadomość
Bwahaha naiwna Myślisz że kiedyś znajdzie się taki? Musiałby być gejem
Oczywiście. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Twoja marna ironia mnie tej pewności na pewno nie pozbawi
Stary 2010-07-30, 00:36   #39
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
no niestety, ona może myśleć że przeskrobał jakąś głupotę.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 00:38   #40
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Znaczy się jesli jest wystarczająco sprytny to i tak Ty się nigdy nie dowiesz.
Zabrzmiało jak groźba. Już się boję. To że Ty się nie spotkałaś/eś z męską wiernością to nie znaczy że jej nie ma.
Jesteś mężczyzną czy kobietą? Pytanie pro forma
Stary 2010-07-30, 00:44   #41
biedronka007
Raczkowanie

Kochane!! jego mama zawsze była specyficzna i choćby nie wiadomo co się działo - będzie trzymała jego stronę. Miałam z nią do tej całej akcji super relacje- teraz jest po prostu wkurzona i faktycznie nie mam pewności jak bardzo się Tż wybiela... Poza tym moi rodzice też nie są lepsi, co prawda w lżejszej formie ale cały czas mówią "zastanów się" "przemyśl" "nie działaj pochopnie" "jeszcze się ułoży", a szczerze.. wolałabym od nich usłyszeć- kopnij go w d... Tylko, ze wiem ile zainwestowali kasy w to wszystko, swojej energii, czasu.. i ta odwieczna kwestia, co ludzie powiedzą-wiec powiedzmy, że gdzieś ich rozumiem. Część moich koleżanek natomiast twierdzi, że będzie dobrze, że mam już 24! lata i że nie warto podejmować takich decyzji z dnia na dzień bo to fajny, dobry chłopak a sala przecież opłacona.. więc jak pisałam wcześniej- zrozumienia w swoim otoczeniu mam jak na lekarstwo... dlatego tym bardziej jestem wdzięczna za wszystko, co tu piszecie!!

Wysłałam na nk wiadomość do tej koleżanki z prośbą o spotkanie. Mam nadzieję, że da rade jutro- wolałabym już tego nie odwlekać.. odezwę się jak tylko mi odpisze!! dobranoc!
biedronka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 00:47   #42
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane!! jego mama zawsze była specyficzna i choćby nie wiadomo co się działo - będzie trzymała jego stronę. Miałam z nią do tej całej akcji super relacje- teraz jest po prostu wkurzona i faktycznie nie mam pewności jak bardzo się Tż wybiela... Poza tym moi rodzice też nie są lepsi, co prawda w lżejszej formie ale cały czas mówią "zastanów się" "przemyśl" "nie działaj pochopnie" "jeszcze się ułoży", a szczerze.. wolałabym od nich usłyszeć- kopnij go w d... Tylko, ze wiem ile zainwestowali kasy w to wszystko, swojej energii, czasu.. i ta odwieczna kwestia, co ludzie powiedzą-wiec powiedzmy, że gdzieś ich rozumiem. Część moich koleżanek natomiast twierdzi, że będzie dobrze, że mam już 24! lata i że nie warto podejmować takich decyzji z dnia na dzień bo to fajny, dobry chłopak a sala przecież opłacona.. więc jak pisałam wcześniej- zrozumienia w swoim otoczeniu mam jak na lekarstwo... dlatego tym bardziej jestem wdzięczna za wszystko, co tu piszecie!!

Wysłałam na nk wiadomość do tej koleżanki z prośbą o spotkanie. Mam nadzieję, że da rade jutro- wolałabym już tego nie odwlekać.. odezwę się jak tylko mi odpisze!! dobranoc!
Faktycznie, dogorywasz już fajny, dobry chłopak - no nie powiedziałabym
Pozdrawiam i życzę dużo siły
Stary 2010-07-30, 00:57   #43
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Część moich koleżanek natomiast twierdzi, że będzie dobrze, że mam już 24! lata i że nie warto podejmować takich decyzji z dnia na dzień bo to fajny, dobry chłopak a sala przecież opłacona..
(...)

Wybacz, ale jakieś dziwne i mocno zdesperowane te Twoje koleżanki (a raczej ich część). 24 lata to dopiero 24 lata - ja tuż przed 24 urodzinami poznałam mojego TŻ - tego właściwego (wcześniej przemęczywszy się z kilkoma niezłymi łosiami). Sala niech sobie będzie opłacona - najwyżej stracisz /stracicie. To tylko pieniądze, a tu chodzi o Twoje życie, a przynajmniej sporą jego część (bo rozwieść się nie jest łatwo, a wtedy to dopiero miałabyś gadane, że po co, że masz z nim już być, skoro się zdecydowałaś na ślub etc.). Ja wyszłam za mąż mając 28 lat, mam wiele koleżanek, które jeszcze nie wzięły ślubu i są bardzo szczęśliwe - to jakaś inna planeta, czy jak? Ślub za wszelką cenę, bo latka lecą, bo ciocia patrzy, bo tak wypada? Lej ciepłym moczem na takich "genialnych" doradców.
Stary 2010-07-30, 01:29   #44
carolinascotties
Zakorzenienie

nie wiem, co powinnas zrobic...
wiem, co ja bym zrobila - zerwalabym wszelkie wiezi laczace mnie z draniem - bez wysluchiwania tlumaczen, przeprosin...

wyjechalabym daleko - zaszyla sie gdzies - i zastanowilabym sie, czy lubie, czy kocham i szanuje siebie... tylko ktos, kto nie lubi siebie pozwala na to, by go deptac...

argumentow dotyczacych sali nie chce sie komentowac - bo jesli masz do wyboru zmarnowane zycie u boku kogos, komu nie zaufasz - i koszt sali... to... przepraszam-ale chyba nie ma o czym mowic

badz silna!

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA

Edytowane przez carolinascotties
Czas edycji: 2010-07-30 o 01:32
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 01:46   #45
Tycha114
Raczkowanie

Pamiętaj Kochana Słabi ludzie nie wybaczają, to przywilej ludzi silnych , nie skreślaj go, nikt nie zmusza Was do małżeństwa dajcie sobie czas, aby odbudować zaufanie. Jeżeli on Cię naprawdę kocha to zrozumie i zrobi wszystko, żeby obudować Wasze dawne relacje. Jeżeli Ty go naprawdę kochasz też od niego nie będziesz chciała odejść, bo będziesz cierpiała jeszcze bardziej. On jest tylko człowiekiem, który popełnił błąd i widać, że bardzo żałuje. Teraz zależy tylko od Ciebie czy jesteś na tyle silna, żeby mu wybaczyć. Tak naprawdę jesteś na tej lepszej pozycji, mimo że on Cię bardzo skrzywdził, to on cierpi jeszcze bardziej za swoją głupotę, żyje w niepewności i ma straszne wyrzuty sumienia. Pamiętaj, to Ty w tej sytuacji masz nad nim przewagę. Jest takie powiedzenie "żywić urazę, to jak pozwolić komuś za darmo zamieszkać w swojej głowie". Będziesz się tym dręczyć, więc przemyśl to, czy warto. A niech on pamięta, że wybaczyć, to nie znaczy zapomnieć.
Trzymaj się Kochana i nie pozwól się zniszczyć.
Tycha114 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 01:49   #46
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tycha114 Pokaż wiadomość
Pamiętaj Kochana Słabi ludzie nie wybaczają, to przywilej ludzi silnych ,
(...)
Skąd te mądrości ludowe? Ja zawsze na takie puste hasła odpowiadam: pedofilowi, który zgwałcił Ci dziecko też być wybaczyła kierując się tym hasełkiem?
Stary 2010-07-30, 01:49   #47
SamSzef
BAN stały

te kilk(naście) tysięcy zainwestowanych do tej pory w organizację ślubu na tle Twojego życia u boku mężczyzny, który Ciebie zdradził przed ślubem to pikuś.

tak jak moje poprzedniczki uważam, że jeśli chodziłoby o jeden pocałunek to kobieta nie groziłaby, że powie sama. Musiało stać się coś więcej, ale nawet gdyby to był czysty seks po alkoholu na tym szkoleniu to i tak to nie jest jakiś argument żeby od razu chcieć z tym iść do partnerki swego kochanka.

Ja przygodnego seksu nie uprawiam i obce mi są takie numerki na raz, ale tak sobie teraz myślę, że gdyby faktycznie zdarzyło mi się przespać na szkoleniu/imprezie/innej okazji z zajętym mężczyzną to nie leciałabym do jego partnerki (czy nie groziła mu, że jej powiem o tym) skoro to miał być tylko ten jeden seks, bo zdarzyło się, alkohol, atmosfera, nigdy już nic, ot taki wypadek przy pracy. Według zasady: nie mój cyrk, nie oje małpy. Skoro on zdradził a nie ja to niech on żyje z wyrzutami - takie pewnie byłoby moje nastawienie.

A skoro ona mu zagroziła, że powie Tobie to dla mnie wniosek jest jeden: prawdopodobnie mają (mieli) regularny romans (seks) i ona pomyślała sobie niewiadomo co, zrobiła nadzieję, ale zdając sobie sprawę z tego, że on Ciebie nie rzuci i nie odwoła ślubu posunęła się do szantażu. Bo niby czemu miałaby to robić przez jeden pocałunek albo nawet przygodny seks? Skoro Ciebie nie zna i nie ma między wami żadnej bliskiej więzi. (Piszę o tej więzi, bo wiadomo, że jeśli partnerka zdradzającego i jego kochanka to siostry czy bliskie przyjaciółki to sprawa wygląda inaczej)
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 01:50   #48
Ilsa Lund
Zakorzenienie

.

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-10-10 o 20:16
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 01:51   #49
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Skąd te mądrości ludowe? Ja zawsze na takie puste hasła odpowiadam: pedofilowi, który zgwałcił Ci dziecko też być wybaczyła kierując się tym hasełkiem?
zgadzam się. nie można wszystkich wrzucić do jednego worka z napisem "trzeba wybaczyć, bo jestem silna a nie słaba"
Stary 2010-07-30, 02:02   #50
zupa_grochowa
Rozeznanie

Boże, byłam w podobnej sytuacji, co prawda nie aż tak źle, że niedługo ślub z kłamczuchem i zdrajcą, ale też zostałam zdradzona i oszukana (i do tego upokorzona!) przez mojego wieloletniego tż, a potem jak gnojek chciał to 'naprawiać' (śmieszne w swej żałosności jest tutaj słowo 'naprawiać') i kiedy ja nie chciałam, obie rodziny zachodziły w głowę: "Jaki cholera, ona ma problem, przecież nic takiego się nie stało
Nie mam pojęcia czy to zależy od dziwnej mentalności ludzi, że 'jak nie pije, nie bije, to jest chłop na schwał i po co takiego wymieniać' czyli od niskiej szkodliwości społecznej czynu, wiem tylko, że wybaczanie zdrady to jest droga przez mękę, popadanie w obłęd i huśtawka emocjonalna.
Są rzeczy ważniejsze niż sala i pieniądze i 'co ludzie powiedzą'.
Kobieto, pieprz ludzi i pieniądze- tutaj chodzi o Twoje szczęście!
zupa_grochowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 02:04   #51
Tycha114
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SamSzef Pokaż wiadomość
zgadzam się. nie można wszystkich wrzucić do jednego worka z napisem "trzeba wybaczyć, bo jestem silna a nie słaba"
Tu jest mowa o miłości, a nie pedofilach!!! Myślę, że w tej sytuacji wybaczanie ma jednak inny wymiar. Namawiacie, żeby go zostawiła, ale to jest właśnie najprostsze. To tak jakbyś zbankrutowała i popełniła samobójstwo, bo to jedyna ucieczka. Nie lepiej zawalczyć?? Dać szansę?? Ja oczywiście nie mówię o ślubie, bo uważam, że powinnaś go jednak odwołać i dać Wam duuużo czasu, aby się pozbierać, bo oboje bardzo cierpicie, jestem tego pewna.
Stary 2010-07-30, 02:12   #52
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Tu jest mowa o miłości, a nie pedofilach!!! Myślę, że w tej sytuacji wybaczanie ma jednak inny wymiar. Namawiacie, żeby go zostawiła, ale to jest właśnie najprostsze. To tak jakbyś zbankrutowała i popełniła samobójstwo, bo to jedyna ucieczka. Nie lepiej zawalczyć?? Dać szansę?? Ja oczywiście nie mówię o ślubie, bo uważam, że powinnaś go jednak odwołać i dać Wam duuużo czasu, aby się pozbierać, bo oboje bardzo cierpicie, jestem tego pewna.
Szansę można dać. Ale jak będzie później - niewiadomo. W przypadku Autorki duże znaczenie też ma fakt czy uda jej się spotkać z tą koleżanką partnera z pracy i co ona ewentualnie powie i na ile będzie to zgodne z rzeczywistością.

Tyle ile związków, tyle sposobów na radzenie sobie ze zdradą. Nie ma reguły.
Stary 2010-07-30, 02:27   #53
KochanaGadzinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Julie2611 Pokaż wiadomość
Czy ta jedna zła chwila przekreśla wszystko co było dobre?
Nie zdradzał Cię regularnie i z premedytacją, stało się to raz, przyznał się, bo bał się, że Cię straci
Szczerze... ja na miejscu autorki, po tym co powiedział jej facet zastanawiałabym się, czy napewno nie zdradzał mnie regularnie.
Przecież jemu nie można w ogóle ufac!!!! Sama autorka pisała, że gdy wrócił ze szkolenia nie dał po sobie nic poznac. Cud, miód i malina... wiecie tęsknił i takie tam
Poza tym sam się sprzedał mówiąc, że koleżanka go szantażowała. Buziakiem go szantażowała? Eee... coś tu śmierdzi, raczej było coś więcej, ale facet autorki narobił w pory ze strachu i "nieco" ułagodnił wersję, bo kto wie, może jakby tamta koleżanka powiedziała jak rzeczywiście było, to okazałoby się, że uprawiali seks. Albo nawet mieli jakiś dłuższy romansik.

Cytat:
Wszyscy mówią, że muszę ochłonąć i że za kilka dni inaczej na to spojrzę, tylko jak?

Pewnie, gdyby ta koleżanka nie "groziła" to by nie powiedział...
Teoretycznie mogłabym się dowiedzieć "całej prawdy"- kontaktując się z tą koleżanką.
Niech sobie sami ochłoną!!!! tylko Ty jedna w tej chwili wiesz jaki to jest niewyobrażalnie straszny ból... jakąkolwiek postac ta zdrada by przybrała boli, bo zranił i zawiódł ktoś, kogo kochasz. Wiem jak to jest cierpiec i miotac się z własnymi emocjami i wyborami. Przebrniesz przez to musisz byc silna i na spokojnie, na surowo sama ocenic jak to wszystko widzisz, jak to sobie teraz wyobrażasz. Bierz pod uwagę zaufanie do niego... a raczej już jego brak. No bo jak to później odbudowac? Ciężko jest... on pojedzie na kolejne szkolenie, a Ty się bedziesz zastanawiała czy przypadkiem nie całował się z jakąś koleżanką i z nią nie spał. Będziesz wyczulona na każdy drobny ruch z jego strony z obawy przed kolejną zdradą.

A co do spotkania z koleżanką... nie odradzam, ALE nie wierz jej w 100% !!! Co by się nie działo.

Cytat:

A co ją to, niech sobie sama wybacza zdrajcy w dodatku tchórzowi, ja nie wierzę w jego dobre intencje i wielkie wyrzuty sumienia. Powiedział to po kilku miesiącach i to też tylko dlatego, że ktoś tam go szantażował inaczej byś się pewnie nigdy nie dowiedziała...
w sumieja uważam, że takiej najprawdziwszej prawdy to się dowiesz dopiero w lepszym świecie. Póki co, sama staraj się wyciągac wnioski i analizowac.

Cytat:
Znaczy się jesli jest wystarczająco sprytny to i tak Ty się nigdy nie dowiesz.
Może trafiałaś na samych samców, a nie mężczyzn. Uwierz mi, są na świecie faceci, którzy nie zdradzą swojej partnerki nigdy w życiu, chocby im naga pięknosc po pokoju biegała.

Cytat:
Słabi ludzie nie wybaczają, to przywilej ludzi silnych
Teoretycznie tak. Ale praktycznie można to również odwrócic i też miałoby sens. Czasem potrzeba o wiele więcej siły, by odwrócic się na pięcie i wyjsc, odejsc na zawsze. Ciężko tak, zwłaszcza gdy kochasz. W przypadku zdrady według mnie zazwyczaj wybaczenie TO JEST WŁAŚNIE dowód słabości.
Bo później itak zazwyczaj jest problem z zaufaniem, niska samoocena, myśli typu "a może jednak znów mnie zdradza?" itd

Rozjaśnię w końcu te czarne kłaki!
KochanaGadzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 02:34   #54
SamSzef
BAN stały

Zgadzam się w 100%. I tak jak już pisałam wcześniej moim zdaniem w grę może wchodzić dłuższy romansik. Bo inaczej po co chciałaby na 3-4 m-ce przed ślubem wywlekać pocałuenk?
Stary 2010-07-30, 02:39   #55
Tycha114
Raczkowanie

Tak to prawda, że ciężko czasem jest się odwrócić od kogoś kogo się kocha, ale z wypowiedzi autorki wnioskuje, że chyba jednak chce go zostawić potrzebuje tylko czyjegoś poparcia, żeby mieć pewność. Z jednej strony go broni, a z drugiej chce kopnąć w tyłek.
Stary 2010-07-30, 02:41   #56
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Tak to prawda, że ciężko czasem jest się odwrócić od kogoś kogo się kocha, ale z wypowiedzi autorki wnioskuje, że chyba jednak chce go zostawić potrzebuje tylko czyjegoś poparcia, żeby mieć pewność. Z jednej strony go broni, a z drugiej chce kopnąć w tyłek.
No niestety jak się kogoś kocha i zależy na tej osobie to zawsze pojawia się myśl, że może faktycznie jakoś da radę wybaczyć, że będzie dobrze i z czasem się ułoży, a za chwilę przychodzi rozgroryczenie i złość, i ta chęć rzucenia wszystkiego w cholerę ( zwłaszcza tego niewiernego)
Stary 2010-07-30, 02:51   #57
KochanaGadzinka
Rozeznanie

Cytat:

Gdzie ona go broni powiedz??
Ona rozważa, analizuje, zastanawia się co zrobic i jak właściwie było:
- czy to rzeczywiscie jeden pocałunek i zero seksu
- czy może on kłamie i tak naprawdę przespał się z nią
- czy może jest perfidnym dupkiem i zdradzał ją cały czas

Szczerze mówiąc - raczej nigdy się nie dowie. No chyba że znalazłaby jakieś materialne dowody w postaci smsów czy rozmów na GG. Ale tego raczej też nie zdobędzie, gdyż zdarzyło się to dawno. Więc skąd ona może wiedziec? Przecież tej koleżance TŻ też nie ma co wierzyc. Nie wiadomo, może się zakochała franca i będzie koloryzowac ja kiedys trafiłam na taką, ale ją rozgryzłam szybciusieńko, bo słabo jej szło kłamanie

Jeżeli koleżanka będzie twierdzic na spotkaniu, że w grę wszedł głębszy romans, zawsze możesz ją sprytnie popytac o szczególiki... nie podpowiem Ci jakie, bo tylko Ty znasz na tyle swojego faceta, by wiedziec w który punkt uderzyc.
Ja np zapytałam o znak charakterystyczny w miejscu intymnym... nie miała zielonego pojęcia, zmyślała
Na szczegółach bazuje świat.

Rozjaśnię w końcu te czarne kłaki!
KochanaGadzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 03:17   #58
Moniaszka
Raczkowanie

Kochana, ja twierdzę, jak wiele wizażanek.
1. Na pewno było coś więcej między nimi niż pocałunek.
2. Raz zdradził zdradzi ponownie.
3. Każdy kontakt fizyczny z obcą kobietą, czy to pocałunek czy seks, obmacywanie to zdrada!
4. Rodzinie szkoda kasy dlatego tak odwalają i chcą go bronić. Pieniądze nie są najważniejsze, a Ty masz dopiero 24 lata, a nie już...
5. Dobrze zrobiłaś wyrzucając go!

I nie reaguj na kwiatki, prezenty, błagania, lamenty... Nie jest tego warty ;/

Trzymaj się cieplutko, znajdziesz kogoś 100 razy lepszego! Buziaki
Moniaszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 03:22   #59
Morte
Raczkowanie

Biedronko007 jak czytam jakie "wsparcie" otrzymujesz od bliskich to aż mi się bebechy wywracają. Ja może jestem jakaś dziwna, ale jakby jakiś facet wykręcił taki numer mojej kolezance czy córce (!) to miałabym ochotę przerobić go na mielonke, a nie biadolić bo sala już opłacona
Czekam z niecierpliwością aż zaczną chrzanić o męskiej naturze i sugerować, ze to Twoja wina bo jakbyś dbała o misia to nie szukałby atrakcji poza zwiazkiem, a skoro nie uprawiali seksu ( a przynajmniej misiu tak twierdzi )to już w ogóle nie ma problemu, no i koleś się przyznał- co prawda został do tego zmuszony, ale kto by się przejmował drobiazgami.

Osobiście uważam, ze nie powinnaś przejmować się koleżankami- może dla nich zachowanie Twojego (chyba) byłego narzeczonego nie jest powodem do robienia afery, ale to nie znaczy, że Ty również musisz mieć tak drastycznie zaniżone wymagania wobec mężczyzn

I pamiętaj o jednym- jeśli za kilka lat ten typ zacznie Cię zdradzać ( już jako żonę) to ci sami, którzy dziś uważają, ze przesadzasz powiedzą Ci wtedy, że widziały gały co brały, wiedziałaś, jaki jest i nie masz prawa narzekać

A i jeszcze coś

Cytat:
Pamiętaj Kochana Słabi ludzie nie wybaczają, to przywilej ludzi silnych , nie skreślaj go, nikt nie zmusza Was do małżeństwa dajcie sobie czas, aby odbudować zaufanie. Jeżeli on Cię naprawdę kocha to zrozumie i zrobi wszystko, żeby obudować Wasze dawne relacje. Jeżeli Ty go naprawdę kochasz też od niego nie będziesz chciała odejść, bo będziesz cierpiała jeszcze bardziej. On jest tylko człowiekiem, który popełnił błąd i widać, że bardzo żałuje. Teraz zależy tylko od Ciebie czy jesteś na tyle silna, żeby mu wybaczyć. Tak naprawdę jesteś na tej lepszej pozycji, mimo że on Cię bardzo skrzywdził, to on cierpi jeszcze bardziej za swoją głupotę, żyje w niepewności i ma straszne wyrzuty sumienia. Pamiętaj, to Ty w tej sytuacji masz nad nim przewagę. Jest takie powiedzenie "żywić urazę, to jak pozwolić komuś za darmo zamieszkać w swojej głowie". Będziesz się tym dręczyć, więc przemyśl to, czy warto. A niech on pamięta, że wybaczyć, to nie znaczy zapomnieć.
Trzymaj się Kochana i nie pozwól się zniszczyć.
Co do czerwonego

Taa... jeśli go NAPRAWDĘ kochasz to nie będziesz chciała odejść- świetna wymówka dla wszystkich zdrajców- Co?! Nie chcesz wybaczyć?! To znaczy, że nie kochasz prawdziwie, nic dziwnego, że szukam pocieszenia poza związkiem

Co do zielonego

Czytasz w myślach? Skąd pomysł, że facet żałuje? Bo chlipie i żali sie mamusi?
Morte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 07:37   #60
Merys
Zakorzenienie

Wspolczuje Ci tej sytuacji.. Twoj byly to kawal wyrachowanego drania.
Oszukal Cie i raczej sam nie przyznalby sie, zostalo to na nim wymuszone, a i tak pewnie powiedzial Ci "swoja dobra prawde" ktora byla mu na reke.
To szczyt egoizmu i chamstwa. Moim zdaniem nie ma tutaj czego ratowac.
Matka bylego nie ma w sobie obiektywizmu i moralnosci, w sumie niedaleko pada jablko od jabloni.
Pieniadze raz sa, raz ich nie ma i jak widac inwestujac w cokolwiek, nawet w slub nie mozna byc niczego w 100% pewnym. Jesli Twoi rodzice chca odzyskac pieniadze, niech sie zwroca do Twojego bylego, to w koncu przez niego rozpadl sie wasz zwiazek. Przyke jest to ze nie masz w nich wsparcia. Moze to glupie to co teraz napisze, ale dobrze ze wyszlo to teraz niz po slubie.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości