|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tż przyznał się do zdrady- chcę odwołać ślub...
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sporo się tu wątków pojawia dotyczących zdrady i jakoś widzę jedną prawidłowość - wszystkie te dziewczyny, które odeszły piszą, że nie żałują, że teraz ich życie nabrało barw, że było ciężko, ale było warto (bo często na ich drodze stanął facet, którzy dopiero im pokazał co to miłość i zaufanie). Nie przypominam sobie ani jednej wypowiedzi, który by brzmiała "bardzo żałuję, że odeszłam, nie dałam mu szansy" (z powodu zdrady). Częściej są wypowiedzi osób, które zostały (co wcale nie równa się wybaczeniu, bo można wybaczyć, ale mimo to odejść) i teraz się męczą. Nawet bliscy nas zawodzą, ale są zawody i zawody. Innym zawodem jest - jak już któraś Wizażanka wyżej pisała - jeśli zawiedzie nas przyjaciółka, która się wygadała z jakimś sekretem i żałuje, a innym zawodem gdyby ta sama przyjaciółka wdała się w romans z naszym ojcem, czy pożyczyła od nas kasę i wyparła się tego. Czasami jest warto wybaczyć, czasami absolutnie nie. Najczęściej warto wybaczyć (dla samego siebie), ale wcale to nie znaczy, że z tą osobą mamy się nadal zadawać. Pewnych rzeczy się nie da odbudować. Można wybaczyć, ale nie patrzeć już tak samo na tą osobę i nie chcieć jej więcej widywać dla własnego dobra i zdrowia. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-07-30 o 13:43 |
|
|
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
kobieta która bierze kasę za seks ![]() a teraz powaznie zdradził Cie... jak powiedziała autorka z jednego postu ludzie popełniają błędy,to są tylko ludzie. Ty go kochałaś i czuje ze kochasz nadal ale masz straszny żal. A co robić podpowie ci tylko twoje serducho kochana. ![]() Edytowane przez Ewciaaaaa Czas edycji: 2010-07-30 o 13:38 |
|
|
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
ja nie powiedzialam ze nikomu w ogole nie ufam itp ale nie ufam bezgranicznie...jak sie za bardzo ufa to partner to wykorzystuje..wczesniej czy pozniej..
Doris1981 z tego co napisalas..to wychodzi na to ze faceci sa tacy sami i nie warto z zadnym byc..bo na pewno kazdy facet przeciez oklamie i zdradzi i nie bedzie tego zalowal...rzadko zdarza sie tak ze facet sie do czegos przyzna... Natomiast popieram to co napisalas o tym ze dziewczyny ktore zakonczyly mogly znalezc kogos o wiele lepszego ktory pokazal im co to prawdziwa milosc itp..ale tez nie zawsze tak jest.. Kazdy ma swoje zdanie, i nie kazdy musi sie z kazdego zdaniem zgadzac... |
|
|
|
|
#155 |
|
Konto usunięte
|
Nie, ja piszę o postawie większości tych, którzy zdradzili - przynajmniej mi znanej, a ludzie chętnie mi się zwierzają, znam multum różnych historii. Ale absolutnie nie uważam tego za normę, bo znam również całkiem sporo facetów, którzy nie zdradzili nigdy, nikogo lub zdarzyło im się to, ale w innym związku - nieudanym, gdy byli zbyt młodzi, kompletnie niedobrani z partnerką, a obecnie nie ciągnie ich do czegoś takiego.
|
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze, ale jezeli ktos popelnil blad i chce go naprawic..i to na prawde widac ze chce to dlaczego nie mozna mu dac tej ostatniej szansy...? Rozumiem ze np glupia by byla gdyby zastanawiala sie nad szansa mimo ze on by nie zalowal tego i robil to caly czas...ja jestem pewna ze on mimo ze dopiero teraz sie przyznal to na pewno wczesniej tego zalowal i meczyl sie z tym...a widac to teraz po tym jak sie dowiedziala autorka..gdyby tego wczesniej nie zalowal to teraz tez by sie o to nie staral...i to wcale nie jest tak ze zaczal sie starac o to bo tamta mu zagrozila...wiem to po sobie...
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- i pytanie do autorki..czy on sie zachowywal jakos dziwnie przed tym jak ci to wyznal? czy byl mily i czulas ze cie kocha? |
|
|
|
|
#157 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
U niego nie widać tego. A skąd ta pewność? Przecież nie było tego po nim widać, wrócił po szkoleniu jak gdyby nigdy nic. Widać tylko tyle, że żałuje, że się wydało. Żałuje, że musiał to powiedzieć. Gdyby nie to, że mu zagrożono, to nic by nie powiedział. Gdzie widzisz jego starania? W paru telefonach, smsach i płakaniu mamusi? Nisko się cenisz, skoro takie "starania" Ci wystarczą. On się nie zaczął starać. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Autorka napisała, że zachowywał się jak gdyby nigdy nic.
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
na drugą szanse zasługuje kazdy... nie zawsze juz z tą samą kobieta/mezczyzną
dla mnie wybaczyc to nie to samo co przejsc nad tym do porzadku dziennego wybaczyc zdrade moze moglabym gdybym dowiedziala sie od razu,gdyby facet od razu powiedzial,godzac sie poniesc wszystkie konsekwencje swojego "wyznania", wtedy jeszcze istaniałaby opcja ze jest ze mna mimo wszystko szczery tu takiej nie widze a tylko strach,panike,krokodyle łzy do tego zrzucil sprytnie wszystko,cala odpowiedzialnosc na kobiete(autorke) za to co sie dalej bedzie działo ogolnie moge podpisac sie pod slowami Doris - malo kto naprawde zaluje i nie popelnia juz wiecej tego bledu z tą sama kobieta... |
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Autorka pisala ze zachowywal sie jak gdyby nic. Nie badz tego taka pewna ze zaluje, mam nadzieje ze nie przekonasz sie o tym, ze niektorzy faceci potrafia dobrze grac.
|
|
|
|
|
#160 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To skoro on sie nie stara..no to sprawa jest jasna..odejsc i tyle..nie patrzeć na innych..ja tez przy partnerze udawalam jakby nic sie nie stalo caly czas pokazywalam mu ze go kocham..ale w srodku mnie gryzlo...i tez powiedzialam dopiero jak mi kolezanka zagrozila ze powie..i co ja tez na pewno zdradzilam? ja tez tego nie zaluje? ja zalowalam caly czas ze do czegos takiego doprowadzilam..tyle ze to nie moja byla wina..ale jednak..mowilam sobie po co wsiadalam do kolegi samochodu skoro takie cos zrobil..ale tez nie moglam przypuszczac ze cos takiego sie stanie... A dziwne dla mnie jest to ze przezs esy, przez tel i plakanie w rekaw mamusi chce udowodnic ze kocha...on ma to okazywac w realu..jezeli tego nie robi sprawa jest zakonczona..i nic wiecej bym juz nie chciala wiedziec...tyle..ale gdybym wiedziala ze zaluje ze robi wszystko zeby odzyskac moje zaufanie chociaz w malenkim stopniu ja bym wybaczyla i dala przy okazji druga szanse... ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
uwierz mi ze wiem ze faceci potrafia dobrze grac... |
||
|
|
|
|
#161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
kiedys zwierzal mi sie mezczyzna, ktory zdradza(i)l swoja zone, byl moim bardzo bliskim przyjacielem z liceum. I naprawde byl OSTATNIM, ktorego bym o zdrade podejrzewala. Powod zdrady ? zakochal sie w innej kobiecie i przynajmniej wg niego kochal naraz i tamta kobiete i swoja zone.
(Najbardziej bronil go tez nasz wspolny znajomy, twierdzac, ze to sie zawsze moze zdarzyc i nie wolno nikogo przekreslac - miesiac temu dowiedzialam sie ze tez zdradzal swoja zone kilka lat temu, swietny adwokat, o ironio) Pytanie czy zrobilby to ponownie ? na dzien dzisiejszy mysle ze nie. Do niego to co zrobil dotarlo rok po powrocie do zony: przede wszystkim wstyd i poczucie winy, cos co sie pojawia przy kazdej sytuacji, nawet gdy tylko w gronie znajomych zartujemy 'kto jest dobrym mezem' a kto nie. Bo on zawalil na calej linii w tej kwestii. Wierze, ze mezczyzna moze popelnic taki blad raz i to go wiele uczy. Ale kobieta nie ma obowiazku ani tego zaakceptowac, ani z nim byc, bo to jest jak dla mnie wrzucic bombe do zwiazku - trzeba go odbudowac na nowo. Podziwiam autorke watku, bo to co zrobila wymagalo zdecydowania i ... poczucia honoru. Malzenstwo to powazna sprawa i wymaga ostroznosci, a ten Pan zdecydowanie na samym poczatku nie udowodnil ze sie do tego nadaje.
|
|
#163 | |
|
Kobieta z klasą
|
Cytat:
![]() A tak na serio Doris 1981 zauważyłam , że w 95% zgadzam się z Twoimi opiniami, jesteś bardzo mądrą kobietą. Wielka klasa, naprawę. Napisałaś tutaj już wszystko co do tej pory można było napisać ( przynajmniej do rozmowy autorki z koleżanką TŻ). Trzymam kciuki za autorkę przed dzisiejszą rozmową.
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Biedronko wspolczuje Ci bardzo...
ja zrobilabym tak jak Ty... tylko mi do zakonczenia tego zwiazku wystarczylby fakt, ze przez tyle miesiecy nie potrafil sie przyznac, zrobil to tylko dlatego bo tamta mu zagrozila... dla mnie samo calowanie z inna panna, obojetnie jakie calowanie by to nie bylo, jest zdrada, a juz o spaniu w jednym lozku nie wspomne... nie potrafilabym patrzec na takiego faceta a co dopiero dalej z nim byc.... wspolczuje Ci starsznie... daj znac jak po spotkaniu z ta panna...
|
|
#165 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ale on się PRZYZNAŁ. Nie powiedział, że to ona się na niego rzuciła, nic z tych rzeczy. On się przyznał do pocałunku, nie rzucił nic na swoją obronę, poza tym, że nic więcej nie było, TYLKO (haha) całowali się i spali ze sobą. Raczej nie sprawia wrażenia zgwałconego, nie sądzisz? Poczytaj posty autorki od początku do końca, uważnie. Ano właśnie. U niego tego nie ma. Wyniósł się "żeby ochłonęła" i zajmuje się nakręcaniem otoczenia, żeby na nią wywierało presję. Tak nie robi facet, który szczerze kocha i żałuje.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
Najbardziej z całej tej sprawy szokuje mnie postawa rodziny - ważniejsze są dla nich pieniądze niz Twoje szczeście...
To nie Twoja rodzina ani nie Twoje koleżanki będą żyć z nim, ale Ty!! Dlatego zasadnicze pytanie to, czy będziesz umiała żyć po tej zdradzie normalnie, czy będziesz mu ponownie 100% ufać, czy nie będziesz się zadręczać domysłami, kiedy on pojedzie na kolejne szkolenie, wyjdzie wieczorem z domu, dostanie telefon/smsa od kogoś kogo nie znasz, czy będziesz umiała zapomnieć i żyć tak jak dawniej Musisz odpowiedź sobie szczerze na to pytanie, zgodnie z własnym sumieniem. Nie możesz ulegać presji otoczenia. To będzie bardzo trudna decyzja, jakakolwiek by była. Pamiętaj jednak, by nie dać zrobić z siebie winnej!!
Życie jest takie, jakie widzisz je we własnej głowie. Edytowane przez k-n Czas edycji: 2010-07-30 o 14:27 |
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś w tym jest. ![]() Czekam na relację ze spotkania. Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2017-07-15 o 10:52 |
|
|
|
|
|
#169 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A jak miał na szkoleniu koleżankę pod bokiem, to już wiedział co robić?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiec skoro u niego tego nie ma wiec nad czym tu sie zastanawiac? Odejsc i tyle... |
|
|
|
|
|
#171 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Raczkowanie
|
Na szkoleniach zdarzaja sie takie ****iszony, ze to glowa mala..one szukaja okazji zeby sie z kims przespac...a ze tej kolezance sie spodobal ten akurat facet to moze tez o niego walczyc zmyslajac badz mowiac prawde o tym co sie wydarzylo...a wiem jak jest bo mi moj byly facet opowiadal..i jak mial tam nocowac to wolal z kolegami jechac 100 km do domu i rano znowu na szkolenie...jak facet widzi ze kobieta sie lasi to najczesciej jest tak ze skorzysta..a jak jest madry to nie skorzysta...
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Bo wydawalo mi sie ze autorka napisala ze on sie staral o to zeby to naprawic...i wtedy gdyby tak bylo to ja dalabym szanse..ale ze jezeli jest tak jak piszesz to nie ma sie nad czym zastanawiac..i nie isc za glosem rodziny bo ich wiecej tylko swojego serca...a moze byc tak ze on nie chce z nia byc ale dlatego idzie z tym do mamusi bo jemu jest wstyd przed rodzina..i dlatego sam o to nie walczy... |
|
|
|
|
|
#174 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ale to, że pół Polski się ku%^i, to nie znaczy, że ja też. Proste. I to nie jest tak, że autorki facet ją zdradził, bo go poniosło, bo wszyscy tak, bo na niego wlazła, bo to, bo pstro. Nie chce, to nie zdradzi. Zmuszą? To będzie to gwałt, a nie zdrada. A on nie powiedział, że został zgwałcony, tylko że cię całowali, a potem spali razem.
|
|
|
|
#175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Ewciaaaaa Czas edycji: 2011-03-18 o 14:02 |
|
|
|
|
|
#176 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie wyobrażam sobie że miałabym być dalej z takim typem nawet tylko z tak blachego powodu przysięgi przed Bogiem (mimo tego, ze nie jestem jakąs tam wielką katoliczką) i przede mną, ze przysięga mi miłość WIERNOŚĆ i UCZCIWOŚĆ jak na samym starcie przed ślubem złamał te zasady.
Nie wspomnę już o wielu innych dużo bardziej poważnych aspektach. Wybaczyła bym mu na tzw odwal się i poszła w swoją strone po mimo tego ze pewnie byłoby trudno. Poza tym współczuję takiego "wsparcia" od bliskich. Pieniądze ważniejsze niż to ze facet nie jest wobec Ciebie uczciwy a co za tym idzie może kłamać w wielu innych kwestiach. A co do tego, że tylko debile zdradzają drugi raz. Muszę niektórych rozczarować, zdradzają tylko tak, żeby już na 100% się nie wydało. Bardziej się z tym kryją i pilnują. |
|
|
|
|
#178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeba sama siebie szanować, szkoda , że w tej wielkiej jego miłości tak szybko zapomniał że ma narzeczoną z którą planuje całe życie !!! Facet bez charakteru , nie myśli tą główką , którą powinien
|
|
|
#179 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobra ale nikt nigdy sie nie dowie co tam miedzy nimi na prawde bylo..jedynie o tym wie on i ta kobieta..on moze mowic tak aby wyszlo ze to on jest niewinny..a moze byc tez tak ze mowil prawde..jezeli to byl tylko pocalunek bez niczego wiecej to jeszcze nie jest tak zle..zalezy tez wlasnie jaki to byl pocalunek...ale bardziej interesowaloby mnie to czy on tego na prawde by zalowal i czy by sie na prawde staral to naprawic..i nie tak jak ten eski telefoniki i mamusia..on mialby mi to pokazac a nie rodzinie... ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Na rodzine w tym momencie bym w ogole nie patrzyla..tak samo jak oni by nie patrzyli na mnie... Kazde klamstwo sie kiedys wyda..predzej czy pozniej... |
||
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie zdrada na takim wyjeździe z pracy jest bardzo prymitywna. Byłam raz na tego typu szkoleniu i wiem, że jak bym chciała to mogłabym spać co najmniej z pięcioma. Tam faceci zachowywali sie jakby sie zerwali z łańcucha w budzie. Żonaty, dzieciaty, obojętnie, wszyscy tak samo spragnieni wrażeń.
Trzeba mieć jakieś morale żeby się powstrzymać od otaczającej rozpusty. Twój TŻ chyba nie ma wystarczająco silnej woli. Twoja reakcja jest dla mnie jak najbardziej na miejscu. Postępuj zgodnie ze swoim sumieniem. Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.