|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
my musimy spłacić kredyt i jak finanse pozwolą to nas tu nie zobaczą, mam nadzieję, ze za parę lat się uda. My tylko wózek. Ale osoby chore, niepełnosprawne, naprawdę są w tej sytuacji w klatce. Nikt nie myśli. Winda to koszty, ale litości
![]() |
#3152 |
Zadomowienie
|
To jest racja z tym przegrzaniem dzieci - nie wolno przegrzewać bo stąd się właśnie chorują.
Jak nawet dziecko lekko zmarznie to nie zachoruje a jak się zgrzeje to na pewno. A co do wystawienia dziecka na pole to mój brat był wystawiany nawet jak było kilkanaście stopni mrozu, i to z polecenia pani doktor. Dzięki temu udało się mojego brata wyleczyć zupełnie z gronkowca złocistego którym zarażono go w szpitalu. Mama go do domu tylko zabierała na karmienie i przewijanie. Kiedyś jakaś baba przyszła i zaczęła się awanturować jak mama w taki mróz wystawia niemowlę - ale właśnie mróz uratował go. |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mróz zdrowy! Najgorsza to ciepła ciapa z nieba;-)
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zadomowienie
|
hihi no pole mnie zdradziło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
moja koleżanka zawsze się śmiała jak to możliwe, że się poznali z mężem skoro ona wychodzi na dwór, a on na pole;-)
zrobiłam sałatkę warstwową z surimi, tylko pół łyżeczki majo do sosu, jajko, pomidorki, papryka, więc porcja witamin jest;-) Naoglądałam się Smaczny.wizaz.pl i mnie wzięło.
![]() |
#3156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
robiłaś tak? trzymam kciuki, by wszystko było ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zadomowienie
|
heh z tym moczem środkowym to ja zawsze mam problem bo zawsze boję się, że jak zacznę go pobierać to się zaraz skończy i okaże się że to nie środkowy tylko końcowy. Przecież skąd człowiek ma wiedzieć ile jeszcze ma w pęcherzu
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3158 |
Zadomowienie
|
A ja własnie zobaczyłam fajną wanienkę w biedronce.. za 27 zł. W innym sklepie widziałam ją za 45 a na allegro za 42 zł jest
http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/ tylkko chyba za szybko na zakup.. jak uwazacie? Edytowane przez mysiopez Czas edycji: 2010-07-30 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3160 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o wanience ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
wtedy np. nie ma tyle nabłonka ale reszta niezalezna
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Wtajemniczenie
|
dzięki muron
![]() ![]()
#3162 |
Zakorzenienie
|
jak mówimy o surimi, to dobra sałatka jest z kukurydzą, zblanszowanym porem, surimi, jajkiem i majonezem.
a druga fajna sałatka to gotowany kurczak, prażone w soli płatki migdałów, połówki ciemnych winogron, majonez. połączenie słodyczy i soli robi piorunujące wrażenie. pycha. a'propos. jeżeli zdarzyły się Wam błyski w oku albo wrażenie niepełnego pola widzenia - białych plamek, to polecam wizytę u okulisty. jest to albo objaw odklejania siatkówki albo jeden z objawów zatrucia ciążowego. ja idę do okulisty, bo raz mi się tak zdarzyło i nie wiedziałam co to, a wzrok mam dobry. ![]() co do moczu - ja robiłam drugie badanie, bo w pierwszym wyszła ketoza, leukocyty i inne paskudztwa, ale mocz był źle pobrany. mocz musi być po nocy, trzeba się podmyć, dopiero wtedy pobrać środkowy strumień moczu. wyniki teraz mi wyszły bardzo dobre. także nie ma co przeżywać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Informacja dla sióstr-Krecików o problemach ze wzrokiem w ciązy: http://www.pulsmedycyny.com.pl/index...um/7485/1.html Oglądam moje brylki i muszę kupic nowe buuu. A to u mnie duzy wydatek bo muszę miec szkła pocieniane, które sa bardzo drogie, oprawka pól biedy mnie wzięło na kuchnię staropolską i przed chwilą ubijałam polędwiczki wieprzowe marynowane w świezym estragonie, zmiażdżonym czosnku, oliwie i miodzie;-) Bedą w sosie z prawdziwków- babia dowiozła;-) I kopytka mniammmm. Teraz głodna i wcinam marchewkę i lodowa bo na dziś dość kalorii
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-07-30 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Witam Was po chwilowej nieobecności
![]() Smacznie się na tym naszym forum zrobiło...ja dziś mam ochotę na drożdżówkę ze śliwkami, chyba ją upichcę popołudniu ![]() Dziś z mężem jedziemy oglądać meble...powoli sprzątam pokój, w którym ma być maluszek...do tej pory służył nam za gabinet - w sumie stoi w nim biurko z laptopem, kanapa i mnóstwo pierdółek, które nie pasują do pozostałych pokojów. W połowie sierpnia malujemy i dekorujemy ściany, chcę też wtedy kupić meble jakieś do pokoju...już się nie mogę doczekać remontu ![]() Ja dziś skończyłam 14 tc...jak ten czas leci! Cały czas troszkę mnie pobolewa brzusio, zwłaszcza wieczorami, ale ten ból jest inny - czuję takie rozciągnie...brzucho systematycznie rośnie, wczoraj kupiłam pierwsze spodnie ciążowe i nosi się je o niebo lepiej, niż zwykłe spodnie - ja musiałam je nosić z rozpiętym guzikiem. Moja rodzinka powoli kupuje ubranka dla maleństwa...ja z mężulkiem na razie kupiłam jeden kombinezonik i kilka body...na razie wystarczy ![]() Miłego dnia dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 |
Raczkowanie
|
witam w piękną sobotę. Myślę, że wózek juz mamy wybrany, bardzo podoba nam się Easywalker duo, cena z gondolami 4tys.zł
http://allegro.pl/item1167999214_woz...aw_gratis.html Proszę o poradę, zastanawiam się czy gondole to konieczność (osobno 650zł za sztukę). Termin mam na poczatek lutego, może wystarczy ten wózek w wersji spacerowej z porzadnymi śpiwórkami? pierwsze 3 miesiace i tak zbyt czesto chyba nie bedziemy sie wychylać na spacery,jesli zima bedzie taka jak poprzednia, do tego jesli urodza się wczesniaki. Tak więc spacerówka ze spiworami moze wystarczy? jakie są wasze doświadczenia,jak dlugo uzywalyscie gondolek?pzodrawiam
#3167 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No może tym razem troszkę za późno go pobrałam, bo troszkę mi się przysnęło... i wstałam właściwie o 9:30... ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() Ale jakoś tak na oko i na wyczucie robię... i zawsze mi się udaje nasiusiać tym środkowym strumieniem...
![]() |
#3168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o gondolę, myślę , że jest niezbędna, przez pierwszy okres dziecko powinno być w gondoli, ktora posiada sztywne dno z miękką wyściółką, bez uskoków, zagłębień , lub innych potencjalnie niebezpiecznych elementów. ( ...tak czytałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Zadomowienie
|
a czy dzieci nie zaczynaja siadac dopiero po 6 miesiącach a nawet później?? a samodzielne sadzanie malucha w takiej pozycji moze tylko wykrzywic kregosłup wiec myślę że gondola jest niezbędna
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 |
Raczkowanie
|
nie pisałam o sadzaniu od razu, spacerowke mozna kłaść na płasko przecież.
#3171 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Raczkowanie
|
no tez o tym myslalam, tylko ze tutaj(w DK) sa takie specjalne spiworki z usztywnieniem,tak jakby stelarzem, moze wlasnie w tym celu, nie wiem,zielona jestem totalnie
![]() http://www.voksi.com/images/products...ryingboard.jpg http://www.voksi.com/images/products...rban_black.jpg niestety nie ma w opisach przedziału wiekowego.
#3173 |
Zadomowienie
|
na szczeście jeszcze dużo czasu i może jeszcze coś fajnego wpadnie w oko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zadomowienie
|
Chantalle u mnie w bliskiej rodzinie są bliżniaczki. I ich mama mówi, że dopiero jak kupiła wózek typu tramwaj..;P to zaczęła być szczęsliwa. Poprzedni nie mieścił się do windy i trudno go się wnosiło, w przeciwieństwie do długiego wózka. Ale to tylko zdanie mojej kuzynki, wybór należy do ciebie. a.. i kiedyś nam rozwalili drzwi próbując tym szerokim wózkiem dostać się do nas...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Raczkowanie
|
ja wozek i tak kupuje po narodzinach dzieci, przez internet.
Te dunskie spiworki z wkladanym usztywnieniem uzywane są też do samochodu na poczatku zamiast fotelikow, mają otwory na przewleczenie pasów. Czego to oni nie wymyslą...
#3176 |
Raczkowanie
|
Echh... wspomnienia, nas (jestem z bliźniąt) mama woziła w dokładnie tego typu wózku, wiem, bo długo jeszcze leżał w naszej piwnicy... chmmm, niewiele się zmieniło, może troche design przez te 28lat
![]() http://www.bobowozki.com.pl/product_...8&%3CosCsid%3E |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Wtajemniczenie
|
byłam w Biedronce, zakupiłam wanienkę
![]() ![]() zaraz robię też sałatkę z surimi - mam na nią wielką ochotę ![]()
![]() |
#3178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- też taniej niz gdzie indziej, ale drożej niz w Biedronie- ta wanienka w realu za 37 zł
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Raczkowanie
|
cos na poprawe humoru
![]() Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. _________________________ _________________________ ___ Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8.. miesiącu ciąży. _________________________ _________________________ ____ Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? _________________________ _________________________ ____ Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. _________________________ _________________________ ____ Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. _________________________ _________________________ ____ Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. _________________________ _________________________ ____ Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ _________________________ ____ Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ _________________________ ____ W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. _________________________ _________________________ ____ Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.