|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginęła Iwona! Trójmiasto.
A moim zdaniem jeśli jest przetrzymywana, to nie jest za późno.
Poza historią Fritzla, była jeszcze jedna podobna - dziewczynka w wieku 15 lat? Porwana, była przetrzymywana 4 lata przez faceta, aż uciekła. Psychol chciał mieć "żonę" i tak ją traktował, potem wytworzyła się między nimi więź (w psychologii jest to specjalnie nazwane, przykro mi ale nie pamiętam) gdy ofiara przywiązuje się do oprawcy. Być może ktoś ją porwał żeby postraszyć, mieć dla siebie. Jeśli to chory człowiek który się w niej zakochał, niekoniecznie ją skrzywdzi... Różne mogę być scenariusze, na prawdę. Jeśli została zamordowana, to najpewniej 17 lipca. Jeśli jest przetrzymywana, to nadal... |
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7df813b986b922a36aa3b22 9fba050fe6f445116;2103935 1]Wszystkie te artykuły trzeba brać na 50%. Pracowałam kiedyś z mediami, żeruje się na wszystkim i oskarża każdego, niestety.[/QUOTE]
niestety fakty wskazują na to, że jednak policja na początku wiele nie robiła. Moim zdaniem w tym wypadku dziennikarze są na 80% wiarygodni. A zaniedbania policji po prostu wdać, oni tymczasem zasłaniają sie prawem w Polsce i procedurami. Więc może pora zmienić procedury
|
|
|
|
#2673 |
|
Przyczajenie
|
Jak Iwona sie znajdzie to watpie , ze przez pare lat bedzie chciala wogole pojsc gdziekolwiek na impreze... ehh
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Muszyniaka to się nazywa SYNDROM SZTOKHOLMSKI
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, myślę że proponowanie jej takiego spotkania jest nierozsądne.
Tak na prawdę się nie znamy, czyta na 200 osób, skąd mamy wiedzieć kto przyjdzie. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- O tak tak to się nazywa, właśnie właśnie ![]() Tylko nie pamiętam imienia tej dziewczyny... Tej głośnej sprawy hmmm? |
|
|
|
#2676 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
a już wiem
Natascha Kampusch http://www.tvn24.pl/0,1548164,wiadomosc.html np. Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-07-30 o 19:58 |
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat nie wiem jak jest dokładnie, bo nie znam wszystkich tych procedur. Czytałam co nieco, ale to pewnie kropla w morzu. Jednak skoro Rutkowski odzywa się, że policjanci zadziałali za późno to może coś w tym jest - on to chyba zna te wszelkie zasady, procedury etc.
Dziennikarze z trójmiejskiej Gazety Wyborczej także pisali o tym artykuł, kilka razy ten jeden policjant mówił przed kamerami o akcji policji i ani razu nie słyszałam o procedurach. Dopiero w tym oświadczeniu to napisali, swoją drogą od kiedy to policja się tłumaczy i pisze jakieś oświadczenia? Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-07-30 o 20:01 |
|
|
|
#2679 |
|
Raczkowanie
|
spoko, przed wpuszczeniem do knajpy mogłyby być spisywane jego dane osobowe więc nikt niepowołany by nie wszedł
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Wtajemniczenie
|
Ty wiesz co tu za bzdury wypisujesz .......
|
#2682 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli została porwana przez psychola, co chce ją mieć dla siebie to raczej żyje, gdyby ją odnaleziono, nie będzie funkcjonować jak dawniej, to musi mieć spory wpływ na psychikę. Biedna dziewczyna :/ Z tego, co gazety piszą, policja się nie przykłada, ale może np. woleli nie mówić co mają zamiar przeszukać. O sprawie jest głośno, zbrodniarz pewnie usłyszy, że przeszukują jego okolicę, uciekłby z dziewczyną gdzie indziej.
|
|
|
|
#2683 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2684 |
|
Przyczajenie
|
Ta zrobimy impreze na zaproszenia imienne . ;]
Niewierze jaki swietny pomysl ;/ |
|
|
|
#2685 |
|
BAN stały
|
Kontrowersje, które pojawiły się wokół sprawy spowodowane były nieznajomością obowiązujących w Policji przepisów i procedur. Opinie wygłaszane przez osoby niemające wglądu w zebrane materiały wypaczyły rzeczywisty obraz sytuacji oraz realizowanych przez funkcjonariuszy zadań poszukiwawczych. Jednak pomimo różnych pojawiających się opinii i osądów, Policja jest instytucją działającą profesjonalnie, w oparciu o przepisy prawa. Obowiązkiem funkcjonariuszy bez względu na wszystko jest skupienie się nad realizowanym zadaniem i dołożeniem wszelkich starań, aby zadanie to zostało wykonane z należytą dokładnością.
Otóż to, zgadzam się z tym w 100%. Policja musi działac zgodnie z procedurami, już to wcześniej pisałam. Pracuje nad tym wielu kryminalnych, nie ma bata, znajdą ją i tego gnoja ktory zrobił jej krzywdę. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- [1=7df813b986b922a36aa3b22 9fba050fe6f445116;2103935 1]Wszystkie te artykuły trzeba brać na 50%. Pracowałam kiedyś z mediami, żeruje się na wszystkim i oskarża każdego, niestety.[/QUOTE] Nie zgadzam się z tym wrzucaniem mediów do jednego wora. Są tabloidy żerujące na nieszczęściu i podkręcające atmosferę. Sa rzetelne media podające fakty i przedstawiające racje wszystkich stron. Jeśli pracowałaś w mediach to powinnaś znać specyfikę tej pracy, szczególnie w prasie codziennej / radiu / tv - tu nie ma czasu na sprawdzanie każdej pierdoły, musisz napisać szybko i konkretnie, zorganizowac spotkanie ze stronami tu i teraz a ie za 3 dni. Musisz to napisac/zmontować, bo masz deadline. Możesz się pomylić albo coś przeoczyć. Ludzie są tylko ludźmi. |
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, zgadzam się z MIA należy odróżniać źródło informacji od tabliodu.
|
|
|
|
#2688 |
|
Zadomowienie
|
Tak psioczycie ze policja to zle robi tamto i siamto a tak naprawde to mamy pewne procedury i policja nie moze informowac o wszystkim,ba pewne rzeczy musi zatajac tak zeby zmylic ewentualnego porywacza.Zreszta policja nie zajmuje sie tylko ta jedna sprawa,wiadomo zdarzyla sie tragedia,zaginela dziewczyna ale codziennie policja otrzymuje kilkaset roznych zgloszen i tak dobrze ze media informuja o tej sprawie bo wielu rodzicow zaginionych dzieci nie ma nie wiem czy tak moge o okreslic szczescia.
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu drogi kilkanaście stron temu każdy wieszal psy na policji, teraz wszyscy mądrzy się zrobili że policja ma procedury :p
TAK, MA MA PROCEDURY. Owszem. |
|
|
|
#2690 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz ludzie przeczytali to oświadczenie policji i nagle się za nią wstawiają, wcześniej było tak jak piszesz Muszynianka ![]() w ogóle to ktoś na forum gp24 napisał na ostatniej stronie jakąś aluzję co do Wizażu i dał sobie nick muszynianek właśnie to forum przeglądam, masakra, prawie jak na gazeta.pl
|
|
|
|
|
#2692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie już od jakiegoś czasu jest cicho i nikt nic nie mówi na policje jakiś strasznych rzeczy .. a po za tym umiemy czytac i nawet po oświadczeniu na ich stronie WIEMY,że są pewne procedury
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bueheheh
|
|
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Z kafeterii usunięto temat dotyczący Iwony. Założyła go jej koleżanka, która się tam wypowiadała. Ale niestety tam też zrobił się śmietnik, podobnie jak na gp24
|
|
|
|
#2695 |
|
BAN stały
|
Ja tam wierze w policje
Mój pierwszy mąż jest policjantem, sama miałam pracować w policji. Wiem też jak działają, trochę z nimi na co dzień współpracuję, są ograniczani idiotycznymi ( a może nie?) procedurami i przepisami. le mądrzejsi niż ja je wymyślali więc nie będę się wypowiadać. ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Muszy, a może to jakiś Twój adorator, hmm? I daje Ci delikatne sygnały, że chce kontaktu? |
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
To powiedz Mia_bianca czy teraz jak sprawa została oddana do prokuratury Rutkowski może normalnie działać, równolegle z nimi? Bo coś cicho się o jego poszukiwaniach zrobiło
|
|
|
|
#2697 |
|
Przyczajenie
|
Witam ponownie.
Ponieważ brosse nie miała plakatu Iwony żeby mi wysłać do wydrukowania na prędce przed wyjściem skleciłam własny. Jeśli chce ktoś wydrukować to można pobrać go poniżej (plik pdf żeby była lepsza jakość wydruku): http://www.gssw.freehost.pl/iwona.pdf Ja postaram się wydrukować jeszcze z 50 sztuk i mam nadzieję, że wystarczy mi tuszu
|
|
|
|
#2698 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- A z tą imprezą to dopiero ktoś wypalił :/ |
|
|
|
|
#2699 |
|
BAN stały
|
W TVP 3 na zywo mama Iwony i ojczym
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
czy jest coś - link, informacja, prośba co chcielibyście bym wkleiła do posta głownego?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

właśnie to forum przeglądam, masakra, prawie jak na gazeta.pl
już od jakiegoś czasu jest cicho i nikt nic nie mówi na policje jakiś strasznych rzeczy