|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
---- a wiecie co mnie najbardziej boli?to,że jak moja siostra w lutym jechała do Francji z siostrzenicą wówczas 1,5letnią to moja mama wymyślała cudowianki,że nie wiadomo co się będzie z siostrzenicą działo i chciała, aby siostra sama jechała a córkę zostawiła i mama by się nią opiekowała-i wtedy to jej nic nie przeszkadzało...a później tydzień nie chodziła do sklepu tylko przeżywała że co to z wnuczką będzie itd. a do wnuczka za ścianę przez tydzień nie chodziła, bo PRZEŻYWAŁA...a o ile trudniejsza sytuacja by była-nawet nie zdawała sobie chyba sprawy gdyby siostrzenica została-za co by żyła jakby z dnia na dzień by została z nią w domu..ciekawe...
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-07-30 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
patinka, ja mam taki sam wzór fotelika i wcale nie uwazam że jest dziewczęcy, jest spoko
![]() A co do sytuacji z mamą to trochę jej się nie dziwię, może zaproponowała Wam pomoc ale nie sądziła że będzie to "cały etat" i zaraz się dowiedziała że cała rodzina już wie... przeraziła się pewnie bo siedzenie z dzieckiem to wielka odpowiedzialność i nie można babć zmuszać do tego.. Może udałoby Wam się dogadać że babcia zostawała z małym jakoś krócej, nie dzień w dzień... A druga babcia jest? może drudzy dziadkowie by pomogli... ![]() Sensuel foteczki ![]()
#333 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, chyba nam ząb idzie i to wg mnie górna dwójka
![]() na zdjęciu nie wyszło zbyt ostro, bo płakał jak tam grzebałam-w rzeczywistości jest to biała ostra kropka a nie rozmazana tak jak wyszła...mamusie z ząbkami-jak to u Was wyglądało?w kazdym badz razie jest to max od dwóch dni bo codziennie zaglądam mu do "paszczy"..nie da się tego zdrapać ani nic bo pukałam po tym palcem....
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeżeli chodzi o mamę to nie ma co gadać "co myślała lub nie myślała"-dobrze wie ile godzin ja pracuje, ile godzin pracuje Tż-przecież nagle się ktoś do opieki nie znajdzie-logiczne że jak pójdę do pracy to odwrotu nie będzie-druga babcia jest ale niechętna do opieki,poza tym z 10 lat starsza i mieszkająca na 4 piętrze w bloku bez windy, więc spacery i jakiekolwiek wyjście by odpadało..na co głównie zwraca uwagę ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- dziewczyny,co tu taka cisza:P
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-07-30 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
patinka pogadaj z mama i powiedz ze nie masz czasu na zastanawianie sie, albo chce zostac albo nie i Ty szukasz opiekunki bo do zlobka nie chcesz Go oddac. A ten fotelik fajny-kolorystyka mi sie podoba.Co do zabka nie podpowiem bo my nie mamy zadnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
patinka przykra sprawa... chyba nie pozostaje Ci nic innego jak wynająć opiekunkę, a to , że mama nie jest temu przychylna... no cóż, trudno...miała pomóc - nie pomoże, więc niech zaakceptuje Twoją decyzję.
#337 |
Zakorzenienie
|
Patinka jesli masz wybór między złobkiem a opiekunka na tym etapie rozwoju dziecka, to ja bym wybrała opiekunkę. Wg mnie do złobka mozna oddac dziecko, które ma troszkę więcej jak roczek. Dla takiego maluszka jak Emi lepsza bedzie opiekunka.
co do mamy to zgadzam się z azzis ![]() co do zęba to jesli twarde to ząb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do ząbka to ja tu nic nie widzę... ![]() ![]()
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Sensuel
![]() Patinka chodzi ci o taki "cypelek" pod ? bo nic innego w "paszczy" nie widze ![]() I popieram to co napisaly Azzis i Kancia |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Patinka nie znam się na zębach już nie raz dałam się wykołować mysląc, że coś jest i d...
![]() a teraz przeszdł na tryb marudzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
a Filip najwyraźniej sam się przestawia na dwie drzemki dziennie... od kilku dni śpi tylko dwa razy za to dłużej... 1h-2,5h
![]() dziś spał 11-13 i od 16 do teraz a się właśnie wybudza... Nawet mi się to podoba
#342 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Patinka, Aldii kiedyś pisała, że jest coś takiego jak złogi wapnia i myślę, że to to... Mieliśmy tak już pare razy! I nawet potrafiło 2 dni być...a potem zero
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak dodać filmik? Czy musi mieć jakiś format specjalny?
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
wiecie co..szlag mnie trafia-odkąd mamy to drugie auto Tż nic nie robi tylko coś przy nim dłubie-wczoraj jak wyszedł na podwórko to robił przy nim od ok.17 do 21....dzisiaj jak tylko wrócił z pracy to co chwile jojczał do okna że pada..przestało lać na chwilę i już poleciał i tyle mam z chłopa...jak jojczał,że pada to mu tylko burknęłam,że WISI MI TO,BO I TAK BĘDĘ SIEDZIEĆ W POKOJU CZY SŁOŃCE CZY DESZCZ....no i siedzę...eh...pewnie znowu weekend będzie udany-szlag mnie trafia-nie wiem czy gdzieś nie pójść na sklepy a On niech się zajmie małym bo jak weekend ma wyglądać tak jak każdy dzień tygodnia to ja dziękuję....
#346 |
Rozeznanie
|
u mnie LEJE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Zebcia alez ty masz pamiec kobieto
![]() Karola nie mam pojecia Patinka idz na sklepy ![]() A ja siedze na ebayu i poluje..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
norma
![]() Karola niestety niewiem ![]() Patinka ostatnio widze cos nie w sosie...a to mama, teraz maz ![]() ![]() Wybieramy sie na zakupy...pozniej zajrze ![]()
#349 | |
Zakorzenienie
|
a ja na allegro i robię to samo:P
---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Aldii ano to jedno jeszcze mam ale nie do tego np. co miałam kupić w sklepie
![]() Patinka zauważ, ze ktoś Ci towarzyszy... i prawie karzdy watek zakańcza z największą ilością wpisów... bo moje życie rodzinne to ja i marudek... mąż ma dla odmiany gry ![]() ![]() a w tej pacczce z ippa są jeszcze kupony rabatowe do Carrefoura... fajnie, bo nie ma koło nas ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-07-30 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
Sensuel zapomniałam pochwalić, że ładnie wyglądasz
![]() ![]() Zebra nie mogę głosować od wczoraj, bo wyskakuje błąd ![]() A przedwczoraj robiłam zupkę pychotę z tej samej strony, którą podałaś i mu smakowała ![]() Blender idealna sprawa ![]() ![]() Karola też nie pomogę, bo jeszcze ani razu nie wstawiałam A Maciek jakoś wcześniej padł, ciekawe o której się obudzi na jedzonko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Patinka trza sie łaczyć w bólu
![]() Addiced mam nadzieję, że ten co kupiłam mimo, że ręczny to też szybko zmiele:P A uzywacie go w garach czy w pojemniku takiem jak np. do neigo był dołączony? Ciesze się, że zupka smakowąła ![]() spróbuj znowu może, bo mi link nie działał też i wczoraj i dzisiaj... a teraz już działa |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
zebra a co to za kupony
![]() ![]() pytam o kupony bo my zawsze robimy zakupy w carrefourze więc by mi to bardzo pasowało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Kancia paczka po 7 msc. Kuponów jest sporo- po 25% rabatu na różne słoiczki i ciasteczka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
zebra dzięki
![]() karola zeby wstawić filmik to musisz go wrzucić na youtuba a pozniej wpisac [youtube...] koncówka, kod z linka do filmu [/youtube...] bez kropek w nawiasach ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-07-30 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
BAN stały
|
A ja nie dostałam żadnej paczki
![]() KAMYK 34J??? Gdzie ty kupujesz takie biustonosze??? Kupiłam dzisiaj na all huśtawkę tako dla małej mam nadzieję że spodoba jej się husianie ![]() http://allegro.pl/item1162118877_hus..._jak_nowa.html dałam 50zl+ przesyłka Ja znowu w pracy do jutra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Kancia ależ ja tępa nie kumam tego opisu
![]() Ingrid no to Ci się udał zakup ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
musisz wgrać np na youtube i dać linka, bo nie można wgrać załącznika tak jak np zdjęcia....
albo zamiast linka od razu z tagami żeby się wyświetlił filimk w wątku.. ![]() co upolowałaś? ![]() Ja kupiłam dziś zapas kaszek Holle na Allegro od jednego sprzedawcy. Zobaczymy czy Filipowi posmakują bo zamówiłam orkiszową i jaglaną.. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Dziewczyny mam pytanko: co robicie z rzeczami dziecięcymi jak już przestają być potrzebne: odkładacie, oddajecie, sprzedajecie?? U mnie coraz więcej tego do odłozenia jest i nie wiem co z tym robić, ciuszki popakowałam w kartony i stoją w garderobie, czekają na moje siostry.. ![]() no ale właśnie takie rzeczy jak przewijak, laktator, niektóre zabawki jak konik FP, karuzelka, mata edukacyjna z pałąkiem itd. Trochę to kosztowało i zastanawiam sie czy opychać to na Allegro czy może niech poczeka na drugie bobo ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-07-30 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Youyou ja sporo oddałam ojcu i jego muzie... tj. ubranka ten wózek pierwszy- głęboko spacerowy, ręczniki małe, laktator, nawet wkładki laktacyjne, mate edukacyjną i wiele innych rzeczy których już nawet nie pamietam...o pampki też miałam jakieś niezużyte... a konika z FP sprzedałam na all, wózek, przewijak, leżaczek, krzesełko do karmienia zostawie i odsprzedam jak jakaś kolejna zaciązy i odsprzedam. Albo pomyśle o allegro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.