Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 13:14   #331
patinka_
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość

Patinka nieciekawa ta sytuacja z mamą, mogła od razu powiedzieć że się nie zajmie, a nie robić jakieś nadzieje
ona jeszcze nie powiedziała NIE...ale dając znać telefonicznie o żłobku dała o sobie poznać,że dla niej to najlepiej by było jakbym powiedziała OK, MAMO-DAJE GO DO ŻŁOBKA

----
a wiecie co mnie najbardziej boli?to,że jak moja siostra w lutym jechała do Francji z siostrzenicą wówczas 1,5letnią to moja mama wymyślała cudowianki,że nie wiadomo co się będzie z siostrzenicą działo i chciała, aby siostra sama jechała a córkę zostawiła i mama by się nią opiekowała-i wtedy to jej nic nie przeszkadzało...a później tydzień nie chodziła do sklepu tylko przeżywała że co to z wnuczką będzie itd. a do wnuczka za ścianę przez tydzień nie chodziła, bo PRZEŻYWAŁA...a o ile trudniejsza sytuacja by była-nawet nie zdawała sobie chyba sprawy gdyby siostrzenica została-za co by żyła jakby z dnia na dzień by została z nią w domu..ciekawe...

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2010-07-30 o 13:20
patinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 13:35   #332
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

patinka, ja mam taki sam wzór fotelika i wcale nie uwazam że jest dziewczęcy, jest spoko

A co do sytuacji z mamą to trochę jej się nie dziwię, może zaproponowała Wam pomoc ale nie sądziła że będzie to "cały etat" i zaraz się dowiedziała że cała rodzina już wie... przeraziła się pewnie bo siedzenie z dzieckiem to wielka odpowiedzialność i nie można babć zmuszać do tego..
Może udałoby Wam się dogadać że babcia zostawała z małym jakoś krócej, nie dzień w dzień...
A druga babcia jest? może drudzy dziadkowie by pomogli...

Sensuel foteczki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:06   #333
patinka_
Zakorzenienie

dziewczyny, chyba nam ząb idzie i to wg mnie górna dwójka
na zdjęciu nie wyszło zbyt ostro, bo płakał jak tam grzebałam-w rzeczywistości jest to biała ostra kropka a nie rozmazana tak jak wyszła...mamusie z ząbkami-jak to u Was wyglądało?w kazdym badz razie jest to max od dwóch dni bo codziennie zaglądam mu do "paszczy"..nie da się tego zdrapać ani nic bo pukałam po tym palcem....
Stary 2010-07-30, 14:58   #334
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
patinka, ja mam taki sam wzór fotelika i wcale nie uwazam że jest dziewczęcy, jest spoko

A co do sytuacji z mamą to trochę jej się nie dziwię, może zaproponowała Wam pomoc ale nie sądziła że będzie to "cały etat" i zaraz się dowiedziała że cała rodzina już wie... przeraziła się pewnie bo siedzenie z dzieckiem to wielka odpowiedzialność i nie można babć zmuszać do tego..
Może udałoby Wam się dogadać że babcia zostawała z małym jakoś krócej, nie dzień w dzień...
A druga babcia jest? może drudzy dziadkowie by pomogli...
taki sam wzór?to fajnie...to jest taki brąz czy śliwka??dobrze się zmywa brud z tapicerki?i jest przyjemna w dotyku czy taka plastikowa?

a jeżeli chodzi o mamę to nie ma co gadać "co myślała lub nie myślała"-dobrze wie ile godzin ja pracuje, ile godzin pracuje Tż-przecież nagle się ktoś do opieki nie znajdzie-logiczne że jak pójdę do pracy to odwrotu nie będzie-druga babcia jest ale niechętna do opieki,poza tym z 10 lat starsza i mieszkająca na 4 piętrze w bloku bez windy, więc spacery i jakiekolwiek wyjście by odpadało..na co głównie zwraca uwagę

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

dziewczyny,co tu taka cisza:P

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2010-07-30 o 14:43
patinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 15:09   #335
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

patinka pogadaj z mama i powiedz ze nie masz czasu na zastanawianie sie, albo chce zostac albo nie i Ty szukasz opiekunki bo do zlobka nie chcesz Go oddac. A ten fotelik fajny-kolorystyka mi sie podoba.Co do zabka nie podpowiem bo my nie mamy zadnego.
Stary 2010-07-30, 15:11   #336
azzis
Zakorzenienie

patinka przykra sprawa... chyba nie pozostaje Ci nic innego jak wynająć opiekunkę, a to , że mama nie jest temu przychylna... no cóż, trudno...miała pomóc - nie pomoże, więc niech zaakceptuje Twoją decyzję.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 15:20   #337
Kancia
Zakorzenienie

Patinka jesli masz wybór między złobkiem a opiekunka na tym etapie rozwoju dziecka, to ja bym wybrała opiekunkę. Wg mnie do złobka mozna oddac dziecko, które ma troszkę więcej jak roczek. Dla takiego maluszka jak Emi lepsza bedzie opiekunka.
co do mamy to zgadzam się z azzis
co do zęba to jesli twarde to ząb
Stary 2010-07-30, 15:21   #338
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
taki sam wzór?to fajnie...to jest taki brąz czy śliwka??dobrze się zmywa brud z tapicerki?i jest przyjemna w dotyku czy taka plastikowa?

a jeżeli chodzi o mamę to nie ma co gadać "co myślała lub nie myślała"-dobrze wie ile godzin ja pracuje, ile godzin pracuje Tż-przecież nagle się ktoś do opieki nie znajdzie-logiczne że jak pójdę do pracy to odwrotu nie będzie-druga babcia jest ale niechętna do opieki,poza tym z 10 lat starsza i mieszkająca na 4 piętrze w bloku bez windy, więc spacery i jakiekolwiek wyjście by odpadało..na co głównie zwraca uwagę

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

dziewczyny,co tu taka cisza:P
fotelik jest bardziej brązowy wykładka jest taka milutka, materiałowa, na razie nie prałam bo Filip jakoś niespecjalnie rozrzuca jedzenie

a co do ząbka to ja tu nic nie widzę... no ale my sami nie mamy jeszcze więc moze się nie znam....
Stary 2010-07-30, 16:30   #339
aldii
Zakorzenienie

Sensuel oby skonczylo sie na samrowaniu mascia
Patinka chodzi ci o taki "cypelek" pod ? bo nic innego w "paszczy" nie widze no ale ja sie nie bardzo znam,bo u nas zebow 0
I popieram to co napisaly Azzis i Kancia
Stary 2010-07-30, 16:36   #340
zebra666
Zakorzenienie

Patinka nie znam się na zębach już nie raz dałam się wykołować mysląc, że coś jest i d...

a teraz przeszdł na tryb marudzeniatroche pomogło rozbawienie, gili gili i całowanie po akrku ale piszczał:P

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 16:43   #341
youyou
Zakorzenienie

a Filip najwyraźniej sam się przestawia na dwie drzemki dziennie... od kilku dni śpi tylko dwa razy za to dłużej... 1h-2,5h

dziś spał 11-13 i od 16 do teraz a się właśnie wybudza... Nawet mi się to podoba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 16:46   #342
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajgabajga Pokaż wiadomość
patinka pogadaj z mama i powiedz ze nie masz czasu na zastanawianie sie, albo chce zostac albo nie i Ty szukasz opiekunki bo do zlobka nie chcesz Go oddac. A ten fotelik fajny-kolorystyka mi sie podoba.Co do zabka nie podpowiem bo my nie mamy zadnego.
Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
patinka przykra sprawa... chyba nie pozostaje Ci nic innego jak wynająć opiekunkę, a to , że mama nie jest temu przychylna... no cóż, trudno...miała pomóc - nie pomoże, więc niech zaakceptuje Twoją decyzję.
Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Patinka jesli masz wybór między złobkiem a opiekunka na tym etapie rozwoju dziecka, to ja bym wybrała opiekunkę. Wg mnie do złobka mozna oddac dziecko, które ma troszkę więcej jak roczek. Dla takiego maluszka jak Emi lepsza bedzie opiekunka.
co do mamy to zgadzam się z azzis
co do zęba to jesli twarde to ząb
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
fotelik jest bardziej brązowy wykładka jest taka milutka, materiałowa, na razie nie prałam bo Filip jakoś niespecjalnie rozrzuca jedzenie

a co do ząbka to ja tu nic nie widzę... no ale my sami nie mamy jeszcze więc moze się nie znam....
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Patinka chodzi ci o taki "cypelek" pod ? bo nic innego w "paszczy" nie widze no ale ja sie nie bardzo znam,bo u nas zebow 0
I popieram to co napisaly Azzis i Kancia
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Patinka nie znam się na zębach już nie raz dałam się wykołować mysląc, że coś jest i d...
eh, dziewczyny...i ja dałam się wykołować-mieliśmy zęba przez jakieś 2h:/ przyszedł Tż zagląda do paszczy a tam figa z makiem-dobrze,że się nie pospieszyłam i nie wpisałam do książeczki Emilka,że pierwszy ząb wyszedł mu w tym i w tym dniu<hahaha>...nie wiem co to było, ale to był biały wystający punkcik-dotykałam to palcem, paznokciem i nie schodził więc byłam pewna,że to ząb...jak Tż zaglądnął to białego punkciku nie było, tylko zostało takie okrągłe wgłębienie w dziąśle-nie mam pojęcia co to było...eh...
Stary 2010-07-30, 16:56   #343
zebra666
Zakorzenienie

Patinka, Aldii kiedyś pisała, że jest coś takiego jak złogi wapnia i myślę, że to to... Mieliśmy tak już pare razy! I nawet potrafiło 2 dni być...a potem zero znikało...

Stary 2010-07-30, 17:16   #344
karola_sz
Rozeznanie

Dziewczyny, jak dodać filmik? Czy musi mieć jakiś format specjalny?

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 17:26   #345
patinka_
Zakorzenienie

wiecie co..szlag mnie trafia-odkąd mamy to drugie auto Tż nic nie robi tylko coś przy nim dłubie-wczoraj jak wyszedł na podwórko to robił przy nim od ok.17 do 21....dzisiaj jak tylko wrócił z pracy to co chwile jojczał do okna że pada..przestało lać na chwilę i już poleciał i tyle mam z chłopa...jak jojczał,że pada to mu tylko burknęłam,że WISI MI TO,BO I TAK BĘDĘ SIEDZIEĆ W POKOJU CZY SŁOŃCE CZY DESZCZ....no i siedzę...eh...pewnie znowu weekend będzie udany-szlag mnie trafia-nie wiem czy gdzieś nie pójść na sklepy a On niech się zajmie małym bo jak weekend ma wyglądać tak jak każdy dzień tygodnia to ja dziękuję....
Stary 2010-07-30, 17:43   #346
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

u mnie LEJE piekna mamy jesien tego lata....
Stary 2010-07-30, 17:46   #347
aldii
Zakorzenienie

Zebcia alez ty masz pamiec kobieto
Karola nie mam pojecia
Patinka idz na sklepy

A ja siedze na ebayu i poluje.....
Stary 2010-07-30, 17:51   #348
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajgabajga Pokaż wiadomość
u mnie LEJE piekna mamy jesien tego lata....
norma

Karola niestety niewiem

Patinka ostatnio widze cos nie w sosie...a to mama, teraz mazchyba musisz z wszystkimi porozmawiac

Wybieramy sie na zakupy...pozniej zajrze
Stary 2010-07-30, 17:57   #349
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:

a ja na allegro i robię to samo:P

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
n
Patinka ostatnio widze cos nie w sosie...a to mama, teraz mazchyba musisz z wszystkimi porozmawiac
haha...spokojnie....nie jestem taka zła jak się tutaj wymalowałam po prostu zdziczeć można od siedzenia w jednym pomieszczeniu:/ nie uwierzycie, ale wczoraj pierwszy raz pomyślałam,że MOŻE I DOBRZE ŻE JUŻ WRACAM DO PRACY...chyba zaczynam dojrzewać do tego ja nie mówię,że jest łatwo wracać z pracy i jeszcze mieć coś na głowie tak jak teraz Tż ma....no ale szlag mnie trafia,że mnie traktuje jak tylko opiekunkę do JEGO dziecka a ja siedzę jak ten matoł z jedyną atrakcją LAPTOP :/ zresztą widać z jakąś intensywnością dzisiaj mam czas na siedzenie i gadanie prawie że sama z sobą bo wszystkie mamuśki zajęte swoim życiem eh...Emi ma drzemkę-żeby nie było,że On leży sam ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 18:26   #350
zebra666
Zakorzenienie

Aldii ano to jedno jeszcze mam ale nie do tego np. co miałam kupić w sklepie, do wzięcia ze sobą rachunków żeby je zapłacić, ile razy wyszłam na zaupy bez portwela...ciągle zapominam gdzie coś dałam...

Patinka zauważ, ze ktoś Ci towarzyszy... i prawie karzdy watek zakańcza z największą ilością wpisów... bo moje życie rodzinne to ja i marudek... mąż ma dla odmiany gryTwierdzi, że teraz mając urlop zrobi góre...zobaczymy... naprawdę jak zobacze, że większość spędza na kompie to nie ręcze już za siebie

a w tej pacczce z ippa są jeszcze kupony rabatowe do Carrefoura... fajnie, bo nie ma koło nas mały bedzie mógł je potargać sobie, bo wymiąć już zdąrzył...

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-07-30 o 18:29
Stary 2010-07-30, 18:31   #351
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Patinka zauważ, ze ktoś Ci towarzyszy... i prawie karzdy watek zakańcza z największą ilością wpisów... bo moje życie rodzinne to ja i marudek... mąż ma dla odmiany gryTwierdzi, że teraz mając urlop zrobi góre...zobaczymy... naprawdę jak zobacze, że większość spędza na kompie to nie ręcze już za siebie
Stary 2010-07-30, 18:33   #352
addicted to wizaz
Zadomowienie

Sensuel zapomniałam pochwalić, że ładnie wyglądasz a Denis w kapeluszu

Zebra nie mogę głosować od wczoraj, bo wyskakuje błąd
A przedwczoraj robiłam zupkę pychotę z tej samej strony, którą podałaś i mu smakowała Dziś miał za to zupkę brokułową i też zjadł,
Blender idealna sprawa Dziękuję Pysi, że mnie kiedyś skusiła

Karola też nie pomogę, bo jeszcze ani razu nie wstawiałam

A Maciek jakoś wcześniej padł, ciekawe o której się obudzi na jedzonko
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 18:40   #353
zebra666
Zakorzenienie

Patinka trza sie łaczyć w bólu

Addiced mam nadzieję, że ten co kupiłam mimo, że ręczny to też szybko zmiele:P A uzywacie go w garach czy w pojemniku takiem jak np. do neigo był dołączony?

Ciesze się, że zupka smakowąła ja jednak jutro zrobie mu coś z buraczkiem, bo pora nie mam ale za to buraka hehe.

spróbuj znowu może, bo mi link nie działał też i wczoraj i dzisiaj... a teraz już działa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 19:13   #354
Kancia
Zakorzenienie

zebra a co to za kupony i po którym miesiącu ta paczuszka my na razie mieliśmy 2 jedna po 4 i ta do odebrania w rossmanie

pytam o kupony bo my zawsze robimy zakupy w carrefourze więc by mi to bardzo pasowało
Stary 2010-07-30, 19:43   #355
zebra666
Zakorzenienie

Kancia paczka po 7 msc. Kuponów jest sporo- po 25% rabatu na różne słoiczki i ciasteczka.

Stary 2010-07-30, 19:49   #356
Kancia
Zakorzenienie

zebra dzięki

karola zeby wstawić filmik to musisz go wrzucić na youtuba a pozniej wpisac
[youtube...] koncówka, kod z linka do filmu [/youtube...]
bez kropek w nawiasach

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-07-30 o 19:50
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 19:59   #357
Ingrid80
BAN stały

A ja nie dostałam żadnej paczki

KAMYK 34J??? Gdzie ty kupujesz takie biustonosze???

Kupiłam dzisiaj na all huśtawkę tako dla małej mam nadzieję że spodoba jej się husianie taką:
http://allegro.pl/item1162118877_hus..._jak_nowa.html
dałam 50zl+ przesyłka

Ja znowu w pracy do jutra Powiem wam że powrót do pracy na razie dobrze mi robi. Jestem bardziej zmobilizowana, a nie taka rozlazła od samego rana że nic mi się nie chciało zrobić
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 20:02   #358
zebra666
Zakorzenienie

Kancia ależ ja tępa nie kumam tego opisu końcówka jaka końcówka? i co w kropkach w nawiasie?

Ingrid no to Ci się udał zakup

Stary 2010-07-30, 20:26   #359
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak dodać filmik? Czy musi mieć jakiś format specjalny?
musisz wgrać np na youtube i dać linka, bo nie można wgrać załącznika tak jak np zdjęcia....

albo zamiast linka od razu z tagami żeby się wyświetlił filimk w wątku..
Cytat:

co upolowałaś?

Ja kupiłam dziś zapas kaszek Holle na Allegro od jednego sprzedawcy. Zobaczymy czy Filipowi posmakują bo zamówiłam orkiszową i jaglaną..

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Dziewczyny mam pytanko: co robicie z rzeczami dziecięcymi jak już przestają być potrzebne: odkładacie, oddajecie, sprzedajecie??

U mnie coraz więcej tego do odłozenia jest i nie wiem co z tym robić, ciuszki popakowałam w kartony i stoją w garderobie, czekają na moje siostry..
no ale właśnie takie rzeczy jak przewijak, laktator, niektóre zabawki jak konik FP, karuzelka, mata edukacyjna z pałąkiem itd. Trochę to kosztowało i zastanawiam sie czy opychać to na Allegro czy może niech poczeka na drugie bobo

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2010-07-30 o 20:19
Stary 2010-07-30, 20:31   #360
zebra666
Zakorzenienie

Youyou ja sporo oddałam ojcu i jego muzie... tj. ubranka ten wózek pierwszy- głęboko spacerowy, ręczniki małe, laktator, nawet wkładki laktacyjne, mate edukacyjną i wiele innych rzeczy których już nawet nie pamietam...o pampki też miałam jakieś niezużyte... a konika z FP sprzedałam na all, wózek, przewijak, leżaczek, krzesełko do karmienia zostawie i odsprzedam jak jakaś kolejna zaciązy i odsprzedam. Albo pomyśle o allegro.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości