|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Ania a Ty nie chcialas odciagac i swoim mlekiem karmic? Ja cyca nie chce dawac bo ja naprawde jak pomysle, ze mala by mnie ssala to na sama mysl boli mnie wszystko :/ ale z odciagarka sie zawzielam mimo, ze dopiero dzis pierszy raz udalo mi sie w ciagu pol h odciagnac wystarczajaca ilosc mleka a tak to non stop laktator w reku i bylo to dosc meczace a i tak nie wyrabialam z produkcja dla malej i dokarmialam.
Moj szkrabek maly nawet nie mamy kiedy zdjec robic, bo albo placze z glodu albo spi i wtedy korzystamy z czasu i prasujemy pieluchy, robimy pranie itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
kurde a mojemu malemu cos sie popieprzyło
![]() zawsze po kąpieli grzecznie zasypiał a teraz wyje w niebo głosy, nie iwme czy to kolki czy co?! A na dodatek mam problem z pokarmem bo w nocy mam sporo, w dzień czesto karmię ale jak przychodzi wieczór tak koniec cycki puste i musze malemu dawac Nan1 kurcze moze po nim on tak ise drze... ech już sama nie wiem.. ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() czyli Ciebie też musiaął mocno potraktować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
a na spacer pierwszy poslzismy jak maly mial 5 dni Cytat:
Cytat:
na problemy brzuszkowe polecam masaze olejkiem kminkowym wokol pepka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Wtajemniczenie
|
A my dzisiaj po wizycie u lekarza i szczepieniach.Pielęgniark a powiedziała,że współczuje nam nocy,bo dzieci potem marudzą
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie suszarki tez moi znajomi uzywali na brzuszek, oprocz tego ze ciepelko koi to jeszcze dzwiek suszenia uspokaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
Ja już nie mogę :[
Dziecko mi podmienili chyba.. kolejny dzień ryk! Nie kolka bo daję esputicon i bąki jakieś idą, nie kupa bo są, nawet kilka na dzień, nie głodny i nie spragniony, smoczek działa chwilowo, przytulenie tez na chwilę, bujać nie będę za cholerę.. zaraz pójdzie suszarka a jak nie pomoże (a ostatnio nie pomagała) to ja uciekam z domu chyba bo od 11:00 jest taka kołomyja ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
Franiu spi tata spi. Muszę tutaj publicznie pochwalić mojego męża. Jest cudowny, nie wiem jak bym bez niego dała radę. Muszę jednak coraz więcej robic sama, bo ma urlop jeszcze tylko tydzień.
Ma któraś z Was szczoteczkę do zębów dla niemowląt? Taką co sie nakłada na palec. Ja mam z baby ono i wyrzuciłam instrukcje, nie wiem jak ja użyć. Zdjęcie z wczoraj. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam jak narazie problemow z zasypianiem, po jedzeniu, bekanie i zasypia ![]() A pielegniarki pocieszajace ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jakos nie mialam strasznego parcia na moje mleko. skoro nie udalo sie karmic piersia to poszlam na wygode zeby nie meczyc sie z laktatorem po calych dniach a i ryzyko ze zjem cos co mu zaszkodzi. po modyfikowanym bylo wszystko ok, maly byl grzeczny spal prawie caly czas i jakos balam sie ze zaczna sie placze po calych dniach bo glodny a ja nie odciagnelam. nie mam wyrzutow sumienia bo nie uwazam ze mleko modyfikowane to najgorsze zlo dla dziecka ![]() Michal od paru dni po kapieli zje i wyje przez jakies 2-3 godziny. bujanie go uspokaja ale jak tylko sie przestanie to ryk. no i tak wyje i wyje az sie zmeczy i zasnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Zakorzenienie
|
To wygląda na typowa kolkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
nie wydaje mi sie ze to nie kolka. bo przy kolce podobno nie da sie dziecka uspokoic a on na rekach sie uspokaja. nie wiem juz sama. kupy dzis nie robil moze to to.
|
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
suszara poszła raz przez 15 minut.. ciepłe powietrze na brzuch a za chwile zimne w bok dla samego szuuuuuu... zasnął, spał 5 minut. Suszara poszła w ruch drugi raz.. ciepłe na brzuch plus masowanie dosyć intensywne... za chwilę zimne w bok dla szuszania.... i tak w koło macieju.. zały tak zasnął, że mąż sie wystraszył, że nie żyje bo zero reakcji na masowanie brzucha, zero ruchu, podniesiona łapka bezwładnie w dółopadła.. ja już panika i patrzę na klatę - rusza się - oddycha
![]() Ciekawe ile to potrwa bo narazie całe 5 minut.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jak leżałam po CC i przynieśli małego do karmienia, to go tak położyli obok, że idealnie "pasował" do cyca a jak chcesz przeczytać o mojej cesarce to tutaj http://zyciewpelni.blogspot.com/2010...010-porod.html wiolek1 - śliczny mały, naprawdę bardzo ładne dziecko masz ania - a ma twardy brzuszek? bo jak tak, to kolka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
nie twardy ma jak naprezy a tak to mieciutki
|
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
może kolki nie ma ale go po prostu brzuszek boli?
![]() My walczymy dalej... jest suszara - śpi, nie ma suszary się budzi i płacze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
matko Siala wy tez macie niezle. Michal odlecial chyba na dobre. zobaczymy jak bedzie bo niby o 1 jedzenie. mam nadzieje ze przespi
![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- chyba sie udalo. ide spac. oby Sebek tez zasnal. dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Rozeznanie
|
Jakbyście jeszcze szukały sposobu na sen to w nocy działa u mnie kokon, na ręce i leżymy, (polecam, ja robię to we flaneli, bo takiego przybajerzonego kocyka nie mam http://www.miracleblanket.com/instructions.ht m . Dla odróżnienia w dzień u mnie to nie działa (jak na razie działa tylko spacer po moim osiedlu bez cienia i bez ławek grrrrrrr. Dziś myślałam, że mi nogi w tyłek wejdą, chyba se kupię krzesełko wędkarskie i będę zabierać
![]() ![]() ![]() Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-07-31 o 00:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Rozeznanie
|
jestem wykonczona!
![]() i zapomnialam napisac ze przez caly dzien spal moze pol godziny ![]() oprocz tego dostalam okres. ale bylo fajnie jak przez tyle miesicy byl spokoj ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-07-31 o 01:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Rozeznanie
|
i jeszcze wam wkleje pare zdjec bo dawno nie widzialyscie Oscara
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
Basiu Oscar jest super
![]() ![]() a ja znowu mam bal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
My ze snem walczyliśmy do 1:30 ale zasnął nie na suszarce ale na moim cycu przytulony. Ja się położyłam, on na mnie.. były protesty ale się poddał i ja się obudziłam teraz! A mały jadł ostatnio o 22:30 czyli 7 godzin temu!!! Że ja spałam to nie dziwne.. ale że jego te atrakcje nie wygłodziły?
Teraz zjadł, odbeknął i śpi. Aż się boję dzisiejszego dnia. A co będzie jak małż do pracy pójdzie a ja całymi dniami sama z małym.. dziecko na ręce i łbem w ścianę równo z lulaniem chyba.
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
slodziak
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#834 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
miho juz 1,5 nia nie zrobil kupy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Konto usunięte
|
Aniu, jeśli się męczy, to pół lub ćwierć czopka glicerynowego dla dzieci (bez recepty), ew. pomaga wsadzenie końcówki termometru lub małego palca w sam czubek odbytu. Jeśli się nie męczy, czekać. Powodzenia
![]() Aha, a na co dzień - duuuużo picia. Nieco rozrzedzi kupkę, ale zdecydowanie ułatwi wypróżnianie. |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
Ja też znam sposób z termometrem. Samą końcóweczkę kuzynka smarowała oliwką i wkładała córci do pupci, tak żeby podrażnić odbyt.
![]() ![]() |
![]() |
#838 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21048460]Aniu, jeśli się męczy, to pół lub ćwierć czopka glicerynowego dla dzieci (bez recepty), ew. pomaga wsadzenie końcówki termometru lub małego palca w sam czubek odbytu. Jeśli się nie męczy, czekać. Powodzenia
![]() Aha, a na co dzień - duuuużo picia. Nieco rozrzedzi kupkę, ale zdecydowanie ułatwi wypróżnianie.[/QUOTE] Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli chodzi o odciaganie pokarmu to tez odciagam z polozna od laktacji rozmawialam i po tym moim zapaleniu piersi taki wlasnie sposob mi doradzila mowila ze to bedzie najlpesze rozwiazanie dla mnie i dla malego chociaz czasem go przystawiam do cyca choc wtedy sie denerwuje bo on nie dojada i czesto sie budzi a jak odciagam chociaz wiem ile zjadl Cytat:
![]() Cytat:
a o tym termometrze mi mama mowila tez wczoraj zeby oliwka nasmarowac koncowke lub kremem i podraznic odbyt jesli moge wam cos polecic na kolki i problemy z kupkami... krople LEFAX jesli macie mozliwosc ich zakupu mozna je kupic w niemczech choc podobno niektore apteki w polsce je sciagaja maja naprawde dobre opinie i podobno sa skuteczne my kupilismy w sumie dzisiaj malemu dalam o 7.30 i przed 9 zrobil kupke tylko nie wiem czy to masaz pomogl czy krople kosztuja jakies 8,50 euro basia a kierujesz Oskarka sisiolka na dol jak zapinasz pieluszke? bo podobno sie powinno zeby sie chlopcy nie przesiurkiwali a oskarek jest slodki i swietna masz ta mate dla niego marta nie przejmuj sie ja tez nie jestem fanka karmienia piersia ![]() tak sie zastanawiam czy Huberta problemy z kupka nie sa wina tego ze od dwuch dni zaczelam brac znowu zelazo bo mi sie przypomnialo ze w szpitalu mi kazali bo mi hemoglobina do 10 spadla i w sumie ja tez mam od dwuch dni problemy moze jemu sie udziela a poza tym to bylismy w czwartek u kardiologa potwierdzil Hubcia wade serduszka kolejna wizyta we wrzesniu zagrozenia dla malego zycia nie ma mowil ze moze to byc wina tej mojej cholestazy i najwazniejsze teraz zeby dziurka sie nie powiekszala mowil ze u 60% dzieci z ta wada samo sie zarasta w pierwszym roku zycia ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- aniaa ciesze sie ze pomoglo zawsze to jakis sposob
![]() |
#840 | |
Zakorzenienie
|
ja juz mam wszystkiego dosc
![]() ![]() ![]() dobrze ze chociaz maly juz sie nie meczy. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
mam nadzieje ze Hubert bedzie w tych 60% moze rzeczywiscie to przez to zelazo ma problem z kupka ![]() Michal nie mial takiego problemu dopiero od 2 dni sie zaczelo i sie tak zastanawiam czy to nie przez ten espumisan ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Xawmelli odezwij sie co u ciebie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.