Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-31, 11:24   #2431
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Ishka, jaki ladny ten wozek.. Cholera bardzo mi sie podoba Gdybym miala te 400zl to bym kupila, choc ten co mam tez mi sie podoba, aczkolwiek ten bardziej

Bylam w biedronce, widzialam ta wanienke, swietna jest i igdyby nie to ze dostane wanienke zwykla od kolezanki ktora w ogole jej nie uzyla.. to bym kupila

Dziewczyny, dziecko od 24h dalo mi jednego kopniaka przed chwila, no to chyba OK.. teraz zjem zupe a jutro bede robic kurczaka po hawajsku (to dla tych co nie maja pomyslu ). Nazwa z opakowania "Pomyslu na.."

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 11:29   #2432
Ishka
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Anecka uff...no na szczęście to tylko miał leniwy czas ten Twoj bobas zjedz zupke i napewno jeszcze da Ci mocne koopy

Dzieki podoba mi sie to w tym wozku ze juz ze sztruksu nie produkuja i nie bedzie ich tak duzo heh a i materiał latem nie bedzie odparzać ani sie dzidzia nie bedzie tak pocic
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 11:32   #2433
Stokrotka_76
Raczkowanie

Wielkie dzięki. Naprawdę ładny wozek, wiem ze nie ma skrętnych kół jak mówi kootekk ale za taką cene nie można mieć wszystkiego. Zastanawiam sie nad tym, że tak aukcja od 1 zł jest jednak bogatsza w dodatki, a one się cyba przydadzą. Ishka ty ten wózek już masz u siebie. Spełanił Twoje oczekiwania? Nie jest super lekki, ale chyba wszystkie są dość ciężkie skoro mają być stabilne
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 11:38   #2434
Ishka
Zadomowienie

Stokrotka do nas przyjedzie dopiero we wtorek wieczorkiem ten wózeczek jednak my go macalismy w sklepie (sam głeboki i spacerowke fotelika nie macalismy) i moja jedna znajoma tez taki ma

Fakt wazy te 15kg ale tak waży wiekszość z pompowanymi duzymi kołami plus metalowy koszyk na dole ale mi waga nie przeszkadza bo mamy dwie windy u nas
Stary 2010-07-31, 11:43   #2435
Anecka
Zakorzenienie

Ja piernicze, rozplywam się z rozkoszy W biedronce u nas wprowadzili nowe produkty i kupilam taki batonik co sie nazywa "Vital Crusty" Muesli mix. ROZKOSZ!!!! Przepyszna czekolada i to nadzienie.. Dawno nie trafilam na tak dobry produkt. Koszt 0,99 Polecam! Produkcja Hiszpanska.

Kurcze za tydzien jade nad morze a ogladalam pogode i akurat kiedy przyjade bedzie brzydka a kiedy bede wyjezdzac maja byc upaly.. SUPER ale nawet jak bedzie zimno to wchodze do morza i mam to gdzies Oby sie ta pogoda oczywiscie nie sprawdzila

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-07-31, 11:51   #2436
sanderinka
Zakorzenienie

czesc

nadrobiłam was troszkę

Anecka super, że kopniak był pono0ć po słodkim sie wiecej rusza...

nie mam humoru znów mi sie głupoty śniły a Nataniel sie tam przewraca

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 11:53   #2437
Artystka23
Dragonfly

ja mieszkam nad morzem i teraz jest dosc fajnie,ani za zimno ani za cieplo ciekawe jak to dlugo potrwa...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-31, 12:19   #2438
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, dobrze, że dzidziuś się odezwał

Ishka, wózeczek piękny

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 12:19   #2439
kootekk
Zakorzenienie

Anecka super ze dzidzius sie odezwał

dziewczyny fajna promocja jest w superpharm, teraz mozna sobie karte stalego klienta wyrobic i z ta karta sa specialne zniżki np akcesoria dla niemowlat o 20% taniej (( a tam itak juz tanio maja) np butelki, termometry, smoczki itp

i pampersy jumbopack kazdego rodzaju 20zl taniej wiec warto leciec do superpharmu

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 12:28   #2440
Anecka
Zakorzenienie

Tez sie ciesze, ze sie poruszylo dziecko Mam juz imie dla dziewczynki bo w 100% jestem pewna ze bedze girl NINA

Ha.. trzeba miec w miescie Superpharm

Jadę nad wodę znikam, do wieczorka

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-07-31, 12:32   #2441
kootekk
Zakorzenienie

ja tez nie mam w miescie superpharmu ale jak pojade do opola albo gdzies to wstapie

Stary 2010-07-31, 13:20   #2442
ona1010
Raczkowanie

a juz lazienke wyczyscilam, na obiadek zupke pomidorowa z ryzem zrobilam, a jak Tz wroci z pracy to rybke usmaze, poza tym naszla mnie ochota na salatke z brokula i tez juz zrobilam, jeszcze karkoweczke pieke ale bedzie wyrzera.... postalam ze 2 godziny w kuchni, a kostki mi napuchly do wielkosci malych balonikow. Maluszek tez mi aktywnie kopniaczkami pomagal.
Achh co za wspaniale uczucie

Ishka- Ty masz 27 tc i juz wszystko skompletowane, a ja 27 zaczynam w poniedzialek i oprocz 2 kocykow i 4 par body nie mam nic, chyba pora sie powoli wziasc za zakupy.
A wozek naprawde bardzo ladny, co to za firma? Masz jakos stronke?
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 13:25   #2443
Ishka
Zadomowienie

Ona stronke wcześniej bodajże wklejałam nawet linka z aukcją tego wózeczka a jest to Roan Marita tu jest firmowa ich stronka :
http://www.roan.pl/

A teraz dziewczynki powoli lece bo musze sie spakować jedziemy na weekend do mojego rodzinnego domku i na pyszny obiadek do rodziców mały moj głodny bo co chwile mam żebra obolałe heh do porodu to chyba mi odpadną

Do wieczorka może zaglądne a jak nie to jutro

Miłego popołudnia życze wszystkim
Stary 2010-07-31, 13:34   #2444
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ja piernicze, rozplywam się z rozkoszy W biedronce u nas wprowadzili nowe produkty i kupilam taki batonik co sie nazywa "Vital Crusty" Muesli mix. ROZKOSZ!!!! Przepyszna czekolada i to nadzienie.. Dawno nie trafilam na tak dobry produkt. Koszt 0,99 Polecam! Produkcja Hiszpanska.

Kurcze za tydzien jade nad morze a ogladalam pogode i akurat kiedy przyjade bedzie brzydka a kiedy bede wyjezdzac maja byc upaly.. SUPER ale nawet jak bedzie zimno to wchodze do morza i mam to gdzies Oby sie ta pogoda oczywiscie nie sprawdzila
u nas juz dawno byly, w tamtym roku moze?
ale rzeczywiscie, sa pycha

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Ja dzisiaj jade na wesele wiec pewnie bede dopiero jutro wieczorem jakos....cos mi sie wydaje,ze bedzie mnie czekalo kilka stron do nadrobienia

milego weekendu dziewczyny
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 14:08   #2445
De28
Wtajemniczenie

A ja sie ruszac nie moge. Dwa dni temu odfilcowywalam nakolanach kota klientki i mam teraz wszedzie zakwasy. I to jakie Nawet na posladkach Boli jak cholera. Cieply prysznic nie pomogl. Poza tym meczy mnie bol glowy i ogolnie taka jakas slaba jestem. I nic mi sie nie chce..ehh

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-31, 15:18   #2446
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Tez sie ciesze, ze sie poruszylo dziecko Mam juz imie dla dziewczynki bo w 100% jestem pewna ze bedze girl NINA

właśnie

Nina śliczne imie

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-07-31, 15:38   #2447
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
Anecka super ze dzidzius sie odezwał

dziewczyny fajna promocja jest w superpharm, teraz mozna sobie karte stalego klienta wyrobic i z ta karta sa specialne zniżki np akcesoria dla niemowlat o 20% taniej (( a tam itak juz tanio maja) np butelki, termometry, smoczki itp

i pampersy jumbopack kazdego rodzaju 20zl taniej wiec warto leciec do superpharmu
wyrobiłam kartę mam tam rzut beretką, bo Superpharm w Silesii jest
Stary 2010-07-31, 16:08   #2448
kootekk
Zakorzenienie

ja mam do Silesii troszku drogi ale czesto tam jeżdżę

Stary 2010-07-31, 16:33   #2449
olajka
Zadomowienie

pełnia przestań szukać znowu problemów!Wiem co pisałam i tylko TY w taki sposób potrafiłaś się odezwać, a to co ja pisałam to nie był żaden ,,tekst'' tylko moja własna wypowiedź, tak jak czułam w danym momencie. I chyba sama masz kłopot ze zrozumieniem więc czytaj od nowa W poście 1876 napisałam, że nie smaruję sutków niczym, natomiast w poście 1886 napisałam, że piersi smaruje Perfecta mama. Jasne jest więc, że skoro pisałam wcześniej, że sutków nie smaruje niczym to tylko same piersi smaruje bez sutków, bo je same nie wiem czym można Załapałaś już? A więc drążysz temat żeby postawić na swoim, ale powiem Ci, że mam to gdzieś, co sobie tam wkręcasz w tej główce odkąd napisałam tamten post. Nie będę Ci tego tłumaczyć nie wiem ile. Temat uznałam za zamknięty więc i Ty zrób tak samo i na priv nie mamy o czym pisać tak więc daj sobie już spokój. A.. Bepanten może stestuje Gratuluję Córci

Witam .. W czwartek byłam na wizycie i mój gin był jakiś taki zmęczony, ale dał mi skierowanie na glukozę, mocz i morfologię. Sam mi dał, no i powiedział że nie mam infekcji, ale mogę zastosować te globule Clotrimazolum. No i mi powiedział komplementa, że ładnie wyglądam w ciąży Wreszcie zauważyłam, że mi brzucholek rośnie, mam większy niż 5 tygodni temu i taka piłeczka mi się robi. Ważę 52,6 kg i cieszę się bo wreszcie na wadze przybieram Mowił gin, że można zjeść lekkie śniadanko przed badaniem glukozy, tylko kurczę nie pamiętam czy przed czy po jej wypiciu no i żeby nie było na słodko to śniadanie np. zero miodu, a do glukozy mogę wcisnąć cytryny. Jak zobaczyłam, że aż taką wielką torbę tej glukozy się wsypuje do szklanki z wodą to się załamałam! Jak czytałam Wasze doświadczenia z tym to na samą myśl mi było nie dobrze No i po godzinie od wypicia- badanie. Sluchaliśmy z ginem serduszka Maluszka Ciekawe czemu serce dziecka bije dwa razy szybciej niż matki..?
Co do spania, to pobolewa mnie z boku jakby żebro lewe czasem jak leże na tym lewym, a jak wracam z ubikacjio w nocy to czasem nawet i żołądek Rozstępów, siary ani krechy nie mam nadal. Czasem swędzi skóra na brzuszku. Ciągle mam ochotę coś wcinać. Dziś z mężem byliśmy na azjatyckim żarełku na wołowince i wieprzowince z warzywami, surówką i grzybami mun Teraz wcinam ryż preparowany, pije wode mineralną, bo ostatnio jakoś mało jej spożywam i zabieram się potem za jogurt. Taki mix

Ishka wózek świetny, podoba mi się i ten kwiatuszek.. Kolor też fajny wybrałaś, ale oby się nie brudził ten wózek szybko.
Joanna świetna bluzeczka na ostatniej fotce z brzuśkiem

Wogóle to chce Wam napisać, że brzuśki macie piękne! Każdy inny, a piękny na swój sposób Tak myślałam, ostatnio jak to będzie jak porody się zaczną, i wogóle czekanie na nie..Relacje z porodów mogą być ciekawe..
Napiszcie czy te wanienki z Biedronki zdały egzamin, bo wyglądają bardzo fajnie, a też bym może kupiła
Duphaston brałam przez 3 miesiące, żeby mi torbiel się wchłonął. Cera nie była ładna i krostki wyskakiwały, ale torbiel się wchłonął Teraz mam cere dużo ładniejszą. Paznokcie z resztą też. Za to z zębcami problem ;(
Co do ubrania na wesele, to ja bym założyła sukienkęmożna fajne dodatki dobrać, fryzurka, ładnie pomalowane pazurki i jest dobrze Jeśli idzie o ciążowe ubrania to nie kupowałam nic, bo nie potrzebuje narazie, choć brzuszek widoczny
Poród rodzinny..kiedyś myślałam, że to nie najlepszy pomysł, potem obejrzałam ,,Rozmowy w Toku" i byli panowie z żonami(partnerkami), przy których byli podczas porodu i powiem Wam, że to było dla nich straszne, a też mieli być tacy twardzi I mówili, że patrzenie jak ich kobieta cierpi było straszne i na dodatek przed seksem im się do tej pory to przypomina jeden nawet powiedział kategoryczne nie, żeby mieli jeszcze jakieś swoje biologiczne dzieci, bo nie chce żeby ona przechodziła przez takie coś raz jeszcze. Z drugiej strony jakby na to nie patrzeć, to pomoc ukochanej osoby w tym dniu może być nieoceniona, wspólna pomoc przy oddychaniu, to trzymanie za rękę itp to jest może być potrzebne, bo raczej położne głaskać nas nie będą Ja ze swoim mężem jeszcze nie rozmawiałam na ten temat i nie wiem nawet czy on by chciał być przy porodzie, podejrzewam nawet, że raczej nie. Przyjaciółka za to kiedyś wypaliła sama od siebie, że ona bardzo chętnie przy mnie będzie gdybym tylko ja chciała
Dzidziunia najczęściej rusza się w nocy, gdy ja leże spokojnie. Zauważyłam, że jak mam malo aktywny dzień to częściej ją czuję. Wiadomo dlaczego, bo jak mama nie chodzi, nie spaceruje za długo to kołysanie w brzuszku ustaje I nadal imię nie wybrane do końca, a zastanawiamy się nad 4.. z czego mnie bardziej ciągnie do jednego.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Dosyć mam nadrabiania Mam pytanie czy Was tak wpuszczają na oddział jak chcecie sobie pooglądać jak to wszystko wygląda? Nie ma z tym problemów? Wybieracie osobną salę po porodzie czy ogólną razem z innymi mamami na sali? Ja bym chyba wybrała tą osobną, ale nie wiem jeszcze. Nie wiem czy u mnie tak pozwolą się rozejrzeć. Pytacie w szpitalu co macie przywieźć ze sobą do porodu, czy opieracie się na wiedzy z poradników, internetu itp?
A praktykantów czy stażystów wolałabym uniknąć przy porodzie . Muszę się rozejrzeć za szkołą rodzenia Kurka chyba i mnie ta nerka pobolewa, lewa :/

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2010-07-31 o 17:02
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 17:11   #2450
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
wyrobiłam kartę mam tam rzut beretką, bo Superpharm w Silesii jest
79Marta mieszkasz gdzieś w okolicach Silesi? Bo Ja mam dosłownie parę kroków ;-)

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:

No to gratuluję dziewczynki, my też rozważaliśmy imię Nina, bo jest bardzo ładne

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja mieszkam nad morzem i teraz jest dosc fajnie,ani za zimno ani za cieplo ciekawe jak to dlugo potrwa...
Artystka, w niedziele właśnie wyjeżdżam do Gdyni, mam nadzieję, że będzie ładnie

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Dziewczyny dzięki za informację o gąbeczce do wanienki, nie pomyślałam w ten sposób ;-)
Stary 2010-07-31, 17:29   #2451
olajka
Zadomowienie

Anecka i ja też gratuluję Dziewczynki !

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj z mężem świętowaliśmy 6 letnią rocznicę naszego związku (nie mylić ze ślubną) ależ to zleciało, było więc romantic Byliśmy w restauracji, a potem w kawiarence uroczej

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 17:41   #2452
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Anecka i ja też gratuluję Dziewczynki !

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj z mężem świętowaliśmy 6 letnią rocznicę naszego związku (nie mylić ze ślubną) ależ to zleciało, było więc romantic Byliśmy w restauracji, a potem w kawiarence uroczej

no no 6 lat

zjadłabym torta takie słoooodkiego z kremem

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-07-31, 18:28   #2453
kootekk
Zakorzenienie

ale tu cisza..... buhaha

mnie strasznie głowa boli, aż mi niedobrze, wzięłam paracetamol i ide sie polozyc, jutro zajrze
papa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-31, 18:33   #2454
melabn
Wtajemniczenie

olajka ja po porodzie zdecydowanie sala ogolna, raz ze masz do kogo buzie odezwac a dwa pomysl jak bedziesz musiala do kibelka czy sie umyc to zawsze ktoras z dziewczyn Ci na dziecko spojrzy
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 18:48   #2455
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
ale tu cisza..... buhaha

mnie strasznie głowa boli, aż mi niedobrze, wzięłam paracetamol i ide sie polozyc, jutro zajrze
papa

no cisza aż dziwne

oby przeszło.. wiem co zabol osatnio mnie glowa bolała 4 dni a apap nie pomagał

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
olajka ja po porodzie zdecydowanie sala ogolna, raz ze masz do kogo buzie odezwac a dwa pomysl jak bedziesz musiala do kibelka czy sie umyc to zawsze ktoras z dziewczyn Ci na dziecko spojrzy
całkowicie sie zgadzam albo pokaża jak przewinąc jak bedą kłopoy licze ze beda jakieś doświadczone mamusie

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-07-31, 18:51   #2456
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
u mnie przy cc bylo ze 12 osob i mialam to w

a bierzesz tylko rano czy jak bo mi TSH z 1,34 spadlo teraz na 0,80 niby jeszcze w normie, ale juz jednak troche nisko i tak sie zastanawiam czy zwiekszyc euthyrox z 50 na 75...moj endokrynolog na urlopie a ja sie nie znam
ALISZCZE TO TYMBARDZIEJ TRZYMAM KCIUKI I GRATULUJE WAM PODWOJNIE

MELABN ojj w nizach to ja sie nie znam- ja mam 5.20 a norma do 4 jest wiec mi zwiekszyla z 75 do 100 teraz :/
wiem jedynie tyle, ze nawet jak jest w granicy normy ale tuz przy jej poczatku czy koncu to jest nie dobrze - ale w takich stanach moja kaze mi brac te sama dawke chyba ze sytuacja sie powtarza przez 3 mies.
to wowczas zwieksza (tyle ze mi wciaz wzrasta :/)

Twoj endo... pewnie za tydzien wroci - to ni tak dlugo a na swoja reke bym nie brala

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
u mnie przy cc bylo ze 12 osob i mialam to w

a bierzesz tylko rano czy jak bo mi TSH z 1,34 spadlo teraz na 0,80 niby jeszcze w normie, ale juz jednak troche nisko i tak sie zastanawiam czy zwiekszyc euthyrox z 50 na 75...moj endokrynolog na urlopie a ja sie nie znam
acha no i biore zawsze rano pol godz. przed jedzeniem cala dawke
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 18:59   #2457
79 Marta
Wtajemniczenie

a ja się dziś ogólnie kiepsko czuję, mała się rozpycha tak, że aż boli ( ale jej wybaczam ), do tego te krzyże dają znać o sobie i jeszcze czuję jakby mi ktoś rozciągał siłą podbrzusze. ech...
Stary 2010-07-31, 19:23   #2458
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Olik23 Pokaż wiadomość
TSH i Eutyrox to taki sprzężenie zwrotne. Euthyrox bierze się właśnie żeby zbić TSH W ciąży w zasadzie stężenie TSH nie jest istotne. Najważniejsze jest ft4, czyli rzeczywisty poziom hormonu. Ja obecnie mam TSH 0,8 i ft4 1,30 i nie muszę zmieniać dawki ani nic z tym robić. Według mojego endokrynologa na tym etapie ciąży wszytsko jest ok.
wybacz, ale sie nie zgodzę z tym co napisałaś...

ja muszę robić tylko TSh badanie bo jak mi wychodzi wyższe to zawsze mam i FT3 wysoookie a tak to endo mówi że szkoda kasy na FT3 które u nas kosztuje 27 zł (tak co mies. wychodzi trochę )
i nie prawdą jest że najwazniejsze jest Ft4
WSZYSTKIE HORMONY TARCZYCY W CIĄŻY SĄ WAŻNE - a każde z nich o czym innym świadczy - może być niedoczynność, nadczynność lub hashimoto... a te choroby są oznaczane innymi hormonami tarczycowymi

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Ostatnio mi internet kilka dni nie dzialal, dzisiaj znowu jest ok, ale nie moge nadrobic zaleglosci.

Odnosnie wozkow to nie pamietam ktora z Was to byla (w ciazy jakos ciagle taka zakrecona jestem i o wielu rzeczach zapominam) ale przekonala mnie do X- landera, choc narazie tylko go w necie widzialam, ale mi sie podoba
http://www.bobowozki.com.pl/product_...0&%3CosCsid%3E

Kupilam pierwsze ciuszki dla maluszka w H&M, poszlam tylko poogladac, ale nie moglam sie oprzec i musialam kupic, takie slodkie, ale teraz tylko mysle o tym zeby kolejne kupic...

To PCO to rzeczywiscie dziwna choroba. Od kiedy pamietam lekarze mi mowili, ze mam PCO i bede miec problemy z zajsciem w ciaze. Wiec zaczelam sie w specjalnej klinice leczyc i zanim doktorka mi tabletki na owulacje przepisala, ja juz w 4 tc bylam Dlatego ten bombelek jest dla mnie najcenniejszy na swiecie- moje spelnione marzenie.
ojj to rzeczywiście - niesamowity cud u was się zdarzył choć u wielu kobiet na prawdę ona różnie przybywa... a od kiedy chorujesz jeśli można spytać?

ja prawdopodobnie od 14 r. ż a stwirdzili mi dopiero przypadkowo po 1 porodzie!!!
przedtem leczyli mi symptomy a nie zalążek...

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Olik23 Pokaż wiadomość
Konska 175 dwa razy w tygodniu i 150 przez resztę tygodnia. Tylko ze ja zaczynałem moja walkę z tarczyca z TSH 30
duuużo - bardzo duuużo i pewnie się zwiększa w trakcie awansowania ciąży?

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Pełnia ja bralam douphaston przez 2 miesiące przez moje przygody w 11 tygodniu ciąży. Potem odsawiłam nie zmieniając dawki i organizm przyjął to dobrze. Nie biorę go juz od miesiąca. Zauważyłam natomiast pewną ależność duphaston kontra moja cera. Mialam z nią straszne problemy, ciągłe wypryski tak więc na wakacjach straszyłam Odstawiłam douphaston (a wciąż biorę luteinę dopochwowo i to kazał mi lekarz brać cały czas bo ponoć zmiękcza macicę i dobrze przygotowuje ją do porodu) i jak ręką odjął. Cera jak wcześniej, pojedyncze wykwity od czasu do czasu, czy to jednak ten lek tak na mnie działał Jak wasza cera po duphastonie dziewczyny?
NUCHISIA dziękuję

CERA
ojj ja od poczatku ciazy mam tradzik i jak jem zolty ser a musze go jesc bo mleka smietan i bialego nie toleruje to dochodza mi takie biale podskorne - nie wiem jak si enazywaja :/
nie jest to dla mnie mile ale tez dramatu nie robie - po porodzie i 2-3 mies. polece do kosmetyczki i przynajmniej chwile wytchnienia bede miec
a luteina z kolei bardzo mi sluzyla na cere wiec moze i tobie pomogla

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczynki

Nadrobiłam wiec moge cos skrobnąć

Patrycja_1708 ja moge powiedziec że mamy juz prawie wszystko a mianowicie mamy juz:
łóżeczko poskładane ,komode z przewijakiem i wanienka w jednym,laktator,steryliza tor i butelki aventa (czekam az zlicytuje jeszcze podgrzewacz aventa jesli bedzie cena ok to go zakupie), ubranka,śpiworki, rożek,pościel 2komplety do łóżeczka tylko zostały dla mnie rzeczy do szpitala,pampersy i pieluszki tetrowe no i oliwka z Hipp bede kupować no i pewnie jakieś przybory toaletowe dla dzidzi aha no i został mi zakup 2 kocyków jeden grubszy myśle że akrylowy drugi ciut cieńszy
No i wczoraj zakupiliśmy wózeczek uwywany ale bardzo zadbany przyjedzie do nas we wtorej niżej załąze fotke zestawu ktory kupilismy

Kootek tuniczki super wydaje mi sie ze najwygodniej na weselisko isc własnie w takiej tunice i wygodnych spodniach lub leginsach

Aaa i pytanie mam do Ciebie i do reszty dziewczyn...kurcze spodobał mi sie u kolezanki mojej taki kocyk zakupiła go w smyku poniezej wkleiłam fotke...ale nigdzie nie moge dostać kolorku jasny brąz/brąz takie zeby do wozeczka pasował...i pytanie moje takie Ty juz zakupiłaś z tego co pamietam kocyk a mogłabyś mi dac jakiegos linka czy cos
A może dziewczyny wiecie gdzie kupic taki kocyk jak poniżej tylko kolorek właśnie pasujacy do naszego wozka?
Kootek apropo naszego 7 miesiąca...tak czytam i czytam i wiesz ze juz nasze dzidzie potrafia oczka otworzyc mam to na tym drugim suwaczku pokazane tak przynajmniej zauwazyłam ale tez mama mi powiedziała że o tym czasie juz otwieraja patrzałki heh od paru dni jak mnie mocno kopie...to odkrywam brzuszek i za chwile cisza tak go uspokajam heh

Anecka ja miałam to samo uczucie wczoraj co Ty...takie uczucie cieżkości bardzo nieprzyjemne uczucie nacisku na moj pecherz...ale wiem że moja dzidzia jest ułożona juz 2 miesiąc głowką w dol i ostro mi daje co chwile po żebrach tak że cyce mi sie ruszaja same...

Daj znać czy Twoj dzidziol sie "odezwał" bo tez sie zaczełam martwić...miedzy nami jest troche różnicy u mnie juz nie powinno być dłuższych przerw w ruchach ale ja z tym nie mam problemu bo moje dziecko jest nadpobudliwe... Czekamy na wiadomości od Ciebie!

Anecka poczekaj pol godziny po zjedzeniu tego kwaśnego jakbłka albo zjedz treściwy posiłek i odczekaj nastepne pol godziny a jak nie pomoże to podjedz do szpitala lepiej dmuchać na zimne...
wozeczek mi sie podoba ladne kolorki ! tylko sie zastanwiam czy spacerowka jest tak waska czy na zdejciu mam takie wrazenie
nie do konca zrozumialam z kocykiem - chcesz akrylowy kolor wozka mniej wiecej tak??
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 19:26   #2459
kliwia
Zakorzenienie

a moje dziecoe dzis bardzo aktywne. troche rano, potem w okolicach 17 i tera znowu jak leze ale tylko ja czuje bo sa delikatne pukniecia hehe
i chyba sie obrocilo glowa do dolu, albo boksuje piastkami w okolicach pepka haha.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 19:34   #2460
Gustawek
Rozeznanie

hej zaczynam nadrabiać 2dniowe wizazowe zaległosci.
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Layla, chyba nie to samo, bo mnie tylko swędzi i już przechodzi w sumie, tak że u Ciebie chyba coś poważniejszego...
Co do błysków w oku to faktycznie mogą one świadczyć o odklejaniu się siatkówki, tak że dobrze, że do okulisty idziesz. Ja dziś do mojego dzwoniłam, zamierzam się wybrać koło 30 tygodnia, żeby ocenił, jak tam z moją siatkówką - czy mogę rodzić naturalnie. Mam średnią wadę (-5dpt), mam nadzieję, że nie będzie przeciwwskazań do SN, ale tak naprawdę to właśnie stan siatkówki się liczy, nie wada.
No właśnie - DO DZIEWCZYN Z WADĄ WZROKU - czy jesteście w ciąży pod stałą opieką okulisty? Bo ja już dawno nie byłam (ze 3 lata będą ) i wybieram się właśnie dopiero koło 30 tygodnia, żeby ocenić siatkówkę. Gdzieś wyczytałam, że kobiety z dużą wadą (moja jeszcze się kwalifikuje jako średnia) powinny być pod regularną opieką okulisty, ale to głównie ze względu na ocenę ryzyka przy porodzie właśnie, więc liczę na to, że jak się nic nie dzieje, to ta jedna wizyta wystarczy...
Kretencja ja mam -2 z kawałkiem, u okulisty w ciąży jeszcze nie byłam,w pon.mam wizytę to zapytam moją gin. czy już iść czy bliżej porodu, wystarczy jedna konsultacja żeby ocenić stan siatkówki
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości