|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
To i ja się przywitam o poranku
Życzę wszystkim dzisiejszym weselnym imprezowiczkom szampańskiej zabawy ![]() wyjątkowo nie mam planów na dziś, porządki zrobione, dla dzidka wszystko jest, ehh teraz pozostało tylko czekać odliczając dni
|
#992 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
niuniunau gdzie Ty masz słońce
???Fem wow super że juz tyle macie ![]() Kalex i martynka 81 udanego wesela i czekam na foty Ycnan trzymam kciukasy za męża, a kierownik kawał ch... ![]() Ja dzisiaj wyjatkowo długo pospałam bo do 8 30 sama jestem w szoku a teraz sterczę z mokrymi włosami, czekam az wyschną, latem nie chce ich maltretować suszarką bo są rozjaśniane i niestety wymagają duzej pielęgnacji (Naked21 pewnie coś o Tym wiesz bo Ty też rozjaśniana ) Dzisiaj chyba zaserwuję sobie suszone śliwki do kawki co by mnie "ruszyło" bo niestety problemy z zaparciami mam okropne a ja znalazłam na allegro posciel : 100 na 135 z poszewki: podusia i kołdra z wypełnieniem! ochraniacz na szczebelki i baldachim i wszystko za 45 zł. Ja mam zamiar zamówić, jakby któraś byla zainteresowana to podam linka
|
#993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa ty masz swietna wyprawke ![]() ![]() Cytat:
prawda
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
elenka - na zaparcia kup sobie Zdrowy Błonnik firmy Granx (to takie płatki, w Auchan są na dziale ze zdrową żywnością). Ja je dodaję do musli lub jogurtu, a czasami jem trochę na sucho. Jedz 1-2 razy dziennie i powinno byc po problemie. Mi koleżanka poradziła i pomogło
![]() Śliwki suszone też jem czasami i popijam szklanka letniej przegotowanej wody ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Of kors ![]() Ale to pewnie najwcześniej na początku września, bo wszystko zależy od mebelków
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
średnio mi taki kolorek pasuje, ale o ile mniej roboty
|
|
#996 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trochę ryzykowne tak składać wypowiedzenie nie mając nic nowego na oku....ale oby się udało. Bo jak widzę ile m-cy u nas się szuka pracy to mnie to przeraża
|
|
#997 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja chyba ich w życiu nie przefarbuje na brąz też już nie raz miałam ochotę ale...tak strasznie lubie moje bląd kosmyki...---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
ale dzieki
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
asia wczoraj coś skrobnęła
![]() Ja też mam blond i w ciąży moje włosy są super, gęste, nie wypadają, nie przetłuszczają się, ale boję się co będzie po. Koleżanki ok.3-4 m-ce po porodzie miały duże problemy z włosami - jednej to placki łyse prawie się porobiły i jej włosy dopiero teraz (ok.9 m-cy po porodzie) zaczynają dochodzić do siebie. Miałam przefarbowane na brąz żeby odżyły,ale niewiele to pomogło Zapomniałam Wam napisać - po przeczytaniu Języka Niemowląt polecam Wam tę książkę (ta sama autorka) http://selkar.pl/zaklinaczka_dzieci_...u_p_85854.html bo w niej jest wszystko tak uporządkowane, wyszczególnione i wypunktowane jak trzeba postępować w rożnych sytuacjach. Przeczytałam kilkanaście stron i wszystko mi sie pomalutku układa w główce (oby można to było chociaż częściowo wykorzystać w praktyce...)
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-07-31 o 10:38 |
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
C ześć
witam w ten pochmurny i troszkę deszczowy dzień... Chciałam zacząć prać rzeczy maluszka, ale nie mam jak, bo w domu będzie schło kilka dni A i tak miejsca na suszarkę za bardzo nie mam... o naszym praniu nie wspomnę ;/Majka232 - udanych zakupów! martynka81 -Miłej zabawy ![]() niuniuniau - zazdroszczę tego słoneczka... A co do włosów - całe życie byłam blondynką, ale coś mi odbiło pewnego letniego dnia kilka lat temu i zafarbowałam na ciemny czekoladowy brąz... Kolor mi bardzo odpowiadał, tylko męczyły jasne odrosty.... Od kilku m-cy nie farbuję i wracam do swojego koloru.... Jeszcze kilka cm i znów będę blondynką ![]() Uciekam robić ogórki kiszone... Miłego dnia!
|
|
#1000 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Majka232;21047614]asia wczoraj coś skrobnęła
![]() Ja też mam blond i w ciąży moje włosy są super, gęste, nie wypadają, nie przetłuszczają się, ale boję się co będzie po. Koleżanki ok.3-4 m-ce po porodzie miały duże problemy z włosami - jednej to placki łyse prawie się porobiły i jej włosy dopiero teraz (ok.9 m-cy po porodzie) zaczynają dochodzić do siebie. Miałam przefarbowane na brąz żeby odżyły,ale niewiele to pomogło [QUOTE] tego tez sie obawiam... wypadaniu włosów, moje w ciąży moze nie sa takie super, sa normalne takie jak i przed... ale po ciąży tez słyszałam o wypadniu... ale słyszałam tez ze jakies witaminy mertz specjal (nie wiem jak sie pisze) bardzo pomagają... takze przezyjemy i my
06.06.2009 OLA Edytowane przez elenka1 Czas edycji: 2010-07-31 o 11:09 |
|
|
|
#1001 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję dziewczyny za miłe komentarze na temat mojej samozwańczej sesji Tak czy siak muszę jeszcze dorwać Tżta,bo on póki co nie ma żadnej foty,a w końcu musi być udokumentowane,że jest współautorem tych stu kilku centymetrów w pasie ![]()
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ach te allegro, znów coś kupiłam
![]() Dawno chciałam się w to zaopatrzyć i znalazłam: http://allegro.pl/item1156134204_12c...w_prezent.html angelikaw - jak tak będę klikająco robić zakupy i to z taka częstotliwoscią, to nie będę miała z czym iść na zakupy do normalnego sklepu. Jeszce lipiec, a ja już nie mam sporej części wypłaty ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- elenka - po ciąży, karmiąc piersią, chyba trzeba brać te same witaminy co teraz np. Feminatal Metafolin z DHA, ale pewnie, że damy radę
|
#1003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idę wieszać pranie- śiochy itp
|
|
|
|
|
#1004 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
które oczywiście je strasznie wysusza. Więc każde mycie wiąże się z trzymaniem maski na głowie z 2 godz, potem te wszystkie płukanki przeciw żółknięciu tragedia ![]() Cytat:
po ciązy, już mi fryzjerka mówiła, wypadają na potęgę. Miałam więc zamiar zrobić generalny remont na głowie i obciąć je na króciutko, ale... się boję no ja oprócz farbnięcia zamierzam je jeszcze bardziej regenerować, olejami, maskami, czego przy blondzie robić nie mogę, bo każde natłuszczenie powoduje żółknięcie Cytat:
![]() Cytat:
Kasienka1701- tak wiem że każada z nas boi się porodu, pierwszych tygodni z dzidziusiem też mam wokół siebie życzliwe osoby, szczególnie mamę która nie zostawi mnie z tym wszystkim samej. Ale bardziej boję się spraw sądowych z ex- o alimenty, ograniczenie praw, kłótni o nazwisko i pewnie wielu wielu jeszcze przykrych spraw... Dziś mam jednak dobry humor i nie można go zmarnować Lecę szykować z mamą obiadek a że u nas słonecznie, nad jeziorko się wybieramy poleżeć na kocyku
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-07-31 o 12:31 |
||||
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
naked - dla mnie to za dużo zachodu w dbaniu o włosy. Swoje myję, nakładam odżywkę (najlepiej z jedwabiem) lub maskę i po minucie spłukuję. Później jakiś preparat na końcówki same schną
![]() Sprawy z ojcem dziecka musisz uporządkować dla dobra swojego i dzidziusia i życzę Ci, żeby wszystko przebiegło jak najbardziej gładko Mam prośbę - jeśli mogłybyście zmierzyć jakie są odległości miedzy szczebelkami w łóżeczkach Waszych maluszków... Czytałam gdzieś, że normy dopuszczają odl. do 6 cm i myślałam żeby zrobić ok.5 cm...
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-07-31 o 12:33 |
|
|
|
#1006 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
![]() U nas dzisiaj pogoda w miarę, 24 stopnie i zza chmur wygląda słoneczko. Spałam od 23-ciej do 10 rano oczywiście w tym 6 wizyt w toalecie![]() Dzisiaj ruszamy do teściów i na urodziny bratowej męża (grillowanie) mam więc nadzieję że pogoda będzie ok. Teraz piję kawkę i marzę o szarlotce Niki ![]() Dziękuję za uwagi odnośnie mojego L-4, wiem że to kwestia przyzwyczajenia Ja lubię jak coś się dzieje, lubię być potrzebna i aktywna. Za dwa miesiące będzie tyle roboty, że nie będzie czasu myśleć o nudzie.A kobietki, które są na zwolnieniu od początku bo musiały leżeć to co innego. Jak lekarz każe i nie ma wyjścia to jest inne podejście bo walczymy o nasze maleństwa i wiemy że trzeba (leżała w pierwszej utraconej ciąży). A jak idziesz na zwolnienie z rozsądku (bo 8 miesiąc, bo mąż i rodzice marudzą, bo kręgosłup nawala i lekarz namawia) ale nie masz ochoty jeszcze bo się zazwyczaj dobrze się czujesz i masz powera to jest inaczej. No ale klamka zapadła i teraz koniec marudzenia, zaczynam zakupy, wypieki i wyszukane obiady. Mąż zaciera ręce ![]() Nie martw się, na pewno szybko coś znajdzie Cytat:
a który to był tydzień?I co dzisiaj już lepiej? Nie smuć się niedługo zaczną się dni samych radości. Też zauważyłam, że niektóre znikły. Mam tylko nadzieję, że u nich wszystko dobrze. Cytat:
Miłego weekendu kobietki! I super zabaw weselnych!
|
|
#1007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja właśnie wróciłam od fryzjera, a za pól godzinki wychodzę na makijaż szkoda tylko, że pogoda w Kielcach się zepsuła - zaczęło padać, w sumie teraz to jeszcze może popadać, ale żeby później się uspokoiło Cytat:
ale kiedyś to sobie odbijecie na jakiejś imprezce
|
|||
|
|
|
#1008 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Krakowa które są zainteresowane X landerem XA W Kolorino koło płaszowskiej Komplet X landera dostępny od ręki wszystkie kolory (bez czarnego) jest za 2050 zł minus 5 % zniżki a można jeszcze targować.
Ja już się doczekać poniedziałku nie mogę. Mam USG 3D i już chce zobaczyć tego mojego wiercipiętę Dziś chyba jeszcze do Ikei pojadę po komodę do przedpokoju i już będzie wszytko ok Aha sąsiadka mi przyniosła przewijak i stojak do wanienki Używane po jej dzidzi ale strasznie się ciesze bo kolejna rzecz mniej do kupienia |
|
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście my nie robimy zakupów z wypłaty (czytaj: z zasiłku), tylko z naszych oszczędności, które już stopniały i zostało na dosłownie kilka rzeczy. Czekamy teraz na jakies datki od naszych rodziców, bo obiecali nam dofinansowanie do wózka i łóżeczka, a które kupiliśmy sami.... Przydałoby się kilka stówek No i w przyszłym tyg. jadę z teściową na zakupy, bo uparła się, że musi coś kupić dla swojej wnuczki (lub wnuczka, bo to nadal niewiadoma tak naprawdę).Cytat:
u mnie tak zimno, że tata napalił w piecu, żeby chociaż pranie wyschło ;/
|
|
|
#1010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() w naszych jest 6
|
|
|
#1011 |
|
Raczkowanie
|
Witaminy MerzSpecial faktycznie są bardzo dobre na włosy, rosną jak szalone
Zawsze miałam bzika na punkcie swoich więc od czasu do czasu fundowałam im witaminy a potem każdy pytał co robię, że jest ich tak dużo i tak lśnią. Zastanawiam się jak to będzie po ciąży. Jak na razie problemów brak Też naprawdę dobrze działała zwykła, polska Belissa + obowiązkowo odżywka WAX raz w tygodniu. Efekty były niesamowite.Zainwestowałam w Mustelę i prawdę mówiąc po 3 użyciach widzę różnicę w porównaniu do Ziajki... Nie mogę jeszcze mówić o usunięciu moich 5 rozstępów ale skóra jest jakaś taka bardziej aksamitna. Żałuję, że kupiłam Ziajkę, może teraz byłoby inaczej? mam nauczkę - nie zawsze tanie znaczy dobre.A generalnie dzisiaj hormony działają przeciwko mnie, jestem rozkojarzona i jakoś mi źle. Właśnie wróciłam z miasta, jeżdżę jak pirat drogowy, albo ostatnia ciota co dopiero zdała na prawo jazdy i boi się jeździć (mam dziwne fazy raz tak, raz tak...), potem podpisywałam umowę na łóżko, z materacem i stelażem dla mnie i męża... Całe szczęście, że coś mnie tknęło zanim podpisałam umowę, bo zamówiłabym zupełnie inny materac niż chcieliśmy. Kobietka była zdziwiona moją decyzją (tą pierwszą), ale nie komentowała, bo przecież klient może wybierać co chce. Cieszę się, że się udało się wyprostować wszystko. Uff... |
|
|
|
#1012 |
|
Raczkowanie
|
witam po przerwie
![]() w ramach odpoczynku wybralismy sie z tż do rodzinki na wieś i dopiero wczoraj pozno wrocilismy ![]() we wtorek przed wyjazdem bylismy na ostatnim juz usg nie wiem jak ja wytrzymam nie podgladajac kubusia to byl 32 tydz, 2 dz. i maluszek wazyl 1929 g ja co tydzien wizytuje u ginki bo musi kontrolowac szyjke czy nie ma rozwarcia ![]() dobra to ja zmykam was nadrabiac
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja muszę kupić kolejne opakowania Musteli plus 2 żele poporodowe (koleżanka je chwaliła, jak i całą serię martucha - dzięki za inf. o odległości szczebelków kalex - to będziesz dziś sexy-mama Baw się dobrze!martynka - Tobie również super zabawy! ![]() Czekooladowaa - musisz wytrzymać, ale na pewno nie będzie łatwo. Super, że z Kubusiem wszystko w porządku ja mam kolejne usg za niecałe 3 tyg. i już odliczam dni ![]() angelikaw - fajnie, że szykują się takie sponsorowane zakupy
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-07-31 o 14:31 |
|
|
|
|
#1014 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Dziękuję wszystkim za słowa otuchy Dziś już lepsze mam samopoczucie W sumie niewiele, ale radość z wybierania niesamowita.Do tego mamcia zasponsorowała przewijak z którego ja chciałam zrezygnować ze względów finansowych. Ach, te mamusie kochane ![]() fem, wyprawka troszkę przerośnieta i możesz nie zdązyć wszystkeigo założyć Ale ciuszki cudowne. Będziesz stroić swoją małą księżniczkę ![]() Majka232, Eveliouses to już dawno zniknęła i nie daje znać... Weronisia jakiś czas temu się odezwała, więc u niej chyba w porządku A literki, które wstawiłaś, bardzo, bardzo ładne U mnie odległość między szczebelkami to 5cm. martynka81, udanej zabawy na weselu elenka1, ja to już chyba z tydzień na kibelku nic nie stworzyłam Ale u mnie to i przed ciążą było standardem. Tylko teraz kawka nie działa jak powinna... A ta pościel to nie będzie jakiejś kiepskiej jakości? Czy może sprawdzona? Ja tam wolę wszystko macnąć ![]() abz, mąż ma coś "na oku", ale na to stanowisko czeka już od kilku miesięcy i nie wiadomo kiedy się tak naprawdę zwolni. Dlatego musi czegoś szukać. kasienka1701, naked21, zdjęcia w albumach - super
|
|
|
|
#1015 |
|
Raczkowanie
|
mszu - ja bede rodzic na ul.wołoskiej w mswia, z tego co wiem to dobry szpital i laski sobie go chwala, do tego porodówka po remoncie
|
|
|
|
#1016 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny ja dzisiaj się wczasuję u rodziców więc tak z doskoku jestem
![]() Widzę,ze temat włosów się rozwinął, u mnie jakoś nigdy nie było z nimi problemów, a w ciąży to już całkiem fajnie wyglądają, niestety boję się jak to będzie po porodzie tym bardziej ze jestem w trakcie zapuszczania i nie chciałabym ich obcinać majka a te żele poporodowe to z mustelli też są? Co one robią?
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Literek jeszcze nie zamówiłam, ale pewnie się skuszę ![]() Ja mam taką pościel i jestem zadowolona (ale to bez wypełnień, tylko poszewki + ochraniacz) http://allegro.pl/item1171483332_3el...uper_cena.html ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- cellaris - tak są: http://allegro.pl/item1150898857_mus...ia_apteka.html
|
|
#1018 |
|
Wtajemniczenie
|
Majka232-
Szczęśliwa- tak, dziś już znacznie lepiej, dzięki ![]() IlonaN2- powodzenia, oby maleństwo grzecznie pozowało ja mam we wtorek dogrywkę i też nie mogę się doczekać Astorianka- ja mam zamiar właśnie tą poporodową Mustele kupić ![]() Czekooladowaa najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko dobrze, już niedługo będziemy oglądać swoje dzieciaczki 24 h
|
#1019 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Wpadłam się pochwalić, że od dzisiaj jestem na urlopie! Najpierw 3 tygodnie wypoczynkowego który mi jeszcze został a potem to już macierzyński będzie leciał. O tyle dobrze, że mam 39 tygodni macierzyńskiego ![]() Od poniedziałku zaczynam pranie i szykowanie ubranek dla małej. Na razie mężuś tylko pomalował pokoik (żeby się zdążył wywietrzyć) i wyprał dywan (bo ja tak na kolanach nie mam jak Mam nadzieję, że mimo roboty do nadrobienia będę miała więcej czasu dla Was |
|
|
|
#1020 |
|
Rozeznanie
|
martynka81, razem z Frankiem dziękujemy
Baw się dobrze ![]() abz, wygodnie, niewygodnie, a co tam dla Was mogę się poświęcić - ważne, że humor dopisał mi przez cały dzień, a dziś wcale nie jest gorzej ![]() Marcia2507, z tego co ja doczytałam to dzieciaczki w brzuchu wcale nie odczuwają czkawki tak jak my dorośli i wogóle dla nich nie jest męcząca, więc bez obaw. Może mieć tylko częściej czkawkę jak przyjdzie na świat. gabisun, super, że Tż się angażuje w zakupki i to nawet samodzielne Mój jak wczoraj zobaczył wanienkę w Bierdonce to stwierdził: zobacz ile ich tu jest, w razie czego napewno zdążymy kupić Ale my już mamy jedną wanienkę, którą dostaliśmy w spadku, więc nie ma konieczności kupowania następnej chociaż bardzo mi się podobały...Zuziczka, i skąd się biorą takie chore sny? Też czasem takie miewam i budzę się wykończona psychicznie. fem, jestem ZA, bo sama nie wiem do kogo mam się zgłosić po numer, a właśnie wolałabym go mieć na wszelki wypadek. Super brzuszek, a dzidzia z ciemną czuprynką to chyba po mamusi ![]() A z tą zgagą i włosami to ktoś sobie coś wymyślił i tyle, nie ma na to reguły, bo zgaga jest wtedy kiedy dzidzia mocno ugniata żołądek. cellaris, mój mały miał właśnie atak adhd Kalex, baw się dobrze a później pochwal się zdjęciami ![]() naked21, Filuś to chyba ma spro miejsca w swoim apartamenciku Ale jak już wcześniej pisałam - słodki brzuszek.ycnan, trzymam za to by mąż znalazł szybciutko jakąś cieplutką posadkę.______________ Na wznak można leżeć i spać dopóki nas nic nie dusi i nie jest nam słabo. Co do włosków to po porodzie może być z nimi kiepsko z powodu szalejących hormonów. A ja w końcu muszę je pomalować tylko nie wiem czy znów na blond czy może coś ciemniejszego. Muszę się nad tym poważnie zastanowić... No i jak zwykle zapomniałam, że chciałam Was o coś zapytać :/ Mam wielki problem i liczę na Waszą pomoc i pomysły. Chodzi o to, że nie mam żadnej koncepcji na prezent dla mojej chrześniaczki, która za dwa tygodnie kończy roczek. Szok!! nie wiem kiedy to zleciało, niedawno trzymałam ją taką maleńką, ledwo po porodzie... No, ale może któraś mi podpowie co można kupić dla takiego dziecka? Będę Wam bardzo wdzięczna
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-07-31 o 16:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

???

też już nie raz miałam ochotę ale...tak strasznie lubie moje bląd kosmyki...

A i tak miejsca na suszarkę za bardzo nie mam... o naszym praniu nie wspomnę ;/

Mój jak wczoraj zobaczył wanienkę w Bierdonce to stwierdził: zobacz ile ich tu jest, w razie czego napewno zdążymy kupić
za to by mąż znalazł szybciutko jakąś cieplutką posadkę.