Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-31, 09:43   #991
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

To i ja się przywitam o poranku

Życzę wszystkim dzisiejszym weselnym imprezowiczkom szampańskiej zabawy

wyjątkowo nie mam planów na dziś, porządki zrobione, dla dzidka wszystko jest, ehh teraz pozostało tylko czekać odliczając dni
Stary 2010-07-31, 09:46   #992
elenka1
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

niuniunau gdzie Ty masz słońce???

Fem wow super że juz tyle macie

Kalex i martynka 81 udanego wesela i czekam na foty

Ycnan trzymam kciukasy za męża, a kierownik kawał ch...

Ja dzisiaj wyjatkowo długo pospałam bo do 8 30 sama jestem w szoku a teraz sterczę z mokrymi włosami, czekam az wyschną, latem nie chce ich maltretować suszarką bo są rozjaśniane i niestety wymagają duzej pielęgnacji (Naked21 pewnie coś o Tym wiesz bo Ty też rozjaśniana)
Dzisiaj chyba zaserwuję sobie suszone śliwki do kawki co by mnie "ruszyło" bo niestety problemy z zaparciami mam okropne
a ja znalazłam na allegro posciel : 100 na 135 z poszewki: podusia i kołdra z wypełnieniem! ochraniacz na szczebelki i baldachim i wszystko za 45 zł. Ja mam zamiar zamówić, jakby któraś byla zainteresowana to podam linka

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 09:50   #993
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
martucha - ależ masz zabawnego mężola

ciąg dalszy wyprawki...
sukienusie, skarpetusie, niedrapki, biedronkowa wanienka, rożek w dinusie...
oj zabawnego aaaa ty masz swietna wyprawke

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Martucha- boski MezusJa bym go tam ukochala

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Zamówiłam naklejki do pokoiku dziecięcego:
4 szt większe - http://allegro.pl/item1159150033_nak...czne_60cm.html
2 szt mniejsze - http://allegro.pl/item1167353248_nak...e_sliczne.html

Mebelki pomalutku "zaczynają się robić" (projekt jest kompletny), jeszcze muszę zamówić rolety
super naklejki pokazesz pokoik gdy skonczysz prawda
Stary 2010-07-31, 09:51   #994
Majka232
Zakorzenienie

elenka - na zaparcia kup sobie Zdrowy Błonnik firmy Granx (to takie płatki, w Auchan są na dziale ze zdrową żywnością). Ja je dodaję do musli lub jogurtu, a czasami jem trochę na sucho. Jedz 1-2 razy dziennie i powinno byc po problemie. Mi koleżanka poradziła i pomogło
Śliwki suszone też jem czasami i popijam szklanka letniej przegotowanej wody

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
super naklejki pokazesz pokoik gdy skonczysz prawda
Of kors
Ale to pewnie najwcześniej na początku września, bo wszystko zależy od mebelków
Stary 2010-07-31, 10:01   #995
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj wyjatkowo długo pospałam bo do 8 30 sama jestem w szoku a teraz sterczę z mokrymi włosami, czekam az wyschną, latem nie chce ich maltretować suszarką bo są rozjaśniane i niestety wymagają duzej pielęgnacji (Naked21 pewnie coś o Tym wiesz bo Ty też rozjaśniana)
doskonale Cię rozumiem kochana, niestety niesuszenie i profesjonalne maski mi już nie pomagają. Włosy to od lat mój problem. Dlatego teraz czekam na odrost i zamawiam sobie serię kosmetyków tym razem z Matrixa wraz z brązową farbą i zamieniam się w szatynkę lub brunetkę średnio mi taki kolorek pasuje, ale o ile mniej roboty no i dojdą do siebie myślę
Stary 2010-07-31, 10:20   #996
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Daj spokój to juz przechodzi ludzkie pojęcie.Ostatnio czytałam artykuł na ten temat w gazecie,dotyczył własnie m.in ustępowania miejsca w pojazdach komunikacji miejskiej czy kolejkach w sklepie czy przychodni.Jest nawet taka kampania gazety M jak mama " Więcej zyczliwości dla kobiet w ciąży",ale póki co ja nie widzę żadnych jej efektów....
Też jakoś nigdzie nie widzę jej efektów, jedynie artykuły w m jak mama, w sklepie nie widziałam nawet żadnego plakatu

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Abz wydaje mi się ,że takie stelaże to uniwersalne są
Też mi się tak wydaje...

Dyżurną październikówek jest asia-23, tylko widzę że jej często nie ma, więc może jeszcze któraś by chciała dyżurować?
No właśnie, dawno nic nie pisała

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
abz a gdzie ty te podkładki na wc kupujesz? Bo ja po cc nie wyobrażam sobie wisieć nad kibelkiem
jeszcze nie wiem gdzie, albo na all, albo w hurtowni dziecięcej, albo w sklepie medycznym

Cytat:
moje świeżutkie dzisiejsze zdięcie...
jutro z Lidką kończymy 31 tc... czas leci jak szalony... no i po raz pierwszy śnił mi się poród... naszczęście nie było tak źle, a dzidzia urodziła się z czarną czuprynką
całkiem spory brzuszek

Cytat:
WSTAWIAM WYPRAWKĘ MOJEJ NIUNI...
trochę mnie dzisiaj naszło na robienie zdięć... hehe...
fajnie tak już wszystko mieć, mam nadzieję, ze ja w przyszłym tygodniu też już będę miała takie zapasy

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Jeszcze dziś mąż złożył wypowiedzenie z pracy
Trochę ryzykowne tak składać wypowiedzenie nie mając nic nowego na oku....ale oby się udało. Bo jak widzę ile m-cy u nas się szuka pracy to mnie to przeraża

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 10:30   #997
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
doskonale Cię rozumiem kochana, niestety niesuszenie i profesjonalne maski mi już nie pomagają. Włosy to od lat mój problem. Dlatego teraz czekam na odrost i zamawiam sobie serię kosmetyków tym razem z Matrixa wraz z brązową farbą i zamieniam się w szatynkę lub brunetkę średnio mi taki kolorek pasuje, ale o ile mniej roboty no i dojdą do siebie myślę

ja chyba ich w życiu nie przefarbuje na brąz też już nie raz miałam ochotę ale...tak strasznie lubie moje bląd kosmyki...

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
elenka - na zaparcia kup sobie Zdrowy Błonnik firmy Granx (to takie płatki, w Auchan są na dziale ze zdrową żywnością). Ja je dodaję do musli lub jogurtu, a czasami jem trochę na sucho. Jedz 1-2 razy dziennie i powinno byc po problemie. Mi koleżanka poradziła i pomogło
Śliwki suszone też jem czasami i popijam szklanka letniej przegotowanej wody
napeno poszukam, ale nie w Auchan bo w Kiecach nie ma;(
ale dzieki

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-31, 10:35   #998
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
No właśnie, dawno nic nie pisała
asia wczoraj coś skrobnęła

Ja też mam blond i w ciąży moje włosy są super, gęste, nie wypadają, nie przetłuszczają się, ale boję się co będzie po. Koleżanki ok.3-4 m-ce po porodzie miały duże problemy z włosami - jednej to placki łyse prawie się porobiły i jej włosy dopiero teraz (ok.9 m-cy po porodzie) zaczynają dochodzić do siebie.
Miałam przefarbowane na brąz żeby odżyły,ale niewiele to pomogło

Zapomniałam Wam napisać - po przeczytaniu Języka Niemowląt polecam Wam tę książkę (ta sama autorka) http://selkar.pl/zaklinaczka_dzieci_...u_p_85854.html
bo w niej jest wszystko tak uporządkowane, wyszczególnione i wypunktowane jak trzeba postępować w rożnych sytuacjach. Przeczytałam kilkanaście stron i wszystko mi sie pomalutku układa w główce (oby można to było chociaż częściowo wykorzystać w praktyce...)

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-07-31 o 10:38
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 10:58   #999
angelikaw
Zakorzenienie

C ześć
witam w ten pochmurny i troszkę deszczowy dzień...
Chciałam zacząć prać rzeczy maluszka, ale nie mam jak, bo w domu będzie schło kilka dni A i tak miejsca na suszarkę za bardzo nie mam... o naszym praniu nie wspomnę ;/

Majka232 - udanych zakupów!

martynka81 -Miłej zabawy

niuniuniau
- zazdroszczę tego słoneczka...

A co do włosów - całe życie byłam blondynką, ale coś mi odbiło pewnego letniego dnia kilka lat temu i zafarbowałam na ciemny czekoladowy brąz... Kolor mi bardzo odpowiadał, tylko męczyły jasne odrosty.... Od kilku m-cy nie farbuję i wracam do swojego koloru.... Jeszcze kilka cm i znów będę blondynką

Uciekam robić ogórki kiszone...

Miłego dnia!
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 11:08   #1000
elenka1
Rozeznanie

[QUOTE=Majka232;21047614]asia wczoraj coś skrobnęła

Ja też mam blond i w ciąży moje włosy są super, gęste, nie wypadają, nie przetłuszczają się, ale boję się co będzie po. Koleżanki ok.3-4 m-ce po porodzie miały duże problemy z włosami - jednej to placki łyse prawie się porobiły i jej włosy dopiero teraz (ok.9 m-cy po porodzie) zaczynają dochodzić do siebie.

[QUOTE]
tego tez sie obawiam... wypadaniu włosów, moje w ciąży moze nie sa takie super, sa normalne takie jak i przed... ale po ciąży tez słyszałam o wypadniu... ale słyszałam tez ze jakies witaminy mertz specjal (nie wiem jak sie pisze) bardzo pomagają... takze przezyjemy i my

OLA 6.10.2010

Edytowane przez elenka1
Czas edycji: 2010-07-31 o 11:09
Stary 2010-07-31, 11:11   #1001
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

Przybita ostatnio jestem i nie mam na nic ochoty A wahania nastroju straszne...
Nie martw się kochana.Mąż na pewno znajdzie szybko nową pracę.Z tego co piszesz,to szef Tżta znęcał się nad nim psychicznie,a wiesz ja uważam,że żadne pieniądze nie są warte poniżania czyjejś godności.Na pewno dacie sobie radę i szybko wyjrzy u was Słoneczko

Cytat:
ostatnio moje poczucie własnej wartości sięga chyba dna, a strach o przyszłość zaczyna nieodłącznie towarzyszyć każdego dnia, mimo że z całych sił staram się myśleć pozytywnie... idę spać, jutro będzie nowy dzień
Każda z nas chyba miewa takie momenty.Im bliżej porodu tym bardziej to wszystko do mnie dociera.Kilka tygodni(u niektórych nawet dni ) dzieli nas od momenty kiedy nasze życie zmieni się nieodwracalnie.Już do końca życia będziemy matkami,czy nam się to podoba czy nie.Pocieszam się tym,że jest wkoło mnie kilka życzliwch osób,które na pewno będą mnie wspierać(szczerze) i dam radę wychować swoje dziecko na dobrego człowieka,bo na tym chyba najbardziej mi zależy

Dziękuję dziewczyny za miłe komentarze na temat mojej samozwańczej sesji Tak czy siak muszę jeszcze dorwać Tżta,bo on póki co nie ma żadnej foty,a w końcu musi być udokumentowane,że jest współautorem tych stu kilku centymetrów w pasie

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 11:18   #1002
Majka232
Zakorzenienie

Kurcze, ach te allegro, znów coś kupiłam
Dawno chciałam się w to zaopatrzyć i znalazłam:
http://allegro.pl/item1156134204_12c...w_prezent.html

angelikaw - jak tak będę klikająco robić zakupy i to z taka częstotliwoscią, to nie będę miała z czym iść na zakupy do normalnego sklepu. Jeszce lipiec, a ja już nie mam sporej części wypłaty

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

elenka - po ciąży, karmiąc piersią, chyba trzeba brać te same witaminy co teraz np. Feminatal Metafolin z DHA, ale pewnie, że damy radę
Stary 2010-07-31, 11:53   #1003
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justysia8522 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do mamuś, które rodzą we wrześniu. Czy kupujecie cieplejsze ubranka w rozmiarze 56??? Np. spodenki, sweterki.
ja na 56 cm w ogóle mam mało ciuszków- może ze 2 kaftaniki, 1-2 śpiochy/półśiochy i jakieś 1-2 body. Większość mam na 62 cm i z tego grubszy pajac welurowy, 3 grubsze bluzy i to chyba tyle.

Idę wieszać pranie- śiochy itp
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 12:11   #1004
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
ja chyba ich w życiu nie przefarbuje na brąz też już nie raz miałam ochotę ale...tak strasznie lubie moje bląd kosmyki...
ja też lubie mój blondzik, ale strasznie dużo z nim zachodu. Co miesiąc obowiązkowo farbowanie które oczywiście je strasznie wysusza. Więc każde mycie wiąże się z trzymaniem maski na głowie z 2 godz, potem te wszystkie płukanki przeciw żółknięciu Moje fajnie wyglądają tylko od fryzjera. A że są naturalnie falowane, do tego suche to wolę nie mówić jak się prezentują po samym umyciu tragedia

Cytat:
moje też teraz w ogóle nie wypadają, ale ich stan się nie zmienił po ciązy, już mi fryzjerka mówiła, wypadają na potęgę. Miałam więc zamiar zrobić generalny remont na głowie i obciąć je na króciutko, ale... się boję no ja oprócz farbnięcia zamierzam je jeszcze bardziej regenerować, olejami, maskami, czego przy blondzie robić nie mogę, bo każde natłuszczenie powoduje żółknięcie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
A co do włosów - całe życie byłam blondynką, ale coś mi odbiło pewnego letniego dnia kilka lat temu i zafarbowałam na ciemny czekoladowy brąz... Kolor mi bardzo odpowiadał, tylko męczyły jasne odrosty.... Od kilku m-cy nie farbuję i wracam do swojego koloru.... Jeszcze kilka cm i znów będę blondynką
ja pewnie docelowo też skończę jako blondyna, ale skoro tyle zmian w życiu nastąpi, to w wyglądzie niech też

Cytat:
tego tez sie obawiam... wypadaniu włosów, moje w ciąży moze nie sa takie super, sa normalne takie jak i przed... ale po ciąży tez słyszałam o wypadniu... ale słyszałam tez ze jakies witaminy mertz specjal (nie wiem jak sie pisze) bardzo pomagają... takze przezyjemy i my
merz special są niezłe na porost. Pamiętam zażwałam je swego czasu, włosy rosły jak szalone, ale!! nie tylko na głowie musiałam się depilować każdego dnia bo rosły w takim tempie wszędzie gdzie ma się włosy Tyle że przy karmieniu pewnie nie można ich jeść.

Kasienka1701- tak wiem że każada z nas boi się porodu, pierwszych tygodni z dzidziusiem też mam wokół siebie życzliwe osoby, szczególnie mamę która nie zostawi mnie z tym wszystkim samej. Ale bardziej boję się spraw sądowych z ex- o alimenty, ograniczenie praw, kłótni o nazwisko i pewnie wielu wielu jeszcze przykrych spraw... Dziś mam jednak dobry humor i nie można go zmarnować Lecę szykować z mamą obiadek a że u nas słonecznie, nad jeziorko się wybieramy poleżeć na kocyku

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-07-31 o 12:31
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 12:31   #1005
Majka232
Zakorzenienie

naked - dla mnie to za dużo zachodu w dbaniu o włosy. Swoje myję, nakładam odżywkę (najlepiej z jedwabiem) lub maskę i po minucie spłukuję. Później jakiś preparat na końcówki same schną

Sprawy z ojcem dziecka musisz uporządkować dla dobra swojego i dzidziusia i życzę Ci, żeby wszystko przebiegło jak najbardziej gładko

Mam prośbę - jeśli mogłybyście zmierzyć jakie są odległości miedzy szczebelkami w łóżeczkach Waszych maluszków... Czytałam gdzieś, że normy dopuszczają odl. do 6 cm i myślałam żeby zrobić ok.5 cm...

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-07-31 o 12:33
Stary 2010-07-31, 12:40   #1006
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cześć mamuśki
U nas dzisiaj pogoda w miarę, 24 stopnie i zza chmur wygląda słoneczko.
Spałam od 23-ciej do 10 rano oczywiście w tym 6 wizyt w toalecie
Dzisiaj ruszamy do teściów i na urodziny bratowej męża (grillowanie) mam więc nadzieję że pogoda będzie ok.
Teraz piję kawkę i marzę o szarlotce Niki

Dziękuję za uwagi odnośnie mojego L-4, wiem że to kwestia przyzwyczajenia Ja lubię jak coś się dzieje, lubię być potrzebna i aktywna. Za dwa miesiące będzie tyle roboty, że nie będzie czasu myśleć o nudzie.
A kobietki, które są na zwolnieniu od początku bo musiały leżeć to co innego. Jak lekarz każe i nie ma wyjścia to jest inne podejście bo walczymy o nasze maleństwa i wiemy że trzeba (leżała w pierwszej utraconej ciąży).
A jak idziesz na zwolnienie z rozsądku (bo 8 miesiąc, bo mąż i rodzice marudzą, bo kręgosłup nawala i lekarz namawia) ale nie masz ochoty jeszcze bo się zazwyczaj dobrze się czujesz i masz powera to jest inaczej.

No ale klamka zapadła i teraz koniec marudzenia, zaczynam zakupy, wypieki i wyszukane obiady. Mąż zaciera ręce

Cytat:
Nie martw się, na pewno szybko coś znajdzie trzymam kciuki.

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Poza tym dzisiaj mi dziwnie. Na innym forum wrześniówek jedna z dziewczyn urodziła 19 lipca dziewczynkę, teoretycznie dziecko mie było mega małe 2020, 45 cm, ale wczoraj przegrało walkę Smutne... Ot życie.
O kurcze..... biedna mama... chyba malutka miała jakieś wady? Bo gdyby była zdrowa to chyba by przeżyła a który to był tydzień?

Cytat:
idę spać, jutro będzie nowy dzień
I co dzisiaj już lepiej? Nie smuć się niedługo zaczną się dni samych radości.

Cytat:
Coś ostatnio nie widać niektórych mamuś
Też zauważyłam, że niektóre znikły. Mam tylko nadzieję, że u nich wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Też jakoś nigdzie nie widzę jej efektów, jedynie artykuły w m jak mama, w sklepie nie widziałam nawet żadnego plakatu
Plakaty są w Carrefourze przy kasach pierwszeństwa i nawet przez głośniki lecą ogłoszenia o akcji z pełną jej nazwą.... ale to i tak nic nie zmienia.

Miłego weekendu kobietki! I super zabaw weselnych!

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 12:47   #1007
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
hej
remont zakończony w końcu i będę częściej znów z wami
nie doczytam jak zwykle ale teraz już będę na bieżąco z wami
pozdrawiam,bo nie wiem co na razie pisać
to ukończony remont trzeba popić......soczkiem

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość

Kalex - śliczna sukienka . Bawcie się dobrze. My też idziemy na wesele dziś
dziękuję i również życzę udanej imprezki

ja właśnie wróciłam od fryzjera, a za pól godzinki wychodzę na makijaż
szkoda tylko, że pogoda w Kielcach się zepsuła - zaczęło padać, w sumie teraz to jeszcze może popadać, ale żeby później się uspokoiło
Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość

kalex zazdroszczę wesela, my najbliższe mamy 25 września a ja mam dokładnie na ten dzień termin więc raczej nie pójdziemy, zresztą nawet nie wiem w co miałabym się ubrać, chyba musiałabym pożyczyć jakąś kieckę od mamy a z niej duuża kobietka jest.
uuu to niefart z tym terminem wesela ale kiedyś to sobie odbijecie na jakiejś imprezce
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 12:59   #1008
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Dziewczyny Krakowa które są zainteresowane X landerem XA W Kolorino koło płaszowskiej Komplet X landera dostępny od ręki wszystkie kolory (bez czarnego) jest za 2050 zł minus 5 % zniżki a można jeszcze targować.

Ja już się doczekać poniedziałku nie mogę. Mam USG 3D i już chce zobaczyć tego mojego wiercipiętę Dziś chyba jeszcze do Ikei pojadę po komodę do przedpokoju i już będzie wszytko ok Aha sąsiadka mi przyniosła przewijak i stojak do wanienki Używane po jej dzidzi ale strasznie się ciesze bo kolejna rzecz mniej do kupienia
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 13:26   #1009
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
angelikaw - jak tak będę klikająco robić zakupy i to z taka częstotliwoscią, to nie będę miała z czym iść na zakupy do normalnego sklepu. Jeszce lipiec, a ja już nie mam sporej części wypłaty
haha znam to
Na szczęście my nie robimy zakupów z wypłaty (czytaj: z zasiłku), tylko z naszych oszczędności, które już stopniały i zostało na dosłownie kilka rzeczy. Czekamy teraz na jakies datki od naszych rodziców, bo obiecali nam dofinansowanie do wózka i łóżeczka, a które kupiliśmy sami.... Przydałoby się kilka stówek No i w przyszłym tyg. jadę z teściową na zakupy, bo uparła się, że musi coś kupić dla swojej wnuczki (lub wnuczka, bo to nadal niewiadoma tak naprawdę).

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
U nas dzisiaj pogoda w miarę, 24 stopnie i zza chmur wygląda słoneczko.
zazdroszczę...
u mnie tak zimno, że tata napalił w piecu, żeby chociaż pranie wyschło ;/
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 13:49   #1010
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
a ja znalazłam na allegro posciel : 100 na 135 z poszewki: podusia i kołdra z wypełnieniem! ochraniacz na szczebelki i baldachim i wszystko za 45 zł. Ja mam zamiar zamówić, jakby któraś byla zainteresowana to podam linka
poka linka.. moze jako "rezerwowa" kupie
Cytat:
Of kors
Ale to pewnie najwcześniej na początku września, bo wszystko zależy od mebelków
bede czekac

Cytat:
Mam prośbę - jeśli mogłybyście zmierzyć jakie są odległości miedzy szczebelkami w łóżeczkach Waszych maluszków... Czytałam gdzieś, że normy dopuszczają odl. do 6 cm i myślałam żeby zrobić ok.5 cm...
w naszych jest 6
Stary 2010-07-31, 13:50   #1011
Astorianka
Raczkowanie

Witaminy MerzSpecial faktycznie są bardzo dobre na włosy, rosną jak szalone Zawsze miałam bzika na punkcie swoich więc od czasu do czasu fundowałam im witaminy a potem każdy pytał co robię, że jest ich tak dużo i tak lśnią. Zastanawiam się jak to będzie po ciąży. Jak na razie problemów brak Też naprawdę dobrze działała zwykła, polska Belissa + obowiązkowo odżywka WAX raz w tygodniu. Efekty były niesamowite.

Zainwestowałam w Mustelę i prawdę mówiąc po 3 użyciach widzę różnicę w porównaniu do Ziajki... Nie mogę jeszcze mówić o usunięciu moich 5 rozstępów ale skóra jest jakaś taka bardziej aksamitna. Żałuję, że kupiłam Ziajkę, może teraz byłoby inaczej? mam nauczkę - nie zawsze tanie znaczy dobre.

A generalnie dzisiaj hormony działają przeciwko mnie, jestem rozkojarzona i jakoś mi źle. Właśnie wróciłam z miasta, jeżdżę jak pirat drogowy, albo ostatnia ciota co dopiero zdała na prawo jazdy i boi się jeździć (mam dziwne fazy raz tak, raz tak...), potem podpisywałam umowę na łóżko, z materacem i stelażem dla mnie i męża... Całe szczęście, że coś mnie tknęło zanim podpisałam umowę, bo zamówiłabym zupełnie inny materac niż chcieliśmy. Kobietka była zdziwiona moją decyzją (tą pierwszą), ale nie komentowała, bo przecież klient może wybierać co chce. Cieszę się, że się udało się wyprostować wszystko. Uff...
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 14:07   #1012
Czekooladowaa
Raczkowanie

witam po przerwie
w ramach odpoczynku wybralismy sie z tż do rodzinki na wieś i dopiero wczoraj pozno wrocilismy

we wtorek przed wyjazdem bylismy na ostatnim juz usg nie wiem jak ja wytrzymam nie podgladajac kubusia

to byl 32 tydz, 2 dz. i maluszek wazyl 1929 g i wszystko bylo okej , Kubus zostal Kubusiem

ja co tydzien wizytuje u ginki bo musi kontrolowac szyjke czy nie ma rozwarcia

dobra to ja zmykam was nadrabiac

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 14:27   #1013
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Zainwestowałam w Mustelę i prawdę mówiąc po 3 użyciach widzę różnicę w porównaniu do Ziajki... Nie mogę jeszcze mówić o usunięciu moich 5 rozstępów ale skóra jest jakaś taka bardziej aksamitna. Żałuję, że kupiłam Ziajkę, może teraz byłoby inaczej? mam nauczkę - nie zawsze tanie znaczy dobre.
No niestety, składniki, które naprawdę działają nie mogą kosztować kilkanaście złotych. Zwłaszcza te ujędrniające, przeciwzmarszczkowe, antycellulitowe czy na rozstępy, bo dobry nawilżający balsam można kupić do 20 zł.
ja muszę kupić kolejne opakowania Musteli plus 2 żele poporodowe (koleżanka je chwaliła, jak i całą serię )

martucha - dzięki za inf. o odległości szczebelków

kalex - to będziesz dziś sexy-mama Baw się dobrze!

martynka - Tobie również super zabawy!

Czekooladowaa - musisz wytrzymać, ale na pewno nie będzie łatwo. Super, że z Kubusiem wszystko w porządku ja mam kolejne usg za niecałe 3 tyg. i już odliczam dni

angelikaw - fajnie, że szykują się takie sponsorowane zakupy

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-07-31 o 14:31
Stary 2010-07-31, 14:33   #1014
ycnan
Zadomowienie

Dzień doberek
Dziękuję wszystkim za słowa otuchy
Dziś już lepsze mam samopoczucie Byłam z rana w hurtowni artykułów niemowlęcych i troszkę rzeczy dla Boryska kupiłam W sumie niewiele, ale radość z wybierania niesamowita.
Do tego mamcia zasponsorowała przewijak z którego ja chciałam zrezygnować ze względów finansowych. Ach, te mamusie kochane

fem
, wyprawka troszkę przerośnieta i możesz nie zdązyć wszystkeigo założyć Ale ciuszki cudowne. Będziesz stroić swoją małą księżniczkę

Majka232, Eveliouses to już dawno zniknęła i nie daje znać... Weronisia jakiś czas temu się odezwała, więc u niej chyba w porządku
A literki, które wstawiłaś, bardzo, bardzo ładne
U mnie odległość między szczebelkami to 5cm.

martynka81, udanej zabawy na weselu

elenka1, ja to już chyba z tydzień na kibelku nic nie stworzyłam Ale u mnie to i przed ciążą było standardem. Tylko teraz kawka nie działa jak powinna...
A ta pościel to nie będzie jakiejś kiepskiej jakości? Czy może sprawdzona? Ja tam wolę wszystko macnąć

abz, mąż ma coś "na oku", ale na to stanowisko czeka już od kilku miesięcy i nie wiadomo kiedy się tak naprawdę zwolni. Dlatego musi czegoś szukać.

kasienka1701, naked21, zdjęcia w albumach - super
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 14:35   #1015
falbala
Raczkowanie

mszu - ja bede rodzic na ul.wołoskiej w mswia, z tego co wiem to dobry szpital i laski sobie go chwala, do tego porodówka po remoncie
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 14:39   #1016
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewczyny ja dzisiaj się wczasuję u rodziców więc tak z doskoku jestem

Widzę,ze temat włosów się rozwinął, u mnie jakoś nigdy nie było z nimi problemów, a w ciąży to już całkiem fajnie wyglądają, niestety boję się jak to będzie po porodzie tym bardziej ze jestem w trakcie zapuszczania i nie chciałabym ich obcinać

majka a te żele poporodowe to z mustelli też są? Co one robią?
Stary 2010-07-31, 14:43   #1017
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
A literki, które wstawiłaś, bardzo, bardzo ładne
U mnie odległość między szczebelkami to 5cm.
Super, że lepiej się dziś czujesz
Literek jeszcze nie zamówiłam, ale pewnie się skuszę a co do radości wybierania rzeczy dla maluszka to faktycznie - ogromna

Ja mam taką pościel i jestem zadowolona (ale to bez wypełnień, tylko poszewki + ochraniacz)
http://allegro.pl/item1171483332_3el...uper_cena.html

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

cellaris - tak są: http://allegro.pl/item1150898857_mus...ia_apteka.html
Stary 2010-07-31, 15:18   #1018
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Majka232-

Szczęśliwa- tak, dziś już znacznie lepiej, dzięki

IlonaN2- powodzenia, oby maleństwo grzecznie pozowało ja mam we wtorek dogrywkę i też nie mogę się doczekać

Astorianka- ja mam zamiar właśnie tą poporodową Mustele kupić podobno jest rewelacyjna, a ja nie wolę nie myśleć jak mój brzuchol będzie wyglądać po porodzie wszystkie spodnie mam w rozmiarze 25/32 i nie wyobrażam sobie wymiany garderoby

Czekooladowaa najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko dobrze, już niedługo będziemy oglądać swoje dzieciaczki 24 h jeju dziewczyny ja już się nie moę doczekać całowania tych maleńkich stópek
Stary 2010-07-31, 15:32   #1019
anilkadro
Rozeznanie

Witam
Wpadłam się pochwalić, że od dzisiaj jestem na urlopie!
Najpierw 3 tygodnie wypoczynkowego który mi jeszcze został a potem to już macierzyński będzie leciał. O tyle dobrze, że mam 39 tygodni macierzyńskiego

Od poniedziałku zaczynam pranie i szykowanie ubranek dla małej.
Na razie mężuś tylko pomalował pokoik (żeby się zdążył wywietrzyć) i wyprał dywan (bo ja tak na kolanach nie mam jak )

Mam nadzieję, że mimo roboty do nadrobienia będę miała więcej czasu dla Was
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 16:01   #1020
tifio
Rozeznanie

martynka81, razem z Frankiem dziękujemy
Baw się dobrze

abz, wygodnie, niewygodnie, a co tam dla Was mogę się poświęcić - ważne, że humor dopisał mi przez cały dzień, a dziś wcale nie jest gorzej

Marcia2507, z tego co ja doczytałam to dzieciaczki w brzuchu wcale nie odczuwają czkawki tak jak my dorośli i wogóle dla nich nie jest męcząca, więc bez obaw. Może mieć tylko częściej czkawkę jak przyjdzie na świat.

gabisun, super, że Tż się angażuje w zakupki i to nawet samodzielne Mój jak wczoraj zobaczył wanienkę w Bierdonce to stwierdził: zobacz ile ich tu jest, w razie czego napewno zdążymy kupić Ale my już mamy jedną wanienkę, którą dostaliśmy w spadku, więc nie ma konieczności kupowania następnej chociaż bardzo mi się podobały...

Zuziczka, i skąd się biorą takie chore sny? Też czasem takie miewam i budzę się wykończona psychicznie.

fem, jestem ZA, bo sama nie wiem do kogo mam się zgłosić po numer, a właśnie wolałabym go mieć na wszelki wypadek.
Super brzuszek, a dzidzia z ciemną czuprynką to chyba po mamusi
A z tą zgagą i włosami to ktoś sobie coś wymyślił i tyle, nie ma na to reguły, bo zgaga jest wtedy kiedy dzidzia mocno ugniata żołądek.

cellaris, mój mały miał właśnie atak adhd Całą wczorajszą noc i dzień szalał i chyba wcale nie spał, bo ciągle się odbijał jak nie od jednego to od drugiego boku, to wypiął pupcię i tak w koło, ale za to dziś jest spokojniutki i tylko czasami daje znać, że jest i nic złego się z nim nie dzieje.

Kalex, baw się dobrze a później pochwal się zdjęciami

naked21, Filuś to chyba ma spro miejsca w swoim apartamenciku Ale jak już wcześniej pisałam - słodki brzuszek.

ycnan, trzymam za to by mąż znalazł szybciutko jakąś cieplutką posadkę.

Na wznak można leżeć i spać dopóki nas nic nie dusi i nie jest nam słabo.

Co do włosków to po porodzie może być z nimi kiepsko z powodu szalejących hormonów. A ja w końcu muszę je pomalować tylko nie wiem czy znów na blond czy może coś ciemniejszego. Muszę się nad tym poważnie zastanowić...

No i jak zwykle zapomniałam, że chciałam Was o coś zapytać :/
Mam wielki problem i liczę na Waszą pomoc i pomysły. Chodzi o to, że nie mam żadnej koncepcji na prezent dla mojej chrześniaczki, która za dwa tygodnie kończy roczek. Szok!! nie wiem kiedy to zleciało, niedawno trzymałam ją taką maleńką, ledwo po porodzie... No, ale może któraś mi podpowie co można kupić dla takiego dziecka? Będę Wam bardzo wdzięczna

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-07-31 o 16:13
tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości