|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Może czas się zameldować na tym wątku
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Po tym co przeszliśmy i co sie teraz dzieje niestety straciłam dużo pokarmu. Oczywiście walcze i przystawiam ale mały jest ciągle głodny wiec dokarmiamy Zaczęłam odciągać aby kontrolować ilośc. Udaje sie sciągnąć 100 - 120 ml ale to dawka na raz dla Szymka. Zjada 120 ml i potem śpi 3-4 godziny. Jesli przystawię do piersi to ssie ok. 30 min a potem i tak musze mu dorobić ok. 30 - 60 ml. |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
u nas jak juz pisalam wszystko ok ale maz jest i kazdy wolny czas spedzamy razem poza tym co chwile jakies wyjazdy nam wypadaly a wczoraj jak do was pisalam bateria w lapku mi padla i juz mi sie od nowa nie chcialo go wlaczac
mam nadzieje ze sie chlopaka ureguluje z tymi kupkami a jesli nie moze ci ania kupie te krople i wysle poczta? ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- hd ja tez sciagam tylko po 100-110ml i malemu to starcza na raz dlatego dokarmiam do sztucznym
#843 |
Zakorzenienie
|
Oskarek i Maja sa naprawdę uroczy
![]() muminku dziękuje za odpowiedź. Dziś juz będę wiedziała jak mu umyć w buzi. siala,ania naprawdę Wam współczuje. Ale myślę, że to nie potrwa długo. Ja sie panicznie boje kolek. hd witaj kochana! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
witam
Basia, niezawsze ciezko oderwac oczy od waszych pociech ![]() wiolek dzielna mamusiu, pieknego masz synka ![]() aniaa, Siala wspolczuje problemow brzuszkowych, pewnie moje dziecie wkrotce do nich dorosnie ![]()
#846 |
Zadomowienie
|
co do karmiena cycem to ja pierwsze 2 dni miałam straszny problem ale raczej psychiczny, poprostu jak mnie mały ciągną to było takie irytujące uczycie, że miałam ochote go na sił odstawić ( nigdy nie przepadałam za memłaniem sutków) no ale na szczęscie przeszło i narazie jakoś sobie radzimy.
najgorsze, że w dzień potrafi przespać 4 godziny bez jedzenia a w nocy co godzine praktycznie je, mimo że w dzień nie jesteśmy cicho. i zazwyczaj jego jedzenie trwa 7 minut :/ mam nadzieje, że się przestawi i zacznie więcej jeść i rzadziej ![]() bo dzisiaj w sumie to zaczęłam spać koło 5 rano wczesniej ciągle "coś" olakola, itakasia dziękuje bardzo ![]() co do otulaczka i zawijania dziecka to ja też tak robiłam pieluszką bo w szpitalu tak mi go dali i łatwiej mi było go karmić ( bo nie odpychał się rączkami) ale jak była położna to powiedziała, że nie można tak robić bo dzieci mają ten odruch moro i jak są skrępowane to nie moga rączek wyrzucać i że dłuzej ten odruch pozostanie. więc już sama nie wiem co o tym myśleć ![]() aniaa ![]() anoxa na pewno będzie bobrze z Hubciem i będzie w tych 60 % ![]() hd oby się unormowało i byś nie musiała dokarmiać ![]() kurcze tak piszecie ile zjadają maluchy a ja nie mam pojęcia bo nie ściągałam ani razu ale chyba malo je bo rzadko się zdarza żeby 20 minut jadł, zazwyczaj poniżej 10 ale przybiera raczej dobrze a nawet za dobrze bo w 2 dni przytył 140 g. może powinnam sobie odciągnąc i zobaczyć ale to kiedy między karmieniami ? i z 1 cyca czy obu ? ale nie wydaje mi sie żeby maly sie nie najadał bo jak przestaje ciumkać a ja wyciągam mu cycka to zazwyczaj pokarm dalej mi leci. i mam problem z ubieraniem :/ nie wiem czy nie przegrzewam ale wydaje mi się ciągle, że za cienko ubrałam. w pokoju mam 23 stopnie i ubieram w body z krótkim rękawkiem na to pajacyk i skarpetki. jak śpi przykrywam troszke cienkim kocykiem a w nocy do śpiworka. i czy to nie jest za grubo ? bo zazwyczaj ma zimne rączki i stopki ale kark ciepły więc już nie wiem :/ dzisiaj chyba wybierzemy się na 1 spacerek ![]() ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-07-31 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
hd
buziaki dla was, i czekamy na wiesci w srode ![]() anoxa fajie ze jestes, trzymam kciuki zeby dziurka sie zarosla ![]()
#848 |
Zadomowienie
|
wiolek niektore dzieci tak maja ze nozki i raczki wciaz zimne,najwazniejsza szyjka...moj w nocy spi w rozku w pajacu welurowym na gole cialko a w dzien body z dlugim rekawkiem i pajac albo body,kaftanik i spodnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Haniu witaj u nas. moj Michal zjada tak 80-100 ml raz mu sie tylko zdarzylo zjesc 120 ja caly czas o Tobie mysle io wierze w to ze wszystko bedzie w porzadku Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Rozeznanie
|
aniu--u mnie dobrze, na wizycie w poniedziałek gin powiedział, że w każdej chwili mogę rodzić terminy mam na 1.08 czyli jutro bądź na 8.08 czyli przyszła niedziela i tak się bujam-czekam i mnie to irytuje juz pomału......śpie ile wlezie--bo jak czytam Was tu i patrzę o której godzinie posty niektóre wysyłacie to współczuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
hd daje mu nestle nan ale mam tez bebilon i zastanawiam sie przez te kupki czy nie spróbować tego bebilonu
aniaa ja Huberta tez lekko ubieram
#853 |
Zakorzenienie
|
anoxa my dajemy bebilon i tez ma zaparcia no ale on tylko na nim jest. a ja slyszalam ze po nanie sie zdarzaja. ale to wiadomo jedno dziecko ma po tym a drugie po innym.
farminko wlasnie sie zastanawiam czy nie zmienic na cos innego te krople. a bujaczek mam podobny. tez z bright starts, ale michal jakos tak sie w nim zapada i taki skrzywiony. nie wiem moze za maly jeszcze jest. raz zasnal w nim i 4 godziny przespal ale teraz go nie wkladamy bo mi sie wydaje ze mu niewygodnie |
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Rozeznanie
|
anoxa ta mate uszyla moja ciotka! ma talent co?
aniu wspolczuje problemow z samochodem ![]() siala moze sproboj znalezc jakis inny sposob na usypianie bo pozniej nic nie zrobisz tylko bedzie chcial lezec na Tobie ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-07-31 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
Xaw no to ty zasuwaj na porodowke i czekamy tu na ciebie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Rozeznanie
|
chcem!!
![]() po prysznicu nie przeszło--czekam dalej,mała coś ściemnia-mało się rusza....puka coś nieśmiało i naciska na szyjke masakra...do 18 czekam bo moj przyszly niedoszly maz na ME startuje i musze zobaczyc co tam za medal przywiezie ![]() bmw sie tak psuje??aa i do recaro macie baze isofix?? |
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamy baze isofix ![]() a z tym bmw to juz mi sie gadac nie chce nawet. 3 miesiace temu nowy silnik + wszystkie wtryski turbiny i inne duperele - 11 tys ![]() a teraz znow cos... jeszcze nie wiemy o co chodzi. my to sobie tak mowimy ze nasi byli nas wykleli i dlatego ciagle mamy pecha w zyciu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja nie mam bazy,ale moje stilo nie ma mocowań do niej tylko auto dawida hmm........ aa sport--skok o tyczce........czerwiński. .......... ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- aaa i o wanienke mam pytanie---masz te z fishera rainforest tak...??super jest--sprawdza się?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() jutro 39 tydzień już zacznie się....... Edytowane przez Xawmeli Czas edycji: 2010-07-31 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam tylko jedna kolezanke ktora rodzila w stargardzie 1,5 roku temu. zadowolona ![]() no u mnie za 4 dni 40 tc wiec juz czas najwyzszy hehe ![]() Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2010-07-31 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- idę pospać...do później ---maluszki chować się grzecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
Xaw no naprawde baaardzo ulatwia. mlody sobie lezy a ja mam 2 rece wolne. znaczy damian bo on mnie zadko do kapieli dopuszcza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Zakorzenienie
|
a u nas to ja kapie malego bo maz umywa od tego rece stoi z boku i mnie asekuruje
![]() xaw bajka trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo ![]() wiecie co jest najfajniejsze w nie byciu w ciazy? to ze nie cisnie mnie na pecherz caly czas ![]() ![]() moj maly cos do 14 nie chcial spac dopiero kolo 14 zasnal teraz zjadl i znowu grzecznie zasnal niezawsze jak twojej malej sie podobaja wibracje w kolysce? dla mnie to super rozwiazanie maly je uwielbia w nocy wystarczy ze go nakarmie wkladam do kolyski wlacze wibracje i sam zasypia dziewczyny kolyszecie swoje maluszki do snu? ja poczatkowo mialam nie kolysac ale uslyszalam ze pozniej bede zalowala ze nie kolysze i w sumie racja maluch szybko wyrosnie nie zdarze sie obrucic a poza tym czytalam w tych gazetkach z wyprawki ze szpitala ze dzieci kolysane i lulane lepiej sie rozwijaja co prawda nie kolysze go calymi dniami ale gdy mam okazje to go lulkam
#868 |
Zakorzenienie
|
Co do kupki, moja mala tak 1,5 dnia miala problem, wczoraj kupilam cherbatke PLANTAX i kupa wczoraj poszla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moja po jedzeniu z 5 minutek lezy mi na raczkach i odlatuje i ja klade do lozeczka ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do lulania to ja staralam sie nie lulac za to damian jest krolem lulania!!! no i maly sie nauczyl wiec i ja lulam czasem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
musze w końcu was nadrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wogóle jestem bardzo zdziwiona, że wszytsko tak naturalnie przychodzi kapiel, noszenie, karmienie myślałam że będzie o wiele gorzej ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.