|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Oj to ja chyba o konkretniejszym parciu na tyłek mówię hihi. Żegnam się powoli kobiety,uciekam do małża
|
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
wikimi
|
|
|
|
#4923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie dzień pełen wrażeń, są teściowie, przywieźli nam starszą córę dużo dobrego jedzenia i jeszcze dni folkloru Jeśli nudno i brakuje porodów, to ja naprawde się zgłaszam na ochotnika, bo młoda jest już o 1 dzień przeterminowana W poniedziałek jak sie nie ruszy dzwonię do mojej gin i zobaczymy... CO SIę ROBI JAK CIĄŻA JEST PRZETERMINOWANA? TAK SIĘ PO PROSTU CZEKA, CZY JAK? po 2 tyg niby wywołują, a można wcześniej ????
|
|
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;21061113]Ja na jutro mam termin z pierwszego USG...
[/QUOTE]Ja na dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- morgana ja właśnie tez nie bardzo wiem co się robi i jak do wtorku nie urodzę to tez mam dzwonić do swojej gin Zobaczymy.Dobra, ja już uciekam pod prysznic i lulać Do jutra!
|
|
|
|
#4925 |
|
Raczkowanie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;21058616]lazurka ja tam kiedyś lubiłam "Ostry dyżur" teraz wolę "Greys Anatomy"
[/QUOTE]Greys Anatomy, o tak tak ![]() Ja Fox Life leci od początku o 17:10 codziennie ( w sumie już 2 sezon) a w soboty jest 6
|
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Panie przeterminowane... Czas zrobić inwentaryzację i sru porodówka wita. Dobrze pogrzebać, wymasować i sru.
No nic,dobranoc |
|
|
|
#4927 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4929 |
|
Konto usunięte
|
Ja się mam 9.08 na oddział zgłosić...
|
|
|
|
#4930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Srutututu. Jeden post dziennie to nie udzielanie Cytat:
.
|
|
#4931 |
|
Raczkowanie
|
To jeszcze nic
![]() kiedyś poszła do lekarza prywatnie gdzieś w bloku przyjmował, weszła, rozebrała się usiadłą i siedzi i czeka, a tam kobitka wyjżała z za drzwi pokoju ,spojrzała się i schowała, za chwile znowu to samo. No to ciotka pomyślała sobie, że może jest z nią coś nie tak , podniosła sie i do lustera podeszła ale mówi ani bruna nie była ani nic że ta babka się na nią tak dziwnie gapiła. I znowu babka wyjrzała z pokoju, a ciotka do niej - "czy pan doktor ma jeszcze pacjęta czy jest wolny", a kobitka do niej że lekarz to piętro wyżej , no to sie zdziwiła , ubrała i poszła wyżej - mówi że mieszkanie tej babki było identycznie urządzone jak u tego lekarza i wżyciu by się nie zorientowała, jakby jej ta kobieta nie powiedziała.
|
|
#4932 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oki zmykam spać ,papa
WIKTORIA - 05.08.2010 ![]() [ori_bas]402798[/ori_bas] Edytowane przez Bajka9 Czas edycji: 2010-07-31 o 23:12 |
|
|
|
|
#4934 |
|
Raczkowanie
|
Dobranoc mamusie i brzusie
|
#4935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem udało mi się kupić większe i było już komfortowo - bez robienia stringów z tych małych A Tyyyy czekajcie no jak ja wam farmy oszwabię ![]() Zemstaaaa Cytat:
![]() Choć dziś może nie bo jestem wyrodna matka i na noc oddałam dziecko do swoich rodziców ![]() Mama sama chciała ![]() A my mieliśmy spać już od 18:00 ale wzięłam się za porządki i do teraz mi zeszło ale za to śpię do 14:00 jutro ![]() ![]() ![]() a potem niedzielny obiadek u rodziców i powrót z dzieciem.. mam nadzieję, że nasze kosmiczne nocne jazdy się skończą bo z mężem nie wyrabiamy z lulaniem itd.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
dzis na spacerze popludniu wyleciala ze mnie sporej wielkosci masa tkankowa, troche sie zaniepokoilam i pojechalam na IP, lekarz mnie zbadal i zrobil usg, stwierdzil ze zostal jeszcze popłód i sam nie zejdzie, jutro lub w poniedzialek mam sie zglosic do szpitala i czeka mnie zabieg lyzeczkowania. pod narkoza. bardzo sie martwie, szczegolnie o malenka Zosie ktora karmie piersia. jutro jade do bydgoszczy zapytac co oni o tym mysla mam totalnego dola, dobranoc
|
#4937 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wiec powiem Ci jak bedzie ![]() Ginka powie Ci, ze to zalezy od Ciebie - jesli bedziesz chciala to bedzie wywolywac - jesli nie, to wymasuje Cie pochodzisz dzien, dwa i bedziesz rodzic........ bo co jak co ale skutecznie masowac to ona potrafi ![]() Cytat:
Cytat:
moja kuzynka miala po 2 porodach lyzeczkowanie, pierwsze miejscowym znieczuleniu (masakra) drugie pod narkozą (ponoc to nie jest taka pelna jak do operacji tylko lekko spisz) - po obu od razu normalnie mogla karmic, bez zadnego problemu wiec tym sie wogole nie stresuj... szkoda tylko ze znowu musisz do Szpitala przykro mi bardzo ![]() zmykam do spania... to chyba moja ostatnia spokojna noc, bo pewnie jutro przed szpitalem oka nie zmruze a potem bedzie juz Malenstwo
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Itakasia no to nieźle. Ładnie cię załatwili. Mam nadzieję że nie będzie żadnych problemów,że to tylko zwykły, szybki zabieg...
Lazurowa tak myślę że wątek się kończy,ty pewnie już wcześnie rano spać nie będziesz mogła,może byś założyła kolejna część a my się przeniesiemy jak ta skończymy. A może któraś sobie rodzi teraz? MINI12 miała nadzieję,że od razu po podaniu oxy coś się będzie u niej dziać. Pisałam jej że jak się rozkręci to dopiero niedziela,albo kolejna dawka oxy. Ciekawe jak tam u niej? Pewnie by pisała gdyby coś ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Roztrzępaniec widzę cię na pasku. Jesteś? Czy masz po prostu zostawiony włączony komputer i stronę wizazu otwarta? Halo halo? |
|
|
|
#4939 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, czy któraś z was do konca ciąży regularnie np co 2-3 dni pływała? Ja właśnie tylko dzięki temu pozostaję sprawna ale to już 36 tydzień więc nie wiem czy mój gin. będzie zadowolony, obawiam się bólu plecow a najlepiej sie czuje jak odszoruje mieszkanie na kolanach
To moja druga ciąża z pierwszą to tez chodziłam na basen i całymi dniami spacerowałam po mieście
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
prawie oka nie zmruzylam z nerwow
dziewczyny nikt mnie nie zalatwil pilotka!!!!!! bardzo cie prosze napisz do mnie jak bylo z twoja kuzynka, czy oa od razu po porodzie miala czyszczenie czy tez pozniej? wyslalam ci nr na priv boje sie....
|
#4941 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Śnił mi się ten co po tej podłodze "powinien" chodzić...
Cytat:
Jak nie Kaszuby jak Kaszuby Cytat:
![]() Idę założyć X część i będę się szykowała do tego szpitala. ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Część X założona- proszę dokończyć ten wątek i dopiero wtedy przenosić się na nowy!!!
|
|
#4942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Eee, jak nie mam nic do powiedzenie to nie piszę, ale uwierz, że zaglądam baaardzo często
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
Ale do 7 miesiąca jeździłam na rowerze, choć nie wiem czy to miało jakiś wpływ ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
alisa
dziekuje za priva anuszka tobie tez dziekuje lazurka trzymam dzis kciuki za ciebie
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
itakasia a narkoza i znieczulenie ogólne to nie to samo?
Jak ja miałam zabieg to też niby na drugi dzień się wychodziło i tak też miałam na wypisie, ale gdy było wszystko ok to wypuszczali Będzie dobrze!---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- łoooo papeteria na pasku |
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie moje kochane
Bede sie starala z grubsza nadrobic te prawie 3 tyg nieobecnosci ale poki co probuje sie zorganizowac w domu przy maluszku.
|
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
papeteria nareszcie w domku
Super, że się odzywasz!
|
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka
to samo, ale pilotka pisala ze jej kuzynka miala roznie, i miejscowo i narkoza. zobaczymy papeteria super ze jestes, wracaj do sil szybko dziewczynki trzymajcie kciuki , ja za chwile sie pakuje, odstawiam dzieci do mamy i jedziemy do bydgoszczy
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo mialam znieczulenie na 20mint i po 3hdo domu, tobie tego tez zycze
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
ITAKASIA myślalan że to wina lekarzy była. Trzymam kciuki by wszystko było ok,poszło szybko i sprawnie. Bo w Bydgoszczy byś zostawała jak coś czy jak
PAPETERIA witamy witamy... Dziewczyny to była moja najlepsza noc gdzieś od 2miesięcy jak nie więcej. Padłam po 23. Fajnie się usypiało,za wiele nie bolało. Pierwsza pobudka przed 1. Siku,nawet tu zajrzałam a potem szybko,bez problemu usnęłam,kolejna dopiero pobudka o 4. Po której też szybko zasnęłam i nic jakoś szczególnie nie dokuczalo. Ostatnia o 7,siku i usnęłam w momencie,a teraz się obudziłam,a raczej zostałam obudzona,bo pewnie bym dalej spala ale papuga zaczęła się drzec |
|
|
|
#4950 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj się kompletnie nie wyspałam, od 4 do prawie 6 krążyłam po domu, jadłam, wpadłam tutaj i czytałam do znudzenia jakieś głupoty. Mała strasznie się wierciła przez te parę godzin. Za to jak wstałam przed 9 to nic, ustawiła się w jednej pozycji i za nic nie chciała ruszyć, więc popchałam ją, popukałam, wytrzęsłam i NIC. Byłam w łazience, pochodziłam i NIC. Wierzcie, że takiego stracha mi już zrobiła... bo mnie straszą, że termin się spóźnia, to dziecko się udusi albo coś... Myślałam , że może faktycznie coś się stało. Obudziłam K. na co on "w nocy czułem, że się rusza"... eh faceci. No i na szczęście później łaskawie się przewróciła i kopnęła... Też tak czasem panikujecie jak dziecko się nie chce ruszyć??? czy tylko ja tu popadam w jakieś szaleństwo... a tak w ogóle wiecie, że nasze dzieciaki są z lwami z roku tygrysa ?! raz czytalam artykuł o tym, że w Chinach apelują, żeby nie rodzić dzieci w tym roku, bo są wyjątkowo trudne i wredne. A jakie Lwy są każdy wie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.

W poniedziałek jak sie nie ruszy dzwonię do mojej gin i zobaczymy... CO SIę ROBI JAK CIĄŻA JEST PRZETERMINOWANA? TAK SIĘ PO PROSTU CZEKA, CZY JAK? po 2 tyg niby wywołują, a można wcześniej ????
[/QUOTE]

WIKTORIA - 05.08.2010 
) i nie wiem, które wybrać. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
przykro mi bardzo