Futra - szok... - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-18, 12:42   #271
martucha_1
Raczkowanie

Dot.: futro-kupić czy nie kupić?

Tak, to był dla mnie wielki zaszczyt.....
martucha_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-18, 12:43   #272
basia444
Raczkowanie

aa
basia444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-18, 12:46   #273
kiciulka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba
.
Proszę nas wiecej nie epatować takimi filmami, nie ten adres.
Prosze sie za NAS nie wypowidac...

calej reszty komentowac nie bede bo rece opadaja...
Stary 2006-06-18, 12:56   #274
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba
Ja własciwie nie rozumiem po co ten wątek został załozony. Chyba tylko po to, zeby zszokowac niektore wizazanki.
Przecież wiekszość pań zaglądajacych na wizaż nie stać na kupienie futra, bo jeszcze nie pracuja i nie zarabiają. A te, które byłoby stac na futro to przecież są na tyle mądre, że wolą wydać pieniądze mądrzej niż na futro. Nie sądzę, ze znajdzie sie tu aż tak wiele zwolenniczek futer, żeby trzeba je było przekonywać do tego żeby ich nie kupowały.
Czasami mam wrażenie, że osoby które tak chcą nas uwrazliwić na cierpienie zwierząt nie robia tego ze wzgledu na zwierzęta, ale by pokazać nam, że same są ach, jakie to wrażliwsze i mądrzejsze od nas.
- w pewnym sensie ,było moim celem zszokowanie wizażanek(żal by mi było tych ,których by to nie poruszyło)
-obca jest mi również Twoja wiedza co do zasobności portfela osób tu wystepujących i co by z tym ewentualnie pełnym portfelem zrobiły
-uważam również,ze ocena mojej osoby,mojej wrażliwości powinna być daleko,daleko w tyle,a na pierwszym planie cierpienie zwierząt
-mówisz,ze to zły adres na ''epatowanie TAKIMI filmami'',może podasz więc dobry?
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-18, 13:01   #275
justyna_dt
Zakorzenienie

Rozbeczałam się przy jednej z pierwszych scen. Przykro mi, ale nie jestem w stanie obejrzeć tego do końca.

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-18, 13:09   #276
kiciulka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt
Rozbeczałam się przy jednej z pierwszych scen. Przykro mi, ale nie jestem w stanie obejrzeć tego do końca.
jak widac sa osoby wrazliwe, ktore potrafia dostrzec cierpienie zwierzat
Stary 2006-06-18, 18:02   #277
Aeterna
Zakorzenienie

edycja od razu.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-24, 15:35   #278
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Luba
Ja własciwie nie rozumiem po co ten wątek został załozony. Chyba tylko po to, zeby zszokowac niektore wizazanki.
Czasami mam wrażenie, że osoby które tak chcą nas uwrazliwić na cierpienie zwierząt nie robia tego ze wzgledu na zwierzęta, ale by pokazać nam, że same są ach, jakie to wrażliwsze i mądrzejsze od nas.
Dokładnie.Zgadzam się z toba Luba.Widać po takich osobach,że nie są takie wrażliwe tak naprawde,inaczej nie odnosiłyby się tak do innych jak to robią(nieraz wręcz z pobłażaniem jak do "tych głupich co to mają czelność mieć inne zdanie niż one").Np
wypowiedź martuchy,że mój post jest żałosny,jest po prostu chamska.Może jednak czasem powinnaś się powstrzymać bo jak zaczynasz mówić to wychodzi z ciebie chamstwo i prymitywizm.
Ja nie napisałam nic takiego żeby się od razu tak przyczepić i określać jako "żałosne".Uważam po prostu ,ze napisanie oprocz zamieszczenia linka,że film jest b.drastyczny nie jest wysiłkiem nazbyt wielkim.No chyba,że ty Łajko jesteś juz tak wspaniała i mądra i wrażliwa i w ogóle że takimi głupotami się nie zajmujesz.
Jeśli takie osoby jak Łajka czy martucha są "tymi wrażliwymi na cierpienia zwierzat" to ja dziękuje...
_Magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-24, 15:42   #279
Olunia90
Zakorzenienie

Nienawidze futer
Olunia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-25, 08:37   #280
201710120930
Konto usunięte

Magdo,widzę,ze zwierzęta zeszły na daleki plan,wątek teraz kreci się wokół Twojej osoby,najważniejsze są Twoje problemy i Twoje odczucia,może na Twoim podwórku świat się kręci wokół Twojej osoby,ale uwierz świat nie.Śmiałam zamieścić linka i narazić Twoje oczy na taaaakie widoki,a ja się pytam,Ty zawsze bezmyślnie otwierasz linki,które ktoś załączył? bo wybacz ,ale temat jest tak oczywisty(czego się spodziewałaś-rozterek pani w sklepie przy wyborze futra),myślę ,ze skończyłaś 8 lat i świadomie klikasz tu i tam,ze naprawde dziwią mnie Twoje zarzuty.
A słowo DRASTYCZNE było i jest tam nadal ,a ty mimo tego tam weszłaś....,ale pretensje ogromne
Druga sprawa Martucha wypowiedziała się ,ze Twoja wypowiedź była żałosna,no jak to ,śmiał Ci ktoś coś zarzucić ,czepić się jednej wypowiedzi,na to ty taka WRAŻLIWA ,posłałaś jej stek bardziej hardcorowych wyzwisk,cóż
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-25, 08:52   #281
201704240951
Konto usunięte

Nigdy nie kupować futra
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-25, 22:19   #282
m-i-s-i-a
Wtajemniczenie

GG do m-i-s-i-a Send a message via Skype™ to m-i-s-i-a

Fuutrooo? Never, never, never!!!
Jak można zabijać niewinne stworzenia po to aby je potem na sobie nosić???
Stary 2006-06-25, 22:33   #283
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Tematy, gdzie poruszacie kwestie etyczne zawsze są bardzo kontrowersyjne. Ale bardzo mi się nie podoba, i myślę, że Wy też nie czujecie się z tym dobrze, jak zamiast skupiać się na merytoryce, argumentach i kontr argumentach, zaczynacie sobie skakać do oczu i licytujecie się, kto jest bardziej wrażliwy.

Problem zabijania, czy maltretowania zwierząt już od dawna jest obecny na tym forum. Wraca jak bumerang, podobnie jak temat aborsji czy eutanazji.
To naturalne. Jeśli ktos jest już zmęczony tym tematem, to proszę ignorować tego typu wątki, ale pozwólcie wypowiedzieć się zainteresowanym.
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-25, 23:09   #284
elly2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luba
Piszesz tak jakby wizaz to byl jakis zamkniety krag do ktorego tylko nieliczni maja wstep, a jesli juz maja to tak zeby tym pierwotnym wizazankom czasem nie zaszkodzic. Dziwne podejscie.

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-01, 14:55   #285
Avantura
Raczkowanie

Dot.: Futra - szok...

A co do polskich schronisk, to chcialabym, zebyscie zobaczyla komfortowo-hotelowe warunki w ktorych mieszkaja w schroniskach zwierzeta w Anglii! Ogrzewanie, kocyki, zabaweczki, wybiegi, pelne miski! Te zwierzeta sa zadbane, i mialam wrazenie ze wiekszosc psow sie do mnie smieje! Jak czlowiek zyl przez pare lat w Polsce, to takie rzeczy sa nie do pojecia! To nie aw Anglii schroniska sa takie komfortowe, tylko w Polsce sa takie zaniedbane! Choroby zakazne wedruja ze zwierzaka na zwierzaka!!!!!
Jestem calym sercem przeciw jakiemukolwiek nieodpowiedniemu traktowaniu zwierzat a tym bardziej przeciw obdzieraniu ich ze skory!!!
Moja kotka miala byc uspiona, bo dzieci kopaly ja na osiedlu. CZekalam wtedy na kota z Wroclawia, wiec weterynarz zadzwonil i zapytal sie czy nie chcemy bidulki. Odpowiedz byla oczywista.
Teraz Masza jest szczesliwa i ma juz 5 lat. Jak bym zobaczyla, ze ktos sie zneca nad zwierzeciem, to chyba bym rozniosla.
To jest naprawde smutne, ze ludzie zabijaja zwierzeta i placa za ich futra. To mi przypomina mydelka z ludzi. Tak mi sie smutno zrobilo, jak zobaczylam tego liska...
Avantura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości