|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Rozeznanie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Cytat:
ale znów jak miałam wełnowca na szczęście tylko 1 szt to zostawiał plamy tłuste nie wypukłe kropelki... z innej strony tych kropelek u karmazynowegokamyka jest mnóstwo... jakby to były robale to gołym okiem można by było ich dostrzec... karmazynowykamyk lepiej obserwuj swoje pociechy bo lepiej być bardziej ostrożnym |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Te na południowym i te na północnym oknie tak mają... A one się nie spotykają przecież... Nie kupowałam nic nowego, więc nic nie przywlekłam... Ale może przyleciało?
![]() |
#2283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiec karmazynowykamyk bez wpadania w panike ![]() ![]() Dzieki dziewczyny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ratujcie!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2285 | |
Zadomowienie
|
dziewczyny, kilka chlodniejszych dni i cieniowanie zaluzjami sprzyja kondycji lisci!!!!!! moje storki klapciuchowe znow nabraly wigoru i jedrnosci
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() najlepiej odseparuj go od innych i obserwuj, jesli bedzie sie rozprzestrzeniac tzn ze ty mialas racje i jednak nie jest to od slonca-wtedy zastosuj chemie...
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 ![]() ![]() ![]() wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-07-30 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
Ale u mnie cały tydzień padało...a nawet jeśli był może 1 czy dwa dni słoneczne to spuszczam rolety.
![]()
#2287 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi się marzył storczyk bardzo drogi jak w końcu go kupiłam (przez internet) to miał prawdopodobnie fuzariozę do kilku miesięcy stracił wszystkie liście... a przedtem wszystkie korzenie... dlatego nie życzę nikomu... Arienko a w jakim stanie są korzonki?? Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-07-30 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Zakorzenienie
|
Ciachłam mu brzydkie części i zrobiłam oprysk topsinem. Korzenie z zewnątrz ma zielone i zdrowe, na razie nie ma co go męczyć i wyciągać. Na innym forum straszą mnie wirusem.
![]()
#2289 |
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim
![]() Dawno mnie nie było, ale zostałam wciągnięta przez obronę i szukanie pracki ![]() Na początek chciałam pogratulować wam przepięknych kwitnień i zakupów ![]() Arieno współczuję kłopotów ze storczykiem, rzeczywiście dziwna sytuacja że tak szybko storczyk zachorował, ciekawe czy w sklepie uznaliby reklamację ![]() ![]() Ja ostatnio straciłam cały pęd kwiatowy w pąkach. Ot po prostu jeden po drugim zaczął opadać i to nie taki suszek, tylko prawie taki do pęknięcia.Nic nie mogłam zrobić, bo łodyga cała zgniła i poszła do wycięcia. A dziwne jest to że liście i korzenie są w porządku. Co się stało z pędem nie mam pojęcia ![]() Na pocieszkę wklejam zdjęcia encyśki i zygusia (to dopiero jego 1 pęd kwitnący, jeszcze 2 się szykują do kwitnienia, ma przepiękne ubarwienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Zadomowienie
|
hmmm
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() ja bym nie panikowala...facet a agrocentrum mowil mi ze wirus tak naprawde pojawia sie u storkow niezwykle rzadko ![]()
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 ![]() ![]() ![]() wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-07-30 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Przyczajenie
|
A ja ciągle proszę o radę co z dendrobium. Nie wiem jakie są wytyczne, po czym widzicie, że trzeba go podlać? Wiem, że to nie jest zwykły falek ale mam przezroczystą doniczkę i korzonki po podlaniu tez robią się inne, też zmieniają kolor. Nie chciałabym znów kolejnego uśmiercić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
Po podlaniu korzenie robią się zielone a wcześniej są szare.
#2293 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
![]() na tym forum jestem nowa ale storczykami zajmuje sie kolo 2 lat i problem w tym, ze nie mam do nich reki i zaden nie kwitnie ![]() jednego dostalam na urodzinki 2 lata temu, nie mialam wprawy zbytnio i nie wiem co mnie podkusilo ale po opadnieciu kwiatow ucielam caly ped ![]() ![]() ![]() ![]() nastepnego przejelam od babci ktory byl w bardzo kiepskim stanie, listki zgnite i horror ale jakims cudem wypuscil kwiatki, kwiatki zwiedly i tym razem nie scielam lodygi ale zamiast kwiatkow wyrosl mi na lodydze listek i korzonki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Raczkowanie
|
storczykomania to jednak choroba
![]() wzbogaciłam się dzisiaj o 7 !!!! nowych falków ![]() w Leroju była przecena - storki po 7,50 - no jak można nie skorzystać? niektóre strasznie zmarnowane ale wygrzebałam 4 sztuki. mogłabym więcej ale nie dowiozłabym tego towarzystwa autobusem przez całe miasto ![]() na tym nie koniec... nieopatrznie poszłam do OBI... a tam... nowa dostawa... aż mi się mieniło w łoczkach... i oczywiście wyszłam z trzema nowymi zdobyczami ![]() kupiłabym więcej ale powoli kończy mi się miejsce na parapetach no i kasa na koncie ![]() zdjęcia wrzucę później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
Breda 7 nowych o matko.
![]() ![]()
#2298 |
Zadomowienie
|
7 + 3, razem 10 nowych! Zaszalałaś kobieto!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Wtajemniczenie
|
byly 2 korzonki, tak 2-3 cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na biezaco bede informwac o efekcie posadzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Raczkowanie
|
nie nie w sumie było siedem :d
znaczy 4 zmarnowańce z Leroya + 3 nowe z OBI ![]() wiem wiem - szaleństwo... parapet robi się za mały ![]() najgorsze jest to że znów się muszę wybrać do OBI po półki do regału i boję się że znowu wyjde z jakąś zdobyczą... wrzucam zdjęcia - miałam chwilkę żeby pstryknąć na początek zdechlaczki: #1 #2 #3 - cudaczek zdechlaczek 4 zdjęcia nie zrobiłam bo już takiego mam - biały z cytrynowym języczkiem - chciałam w dużym pokoju na oknie mieć trzy białe, dwa są takie same trzeci z różowym moje "nowości" #5 - klasyczny różowy z większym kwiatem - może bardzo zwykły ale bardzo mi się podobał #6 - ciapaczek #7 - I żółciótki jak żółtko z jajka ![]() a na koniec rozkwitnięty "pączaczek" #8 Niestety stracił stożek wzrostu bo wyrósł mu tam pęd kwiatowy (takiego go kupiłam - przeceniony oczywiście). mam nadzieję że puści się boczkiem ![]() jeszcze dwa się szykują do kwitnięcia: jeden totalna niespodzianka, drugi - mój pierworodny niestety tak długo nie kwitł że nie wiem jaki ma kwiat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2304 |
Rozeznanie
|
breda ostatni mnie zauroczył
![]() miałam podobne "żółtko", ale coś bakteryjnego go zaatakowało... na szczęście odbił z boku i będę miała maluszka tylko to czekanie na kwitnienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Zadomowienie
|
A możesz przybliżyć sposób postępowania z tymi cudami? Trudno jest o nie dbać? Co należy robić, jakie okno wybrać, itd.? Pisz wszystko! Zakochałam się!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
Chyba topsin dał radę i na tym moim biednym storczyku nie widać nowych plam na resztkach liści. Zobaczymy co będzie dalej.
#2310 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.